Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A Prometheus sok mindent sugall, de a sugallás még nem tény, és ez nagy baj. A tény az, hogy abban xenomorph egy deka sincs, csak valami kulimáz, ami egy egyáltalán nem tervezett, igencsak sok véletlennek köszönhető folyamat végén létrehozott valamit, ami távolról emlékeztet egy xenomorphra, bár csak annyira, mint a Newborn az AR-ben (ami szintén nem tervezett, véletlenszerű teremtmény).

Illetve még az is biztos, hogy a xenók a Mérnökök kultúrájának valamilyen szinten része, hiszen a falaikon ott virít egy valódi királynő. Tehát ők a xenókat, a valódi xenókat már több ezer éve ismerik - erre amúgy az Alien is utal, hiszen az a hajó alsó hangon több ezer éve zuhant le az LV-426-ra.

Nekem az a változat tetszene igazán, hogy a Mérnökök megpróbálták újrateremteni a fajt, és ennek eredménye az a számtalan izé, ami a Prometheusban flangált. Szép párhuzam lenne, hogy a mi teremtőink ugyanazon fajt hajkurászta, mint mi, és mi is eljutottunk majdnem ugyanoda: újrateremtés közben mindenféle mutánst teremtettünk. A Mérnökök végül a Deacont, mi a Newbornt teremtettük meg a sok keresztezéssel.

Megjegyzem, Ridley Scott az Alien kommentárjában azt mondta, hogy a Space Jockey-k a xenókat biológiai fegyverként akarták használni egy ősi, ismeretlen ellenséggel szemben (ugye, az emberek is biológiai fegyvernek akarták használni - szintén szép párhuzam lenne). Mivel nagyon sok mindent megtartott Scott az eredeti koncepcióból a Prometheusra, így lehet, hogy ez is megmaradt. Ami érdekessé teszi azért ezt a dolgot. Talán erre is választ ad majd a Covenant.

Apró érdekesség, hogy most találtam olyan infókat, amely szerint a Mérnökök azért akarták elpusztítani a Föld lakosságát, mert 18-ban egy követet küldtek a a bolygóra, hogy az nevelgesse az embereket, ám a rómaiak megijedtek tőle és megölték. A Mérnökök erről 36-ban szereztek tudomást, és az ő kultúrájukban egy nagykövet megölése megbocsáthatatlan bűn, ráadásul úgy ítélik, hogy teremtményeik, az emberek túl agresszívek, és később veszélyesek lehetnek az univerzumra nézve. Ezért a kipusztításuk mellett döntenek. Erre hozzák létre a fekete lét (ami mit A0-3959x.91 – 15-ös kemikáliának nevezünk el) azon az előőrsön, ahol reményeik szerint egy szebb világban az embereket hívták volna, hogy ott vegyék fel velük először a kapcsolatot. Csak aztán jött a krach, kitört a járvány, és a Mérnökök meghaltak az LV-223-on. Négy túlélő próbálta meg elhagyni a bolygót azon a hajón, ami a Földre indult volna, de a karantén miatt nem tudtak felszállni, így hibernálták magukat. A következő 2000 évben aztán a négyből hárman meghaltak a hibernátorokban. A negyedik meg azért lett olyan morcos ébredés után, mert amikor lefeküdt, ez a veszélyes faj még a bolygóján építgette a civilizációját, most meg ott termett egy csapat mellette.

Ez amúgy egész tetszetős és betöm egy hatalmas nagy lyukat a film történetében, csak forrást nem találok. :(

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2016. 08. 28. - 7:00, Dzséjt írta:

És miért fejlődnének olyanná, ami simán elhagyja a természet adta érzékszerveiket?

Hogy minden környezetben tökéletes ragadozók legyenek ők legyenek a leghatékonyabb vadászok

Az "ici-picit" úgy értettem, hogy nem látszódnak külső vagy belső változások nyomai a gazdaszervezeten, és legjobb tudomásunk szerint a szervezet működésében sem okoz változást.

De épp a kiszabadulásuk módjuk miatt nem tudjuk, hogy hosszútávon milyen hatást gyakorol a gazdaszervezetre egy xeno embrió jelenléte. A sugárfertőzött emberek - akiknek a DNS-e gyakorlatilag elszaródik a halálos dózis megkapásának pillanatában - is elélnek pár órát, olykor napot is mire kijönnek az első tünetek. És tudjuk, hogy Kane elég szarul érezte magát amikor felkelt. Ez lehet annak az eredménye, hogy a sejtjei az idegen DNS hatására már kezdtek haldokolni (vagy lehet hogy az a tudat viselte meg, hogy egy pókpunciszörny napokig az arcán volt :P ).

Én azért nem mondanám, hogy az alien az A:I-ben hall. Igen, megjelenik a riasztók és lövések zajára, de lehet, hogy csak a hang a falakban keltette rezgéseket érzékeli. Mert viszont egyáltalán nem reagál, ha megcsikordul Ripley cipője, és azt sem veszi észre, amikor a szekrényben kuporogva Rip úgy fújtat, mint egy gőzmozdony, pedig a dög éppen befelé kémlel.Egy pisztoly dörrenése, a futás, a szirénázás, a visítozó zajkeltő, ezek azok, amikre reagál, és ezek könnyen kelthetnek rezgéseket a falakban, pláne a szellőzőben. Ami a látását illeti, könnyen lehet, hogy akárcsak az Alienben a mozgásérzékelő, ő is a levegő sűrűségének változásait érzékeli, amit már eltakarhat egy szekrényajtó

Arra meg viszont különösen érzékeny a kis édes, ha a szekrényben előkapom a csipogó mozgásérzékelőt. Épp a fújtatás miatt nem gondolom, hogy a levegő sűrűségváltozásait venné észre, hisz az Alienben láthattuk, hogy ha a dobozban lévő macskát kiszúrták vele, akkor miért pont a szellőzővel ellátott szekrény lenne az, ami Ripley-t elbújtatná? Én inkább azt mondanám, hogy a halk egyszeri hangokra nem mindig reagál (gondolok itt pl. a cipő nyikordulására), de a periodikus (mint a mozgásérzékelő vagy a riasztó) és a hangosabb hangokra (mint a pisztoly dördülése és a sikolyok) már érzékeny, ami annyiból logikus, hogy az űrállomás valószínűleg tele van egyszeri halk hangokkal/nyikordulásokkal és az idegrendszere ezeket ugyanúgy kiszűri, mint egy városi ember a folytonos forgalom zaját.

És persze akár át is veheti a gazdaszervezet érzékeit, csak én ezt erősen kétlem, hiszen nem ők alakulnak át emberivé, hanem ők alakítják át a gazdaszervezetet idegenné.

De kérdem én, minek a gazdaszervezetet megbuherálnia? Nincs semmi értelme, hisz a gazdaszervezet (normális körülmények között) onnantól halott, hogy az arctámadó rácuppant a delikvens arcára. Számomra csak akkor van értelme a géntranszfernek, ha az nem csak a xeno->gazda útvonalat követi, hanem a gazda->xeno útvonalat is. Eleve azt, hogy a gazda szervezetébe jutnak xeno gének én csak egy mellékzöngének tartom az igazi cél mellett. Az igazi cél pedig az, hogy a dög átvehessen néhány gént/tulajdonságot a gazdától, és emellett mellékhatásként a xeno néhány génje (talán az összes, talán az egész genomja) a folyamat során meg beépül a gazdába.

Azt is el tudom képzelni (bár ez már számomra is kissé necces), hogy az arctámadó nem is egy embriót juttat be, hanem egyszerűen csak ivarsejteket, amik a gazdaszervezet bizonyos sejtjeit "megtermékenyítik". Ugyan nem fele-fele alapon, mint az emberi szaporodásnál, de a kis "magzat" így kap valamit anyucitól (a gazdaszervezettől), de főleg apucira (a xenora) hajaz. De ezen a vonalon haladva az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az arctámadó "egyszerű" génterápiával átváltoztatja a gazdatest sejtjeit a mellkasrobbantó sejtjeivé. A fent említett két módszer magyarázatot adna a gyors fejlődési ciklusra, mert így csak át kell alakítani a már gazdaszervezetben meglévő sejteket, és csak minimális új szövetet kellene létrehozni

Ugyanakkor érdemes figyelembe venni azt a tényt is, hogy a lények sokkal ellenállóbbak a környezetükben, mint az ember. Az ember nem éli túl, ha forró ólmot öntenek rá. Egy kilót sem, nemhogy több tonnányit. Ugyanígy nem él meg a vákuumban sem, nem hat rá az űr hidege vagy a folyékony nitrogén sem. Ezeket a tulajdonságokat nem az embertől, vagy bármilyen másik gazdaszervezettől veszik át, ezek alap szkillek. Alapból túlél extrém mód élhetetlen környezetben, akkor minek kéne idomulnia az emberi környezethez, ami jóóóóóóóóval barátságosabb, mint a nyílt világűr?

Az hogy valamit túlélsz, és hogy te vagy ott a csúcsragadozó, az két külön dolog. Azt egyszer sem állítottam, hogy minden szempontból idomul a gazdaszervezet környezetéhez. A túléléshez szükséges gének megmaradhatnak gazdától függetlenül, mint a savas vér, a kemény páncélzat, vagy a jó hő illetve nyomástűrés, mert ezek környezettől függetlenül jól jönnek. De az olyan tulajdonságok, amik elengedhetetlenek a vadászathoz, mint amilyenek az érzékszervek, a testméret (nyilván ha csak macskákon élnének, akkor a nagy test hátrányt jelentehet már csak táplálkozás szempontjából is), a testtartás stb. eredhetnek a gazdaszervezetből is

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:
  2016. 08. 31. - 13:26, DarthMaul31 írta:

Michael Fassbender nyilatkozott a Prometheus 2 kapcsán:

http://filmbuzi.hu/archives/2016/08/30/fassbender-szerint-ijeszto-lesz-a-prometheus-2/

Kár volt a kommenteket is elolvasnom. Pedig megfogadtam már, hogy kommentet nem olvasok, mert csak felb*szom magam a sok gyökéren. Ugyan az a helyzet a prometheussal, mint a star wars prequellel: a sok fikagyáros. :(

Hozzászólás ideje:

Na, a nyáriszünet utolsó napjaiban kipörgettem az Isolationt közepes fokozaton. Az elején kellett egy kis idő, hogy belejöjjek, és a kórházas résznél majdnem hagytam az egészet a fenébe, mert annyiszor megtalált ok nélkül, de végül nem adtam be a derekam. Néhány dologról spoiler mögött, nehogy valakinek elrontsam a napját

Spoileres tartalom megtekintése

Összességében jó kis játék lett, aminek az eleje keményen fosatós, de a közepe felé már meg lehet szokni a szituációkat. Ezúttal csak egyszer dobott ki a játék magától (és nem is vagyok biztos benne, hogy az grafikai hiba volt), de a végén néha-néha beszaggatott, így a reakció időm sem volt mindig a legjobb. Előtte direkt megnéztem az Alient, és így még lenyűgözőbb az hangulat, amit a játék teremtett.

Dzséjt, mint Alien rajongótól és PC Guru szerkesztőtől kérdezem, folyatásról nem suttognak a Sega berkein belül? :D

Hozzászólás ideje:

A Creative Assembley nagyon szeretné folytatni, a SEGA meg baromira nem, mert szerintük nem hozott elég pénzt. Igaz, a 2014-2015-ös üzleti évükben a több mint kétmillió példányban eladott játék csak az egész SEGA legsikeresebb címe volt, de ez nekik kevés.

Hozzászólás ideje:

Kipörgettem újra a Colonial Marines-t is, ezúttal a DLC-kkel, és így elég nehéz elhinni, hogy e között és az Isolation között cirka másfél év van. Látványilag ég és föld a kettő, annak ellenére, hogy az Isolationban Amandának nincs árnyéka, miközben Winter már rendelkezik eggyel :D Tudom, hogy a CM-t sokkal régebben kezdték el fejleszteni, mire végre kiadták 2013-ban, de ez akkoris elég gáz. Nem csodálom, hogy a játékosok ki voltak akadva...

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 15:04, Nabopolasszar írta:

Mivan? Hicks-et nem egy tartógerenda nyomta össze, míg hiperálomban volt?

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 15:37, Nabopolasszar írta:

Aha, értem. Hát köszönöm a válaszokat, leseggeltem. De én maradok a filmes eseményeknél, azthiszem..

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 14:46, Nabopolasszar írta:

Jó kérdések, sajnos, az A:CM kidolgozatlan sztorija miatt nem mindenre akad válasz. Bár van, ami magyarázható:

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 18:41, Dzséjt írta:

Senki ne akarjon az én kobakomba benézni, nem csak kupi van, de olyan dolgok is, amiket épeszű ember nem láthat. :) Amúgy én könnyen boldogulok, de hát ez az én kupim. :D

Áh eszembe sem jutna! Hisz én sem vagyok ép.. ;) Kell nekem más "hülyesége"? :peace:

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 18:27, Dzséjt írta:

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:

No a kolonista tengerészgyalogosos game nálam az "érdekel de egyelőre mégsincs kedvem kijátszani" kategória. Első alkalommal beszereztem és elkezdtem majd kábé tíz perc után töröltem a gamét és a képfilét. Második alkalommal jó hosszú idő után megint kedvem támadt hozzá így megint beszereztem és valamivel hosszabb játék után töröltem a gamét és a képfilét. Egy esélyt talán adok még neki hátha akkor lesz kedvem kitolni.

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 04. - 20:31, Rog írta:

No a kolonista tengerészgyalogosos game nálam az "érdekel de egyelőre mégsincs kedvem kijátszani" kategória. Első alkalommal beszereztem és elkezdtem majd kábé tíz perc után töröltem a gamét és a képfilét. Második alkalommal jó hosszú idő után megint kedvem támadt hozzá így megint beszereztem és valamivel hosszabb játék után töröltem a gamét és a képfilét. Egy esélyt talán adok még neki hátha akkor lesz kedvem kitolni.

Nálam érdekes ellentmondás van. Mert imádom az Alien-univerzumot, a játékokat sem vetettem meg soha, főleg régebben nem, de Alien-es játékot, még csak soha ki sem próbáltam.. :hmm:

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 05. - 6:18, csoli1138 írta:

Nálam érdekes ellentmondás van. Mert imádom az Alien-univerzumot, a játékokat sem vetettem meg soha, főleg régebben nem, de Alien-es játékot, még csak soha ki sem próbáltam.. :hmm:

Valamelyest tényleg szokatlan tényállás. Amúgy én se viszem túlzásba. Eddig ötöt próbáltam be de csak kettőt vittem közülük végig.

Hozzászólás ideje:
  2016. 09. 05. - 11:52, Rog írta:

Valamelyest tényleg szokatlan tényállás. Amúgy én se viszem túlzásba. Eddig ötöt próbáltam be de csak kettőt vittem közülük végig.

Talán ott van a kutya elásva, hogy inkább konzolpárti vagyok/voltam. Ezek meg jórészt fps-ek nem?

Nos azokat én nem nagyon élveztem konzolon.

A gépen mostanában meg időm nem engedi, hogy játszak. Mondjuk nem túl izmos. Nem egy gamer-pc..

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.