Ugrás a kommentre

Game of Thrones


Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Igen arról.

 

Kíváncsi leszek mennyire jön be ez az időzítés a Maxnak, engem nagyon érdekel a folytatás de egy ideig most tuti nem lesz időm rá és még elő is kéne fizetni, ami fájó egy 30,000-es Disney+ charge után. Mondjuk a fő piac gondolom az USA, őket kevésbé érdekli az Eb és a vásárlóerejük is nagyobb. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

HotD - S02E03

 

Most egy picit elveszített a sorozat...

Spoiler

Már az első évadban is nagyon rossz döntésnek tartottam ezt a próféciás vonalat, hogy eleve kitalálták, hogy a Targaryenek csak azért hódították meg Westerost, hogy egyesítsék az embereket a white walkerek ellen. Aztán erre rátettek egy lapáttal azzal, hogy jajj szegény Alicent csak félreérti Viserys utolsó szavait és csak ezért akarja, hogy a fiából király legyen. Majd most hozzáírtak egy komplett jelenetet, ami a könyvben nincs is benne, hogy igazából itt csak a csúnya gonosz férifak akarnak háborút, jóságos Rhaenyra belopózik Királyvárba és megpróbálja megakadályozni a háborút... de itt jön képbe az a sajnálatos félreértés. :facepalm: Már az sem tetszett az epizódban, ahogy Daemon beveszi Harrenhalt, de az az öt lovas, aki bemenekül az erdőbe még ennél is furább volt. Az első évados GoT fapadosságát idézte meg. Ezzel az Alicent és Rhaenyra közötti jelenettel viszont tényleg "feltették az epizódra a koronát".

Nem mondom, hogy elkaszálom a sorozatot, mert továbbra is vannak nagyon jó pillanatai és egy-két dolgot leszámítva az egész nagyon egyben van, de nem tetszik az az irány, ami felé a történetben elmentek... jó már nem csak itt, hanem az első évadban is. Ráadásul most egy lehetőséget is kaptak, hogy helyrehozzák például azt a szerencsétlen jelenetet, amikor az első évadban egy Blackwood megöl egy Brackent és az reflektálatlanul maradt, ami továbbra is nonszensz. Itt volt a magas labda, de nem csapták le, egyáltalán szóba sem került. Klasszikust idézve: "meglehetősen elégedetlen vagyok".

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én szeretem, mert a világ nagyon jó, de nekem is fura ez.

Spoiler

Főleg annak fényében, amire az anyasorozat kifutott, semmi jelentősége nem volt a nagy északi veszélynek, ledurrantották egy rész alatt, meg egy fullidétlen Arya ninjajelenettel, és teljesen bagetel módon hal meg az Éjkirály...még csak egy visszaemlékezés, jövőbetekintés sem volt, pedig amikor Bran szemezett az éjkirállyal, azt hittem kapunk valamit.

Erre jön ninjaarya a semmiből, és egy ócska trükkel, amit már láttuk többször is pl az SW-ben (nem tudom melyik volt előbb), egyszerűen leszúrja:DDD

 

Aztán most itt prófécia, meg ilyenek. Hagyjuk már. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Wilde írta:

HotD - S02E03

 

Most egy picit elveszített a sorozat...

Bár a negyedik rész vége remek lesz, kétségtelen, hogy ezt a harmadik részt alaposan elcseszték... HARMADIK RÉSZ SPOILER

Spoiler

Az a baj, hogy az egész Targaryen polgárháborút sikerült kicsit értelmetlenné tenni. A könyvben mind a két fél érvei, inditékai teljesen érthetőek. Itt viszont az egész egy baromság. Alicent karakterét az első évad bevezető részeiben hiába kezelték jól, hiába épitgették a két fél közötti konfliktust végül tettek egy hajtűkanyart, Alicent hirtelen megbocsátott Rhaenyrának és az egész polgárháború arra lett alapozva hogy a haldokló király, aki nem is volt magánál gagyogott valamit a halálos ágyán.... Alicentet meg annyira ostobára irták, hogy erre alapozta az egész öröklést aminek zéró értelme van. 

Most meg sikerült ezt fokozni Rhaenyra besurranásával, ami kb. egy szappanoperának a szintje.... na mindegy majd a kövi részben javitanak azért.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Bár a negyedik rész vége remek lesz, kétségtelen, hogy ezt a harmadik részt alaposan elcseszték...

 

Ezek után tényleg kíváncsi leszek a jövő hetire, mert azt már korábban is írtad, hogy a negyedik rész nagyon jó lett.

 

Spoiler

A polgárháború okait illetően abszolút egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy valószínüleg azt akarták érzékeltetni Alicent és Rhaenyra kibékülésével az első évadban, hogy maga a konfliktus már jóval túlmutat rajtuk és ők hiába békülnének ki, azt a törést, ami a feketék, meg a zöldek között van már nem lehet helyrehozni, még akkor sem, ha ők egyébként szeretnék elkerülni a családjuk érdekében a vérontást. Ugye az volt az egyik fő motivációja korábban Alicentnek, hogy Rhaenyráék fellépnének az ő gyerekei ellen, amit igazából Otto Hightower ültetett el benne, hogy ez lesz, de Rhaenyra hiába állt össze Daemonnal kész lenne a békére Alicenttel. Viszont azzal a félreértett félmondattal tényleg hülyét csináltak Alicentből és ezt most megismételték, amikor beszélget itt Rhaenyrával az eheti részben és teljesen vakon van. A könyvben Alicent már-már rajzfilmfiguraszerűen gonosz néhány beszámoló szerint és Rhaenyra sem egy békére áhítozó Teréz anya, de az nem feltétlenül baj, ha az HBO-s adaptációban megpróbálják humanizálni őket, így emberibbek, de eközben sikerült leamortizálni Alcient karakterét.

Ráadásul engem ez az egész terv nagyon zavar, amit Rhaenyra kitalált. Ebből konkrétan nem lehet jól kijönni. Idejön a szentélybe és megpróbálja rábeszélni Alicentet a békére. Ez lássuk be elég képtelen ötlet azután, hogy Aegon fiát most fejezték le a feketék, aki az örököse volt egyben és Aegon bosszút óhajt. Ha Alicent segítséget hív, hogy elfogja Rhaenyrát, akkor neki két választása van. Megöli Alicentet, amivel semmit nem nyer, mert utána úgyis elfogják az őrök, ami pedig még rosszabb, hogy Jaehaerys megölése után Alicent vére is rászáradna a köznép ezáltal még jobban megutálna, minden morális kreditjét elveszítené. Ha simán elfogják az őrök, akkor pedig a zöldek túszként használva térdrekényszeríthetnék a feketéket. Ha Alicent meg nem akar kiegyezni Rhaenyrával (ezen a ponton, ahol most tartunk nem is tudna) és tényleg hisz abban, hogy Aegonnak kell lenni a királynak, akkor miért hagyja ott Rhaenyrát és nem fogatja el azonnal és ezzel a háború megnyerésében is óriási lépést tehetne? Ez így totál értelmetlen, jobb lett volna ezt az egész jelenetet kihagyni, eddig is érzékeltették (meglehetősen szájbarágós módon), hogy Rhaenyra nem egy vérengző vadállat, Daemon a rosszfiú és ő nyitott a békére, felesleges volt ezt a jelenetet így hozzáírni. Nem csak Alicentből csináltak hülyét, hanem most már konkrétan Rhaenyrából is, hogy ő annyira vágyik a békére, hogy hozzá képest Mahatma Gandhi az új Hitler és akár még a józan ész határait is képes áthágni csak, hogy béke legyen. 

 

Felmerülhet a jogos kérdés, hogyha ennyire vágyik a békére, akkor miért nem adja fel a trónigényét és itt jön a képbe a prófécia, hogy ő a tudja az igazságot a falon túli veszélyről és nála van a tőr... szóval ezért is örültem volna, ha ezt a próféciát nem hozzák be a képbe.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem a 2. volt gyengébb rész, a 3. jó és a 4. néhány jelenete szavak nélkül hagyott. Lassan feldereng a történet, mert valamikor az első évad körül meghallgattam hangoskönyvben és nekünk meg is van ez papíron, de nem olvastam. Mégis beépített spoilerrel nézem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

HotD S02E04

 

Ez tényleg nagyon jó rész volt!

 

Spoiler

Nem csak a vége volt nagyon látványos, hanem tetszettek a kis finom utalások is. Amikor Alicent elejtette a kis sárkányszobrot, az rímelt arra a jelentre, mint amikor Viserysnek megragasztotta azt a szobrot még az első évadban, csak most pont fordítva történt. Ráadásul ez egyben előrevetítte a rész végi csatát, ahol elhullottak sárkányok és Aegon is lezhuhant. Amikor figyelnek az ilyen kis dolgokra, akkor nagyon tudom szeretni a sorozatot, ezért is érthetetlen az a slendriánság, ami korábban volt.

 

A csata önmagában meg nagyon komoly volt. Ötletesek voltak ezek az "onboard" felvételek ahogy a sárkányok hátán látjuk a szereplőket, mintha feltettek volna a sárkány nyakára egy gopro-t. A kedvenc jelenetem nem is az összecsapás volt, amikor egymásnak feszültek a sárkányok, hanem amikor megérkezik Vhagar. Nagyon jól érzékeltették, hogy milyen őserőt jelent a legnagyobb sárkány (és akkor képzeljük el milyen lehetett Balerion), egy igazi kaiju volt. A legjobb pillanat pedig tényleg az volt, amikor a fák fölött éppen csak kilátszik a szárnya széle... az libabőr volt, ahogy ott feltűnt és egy ilyen aprócska részlettel is tökéletesen érzékeltették, hogy micsoda erők fognak itt elszabadulni.

 

A legjobb az egészben, hogy a tánc csak most kezdődött igazán el...

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na akkor pár szó a Sárkányok házáról.

 

Múlt héten úgy döntöttünk, hogy visszanézzük az első évadot. El is felejtettem mennyire magas minőséget hozott, annyira rég láttam már (amikor kijött, 2 éve), hogy egy csomó mindenre újdonságként tudtam rácsodálkozni. Baromi erős a casting, jól átjön a hangulat, és a puskaporos hordó feeling ami egyre erősödik az évad végére.

 

A második évad ezt a magas szintet folytatta, és mivel nem olvastam a könyvet, engem az sem zökkentett ki, amit a 3. rész kapcsán írtatok. A lentebbi spoiler már az 5. rész kapcsán is tartalmaz fejtegetést.

 

Spoiler

Szerintem az Aegon féle Tűz és jég dala szál teljesen organikusan kapcsolódik a történethez, szerintem jól szőtték bele, az mondjuk fura, hogy a királyné annak ellenére ennyire képes félreérteni és magabiztosan állítani, hogy ez volt Viserys kívánsága, hogy egy csomó olyan szó közé lett befonva Aegon neve, amit Alicent nem ismer. Pl. Tűz és jég dala, megjövendölt herceg, Aegon álma, stb. Mindenesetre a templomos összetérdeléses jelenet a 2. évad 3. részében szerintem organikusan következik ebből, és nekem nagyon adja, hogy mindkét királyné/nő úgy van a sorozatban bemutatva, hogy egyik sem kegyetlen, vagy zsigerileg gonosz, sokkal színesebben vannak ábrázolva ennél. Viszont ha már így van, akkor egy ilyen találkát bűn lett volna kihagyni. Rhaenyra is okkal hiheti, hogy a királyné meggyőzhető, és az események láncolata leállítható.

 

A királyné nyilván rájött a térdeléses beszélgetésnél, hogy tévedett, de azon a ponton már nem lehetett visszakozni. Viserys motyogására alapozva mindenkinek kikürtölte, hogy Viserys meggondolta magát, ezen a ponton pedig már nincs vissza út. Ez jön le a beszélgetésből, ha Rhaenyra esetleg hamarabb össze tudta volna dugni a fejét Alicenttel, akkor lehetett volna másként, így azonban aligha.

 

A negyedik rész is nagyon bejött, nagyon sajnáltam Rhaenyst, ő volt a kedvenc karakterem és a színészt is megkedveltem. Aegon egy idióta volt, mint mindig, Aemond pedig csak a lehetőségre várt. Meglehetősen rettegett királya lenne Westerosnak, ha ő lenne az Uralkodó. Viszont a bordélyházban bemutatott tépelődése őt is tök jól árnyalja, látható, hogy nem egy pszichopata.

 

Az első rész, ami viszont konkrétan nem tetszett az új évadból, az pont az ötös. Eleve, ez a Daemon Harrenhal hallucináció baromi fárasztó. Mintha nem tudnának mit kezdeni a karakterrel és nézőként sem egyértelmű, hogy mi az ami megtörténik és mi az amit képzel. Nem tudom hova akarják ezt kifuttatni, de jó lenne, ha belehúznának, mert ez konkrétan unalmas és kiheréli az egyik kedvenc karakteremet a sorozatban. 

 

Tetszett ellenben a régens választás (bár az meglepett, hogy Aegon nem halt meg... amúgy a Targaryeneknél hogy is van hogy egyesek tűzállóak, mások nem? Vagy ez csak Dany képessége volt?), a királyné szépen elvesztette a csatlósait, Otto Hightower hiánya és az általa betöltött józan ész vákuuma szembeötlő volt. Kíváncsi leszek Aemond merre viszi további a királyságot, első intézkedése rögtön népszerűtlen lesz (nem a patkányfogók levágására, hanem a kapuk bezárására gondolok), ami kicsit hasonló a Lannisterek 2. évados döntéséhez a GOTban, amikor ők meg bezárták a kapukat a parasztok előtt. Érezhetően egy belső lázadás felé tart amúgy a sztori, és erre akar rájátszani Fehér Féreg küldöttje is, kíváncsi leszek ennek a kifutására. A sárkány fejének végigvonszolása hatalmas hiba volt szerintem Cole-tól, egyrészt ezeket a mítikus lényeket eleve jobb, ha félik az alattvalók (mintha nem lehetne őket megölni, illetve tisztelet övezi a sárkányokat mindenfelé), pláne ha még rossz óment is látnak bele.

 

Összességében remélem, hogy Daemon nem sokáig rostokol tovább Harrenhalnál és végre kihozzák ebből a kecmergésből, mert rossz látni, hogy mintha látványosan nem tudnának mit kezdeni vele, ezért vergődésre ítéltetett.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.