Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A Kritikák topicban Van Damme-ról értekeztünk, felmerült, hogy milyen gagyi.

Ez így is van, de az az igazság, hogy ha belegondolunk, amikor a Bomarr által említett filmjeivel fénykorát élte, akkor még kisgyerekként tetszettek a filmjei, amik az akkori akciós vonulatnak nagyon is megfeleltek.

Ide vehetünk más nagy "sztárokat" is, M. Dudikoff Amerikai nindzsa filmjeivel nagy kedvenc volt és Swarci Kommandója is klasszikus a maga nemében, nem beszélve Stallone Kobrájáról, ami nélkül szegényebb lenne az akciófilm történelem.

Ma ezek már nagyon gyengécske filmeknek tűnnek, de valamikor ezekre volt kereslet, komoly bevételt és ismertséget hoztak a készítőiknek.

Ma már csak akció-retro.

Hozzászólás ideje:

A The Descent kötelező!:D Viszont a Cave-t csak akkor nézzétek meg, ha mást már tényleg nem tudtok csinálni mer Steve Wang szörnyein és a Luma+ a Fantasy II trükjein kívül minden egy rakás s*ar benne.

Viszont ha már jó kis angol horrorokról van szó akkor a Creep c. kis alkotás szintén figyelemre méltó. Story: Franka Potente-re supremacy1.jpg rázárják a metrot és az alagútban lakó szörny elkezdi üldözni.

creepfx.jpg

creep.jpg

Hozzászólás ideje:
Ma ezek már nagyon gyengécske filmeknek tűnnek, de valamikor ezekre volt kereslet, komoly bevételt és ismertséget hoztak a készítőiknek.

Ma már csak akció-retro.

Van abban valami, amit írsz :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A kedvenc külföldi filmes újságom az 'Empire' szerint 2005 legjobb filmjeinek listája:

1. Sideways (ez igazából 2004-es film, de a briteknél csak most mutatták be és úgy látszik nagyon bejött nekik; mondjuk mindenhol elég nagy kritikai sikert kapott)

2. Batman Begins (tényleg elég jó, bár ennyire azért talán nem)

3. Crash (egy amerikai független film a rasszizmusról; állitolag nagyon megrázó film... kiváncsiam várom)

4. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (most lehetnénk mérgesek is, de egy látványos űroperáról van szó, amelynek korábbi darabjait se ölelték keblűkre a kritikusok a bemutatásuk évében; tulajdonképpen nagyon szép ez a 4-dik hely szerintem :wink: )

5. Sin City (simán itt a helye a listán; évek óta az egyik legjobb képregény-film)

6. Downfall (Hitler utolsó napjait feldolgozó film... még nem láttam)

7. Brokeback Mountain (Ang Lee homokos cowboyokról forgatott filmet... valahogy nem tüzel fel a téma, de az Empire kritikusainak úgy tünik bejött :))

8. War of the Worlds (az év egyik legjobb filmje; paráztató hangulat, Spielberg remek rendezése és a sokat szidott befejezés is a helyén van imho)

9. Kiss Kiss Bang Bang (nálunk csak december végén mutatják be, de az elözetesek/hirek alapján nagyon kellemesne tünik)

10. Serenity (Az "új Star Wars"... legalábbis igy reklámozták még pár hónapja; aztán akkorát bukott, hogy nálunk bár se mutatják; ennek ellenére nem lehet rossz, ha beszavazták 10-diknek)

Az alább már méltatott Descent egyébként a 16-dik lett.

Hozzászólás ideje:

Sikerült végre megnéznem a King Kong előzetest. Nem tudom, mi bajotok van vele, szerintem fantasztikusan néz ki a film, és most nem csak a trükkökre gondolok, hanem a vizuális világára, élen az Aviatoros élénk színekkel... Lenyűgöző. Igazi klasszikus mozi lesz ez, én várom.

Hozzászólás ideje:

Néhány mondat az Empire listához:

Jó film volt a Sideways, annyira azonban nem tetszett, hogy ilyen előkelő helyet kapjon, de hát ez szubjektív.

Batman Begins jó volt, de én kicsit hátrébb tenném.

Crasht sajnos még nem láttam, csak a bemutatóját még hónapokkal ezelőtt, csak jót olvasok róla.

Nálam az epIII az első :) Ehhez nem kell kommentár.

Sin city előrébb is lehetne, remek film.

A Bukást sem láttam még.

Brokeback Mountain: ki tudja?

WOTW-től annyira nem voltam elájulva, nekem nem jött be, attól még másnak tetszhetett.

Az utolsó kettőről nem sokat tudok.

Hozzászólás ideje:

A Meatrix pedig vicces és közben nagyon is kemény és komoly.

A Corporationt láttátok? Túlképp az is egyfajta dokumentumfilmes Mátrix, bár én nem láttam. :64: :hm: :43:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Hát ebből a listából én csak a Crash-t láttam. :)

Pedig van még egy-két film a listán, amit érdemes megnézni. Pl. a Sithek bosszúja egész jó kis nyári mozi volt. Mintha most jönne ki a DVD-változata is :wink:

Corporation: nem láttam, de EZT olvasva nem is nagyon jött meg a kedvem. :)

Hozzászólás ideje:

Ismét Tarantino.

Ez a pasi szerintem elmebeteg,de minimum nem tiszta.A következő filmje egy igaz történetről fog szólni,ami a hírek szerint nagyon megfogta Tarantino "érzékeny" lelki világát.Ha már láttátok akkor elnézést.

Íme

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ismét Tarantino.

Ez a pasi szerintem elmebeteg,de minimum nem tiszta.A következő filmje egy igaz történetről fog szólni,ami a hírek szerint nagyon megfogta Tarantino "érzékeny" lelki világát.Ha már láttátok akkor elnézést.

Íme

Ennek kb. annyi köze van Tarantinohoz, hogy rajta van a stáblistán a neve. Mostanság mindent vele akarnak eladni. Pl. az Oldboy-t is vele hirdetik, pedig ahhoz sincs semmi köze. (egyébként a linken is ott van, hogy a filmet irta és rendezte Eli Roth :wink: )

Hozzászólás ideje:
Ennek kb. annyi köze van Tarantinohoz, hogy rajta van a stáblistán a neve. Mostanság mindent vele akarnak eladni. Pl. az Oldboy-t is vele hirdetik, pedig ahhoz sincs semmi köze. (egyébként a linken is ott van, hogy a filmet irta és rendezte Eli Roth  :wink: )

Azt írják, hogy Executive Producer volt... Hogy ez gyakorlatban mennyit jelent, nem tudom, de biztos többet, mint amikor az Oldboy-jal kapcsolatban emlegették a nevét.

Amúgy biztos jó kis film ez, csak kár, hogy én nem szeretem a horrort...

Hozzászólás ideje:

Az Old boy-al csak annyi kapcsolatot fűztek,hogy állítólag azt mondta,hogy ez Tarantínósabb film mint amit Ő valaha is csinált.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Konkrétan az Oldboy plakátjain és DVD-boritóin is virit az a bizonyos beszólás, ahogy egy rakás másik filmen is amit az ő nevével akarnak eladni. Hogy a Hostelben, pontosan mekkora szerepe van azt én sem tudom, de ha már egyszer Eli Roth irta és rendezte, akkor valszeg nem sok :wink:

Egyébként erre a reklámozásra jó példa a Sin City. Szinte mindehol nagy betűkkel irták ki a nevét és a doksikban is volt egy csomó szó róla, pedig össz-vissz egy jelenetet csinált (ehhez képest voltak akik a reklám-kampány hatására Tarantino filmnek hitték :) )

Hozzászólás ideje:
Konkrétan az Oldboy plakátjain és DVD-boritóin is virit az a bizonyos beszólás, ahogy egy rakás másik filmen is amit az ő nevével akarnak eladni. Hogy a Hostelben, pontosan mekkora szerepe van azt én sem tudom, de ha már egyszer Eli Roth irta és rendezte, akkor valszeg nem sok  :wink:  

Egyébként erre a reklámozásra jó példa a Sin City. Szinte mindehol nagy betűkkel irták ki a nevét és a doksikban is volt egy csomó szó róla, pedig össz-vissz egy jelenetet csinált (ehhez képest voltak akik a reklám-kampány hatására Tarantino filmnek hitték  :) )

Szereztem is egy ilyen Oldboy plakátot, szép nagyot, de sajnos az említett Tarantino idézet rajta kicsit elcsúfítja... :)

Sin City: szerintem Rodriguez is ugyanolyan színvonalon meg tudta volna csinálni az autós jelenetet, de hát pontosan tudta ő, hogy miért kéri fel QT-t hozzá... És mondhatjuk, hogy bejött neki.

Tarantino neve manapság jó marketing fogás. Majd elmúlik.

Hozzászólás ideje:

Nézzétek, ez az a kiadvány, ami nálunk nem fog megjelenni:

http://www.dvdactive.com/news/releases/sin-city10.html

Eléggé nyálcsorgatós... A doboz, a bővített film, a menük designja, és még a képregények is benne vannak... Uaaaaaaa!!!!!!

Magyarembernek marad a műanyagtokos szimplaverziós.

Hozzászólás ideje:
Corporation: nem láttam, de EZT olvasva nem is nagyon jött meg a kedvem.  :)

Bagoly mondja, hogy propaganda. Amúgy hallottam, hogy ennek nevezik. Én inkább költői túlzásnak, azért hogy "jobban lássanak", vagy másképp is.

Az meg hogy a kommunisták érdeke, részben elfogadható, mert a másik szélen lévőkkel ebben hasonlítanak. Szóval szélsőségesnek szélsőséges. Aki mindkét szélen áll, középen is áll, mert ez egy kör, patkó ami a két szélen összeér mint UFF a szenátus az SW-ben. A körnek meg nincs két széle csak egy :) . Vagyis nem csak a szélsőségek érdeke, hanem mindenkié aki nem Corpor(n)ation.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.