Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Charles Soule: Light of The Jedi

A könyv értékelése 12 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

• 5 - kiváló
    • 4 - jó
      0
    • 3 - közepes
      0
    • 2 - gyenge
      0
    • 1 - rossz
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Én is nekiálltam a hosszú hétvégén. 24 óra alatt egybe ledaráltam a felét. Lehet korai, de nekem ez a kedvenc SW könyvem. :D

Nekem is világépítés, karakterek, komplexitás, stílus azempontjából top 5. A legjobb EU művekkel is felveszi a versenyt. Remélem a befejezés sem okoz majd csalódást, a kritikák alapján nem kell ettől tartani. :D

Hozzászólás ideje:

Egy kis érdekesség azoknak, akik már a könyvben lévő második rész legelejét elolvasták (a spoilerben olyasmire utalok ami rögtön a második rész első lapjain feltűnik)

Spoiler

A Coruscant-i Monument-tér, ahol még látszik Coruscant egyik megmaradt hegyének a csúcsa, az feltűnik a TCW-ben:

B3aPFve.png

Hozzászólás ideje:
Spoiler

Az elphrona-i Jedi-támaszpont pedig ugyanaz, ahol Luke megküzd a Ren Lovagokkal a Rise of Kylo Ren képregényben.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Bomarr:

Spoiler

Az első részből kiindulva lehet szimbolikus, hisz itt tényleg minden rendben van a Köztársasággal. Ezt a Hetzal rendszerben történt válság kezelése tökéletesen megmutatta. Amint baj van valahol, azonnal ugrik szinte az egész galaxis, a Jedik olyan összhangban és kapcsolati hálón keresztül kommunikálnak ami később már elképzelhetetlen ekkora léptékben.

Frenkie imádná a Jedi rend ilyetén való bemutatását, szerintem ő valahogy így képzelte el őket a vitáink alapján. A galaxis közmegbecsülésnek örvendő varázslói, akik tényleg segítenek ha baj van.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
10 hours ago, NorbiLordi said:

Nekem is az ő párosuk amúgy ami a legjobban bejön. Porter karaktere érdekel még, hogy ő vajon miket csinált a múltban :hmm:

Egy olyan sztorit én is nagyon adnék. Akár egy egész Porter Engle biográfia sorozatot is, amiben elmesélnék miért kapta azt a bizonyos nevet, mitől lett legenda, mik voltak a nagy tettei, és hogy

Spoiler

hogyan találta ki a kilenc tojásos ragut.:D

Hozzászólás ideje:

Hát igen, a vizuális megvalógítás nagyon szép és egyedi. És ahogy haladok előre benne, kb 270-ik oldalnál járok, egyre jobb és jobb. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
28 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Hozzám is megérkezett. Nagyon szép. Valahogy olyan különleges érzés kézbe fogni. Sokkal jobb, mint egy átlag SW regényt.

Igen, olyan mintha egy patinás régi könyvet tartana a kezében az ember. A korszak révén ez valahol így is van. :D 

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kicsit zavaros nekem a Nihilek hierarchiája. Hogy is van ez pontosan a felhőkkel és villámokkal? :D 

Marchion Ro a Szem, ő az egész vezetője. Alá tartozik a három fergeteghajtó (Pan Eyta, Lourna Dee, Kassav). A fergetegben vannak villámok, és ha valaki elég villámot állít a saját szolgálatába, felhő lesz belőle.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 perccel korábban, Whill írta:

Marchion Ro a Szem, ő az egész vezetője. Alá tartozik a három fergeteghajtó (Pan Eyta, Lourna Dee, Kassav).

Ez tiszta.

2 perccel korábban, Whill írta:

A fergetegben vannak villámok, és ha valaki elég villámot állít a saját szolgálatába, felhő lesz belőle.

Na itt volt amit nem értettem. A villámok lennének a közkatonák? Felhő meg az egyel magasabb szint?

A ranglétra így néz akkor ki: villám->felhő->fergeteghajtó?

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Whill írta:

Marchion Ro a Szem, ő az egész vezetője.

Ez nem teljesen állja meg a helyét. Marchion nem a Nihilek vezetője, a három Tempest Runner az igazi főnökök a szervezetnél. Ro inkább egyfajta "tanácsadói" szerepet lát el. :)

A szervezet felépülése:

- Strikes/villám --> ők vannak legalul,  ők azok, akik elegendő embert gyűjtenek össze.

- Clouds/felhő --> ha elegendő embert gyűjtöttek össze, belépnek a felhők közé.

- Storm/vihar --> ha elegendő hírnevet szereznek maguknak az emberek, viharrá válnak.

Ezek felett áll a 3 fergeteghajtó(Tempest Runner), akik az egész kócerájt irányítják. Marchion Ro pedig mondhatni ezek mellett, de mégis kicsit alattuk foglal helyet, mint tanácsadó. :)

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Én is ezen agyaltam. :D Mivel megjelent magyarul így már nem kell spoiler kapcsolót használni. 

Tudom, csak próbáltam tekintettel lenni azokra, akik szintén olvassák, de még nem tartanak ott, mint én.

Hozzászólás ideje:

Itt se lehetne bevezetni olyat, hogy pl. 1 vagy 2 hónapig spoiler gombot kell használni, aztán már szabadon lehet beszélni a történetről? :)

Hozzászólás ideje:
3 minutes ago, Ody Mandrell said:

Mindent lehet, de mondjuk a szabályzat ezen része kissé elnagyolt.

Esetleg lehetne egy kicsit jobban részletezni akkor a szabályzatot.

Hozzászólás ideje:

Úgy emlékszem, hogy a sorozatok epizódkibeszélőinek szellemében nyíltak külön topikok a regényeknek is. Előtte ugye egy kalap alatt voltak az "SW könyvek", ahol mindig használni kellett a kapcsolót.

Vagyis vannak az általános kibeszélőtopikok (pl. "A The Mandalorian sorozat", "A The Bad Batch animációs sorozat", "Könyvek", stb.), amik spoilermentesek, és a spoileres kibeszélőktopikok, amik a konkrét epizóddal/könyvvel foglalkoznak. 

Hozzászólás ideje:

Magyarul már megjelent a könyv, szerintem felesleges a spoilergomb. Csak azért ne tegyünk kivételt a High Republic regényeivel e téren, mert a többi SW canon könyvekhez képest a fórum nagyobb hányada érdeklődik irántuk.

Hozzászólás ideje:

Elkezdtem olvasni én is a könyvet. Charles Soule nagyon jó mesélő, az első oldal után beszippantott az egész. Még azok a mellékszereplők is emlékezetesek a könyv elején, akik már a kataklizma legelején szembesülnek tragikus sorsukkal. 

Jó ötlet volt a szereplők kijegyzetelése, magam is ezt követem, és így tényleg sokkal gyorsabban letisztul, hogy ki-kicsoda.

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Úgy emlékszem, hogy a sorozatok epizódkibeszélőinek szellemében nyíltak külön topikok a regényeknek is. Előtte ugye egy kalap alatt voltak az "SW könyvek", ahol mindig használni kellett a kapcsolót.

Vagyis vannak az általános kibeszélőtopikok (pl. "A The Mandalorian sorozat", "A The Bad Batch animációs sorozat", "Könyvek", stb.), amik spoilermentesek, és a spoileres kibeszélőktopikok, amik a konkrét epizóddal/könyvvel foglalkoznak. 

Igen, de egy sorozatepizódot leülsz és megnézel ~45 perc alatt. Egy könyvet viszont nem azonos sebességgel olvasnak az emberek, valaki 2 nap alatt, valaki 2 hét alatt, valaki 2 hónap alatt. És előfordul olyan, hogy valakinek olvasás közben jut eszébe valami, amit itt szívesen megvitatna. Én már befejeztem pár napja a könyvet, de támogatnám egy olyan rendszer létrehozását, hogy bizonyos ideig (pld. 2 hét) spoiler mögé kell rakni a dolgokat, utána meg nem.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Whill írta:

Igen, de egy sorozatepizódot leülsz és megnézel ~45 perc alatt. Egy könyvet viszont nem azonos sebességgel olvasnak az emberek, valaki 2 nap alatt, valaki 2 hét alatt, valaki 2 hónap alatt. És előfordul olyan, hogy valakinek olvasás közben jut eszébe valami, amit itt szívesen megvitatna. Én már befejeztem pár napja a könyvet, de támogatnám egy olyan rendszer létrehozását, hogy bizonyos ideig (pld. 2 hét) spoiler mögé kell rakni a dolgokat, utána meg nem.

Ez igaz, és a magam részéről nem látom akadályát a 2 vagy akár több hetes spoiler-kapcsolós időszaknak az adott topikokban. Engem nem zavar.

Csak azért hoztam fel, mert a szabályzatban eddig így volt:

2017. 11. 03. - 17:28, Dzséjt írta:

- Új könyvek és képregények esetén nem kötelező a spoiler kapcsoló használata az adott mű topikjában. Minden más topikban új könyvnél és képregénynél a spoiler kapcsoló használata kötelező a magyar megjelenéstől számított egy évig.

Hozzászólás ideje:

Eljutottam a harmadik rész elejéig, zseniális a könyv. Egy kicsit kevésbé éreztem izgalmasnak az Elphronás emberrablós szálat, de azt se minden pillanatban. Eddig 5/5

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.