Jump to content

Anakin Skywalker vs. General Grievous (KIEMELT TOP32 PÁRHARC)


Donát

Kiemelt 32 Párharc #5  

24 members have voted

 1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 16-ba?

  • Anakin Skywalker
   23
  • General Grievous
   1

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/29/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

 • Donát unpinned this topic

Anakint nem kedvelem, Vader mivoltában sem, de karakterként remek, ez nem vitás. Grievous elsőre tök érdekes és egyedi figura, de nemigen tudtak vele mit kezdeni. A TCW rendkívül sokat szerepeltette, már-már kínosan sokat is, de a kis rejtekhelyét feltáró részen kívül így se tudott sokat hozzátenni a karakteréhez. Sokan vannak előtte a rangsoromban, természetesen Anakin is.

Link to comment
Share on other sites

Mégiscsak ő a droidhadsereg katonai vezetője. :) A háttérsztorija (ami ugye most már non-canon) nekem tetszett. Azzal lehetett volna mit kezdeni. Egyébként is a TCW előtti projektek (képregények, vagy akár a Tartakovsky-féle sorozat) sokkal ijesztőbbnek és kegyetlenebbnek mutatták be Grievous-t, akinek a renoméja sokat csökkent az évek alatt.

Link to comment
Share on other sites

A régi Clone Wars sok téren azért túlzásokba is esett, Grievous képességei nagyon nem fértek meg a kánon valóságában. Az eredettörténetéért kár, bár én még kvázi kánonként tekintek rá, hisz semmivel nem megy szembe, ha a Sifo Dyas transzfúziótól eltekintünk. :D

Link to comment
Share on other sites

Igen, arra a részre gondoltam én is.

 

Azért ő a droidsereg parancsnoka, egy olyan faj képviselője, amelyről nem sokat tudunk, de az alapján érdekes lehet. Közben már félig robot, de azért a másik fele még élőlény. Tucatnyi jedit mészárolt le és őrzi trófeáikat. Szerintem ez alapján lehetett volna belőle egy jóval izgalmasabb karakter is. Állítólag egy nagy harcos, közben amikor nekünk van hozzá szerencsénk, akkor kb. mindig pár lépés múlva ott tartunk, hogy fejvesztve menekül.

 

Értem én, hogy pechje van, mert nem akárkikkel találkozik, de akkor úgy kellett volna vinni a sztorit, hogy több sikere lehessen. Folyton nem épp tisztességes (már ha lehet ezt mondani egy harci szitura) eszközöket vet be, de így is mindig alulmarad. Ő lett a legnagyobb áldozata annak, hogy a pozitív hőseink nimbusza nem szenvedhetett csorbát.

Link to comment
Share on other sites

És milyen frankón működött, amikor éppen nem Obi-Wannal akasztotta össze a bajszot. Ha több olyan is lett volna, mint mikor Eath Koth-tal vagy Kit Fistóval harcol, az azért emelte volna a nimbuszát. Akár még pár nevesített Jedit is levághatott volna.

Link to comment
Share on other sites

(Még a végén dicsérni kezditek)

 

Ody: azért az a "szinte" elég "szinte". Inkább pb-vel értek egyet, túlságosan alá lett rendelve a nimbuszépítésnek. 

Nekem a régi CW záró csatájában tetszett, ott a főkancellárt menekítő Jedik ellen szépen alakított, és addigra nem is volt eltúlozva*. Érezhetően járt vele egy " 'sszus ez mindjárt megöl!" atmoszféra. 

 

* pontosítok: abban a csatában mindenki egyenletesen kapott a túlzásokból, ezzel váltak kb kiegyenlítetté az esélyek. És lett egy feszült hangulatú csata amiről tudtuk, hova vezet.

Edited by Darth Krande
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information