Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Oké, ez az X-men előzetes most felkeltette az érdeklődésem. Nem hittem volna, hogy ilyen kapcsolat lesz az eredeti trilógia és e között.

Bár, hogy Xavier az eredeti testében éldegél, az megint azt sugallja, hogy a koherenciára megint nem sokat adtak...

Hozzászólás ideje:

Oké, ez az X-men előzetes most felkeltette az érdeklődésem. Nem hittem volna, hogy ilyen kapcsolat lesz az eredeti trilógia és e között.

Bár, hogy Xavier az eredeti testében éldegél, az megint azt sugallja, hogy a koherenciára megint nem sokat adtak...

Lehet, hogy ezt is megmagyarázzák majd ebben a filmben.

Hozzászólás ideje:

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valójában az X3-ban szereplő testben van végig, és csak odavetíti magát a többiek elméjébe

Hozzászólás ideje:

Ejha... az X-men mellé felvettem a Thor 2-öt is a várós képregényfilmek közé.

Szerencsére utóbbira nem kell annyit várni :) Látványban nem lesz hiány.

Az új X-Men film lesz minden idők leglátványosabb képregényfilmje?

Hát ez gyönyörű!! Kétszer megnéztem (aztán magyarul is), pedig nem szokásom.

Hozzászólás ideje:

Új egész estés DC animációs film jön a Flashpoint Paradox után, ami eddig a legjobb DCs rajzfilm volt, de talán ez még jobb lesz. A sztori arról szól, hogyan is áll össze a Justice League, miközben DarkSeid támadja a földet. (ezzel a jelenettel ért véget a Flashpoint) Ha jól gondolom akkor ez a reboot-olt Justice League képregény első sztorija lesz (new52), ami veszettül jó lett szerintem. Amiben más úgy nézem, hogy Aquamant lecserélték Shazam-ra amivel nekem nagyon nincs semmi bajom. :)

http://www.youtube.com/watch?v=69ILNSlQhXQ

Szerkesztve: - kudar

Hozzászólás ideje:

Befejezték a Prometheus 2 forgatókönyvét

Ridley Scott az Empire-nek adott interjújában árulta el, hogy elkészült a Prometheus 2 forgatókönyve. Arról azonban egyelőre nincs hír, hogy mikor kezdik forgatni a folytatást, de reményei szerint már jövőre kamerát ragadhatnak.

"Kész a Prometheus 2 forgatókönyve. Megvan a következő két filmem is. A forgatás 2014-ben, vagy 2015-ben kezdjük…"

Legutóbb júniusban hallottunk a folytatásról, amikor a Transcendence írójával, Jack Paglennel tárgyaltak, hogy dobja papírra a szkriptet. A történt részletei viszont teljes mértékben titkosak.

Ridley Scottnak a tarsolyában van még a bibliai témájú dráma, az Exodus is, amelyben Christian Bale oldalán Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver és John Turturro is főszerepet játszanak.

Amikor a rendezőt erről a projektjéről kérdezték, szűkszavúan annyit mondott, hogy Christian Bale karaktere, Mózes biztosan szét fogja választani a Vörös-tengert.

"Ki…szott hatalmas lesz."

Akad még itt egy sci-fi is, a The Forever War, amelynek alapjait Joe Haldeman könyve szolgáltatja.

"Ez egy kiválóan megírt darab, a The Forever War az utolsó igazán jó sci-fi könyvek egyike [a bürokrácia és az űrháborúk remek találkozása Haldemantól], és végre kezünkben van már egy nagyon jó vázlatterv, amit hamarosan a Fox orra alá teszünk. Gondoltam, felhagyok egy kicsit a sci-fivel, de nem jött össze. A Prometheus elkészítése hatalmas élmény volt számomra. A második rész pedig még nagyszabásúbb lesz."

És ezzel még nem ért véget a sor, ugyanis a címnélküli Szárnyas fejvadász projekten (Untitled Blade Runner Project) is dolgozik a rendező.

"Igen, ezen [szárnyas fejvadász 2] is dolgozunk jelenleg - előbb vagy utóbb megvalósul."

Hozzászólás ideje:

A Cinema City WestEnd-ben holnaptól megy az Avatar 3D 4DX verzió.

Péntek este meg leadja a filmet az RTL...

Azért a kettő messze nem ugyanaz. :)

Hozzászólás ideje:

Naná, hogy nem. A RTL verzió lesz az igazi. 4DX fasorba sem lesz hozzá képet.

Komolyra fordítva a szót: Ejjj, de megnézném 4DX-ben! :)

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Ma láttam a Gravity-t, és ennek nagyon örülök, mert kár lett volna kihagyni. Csodaszép látvány, drámai érzések, az emberi nagyság lépcsőfokai, és ami döbbenetesen hatásos tud lenni: a csönd. Mindez 90 percben - ilyen filmhossz már alig létezik. A vége is tökéletes lett, pont elég volt ennyi. Nagyon tetszett!

Hozzászólás ideje:

Brazíliában bukkant fel ez a promóciós plakát. Felülről indulva az órajárásnak megfelelően: Bradley Cooper (Rocket Racoon), Vin Diesel (Groot), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax the Destroyer) és Chris Pratt (Peter Quill).

poster_guardiansofthegalaxy.jpg

Hozzászólás ideje:

Jim Jarmusch filmjeit (Éjszaka a Földön, Szellemkutya) szeretem, mert érdekes emberi karakterekről szólnak és közben piszok jó hangulatot árasztanak a filmjei, úgyhogy ezt is várom.

Loki a Thor filmekből most egy vámpírt játszik.

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Hm... jó a színészgárda, és a fickó tényleg elég egyedi hangulatú filmeket készít. Nem éppen olyat, ami hozzám közelálló volna, de érdemes nézni őket.

Hozzászólás ideje:

Nagyon jókat írnak erről a filmről, kíváncsi vagyok rá, ez különösen tetszik .

A történet középpontjában négy tengerészgyalogos áll, akiknek feladatuk egy magas rangú al-Káida vezető kiiktatása. A küldetés azonban félresikerül, az ellenség rajtuk üt a hegyekben. Nem sokkal később a küldetés átmegy a túlélésért való küzdelemben, ahogy a négy bajtárs minden segítségtől elszigetelten próbál életben maradni.

1452509_599035456829594_805055210_n.jpg

Hozzászólás ideje:

Fogságban

Én a barátnőmmel tegnap láttam. Bevallom, engem elragadott, a hangulat miatt sikerült nem kitalálnom a cselekvényt, neki viszont pont fordítva - ezért meglehetősen eltérően vélekedtünk a filmről. Utána átbeszéltük, és ez alapján:

A forgatókönyv gyenge. A rendezés jó, a képi megjelenítés, hangulat, színészek rendben vannak. De a forgatókönyv helyenként nagyon problémás. Az, hogy a zsaru nem foglalkozik a labirintusos jellel a hulla nyakában... vagy nem kezdi el firtatni a nénike férjének távozását, stb. szóval valóban gyenge.

Összességében nálam olyan 70%, de kicsit olyan volt, mint a bűvésztrükk, amiről utólag már jóval kevésbé tudok jól nyilatkozni, mikor tudom, hogy mi is történt valójában.

Fogságban

Basszus, már megint nem azt a filmet láttam, amit a kritikusok az egekig magasztalnak… Pedig nincs túl nagy elvárásom egy thrillerrel szemben, csupán annyi, hogy legyen izgalmas, kiszámíthatatlan, meglepő, esetleg drámai - ahogy Mr. Ego mondta a Lecsóban: „Nyűgözzön le!” De a Fogságban-nak nem sikerült…

Hogy miért is? Az, hogy az alapszituhoz hasonlót láttam már, nem zavart, itt a hangulat, a télbe hajló kisváros nyomasztó légköre jó kiegészítés volt. A lányát elvesztő apa érzései jól átjöttek, Hugh Jackman kiválóan hozta a figurát. Még Lokival (Loki-LOL) sem volt bajom, bár a Koltai Róbert féle szemrángás Gyllenhaalnál idegesített. A baj egyrészt azzal volt, hogy ismét csak nem tudtam elhinni, hogy ennek a sztorinak nem az lesz a vége, ami lett, másrészt meg azzal, hogy ne ám már, hogy egy thrillerben percekkel az események előtt meg tudjam mondani, mi fog történni… A zsaru idegesítően töketlen, ha nem lettek volna a teremben, kiabálhattam volna, hogy Nézz már le, te hülye!!! , és egyebek. Bosszantóan kiszámítható a film, ráadásul irracionálisan életszerűtlen. Spoiler nélkül nehéz mindezt megmagyarázni, de hogy itt senkinek nem hiányzik senki, az fájt, az anya viselkedése a film közben abszurd, az egyik percben eső esik, a másikban egy centi hó van, utána megint fekete a táj, s végül megdöbbenve néztem, hogy USA-ban nincs egy kib*szott mentőhelikopter a beteget kórházba vinni… Áááá…

Kb. fél-egy órával hosszabb a kelleténél, a nyomasztó hangulat átjött, de olyan klasszikusok nyomába sem érhet, mint pl. a Nyom nélkül. Nekem messze nem ez az „ősz filmje”. Vagy csak lehet, túl sok filmet nézek????

60%

Hozzászólás ideje:

Az Acélember

Végre! Megcsinálták azt a Superman filmet, amire mindig is fájt a fogam. A régi Superman feldolgozások ehhez képest szinte semmik. Ez az igazi Superman film.

A film elejétől a végéig beszippantott, észre se vettem, hogy elrepült az idő. Nem volt benne egy perc üresjárat sem, nem úgy, mint az előző 5 filmben, ahol rengeteg unalmas és vontatott jelenet volt. A történet nagyon jó, imádtam Superman vívódásait. A csaták hatalmasak, mindig is ilyen összecsapásokat akartam látni egy Superman filmben.

Imádom ezt a filmet. Ezek után várom a Superman/Batmant is.

Hozzászólás ideje:

Az Acélember

Végre! Megcsinálták azt a Superman filmet, amire mindig is fájt a fogam. A régi Superman feldolgozások ehhez képest szinte semmik. Ez az igazi Superman film.

A film elejétől a végéig beszippantott, észre se vettem, hogy elrepült az idő. Nem volt benne egy perc üresjárat sem, nem úgy, mint az előző 5 filmben, ahol rengeteg unalmas és vontatott jelenet volt. A történet nagyon jó, imádtam Superman vívódásait. A csaták hatalmasak, mindig is ilyen összecsapásokat akartam látni egy Superman filmben.

Imádom ezt a filmet. Ezek után várom a Superman/Batmant is.

Örülök hogy így tetszett. Én is teljesen így vagyok vele. :) Láttam is már párszor, de a végét még többször. :D

Hozzászólás ideje:

World War Z

Bár nem okozott katarzist a film, mindenképp kellemes csalódás, főleg, ha figyelembe vesszük a koncepciót, ami konkrétan a lerágott csont kategória. Ezen a téren a The Walking Dead mutatta meg, hogy lehet újszerűen bemutatni, és érdekesen előadni egy agyonhasznált sablonra épülő filmet/sorozatot is. Itt is hasonló történt, mert a film végig lekötött, egyszer se kellett unalmamban az órámra pillantani, ami határozottan nem rossz előjel.

Tetszett, hogy nem csak állapotos anyatetű sebességével csoszogtak a zombik, képesek voltak akár biciklivel száguldó embereket is utolérni, fokozott agresszivitásuk révén pedig tényleges fenyegetéssé nőttek akár minimális számban is (nem hogy hordákban). A városokban eluralkodó, világméretűvé duzzadó káoszt is viszonylag hihetően, még ha kissé kapkodva is ábrázolták. A végső "megoldás" egész tűrhető volt, bár mivel átmeneti dologról van szó, ennél többel kell előállniuk később (nem néztem utána, de a lezárás arra utal, hogy terveznek folytatást).

A karaktereket színessége nem tartozik a film erősségei közé, semmi kiemelkedőt nem találtam bennük. Egynéhány jelenet "fordulata" pedig akkora meglepetés volt, hogy előre sikerült megjósolnom. Összességében tartalmaz a film hideget-meleget, bennem szerencsére a pozitívumok maradtak meg inkább. Ha nem is bánom, hogy nem moziban néztem meg, 2 órát mindenképpen érdemes áldozni rá. Átlagosan jó kikapcsoló film, se több, se kevesebb. ;)

After Earth

A World War Z-vel ellentétben itt semennyire nem sikerült újszerűen bemutatni azt a bizonyos sablont (mert hogy ez a film is arra építkezik), ami nagy kár, mert láttam benne potenciált. Klisé klisé hátán, és ha nem is mondanám pocsék filmnek, bizony nem egyszer néztem a lejátszó számlálójára. Számomra semmi eredetiséget, vagy újszerű gondolatot nem tartalmazott a film, Will Smith karaktere pedig kimondottan irritáló volt számomra. Az érzéketlennek ható, szabálymániás közöny, ami működik egy Abrams-féle Spocknál, legalább annyira nem működik, mi több, zavaró ebben a filmben. A látvány mai szemmel nézve legfeljebb a szódával elment kategória, láthatóan nem akartak rá sokat áldozni a költségvetésből.

A jövőbeli Földből, amit (természetesen) elcsesztek az emberek mindössze az egy egyben egy mai Montana területére jellemző erdőt ismerhetünk meg. Városok, épületek, több évezredes emberi jelenlétre utaló nyomok sehol... a lakhelyük néhány "futurisztikus" épületet és a CGI hátteret leszámítva pedig kiköpött Arizona. Amit pozitívumként tudnék felhozni, az talán a dzsungelbeli lények animálása, ami nem lett rossz.

Egyszer meg lehetett nézni, de részemről semmi többet nem nyújtott a film.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.