Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Hűűűűazanyjáááátamindeeeniittvaaaóóóó!!! Nagyon jó lett. Főleg az az X-Wing hatásos ott középen. Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Ez odacsapott rendesen. Hatalmas. Megyek is az ebayre eladni belőle vagy félmillió darabot. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. (szerkesztve) Pildi, Dzséjt, Coce: Köszi! Pildi: Örülök, ha kiérződik a Dagoba hangulata. Nekem nagyon fontos helyszín (Luke-nak is ), és itt hangzik el a kedvenc mondatom az egész sagából: "Luminous beings are we, not this crude matter. / Ragyogó lények vagyunk, nem ez a durva anyag." Dzséjt: az nem "hűűazannyamindenitváóó" szokott lenni? Vagy eddig mindig félreolvastam volna? Amúgy az X-szárnyú az egyik legszimbolikusabb részlet, nekem is nagyon tetszik. Coce: Nono. Szerkesztve: 2008. Január 12. - SimonZ Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Hozzászólás ideje: 2008. Január 12. Dzséjt: az nem "hűűazannyamindenitváóó" szokott lenni? Vagy eddig mindig félreolvastam volna? Hát úgy tűnik, félreolvastad, mert mindig is "hűazanyjátamindenitváó" volt. Egyedül a betűk száma változik mindig Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Nekem teljesen visszaadja a Dagobah hangulatát. Nekem is! Tökéletes kép! Egyszerűen kikezdhetetlen. Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. A nagy Luke szíve felett mi van odamontázsolva? Azt nem veszem ki. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Ezt a sorozatot úúúúgy el tudnám képzelni a következő kiadásnyi Essential guide mellékleteként.... Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Jó kis kép, báááár annak a T-65-ösnek a hajtóműfényei kicsit mintha elütnének az amúgy homogén színösszeállítástól Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. (szerkesztve) Nagyon beletaláltál SimonZ! Ez a kép egyszerüen üt! Szerkesztve: 2008. Január 13. - Bomarr Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Hozzászólás ideje: 2008. Január 13. Baromi jó ez a kép. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. Lokatelli, MissKarrde, Rog, Krande, Oldie, Bomarr, frenkie: köszi szépen! Coce: A szíve tájékán csak a barlang fala, illetve egy fatörzs látszik... A válla melletti részen, a kép bal szélén van a barlang bejárata. Oldie: És nem véletlenül. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. Gondoltam, hogy oka van Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. Hozzászólás ideje: 2008. Január 14. (szerkesztve) Nálam az a képrészlet egy afféle "Luke az őt megkísértő sötét oldal felé tart"-szitu benyomását kelti mert a repi hajtóművei olyan színűek mint egy piros fénykard és Luke a Dagobah barlangjában találkozik a vízió-faterjával aki a gyűlöletének tárgyát jelképezi és később a Dagobah-ról a valódi faterja és a sötét oldal felé megy tovább. Szerkesztve: 2008. Január 14. - Rog Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Január 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Január 17. Szép gondolat, Rog! Az X-szárnyú hátsó része és hajtóműfényei valóban egyfajta "idegen testként" hatnak a képen. A vadászgép számomra a technológiaközpontú, "hagyományos" világot képviseli, amelyből Luke elindult a Dagoba mindent fénybe burkoló spiritualitása felé. A gép hátsó fele sötétbe borul, csak a vörös hajtómű világítja meg, de az orra már a kékeszöld ragyogás felé mutat, színeiben azzal harmonizál, hiszen Luke oda tart. "Megtetted az első lépést egy nagyobb világ felé." A vadászgép elhelyezkedése is sokatmondó: Luke és Yoda között van, két okból is. Az egyik, hogy ez jelképezi a külvilágot, amelyet Luke-nak el kell felejtenie. (A Dagobán a feje tetejére áll, amit Luke eddig tudott. "El kell felejtened, amit eddig tanultál.") Ennek ellenére ezzel hagyja el idő előtt a bolygót, konfliktusba keveredve Yodával. De ami sokkal fontosabb: az X-szárnyú kiemelése az egyik pont, ahol Luke komoly kudarcot él át (és egy nagy konfliktust Yodával), hiszen nem tudja kiemelni. "Látod, ezért nem megy neked." A másik kudarc a barlangban van, ahol Luke-nak meg kell birkóznia félelmeivel, sötétségével, amit Darth Vader fölé tornyosuló alakja jelképez. De ha a barlang Luke lelkének sötét mélységeit jellemzi is, a barlang szája fénybe borul, jelezve, hogy Luke más, mint az apja - ő nem fog elveszni a félelmei között. Erre utal Luke arcának megvilágítása is: egyik fele sötét, a másik, Yoda felé eső része viszont kékeszöldben ragyog. Ám még a sötét arcfél mellett is fény ragyog: a barlang nyílása. Így tulajdonképpen minden oldalról fény veszi körül Luke-ot, hiszen Luke-nak nem a sötétség a sorsa. Na, csak kijött az elemzés, mielőtt befejeztem volna a sorozatot. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 17. Hozzászólás ideje: 2008. Január 17. Zoli. Ezzel a fajta elemzéssel könnyen beutalót lehet "nyerni" az Elmegyógyintézetbe. Lekötnél pár elemző pszichológusunkat Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Zoli ismét megerősítetted bennem, hogy mekkora zseni vagy! Teljesen megtudod magyarázni azokat az érzéseket, amik bennem kavarognak egy kép láttán. De az az igazán fantasztikus, hogy te előbb találod ki, a koncepciót, aztán teljes mértékben megvalósítod. Olyan nehéz helyzetbe hozol minket, mert bármilyen gazdag a magyar nyelv, nem lehet tovább fokozni a dícséreteket. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Asszem lesznek szobatársaid is. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. (szerkesztve) bármilyen gazdag a magyar nyelv, nem lehet tovább fokozni a dícséreteket Majd újítunk. Kazinczy után szabadon. Szerkesztve: 2008. Január 18. - Rog Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hát én továbbra se vágom, hogy íly, éjfél körül szült gondolatokhoz honnan vette Zoli az ihletet, de az biztos, hogy alaposan benyakalt belőle. Józan ember ilyenkor már vagy mélyálomban, vagy félálomban van. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. (szerkesztve) Köszi, hogy már most leírtad Zoli. Valóban az a nagyszerű ezekben a képekben, hogy van mögöttük koncepció, és elképzelés. Az írásaidból meg azt lehet leszűrni, hogy ha nem lennél ennyire mélyen benne az egész SW mitológiában, akkor nem tudnál ilyen képeket csinálni. Szerkesztve: 2008. Január 18. - Ody Mandrell Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hát én továbbra se vágom, hogy íly, éjfél körül szült gondolatokhoz honnan vette Zoli az ihletet, de az biztos, hogy alaposan benyakalt belőle. Józan ember ilyenkor már vagy mélyálomban, vagy félálomban van. Azt én se vágom, hogy miért kérdezel ilyen butákat. Egy elkészült képhez minek ihlet? A koncepcióról bármikor tud nyilatkozni, még ha álmából felébreszted akkor is, hisz az volt az első, ami alapján a képet megcsinálta. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Azt én se vágom, hogy miért kérdezel ilyen butákat. Egy elkészült képhez minek ihlet? A koncepcióról bármikor tud nyilatkozni, még ha álmából felébreszted akkor is, hisz az volt az első, ami alapján a képet megcsinálta. Jaj má' te öreg zsémbes ember...hagy cukkoljam má' kicsit a fejít neki. :D Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Jaj má' te öreg zsémbes ember...hagy cukkoljam má' kicsit a fejít neki. :D Én meg a tiedet no! Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Én meg a tiedet no! Apja fia. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Január 18. Oldie: Ne civakodjatok itt, no! Egyszerű a válasz az "éjszakai ihletre": a kommentárt nagyrészt már korábban megírtam, de csak lefekvés előtt volt időm befejezni és betenni a fórumba. A kései időpontot néhány szóismétlés jelzi benne. Lokatelli: Köszi, bár a túlzásokat kivédendő meg kell jegyezzem, hogy a koncepció nem mindig 100%-osan van a fejemben, amikor elkezdek egy képet. (Előfordul, hogy csinálok a képhez egy rajzos vázlatot még a készítés előtt, ilyenkor szinte tökéletesen az valósul meg.) A mondanivaló főbb pontjait, a színvilágot és a fő motívumokat természetesen már "látom", amikor leülök a gép elé, de néhány kisebb-nagyobb részlet csak készítés közben alakul ki. Akkor van gond, ha egy-egy képelem nem megfelelő, és nem közvetíti azt, amit terveztem vele - ilyenkor megindul a keresés, amíg nem találok egy igazán jót, vagy ha nem látok elfogadhatót, félreteszem a képet egy időre. Az is előfordul, hogy olyan elemet találok, amely képes változtatni a koncepción, és ilyenkor kicsit más lesz a kép, mint amilyennek indult. Szóval nincs minden kőbe vésve az elején. Jut eszembe: ehhez a sorozathoz már hónapokkal ezelőtt készítettem egy szöveges vázlatot, amelyben leírtam az összes helyszínposzter főbb elemeit. Ha kész leszek, talán ezt is belinkelem. Ody: Igazad van, ha nem érteném és nem érezném át a témát, valószínűleg nem tudnék jó képet készíteni róla. De ez szerintem mindennel így van. Ami az álmomból felébresztett kommentárt illeti: nekem is rá kell hangolódni, mielőtt megírom a kommentárt, különben kicsit kaotikus lenne. (Talán így is az időnként. ) Többször is előfordult (főleg régebben), hogy elkészítés után azonnal nem tudtam igazán jól megfogalmazni a magyarázatot, kicsit ülepednie kellett. Pl. az Obi-Wan-poszter esetében egyszerűen képtelen voltam annál többet írni, minthogy szerintem remekül visszaadja Obi-Wan jellemét. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Február 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Február 16. Naboo, a Baljós árnyak mesebeli világa: Teljes méretű verzió Háttérképek a frissítések között, ahogy mindig is. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.