Ugrás a kommentre

2x17 - Shroud of Darkness


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

17. rész - Shroud of Darkness / A sötétség leple

 

epguider216.jpg

 

Írta: Henry Gilroy

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Lothal, Oosalon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Darth Vader - James Earl Jones

Inkvizítor - Jason Isaacs

Ötödik fivér - Philip Anthony-Rodriguez

Hetedik nővér - Sarah Michelle Gellar

Yoda - Frank Oz

C1-10P

 

Történet

Miután Kanan és Ezra a újra belefutnak az inkvizítorokba, hőseink úgy döntenek, megoldást kell találniuk erre a problémára, mielőtt elpusztítják őket vagy rosszabb esetben miattuk az összes lázadót. Így Kanan és Ezra Ahsokával kiegészülve visszatérnek a lothali Jedi Templomba, hogy felvegyék a kapcsolatot Yoda mesterrel és segítséget kérjenek tőle. Ám az inkvizítorok ezúttal sem tétlenkednek.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizód elején látható bolygó neve Oosalon.

- Anakin Skywalkert egy eddig sosem látott edző ruhában láthajuk.

- Az ősi rajzon amit a Jedi templomban látunk, humanoidok lovagolnak óriási farkashoz hasonlító lényeken.

- A jedi dojo dizájnja először a Star Wars: Kanan képregény hetedik részében tűnik fel.

- A dojoban látható fénykardok mind átalakított, újrahasznosított animációs kellékek. Többek között Ki-Adi-Mundi, Luminara Unduli, Kit Fisto és Adi Gallia kardjai is alapként szolgáltak.

- Anakin Skywalker fénykard tréningjének elkészítéséhez a készítők tanulmányozták az Episode III –as korszak azon felvételeit, melyekben Nick Gillard ad instrukciókat a videojáték készítő csapatnak, a stílusra vonatkozóan.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Yoda teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Yoda teljes karakter illusztrációja és makett szobra

 

3.jpg

Anakin Skywalker fénykardjának illusztrációja

 

4.jpg

A barlang törmelékének illusztrációja

 

5.jpg

Lothal -i templom hologram illusztráció

 

6.jpg

A Lothal -i templom külsejének részletei

 

7.jpg

A templom termének belső megjelenése

 

8.jpg

A templom termében látható egyik rajz illusztrációja

 

9.jpg

A templomban látható dojo ilusztrációja

 

10.jpg

Kanan megmenti Ezrát. Digitális festmény

 

11.jpg

A Ghost menekülése az Inkvizítorok elől

 

12.jpg

A Lothal -i jedi templom. Digitális festmény

 

13.jpg

Kanan, Ahsoka és Ezra a templom termében

 

14.jpg

Az Inkvizítorok behatolása a templomba

 

15.jpg

Vader érkezése. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Azt hiszem, megkezdődött a második évad végjátéka.

Ez is egy remek epizód volt, tele lúdbőröztető jelenetekkel és néhány igen komoly új információval.

- Megtudtuk, hogy Ahsoka közvetlen az ep3 előtt találkozott utoljára Anakinnal, mielőtt az elrohant megmenteni a kancellárt.

- Megtudtuk, hogy a Főinkvizítor valaha Jedi lovag volt, az egyik templomőr. Filoni évad elején elejtett szavai alapján, egyike azoknak, akik szerepeltek a TCW-ben. Ez azért elég fontos infó, hiszen ez azt jelenti, hogy nem minden Jedi lovagot öltek meg a Templomban. Ez azért elég elgondolkodtató. Ráadásul összekapcsolódik egy gondolatommal, ami pár hete ütött szöget a fejembe: mi van, ha Anakin nem ölte meg az ifjakat a tanácsteremben, hanem ők lettek az inkvizítorok első generációja? :hmm:

- Kanant végre Jedi lovaggá ütötték - bár nem tudom, mennyire hivatalos az, hogy ez tulajdonképpen egy látomásban történt meg, és az tette meg, aki nemcsak elárulta a Rendet, de már jóvátehetetlenül halott is. Bár nem sok értelme lenne, ha ezek után sem lenne Jedi lovag, szóval innentől kezdve részemről Kanan nem csak Jedi, hanem lovag is.

- Akárcsak Obi-Wan, Ahsoka sem tartja magát Jedi lovagnak, sőt, ő már Jedinek sem. Ahsoka látomása nagyon durva volt amúgy, szegény lány lelkében mik mehetnek keresztül. Az viszont nagyon szép jelenet volt, amikor meglátta Yodát. Bár kicsit szomorú is, olyan, mintha Yoda elbúcsúzott volna tőle - persze, ez nem feltétlen jelenti Ahsoka halálát, lehet annyiról is szó, hogy most találkoztak utoljára.

- Ezra szála nekem nagyon azt sugallja, hogy a Twilight of the Apprentice cím rá utal. Egyre többször jön elő témaként Ezra Sötét Oldala. Nem gondolom, hogy átállna, de lehet, hogy mint Jedi, elbukik.

- Kanan és Ezra sokat fejlődött, az epizód elején a párbajban gyönyörűen együttműködtek. Láthatóan Ezra is elég jól megtanult a Fire Across the Galaxis és az Always Two There Are óta párbajozni. A "kapcsolódási" képességeit pedig már igen tudatosan használja.

 

Ezután nem csoda, hogy bevonnak egy harmadik inkvizítort is a játékba. Ha Ahsoka is betársul melléjük, ennek a kettőnek esélye sincs.

 

- Láthatóan Yodát nem töltötte el boldogsággal, hogy Ezráék a harcot választották. Nem csoda, azok után, ami a klón háborúkban történt - és ezt próbálta is megértetni Ezrával. Viszont igen érdekes, hogy ezután ő küldi el őket Malachore-ra. Vajon mit remél, mit találhatnak ott? :hmm:

Mindent összevetve, egy nagyon hangulatos, új infókban bővelkedő, remek epizód volt, ami nagyszerű felvezetője az évad fináléjának. Az egyetlen aggodalmam, hogy a következő két rész pont nem ebbe az irányba indul el, legalábbis a címek alapján a középpontban Chopper lesz, róla meg nem igazán tudom elképzelni, hogy köze lehet ezekhez az eseményekhez. Akárhogy is, lehet, hogy az évad végére az inkvizítorok problémája megoldódik? :?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem a Yoda-Ashoka dologról inkább az jött le, hogy Yoda üzen Ashoka-nak a megjelenésével: Igaz, hogy nem tartod magad Jedinek, de én bízom benned, a jó úton jársz. -vagy valami ilyesmi :)

 

Ha a Malachor története hasonló a Legends-hez az új kánonban akkor talán Yoda azt akarja megmutatni, hogy hová fajulhat egy háború, ha a Jedik is aktívan részt vesznek benne.

 

Először kicsit csalódott voltam, hogy a templom őrök "csak" látomások, de így legalább nem kell elvarrni a szálaikat.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem van egy olyan érzésem hogy az Őr elmondta hogy mi fog történni majd. Ezra átáll, Kanan pedig megfog hal. Mert ugye a TCW-ben elég sokszor a látomásokban megmutatták a jövőt. Pl. Yoda 6.évad végén vagy Anakin Mortis részben. És az is érdekes volt hogy Yoda és az Őr is az mondta hogy ha harcolnak akkor elbuknak amit nem igazán értek hogy itt mire gondolnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És az is érdekes volt hogy Yoda és az Őr is az mondta hogy ha harcolnak akkor elbuknak amit nem igazán értek hogy itt mire gondolnak.

 

Szerintem arra, hogy nem az ő sorsuk(hanem egy Skywalkeré), hogy legyőzzék a Sitheket, így ha belekezdenek biztos belebuknak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt. Hirtelen nem is tudok mit írni. Illetve igen. Most mondjam azt, hogy én megmondtam, hogy Vader csak a rész végére fog becameozni? :P

és valszeg abban is igazam lesz, hogy Vader az 5. Fivér aggódó szavaira fogja hozni a 3. Inkvit

 

Igazság szerint az irományaimban többnyire logikai sorrendet nem tudok építeni, így össze-vissza szoktam írni, remélem nem baj, hogy ez most sem lesz másképpen.

Na szóval! Ezaz! Végre párbaj! :) és bele csaptunk a közepére. Egyből így indítunk. Azért Kanen-Ezra páros rengeteget fejlődött. Azért megizzasztották rendesen az Inkviket most már.

A lothali Jedi templomnak vajon hány szintje van? "Felkúszott" az első szint bejárata. Utána jött a 2. szint amin most Kanenék bementek, utána a 3. amin az Inkvik. És hogy be is vörösödött a bejárat. Szép kis szimbolika.

Nagyon jó volt, hogy kiderült, hogy a főinkvi valóban Jedi-templom őr volt. És még lovaggá is üti Kanent. :D Azt hittem,

hogy a keresztvasas zöld fénykard ebben a részben lesz. De ezek szerint hála Istennek nem csak látomás lesz. Arra gondoltam, hogy Darth Mault akkor hús-vér formájában fogjuk látni a Malachar-on és ott fog adni egy Sith holokront Ezrának

 

Inkvijeink hogy meglepődtek mikor meglátták a Főinkvizítort.

Csak Anakin Vader ne Ahsokat hibáztassa, mert át állt. :/

 

Ez

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem a Yoda-Ashoka dologról inkább az jött le, hogy Yoda üzen Ashoka-nak a megjelenésével: Igaz, hogy nem tartod magad Jedinek, de én bízom benned, a jó úton jársz. -vagy valami ilyesmi :)

Igen, ez is benne lehetett.

 

Ha a Malachor története hasonló a Legends-hez az új kánonban akkor talán Yoda azt akarja megmutatni, hogy hová fajulhat egy háború, ha a Jedik is aktívan részt vesznek benne.

Hááát... Egyrészt, ezt megmutatni nekik fölösleges és téves is lenne, hiszen a Jedik harca menti meg a Galaxist a Birodalomtól. Akárhogy is nézzük, Kanan, Ezra és Ahsoka harca vezet a Lázadók Szövetségéhez, aminek élharcosa Luke lesz. Jedi után Jedi. Ráadásul, lebeszélné Ezráékat a harcról, miközben Luke-ot arra edzi, hogy harcba szálljon nem csak Vaderrel, de magával az Uralkodóval is? Ez így nem kerek.

 

Nekem van egy olyan érzésem hogy az Őr elmondta hogy mi fog történni majd. Ezra átáll, Kanan pedig megfog hal. Mert ugye a TCW-ben elég sokszor a látomásokban megmutatták a jövőt. Pl. Yoda 6.évad végén vagy Anakin Mortis részben.

Viszont tudjuk, hogy a jövő mozgásban van, és azok a látomások sem mind úgy teljesültek. Sőt, Ahsoka látomása egyáltalán nem teljesült. Nem maradt Anakinnal, meg is menekült a 66-os parancstól.

Az azért kicsit fantáziátlan lenne szerintem, hogy Ezra átáll, pláne, hogy nagyon jó lélek. Ne csináljanak belőle Anakin v2.0-t.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

“I wanted to put a nod to this new history we’re seeing in The Force Awakens. It’s important to have these links between stories in major ways and subtle ways. Here you find a sword we’ve encountered before, and it gives a little more context to something that turns up later.” Dave Filoni - Szezonközi trailer után nyilatkozta.

 

 

Ezek után én eltudom képzelni Malachor történet és TFA között akár kapcsolat is lehet.(Ren lovagok, Ősi sith akármi stb.)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak Anakin Vader ne Ahsokat hibáztassa, mert át állt. :/

 

A látomások részben az "álmodójukból" táplálkozik az, hogy ott Vader Ashokát hibáztatja sokkal inkább azt jelenti, hogy Ashoka hibáztatja saját magát, úgy érzi, hogyha ő nem hagyja el a rendet akkor Anakin nem tér át.

 

Hááát... Egyrészt, ezt megmutatni nekik fölösleges és téves is lenne, hiszen a Jedik harca menti meg a Galaxist a Birodalomtól. Akárhogy is nézzük, Kanan, Ezra és Ahsoka harca vezet a Lázadók Szövetségéhez, aminek élharcosa Luke lesz. Jedi után Jedi. Ráadásul, lebeszélné Ezráékat a harcról, miközben Luke-ot arra edzi, hogy harcba szálljon nem csak Vaderrel, de magával az Uralkodóval is? Ez így nem kerek.

 

Most megnéztem azt a részt megint, előtte Yoda azt mondja: Az a kérdés a Jedi, hogy választja meg, miként nyer. Akkor a Malachorral talán azt akarja megmutatni, hogy ne szemtől szemben vegyék fel a harcot a Birodalom ellen (hadsereg a hadsereg ellen) mert abból hatalmas pusztítás lesz hanem csak a Sitheket fékezzék meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most megnéztem azt a részt megint, előtte Yoda azt mondja: Az a kérdés a Jedi, hogy választja meg, miként nyer. Akkor a Malachorral talán azt akarja megmutatni, hogy ne szemtől szemben vegyék fel a harcot a Birodalom ellen (hadsereg a hadsereg ellen) mert abból hatalmas pusztítás lesz hanem csak a Sitheket fékezzék meg.

Ez már tetszetősebb.

Illetve eszembe jutott még egy lehetőség: talán valami olyasmiért küldi őket, ami segít nekik elrejtőzni. A rész szerint Kananék egyre többször botlanak inkvizítorokba, lassan sehová sem tudnak menni, hogy ne találkozzanak velük. Szóval akár találhatnak valami olyasmit, ami segít nekik "láthatatlanná" válni a Sötét Oldal előtt vagy ilyesmi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló rész volt egymagában és az évadfinálét begyújtó epizódként is! Ugyanolyan remekül bántak az időkorláttal a készítők, mint az előző két részben. Volt itt minden, párbaj, nagy leleplezés, újabb adalékok a TCW korszakához. Érdekes volt tovább bonyolódni a lothali templom rejtelmeibe, ami még mindig tartogat meglepetéseket. A legnagyobb közülük a Főinkvizítor kiléte, mely beigazolta a teóriáinkat. Remek kapocs a TCW-al. Így azért sokkal barátságosabb pofának tűnik. :D Ahsoka ködös TCW utáni sztorijához is kaptunk újabb bővítést. Így már egy kicsit kezd összeállni a kép. Ha feltesszük, hogy Rex még elment az 501-esekkel a coruscanti csatába, akkor a korábban elhangzottak alapján a Mandalore megszállása volt a legutolsó esemény az ostrom előtt. És ezzel még jobban rátettek arra irányuló kíváncsiságomra, hogy milyen szerepe lehetett Ahsokának az egész Mandaloreos buliban. Mert hogy nem térne csak úgy vissza Anakinhoz, aki a Renddel való utolsó kapcsolata, az biztos. További kibontását követeljük ennek a sztorinak! A rész többi akciója is jó volt, Kanan és Ezra remek duóként működik, tényleg nem látom benne azt, amiről Yoda és a Főinkvizítor papolnak. Valami nagy dolog lesz a Malachoron, az szent. Viszont most hőseink fújhatják a lothali Jedi Templomot, amiből azért nincs olyan sok. Bele se merek gondolni, Vader milyen tudást vagy információt tudna kinyerni a helyből. Mindenesetre a belépője a rész végén biztosított minket afelől, hogy készüljünk a legrosszabbakra, amit még akár szívesen is látnék már, ha lenne olyan jól kivitelezve, mint ez a rész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez igen!

Alapból csak lestem, hogy "in medias res" egy párbajban vagyunk. És persze ebből rögtön érződött, hogy nagy horderejű rész lesz ez, hogyha ez a párbaj nem egy végkifejlet, hanem a felvezetés.

Az új inkvik továbbra is súlytalanok, amelyet ez a kezdőjelenet is igazol. Remekül óvja az ő "használati stílusuk" a FőInkvizítor tekintélyét! :clap:

Részemről nem tudom milyen megoldással állnak elő Kanan és Ezra sorsával kapcsolatban, de nagyon jó párosról van szó.

Remekül épül fel a duó! Nem tudom elképzelni, hogy a sötét oldal felé menjen az útjuk. De bízom Filonékban! (kiérdemelték már, hogy ezen ne is aggódjak. elrontva nem lesz.)

Yoda és Anakin külleme azért necces kicsit. Főleg Yodáé..Sebaj, Nem zökkentett ki.

És kérem szépen mekkora;

Inidana Jones és az utolsó keresztes lovag utalás volt, ahogy intett Ahsokának, miközben a hely omladozott és a jedik kifelé siettek!! :yeah:

Az egyik legkiválóbb részt láthattunk véleményem szerint.

A templom is nagyon ötletes, az ott történtek is és ahogy tovább mélyült, a már egy kiírt karakter. -Zseniális! :clap:

 

Még nem biztos, hogy ez lesz epguide kép, de berakom ide, mert nagyon komoly(holnapra kiderül):

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy többször látnom kell ezt a részt, az pedig biztos, hogy meg kell várnom a maradék epizódokat az évadból, mert azok talán sok kérdésre választ adhatnak. Mindenesetre nekem elsőre nem igazán jött be ez a rész, olyan sokat markol, keveset fog érzésem volt.

 

Rögtön beleálltunk egy párbajba, ahol igazából semmi újdonság nem történt. Kanan és Ezra szorult helyzetbe kerülnek, Ezra manipulálja az állatokat, az inkvizítorok töketlenek, amikor meg jó helyzetben vannak, akkor inkább elszórakozzák az egészet. Talán a két jedi együttműködése említhető meg, de a korábbi részekben már ez is rendben volt, szóval láttunk egy párbajt, felütésnek elment.

Aztán Ezra-ék beszéltek Ahsoka-val, aki hát... hiába nem tartja magát jedi-nek, de nem őszintébb Obi-Wan-nál, mondhatnám úgy is, hogy neki is megvan a maga "bizonyos" szemszöge. A Vader-Anakin dolgot ő se árulja el, amit az ő és Ezra-ék konkrét helyzetében nem igazán értek. Na meg az is csúsztatás, hogy önként lépett ki a Rendből.

A látomások furcsák voltak, de nem igazán tudom hova tenni őket amíg ki nem derül hova fut ki az évadzárás. Yoda szavai egyelőre inkább csak üres lózungok, ill. visszautalások a PT érában történtekre. Ezek az utalások amúgy egész jók voltak, a mondanivalója meg talán feltöltődik majd tartalommal, ha látjuk a fejleményeket, elsősorban Malachor-t és az ott történteket. Azt semmiképp nem gondolnám, hogy Kanan ezzel a látomással fikarcnyit is előrelépett volna (mármint, hogy ezzel lovaggá vált volna vagy ilyesmi), az ő és Ahsoka látomásainál egyértelműen inkább azt érzem, amit Cupsy is írt. Kanan saját maga eszmélt rá arra, hogy mit jelent Ezra képzése, hol tartanak és mikor lehet esedékes "elengedni" a srácot, így a saját értelmezésében ezzel vált igazi jedi lovaggá. Ahsoka látomásában Vader pedig szintén inkább a lány érzéseire reflektálhatott, miszerint Anakin átállásában felelősnek érzi magát. Már csak azért is gondolom így, mert amúgy Vader és a Főinkvizítor nézőpontjából nem látnám sok értelmét annak, amit a képzelődők felé közvetítettek, emiatt valószínű, hogy csak eszközök voltak a közlésre.

 

Két fontos dolog. Az egyik a Főinkvizítor múltja, ami ugyan egyfelől jó kötés a prequel-hez, másfelől viszont nekem már kezd sok lenni. Most róla is kiderült, hogy szerepe volt a Jedi Rendben is, azt tudom mondani, amit Barriss kapcsán is (hála a sorsnak, hogy nem ő lett a nővér), ennyire azért talán nem kicsi ez a galaxis. Persze ha ennek lesz még érdemi jelentősége később és értelmet adnak neki, akkor működhet, de mivel egy alapvetően halott szereplőről beszélünk, így elég csekély esélyt látok erre. Az meg pláne nem hiányozna, hogy esetleg kitalálják, hogy Vader nem mészárolta le az ifjakat a Tanácsteremben, az nagyon bazári húzás lenne.

A másik pedig, hogy Ahsoka találkozhatott Anakin-nal közvetlenül a coruscant-i csata előtt. Ezt így a semmiből bedobni nem tudom mi értelme van, remélem kifejtik később. Eddig egyértelműen úgy képzeltem, hogy Ahsoka lelépett és utána már nem látták egymást. Ez egész jó magyarázat volt arra, hogy a 3-ban még csak meg se említik. Nem tudom mennyire pozitív a kicsengése annak, hogy rögtön az akció előtt összefutottak.

Mégis bedobnék egy harmadik témát is, Ezra esetleges átállását és útját a sötétség felé. Korábban itt-ott előkerült már ez a motívum, de reméltem, hogy ezt nem fogják érdemben számításba venni. Eléggé lerágott csont már ez, ráadásul érzésem szerint Ezra jellemfejlődése se efelé mutat. Bízom benne, hogy ez is csak egy olyan dolog, ami Kanan félelmeire és kétségeire utal, mintsem egy valós eshetőségre. Bár Yoda is óva intette Ezra-t, szóval esélyes, hogy nem így lesz. Az meg biztos fontos elem, hogy Kanan pont egy piros fénykardot kap le a falról, egyelőre még nem fejtettem meg. :)

 

A végén beesik a két inkvizítor, de itt sincs igazán szerepük. Annak persze van egyfajta szimbolikája, hogy a látomásukban az egykori Jedi Őrség tagjai végeznek velük, ill. a Főinkvizítor vezeti őket. Ezra-ék meglépnek, Ahsoka búcsút vesz Yoda-tól (vagy fordítva, nézőpont kérdése), ez egy szép momentum, de számomra sok jót nem vetít előre. A legvégén meg Vader is befigyel, most még az ő mondandója is lóg a levegőben. Nála az volt visszás számomra, hogy kvázi megdicséri az inkvizítorokat a felfedezésért, miközben rövid idő alatt kétszer is elszalasztották Kanan-ék elfogását/legyőzését/megölését. Értem, hogy találtak egy templomot és ez tök jó, de akkor is. :)

Szerkesztve: - pb69
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem az nem csúsztatás, hogy Ashoka önként lépett ki a rendből, pláne hogy a megfogalmazás nem is teljesen ezt közli.

Ugye azt mondja, hogy: "Többé már nem vagyok Jedi. Az én döntésem volt. Elhagytam a rendet." Igen az ő döntése volt, hogy nem fogadja el, hogy visszaveszik és ezáltal ugye a rendet is elhagyta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na meg az is csúsztatás, hogy önként lépett ki a Rendből.

Milyen csúsztatás? Önként lépett ki az egy másik dolog hogy megvoltak az okai de ő hozta meg a döntést hogy nem megy vissza. Sőt nekem valahogy az jön le Ahsokáról hogy nem bánta meg a döntését és mintha még mindig lenne benne tüske. Elég semmilyen módon mondta h ő már nem Jedi semmi megbánást nem éreztem a hangjában.

A másik pedig, hogy Ahsoka találkozhatott Anakin-nal közvetlenül a coruscant-i csata előtt.

Nembiztos hogy találkoztak Ahsoka csak annyit mondott hogy akkor látta utoljára. Lehet hogy távolból látta valami miatt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jókat írtatok és én nagyon meglepődtem a főinkvizitor "visszatérésén". Van ennek valami bája, ahogy az elhullott főgonoszokat vissza tudják csempészni a sorozat későbbi részeibe. :)

 

 

Felmerült bennem a kérdés, vajon Yoda tud Maulról? Ez részben költői kérdés, mert Yoda az erőn keresztül szinte mindenről tud, de ha ez így van, akkor Maul szerepeltetése összhangban lesz Yoda terveivel. Megjegyzem Maul is lehet egy későbbi látomás része, nem feltétlenül kell hús és vér alakban jelen lennie. Egy biztos, hogy semmi sem biztos. :D

 

 

A spoilerkapcsoló használata a jövőbeli epizódokkal kapcsolatban nem fakultatív, hanem kötelező, pláne, ha ilyen komoly spoilereket írsz be! Légy már tekintettel a fórumtársaidra! - Dzséjt

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egész sorozat legjobb képe. :clap:

Még nincs fenn a hivatalos guide, de wooki-en már cserélték ezt a képet. :( Hamarosan kiderül.

 

szerk.: felkerült és nem ez lett a kép. A "valódi" a szokott helyen berakva megtekinthető!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem az nem csúsztatás, hogy Ashoka önként lépett ki a rendből, pláne hogy a megfogalmazás nem is teljesen ezt közli.

Ugye azt mondja, hogy: "Többé már nem vagyok Jedi. Az én döntésem volt. Elhagytam a rendet." Igen az ő döntése volt, hogy nem fogadja el, hogy visszaveszik és ezáltal ugye a rendet is elhagyta.

Milyen csúsztatás? Önként lépett ki az egy másik dolog hogy megvoltak az okai de ő hozta meg a döntést hogy nem megy vissza.

Nekem azért ez kicsit kozmetikázott verziónak hangzik. Oké, visszamehetett volna és ő döntött úgy, hogy nem teszi meg, ez igaz. Ugyanakkor annak, aki nincs tisztában a történetekkel, ebből mi jön le? Az, hogy Ahsoka úgy döntött kilép a Rendből és viszlát. Valójában kizárták onnan, tehát semmi beleszólása nem volt abba, hogy kikerült a Rendből. Később persze vissza akarták venni, az már abszolút rajta múlott, hogy nem tért vissza közéjük, de azért ez a vargabetű nem jött át különösebben a megszólalásából. Ezra-t kéne megkérdezni erről, ha kiderülne a teljes igazság. :D

 

Nembiztos hogy találkoztak Ahsoka csak annyit mondott hogy akkor látta utoljára. Lehet hogy távolból látta valami miatt.

Lehet valahol a HoloNet-en is láthatta? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem azért ez kicsit kozmetikázott verziónak hangzik. Oké, visszamehetett volna és ő döntött úgy, hogy nem teszi meg, ez igaz. Ugyanakkor annak, aki nincs tisztában a történetekkel, ebből mi jön le? Az, hogy Ahsoka úgy döntött kilép a Rendből és viszlát. Valójában kizárták onnan, tehát semmi beleszólása nem volt abba, hogy kikerült a Rendből. Később persze vissza akarták venni, az már abszolút rajta múlott, hogy nem tért vissza közéjük, de azért ez a vargabetű nem jött át különösebben a megszólalásából. Ezra-t kéne megkérdezni erről, ha kiderülne a teljes igazság. :D

Gondolod aki nézi a Rebels-t az nem nézte a TCW-t? :) Meg amúgy sem volt idő elmagyarázni, hogy hogy történt az eset pontosan. Ha Ashoka azt mondaná, hogy elhagyta a Jedi rendet és ez volt az ő döntése az úgy sántítana, de így hogy azt mondja afelett döntött, hogy többé már nem Jedi így rendben van szerintem.

 

Lehet valahol a HoloNet-en is láthatta? :hmm:

 

 

Lehet, amúgy is ha valóban találkoztak volna akkor szerintem inkább a "meet" szót használták volna a "see" helyett.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem azért ez kicsit kozmetikázott verziónak hangzik. Oké, visszamehetett volna és ő döntött úgy, hogy nem teszi meg, ez igaz. Ugyanakkor annak, aki nincs tisztában a történetekkel, ebből mi jön le? Az, hogy Ahsoka úgy döntött kilép a Rendből és viszlát. Valójában kizárták onnan, tehát semmi beleszólása nem volt abba, hogy kikerült a Rendből. Később persze vissza akarták venni, az már abszolút rajta múlott, hogy nem tért vissza közéjük, de azért ez a vargabetű nem jött át különösebben a megszólalásából. Ezra-t kéne megkérdezni erről, ha kiderülne a teljes igazság. :D

Mit spilázod ezt túl? Akkor és ott ugyanúgy semmi értelme nem lett volna elmesélni egy élettörténetet, mint ahogy Bennek is fölösleges lett volna elmesélnie Luke-nak, hogy Yoda valójában csak kis tökös korában tanította és a valódi mestere Qui-Gon Jinn volt, aki már azelőtt meghalt, hogy Anakin pöcse szőrösödni kezdett. Ezrának elég annyit tudnia, hogy Ahsoka úgy döntött, elhagyja (nem kilépett, elhagyja, ezt a szót használta) a Rendet. Ennél többhöz egyrészt, köze sincs, másrészt, úgyse értene egy szót sem. Olyan emberekről szól az a sztori, akikből csak hírmondó maradt, és jóval azelőtt történt meg, hogy Ezra megfogant.

Az, aki meg a Rebels második évad vége előtt még nincs tisztában Ahsoka történetével, kotródjon el Gumimacit nézni. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezra-t kéne megkérdezni erről, ha kiderülne a teljes igazság. :D

Ezra biztos hogy tudja a teljes történetet. Kanan valószínűleg elmondta neki hogy ki ő is mi ő. Ezrát ismerve biztos sok kérdéssel bombázta Kanant mi után találkoztak Ahsokával. Már csak pusztán azért is hogy ő egy erőhasználó aki túlélte a tisztogatást már önmagában sokk kérdést felvett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolod aki nézi a Rebels-t az nem nézte a TCW-t? :)

Az, aki meg a Rebels második évad vége előtt még nincs tisztában Ahsoka történetével, kotródjon el Gumimacit nézni. :)

Természetesen in-universe értettem. ;)

 

Mit spilázod ezt túl?

Nem spilázom túl, csupán megemlítettem. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem spilázom túl, csupán megemlítettem. ;)

Ez oké, csak ez olyan szőrszállhasogatás, aminek még alapja sincs. Amit Ahsoka mond az 100 százalékban fedi a valóságot. Ha azt mondaná, hogy kiléptem mert bal lábbal keltem fel, az kozmetikázás lenne, de Ahsoka egyáltalán nem minősíti az okokat csak közöl egy tényt aminek nem megy bele a részleteibe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Természetesen in-universe értettem. ;)

In-universe meg minek mondja el? Kanan valószínűleg ismeri a teljes sztorit, Ezrának meg semmi köze hozzá. Ha meg Ahsoka úgy érzi, hogy a kölyökkel is kész megosztani ezt a történetet, akkor majd megosztja egy alkalmasabb helyen és időben, és nem akkor, amikor sokkal-sokkal fontosabb dolguk van, mint Ashoka élettörténetének elmesélése, de és eközben még bármelyik pillanatban rájuk szakadhatnak az inkvizítorok vagy a fél Birodalom. Szóval nemhogy nincs itt csúsztatás, amit te említesz, hanem még teljesen megalapozott az is, hogy Ahsoka miért csak ennyit mondott el az igazságból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem kár ezen ennyit lovagolni, nem azért hoztam fel, hogy ekkora lavina legyen belőle. :D Igazatok van abban, hogy nem volt megfelelő az idő arra, hogy Ahsoka elmondja el a sztorit. Nem is vártam, csak számomra továbbra is kissé túlfinomítottnak hat a megfogalmazása, ennyi a történet. Bár úgy is felfoghatjuk, hogy tiszteli annyira a jediket, hogy nem üt meg kritikusabb hangvételt a múlt kapcsán egy kvázi kívülálló előtt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jönnek a jobbnál jobb részek... úristen, milyen hangulata volt a rész eleji párbaj bolygónak? :o Talán a Rebels eddigi legjobb bolygója... Pb szerint meg nem történt ott semmi említésre méltó. No hiszen. :D

 

Aztán a Templom és a 3 látomás... Ahsokáé eléggé szívszorító volt, és szerintem azért nem mondta el Kananéknek, mert még ő sem tudta feldolgozni, hogy mi is lett Anakinnel. Nyilván a lelke mélyén már a 2x01 óta tudja, hogy mi az ábra, de próbálja maga előtt is letagadni az igazságot. Aztán jött a kíméletlen szembesítés a Templomban, és feltört Ahsoka bűntudata: nyilván nem Anakin mondta ezeket, hanem ő vetyeng most azon, hogy tényleg az ő hibája (is) az, hogy Anakin átállt.

 

A rész egyetlen negatívuma Yoda kinézete. Egyértelmű visszalépés a TCW-hez képest, szerintem abszolút nem néz ki jól. Viszont a szinkronhangok nagyszerűek voltak, örülök, hogy visszatért Isaacs, JEJ és Frank Oz is. :) És kíváncsi leszek, hová vezetnek a szálak. Ja, és a templomi őrök nem hiszem, hogy Kanan látomásai lettek volna, hiszen megfékezték az Inkvizítorokat is, akik szintén látták őket. Valószínűleg ezek a lények az Erő korábbi lenyomatai voltak, akik a Templomban koncentrálódó Erő miatt megjelentek először Kanannak, később az ellenségnek is (apropó: lehet akkor a Jedi szellemek is képesek ilyenre, ha koncentrált Erő térbe látogat egy sötét oldali szereplő pl. Kylo?).

 

Nagyon tetszett összességében rész, alig várom a befejezést.

 

Amúgy a templom körüli piros körök azok mik voltak?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ja, és a templomi őrök nem hiszem, hogy Kanan látomásai lettek volna, hiszen megfékezték az Inkvizítorokat is, akik szintén látták őket. Valószínűleg ezek a lények az Erő korábbi lenyomatai voltak, akik a Templomban koncentrálódó Erő miatt megjelentek először Kanannak, később az ellenségnek is (apropó: lehet akkor a Jedi szellemek is képesek ilyenre, ha koncentrált Erő térbe látogat egy sötét oldali szereplő pl. Kylo?).

Lehet, hogy nem kizárólag Kanan látomásai voltak, de látomások voltak. Valószínűleg az Erő valamilyen manifesztációi. Szerintem magára a két inkvizítorra sem hatottak fizikailag, egyszerűen csak látták, amit láttak, és elhitték, hogy megállítják őket. Ugyanúgy, mint ahogy Ezra is zuhant lefelé és megütötte magát, amikor először járt ezen a helyen. Vagy fennakadt a látomás Ghost részeiben. De, ha az inkvizítorok ugyanúgy rájöttek volna, hogy mindez csak látomás, a templomi őrök ugyanannyit értek volna ellenük, mint a látomás Főinkvizítor Ezra ellen. A fénykard egyszerűen átsuhant volna rajtuk.

 

Érdekes, hogy a Főinkvizítor kétszer is megjelent ebben a templomban. És mindkét alkalommal olyan útmutató lett, aki ellenfélként lépett fel. Nyilván azért, mert mind Ezrának, mind Kanannak afféle nemezise volt, mégis érdekes, hogy az Erő Kanan előtt a Főinkvizítor múltját fedte fel. Tán ezzel akarta megmutatni, milyen könnyű rossz oldalra állni.

 

Amúgy most baromira kíváncsi lettem a Főinkvizítor múltjára. Hogyan állt át a Sötét Oldalra? Mikor? Túlélte volna a Jedi Templom ostromát? A Sith-ek fogságába került? És hány Jedi juthatott még erre a sorsra? Ő az egyetlen, vagy vannak még mások is?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

 

Amúgy a templom körüli piros körök azok mik voltak?

A körök korábban is ott voltak a környéken azthiszem..

Én úgy vettem ki, hogy a templom erőhasználattal nyitható ki, ugye. Az inkvik a sötét oldalt használták, és a templom környéke ezt vizuálisan így mutatta be, hogy pirosan izzottak fel a körök. És persze a templom védekező mechanizmusa is bekapcsolt és a látomás-templomőrök az inkviket is beszaratták egy kicsit. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A lothali Jedi templomnak vajon hány szintje van? "Felkúszott" az első szint bejárata. Utána jött a 2. szint amin most Kanenék bementek, utána a 3. amin az Inkvik.

Az inkvizítorok ugyanott mentek be, ahol Kananék. Két szintje van, vagyis, pontosabb úgy mondani, hogy két szinten van bejárata.

 

A Reconban érdekes dolgokat feszegetnek megint. Például, hogy az írók úgy képzelték, hogy Kananre tulajdonképpen Yoda szabadította rá a látomását, hogy eképpen okítsa. Ebben van is ráció, hiszen Kanan ugyanúgy azt az oktatóanyagot kapta meg, mint Ezra: ne harcolj, vagy legalábbis, ne úgy, hogy karddal hadonászol. Kanan megértette - Ezra nem -, és a látomáson keresztül tulajdonképpen Yoda ütötte lovaggá Kanant.

Nekem ez mondjuk kicsit nyakatekert, jobban tetszik az, hogy az Erő mutatta meg mindezt Kanannak, és végül az hagyta jóvá, hogy ő is a Jedi Rend Lovagja legyen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.