Donát Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 vs. vs. vs. vs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Jar-jar -ról egy előnyösebb kép nem volt? Amúgy most nehéz döntenem, mert mind az 5 szereplő nagyon jól van meganimálva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Technikai szempontból már csak koruk miatt is Unkar Plutty és Maz Kanata a legjobb - előbbiben az a durva, hogy Simon Pegg ugye kint volt a forgatáson Plutt-jelmezbe, és annak helyére került a CGI figura. A másik technikai szempont viszont az, hogy Jar Jar, Watto és Sebulba tetszik vagy sem, a CGI történelmében mérföldkövek voltak, hiszen egészen az ep1-ig egyetlen film sem szerepeltetett ilyen sokáig és ilyen sok CGI szereplőt. Szóval ezt a szempontot mindegyikük viheti, úgyhogy én hagyom is. Nézzük csak a szeret/nem szeret felállást. Mazra szokták mondani, hogy Yoda 2.0, bár én ezzel hajlamos vagyok vitázni. Oké, apró és vénebb, mint Yoda (+/- 100 év kit érdekel már ennyi idősen?), és még az Erőt is ismeri, ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy Maz egy aljas kalóz, egy lebújt vezet és neki van a legjobb guggerje a Galaxisban. Sebulbánál kevesebb aljasabb mocsadékot hordott a hátán a Tatooine, ami alapvetően rohadt nagy szó, mivel a Tatooine tele van aljas mocsadékokkal. Hiszen ott él Jabba is. De ez a kézenjáró kutya képes szabotálni egy gyerek home made fogatát, meg hajlamos kinyírni a konkurenciát. Szerintem, ha azt mondjuk neki, hogy fair play, azt hiszi, hogy az egy bolygó valahol a Peremvidéken. Watto érdekes figura. Lehetnénk rá morcosak, mert rabszolgákat tart, de őszintén szólva, Luke-nak nem volt olyan aranyélete, mint Anakinnak és Shminek. Ha összevetjük az életüket Oolával... Kell folytatnom? Fedél volt a fejük felett, jól tápláltak voltak, tiszták, Anakin droidot és versenyfogatot építhetett magának, és na, Watto még csak fel sem emelte egyszer sem a hangját Anakinnal szemben. Hogy dolgoztatta a gyereket? Ja, Anakin majd belehalt, hogy olyat csinált, amit imádott. Komolyan mondom, Anakinnak nem sok oka van arra, hogy zabos legyen a rabszolgasága miatt, mert Watto egy igazán jó fej csávó volt. És én pont emiatt bírom a szárnyast. Lehetett volna egy ritka g*ci alak, lehetett volna olyan, mint Unkar Plutt vagy Jabba, vagy a zygerianok, de ő igenis nagyon jól bánt a rabszolgáival. Jar Jar Binks... Ha a TCW-ben az ep2-es vonalat vitték volna tovább, azaz egy normálisan viselkedő, legfeljebb kicsit szétszórt figurává avanzsálták volna, most rá szavaznék. De sajnos az ep1-es önmagát hozta a TCW-ben, amit bár szeretek, de elpuskázott lehetőségnek tartok. Jar Jar sokkal többre vihette volna a TCW-ben, és akkor talán én is felháborodnék azon, hogy végül utcai bohócként fejezte be - ami szvsz. számára az egyetlen tökéletes karrier. Unkar Plutt, na ő a másik olyan fickó, mint Sebulba. Keveset tudni róla, de alapvetően nem szimpi. Simán megveretné azt a lányt egy droidért, aki a jelek szerint gyerekkorában lett rábízva valamilyen módon (khm... újabb apróság, ami jelzi, Watto mennyire jó fej volt rabszolgatartónak), rendre átver mindenki Jakkun, afféle kiskirály, mert ő kaját oszthat. Nagyon nem szimpi a fickó, nem is kap tőlem szavazatot. Szóval, versenybe maradt Maz és Watto. Végül azért szavazok Wattóra, mert a fentiek miatt én tényleg kedvelem, ahogy Mazt is, viszont hozzá kellene még egy kis plusz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Watto. Hatalmas figura, és bár Jar Jar volt az EPI húzó arca cgi szempontból nálam a film legjobb animált karaktere egyértelműen Watto lett. Unkarnak nem csak az arca lett CGI-vel csinálva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 20 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Unkarnak nem csak az arca lett CGI-vel csinálva? Készült teljes CGI modell is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 De a filmben csak a fejét csinálták meg CGI-vel úgy rémlik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Legalábbis egy jelenet van, ahol csak az arcát használták és tudunk róla, de ez még nem jelenti azt, hogy máshol nem használták a teljes alakost (tippre én azt mondanám, amikor kirohan a Falcon ellopásakor, ott nem biztos, hogy csak a feje CGI). Elképesztő, hogy abban a filmben mi CGI és mi nem. Ha csak képkockáról képkockára nem megy végig egyszer rajta egy dokufilm, nem is tudjuk meg. Én nem zárnám ki, hogy néha nem teljes CGI-t látunk Plutt esetében. Egy biztos, Unkar zseniális kompozíciója a CGI-nak és a jelmeznek. Szvsz. nincs olyan, aki megmondaná, hogy mikor melyiket látjuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Az biztos, hogy fantasztikus keveréke a kettőnek. De ez elmondható az egész filmről. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Éppen most , Ody Mandrell írta: Az biztos, hogy fantasztikus keveréke a kettőnek. De ez elmondható az egész filmről. Abszolúte! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 23, 2017 Author Share Posted November 23, 2017 Sokat gondolkodtam én is, végül Wattora ment a szavazatom. Az EpI-ben az erősebb karakterek közé tartozik, ráadásul, ahogy Dzséjt is írja, nem bánt rosszul Anakinnel, sőt. Kapzsi volt az igaz, de Anakinéknek aranyélete volt nála, pláne a többi rabszolgához képest. Úgyhogy a felsoroltak közül egyértelműen Watto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jar-Jar Binks Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Most inkább nem indokolnék. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Közülük Watto a legösszetettebb karakter. Ment is rá a szavazatom. Unkar Plutt számomra nagyon fantáziátlan és SW-idegen volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 (edited ) Én is kedvelem Watto-t, plusz az orgánuma is remek ("Nubien, hahh?" ). Őt választottam. Edited November 23, 2017 by Pildi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Watto és Maz között gondolkoztam, de végül előbbi mellett döntöttem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 (edited ) Watto! A PT-t újranéztem a napokban és egész egyszerűen ingatom a fejemet az összes Jar-jar poénon... Mint karakter, Watto nagyon egyedi és mint jellem is egy unicum. Az ep 7-esek nem nőttek még a szívemhez. Sebulba meg egy slimo.. Edited November 24, 2017 by csoli1138 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Miután rá szavaztam, meglepődve láttam, hogy Watto milyen népszerű Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Én mindig is kedveltem, szerintem nagyon eltalált karakter. A hangja és az akcentusa telitalálat. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Watto kapta a szavazatomat, mivel szárnya van és repül. Amúgy ez nem vicc, mikor először láttam a filmet a moziba, teljesen lenyűgözött azzal, hogy egy szárnyas, repülő és beszélő idegen lény. Addig bármilyen furán is néztek ki a lények, de egyik se repült. Egy általános iskolást könnyű volt ezzel lenyűgözni. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agorion Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Jar-Jar ez nem kérdés. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Nálunk a családban én vagyok az ügyeletes Watto imitátor, ha olyan helyzet kerül elő, ahol lehet alkalmazni bármelyik megszólalását. Konkrétan betéve tudom a szövegeit, mert annyira érdekelt és szórakoztatott a karakter. Jar-Jart is imádtam gyerekként, pontosan értem hogy milyen célt szolgált, de Watto végérvényesen jobban hozzám nőtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb69 Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Jar Jar 3PO mellett az a karakter, akire egyértelműen azt mondhatom, hogy kifejezetten nem szeretem. Az Ep.1-ben egy szégyenfolt, egy túlerőltetett szánalmas figura, aki szörnyen idegesít a mai napig. A 2-3-ban meg olyannyira átfordul a dolog, hogy kb. semmi szerepet nem kap. Pedig lehetett volna javítani a helyzeten, de az alkotók talán nem merték ezt felvállalni a rájuk zúduló népharag okán. A TCW csapatának kezében volt a döntés, hogy a komolytalanabb vagy a komolyabb irányba viszik a karaktert. És hát egy még nagyobb bohócot csináltak belőle. Sebulba és Unkar jó mellékszereplők, tetszenek, de nem érdekelnek igazán. Utóbbinak a Rey-jel való viszonya, ill. hogy miért bízták rá egyáltalán igen, de maga a karakter nemigen. És én Wattoval is így vagyok. Nagyon meglepett, hogy ő ennyire népszerű, én semmi különlegeset nem érzek vele kapcsolatosan. Egy jól eltalált kis mellékkarakter, a faja tök jó, ő maga is jól működik, de ennyi. Mondjuk Mazra se tudok sokkal többet mondani, de valahogy ebből a fogatból mégis rá voksoltam. Van benne valami furcsa, valami szokatlan kisugárzása a figurának, ami érdekesebbé teszi. Azt érzem, hogy mögötte rengeteg mesélni való és érdekesség van, nem feltétlenül csak a kora miatt, de nyilván ez is közrejátszik. Ha az lenne a kérdés, hogy kiről látnék szívesen többet, ki érdekel közülük, akkor egyértelműen őt mondanám. Jobb híján ez döntött. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts