Ugrás a kommentre

A háttérben lévő történetek, érdekességek


Ajánlott hozzászólás

Igen, egy részre egy rejtélyes családi egyesülés untig elég. Viszont ebből még lehetne egy érdekes sztorit kreálni, persze úgy, hogy nem Jannah az eltűnt Calrissian lány. Viszont tetszetős adalék, hogy egy ilyen tragédia ellenére képes volt ennyire pozitív figura maradni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ma voltam a helyi könyvesboltban és persze se híre se hamva az útmutatónak. :roll: 

Nálunk is van három Libri, és csak az egyikben volt pár darab (ráadásul a legkisebben, a leganagyobban azt mondták, 20-án jelenik meg, aztán kicsit pirult a kislány, amikor mondtam neki, hogy 21-e van :) ). Most vagy irdatlan keveset nyomtak, vagy még nem szállították ki mindenhová.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon pici apróság, de számomra hihetetlenül ütős húzás. A Falcon esetében az új filmeknél zavart, hogy bár hőseink az utolsó három részben és a Solóban is az alsó ágyúállásba ültek be, belülről nézve az ágyú hol felül, hol alul volt. Az ep8-ban felül van, a Solóban,  ep7-ben és 9-ben (akárcsak az ep4-ben) alul.

Bár az ep8-ban láttuk, hogy az alsó ágyú sem fixen néz hátra, kívülről mutatták meg, hogy fordul előre, arra nem volt magyarázat, hogy vándorolhat az ágyú fel és le. Meggyőződésem volt, hogy a fegyver képes az ablak mentén is körözni, de ezt nem csak nem láttuk, hanem utalás sem volt rá sehol, még a keresztmetszeti forráskönyvekben sem. És most ABRAMS MEGMUTATTA, hogy képes az ágyú az ablak mentén mozogni! Amikor Finn szétlövi a hidat a film elején, az ágyú egyszerűen hátsó állásból első állásba fordul, és nem úgy, mint az ep8-ban, hogy a csatlakozó mentén, hanem az ablak mentén.

Igazából semmit sem számít (érzésem szerint elhanyagolható kisebbségben vannak azok, akik egyáltalán észrevették azt, hogy az ágyú máshol van), csak egy picike új adalék a Falconhoz (amihez folyton képesek voltak újat adni részről részre), és lényegében felfoghattuk volna bakinak az ep8-ban azt, hogy ott felülre került, de Abrams egy csapásra rendbe tette ezt is. És pont úgy, ahogy én elképzeltem. :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, RacerX írta:

Ha jól látom az a Snoke-os adatlapon már újfajta időszámítás van?

Igen, a TROS Képes enciklopédiájában megjelent egy új időszámítás, amely a Starkiller incidenst jelöli meg 0. évnek (BSI - Before Starkiller Incident, ASI - After Starkiller Incident). Ebből amúgy az is kitudódik, hogy az Első Rend 5 évvel a TFA előtt alakult meg - tehát kb. 1 évvel a Vérvonal eseményei után. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezek az enciklopédiák általában az adott filmhez viszonyítva adják meg a dátumokat. Pl.: a Zsivány Egyesnél a film a kiindulási pont (0. év), míg a Solónál a Kessel-futam.

Jobb lenne, ha egységesen a yavini csatához adnák meg, akkor kevesebbet kéne matekozni. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Yoda József emlékszel a Google trendekre amit félreértelmeztem? :D Most remélem jól látom. :P 

 

https://trends.google.com/trends/explore?date=today 5-y&geo=US&q=star wars

Jól néz ki :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na mondjuk amik már történtek itt a SW-ban, én már senkiről nem jelenteném ki, hogy halott, akármilyen szinten is. :D

Főképp, hogy nem ismerjük Ahsoka sorsát, nem tudjuk hol járt és milyen szintre jutott el. De az pl. biztos, hogy ismerte a nexust. Én simán el tudom képzelni, hogy Ahsoka valahogyan szert tett olyan képességre, hogy az Erővel való eggyé válás nélkül is tudjon szólni Rey-hez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, pb69 írta:

Ahsoka valahogyan szert tett olyan képességre, hogy az Erővel való eggyé válás nélkül is tudjon szólni Rey-hez

Inkább legyen halott. Filoni esetleg arra gondolhatott, hogy a halála előtt még van benne sztori, amit később láthatunk. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit az az érzésem, van itt némi fogalomzavar, mert a szellemek pont, hogy nem válnak eggyé az Erővel. Azok az átlagos halottak, a szellemeknél meg az a lényeg, hogy beleolvadnak, eggyé válnak a Kozmikus Erővel, tudásuk és szellemük a Kozmikus Erő részévé válik, és nem tudnak többé kapcsolatba lépni saját akaratukból a fizikai létsíkra. Lényegében egy kozmikus - jobb szó híján nevezzük így - kollektív tudat részévé válik. Valószínűleg ezért is van az Erőnek önálló akarata, irányíthatja a Jediket és azokat, akik még hajlandóak hallgatni rá.

Qui-Gon és társai tudása éppen azon alapszik, hogy saját akaratukból ki tudnak lépni ebből a kollektív tudatból, érintkezésbe tudnak lépni a fizikai síkon létezőkkel, és, amikor a kollektív tudatban vannak, akkor is meg tudják őrizni identitásukat.

Windu, Secura vagy Kanan nem szelllemek, nem tudnak kiválni az Erőből úgy, mint a szellemek, ők a kollektív tudat részei - de a tudatuk még létezik, a nagy tömegben rájuk lehet találni az Erő segítségével, és ez nem is új az ep9-ben. Ezra és Hera a Rebelsben ugyanígy érzékkelte Kanant, ugye megjelent a Dume nevű farkas, Hera érzékelte is Kanan jelenlétét, Ezra hallotta a hangját pont úgy, mint ahogy most Rey is hallotta Kanant.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet halott, de miért kéne mindenképp halottnak lennie? Anakin is hallotta Sidious-t az Erőn keresztül a 3-ban, amikor az még élt. De a 9-ben is elismeri, hogy ő volt minden hang Kylo fejében, pedig élt, még ha a maga fura módján is. Leia is lehet, hogy nemcsak megérezte, de egy pillanatra hallotta is Luke-ot a Bespinen, bár ebben most így hirtelen nem vagyok biztos. Viszont pl. Yoda is hallatta a hangját a Rebels-ben a lothali barlangban. Leia is meg tudta szólítani Bent az Erőn keresztül, pedig akkor még életben volt. Rey és Ben annyiból más, hogy ők diád, de akkor is ment köztük a buli az Erőn keresztül rendesen. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de biztos van még több példa is. Ezek alapján én nem látom ördögtől valónak, hogy Ahsoka úgy szóljon Rey-hez, hogy akár még él.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De abba a jelenetbe nem fér bele, hogy Ahsoka él. :) Mindenki aki Rey-hez szólt halott már, majd pont Ahsoka él. Mi értelme? Ráadásul épp azt sugallja az egész, hogy akkor Rey a Kozmikus Erőn keresztül lép kapcsolatba egykori Jedikkel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, pb69 írta:

Lehet halott, de miért kéne mindenképp halottnak lennie?

Mert a film elején Rey elmondja, hogy a rég halott Jediket akarja elérni, és ez sikerült a film végén. Eleve, ha Ahsoka még élne, nem lenne a Kozmikus Erő része. Meg a filmben is hülyén jönne ki, hogy Rey minden Jedi, az utolsó Jedi, de azért még mindig van egy.

Filoni csak szimplán hozza a formáját és húzza az agyunkat.

Plusz, mint írtam korábban, egyenesen nevetséges lenne, ha Ahsoka még él, de nem segített Luke-nak a Jedi Rend felállításában, és már nem csak a Birodalom, de az Első Rend elleni harcból is teljesen kivonja magát.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.