Ugrás a kommentre

Sabine Wren


JakeSully

Ajánlott hozzászólás

Nekem bejön. Ez a graffitis/művész vonal színesíti a szereplőt (szó szerint :)), ráadásul mandalore-i is, ami további bónuszt ad hozzá, hiszen valószínűleg képzett harcos is, ráadásul a TCW-s történetből adódóan ő szolgáltathatja a legtöbb kapcsolódási pontot a klón háborúk érájával (Kananon kívül, persze), hiszen általa kiderülhet, mi lett Mandalore-ral Darth Maul ténykedése után.

További kellemes meglepetés, hogy az animációban már nem olyan erőteljes a rózsaszín a páncéljában, inkább pacsmagolt, így már csak annyira tűnik cukinak, mint Ahsoka. Eddig szerintem ő a legizgalmasabb karakter.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az semmi, ott az a coruscanti macskamifene is, amelyik Ahsokának álcázta magát a To Catch a Jediban. :D

Azt hiszem, nem kell attól félnünk, hogy a Rebels "meg nem történtként" kezeli az ep1-2-3 korszakát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első benyomásaim ellenére, határozottan nem tűnik rossznak. És ez még lehet jobb is a sorozatban. :yeah:

Sokkal inkább harcias "rosszkislány" beütése van, mint csili-vili cukorfalaté (egy mandalore-inál ez legyen is így). Úgyhogy én nem tartok attól, hogy túlzásba esnének a készítők a csicsázással és cukisággal. Eddig stílusos, vagány karakternek tűnik, a többit majd meglátjuk.

 

Már csak Hera hiányzik a sorból. Úgy fest, a Disney-nél nincsenek tisztában vele, hogy a hölgyeké az elsőbbség. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már csak Hera hiányzik a sorból. Úgy fest, a Disney-nél nincsenek tisztában vele, hogy a hölgyeké az elsőbbség. :P

De a rajongói tömegbe a férfiakat kell előbb beengedni, hogy ők kapják az első pofont. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Messze a legidétlenebb koncepció. Egy tinédzser 3,14csa, aki firkálja a szobája falát, rózsaszínbe öltözik és persze higyjük el, hogy a harcosok azon csoportjába tartozik, akik az univerzumot leigázták, falut perzseltek, jedikkel harcoltak, orgyilkosok és merénylők voltak. A többi karakternél kevésbé, de itt 100%-ban megvalósul a Disney koncepció. Vajon lesz belőle olyan figura, amihez adnak rózsaszín fésűt és sminkkészletet? Barbiban már van és Én pici pónimban is elérhető ilyen szett! A kislányoknak tetszene...van benne pénz! De hogy ezt pont egy mandaloral kell eljátszani, akik a Star Wars univerzum legkegyetlenebb mészárosai....:(

Sokaknak nem fog tetszeni, hogy pont egy mandalori harcosból faragtak rózsaszínben páváskodó barbibabát. Ez sértés Boba Fetre nézve....Pre Vizslát és Bo Katant nem is említve. Nekem a koncepcióval van bajom. Egy női mandalor harcos nem ilyen, hanem ilyen:

 

Mandalorian_Female_by_Kuk_Man_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tumblr_lxssqpWwgW1r9hlczo1_500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

She_Fett_Female_Mandalorian_by_spectrestudios_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen! Elfogadhatóbb! Ezerszer komolyabb a karekterisztikájuk. Amúgy ők nem harcosok...legalábbis a sorozat nem adja el őket harcosnak, Bo Katan a mandalor harcos, vele vesd össze! Komolytalan koncepció.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mert eddig minden interjúban azt hangoztatták, hogy Sabine egy Bo-Katarn-kaliberű, veszedelmes, kíméletet nem ismerő, istentelen és hazátlan sorozatgyilkos-harcos. Azt ugye a TCW már alaposan tisztázta, hogy nem minden Mandalore harcos, kegyetlen gyilkos, háborúra termesztett terminator. :)

 

Az általad linkelt képek meg aztán igen... A középső még csak-csak, az első szimplán röhejes, az utolsó meg a VICC kategória. Nagyon tutajos a csaj, csak éppen belehal, ha hasba rúgják szöges cipővel (bírom, amikor félpucér manökeneket akarnak katonának eladni). De persze ez nem megcsúfolása a Mandalore-nak, ááá... r*banc lehet, kislány nem. :evil:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fegyverszakértő amazon a fedélzeten, minden álmom így teljesüljön! :D

A szobája nagyon gettó, jól fest ott Bane és Embo a tookával, eleinte lefogadom, hogy az utca harcosa lesz a Lothalon, és a rohamosztagosoknak se lesz kedvence.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Álljunk meg egy szóra! Különbség van mandalori harcos és polgár között. Polgárok azok, akik a TCW-ben az utcákon kószálnak, éljeneznek stb. Harcosnak lenni egyenlő Pre Vizsla, Bo Katan, Boba. Semmi baj azzal, ha van egy tinip*csa mandalor polgár a Rebels sorozatban, ez tiszta ügy. De ha harcos, akkor meg kell felelnie az elődöknek. Vagy legyen kőkemény harcos, vagy legyen mandalor polgár. Ha a kettőt keverjük, akkor kapjuk meg a rózsaszín, falát firkáló tinit, akit a sorozat mandalor harcos (!) páncéljába bujtatva próbál nekünk eladni. Ez a koncepció rossz! Dave Filoni azt mondja a videóban, hogy akármennyire hihetetlen, de Ő egy mandalor harcos. Nos, valóban hihetetlen, mert Bo Katan és Pre Vizsla és Jango a mandalor harcos/fejvadász. Egy mandalor harcos nem falfirkál, nem melírozza a haját, nem festi be lilára, nem cuki, nem tini, hanem falut éget, embereket mészárol, iszik és robotokra lő, vagy éppen élőlényekre...teljesen mindegy, mindenki tudja, mi egy harcos karakterisztikája. Ez nem mandalor harcos, hanem egy finomított Disney alteregó, egy kislány, akire mandalor páncélt adtak, de még azt is cukin befestették, nehogy erőszakos legyen. Csak miért pont egy mandaloral kell ezt? A kérdés költői, nyilvánvaló a kényszeres megfelelési vágy, hogy a régi kánon rajongói is kapjanak valamit és persze a kislányok is. Ne akarjuk már mindenkiek megfelelni. Ha a Disneinek nem tetszik a mandik keménysége, akkor ne használják fel őket. Ilyen formában ne. Nem baj, hogy szerepel egy ilyen karakter a sorozatban, csak nem nevezzék mandalornak, ne hordjon mandalor ruhát, mert ordít róla, hogy a koncepció a két különböző korosztálnyak történő megfelelés volt. A lényeg, hogy bizonyos karakterisztikával megáldott archetípusokon ne finomítsunk, hanem ha nem illik bele a sorozatba, akkor inkább ne is használjuk azt fel. Rottweilerekre nem adunk cuki kutyaruhát, csak azért, hogy a plázacicáknak is tetszen. A rottweiler arra van, hogy kiharapja a betörő gigáját.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A második képen a falon Cad Bane van! Hmm...meg ott figyel Embo is. Mi a fene :D

Az semmi, ott az a coruscanti macskamifene is, amelyik Ahsokának álcázta magát a To Catch a Jediban. :D

Azt hiszem, nem kell attól félnünk, hogy a Rebels "meg nem történtként" kezeli az ep1-2-3 korszakát.

Sőt, a tooka felett ott vicsorog egy anuuba is...talán éppen Marrok? :D

De a csúcs, hogy Embo szívecskébe van keretezve :lol:

 

Egyébként nem tudom mi volt az a nagy felhördülés a rózsaszín páncél ellen. Egy csajszi miért ne lehetne badass, azért mert szereti a csajszis dolgokat? Ott van például Padmé is, akinek akkora ruhagyűjteménye van, hogy Hollywood összes plázacicája belezöldül az irigységbe, aztán mégis simán szétrúgja egy óriástigris veséjét és egy ha csak egy sugárvetőt a kezébe kap, egy sereg droid is kevés ellene.

 

Nekem egyből szimpatikus volt, bár ez a videó elültetett bennem egy kis kétséget. Az amit elmondtak a személyiségéről túlságosan hajaz Ahsokára... Na majd meglátjuk, remélem ez csak azért van mert még nagyon kicsit tudunk csak.

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én eredetileg is azok (talán kevesek) közé tartoztam, akiknek semmi baja nem volt a csaj karakterével, de most meg aztán pláne bejövős a téma. Ha jól nyúlnak az alapanyaghoz, akkor üde színfoltja lehet az egész sorozatnak és masszív karakterfejlődést is rá lehet építeni.

Az a szoba nekem már túl sok, de nagyon tetszenek azok az utalások, amiket "elrejtettek" a rajzokban. :)

 

Zééé hozzáállásával nem igazán értek egyet. A TCW-ben még az amúgy teljesen egyformára faragott klónokba is tudtak olyan egyéniséget vinni, hogy elég eltérő fazonok sültek ki belőle. Értem én, hogy mandalore-i katonák, harcosok stb., de ez nálam még belefér. Nem kell mindegyiküknek igénytelen megszállott terroristának lenni, akit semmi más nem érdekel csak a rombolás.

Amúgy is a külső megtévesztő lehet. Ahsoka se néz ki egy remek jedi harcosnak. De Bo Katan se kelt annyira természetes hatást. Már írtam korábban is, hogy a Rebels karakterábrázolása eleve "cukibbá" teszi a karaktereket, míg a TCW "szigorította" őket.

 

Az egyéniségek pedig kellenek, külsőre-belsőre egyaránt. A döntő meg úgyis az lesz mit kezdenek a csajjal az epizódokban. Persze elcseszhetik a karakterét és lehet belőle egy tündibündi plázapics*, de ugyanúgy elsülhet jól is. Amúgy meg elronthatnak bármilyen figurát, nem kell ahhoz így vagy úgy kinéznie. Lehet, hogy pont azt szúrják el leginkább, aminek most nagyon örülünk, hogy milyen bitang jól néz ki és mennyire fog passzolni a sztoriba. De persze ne így legyen és legyen mindenki tökéletes. :)

 

Ja és azt se felejtsük el, hogy reményeim szerint tanulhattak a TCW kezdeti hibáiból. Ahsoka-nál antipatikusabb tinilány szereplőt elképzelni is nehéz lenne a SW világában, aztán csak nézzük meg ki lett belőle. De ha esetleg Sabine is rosszul kezd, legalább tudjuk hogy még van remény a fejlődésre. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zééé! Szépen néznénk ki, hogyha nem lehetne egyéniség egy adott nép harcosai között. Szerintem nem az a lényeg, hogy hogy néz ki, hanem hogy milyen érdekes lesz a karaktere, és a videó alapján bőven van benne potenciál.

Abban a pillanatban, ahogy mandi harcosként viselkedik, nem is lesz vele bajom. Csak ne akarják a Trabantot Porscheként eladni. Jelenleg a hideg kiráz tőle, fel is veszek egy pulóvert. Ez ugyanakkor csak előzetes ítélet a részemről, ami még képlékeny. Eddig Őt tartom a legrosszabb karakternek, pusztán kinézet alapján. Grafitis mandalor.....anyám borogass! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sabine a német nevével úgy illik ebbe a korszakba mint én az Ókorba. Elsőre se volt túl szimpi de a videó után messze a legunszimpatikusabb attitűddel rendelkezik. Nekem ez túl színes, már-már giccses. Ez nem lenne baj, de ebben a korszakban hol láttunk ilyen hangulatot? Sehol. Ez inkább Coruscant alsó szintjeire illene, a Köztársasági érába. Persze kíváncsi vagyok milyen lesz ez a lány a történetben de sok jót nem várok tőle.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy kis kiigazitás: a Sabine nem német eredetű - annak ellenére hogy náluk népszerű - hanem olasz. Eredetileg a szabin egy népcsoport volt: a legenda szerint amikor Róma elkezdett nőni, rengeteg férfi költözött be család nélkül és mivel szép szóval nem tudtak nőt szerezni, úgy döntöttek akkor inkább elrabolják a szabin nőket. Végül majdnem háború tört ki emiatt a rómaiak és a szabin férfiak között, de ezt végül pont az elrabolt nők akadályozták meg. Olaszországban még egy hegység is van amit Sabine-nak hívnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sabine a német nevével úgy illik ebbe a korszakba mint én az Ókorba.

A Sabine alapvetően a latin Sabina francia/német/dán/angol/holland megfelelője, csak a pontosság kedvéért, bár azt nem értem, hogy mi köze a név eredetének a korszakhoz. :hmm: Han, Ben, Luke, ezek sokkal hétköznapibb nevek, már-már fantáziátlanul hétköznapiak. A Sabine-nek legalább van egyfajta egzotikus csengése.

 

Ez nem lenne baj, de ebben a korszak hol láttunk ilyen hangulatot? Sehol. Ez inkább Coruscant alsó szintjeire illene, a Köztársasági érába.

És? Boszorkányokat sem láttunk, ketté vágást túlélő Sitheket sem láttunk, misztikus világokat sem láttunk, felvágott nyelvű csitri padawant sem láttunk, sőt, hüvelyknyi tábornokokat és népet, élő fákat és istent játszó droidokat sem láttunk a TCW-ig, mégis működtek, nem de bár? Pedig az ep1-2-3 alapján egyik sem illik a korszakhoz, hiszen hol láttunk ilyet? A Birodalom érájában sem lehet minden szögletes és szürke, csak azért, mert az ep4-5-6 más formákat nem ismert. Sőt, elég valószínű, hogy a Birodalom kikiáltásával nem tűntek el a színek a Galaxisból, azok a világok, amik addig színesek, mívesek voltak, színesek és mívesek maradnak. Legjobb tudomásom szerint az ep6 végén Naboo például egy cseppet sem változott. Akkor Naboora, Alderaanra vagy Feluciára már vissza se látogassunk, mert nem illik bele a korszak hangulatába?

Éppen arról kell a Rebelsnek szólnia, hogy kitágítja azt, amit az ep4-5-6-ban leszűkítettek. Hogy nem csak élettelen Hoth bolygók, koszlott Tatooine-ok, primitív benszülöttekkel feltöltött Endorok és zord Dagobah-k vannak a Birodalom idején, hanem bizony színekben gazdag Feluciák, idilli Nabook, a civilizációtól duzzadó Coruscantok, békés Alderaanok. Hát nem erről kell a Rebelsnek szólnia? Hogy kitágítsa a Star Wars univerzumát, újat mutasson?

 

Álljunk meg egy szóra! Különbség van mandalori harcos és polgár között. Polgárok azok, akik a TCW-ben az utcákon kószálnak, éljeneznek stb. Harcosnak lenni egyenlő Pre Vizsla, Bo Katan, Boba. Semmi baj azzal, ha van egy tinip*csa mandalor polgár a Rebels sorozatban, ez tiszta ügy. De ha harcos, akkor meg kell felelnie az elődöknek. Vagy legyen kőkemény harcos, vagy legyen mandalor polgár. Ha a kettőt keverjük, akkor kapjuk meg a rózsaszín, falát firkáló tinit, akit a sorozat mandalor harcos (!) páncéljába bujtatva próbál nekünk eladni.

Alapvetően különbség van karakter és karakter között, és nem mindenki a prekoncepcióinknak felel meg. Alapvetően ugye az ep1-2-3 fikázóinak is az a baja, hogy nem azt látták, amit az addig látottak alapján vártak, amit kitaláltak. Te most ugyanezt játszod el. Nem fér bele a csaj a Mandalore-harcosról alkotott képedbe, mert eddig nem ezt láttad, hát akkor sz*r (apropó, a káromkodásokat légy oly kedves, csillagozd, mert sokszor kell utánad csillagoznom ;)). Ennek pedig egyetlen oka van: nem így képzelted el. Pedig harcos és harcos között is van különbség. Én például rohadtul nem tudom Pre Vizsla csürhéje összeegyeztetni Jango Fett-tel, sokkal inkább fér bele Sabine. Ettől függetlenül elfogadom pre Vizslát, sőt, a halálában végre úgy viselkedett, ahogy egy becsületes harcosnak (egy Mandalore-nak) kell.

Különben is, anyukád nem tanította meg neked, hogy nem illik egy nőt külsőről megítélni? :):P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Sabine alapvetően a latin Sabina francia/német/dán/angol/holland megfelelője, csak a pontosság kedvéért, bár azt nem értem, hogy mi köze a név eredetének a korszakhoz. :hmm: Han, Ben, Luke, ezek sokkal hétköznapibb nevek, már-már fantáziátlanul hétköznapiak. A Sabine-nek legalább van egyfajta egzotikus csengése.

 

A nevét csak kiemeltem, de úgy összességében értettem a hasonlatot.

 

És? Boszorkányokat sem láttunk, ketté vágást túlélő Sitheket sem láttunk, misztikus világokat sem láttunk, felvágott nyelvű csitri padawant sem láttunk, sőt, hüvelyknyi tábornokokat és népet, élő fákat és istent játszó droidokat sem láttunk a TCW-ig, mégis működtek, nem de bár? Pedig az ep1-2-3 alapján egyik sem illik a korszakhoz, hiszen hol láttunk ilyet? A Birodalom érájában sem lehet minden szögletes és szürke, csak azért, mert az ep4-5-6 más formákat nem ismert. Sőt, elég valószínű, hogy a Birodalom kikiáltásával nem tűntek el a színek a Galaxisból, azok a világok, amik addig színesek, mívesek voltak, színesek és mívesek maradnak. Legjobb tudomásom szerint az ep6 végén Naboo például egy cseppet sem változott. Akkor Naboora, Alderaanra vagy Feluciára már vissza se látogassunk, mert nem illik bele a korszak hangulatába?

Éppen arról kell a Rebelsnek szólnia, hogy kitágítja azt, amit az ep4-5-6-ban leszűkítettek. Hogy nem csak élettelen Hoth bolygók, koszlott Tatooine-ok, primitív benszülöttekkel feltöltött Endorok és zord Dagobah-k vannak a Birodalom idején, hanem bizony színekben gazdag Feluciák, idilli Nabook, a civilizációtól duzzadó Coruscantok, békés Alderaanok. Hát nem erről kell a Rebelsnek szólnia? Hogy kitágítsa a Star Wars univerzumát, újat mutasson?

 

De amit a TCW -ben láttunk az hangulatilag beleilleszthető volt abba az érába. Sabine pontosan abba a korszakba illik, ha meglátom azonnal arra gondolok, az jut eszembe. Az pedig, hogy a 4-5-6 olyan amilyen nyilván történeti okai is vannak. Az EPIII idején is vannak zöldellő mezők meg csilli-villi helyek, de nem látjuk azokat hisz nem az a lényeg. Így az EPIV korszakában se a színes kifestőkön meg a tarka-barka cuccokon legyen a hangsúly. Persze értem én, hogy újszerű karakter meg kitágítása a világnak, de szerintem jobb lenne ha természetesen sikerülne ez a tágítás és nem vazelinnel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Birodalom érájában sem lehet minden szögletes és szürke, csak azért, mert az ep4-5-6 más formákat nem ismert. Sőt, elég valószínű, hogy a Birodalom kikiáltásával nem tűntek el a színek a Galaxisból, azok a világok, amik addig színesek, mívesek voltak, színesek és mívesek maradnak.

A Birodalom valószínűleg igyekszik mindent a maga képére formálni és ezt a puritán stílust erőltetni, de nyilván ez nem azt jelenti, hogy ez sikerült is nekik annyira, hogy mindenhol minden ilyen faék egyszerűségű és letisztult legyen.

Arról nem is beszélve, hogy kik legyenek ilyen extrémen különleges egyéniségek, ha nem a lázadók bizonyos tagjai? Pont hozzájuk illeszkedhet csak igazán ez a stílus, ez is egyfajta szembenállás rendszerrel. Főképp kezdetekben lehet ennek szerepe, amikor még nem azt fogjuk látni a lázadásból, hogy narancs egyenruhás pilóták és terepszínű katonák császkálnak a bázisokon vagy harctéren. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Különben is, anyukád nem tanította meg neked, hogy nem illik egy nőt külsőről megítélni? :):P

 

Természetesen a kinézetével nincs baj.....hmmm....abban az értelemben! :D

 

A TFN-en pár szóban leírtam (teljesen feleslegesen), hogy archetípusokról van szó és ez támaszt bizonyos elvárásokat. Tehát egy harcosnak úgy is kell kinéznie és olyan viselkedést is várok el tőle. Ebbe nálam a rózsaszín naci, a melírozott haj, a popsztárokkal telepakolt tinilakosztály és a grafiti nem tartozik bele. Ez maximum egy tini lázadása lehet, de nem egy ukrán vagy egy 56-os magyar felkelése. És akkor még nem hasonlítottam a mandalorokhoz. Bőven elvérzik a kinézete alapján! Ez nem mandalor, hanem egy lázadó kislány, aki mandalornak öltözött és itt érhető tetten a nüansznyi különbség.

 

Ha például azt üvöltöm, hogy Conan....akkor az emberek egyik fele a Conan O'Brien showra gondol, míg a másik felének a képzeletét, egy 210 cm-es emberállat képe tölti ki, aki 2 méteres kardal az egyik kezében, levágott fejekkel a másik kezében pózol, miközben mezítelen nők ölelgetik a lábát. Ha valaki azzal jönne, hogy márpedig Conan 50 Kg-os és elutasítja a erőszakot és fogadjam el, hogy a világ márpedig sokszínű, ahhoz lenne pár banolni való szavam. Az életben vannak archetípusok, fajok, fajták...stb. Ezek rendelkeznek azonos jegyekkel és a korlátok csak minimális kilengést engedélyeznek. Sabine szeretheti a rózsaszínt....nincs ezzel semmi baj, legyen a ruháján egy bazi nagy halálfej, pár levágott skalp és mellesleg a válvédőjén legyen egy rózsaszín jelölés. Akkor van gáz (például most), ha az alkotók átbillennek és megbontják az egészséges archetípust. Nem kell ahhoz négerré válnom, hogy szeressem a négereket....de a Disney kényszeresen erölteti, hogy márpedig ha te szereted a rózsaszínt, akkor tetőtöl talpig ezt hangsúlyozod ki, ha szereted a grafitit, akkor minden bizonnyal a szobád faltól falig grafitis.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De amit a TCW -ben láttunk az hangulatilag beleilleszthető volt abba az érába.

Jar Jarnak (akit ugye feltűnően kivontak az ep2-3-ból, a harmadik részben már csak cameozik, a TCW mégis komplett epizódokat "pazarolt" el rá), Guliver a droidok utazásainak, a Gyűrűk Urának boszorkányoknak és földalatti varázsvilágoknak nem sok hangulati alapja van az ep1-2-3-ban. Ilyenek nem voltak a filmben, se zombik, stb, ezek távolról sem részei annak a korszaknak a hangulatának a filmek alapján. Ezeket a TCW tette bele, erőszakolta bele kívülről. Sabine esetében legalább SW-ből megy SW-be. És különben is, egy univerzum legyen, ne olyan, hogy ez csak a Köztársaságban elfogadható hangulat, ez meg csak a Birodalomban. Ez pont különbségtétel az ep1-2-3 és az ep4-5-6 között, két Star Warsszá vágása az egy univerzumnak. Az ep4-5-6 érájában kellenek ep1-2-3 érából szökött dolgok, ahogy vica-verza is megvoltak. Így teremtődik meg a Rebels-hangulat. :)

 

A Birodalom valószínűleg igyekszik mindent a maga képére formálni és ezt a puritán stílust erőltetni, de nyilván ez nem azt jelenti, hogy ez sikerült is nekik annyira, hogy mindenhol minden ilyen faék egyszerűségű és letisztult legyen.

Arról nem is beszélve, hogy kik legyenek ilyen extrémen különleges egyéniségek, ha nem a lázadók bizonyos tagjai? Pont hozzájuk illeszkedhet csak igazán ez a stílus, ez is egyfajta szembenállás rendszerrel. Főképp kezdetekben lehet ennek szerepe, amikor még nem azt fogjuk látni a lázadásból, hogy narancs egyenruhás pilóták és terepszínű katonák császkálnak a bázisokon vagy harctéren. ;)

Tizenöt év alatt nem lehet több milliárd bolygót Birodalmasítani. Ez évezredek alatt is kizárt. Az ep6-ban látható, hogy még Coruscanton és Naboon sem változott szinte semmi. Naboo szó szerint ugyanolyan, Coruscantról még a Jedi Templom sem tűnt el. És egyszerűen túl keveset láttunk a Birodalom érájából ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonhassunk le, milyen volt akkor az élet. Mert amit láttunk, az vagy semmiben sem különbözött a Köztársaság korától (Tatooine, ott aztán hót mindegy, mi uralkodik a Galaxison), vagy katonai bázis volt. Még az a szegény Bespin sem mutatott eleget a mindennapi életből, hiszen mire hőseink odaértek, már rég ott trónolt a Birodalom, úgyhogy lényegében átszellemült katonai bázissá. Éppen ezért lesz szép a Rebels, végre nem katonákat és katonai bázisokat látunk, hanem még mezei embereket, olyan bolygókkal, ahol élnek. Legalábbis remélem. :clap2:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.