Jump to content

CGI (CSOPORT SELEJTEZŐ)


Donát

Csoport selejtező #8  

26 members have voted

 1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness Főtáblájára?

  • Jar-Jar Binks
   3
  • Watto
   14
  • Maz Kanata
   5
  • Unkar Plutt
   2
  • Sebulba
   2

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/24/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Technikai szempontból már csak koruk miatt is Unkar Plutty és Maz Kanata a legjobb - előbbiben az a durva, hogy Simon Pegg ugye kint volt a forgatáson Plutt-jelmezbe, és annak helyére került a CGI figura. A másik technikai szempont viszont az, hogy Jar Jar, Watto és Sebulba tetszik vagy sem, a CGI történelmében mérföldkövek voltak, hiszen egészen az ep1-ig egyetlen film sem szerepeltetett ilyen sokáig és ilyen sok CGI szereplőt. Szóval ezt a szempontot mindegyikük viheti, úgyhogy én hagyom is.

 

Nézzük csak a szeret/nem szeret felállást. Mazra szokták mondani, hogy Yoda 2.0, bár én ezzel hajlamos vagyok vitázni. Oké, apró és vénebb, mint Yoda (+/- 100 év kit érdekel már ennyi idősen?), és még az Erőt is ismeri, ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy Maz egy aljas kalóz, egy lebújt vezet és neki van a legjobb guggerje a Galaxisban. :)

 

Sebulbánál kevesebb aljasabb mocsadékot hordott a hátán a Tatooine, ami alapvetően rohadt nagy szó, mivel a Tatooine tele van aljas mocsadékokkal. Hiszen ott él Jabba is. De ez a kézenjáró kutya képes szabotálni egy gyerek home made fogatát, meg hajlamos kinyírni a konkurenciát. Szerintem, ha azt mondjuk neki, hogy fair play, azt hiszi, hogy az egy bolygó valahol a Peremvidéken.

 

Watto érdekes figura. Lehetnénk rá morcosak, mert rabszolgákat tart, de őszintén szólva, Luke-nak nem volt olyan aranyélete, mint Anakinnak és Shminek. Ha összevetjük az életüket Oolával... Kell folytatnom? Fedél volt a fejük felett, jól tápláltak voltak, tiszták, Anakin droidot és versenyfogatot építhetett magának, és na, Watto még csak fel sem emelte egyszer sem a hangját Anakinnal szemben. Hogy dolgoztatta a gyereket? Ja, Anakin majd belehalt, hogy olyat csinált, amit imádott. Komolyan mondom, Anakinnak nem sok oka van arra, hogy zabos legyen a rabszolgasága miatt, mert Watto egy igazán jó fej csávó volt. És én pont emiatt bírom a szárnyast. Lehetett volna egy ritka g*ci alak, lehetett volna olyan, mint Unkar Plutt vagy Jabba, vagy a zygerianok, de ő igenis nagyon jól bánt a rabszolgáival.

 

Jar Jar Binks... Ha a TCW-ben az ep2-es vonalat vitték volna tovább, azaz egy normálisan viselkedő, legfeljebb kicsit szétszórt figurává avanzsálták volna, most rá szavaznék. De sajnos az ep1-es önmagát hozta a TCW-ben, amit bár szeretek, de elpuskázott lehetőségnek tartok. Jar Jar sokkal többre vihette volna a TCW-ben, és akkor talán én is felháborodnék azon, hogy végül utcai bohócként fejezte be - ami szvsz. számára az egyetlen tökéletes karrier.

 

Unkar Plutt, na ő a másik olyan fickó, mint Sebulba. Keveset tudni róla, de alapvetően nem szimpi. Simán megveretné azt a lányt egy droidért, aki a jelek szerint gyerekkorában lett rábízva valamilyen módon (khm... újabb apróság, ami jelzi, Watto mennyire jó fej volt rabszolgatartónak), rendre átver mindenki Jakkun, afféle kiskirály, mert ő kaját oszthat. Nagyon nem szimpi a fickó, nem is kap tőlem szavazatot.

 

Szóval, versenybe maradt Maz és Watto. Végül azért szavazok Wattóra, mert a fentiek miatt én tényleg kedvelem, ahogy Mazt is, viszont hozzá kellene még egy kis plusz.

Link to comment
Share on other sites

Legalábbis egy jelenet van, ahol csak az arcát használták és tudunk róla, de ez még nem jelenti azt, hogy máshol nem használták a teljes alakost (tippre én azt mondanám, amikor kirohan a Falcon ellopásakor, ott nem biztos, hogy csak a feje CGI). Elképesztő, hogy abban a filmben mi CGI és mi nem. Ha csak képkockáról képkockára nem megy végig egyszer rajta egy dokufilm, nem is tudjuk meg. Én nem zárnám ki, hogy néha nem teljes CGI-t látunk Plutt esetében. Egy biztos, Unkar zseniális kompozíciója a CGI-nak és a jelmeznek. Szvsz. nincs olyan, aki megmondaná, hogy mikor melyiket látjuk.

Link to comment
Share on other sites

Sokat gondolkodtam én is, végül Wattora ment a szavazatom. Az EpI-ben az erősebb karakterek közé tartozik, ráadásul, ahogy Dzséjt is írja, nem bánt rosszul Anakinnel, sőt. Kapzsi volt az igaz, de Anakinéknek aranyélete volt nála, pláne a többi rabszolgához képest. Úgyhogy a felsoroltak közül egyértelműen Watto!

Link to comment
Share on other sites

Watto! A PT-t újranéztem a napokban és egész egyszerűen ingatom a fejemet az összes Jar-jar poénon...

Mint karakter, Watto nagyon egyedi és mint jellem is egy unicum.

Az ep 7-esek nem nőttek még a szívemhez.

Sebulba meg egy slimo.. ;)

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Watto kapta a szavazatomat, mivel szárnya van és repül. Amúgy ez nem vicc, mikor először láttam a filmet a moziba, teljesen lenyűgözött azzal, hogy egy szárnyas, repülő és beszélő idegen lény. Addig bármilyen furán is néztek ki a lények, de egyik se repült. :D 

Egy általános iskolást könnyű volt ezzel lenyűgözni. :D 

Link to comment
Share on other sites

Nálunk a családban én vagyok az ügyeletes Watto imitátor, ha olyan helyzet kerül elő, ahol lehet alkalmazni bármelyik megszólalását. Konkrétan betéve tudom a szövegeit, mert annyira érdekelt és szórakoztatott a karakter. Jar-Jart is imádtam gyerekként, pontosan értem hogy milyen célt szolgált, de Watto végérvényesen jobban hozzám nőtt. :D

Link to comment
Share on other sites

Jar Jar 3PO mellett az a karakter, akire egyértelműen azt mondhatom, hogy kifejezetten nem szeretem. Az Ep.1-ben egy szégyenfolt, egy túlerőltetett szánalmas figura, aki szörnyen idegesít a mai napig. A 2-3-ban meg olyannyira átfordul a dolog, hogy kb. semmi szerepet nem kap. Pedig lehetett volna javítani a helyzeten, de az alkotók talán nem merték ezt felvállalni a rájuk zúduló népharag okán. A TCW csapatának kezében volt a döntés, hogy a komolytalanabb vagy a komolyabb irányba viszik a karaktert. És hát egy még nagyobb bohócot csináltak belőle.

 

Sebulba és Unkar jó mellékszereplők, tetszenek, de nem érdekelnek igazán. Utóbbinak a Rey-jel való viszonya, ill. hogy miért bízták rá egyáltalán igen, de maga a karakter nemigen. És én Wattoval is így vagyok. Nagyon meglepett, hogy ő ennyire népszerű, én semmi különlegeset nem érzek vele kapcsolatosan. Egy jól eltalált kis mellékkarakter, a faja tök jó, ő maga is jól működik, de ennyi.

Mondjuk Mazra se tudok sokkal többet mondani, de valahogy ebből a fogatból mégis rá voksoltam. Van benne valami furcsa, valami szokatlan kisugárzása a figurának, ami érdekesebbé teszi. Azt érzem, hogy mögötte rengeteg mesélni való és érdekesség van, nem feltétlenül csak a kora miatt, de nyilván ez is közrejátszik. Ha az lenne a kérdés, hogy kiről látnék szívesen többet, ki érdekel közülük, akkor egyértelműen őt mondanám. Jobb híján ez döntött.

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information