Ugrás a kommentre

7x06 - Deal No Deal


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

6. rész - Deal No Deal / Alku

 

epguide706.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Charles Murray

Rendezte: Steward Lee, Nathaniel Villaneuva

 

Helyszín: Coruscant, Kessel, Oba Diah

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Trace Martez - Brigitte Kali

Rafa Martez - Elizabeth Rodriguez

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Kinash Lock - Corey Burton

Fife - Dee Bradley Baker

Marg Krim - Stephen Stanton

 

Történet

Rafa új munkát szerez, ám ehhez szüksége van egy hajóra és egy pilótára. E kettőt a testvére hangárjában találja meg Trace és a Silver Angel képében. A testvérpárhoz - Rafa ellenérzései ellenére - csatlakozik Ahsoka is, akinek nagyon nem tetszik a lány titokzatos, de legalább több szempontból is gyanús megbízása.

 

Előzetes

 

Érdekességek

 

- A Silver Angel (Ezüst Angyal) nagyon ismerős lehet a Star Wars: Lázadók rajongóinak. Ez azért van, mert a pilótafülkéjét az eredetileg futó Star Wars: A klónok háborúja hatodik évadához tervezték, majd újra felhasználták a Ghost (Szellem) pilótafülkéjéhez. A Star Wars: Lázadók készítésének idején a csapat úgy gondolta, hogy a Silver Angel belső tere nagyon jól sikerült, és másként nem láthatnánk egy sorozatban. Akkor még nem tudták!

- Ebben a részben Yularen admirális újabb modellt kapott, valamivel több ősz hajszállal, a háború előrehaladásának jeleként. Kinézete egyúttal közelebb került a Star Wars: Lázadók és a Star Wars: Egy új reményben látott változatokhoz.

- A Nyílt Kör Flotta jelképe megfigyelhető a klóntisztek vállán a köztársasági hajó fedélzetén. Anakin zászlóshajója a hatodik évad "The Unknown" c. részében ugyanezt a jelet viselte, ahogy számos egyéb köztársasági hajó is a Star Wars: A Sith-ek bosszújában.

- Anakin a Coruscant felett állomásozik, ami azt jelenti, hogy ez a történetszál a Bad Batch epizódjainak eseményei előtt játszódik, ahol láthattuk Skywalkert a Peremvidéki Ostormok során.

- Anakin megérzi Ahsokát, és hagyja, hogy a lány hajója tovább haladjon, ami rímel a Star Wars: A Jedi visszatér hasonló jelenetére, amelyben Darth Vader érzékelte Luke Skywalkert egy lopott birodalmi komp fedélzetén.

- Rafa említést tesz a "szerencse és dicsőség" párosáról, amiről egy másik Lucasfilmes hős (segítség: karimás kalapot visel) is beszélt.

- Az epizód első ízben enged betekintést a Kessel buja, romlatlan részébe, és annak uralkodóit is megismerhetjük. Feltűnik még az Akkadese Örvény, amely a Solo: Egy Star Wars történetben is szerepelt.

- A pyke-ok főnökeit, Marg Krimt és Fife-t eredetileg a Star Wars: A klónok háborújához alkották meg, ám először a Sötét tanítvány c. regényben és a Dathomir fia képregényben tűntek fel -- mindkét mű a sorozat el nem készült epizódjain alapult.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A Silver Angel pilótafülkéje

 

2.jpg

Kesseli kastély

 

3.jpg

Kesseli látkép I

 

4.jpg

Kesseli bányakomplexum

 

5.jpg

Kinash Lock

 

6.jpg

Marg Krim

 

7.jpg

Sansanna fűszer

 

8.jpg

A Silver Angel

 

9.jpg

Kesseli kastély külső megjelenése

 

10.jpg

Kesseli látkép II

 

11.jpg

Bányamunkás-rabszolgák

 

12.jpg

Pyke főhadiszállás

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez a Trace egy elég egyszerű teremtés :D kíváncsi leszek, hogyan mászik ki a bajból a csapat, tippre közbe fog lépni egy harmadik fél is, akiknek valamilyen módon köze lesz Anakinhoz... gyanús, hogy ebben a részben szerepelt ő is, még hogyha csak egy rövid ideig is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 7x06 - Deal No Deal

Nagyon tetszett a rész. Eddig megvagyok elégedve az évaddal, bár korábban azt hittem, hogy a sorozatra nézve "fontosabb" történetekkel fognak előrukkolni. No persze sem az előző, se ez a történet nem szégyenkezhet. Előbbinél Rex, míg itt Ahsoka kerül előtérbe - az utolsó történetben pedig kereszteződik a sorsuk és melléjük csatlakozik tüsi haverunk :D - és valamennyire most az jutott eszembe, hogy talán ez az a történetszál, amely valamennyire reprezentálja Filoni korábbi TCW -s tervét. Miszerint egy csapat kívülállóra fókuszálva elmeséli a háborút. A nagyok keveset szerepeltek volna, cameo szintjén - mint itt Anakin - és a kicsik szemszögéből láttuk volna a háborút, a jediket, stb. Ezért piros pont jár Filoninak. :)

 

A kiscsapat dinamikája érdekes volt, Trace és Ahsoka jól összehaverkodott. A Skywalker akadémián jót mosolyogtam, vicces lenne, ha működne egy ilyen. :D Az akadémiáról valamiért rögtön a Skystrike akadémia jutott eszembe a Rebelsből - gondolom a név miatt. :D

 

A Coruscant elhagyása jelenet a rész egyik csúcspontja nekem. Anakin, Yularen és Ahsoka jelenete tisztára megidézi a RotJ Endori jelenetét, amikor Vader és Luke megérzi egymást. Yularen szépen tartja magát. :D És ha már felhoztam Anakint, akkor egy kérdésem van:

Most akkor ez a történetszál hol helyezkedik el? A Bad Batch előtt? Csakmert Anakin az előző történetben már Outer Rim Siege -ről beszél Padméval, itt meg vígan nézi a forgalmat a Coruscanton, amikor is nem szabadna itt lennie. Már csak azért is kérdem ezt, mert a történetszál végén ugye

Spoiler

megjelenik Bo-Katan és Ahsokával együtt elhagyják a bolygót, amely rögtön belevezet minket a Mandalore ostromába/EpIII -ba

. No persze lehet időugrás is az utolsó részben, meglátjuk mit alkottak Filoniék?

 

A Kesselt jó volt viszontlátni. És végre láthattuk a szebbik felét is a bolygónak. Ej de ellakna az ember azon a félen. :P Mondjuk jó kérdés, hogy mennyire volt ez a vonal eredetileg a történetben, mert a kasza pillanatában voltak félkész jelenetek ebből + forgatókönyv. Szóval akkor a Rebels ebből építkezett? És a Solo is? Vagy azok hatottak a sorozatra? Remélem megtudjuk ezt. A család nagyon fura volt, mondjuk Trace izgatottsága a végefelé már kezdett kicsit aggasztani, megértettük, hogy övé a leggyorsabb hajó. :P

A Zygériai rabszolgatartóért piros pont jár. Az is érdekes volt, amin Ahsoka és Rafa vitatkozott: a köztársaság vajon tényleg lezárná az egész műveletet a Kesselen? A mostani állapotok alapján nem hinném - Ahsoka is errefelé hajlik - bár a High Republic korában gondolom nem voltak ilyen problémák.

 

Trace, Trace, Trace... jó nagy bajt hozott a társaira. Értem én, hogy nem akarta a hajóját elveszíteni - a hajó amúgy remekül mutatja Trace azon jellemét, hogy számára a gépe a szabadulását jelenti, vele szárnyalhat a magasba, kitörhet a Coruscanti mocsár alól. Apropó hajó... Silver Angel? Érdekes nevet választott. Bár a kiscsaj rendesen belekeverte őket a sz*rba: hibát hibára halmozott az egész utazás során. Coruscanton beállt a katonai sorba, a pyke -ok termékét pedig kiengedte. :facepalm: Sokat kell még tanulnia, tkp. fogalma se volt róla, hogy kikkel is van dolguk.

 

A végén lévő manőver Ahsoka részéről tetszett, bár azt hittem, hogy Trace vagy valamelyik pyke meglátja, mit művel a kezével. :D Érdekesen alakul a Martez testvérek és Ahsoka sorsa, kíváncsian várom a folytatást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anakin coruscanti feltűnésén kezdetben én is felvontam a szemöldököm, mert már közel kell járnunk az Ep3-hoz, amikorra Skywalker jó ideje távol van feleségétől... bár Padméval elvileg nem találkozott, így nem született feloldhatatlan ellentmondás a filmmel, ettől függetlenül ott Anakin azt mondja, hogy ha nem rabolják el a kancellárt, még mindig a Peremvidéken lenne. Ebből eddig arra következtettem, hogy Anakin az Ep3-at megelőző hónapokban, vagy akár egy évben, a Peremvidéken harcolt, hosszú időre elszakadva Padmétól és a Coruscanttól. Bár maga a kapcsolat érdekes volt, ahogy mester és egykori tanítványa valamilyen szinten megérezték egymást az Erőn keresztül, de egy-egy ehhez hasonló jelenet kedvéért szerintem nem kéne az esetleges kontinuitási hibákat kockáztatni. Már a Bad Batch hologramos jelenete is necces volt, még ha kimagyarázható is. Bár az utóbbi évadokban már a lineáris történetmesélés volt jellemző (az 5x01: Revival c. részt leszámítva a 3. évad közepe óta), nem kizárt, hogy jelen események a Bad Batch cselekménye előtt játszódnak. Azért is gondolom ezt, mert az eredeti tervek szerint a Bad Batch szál a 7. évad része lett volna, míg a most futó Ahsoka's Walkabout a 6. évadban került volna bemutatásra. 

 

Engem kissé az Ahsoka regényre emlékeztet ennek a történetszálnak a felállása. Az említett könyvben a lány hasonlóan tanácstalan volt a jövőjét illetően, és igyekezett meghúzni magát (érthető okokból), elkerülve a bajt, amíg kitalálja, hogyan tovább. A regényben elsősorban szintén szerelői tapasztalait hasznosította, majd összebarátkozott egy farmercsaláddal, ahol szintén fontos szerepet kapott egy lánytestvérpár (Kaeden és Miara Larte). Csakugyan lepleznie kellett Erő-érzékeny mivoltát, és végül ugyanúgy kiállt a segítségre szorulókért, még ha ezzel egyre nehezebb helyzetbe is hozta magát. Egyébként érdekes belegondolni, hogy mihez kezdett volna a lány, ha nem szabadul el a pokol a 66-os paranccsal, és nem kényszerül rejtőzködésre. Megelégedett volna egy szerényebb, átlagosnak mondható élettel, mint amit pl. egy szerelői állás nyújthat? Vagy megmaradt volna az Erő képviselőjeként, de a Jedik útjától távol? 

 

Érdekes volt a Kessel "világos oldalát" is megismerni. Gyakorlatilag olyan hatást keltett, mintha egy másik bolygó lett volna. Bár a koncepció tetszett, hogy ahol a felsőbbrendű "királyi elit" él, ott tiszta levegő, fák és a igényes épületek vannak, míg a kitermelések helyén minden ennek ellenkezője: mocskos, barátságtalan, és természetesen a rabszolgaság van előtérben. Beszédes, hogy az átlagember azt gondolná, a Köztársaság fellépne az ilyen mértékű rabszolgaság és zsarnokság ellen, a valóságban mégsem tesz semmit. Ez is azt jelképezni, hogy a Köztársaság milyen messze sodródott a saját eszméitől, és mennyire más prioritásokkal rendelkezik, főleg most, háborús időkben. A Kessel kapcsán tetszettek az utalások a Solo filmre és a Rebelsre.  

 

Az előző részben bírtam Trace gyermeki naivitását és ártatlanságát, most viszont teljesen felelőtlenül és ostobán döntött a fűszer hiperűrbe engedésével. Nyilván a jó szándék vezérelte, azaz nem tudatosan sodorta magukat veszélybe. Bár Rafának is van még mit tanulnia tapasztalatok híjján, mert ő is kockázatfelmérés nélkül (vagy az ismert veszéllyel nem törődve) veti bele magát bármilyen kétes ügyletbe, ami pénzt hoz a házhoz. Persze valamiből meg kell élni, de hosszú távon ez az életvitel szerintem nem sok jót eredményez: rossz esetben mindketten ráfáznak és meghalnak... a másik opció, hogy elkötelezik magukat a törvény kellemetlen oldalán "a cél érdekében". A testvérpárral összehasonlítva érdekes látni, hogy zsenge kora ellenére Ahsoka mennyivel tapasztaltabb és érettebb, gyakorlatilag az élet minden területén. Remélem, végül jó hatással lesz a lányokra, és mindnyájan tanulnak valamit ebből a kis "kalandból". 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Engem kissé az Ahsoka regényre emlékeztet ennek a történetszálnak a felállása.

Ez már bennem is felötlött.

2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Egyébként érdekes belegondolni, hogy mihez kezdett volna a lány, ha nem szabadul el a pokol a 66-os paranccsal, és nem kényszerül rejtőzködésre. Megelégedett volna egy szerényebb, átlagosnak mondható élettel, mint amit pl. egy szerelői állás nyújthat? Vagy megmaradt volna az Erő képviselőjeként, de a Jedik útjától távol? 

 

Akár vissza is térhetett volna a Rendhez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezd izgalmassá válni a sztori. Ezek a balf@sz testvérek azt hiszik, a bab is hús. Most aztán a nyakukba szakadt az egész galaxis összes bűnszervezete. Meg fogják még köszönni Ahsokának, hogy pont arra a platformra zuhant. Szerintem, ezt is az erő akaratából történt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt, a legjobb az évadban eddig!

Annyira tudtam, hogy Rafa új üzlete bajt fog jelenteni. :D Sajnos a két nővér annyira arra van szocializálódva, hogy csak egymásra számíthatnak (sőt, Rafa még inkább arra, hogy csak rá számíthatnak), hogy az idősebb nővérnek eszébe sem jut, hogy megossza időben az információkat és mind felkészülhessenek arra, mi is fog történni. Ahsoka nem titkolt rosszallása miatt, aminek úgy adott hangsúlyt Trace részére, hogy bedobta, a Pyke-okkal való egyezség miatt a hajóját is elveszítheti, teljesen tévútnak bizonyult, hiszen ettől esett a lány pánikba és dobta ki a fűszert. Vagyis való igaz, mindhárman hibáztak.

Azon nagyon meglepődtem, hogy fűszer nélkül is elmentek az Oba Diah-ra. Annál, amit Ahsoka javasolt, még az is jobb lett volna, ha egyáltalán nem mennek oda fűszer nélkül. Igaz, akkor ugyanúgy lógtak volna a pénzzel a Kessel felé, de egyrészt az talán egy árnyalattal jobb, mint a Pyke-oknak tartozni, másrészt lett volna esélyük eltűnni. Ez stratégiai hiba volt szerintem.

 

Nem hiszem, hogy valaki külső fél húzza ki őket a bajból, mert nem világos, Anakin miért eredne utánuk, ha már egyszer hagyta őket elmenni, megértve Ahsoka azon szándékát, hogy távol akar maradni tőle is, nemcsak a Jedi Rendtől. Hacsak Ahsoka nem kér tőle segítséget - de ezt meg nem tudom elképzelni. Na, majd meglátjuk.

Amúgy az, ahogy megérezték egymás jelenlétét, nagyon szép jelenet, és szép párhuzam az Ep6 hasonló jelenetével. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A rész legnagyobb baja, hogy a fűszert, nem pedig Trace-t és Rafát katapultálták a hipertérbe. Akkor Ahsokának most lenne hajója és pénze, helyette a nyakába szakadt egy iszonyú nagy, már-már galaktikus léptékű probléma, és még a Pyke Szindikátus is gondot okoz nekik. :) 

 

Amúgy szerintem eleddig az évad legjobb része. Ezt imádom a TCW-ben (meg úgy az animációs sorozatokban), hogy nagyon egységesen kezelik az egész SW-t. Akárhogy is nézem, ez azért hiányzik az ep7-9-ből, még úgy is, hogy az ep9 messze maga mögé utasította e tekintetben az ep7-8-at. A sztorifilmek az igaziak ilyen szempontból, de még azok sem tudnak versenyezni az animációs oldallal. Amikor bemondták, hogy a Kessellre mentek, fülig szalad a szám. Aztán, amikor Kessell egy teljesen új oldalát mutatták meg, le is verte a vigyorom a füleimet. :D És utána meg mentek vissza az Obah Diára, csak, hogy egy régi TCW-s helyszínt is viszont láthassunk - és, ha belegondolok, hogy az új gazvezér valószínűleg Maulnak jelent, akkor itt teljes az összefonódás a Solóval.

Apropó, azért ezután kicsit fura lesz, hogy míg a Solóban és a TCW-ben egységes képet fest a Kessell az űrből, addig ott szimplán az űrben lebeg. Tudom, hogy magyarázták ezt, de, amit elmondtak, az messze nem hihető, de legalábbis én nem tudom bevenni. Nem akarnak egy Rebels SE-t véletlenül? :) Amúgy az egészben az a poén, hogy a Solo eseményei nincsenek is már olyan messze, de jelenleg még nem a pyke-ok uralják a bolygót. Azért van egy tippem, hogy minek köszönhetően jutottak ők hatalomra. És ez is szép, ugyanaz a bolygó, de láthatjuk, milyen volt a Birodalom előtt és után. Oké, az azért szomorú, hogy a Köztársaságban ugyanúgy rabszolgákkal dolgoztatnak, de hát a Köztársaság ezekben az időkben szinte már a Birodalom.

 

Anakin és Yularen megjelenése tetszett, bár a kronológiával nekem is gondom lett. A hologramos részre még azt mondom, elmegy, Anakinnak nem feltétlen kell arra gondolnia, hogy a neje terhes, azt meg úriemberként mégsem vetheti a szemére, ha azt hiszi, hogy elhízott. De azt már kevésbé tudom elhinni, hogy visszatért a Coruscantra és nem ugrott haza legalább egy órára. Szóval nekem is az az érzésem, hogy az események itt azért nem feltétlen követik kronológiailag egymást, és az Ahsokás szál előbb játszódik, mint a Bad Batch sztori.

Megkockáztatom a következőt: Anakinék még csak most indultak el az Anaxesre, és majd az Ahsoka-szálban lesz egy időugrás. Szerintem ex-Jedi padawanunk most kihúzza a tesókat a szószból, aztán egy nagyobb időre ott marad velük, és ez a nagyobb idő - ami idő alatt lezajlik az Anaxes ostroma - vezet át minket a Mandi-szálba. Amúgy nekem kicsit az előző rész elején is az volt az érzésem, hogy még nem járunk messze az ötödik évad végétől.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is nagyszerű rész volt, talán eddig a legjobb.

 

Továbbra is tetszik, hogy Ahsoka "lesüllyedt" a közember szintjére és itt éli mindennapjait. Trace és Rafa által egy olyan szegmensbe nyerünk betekintést, amellyel eddig csak érintőlegesen foglalkozott a sorozat. A téma kapcsán pedig továbbra jó alkalom kínálkozik arra, hogy megtudjuk mit gondolnak ők a fennálló rendszerről. Ezt már az előző részben is jól érzékeltették, és itt is akadt pár mondat ami ebbe az irányba mutatott.

 

Ahsoka próbál segíteni a két lánynak, de vissza kell fognia magát. Pedig elkél a segítsége, mert pl. Trace-ről kiderült, hogy borzasztó naiv és tapasztalatlan, akinek kb. annyi ajánlott, hogy a műhelyében tevékenykedjen. A küldetés során hibát hibára halmozott, néha csak a fejemet fogtam a baklövésein és a naivságán. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, kicsit butácska. Akkor pl. mit gondolt amikor kidobta a fűszerszállítmányt a hiperűrbe? Megússzák egy ejnye-bejnyével a galaxis alvilági figurával szemben? Ahsoka persze próbálta menteni a helyzetet, de ez csak annyira volt elég, hogy ne azonnal kapják el őket.

 

Ebben a részben ismét megmutatkozott a sorozat legfőbb erénye, a világépítés. Ez most főleg Kessel esetében volt tetten érhető, ami igazi meglepetést tudott okozni az idilli oldalának megmutatásával. Eddig szentül meg voltam győződve róla, hogy ez egy pokoli hely amelyet teljesen letarolt a bányászat. Erre most kiderült, hogy ezekben az időkben egy királyi család uralkodik itt, ráadásul a bolygó paradicsomi oldalán. Ezekben a dolgokban az a jó, hogy nem csak úgy oda vannak dobva elénk, hanem szép a körítés is. Ahsoka megjegyzése, hogy a bányásztelep már emlékezteti arra amit a bolygóról hallott, vagy az ahogy szép fokozatosan átváltunk a bányásztelepekre mind gyönyörűen tágítják és magyarázzák a bolygó világát. 

Obah Dia-t már ismertük korábbról, de mindig jó látni, az egyik kedvenc helyszínem. Ráadásul megismerhettük az új főnököt is, aki feltehetőleg a meggyilkolt Lom Pyke-ot váltotta. 

 

Kíváncsi leszek mikor kapcsolódnak be a történésekbe Anakinék. Lehet, hogy erre már a jövőhéten sor kerül.

 

( @Dzséjt bevált a javaslatod. :D )

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

hogy Anakin az Ep3-at megelőző hónapokban, vagy akár egy évben, a Peremvidéken harcolt, hosszú időre elszakadva Padmétól és a Coruscanttól.

Ebben az esetben nem Anakin Luke és Leia apja. :D

 

17 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Bár az utóbbi évadokban már a lineáris történetmesélés volt jellemző (az 5x01: Revival c. részt leszámítva a 3. évad közepe óta), nem kizárt, hogy jelen események a Bad Batch cselekménye előtt játszódnak. Azért is gondolom ezt, mert az eredeti tervek szerint a Bad Batch szál a 7. évad része lett volna, míg a most futó Ahsoka's Walkabout a 6. évadban került volna bemutatásra. 

Ebben az esetben benne kellett volna lennie Ahsokának a BB-ben. Vagy talán már Jedi lovagként nincs Anakin mellett?

 

17 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Bár a koncepció tetszett, hogy ahol a felsőbbrendű "királyi elit" él, ott tiszta levegő, fák és a igényes épületek vannak,

Viszont ott is dívik a rabszolgaság, mert a felszolgálók mind azok voltak. :( 

 

3 órával ezelőtt, Pildi írta:

Azon nagyon meglepődtem, hogy fűszer nélkül is elmentek az Oba Diah-ra. Annál, amit Ahsoka javasolt, még az is jobb lett volna, ha egyáltalán nem mennek oda fűszer nélkül. Igaz, akkor ugyanúgy lógtak volna a pénzzel a Kessel felé, de egyrészt az talán egy árnyalattal jobb, mint a Pyke-oknak tartozni, másrészt lett volna esélyük eltűnni. Ez stratégiai hiba volt szerintem.

Így is úgy is utánuk mentek volna, hisz a Pykoknak kellett az a fűszer. Egy előnye lett volna, hogy el tudnak bújni. De egész életükben nem lehet menekülni.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Anakin coruscanti feltűnésén kezdetben én is felvontam a szemöldököm, mert már közel kell járnunk az Ep3-hoz, amikorra Skywalker jó ideje távol van feleségétől... bár Padméval elvileg nem találkozott, így nem született feloldhatatlan ellentmondás a filmmel, ettől függetlenül ott Anakin azt mondja, hogy ha nem rabolják el a kancellárt, még mindig a Peremvidéken lenne. Ebből eddig arra következtettem, hogy Anakin az Ep3-at megelőző hónapokban, vagy akár egy évben, a Peremvidéken harcolt, hosszú időre elszakadva Padmétól és a Coruscanttól. Bár maga a kapcsolat érdekes volt, ahogy mester és egykori tanítványa valamilyen szinten megérezték egymást az Erőn keresztül, de egy-egy ehhez hasonló jelenet kedvéért szerintem nem kéne az esetleges kontinuitási hibákat kockáztatni. Már a Bad Batch hologramos jelenete is necces volt, még ha kimagyarázható is. Bár az utóbbi évadokban már a lineáris történetmesélés volt jellemző (az 5x01: Revival c. részt leszámítva a 3. évad közepe óta), nem kizárt, hogy jelen események a Bad Batch cselekménye előtt játszódnak. Azért is gondolom ezt, mert az eredeti tervek szerint a Bad Batch szál a 7. évad része lett volna, míg a most futó Ahsoka's Walkabout a 6. évadban került volna bemutatásra. 

Sok szempontból kell ennek a történetszálnak előbb játszódnia. Mondok néhány példát:

- a már emlegetett Anakin Coruscanton jelenet.

- Marg Krim és Fefe esete: nem tudom ki mennyire ismeri a Son of Dathomir és a Dark Disciple történeteket - valószínűleg nem sok ember tud róla - de az ő szereplésük annyiból érdekss, mert ezekszerint ez a történet nemcsak a Bad Batch előtt, hanem a fentebb emlegetett Dathomir fia és a Sötét tanítvány kettősnél is előbb játszódik. Aki ismeri ennek a két szereplőnek a sorsát, az tudja, miért gondolom ezt.

- És nekem van egy olyan gondolatom is, miszerint a Bad Batch még a DD után játszódik sokkal, mert abban volt egy rövidke jelenete Anakinnak és Padménak.

 

Tehát a Yoda történetszál utáni kronológia ezekszerint:

- Utapau történet

- Jelen történetünk, az Ahsoka's Walkabout

- Dark Disciple Part 1

- Son of Dathomir

- Dark Disciple Part 2 --> itt van elvileg Anakin és Padmé rövidke jelenete

- Bad Batch

- Siege of Mandalore záró történet

 

:)

 

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Amikor bemondták, hogy a Kessellre mentek, fülig szalad a szám. Aztán, amikor Kessell egy teljesen új oldalát mutatták meg, le is verte a vigyorom a füleimet. :D

Olvastad a Solo képes útmutatóját? Elvileg ott - és a Rebels útmutatójában is - említették a családot és a másfajta éghajlatot. :D

  • Meglepő 1
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ebben az esetben nem Anakin Luke és Leia apja. :D

Igaz, az egy év hülyeség... :) Az viszont reális, hogy a fogantatás után kb. 9 hónapig nem találkoztak. Az Ep3-ban Anakin meglepődik felesége terhességén, másrészt a peremvidéki ostromok miatt elvileg jó ideig távol volt a Coruscanttól.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ebben az esetben benne kellett volna lennie Ahsokának a BB-ben. Vagy talán már Jedi lovagként nincs Anakin mellett?

Ezt nem teljesen értem. Ahsoka sosem tért vissza a Jedi Rendbe. :) Én is úgy tudom elképzelni, ahogy Dzséjt írta. A jelen történetszál végén lesz egy időugrás (így jutunk el a Mandalore-szálhoz), ellenkező esetben semmi értelme annak, hogy minden jel szerint a Bad Batch előtt járunk. Viszont mindenképpen jelentősebb időnek kellett eltelnie a The Wrong Jedi óta, hiszen Ahsoka láthatóan idősebb. 

 

54 perccel korábban, Bence1997 írta:

Sok szempontból kell ennek a történetszálnak előbb játszódnia. Mondok néhány példát:

Köszi, a képregényes és regényes példák eszembe se jutottak. Remélem, az episode guide kitér majd erre a témára. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Darth Sky írta:

Igaz, az egy év hülyeség... :) Az viszont reális, hogy a fogantatás után kb. 9 hónapig nem találkoztak. Az Ep3-ban Anakin meglepődik felesége terhességén, másrészt a peremvidéki ostromok miatt elvileg jó ideig távol volt a Coruscanttól.

3-4 hónapig még nem látszik a terhesség. :D Szóval lehet, hogy csak fél évet vagy annyit sem voltak külön.

 

20 perccel korábban, Darth Sky írta:

Ezt nem teljesen értem. Ahsoka sosem tért vissza a Jedi Rendbe. :) Én is úgy tudom elképzelni, ahogy Dzséjt írta. A jelen történetszál végén lesz egy időugrás (így jutunk el a Mandalore-szálhoz), ellenkező esetben semmi értelme annak, hogy minden jel szerint a Bad Batch előtt járunk. Viszont mindenképpen jelentősebb időnek kellett eltelnie a The Wrong Jedi óta, hiszen Ahsoka láthatóan idősebb. 

Spoiler

Akkor az előzetesben miért kapott egy egész klón zászlóaljat? 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a folytatás és az is, hogy elszakadtunk a Coruscantról és korábban ismert helyszíneket is láthattunk új nézőpontból is. Az elején Anakin feltűnésének én nem csak a kronológia miatt nem örültem, hanem kissé olyan érzésem volt, mint az első két évad esetében, hogy Anakint mintha mindenhová be akarnák erőszakolni. Itt nem éreztem indokoltnak a jelenlétét (habár jó volt az a kis hasonlat, hogy Anakin megérzi Ahsoka jelenlétét a másik hajón - ez az Ep. VI azon jelenetét jutatta eszembe, amikor Vader megérzi Luke-ot).
A csapat és az epizód dinamikája ettől függetlenül nagyon tetszett. Rafát egyre jobban megkedvelem, tetszik ez a karakter, aki sokkal nagyobb halnak próbál látszani, mint amennyire kezdő valójában ebben a bizniszben és mégis optimistán, pozitívan tekint a jövőre, hogy majd úgyis megoldja valahogy. Trace viszont elkezdett idegesíteni, a hajója gyorsaságára tett utalások is már bőven elegendőek voltak ehhez (egyébként ezt az ócskavas, de egyben nagyon gyors hajó motívumot is egy kissé már elcsépeltnek érzem), de amikor kidobta a fűszert és azt hitte, hogy ezzel milyen jól feloldotta a problémát, ott már alászállt a Jar-Jar-i mélységekbe (csak Jar-Jar-nak ezt elnézem, Trace-ről pedig eddig jobb véleménnyel voltam). Ahsoka terve sem volt a legzseniálisabb, de rögtönöznie kellett, mindenesete Echo feltűnése óta ez volt a legjobb epizódzárás ezzel a cliffhangerrel. Nagyon várom a következő részt!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

3-4 hónapig még nem látszik a terhesség. :D Szóval lehet, hogy csak fél évet vagy annyit sem voltak külön.

Erről jut eszembe: Luke és Leia vajon koraszülöttek voltak? :D Nem feltétlenül kell 9 hónapnak eltelnie a teherbe esés és a szülés között. :)

32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:
  Spoiler elrejtése

Akkor az előzetesben miért kapott egy egész klón zászlóaljat? 

 

Spoiler

Talán mert Anakin nem olyan, mint a többi jedi? Ha ő úgy gondolja, hogy kijár a lánynak egy klónosztag, akkor megteheti. :)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Olvastad a Solo képes útmutatóját? Elvileg ott - és a Rebels útmutatójában is - említették a családot és a másfajta éghajlatot. :D

Nem, én sohasem olvasok ilyen hitvány műveket. Hova gondolsz? Pont én? Még a feltételezés is abszurd, hogy Star Wars enciklopédiák lennének a könyvespolcomon. :P :evil:

 

@Ody Mandrell Ahsoka sohasem tért vissza a Jedi Rendbe. Ezt tisztázta az Ahsoka című könyv már évekkel ezelőtt, és a Rebelsben is mondta: "I'm not Jedi." Semmi keresnivalója nem volt a Bad Batch-ben, akkor sem, ha ez a rész előtte játszódik.

Spoiler

Klónokat meg nem csak Jedik irányítanak. Jar Jart, Bail Organát és Padmét is láttuk már klónokat utasítani. A valóságban is létezik olyan, hogy harctéri kinevezés. Anakin Skywalker a Köztársasági Nagy Hadsereg tábornokaként simán megteheti, hogy újra állományba helyezi a Köztársasági Nagy Hadsereg egy leszerelt parancsnokát.

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A néhány dolog egyike volt amit nem szerettem a TCW-ben, hogy az első 2,5 évad nem lineárisan haladt.

Jobb lett volna akkor, ha ezzel indítják az évadot, ha már ezt a történetet akarták átmenteni a tervek közül.

 

A rész amúgy jó volt, eddig ez tetszett a legjobban az évadból.

Ja és már félidőnél is tartunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2020. 03. 29. - 19:31, Ody Mandrell írta:

Hát ezek elég gyenge magyarázatok, de majd meglátjuk mi lesz. :) 

Question Mark What GIF by moodman

:D

 

Amúgy az episode guide azt is írja, hogy a Silver Angel pilótafülkéje megegyezik a Ghost pilótafülkéjével. Mivel nagyon megkedvelték a dizájnt és nem gondolták, hogy valaha is megcsinálhatják ezt a történetet, így a Rebels készítésekor a SA módjára alkották meg a Ghost cockpitjét. Az első concept arton látni is, hogy az kb. egy Ghost 2.0. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

 

Amúgy az episode guide azt is írja, hogy a Silver Angel pilótafülkéje megegyezik a Ghost pilótafülkéjével. Mivel nagyon megkedvelték a dizájnt és nem gondolták, hogy valaha is megcsinálhatják ezt a történetet, így a Rebels készítésekor a SA módjára alkották meg a Ghost cockpitjét. Az első concept arton látni is, hogy az kb. egy Ghost 2.0. :)

Nekem deja vu-m volt ezzel kapcsolatban, de akkor már tudom miért. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Imádom, a különböző SW-médiumok közötti kapcsolódási pontokat. A Solo képes útmutatóban említett kesseli királyi családot és kúriáját most végre láthattuk. Koncessziót adva különböző bűnszervezeteknek beáldozták a bolygójuk egy részét, hogy a fűszer kitermelése nagyüzemi keretek között történhessen. Ugyan a pyke-ok egyelőre még itt sehol sincsenek, de a kesseli termelést egy tőlük nem sokban különböző aljanép, a Zygerriai Rabszolgabirodalom tartja a kezében. A Kessel már a Köztársaság utolsó éveiben is ugyanolyan leprahely volt, mint később, a Birodalom fénykorában. Rájöttem, hogy a pyke-októl egyszerűen irtózom. Van valami viszolyogtató a megjelenésükben: az a hatalmas fejszerkezet, és mégis a fejmérethez képest kicsi arc, ahol az apró szemek és száj a lehető legközelebb helyezkedik el egymáshoz.

 

Trace reménytelenül naiv és tapasztalatlan, persze ez az első alkalom, hogy elhagyja a Coruscant alsó szintjeit. Ehhez képest zseniális, hogy egymaga megtudott építeni egy hajót (gyaníthatóan évek alatt). Örülök, hogy kissé érintve lett a városbolygó közlekedési rendje: a háború alatt vannak csak a hadsereg számára fenntartott közlekedési folyosók (bár nyilván ez nem meglepő, de jó hogy erre is gondolnak a készítők). Yularen felbukkanásának örültem; sokat őszült és öregedett a háború 3 éve alatt, ez teljesen hiteles és egyáltalán nem tartom túlzásnak az első és a mostani megjelenése közötti nagy különbséget. Rafát továbbra sem kedvelem; már az öltözködése alapján is elég unszimpatikusnak tűnt és ez csak tovább erősödött bennem, látva, hogy mennyire kihasználja a húgát. Egyébként bármennyire is dörzsöltnek próbálja mutatni magát, ő sem sokkal tapasztaltabb mint Trace, és Ahsoka nélkül már mindketten mentek volna a levesbe. A kispályás Pintu után rögtön a pyke-ok... nagy ugrás azért ez, kissé furcsa is, hogy a kesseli királyi család minden jöttmenttel csak úgy szerződést köt.

 

Iszonyúan szép ez a sorozat (1080p), nem tudok betelni vele. Ez különösen most a Kessel-nél és az Akkadi Örvénynél (a pontos fordítás most nem jut eszembe) szembeötlő. Ha összehasonlítjuk a Rebels-beli Kessel-lel, a különbség ordító. Elég csak megnézni, ahogy a fűszereket tartalmazó ládákon megül a kosz és mocsok. Remélem, innentől ez a grafikai minőség lesz a minimum. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

50 perccel korábban, Nute Gunray írta:

kissé furcsa is, hogy a kesseli királyi család minden jöttmenttel csak úgy szerződést köt.

Talán azért mert ők is mocsadékok. :) A felszolgálók mind rabszolgáknak tűnnek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett az epizód. Tetszett, hogy behozták Kesselt, dobbant is egyet a szívem, mikor megláttam a Soloból ismert folyosót. Hátha felbukkan benne egy Venator is. :D 

Az is tetszett, hogy más oldalról is megmutatták a bolygót, és szíven ütős volt a rabszolgák helyzete is. Ez valóban az a Kesseli létállapot, amiről C-3PO annyit jajveszékelt...

 

Nagyon tetszett az Anakin - Ahsoka párhuzam a Vader - Luke jelenettel illetve az, hogy Trace annyira tapasztalatlan, hogy a katonai folyosót használja. Yularen meg látszik, hogy azért nem egy az egyben birodalmi matéria, továbbengedte volna alapból a renitens szárnybontogatót. :) 

 

Ahsoka tervében annyiból volt ráció, hogy egy elme trükk sokmindenre képes, bár kockázatos, mert tudjuk, hogy nem minden fajra hat (most arra pontosan nem emlékszem, hogy Ahsoka tudja-e, hogy a pyke-okra hat). Viszont tilos lett volna neki hátramenni a pilótafülkébe. Igazából ő volt az, aki kontroll alatt tudta tartani a szitut, tehát Trace-nek kellett volna hátramenni (eleve ő a pilóta, szóval sokkal logikusabb is lett volna), Ahsoka meg figyelemmel kísérhette volna a fejleményeket. Akkor talán megússzák. Azért remélem, hogy a végén nem Trace pilótaképességein fog múlni a dolog, mert ööö... vannak kétségeim.

 

Az egyetlen "negatívum", amit feljegyeznék, hogy annyira bosszantó volt, hogy Trace kidobta a szajrét, hogy baromira frusztrált. A létező legrosszabb döntést hozta meg, egy kis naiv idióta a lelkem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.