Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Akkor már nem kell sokat aludni :)

Szerk: 4590 Ft az elég borsos ár. A TOR könyvek is ennyibe kerültek anno? :hmm: én biztos meg fogom majd venni ezeket, mert szeretem az igényes képregényeket, csak a magas ár miatt nehogy befulladjon majd újra a kiadás :/

Szerkesztve: - zilllosarkany

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy jobban megérte volna 20 oldalas számonként kiadni, mint anno a Semic. Én biztos félre fogok tenni rá, de lehet, hogy sokaknak kevésbé ér meg kéthavonta több, mint 5 ezer forintot. Még akkor is, ha igen minőségi kiadvány várható a ToR alapján. Bízom benne, hogy nem bukik meg a dolog.

Furcsa, hogy a Vader Down egyelőre nincs tervben... remélem nem akarják azt csinálni, mint régen a KotOR és a Legacy sorozatoknál, ahol komplett sztoriszálakat ugrottak át.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Sajnos a füzetes formával már a Képes Kiadó is befürdött, megállapodni sem tudtak. Konkrétan nem tudom mi lehetett, állítólag a jogtulajnak a füzetes forma esetében nagyok voltak az igényei.

Egyébként én is a füzetes formátumot részesíteném előnyben.

Nem tudom hogy hagyhatták ki a Vader Down-t, de nemrég hírt kaptam, hogy megpróbálják egy szerződés kiegészítés keretében betenni és elérni, hogy a két sorozat második kötetei után megjelenjen.

Hozzászólás ideje:

Én biztos félre fogok tenni rá, de lehet, hogy sokaknak kevésbé ér meg kéthavonta több, mint 5 ezer forintot.

Hát még mindig jobb mint a DC nagy képregény gyűjteménye amire havonta 6000 ft elmegy. Szerintem az hamarabb megbukik.

Hozzászólás ideje:

Az Invasion of Mandalore-ral mi a helyzet? Azt is törölték?

Arról nincs még hír.

Sky mikorra várható az Ébredő erő 5 és 6 részének a megjelenése?

Hozzászólás ideje:

Az idő beosztásom teljesen megváltozott mióta barátnőmmel összeköltöztem, így kevesebb időm jut mindenre, köztük a hobbijaimra, meg a hobbijaim azon részére ami az oldallal függ össze. Azért igyekszem velük. ^^

De mondtam is Sky-nak hogy én már csak mini szériákat vállalok, mert az kevésbé gázos ha elmarad, mint egy on-going széria.

Szerkesztve: - Kira

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az idő beosztásom teljesen megváltozott mióta barátnőmmel összeköltöztem, így kevesebb időm jut mindenre, köztük a hobbijaimra, meg a hobbijaim azon részére ami az oldallal függ össze. Azért igyekszem velük. ^^

De mondtam is Sky-nak hogy én már csak mini szériákat vállalok, mert az kevésbé gázos ha elmarad, mint egy on-going széria.

Revan: Vader Down esetén csak az első fejezet ami külön áll, az marad ki, vagy a komplett sztorit kivágták és így a sorozatból is átugrunk pár fejezetet? Mert ha utóbbi az ritka nagy hülyeség......

Jelenleg az a helyzet, hogy a komplett Vader Down (tehát a teljes 6 rész) jogaival nem rendelkeznek. Előttem is rejtély mi történt, de a kiadó vezetésétől azt a választ kaptam, hogy megpróbálják betenni a következő szerződés kiegészítésbe. Elméletileg még nincs veszve semmi, megoldható, hogy a két sorozat második történetszála után kijöjjön a Vader Down.

Hozzászólás ideje:

Infók az Aphra doctor képregényről!

Kieron Gillen, a hamarosan magyarul is megjelenő Darth Vader képregény szerzője lett az a szerencsés, aki megírhatta az új Star Wars kánon első olyan képregényének a sztoriját, amelyik nem valamely ismert szereplő(k)re fókuszált. A Doctor Aphra főszereplői pedig azok a karakterek, akiket ő a Vader-képregényhez mellékszereplőnek kreált: az archeológus Doctor Aphra, a vuki fejvadász Black Krrsantan, valamint a két gyilkolásmániás droid, Triple-Zero és BT-1.

A történetben a díszes társaság összefog Aphra rég látott apjával, hogy felkutassák egy ősi, eretnek Jedi csoport, az Ordu Aspectu nyomait. Gillen elárulta, hogy a sorozatot 15 részesre tervezték, és a története egy kerek egész, azaz kapunk majd egy lezárást. Ugyanakkor hozzátette, hogy vannak tervei egy következő szériára, tehát újabb 15 kötetre is - azokkal a szereplőkkel, akik a 15. rész végére életben maradnak...

Hozzászólás ideje:

Jön Cad Bane és Aurra Sing a Maul képregénysorozatban.

Ez naggyon nagy hír!!! Egyre jobban érdekel ez a Maul-képregény! Bane első feltűnése lesz a TCW 4. évada óta az új canon-ban. Disney-produktumban pedig az első feltűnése. Remélem, hogy ez egy első lépés, hogy visszahozzák a köztudatba őt.

Hozzászólás ideje:

Ez naggyon nagy hír!!! Egyre jobban érdekel ez a Maul-képregény! Bane első feltűnése lesz a TCW 4. évada óta az új canon-ban. Disney-produktumban pedig az első feltűnése. Remélem, hogy ez egy első lépés, hogy visszahozzák a köztudatba őt.

Cad Bane = Snoke confirmed? :hmm: viccet félretéve, nagyon várós ez a képregény, remélem magyraul is látjuk majd:)

Szerkesztve: - zilllosarkany

Hozzászólás ideje:

A Szukits facebook kommentben most erősítette meg, hogy kiadják a Vader Downt is külön kötetként: "Jelen állás szerint a Vader Down lesz az 5. kötet, és még idén megjelenik."

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A tavalyi Vader Downhoz hasonlóan, idén is kapunk egy crossover szálat. Ezúttal a Star Wars és Doctor Aphra sorozatok keresztezik egymást Luke és Aphra közös kalandjának keretében. Az 5 részes szál a The Screaming Citadel különszámmal veszi kezdetét májusban, majd folytatódik a Star Wars 31. és a Doctor Aphra 7. részével.

sw.jpg

Hozzászólás ideje:

De az SW világából belül van ez igaz?

Persze, a crossover ebben az esetben csak azt jelenti, hogy két külön Star Wars történet fonódik össze, nem pedig Star Wars mondjuk a Doctor Whóval. ;)

Alapvetően ezt is jelenti a crossover: egyazon univerzumban élő, de külön történetekben tevékenykedő szereplők találkozása egy történetben. Például a Last Battle című Rebels-epizód crossover volt a maga módján, hiszen rengeteg TCW-s elem és szereplő köszönt vissza benne.

Hozzászólás ideje:

A szerzők egy gótikus horror sztorit ígérnek. A crossover megoldást inkább a marvel univerzumban szokták használni. Viszont a klasszikus marvel star warsok esetében ezt nem nagyon alkalmazták. A magyar kiadás szempontjából nem előnyös ez a megoldás, ha nem jelenhet meg minden képregény.

Hozzászólás ideje:

Jól hangzik. Ennek a rajongói fordítás hogyan lesz megoldva?

Nem valószínű, hogy lesz neki. Mivel részben a Star Wars sorozat része, elképzelhető, hogy itthon is megjelenik a Vader Downhoz hasonlóan.

A Doctor Aphra sorozat tempójáról egyébként nem tudok nyilatkozni. A Poe Dameron, a Darth Maul és a Rogue One sorozatok mellett azt most nem vállaltam be (így is elég szoros a napirendem), úgyhogy egy társfordító/szerkesztő csinálja.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.