Jump to content

General Grievous vs. Jabba the Hutt


Donát

Kiemelt selejtező #6  

26 members have voted

 1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness Főtáblájára?

  • General Grievous
   15
  • Jabba the Hutt
   11

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/23/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Nem akármilyen párharc az Episode III egyik jellegzetes főgonosza és a Star Wars egyik nagy klasszikusa, a harácsoló hájait hajbókoló, hedonista hívekkel körülvevő óriás maffia főnök Jabba között. Első látásra Jabba tűnik a párharc esélyesének, de a kegyetlen Grievous elég alaposan letette a névjegyét nem csak a III. részben, de a TCW-ben is. Hogy csak egyetlen példát mondjunk, a Grievous hátterét kiszélesítő Grievous Liar epizód például Arany TCW díjat szerzett legjobb epizód kategóriában (első évad), nem is érdemtelenül. Majd kiderül, mire lesz ez elég a hörgő haragú hitvány hitszegő Grievousnak! 

Link to comment
Share on other sites

Grievous vagy Jabba? Jabba vagy Grievous? Nem kérdés, Jabba, a Hutt. Nála stílusosabban senki sem élvezi az életet a Star Warsban. Bulikat szervez, saját zenekara van, szexis táncosai (és rabszolgái... hogy mit akart Oolától, azt örökre fedje nagyon jótékony homály), király a luxus sivatagi vitorlása, ütősek a házi kedvencei (a pinceszörnytől a homoki növényen át a vihogó majomig és a komplett cocafarmjáig... ja, hogy az az őrség? :D ), és zseniálisak a fali díszei. Ha pedig kézigránátot lengetnek előtte, őt a halálfélelem helyett az elégedettség fogja el. Mindezek mellett nem gyenge elméjű (legfeljebb gyenge gigájú), simán átlát Leia álcáján, és kis híján keresztülhúzza Luke tervét. És ne feledjük el, hogy voltaképpen neki köszönhetjük az aranybikinit is. :)

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Grievous! Imádom a karaktert, minden egyes visszássága ellenére. Na de hát milyen egy gonosz féreg ha nem olyan mint Griveous? Jabba ok volt, de igazából sose volt a kedvencem. Akkor már inkább  bujaféreg. :P

Tudtam, hogy egy fontos karaktert kihagytunk. :lol: 

 

Nálam az az igazság, egy szinten vannak. Még filózom ezen. :) 

Link to comment
Share on other sites

Itt Grivire voksoltam mert Jabbát nem igazán komálom.

 

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Még szerencse, hogy nem rajta volt. :P

Jabbából nagyon csúnya transzvesztita lenne. :D

Link to comment
Share on other sites

Számomra Grievous sokkal érdekesebb és jellegzetesebb figura, mint Jabba. Több emlékezetes jelenet fűződik a nevéhez. Stílusra is nyerőbb a tábornok. Egy olyan ízig-vérig negatív tulajdonságokkal felruházott figura, akit már-már élvezet utálni. :D    

Link to comment
Share on other sites

Grivi eleve nagyon hátul van nálam -bár gondolom direkt koncepció volt hogy ne lehessen komolyan venni, de valahogy ez az esetében nálam nem igazán működik-, Jabba meg az egyik kedvenc igy nem is volt kérdés, hogy kire megy a szavazat. Annyi hogy Jabba szerintem azon ritka figurák közé tartozik akit a felbukkanása vagyis az ep.6 óta nem sikerült jól kezelni.

Link to comment
Share on other sites

Ha nem csak az ep.6-ot nézzük akkor egyetértek: a TCW mozifilm Jabbáját a büfögö fiacskájával én se tudom komolyan venni. Az ep.6-os Jabba viszont más tészta. Abban a Jabbában -ellentétben Grivivel- semmi humorfaktort nem érzek. Ő egy űroperás gengszter és nem egy gengszter paródiája (mig Grivi olyan mintha állandóan önmaga paródiája lenne). A Sagaban igazából ő képviseli a legjobban az alvilági vonalat. Azt a vonalat amit azóta más művek elég jól kiegészitettek (fura hogy ugyanakkor pont Jabbával mintha nem tudtak volna mit kezdeni). Igazából jómagam a Solo filmet sem Solo hanem az alvilág miatt várom és ez nem kis részben az ep.6-os Jabba érdeme. Az egész miliő ami körbeveszi Buja Féreggel, Bib Fortunával, B'omarr pókrobotokkal, a rancorral meg a szörnyet sirató gazdájával -és a felsorolást még hosszan lehetne sorolni- nagyon el lett találva.

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information