Ugrás a kommentre

Star Wars GY.I.K.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
15 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

De ha utolsó tapasztalataik szerint a Sithek sokan voltak mikor "kihaltak" akkor ha találnak egy Holocront ami a Kettő Szabályát taglalja abból nem azt kellene leszűrniük, hogy a Sithek mégsem haltak ki ezer éve azon a bizonyos napon?

Igen, itt én is érzek némi ellentmondást. Nem igazán összeegyeztethető az, hogy Yoda tényként felhozza a Kettő Szabályát (ami a Sith-ek vélt kipusztulását követően jött létre), ugyanakkor a Jedik mégis kihaltnak hiszik ősi ellenségeiket.

Azt tudom elképzelni, hogy a régi időkben (jóval Bane előtt) is megvolt ez a kettős szabály, és ezt vette alapul Darth Bane, visszatérve a Sith Rend gyökereihez. Viszont Yoda részéről így is értelmetlen azt állítani, hogy a Sith-ekből mindig kettő van, amikor a régmúlt történelem nem ezt igazolja.

A másik lehetőség, hogy a Jedik tudomást szereztek Bane szabályáról, majd a Sith halálát követően kihaltnak vélték a Rendjüket. Bár így felmerül a kérdés, hogy Zannah megrendezte-e a halálát.

Hozzászólás ideje:

Valószínű, hogy a Rend hivatalos álláspontja ezzel kapcsolatban az volt, hogy a Sithek kihaltak. De történt valami, ami miatt Yoda és még páran ezt nem hitték el. Maul felbukkanásával Yoda megbizonyosodott a dologról. Esetleg a Köztársaság Fénykora könyvek kezdhetnek ezzel valamit.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Igen, itt én is érzek némi ellentmondást. Nem igazán összeegyeztethető az, hogy Yoda tényként felhozza a Kettő Szabályát (ami a Sith-ek vélt kipusztulását követően jött létre), ugyanakkor a Jedik mégis kihaltnak hiszik ősi ellenségeiket.

Azt tudom elképzelni, hogy a régi időkben (jóval Bane előtt) is megvolt ez a kettős szabály, és ezt vette alapul Darth Bane, visszatérve a Sith Rend gyökereihez. Viszont Yoda részéről így is értelmetlen azt állítani, hogy a Sith-ekből mindig kettő van, amikor a régmúlt történelem nem ezt igazolja.

A másik lehetőség, hogy a Jedik tudomást szereztek Bane szabályáról, majd a Sith halálát követően kihaltnak vélték a Rendjüket. Bár így felmerül a kérdés, hogy Zannah megrendezte-e a halálát.

Zannah személye egyáltalán canon? Szerintem Bane és Plagueis között egyáltalán nem ismerünk Sitheket.

Ki-Adi-Mundi egyértelműen fogalmaz, hogy a Sithek 1000 éve kihaltak, így tehát már az is csak jóindulattal feltételezhető, hogy Darth Bane neve egyáltalán ismert volt előttük.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Zannah személye egyáltalán canon? Szerintem Bane és Plagueis között egyáltalán nem ismerünk Sitheket.

Ki-Adi-Mundi egyértelműen fogalmaz, hogy a Sithek 1000 éve kihaltak, így tehát már az is csak jóindulattal feltételezhető, hogy Darth Bane neve egyáltalán ismert volt előttük.

Szerintem Sky Legends szinten írta ezt.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Davekid írta:

a regebben forditott es ide feltoltott kepregenyek hol erhetok el? Pl. Lando vagy Phasma. Mert a regi linken mar nem talalom

Keresd meg Darth Sky-t, neki megvannak a képregények, mivel ő csinálta. Ahsokás profilkép:peace:. Üdv a fórumon

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Mennyit tudunk a Köztársaság államszervezetének működéséről? Voltak a Szenátusban pártok? Azt tudom, hogy egyes ügyek tárgyalásakor mindig kialakultak kisebb-nagyobb érdekcsoportok, de ezek nem tűntek szervezetten működő politikai pártnak.

Hogyan jelölték és választották a főkancellárt? Az egyes bolygók hogyan választottak képviselőket és szenátorokat a Szenátusba? A választások minden bolygón ugyanakkor zajlottak, vagy minden bolygónak megvolt a saját választási rendszere?

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Yoda József írta:

A választások minden bolygón ugyanakkor zajlottak, vagy minden bolygónak megvolt a saját választási rendszere?

A belügyekbe a Köztársaság úgy tűnik nem nagyon szólt bele (legalábbis egy bizonyos ponton túl - hisz mondjuk a rabszolgaság tilos). Nem is mindenhol van demokratikus választás a Köztársaságon belül. Az Alderaan-on például a hatalom vérségi vonalon öröklődik. Bár ahhoz, hogy a trónörökös megkapja a hatalmat kikell állni bizonyos próbákat, de választások nincsenek. Náluk a Szenétus képviselője is az uralkodóházból került ki ugyebár.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Egy fanfiction írásához szeretnék egy kérdést feltenni. Hány olyan filmben nevesített birodalmi tisztről tudunk, aki túlélte az eredeti trilógiát? Ha jól tudom, Veers tábornok az egyik, rajta kívül volt még valaki?

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Nem egy életbevágó felvetés, de mivel számomra nagyon fontos a helyesírás, elgondolkodtam azon, hogy a Coruscant bolygót tulajdonképpen hogy is kell ejteni? Mert a kiejtés hatással van a ragozásra, helyesírásra is. Mintha olvastam volna egyszer olyat, hogy a szó végi "t" néma, tehát a kiejtés Koruszán. Ebben az esetben tárgyesetben az lenne, hogy Koruszánt, -val, -vel raggal pedig Koruszánnal. És sok helyen láttam is így írva. Viszont sok helyen úgy ragozzák, hogy Coruscanttal, Coruscantot, ebben az esetben pedig a kiejtése alapalakban Koruszánt lenne.

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:
11 perccel korábban, caseyjones írta:

Nem egy életbevágó felvetés, de mivel számomra nagyon fontos a helyesírás, elgondolkodtam azon, hogy a Coruscant bolygót tulajdonképpen hogy is kell ejteni? Mert a kiejtés hatással van a ragozásra, helyesírásra is. Mintha olvastam volna egyszer olyat, hogy a szó végi "t" néma, tehát a kiejtés Koruszán. Ebben az esetben tárgyesetben az lenne, hogy Koruszánt, -val, -vel raggal pedig Koruszánnal. És sok helyen láttam is így írva. Viszont sok helyen úgy ragozzák, hogy Coruscanttal, Coruscantot, ebben az esetben pedig a kiejtése alapalakban Koruszánt lenne.

Angolul elvileg /'kɔɹəsɑnt/ = koruszánt. Helyesen ragozva tehát Coruscanttal, Coruscantot. Ha a szóvégi -t néma lenne, akkor kötőjellel kellene hozzárakni a ragokat.

5 perccel korábban, caseyjones írta:

Ez mikor volt, melyik jelenet? :hmm:

EP4, Obi-Wan beszélget Luke-kal, miközben Luke 3PO-t szereli. Luke megkérdezi, "You fought in the Clone Wars?" ez magyarul az lett, hogy "Maga harcolt a háborúban?"

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.