Ugrás a kommentre

Értékeld a filmet


Milyen osztályzatot adnál a kilencedik epizódnak?   

68 felhasználó szavazott

  1. 1. Milyen osztályzatot adnál a kilencedik epizódnak?



Ajánlott hozzászólás

Összességében tetszett, de sokszor kell még újranéznem :)

A film megtekintése után kerestem a szavakat, és több volt a kérdés bennem, mint a válasz.  Biztos rengeteg könyv és képregény fogja betömködni majd a lyukakat :)

Az első 15 percben még egy kicsit kényelmetlenül feszengtem, mret nagyon kapkodósnak éreztem, túl hamar felvezették Palpit, meg úgy in medias rest mindenki rohant A pontból B pontba.  A VI. epizód elején volt idő elejtőzni Jabba palotájában, a III. epizód elején pedig volt idő elmerülni  Obi Van és Anakin mentőakciójában..

Valami ilyesmi hiányzott nekem itt is.

A film középső fele tetszett a legjobban, azt szerintem J.J ügyesen megoldotta.

A film utolsó harmadában is rengeteg dolog tetszett, nem volt egyszerű elvarni a szálakat, az tény.

Első megtekintés után elég pozitív a véleményem, szerencsére egy olyan film született, amit bármikor szívesen  újra tudok majd nézni. :)

Most még 4 pont az 5-ből. :)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Darth Krande Ez egy spoileres kibeszélő, nem kell spoilerbe rakni a film eseményeit :D

 

Na de, a fentebb említett 3 dolog, ami nagyon nem tetszik/nem értek vele egyet (igazság szerint négy lesz, mert eszembe jutott mégegy :D )

 

1. Palpatine nincs megmagyarázva. Ugyan bevallja, hogy "meghalt" a RotJ-ban, ami így szerencsére nem csorbítja Anakin áldozatát, ennek ellenére mégis itt van. Nincs megmagyarázva, hogy került elő, csak kapunk néhány ködös félmondatot:

  • idéz nekünk a Sithek bosszújából: "the dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural" - hát kösz, ezt eddig is tudtuk
  • Benne van az összes Sith szelleme
  • Rey-jel is valami lélekátvivős rituálét akar csinálni. "Ha megölsz, a lelkem beléd száll és egyesülünk"

Na mármost, honnan van az öregnek teste? Egyáltalán ez az eredeti teste? Ha az eredeti, akkor hogy került elő? Hogy leheltek bele életet? Ha nem az eredeti, akkor egy klón? Ha nem klón, akkor hogy készült?

Ha egyszer meghalt, de valahogy a Sith Loyalist-ok feltámasztották egy testben, akkor mi rá a garancia, ezúttal nem fogják? :D

 

Túl sok kérdést vet fel Palpatine visszahozása, és a nagy részük nincs megválaszolva. Ez egy záródarabtól (ami ráadásul a semmiből dobott be egy olyan fajsúlyos döntést, hogy hozzunk vissza egy halott főgonoszt) szerintem komoly hiba. Ráadásul miközben a film a korábbi epizódokban felmerült kérdéseket megválaszolja, addig a saját maga által felvetetteket elég hányaveti módon kezeli.

 

2. Rey Palpatine: egyértelműen tűzoltás. Abramsre hatott a Mary Sue-zás, hogy az embereknek nem tetszik, hogy Rey senkiként ilyen erős... hát megtette őt a galaxis egyik legerősebb teremtményének a leszármazottjává. Aminek a további hozadéka az, hogy a Skywalker Sagának az a végkifejlete, hogy egyik Palpatine megöli a másikat, az életben maradt Palpatine pedig felveszi a Skywalker nevet... kvázi a Palpatine család "ellopja" a Skywalker család hagyatékát... Szerintem ez elég tragikus :( még úgy is, hogy Rey egy tiszta lelkű, jó ember. A "Skywalker felemelkedéséből" nem pont ezt vártam.

 

3. Ahogy a végén Ben Solo-t lerendezi a film... A megtérésének nagyon örültem, számomra a film egyik csúcspontja volt, amikor Anakin kardjával a Ren Lovagok ellen harcol :clap: Most jelzem, hogy a kék fénykardos Bent lefoglalom avatarnak!!!! Magasan a Saga legjobb karakterévé nőtte ki magát a szememben. Abszolút nem Vader/Anakin 2.0....

És éppen ezért azt gondolom, hogy ennél sokkal többet érdemelt volna :( Ha a film végén Rey és Ben szerepeit felcseréljük (utóbbi öli meg Palpatine-t és előbbi hal meg véglegesen), akkor nekem sokkal jobban működött volna a lezárás. És értelme is lenne a The Rise of Skywalker címnek számomra.

 

4. Anakin... Ennyi? Egy mondat? Semmi több? A Kiválasztottnak ennyi jutott a zárórészben? Ugyanakkora a szerepe mint Luminarának meg Windunak? :lol::cry: Kissé olyan, mintha a 9 részes Sagában epizódszereplővé silányították volna. Többet érdemelt volna ő is ebben a filmben :(

 

Ami még nem tetszett:

- Tömött a film, ez különösen az első felén érződik igazán. Elbírt volna még félórát a játékidő.

- Ugyanott vagyunk mint a RotJ végén. De komolyan. Zéró különbség. A RotJ ráadásul kerekebb lezárást adott az ep1-6-nak, mint a TRoS a 9 filmnek.

- Az Első Rend keletkezésének körülményeit nem tisztázza a film (egy újabb pont, ahol gyakorlatilag hazudtak nekünk az alkotók). Az egész trilógiában annyit kapunk, hogy: "a Birodalom hamvaiból újjáéledt". Ez kevés. Ez a trilógia áll meg a legkevésbé a saját lábán a 3 közül.

 

 

A fentieken kívül nagyjából minden tetszett :D külön piros pont, ahogy Leiát megoldották, bár voltak furcsa pillanatai annak is, ahol érződött, hogy kilóg a filmből, illetve ahol nem mutatták az arcát, ott elég egyértelmű volt, hogy azt a jelenetet nem vele vették fel. De ez akkor se volt kis teljesítmény :)

 

Williams papa pedig nagyszerű zenét írt ezúttal is, remélem sikerül egy megfelelő utódot találni neki. Amúgy az megvan, hogy volt cameo-ja a filmben, Kijimin? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:

Köztudottan Dízníííí csőcselék vagyok....

Hagyd ezt öregem! Kicsit mindünk címe ez, akik elfogadjuk, befogadjuk és szeretjük Disney éra fimjeit! Lehet, hogy valaki megbántott és visszafricskaként viseled, de nem ér ez ennyit.

Ha élhetek Snoke-szónoki szavaival kissé átírva: "Vedd le azt a nevetséges címedet!" Te Nem "csak egy kisfiú vagy álarcban". Oszlopos, pozitív tag vagy itt régóta, nekem nem esik jól ezt a szókombinációt olvasni a neved alatt. Vannak rendes címek is, melyet ki is érdemeltél! :hug:

Bocs az offért!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Yoda József

A 2-es 3-as pontokban felsoroltakban lehet igazság, én is ezeken a területeken éreztem azt, hogy nem így képzeltem.

4-es pont: Anakint nem merték túltolni szerintem. Kicsit sajnálom, de legalább ennyi volt!

Adjunk magunknak egy kis időt!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , csoli1138 írta:

@Yoda József A 2-es 3-as 4-es pontokban felsoroltakban lehet igazság, én is ezeken a területeken éreztem azt, hogy nem így képzeltem.

Adjunk magunknak egy kis időt!

Az 1-es pontokban feltett kérdéseimről mit gondolsz? Illetve ki mit gondol? Ha tudjátok rá a választ, vagy van elméletetek, ne kíméljetek :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát akkor spoilertelenül:

Sheev Palpatine visszahozása nagyon jól fel lett vezetve - - - a Solo végén. Amikor belefoglalták a filmes kánonba, hogy egy látványosan elhalálozott Sith még visszahozható az Erő Sötét Oldala által. Ráadásul Maul ugye még meg is lett felezve a zuhanása előtt, és a Solo végén azért jobb bőrben volt, mint a mestere itt. (Még ha kissé hiányos is volt :) )

 

 

A zenei észrevétel az kié volt? Nagyon jó megfigyelés, szeretném tudni kinek köszönhetem, zseniális, és csoda hogy senki más nem vette eddig észre.

 

Amúgy itt van:

Sheev Palpatine:

 

 

 

Rey:

 

Szerkesztve: - Darth Krande
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Yoda József írta:

Az 1-es pontokban feltett kérdéseimről mit gondolsz? Illetve ki mit gondol? Ha tudjátok rá a választ, vagy van elméletetek, ne kíméljetek :D

Az 1-es pontot én úgy veszem saját kútfőből, hogy egy klón testben van a szelleme. Az arca nem volt Windu által visszavert sith villámoktól torz.

ergo, ez egy másik test. Jópár snoke test is punnyadt ott egy tartályban. Klónozás, plusz sith praktikák.. Hogy újra visszahozható akkor? Dehogyis! Most nem esett le sehova senki! :P

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , csoli1138 írta:

Az 1-es pontot én úgy veszem saját kútfőből, hogy egy klón testben van a szelleme. Az arca nem volt Windu által visszavert sith villámokktól torz.

ergo, ez egy másik test. Jópár snoke test is punnyadt ott egy tartályban. Klónozás, plusz sith praktikák.. Hogy újra visszahozható akkor? Dehogyis! Most nem esett le sehova senki! :P

Na igen, Snoke papa is egy klón. Na de kinek a klónja? Eddig ráadásul úgy tudtuk, hogy Snoke többszáz éves és látta a birodalom felemelkedését és bukását :) Ez az eredeti Snoke-ra vonatkozik? A klón Snoke mikor készülhetett?

 

Szóval akkor ezt a filmet a Dark Empire képregény ihlette, csak a Byss-t lecserélték Exegolra? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt nem ismerem. De készítettem egy összeállítást 3 film Palpi verzióiról:

Én emiatt gondolom amit írtam, mert szerintem az első kép hasonlít legjobban a negyedikre, ergo a ráncos meghalt a Halálcsillag 2-n, az új meg talán egy klón:

palpik.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mikor, ha nem most, a saga lezárásakor írjam meg az első postomat. 
Elvárások nélkül ültem be a filmre, és nagyon, de nagyon élveztem. A fiam képviselte az új generációt a maga 14 évével, és azt mondta, hogy ilyen elégedetten még sosem jött ki a moziból. Ebből látszik is, hogy kire céloztak a készítők. Az fiatal generáció kajálni fogja, a fanok is a visszautalások és a látvány miatt.
A film eleje nyugisabb volt, ott még néha a popkornos zacsiért nyúltam, de a második harmadtól úgy felgyorsúltak az események, hogy a popkorn érintetlen maradt a végéig. Jól van ez így. 
Han feltűnését megkönnyeztem, az volt az érzelmi csúcspont. Érdekes, hogy a lezárás viszont nem sikerült ennyire erzelemdúsra, ebből a szempontból nálam az EP IV. végi ünnepség viszi a pálmát, azon még a huszonsokadik megnézésre is el tudok érzékenyülni. A polkorrektségnek semmi helye egy ilyen típusú filmben, a leszbi csők kimaradhatott volna. nem azért mert bármi bajom lenne vele, csak útálom, hogy bele kell eröltetni. Rose dettó.

A poénok jók voltak, pont annyi volt, amennyi kellett, nem volt túltolva. 3PO most nem volt idegesítő, sőt, most volt a legjobb.
Az (új) erő képességek tetszettek. A tanítványok túlhaladják mesterüket, és ez így van jól. 

Voltak badass jelenetek, amik nagyon ott voltak a vásznon. Rey villám, Palpi mass AOE ion villám, Sith flotta kiemelkedése, civil flotta megérkezése...

Story, magyarázatok: Nekem elég volt, nem volt túlerőltetve. El kell fogadni, ez egy űrfantasy, nem kell mindenre kifejtett magyarázat. Lesznek könyvek, amik kitöltik az űrt. Most hogy lezárult a saga, zöld a lámpa a regényeknek; epedve várom.

A történet lezárása is tetszett, szép volt, jó volt ez így, hogy nem maradt senki a Skywalker vérvonalból, így lett kerek, amire utaltak a szimbolikával is. Ezért kellett a homok és a kettős nap a végére.
A legjobb mondat: "Ezek nem ellenállók, hanem emberek."

Karakterek: Ren karakteríve rendben volt, a színészi játék is ott van. Abszolút No1, pedig az EP VII.-ben még nem gondoltam volna, hogy kedvelni fogom. Rey is rendben volt, a többiek kevés időt kaptak. Leia elbúcsúztatása tökéletes lett.

Zene: na erre nem tudtam figyelni, annyira pörögtek az események.

De vajon mit akart mondani Finn? 

 

Azt nem hiszem el, hogy ne lett volna a fő szál lefektetve már az elején. Biztos vagyok abban, hogy Rey egy Palpatine, és hogy visszahozzák az öreget már adott volt az elejétől fogva.  Megvan az egyensúly is: se Jedik, se Sithek. Egy új kor kezdődik, de ez már egy másik univerzum lesz, nem a SW univerzuma.

Szerintem a saga kerek egész, ez a trilógia történetileg talán nem a legegységesebb, de nekem tetszett, ahogy ez a film is.

9/10

Újranézés 1-én IMAX-ben.

Quote

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdv,

Tegnap láttam én is a filmet, és eléggé 3,6. A jó dolgok nagyon jók benne, a rosszak pedig nagyon lehúzzák. Az egész trilógia szerintem ilyen szempontból elég szélsőséges.

Ami tetszett:

- Kylo, egyértelműen toronymagasan a legjobb karakter. Ő a legmélyebb, legmegérthetőbb, ráadásul a 9.-re "felnőtt" és tovább árnyalódik a személyisége. Ráadásul a saját játékát játssza, nem akarja kiszolgálni Palpit, ez király volt.

- Viccek nagyon ott voltak, kivéve a "fly now"-s Finn hogy a francba nem tudta?

- A harcjelenetek és látvány szintén magáért beszélt.

- Rey vívódása --> végre volt mélysége a karakternek és nem csak 1 cuki lány volt.

- Luke végre úgy viselkedik mint 1 mester, nem hisztizik.

- Az idegesítő Finn-t lerázza Rey

 

Ami nem tetszett:

- Az erő nem volt kibalancolva, már-már isteni képességekkel rendelkezett Rey, ez szerintem nagyon gáz volt, többekkel beszélve, a kritikákat olvasva ez egy általános jelenség.

- Rey származása --> fanservice, elveszi a skywalker saga értelmét és kvázi egyenrangúsítja a palpi családot.

- Palpi visszahozása --> WTF, illetve halála.... Az szerintem a mélypontja az egésznek, főleg így hogy nem Kylo ölte meg.

- Finn minden részben való "juhuuu"-zása.

- Anakinnak csak ennyi volt a szerepe????????

 

Összességében az egész trilógia egy 3,6. Van pár jó karakter (Kylo), a többi igazából nem annyira érdekes. Vannak jó harcok, szálak, de ezeknek az ellenpólusai is. Szerintem mondjuk az 1-6-al nem veheti fel a versenyt. Igazából olyan mintha remake-elték volna a 4-6-t csak egy-két kivételtől eltekintve silányabb és PC-sebb verzióban.

Szerkesztve: - Camee
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegnap láttam a westendes csapattal, azóta is a hatása alatt vagyok. A film után beszélgettünk még róla, de még mindig baromi sok kérdés maradt bennem. Nem tudom igazán hová tenni ezt a filmet, mert utálni nem tudom, hiszen ahhoz túl sok értékes és számomra tetszetős  dolog volt benne, ugyanakkor egyöntetűen lelkesedni sem tudok érte hiszen túl sok félelmem igazolódott be... emészteni kell még és újranézni, addig komolyabb véleményt nem tudok mondani. Kavarognak bennem a gondolatok, érzések, de ez egy záróepziódnál érthető is. Az mindenestre biztos, hogy a RotS marad a kedvenc SW epizódom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Na mármost, honnan van az öregnek teste? Egyáltalán ez az eredeti teste? Ha az eredeti, akkor hogy került elő? Hogy leheltek bele életet? Ha nem az eredeti, akkor egy klón? Ha nem klón, akkor hogy készült? Ha egyszer meghalt, de valahogy a Sith Loyalist-ok feltámasztották egy testben, akkor mi rá a garancia, ezúttal nem fogják? :D

Nem az a legnagyobb probléma hogy ez bármikor megismétlődhet (bár maximálisan igaz, mert technikailag ugyanaz történt vele mint a Jedi végén), hanem hogy itt amikor meghalt az NEM HOZOTT SEMMIT. 

 

A PT és az OT konklúziója pont az volt, hogy Sidious halála egyben Vader "keresztje a Golgotán", mert ebben kulminált a Kiválasztott szenvedése és az az út amit megnyitott egy szebb jövő számára azzal hogy a Gonosz elpusztításával elhozta az új reményt. Lucasnál Anakin a kezdetektől messiás szerepkörbe lett téve nem véletlen volt a Jézusi párhuzam, a szeplőtelen fogantatás, meg a legendák amiket köré szőttek, hogy ő hozza el a békét, az egyensúlyt stb. Ettől lett az egész kib*szott kurva jó modern Megváltás sztori, ezért kellett először elbuknia, és utána kvázi másért meghalnia. Így mentette meg a fiát, így hozta el az egyensúlyt és adott új reményt az embereknek egy Új Köztársaság és akár a Jedi Rend újbóli felemelkedésére. Az elkárhozott fiú a saját szenvedésével mutatott utat MINDENKINEK, példát hogy milyen könnyen el lehet bukni, tanulságot hogy sosem késő megragadni a kinyújtott kezet.

 

Na ezt az áldozatot rombolta le az új trilógia azzal, hogy

1. Az Új Köztársaság már eleve döglött és megosztott, semmiből nem tanultak

2. Luke inkompetens és meghasadt Jedi aki elmenekül a kihívások elől

3. A "Sátánt" a megölésével nem lehet legyőzni mert kvázi halhatatlan, csak paradigmaváltással (amire a TLJ mondanivalója épült, és amit most kisöpörtek a f*szba)

 

Akkor itt ugyan mi értelme volt az egésznek? Még csak azt sem lehet mondani hogy Kylo revelációja múlt ezen, mert Ben már előtte megváltotta magát azzal hogy Rey-ért meghalt. Az itteni konklúzió, hogy Sidious ismét robbant egyet. 

 

o7

Szerkesztve: - Mestal
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Donát írta:

Nézd meg, hogy vív Rey a VII-ben. Nézd meg, hogy vív Palpatine a III-ban. Ezt nem a IX-re találták ki. 

Persze, most már minden egybevág, anno meg röhögtünk az ehhez hasonló teóriákon :D

Csak közben a TFA meg a TLJ is abban a szellemiségben készült, hogy Rey egy senki.

 

Az alkotók nyilatkozatai pedig mindennél jobban bizonyítják, hogy ilyen részletek nem voltak előre kitalálva.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett, de valamiért a világ legjobb filmjét vártam, és természetesen nem azt kaptam. :P

 

Rengeteg csodálatos dolog volt benne:

A Jedik a múltból, az ünnepi (sajnos kis) montázstól kezdve a stáblistáig minden képkocka katartikus, amikor a klasszikus SW témára megérkeztek az űrhajók a csatába, Leia halála, stb. Ezek mind olyan jelenetek voltak, hogy megkönnyeztem volna, ha nem lennék egy nagy és erős férfi. :D 

Ki merem jelenteni, hogy Ben Solo a Saga egyik legjobb karaktere. A 8-ban már izgalmassá vált, de most már kedvelem is!

Folyamatosan izgultam a két Erőérzékeny főhősért, mert tényleg úgy éreztem, hogy bármi történhet velük... és meg is törént.

Ahogy Csuviból J.J. Abrams csinált jó karaktert (a halálát én bevettem), úgy most ezt 3PO-val is összehozta. Ugyanennyire imádtam Lando minden jelenetét is.

Volt olyan barátom, aki azt mondta, hogy J.J. már túltolta a film félelmetességét és sötétségét, de 33 évesen ezzel nincs bajom, viszont kisgyerekként biztos féltem volna tőle.

 

De:

Az, hogy nem egyformák az epizódok, azzal nekem alapvetően nincs bajom. Az ep5-nek pl. mi köze van az ep1-hez? Semmi.

Az viszont kicsit bosszantó volt, hogy sok esetben úgy éreztem, ezzel a filmmel szinte bocsánatot akartak kérni az ep8-ért.

Voltak dolgok, amiket gyönyörűen folytattak: Luke és Rey kapcsolata mindenképpen ilyen, de sok esetben meg 180 fokos fordulat van. 

Rey szülei az első a sorban, de pl. ugyanilyen fricskának érzem, hogy Luke kiemeli a saját X-Wingjét, hogy tessék rajongók itt van. Épp az volt szerintem a lényeg, hogy ennyi idő alatt az már tönkre ment a vízben, az ajtó is abból készült és Luke már nem tud onnan elmenni. Ha a hirtelen előrángatott Palpatinet nem is mondom, a semmiből előhozott Palpatine gyerek is egy hatalmas WTF.

Látszik, hogy a Lucasfilm mindent próbált "megjavítani" amit """az igazi rajongók""" ócsároltak az előzőnél, és így készítette a filmet. Kicsit a Alien: Covenant jutott róla eszembe, csak ez egy k*rva jó film volt, az meg nem. Snoke magyarázata nem tudom még, hogy tetszik-e, de legalább most már nem lóg a levegőben.

Örülök, hogy nem kell sorrendbe tennem a Saga-filmeket mert fogalmam sem lenne, hogy ezt hová helyezzem. Az utolsó kb. 10 perc csodálatos és méltó befejezése a 9 filmnek és 42 évnek, de előtte több olyan megoldás is van, aminél érzem a túlzott megfelelési kényszert, és kérem szépen, hogy ne így csináljanak filmet. 

A homoszexuális jelenet meg rohadtul nem hiányzott. Az, hogy Doctor Aphra az, hát attól sem ugrok ki a bőrömből a boldogságtól, de az egy másik SW, ez viszont annak az örök érvényű mesének a konklúziója, amit George Lucas indított el 1977-ben, ehhez egyáltalán nem érzem, hogy passzolna.

 

Mi lesz a jövő?

Már régóta biztos vagyok benne, hogy Rian Johnson trilógiája nem fog megvalósulni. Gyakorlatilag már ebben a filmben sok esetben visszakoztak, ezek után nagyon meg lennék lepve, ha mégis adnának neki (3) filmet.

Annál jobb nem is történhetne a Lucasfilmmel sem és velünk sem, ha maguk mögött hagyják a Skywalker-sagát. Egyszerűen ez a történet túl nagyra nőtt és a bolygón mindenkinek mást jelent, aki 1977 és 2019 között látta a filmeket, éppen azért képtelenség megfelelni és hatalmas teher a készítőknek is, ezt éreztem a konklúzión is.

Talán az lesz a legjobb, ha tényleg Favreau és Filoni játszik felszabadultan a nappalijában (egy vérprofi producer társaságában), nem gondolva a holnapra. :) 

 

Ja és John Williams: Köszönet a 42 év csodáért!! :clap:

Szerkesztve: - Brodie
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Donát írta:

Nézd meg, hogy vív Rey a VII-ben. Nézd meg, hogy vív Palpatine a III-ban. Ezt nem a IX-re találták ki. 

 

18 perccel korábban, Yoda József írta:

Persze, most már minden egybevág, anno meg röhögtünk az ehhez hasonló teóriákon :D

És ott van a korábban felhozott zenei témák hasonlósága. Komolyan nem tudom mit gondoljak..

Luke szerint Leia is tudta, hogy Rey Palpatine leszármazottja és mégis képezte. Luke és Yoda viszont nem tudta a 8-ban az tuti.. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az is egybevág már, hogy Vader Luke apja, vagy az, hogy Luke és Leia testvérek. És ezek sem voltak előre kitalálva, sőt mindkét szitu az adott film írásának egy viszonylag kései szakaszában jött elő.

Nem az a "baj"(?), hogy Rey Palpatine, hanem az, hogy előtte azt mondták, hogy ő egy senki. Nem tudom, hogy Rian Johnsonnak milyen érzés lehet.

 

Igazából az a gondolat még tetszik is, hogy a Skywalkerek olyan győzelmet arattak Palpatine felett, hogy még a leszármazottjából is Skywalker lett. Ennél nagyobb győzelem nincs is.

 

Szerkesztve: - Brodie
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindössze két órát aludtam az utóbbi 24-ben, szóval kicsit tompa vagyok, egyelőre nem is bocsátkoznék mély elemzésbe de nem csak ezért, hanem azért is mert ahhoz még látni kell egy párszor.

 

Viszont nekem már a sárga szöveg alatt is tetszett a felvázolt helyzet, utána pedig rengetegszer volt libabőr a film alatt. Az érzelmes jelenetek is mind bejöttek, a színészekre pedig egy rossz szó se lehet. Finn és Dameron tábornokok jól tolták. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Merfolk írta:

A szüleiről volt csak szó, nagyszülőről nem :)

Persze. Kiskapu. :peace:

De ha ő az uralkodó unokája, akkor nem senki, pláne nem igaz, hogy "nincs helye a történetben". Mi van? A legfőbb ge*i unokájának nincs helye a történetben? 

 

És azért kezet ráznék Rey nagyanyjával is... :D 

 

 

Szerkesztve: - Brodie
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

36 perccel korábban, Brodie írta:

Igazából az a gondolat még tetszik is, hogy a Skywalkerek olyan győzelmet arattak Palpatine felett, hogy még a leszármazottjából is Skywalker lett. Ennél nagyobb győzelem nincs is.

Hát ez mind gyönyörű is lenne, ha ezek után bármit is jelentene a Skywalker név.

 

Merthogy ez a név az új trilógia után csupán kudarcok cégére: Anakin bukását, kegyetlenségeit, gyerekgyilkosságait, az általa rémuralmat gyakorló Birodalom embertelenségét és pusztítását Vader nem váltotta meg mert hiábavaló volt a halála (hisz Sidious tovább nyomatta), az általa megmentett Luke elbukott a jedik oktatásával, megfutamodott és az örökségét megcsúfolta, illetve Ben sötét oldalra állása, az általa vezetett első rend kegyetlenségei, és apagyilkossága nem teszi méltóvá a Skywalker vérvonalat semmire. A hatodik részig "brand volt", a remény és a küzdelem szimbóluma.

Akik itt sikereket értek el mindkét oldalon azok a Palpatine-ok. Sidious a sötét oldal tündöklő csillaga, Rey pedig a világosé. ŐK EGYSZER SEM BUKTAK EL AZ OLDALUKON, EGYSZER SEM ÁLLTAK ÁT. Semmi értelme az új trilógia után a Skywalker nevet hozsannázni.

Szerkesztve: - Mestal
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, csak szélsőségekben tudok rágondolni. Vannak nagyon jó tulajdonságai, zene, látvány, egyes karakterek kezelése, például 3PO fantasztikus, Poe és Finn is üde színfolt, önmagában nagyon jó/szép jelenetek, közben pedig óriáis marhaságokat is kaptunk. A film története tele van lyukakkal, kellett volna egy épkézláb sztori és forgatókönyv, más baja nincs, viszont ezek híján sajnos számomra ez volt a legrosszabbul összerakott SW-film, amit láttam. Ami nagyon rossz, azt az idő sem igazán tudja megszépíteni. A TLJ ignorálása elfogadhatatlan, mint ahogy az is, hogy Rey Palpi unokája. 

Na nem baj, az SW simán túl tud vészelni egy ilyen epizódot. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.