Ugrás a kommentre

7x07 - Dangerous Debt


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - Dangerous Debt / Veszélyes adósság

 

epguide707.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Charles Murray

Rendezte: Saul Ruiz, Bosco Ng

 

Helyszín: Oba Diah

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Trace Martez - Brigitte Kali

Rafa Martez - Elizabeth Rodriguez

Marg Krim - Stephen Stanton

Fife - Dee Bradley Baker

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Ursa Wren - Sharmila Devar

 

Történet

Ahsoka, Trace és Rafa a Pyke Szindikátus fogságába esett. Hogy megszökjenek a bűnszervezet kínokat és halált ígérő börtönéből, meg kell tanulniuk megbízni egymásban.

 

Előzetes

 

Érdekességek

 

 

- A Martez szülők halálának története Ziro a Hutt börtönből való szökésekor, utalás a Star Wars: A klónok háborúja "Hunt for Ziro" c. részére -- ám egy eddig nem látott szemszögből.
- A pyke-ok vallató droidja egy 8D8-hoz hasonló modell, akit Jabba palotájában láthattunk droidokat büntetni a Star Wars: A Jedi visszatérben.
- Még egy droid ugyanazon típusból, mint a pyke-ok vallatója közelebbről is ismerős lehet a Star Wars rajongóknak: 8D-J8, aki nyárson sült húst forgatott a Ronto Roasterben, a Star Wars: Galaxy' Edge-ben.
- Az ithori, akit Trace kiszabadít egy eredeti Kenner akciófigura látványtervén alapszik. Számos egyéb Kenner-inspirálta idegen látható a háttérben ebben a történet szálban.

- Az epizódban feltűnik Ursa Wren, aki a Rebels c. sorozat egyik főszereplőjének, Sabine Wrennek az anyja. Ez az első eset, hogy egy Rebels karakter szerepet kap a TCW sorozatban.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

J0-N0 kínzó droid

 

2.jpg

Bo-Katan Kryze

 

3.jpg

Trandoshan sikló

 

4.jpg

Pyke polgár

 

5.jpg

A Pyke-ok városa

 

6.jpg

Az erőd folyosója

 

7.jpg

Az erőd hátsó kapuja

 

8.jpg

A vallató terem

 

9.jpg

Cella

 

10.jpg

Trace, Rafa és Ahsoka menekülése a robbanás elől

 

11.jpg

Ahsoka Erőhasználata

 

12.jpg

Mandaloriak

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Trace egy kicsit karakteridegenül talpraesett volt nekem ebben a részben, ezen kívül minden rendben volt :) megtudtuk azt is, hogy miért nem kedvelik a nővérek a Jediket, így már egy kicsit könnyebb elhelyezni a karakterüket (eddig eléggé a levegőben lógtak nekem, főleg Rafa az unszimpatikus viselkedésével)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész, a mandik megjelenésének örültem, ha minden igaz, akkor Bo-Katan mellett Ursa Wren volt, Sabine anyja. Kíváncsi vagyok, hogy mit kereshettek Oba Diah -án? Pyke-ügy? :hmm:

Ahsoka erőtrükkjei jók voltak, az akció is okés volt - mondjuk én is néztem, hogy Trace hogyan ellenállt :D - és kb. ennyi is. Jó volt amúgy még Oba Diah városában ellenni. Érdekes hely, az az iszákos fazon legalább jól járt. :lol:

Az meg, hogy Rafa és Trace ennyire vakok, az szinte hihetetlen. Amikor Ahsoka elugrott, ezek nem figyeltek eléggé? :D

Jó volt Ziro megemlítése, a jedi kiléte érdekes lehet, lehet Luminara lesz. A piros szemű idegen is kérdéseket vet fel: csak nem Bane is benne volt a buliban? :hmm:

 

Kb. ennyit tudnék írni a részről. El se hiszem, hogy már csak 5 rész maradt hátra. Most lehet kicsit negatívnak fogok tűnni, de szerintem egyedül a Mandalore ostroma lesz az, amire emlékezni fogunk a záró akkordból. Pedig azt hittem, hogy az utolsó évad miatt kicsit fontosabb szálakkal foglalkoznak majd, no sebaj. Na nem azért mondom, mert nem érzem eléggé jelentősnek ezt a szálat illetve az előzőt, de egyelőre nem látom át a dolgot. Bár Ahsley szerint a Mandalore ostromakor megfogjuk érteni ezeknek a részeknek a szereplését. Remélem is. Eddig amúgy még nem csalódtam, csak furcsálom a dolgokat. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Bence1997 írta:

Jó volt Ziro megemlítése, a jedi kiléte érdekes lehet, lehet Luminara lesz. A piros szemű idegen is kérdéseket vet fel: csak nem Bane is benne volt a buliban?

Az 1. évad 22. rész eseményeire utaltak (illetve az azutánira, gondolom Ziro-ékat végigüldözték Coruscanton, csak ezt már nem láttuk), szóval valószínűleg Bane volt a piros szemű idegen.

A Jedi nem hiszem, hogy Luminara lenne, mert világoszöld színű volt a bőre a leírás alapján, ha jól értettem. Luminara meg inkább sárga nekem, bár a Wookie zöldnek írja :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy érzem most egy új dolgot hozott be a sorozat ebben az epizódban, korábban azt már számtalanszor láthattuk, hogy hogyan képes kiegészíteni a filmek világát és akár új értelmet adni ott látott jeleneteknek. Most arra is kaptunk egy példát, hogy magán a sorozaton belül is képesek erre és visszautaltak egy még az első évadban látott jelentéktelennek tűnő apróságra, megmutatva azt egy új nézőpontból. Ebből a nézőpontból pedig egy teljesen más képet fest az a jelenet, ahogy Cad Bane és bandája elmenekül a Coruscantról Ziroval. Egy badass fejvadász nagyszerű belépőjének gondoltam eddig azt az epizódot, ahol először ismerkedhettünk meg ezzel a karakterrel, de most már ez után a rész után egy másik vetülete is felmerül annak az akicónak, hogy mit okozott ez a Martez család számára. Önmagában arra is egy jó kis történet volt az övék, hogy a nem kifejezett harci cselekmények is hogyan érinthetnek egy átlagosnak tűnő családot és megannyi teher és feladat között a Jediknek sincsen mindenre ideje, ezek alapján meg nem is nehéz elfogadni, hogy Martezék nem nagyon szívlelték a Jediket (bár azt is meg tudom érteni, hogy lehet Lumináráéknak már utána rögtön harcba kellett vonulniuk és nem volt idejük ilyen galaktikus léptékben mérve apróbb ügyekre).

 

Trace pálfordulása nekem nagyon furcsa volt. Ugyan továbbra is naív, de amíg eddig olyan butácskán, esetlenül tette ezt, most már egy igazi kis terminátor vált belőle. Sokkal kompetensebbnek tűnik, kezdeményező, vagány, talpraesett, csak ez nekem nem következik az előző részekben látott karakteréből. Rafánál az nagyon tetszett, hogy amellett, hogy még mindig próbálja fenntartani ezt a magabiztos, majd valahogy én elintézem - képet magáról, azért a kínzás és a megpróbáltatások hatására kissé lehullott róla is a máz és megláthatjuk azt az árva gyereket, aki egyedül maradt a testvérével és rászakadt a közös életük minden gondja és felelőssége. Ahsoka meg szokás szerint jó volt, ő próbált meg mediálni a két nővér között és rendre kihúzta őket a bajból ahogy tudta. Azt mondjuk frucsálltam, hogy Rafa nem vette észre, mikor Ahsoka "felröptette" Tracet annál az ugrásnál. A mandaloriak feltűnése fog majd gondolom átvezetni az utolsó történetszálra, nekik meg lehet elszámolnivalójuk a Szindikátussal. Azért kíváncsi leszek, mennyire lesz esetleg deus ex machina Ahsokáék megmenekülése, ha a mandaloriak is bekapcsolódnak az akcióba.

Egyébként ez a szál és a nővérek története szerintem abból szempontból is jót tett Ahsoka karakterének, hogy megmutatta, hogy a távozása után is ott vannak még benne azok az ideálok, amiket Jediként követett és ami része az identitásának, de emellett most kilépve a Templom falai közül rálátást nyert egy olyan világra, amelyben ezek az ideálok megkérdőjeleződnek, akár a Jedikkel szemben is, de a hősiesség és a segítő szándék még mindig élénken ott van benne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Maga a történet nem volt nagy szám, lényegében egy szimpla börtönből szabadulás volt, ami még csak nem is sikerült. Olyannyira nem haladtunk semerre, hogy a rész ott végződött, ahol elkezdődött. De itt nem is ez volt a lényeg, hanem a karakterek jellemi előrelépése. Rafa végre leesett a magas lóról és kezdi megérteni, hogy az a fajta önző gondolkodás, ami jellemezte, hosszú távon nem csak neki, de a testvérének is csak árthat, és pont az ellenkezőjét fogja elérni annak, mint amit el akar érni - én emiatt a rész végéig aggódtam is, hogy Trace meg fog halni a nagy lövöldözés közepette.

Trace ezzel szemben, bár naívságát nem vesztette el és a gondolkodás még mindig nem a legnagyobb erőssége (nyakig ülnek a bantha puduban, de még mindig a hajóját akarja visszaszerezni, amikor láthatóan esélyük sem lenne eljutni oda), de legalább rátalált egyfajta merész önbizalomra, és kezdi megérteni a dolgokat.

A legnagyobb pillanat mégis az volt, amikor a Martez tesók elmondták a családi tragédiát Ahsokának. Egy ilyen kitálalásra én már az ep3 óta várok. A jelenet, amikor az Invisible Hand maradéka landol a felszínen, tartalmaz egy olyan momentumot, hogy a roncs elkaszál egy tornyot. Amiben akkor nyilván élőlények dolgoztak és haltak meg. És ez csak ez a roncs, abból a csatából tömegével potyogtak le a hatalmas hajók, és kizárt, hogy minden roncs molekuláira égett. Valószínűleg az Invisible Hand hátsó fele is becsapódott valahová. Hány millióan veszthették életüket aznap Coruscanton? Nyilván ez nem a Jedik hibája, csak arra akarok rávilágítani, hogy a filmekben látott akcióknak nem kevés ártatlan áldozata is lehet - mint a szuperhős filmekben, amikben látványos, amint átbokszolják egymást a felhőkacrolókon, de mi van az ártatlan szemlélőkkel? (Erre próbált reflektálni a Captain America: Civil War visszafogottan, és a Batman v. Superman élesebben.)

Szomorú, hogy a Jedik, bár jót akarnak, néha komoly károkat okoznak. Igen, annak a Jedinek döntenie kellett, ez érthető. De mégis rideg dolog. Az meg egyenesen embertelen, ahogy a Jedi ezt kezelte. Azért annyival letudni, hogy sajnálja, de az Erő velük lesz... WTF? :o Ennyire eltávolodtak a Jedik a mindennapi lényektől, hogy azt sem képesek agyilag felfiogni, mit jelent két gyerek számára, hogy a szülei meghaltak? Ők nyilván lecsokizták, hogy mi lett volna, ha a transzport a platformba csapódott volna. Illetve nem csokizták volna le, éppen ellenkezőleg, elszörnyülködhettek volna a szüleik jelenlétében. És az Erőt emlegetni... A Galaxis nagy része nem is hisz benne! És ezek szerint még arra sem futotta a Jedi Rendnek, hogy a kasszájukból legalább valami kompenzációt fizessenek.

És ez nem az első ilyen eset, csak ez az első eset, hogy egy nem háborús Jedi akciót átlagos ártatlanok szenvedtek meg. De Boba Fett végül is hasonló. Ott is érthetőek voltak a dolgok, mégis, Windu megteremtette a Galaxis egyik legveszedelmesebb fejvadászát. És ki tudja, hányan fordultak a rossz irányba, csak azért, mert egy Jedinek döntenie kellett, aztán csak annyira futotta neki, hogy "az Erő veled lesz".

És a legszebb ebben, hogy ezt pont annak az Ahsokának mondják el, akivel ugyanez a Jedi Rend ugyanilyen embertelenül bánt el. Ártatlanul megvádolták, bűnösnek bélyegezték, üldözték, a halálos ítélőszék elé lökték, aztán meg bocsánatkérés helyett azzal próbálták jóvátenni a kolosszális hibájukat, hogy soron kívül Jedi lovaggá akarták ütni - ami nyilván szintén egy helyes lépés, évekkel korábban, tanulási idejének első szakaszában valakit Jedivé ütni, az biztos nem rossz ötlet. :roll:

És az ilyen dolgok annyira szépen egységessé teszik ezt az egészet. Mert míg ezt a történetet hallgattam, eszembe jutott, hogy bár ez a Jedi Rend tényleg megérett a pusztulásra, 50+ év múlva lesz egy ifjú Palpatine Skywalker, akit nem fertőztek meg a régi, begyepesedett tanok, aki a Jedi Rend alapjait képező könyvekből tanulta meg, mit jelent Jedinek lenni, és ő alapítja meg az új rendet, távol a politikától, távol a "nagyobb jótól".

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Átszerkesztem, mert előttem már leírtátok. Látszik, hogy nincs jó döntés, csak rossz és még rosszabb között tudtak választani a jedik. Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor cselekedtek, sikerült valakinek, valakiknek az életét megóvni, de mi történt az ártatlanokkal? Nehéz döntések és ehhez meg annyi empátia sem járul, hogy magukhoz vegyék az ártatlan gyerekeket. Lezüllött a jedi rend. :(

Ahsoka a kivétel ( meg talán Kenobi). 

Azért remélem, a következő részben Ahsoka tesz valamit, amivel kicsit vissza állíthatja a jedik renoméját. 

Bo Katan feltűnésének nagyon örültem. Egy kis remény a reménytelenségben.

Szerkesztve: - cyrano
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis üldözős epizód volt, ami önmagában talán nem lett volna érdekes, viszont a körítés annyira zseniális volt, hogy imádtam az egészet (ezekben a karanténos időkben olyanok ezek a TCW epizódok mint a sivatagban az oázisok).

 

A kezdés nagyon erős volt a Martez család drámájával, amiből következett Rafa és Trace ellenszenve a Jedikkel szemben, továbbá az egész mostani életüket magyarázta kicsit. A történetük egy újabb példa arra, miként tette tönkre az egyszerű embereket a háború, és annak következményei. Remek ötletnek tartom, hogy a történetüket összekötötték a Cad Bane féle Ziro szöktetéssel. Főleg, hogy a galaxisnak két olyan csúszó-mászója, mint ez a két jómadár, nem sok volt. A nyakamat rátenném, hogy a Rafa által említett jelenet benne volt valamelyik részben, de nem találtam első blikkre. :? Az is érdekes, hogy melyik Jedi lehetett aki vigasztalta a Martez lányokat? Esetleg Fisto? Kinek van még zöld bőre a Jedik közül? Persze lehet noname is. Viszont az amit mondott nekik, hogy velük lesz az Erő talán Ahsoka képében mégis megvalósult.

 

A központi mondanivaló mellett rengeteg kis aprósággal illetve meglepetéssel sikerült színesíteni a részt. Ilyen volt az a két szökött rab, akik a menekülésük után feltűntek Oba Diah utcáin, és miután felismerték a Martez lányokat, kereket oldottak. És ha már Oba Diah, valami gyönyörűséges várost rittyentettek az alkotók, rengeteg lénnyel és helyszínnel. Csodálatos volt az egész. Mit meg nem adnék ha készülne egy sorozat ezzel a technikával! A Disney+ legalább a reményt megadja erre! :clap2:

A kínzás se volt éppen gyerekbarát, de ezt már nyilván megszokhattuk mert nem ez volt az első ilyen eset a sorozatokban. :) 

 

Mindezek mellett elkezdték felvezetni az utolsó történetszálat Bo-Katan és Ursa Wren feltűnésével, nem kis meglepetést okozva. Főleg Ursa miatt kerekedett a szemem, hisz személyében egy Rebels karakter átemelése történt meg a TCW-be. :clap: 

Vajon mi lehet a küldetésük? Azt tudjuk, hogy a Pyke-ok Maul szövetségesei, valószínűleg ez irányba akarnak kellemetlenkedni. 

 

Az utolsó rész érzésem szerint baromi jó lesz, amit már a címe is sugall. Alig várom!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2020. 04. 03. - 12:06, Yoda József írta:

Trace egy kicsit karakteridegenül talpraesett volt nekem ebben a részben, ezen kívül minden rendben volt :) 

Túl naiv és tapasztalatlan, de a harci tudását eddig nem láttuk. :) 

 

2020. 04. 03. - 12:18, Bence1997 írta:

Kb. ennyit tudnék írni a részről.

Ha jól sejtem ekkor még nem is volt felirat. :) Ennyire jól tudsz angolul? A lényeg ugyanis a szövegben volt amiről semmit nem írtál. :) 

 

1 órával korábban, cyrano írta:

Remek rész volt. Nekem csak egy kérdés motoszkált a fejemben az epizód végén: az a piros szemű lelő egy űrhajót, ami egy zsúfolt platformra zuhan, erre a jedik próbálják menteni a menthetőt, erre ők lesznek a főbűnösök. Miért nem Bane a bűnös? 

Okés, talán lehetett volna valamit kezdeni az árvákkal és azt megtehették volna a jedik, hogy legalább a gyámügyre bízzák őket, ahelyett, hogy ott hagyják a gyerekeket, de a tragédiát nem ők idézték elő. Persze, innen kívülről, fotelból pötyögve könnyű hablatyolnom. Remélem, a negyedik epizódban azért Ahsoka felfedi magát és megbocsátanak a jediknek a nővérek.

Én is erre hajlok, hogy azért mindamellett ahogy a Jedik kezelték ezt a balesetet, Bane a nagyobb hunyó. A lovagokat tudjuk milyen dogmatikus rendben nevelték fel, szerintem azt se tudják mit jelent az, hogy család. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Túl naiv és tapasztalatlan, de a harci tudását eddig nem láttuk.

Nem a harci tudásáról beszéltem, hanem a talpraesettségéről. Jól kihasználta a pillanatot, hogy fegyvert szerezzen, amit abszolúte nem nézne ki belőle az ember az eddigiek alapján.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát nekem az utóbbi részek valahogy nem igazán jöttek be. Az első Ashokás, a 1313as az még tetszett, mert hangulatos volt számomra nagyon, de utóbbi kettőt totál fillernek éreztem a rosszabbik fajtából, amit így utolsó évadban nem biztos, hogy ennyire megengednék. Lehet csak azért mondom, mert a karakterek totál unszimpik, és lehet azért mert valahogy nem érzem a súlyát az egésznek a sztorinak. Ashoka kb fél kézzel le tudja nyomni az egész társaságot fegyver vagy fénykard nélkül. Kiszabadulhatna, kiszabadíthatna mindenkit a börtönből, de kb megvárja az utolsó pillanatot, mikor már muszáj használni az erőt. Szóval nem tudom, nekem ez a pár rész most annyira nem adja.

De a mandóknak örültem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Yoda József írta:

Nem a harci tudásáról beszéltem, hanem a talpraesettségéről. Jól kihasználta a pillanatot, hogy fegyvert szerezzen, amit abszolúte nem nézne ki belőle az ember az eddigiek alapján.

Mi köze a naivságnak és a tapasztalatlanságnak a talpraesettséghez? :) Szerintem attól még lehet valaki ügyes harcos, hogy számára ismeretlen helyzetekben korábban nem jó döntést hozott. Amik ráadásul nem is olyanok, mint amiket itt láttunk. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ismét egy jó részt kaptunk, amivel az akció-orientáltabb nézőknek kedveztek. Én az akciódús és a "beszélgetős" részeket egyaránt szoktam kedvelni, így nálam nehéz mellélőni. :D Persze, ez az utolsó, "grátisz" évad, így nyilván sokaknál magasak az elvárások, de nem gondolom azt, hogy minden résznek az előzőre kéne licitálnia epikusság terén. :) A sorozat egészére visszatekintve a mostani és az előző szál talán nem kimagaslóak, de bőven hozták a megszokott TCW-szintet. Nálam legalábbis. Ahsoka kapcsán pedig külön öröm, hogy láthatom, mi történt vele a Rend elhagyását követően, így ezért is örülök, hogy elkészülhetett ez a történet. Ami engem illet, simán elnéznék akár egy egész sorozatot az ilyesféle kalandjairól.

 

A rész végére szerencsére úgy tűnt, hogy megjött Rafa esze. Engem kezdett kimondottan bosszantani az állandó ellenségeskedésével Ahsokával szemben. Pl.: amikor a lány próbálja megvédeni őt, Rafa meg szinte kilöki a cellából a pykok elé... vagy, amikor szó nélkül hátrahagyná a togrutát a gengsztereknek, hogy elmenekülhessen a testvérével... végül is csak az életüket mentette meg párszor, hogy máshogy kellene meghálálni? Az is érdekes, hogy Ahsoka feltűnésével kapcsolják össze a megszokott hétköznapjaik felbolydulását. Pedig főleg Rafa akciói voltak azok, amik egyik szorult helyzetből a másikba juttatták őket. Valószínűleg Ahsoka felbukkanásától függetlenül is sor került volt Rafa "zseniális" tervére. Csak abban a forgatókönyvben talán már nem élnének.

 

A testvérek szüleinek elvesztése szomorú történet, valamelyest érthető az ellenszenvük a Jedik iránt. Mellesleg jó volt a kapcsolódási pont egy korábban látott eseményhez (Ziro szöktetése). Viszont kissé túlzásnak tartom az egész Jedi Rendet megvetni egy szerencsétlen baleset miatt. Sőt, őket okolni a háború kitörése miatt. Egy ilyen konfliktus sajnos áldozatokkal jár, bár ez nyilván nem fogja vigasztalni azt, aki elvesztette egy hozzátartozóját. Sok esetben valakit hibáztatni kell, hogy könnyebb legyen a feldolgozás. Ismét felmerül a kérdés, hogy mikor cselekedtek volna jól a Jedik? Ez a háború egészére is kivetíthető, de jelen esetben: ha hagyják, hogy Bane megölje a túszokat a Szenátus épületében? Ha szó nélkül hagyják elmenekülni a huttot és a fejvadászokat? Humanitárius segélyeket küldeni minden károsultnak, amikor a klóngyártást is hitelekből hozták össze? 

 

Remélem, az utolsó részben Ahsoka Erő-érzékenységére fény derül, és pozitív irányba változik a testvérek véleménye a Jedikről általa. Főleg azért, mert soha nem tudtam azonosulni az általánosítás ilyen formájával, amit Martezék mutatnak a Jedikkel szemben.

 

2020. 04. 03. - 12:18, Bence1997 írta:

Az meg, hogy Rafa és Trace ennyire vakok, az szinte hihetetlen. Amikor Ahsoka elugrott, ezek nem figyeltek eléggé? :D

Akkor Rafa és Trace egymásra figyeltek, azt ecsetelve, hogy Ahsokának nem fog sikerülni az ugrás. :) 

 

23 órával ezelőtt, Wilde írta:

Azt mondjuk frucsálltam, hogy Rafa nem vette észre, mikor Ahsoka "felröptette" Tracet annál az ugrásnál.

Az kissé tényleg az volt, ahogy az is, miért nem érezte meg Trace az Erő-lökést? Bár az adrendalin ilyenkor a nyilvánvaló dolgokat is "láthatatlanná" teheti. 

  

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

melyik Jedi lehetett aki vigasztalta a Martez lányokat? Esetleg Fisto? Kinek van még zöld bőre a Jedik közül?

Nőnemű Jedit mond Rafa, így nekem elsőre Luminara ugrott be. Persze ennyi alapján tényleg akárki lehetett (no name figura is).

 

2 órával ezelőtt, kudar írta:

Ashoka kb fél kézzel le tudja nyomni az egész társaságot fegyver vagy fénykard nélkül.

Sportosabb, mint amilyennek tűnik. ;):D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Darth Sky írta:

Nőnemű Jedit mond Rafa, így nekem elsőre Luminara ugrott be. Persze ennyi alapján tényleg akárki lehetett (no name figura is).

Lehet Luminara de az ő bőrszíne nekem inkább sárgásnak tűnik, főleg a Rebelsben. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet Luminara de az ő bőrszíne nekem inkább sárgásnak tűnik, főleg a Rebelsben. 

Pedig hivatalosan zöld, a Wookie azt írja, oda meg általában nem szoktak random dolgokat beírni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2020. 04. 03. - 12:18, Bence1997 írta:

Most lehet kicsit negatívnak fogok tűnni, de szerintem egyedül a Mandalore ostroma lesz az, amire emlékezni fogunk a záró akkordból. Pedig azt hittem, hogy az utolsó évad miatt kicsit fontosabb szálakkal foglalkoznak majd, no sebaj. Na nem azért mondom, mert nem érzem eléggé jelentősnek ezt a szálat illetve az előzőt, de egyelőre nem látom át a dolgot. Bár Ahsley szerint a Mandalore ostromakor megfogjuk érteni ezeknek a részeknek a szereplését. Remélem is. Eddig amúgy még nem csalódtam, csak furcsálom a dolgokat. :)

Azzal egyetértek, hogy ez a történetszál és talán még az előbbi sem tartozik bele abba a kategóriába, mint mondjuk az Umbara, a Mortis, Fives, vagy Maul történetszála a korábbi évadokból, de én teljesen elégedett vagyok eddig az utolsó évaddal. Nem tudom mire gondolt Ashley, de számomra ez az egész utolsó "évad" nem egy igazi teljesértékű szezonként működik, hanem, mint egyfajta jutalomjáték. A sorozatba behozott új karakterek közül a legtöbbet szerepeltetetteknek/legérdekesebbeknek ad egy utolsó felvonást ebből a korszakból. Rex-é volt az előző történetszál, itt az esszeznciális volt, hogy megtudjuk mi történt Ahsokával a Rendből való távozása után és az utolsó történetszálban ők ketten együtt fognak pontot tenni ennek a háborús kalandjuknak a végére, úgy hogy ott feltűnik Maul is (őt nem a TCW találta ki, de itt kapott igazán mélységet), egyedül talán Ventress hiányozhatna, de ő meg már megkapta a lezárását a Dark Discipleben. Így számomra működik ez az utolsó szezon, de jobb lett volna, ha rendes 22 epizódos etapokban megy le a 6. és a 7. évad is és akkor ezek a történetszálak is máshogy csapódnak le, egy évad részeként, így önmagában lehet kissé elmaradt sokaknak a várakozásától.

2020. 04. 04. - 23:32, Ody Mandrell írta:

Elhiszem bár ezeken a képeken inkább barnás. 

Volt néhány éve egy ilyen virális kép a közösségi médiában egy ruháról és hogy annak milyen is a színe valójában... nem akarok hasonlót elindítani, de ez márpedig zöld! :P

2020. 04. 04. - 20:33, Darth Sky írta:

A testvérek szüleinek elvesztése szomorú történet, valamelyest érthető az ellenszenvük a Jedik iránt. Mellesleg jó volt a kapcsolódási pont egy korábban látott eseményhez (Ziro szöktetése). Viszont kissé túlzásnak tartom az egész Jedi Rendet megvetni egy szerencsétlen baleset miatt. Sőt, őket okolni a háború kitörése miatt. 

Erről talán még mindig nem tudunk eleget, de nekem úgy tűnt, hogy még a Coruscanton sem annyira az általános műveltség része a Jedi Rend és annak működése. Homályos ideáljaik vannak róluk (kb. mint a kis Anakinnak a Tatooine-on) és aztán ezt az idealisztikus képet zúzta össze az, hogy otthagyták őket magukra a bajban. Egy gyereknél meg ráadásul ez egy általánosnak is mondható reakció, hogy nem tud a maga totalitásában úgy átlátni egy helyzetet és mindenképpen felelőst keres. Amúgy ez nem feltétlenül csak gyerekek esetében működő reakció, hogy könnyebb valakit megnevezeni felelősnek, mint pusztán a személytelen véletlennek tulajdonítani a problémát, ami így sokkal fájdalmasabb.
A háború kitörése kapcsán szerintem csak az általános politikai tájékozatlanság világlik ki (vagy jól működik a propaganda), de az a korábbi részekben is több helyen felfedezhető, hogy akár Ahsokával kontrasztban is mennyire keveset tudnak arról, hogy hogy működik a világ.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Wilde írta:

Így számomra működik ez az utolsó szezon, de jobb lett volna, ha rendes 22 epizódos etapokban megy le a 6. és a 7. évad is és akkor ezek a történetszálak is máshogy csapódnak le, egy évad részeként, így önmagában lehet kissé elmaradt sokaknak a várakozásától.

Meg szerintem a NAGY VISSZATÉRÉS miatt sokan a csillagos egeken túlra lőtték az elvárásait, hogy itt aztán majd megkapjuk mindenidőklegf*szábbstarwars történeteit, amik részenként verik kenterbe az egész TCW-t, és ha már ott vannak, megalázzák mind a 11 filmet, margóra lökik a Rebelst és elfeledtetik a Resistance-t. Aztán kopp, minő meglepetés, "csak" átlagos és az átlganál egy fokkal jobb TCW epizódokat kaptunk, amik, mit ad isten, nem tudják megugrani a másik univerzum határmezsgyéjén járó lécet innen, a Föld nevű bolygóról. :) 

20 perccel korábban, Wilde írta:

Erről talán még mindig nem tudunk eleget, de nekem úgy tűnt, hogy még a Coruscanton sem annyira az általános műveltség része a Jedi Rend és annak működése. Homályos ideáljaik vannak róluk (kb. mint a kis Anakinnak a Tatooine-on) és aztán ezt az idealisztikus képet zúzta össze az, hogy otthagyták őket magukra a bajban.

És ez valószínűleg visszavezethető arra, amit korábban ecseteltem, hogy a Jedi Rend túlságosan messze került, túlságosan elzárta magát az átlag emberektől. Mert ez a dolog kétirányú. Nem csak a Jedik nem tudják, hogyan reagáljanak egy ilyen tragédiára helyesen az átlagemberek előtt állva, de az átlag emberek sem tudják, hogyan álljanak a Jedikhez. Ugyan a tízezer Jedi nagy számnak tűnik, de még ott, Coruscanton, ahol több mint egy billió lélek él, semmi. Még valószínűleg a Jedi Templomban is szellősen lennének, ha mind ott élne egyazon időben. A galaktikus képet nézve meg a semminél is kevesebb ez a tízezer Jedi. És, ha ezek elzárkóznak a nagyvilágtól, akkor nem csoda, hogy a nagyvilág azt sem tudja, kik ők valójában. Ráadásul a Jedik olyannyira nem foglalkoznak a róluk alkotott képpel, hogy ihaj.

Nem nehéz azt állítani, hogy a Jedik az okai a háborúnak - lényegében ez volt Palpatine tervének alapja, ezzel állította őket az árulók sorába. A szeparatistákat egy volt Jedi mester, Dooku gróf vezeti. A Jedik nem tárták a világ elé, hogy Dooku Sith, a Jediken kívül csak Palpatine és talán néhány tűzközeli politikus tudja ezt. Gipsz Jakab tuti, hogy csak annyit tud, amit a propaganda lenyom: Dooku Jedi mester volt. Aztán, a Geonosisra 200 Jedi ment el, és a klón sereget a Jedi Tanács vezető tagja, Yoda mester vitte el. És utána Jedik álltak a katonák élére, önként. Még ha a Szenátus kérte volna meg őket erre, akkor lehetne erre hivatkozni, ám ez sem igaz, a Jedik önként csináltak mindent, saját szakállukra. A Szenátus véleménye nem volt kikérve a Geonosis ügyében (nyilván Palpatine-nal azért egyeztettek, ám mivel a rendkívüli jogok már nála voltak, neki már nem kellett bevonnia a Szenátust, a Jedik önkéntes katonának állása meg érdekében állt). Sőt, ha az ep2-ből indulunk ki, ebből a döntésből még a Jedi Tanács is ki volt zárva, a Rend két feje, Windu és Yoda maguk közt döntötték el az egészet.

Igazság szerint, itt nem is kell propagandát nyomni, az igazság önmagában beszédes. A propagandának legfeljebb annyi dolga van, hogy kihagy pár létfontosságú infót, mint például Dooku Sith mivolta, de az meg nem nehéz, hiszen a Jedik eleve elhallgatják. Mondjuk, ha felfednék, valószínűleg az sem változtatna sokat, mert Dooku így is volt Jedi marad, ráadásul, ha az élő Jedikben nem hisznek már annyira, hogy akárcsak felismerjenek egyet, amikor az az orruk előtt áll (lásd: Watto), akkor egy ezer éve halott rend feltámadását pláne nem hiszik el, és mondhatják azt, hogy az a Jedik hazugsága.

És szerintem a Martez testvérek is jogosan okolják az egész Rendet. Egyrészt, az a Jedi, legyen bárki is, nem egyénként döntött, hanem a Jedi Rend hatáskörén belül, a Jedi Rend által rá ruházott jogokkal élt, a Jedi Rend által szentesített akciót hajtott végre, és valószínűleg a Jedi Rend által végül elfogadott döntést hozott, és nem éltek szankcióval, nem volt bünti, se ejnye-bejnye. Az a személy akkor és ott nem egyén volt, hanem a Jedi Rend képviselője. És a Jedi Rend volt az, ami eztán még kártérítést sem adott, letudta a tragédiát annyival, hogy veletek van az Erő. És az, hogy a sértett nem az egyénre, hanem az általa képviselt szervezetre vetíti ki az érzéseit, az teljesen valóságos, mindennapi, emberi reakció.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Dzséjt írta:

Meg szerintem a NAGY VISSZATÉRÉS miatt sokan a csillagos egeken túlra lőtték az elvárásait, hogy itt aztán majd megkapjuk mindenidőklegf*szábbstarwars történeteit, amik részenként verik kenterbe az egész TCW-t

Én a 6. évadból indultam ki, azt hittem affélét fogunk kapni. Abban pl. minden történetszál "fontos" volt. Én személy szerint a Bad Batch helyett az Utapau-szálat fejeztem volna be, akkor azt érezném, hogy fontosság tekintetében a 7. évad egy szinten lenne a 6.-kal. Az Ahsoka-szálat viszont vétek lett volna kihagyni, a TCW legfontosabb karaktere, szóval elvártam, hogy tudjuk, mi történik vele közvetlen a rend elhagyása után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Yoda József írta:

Abban pl. minden történetszál "fontos" volt.

Felteszem, az idézőjel a csupán érdekes bankár klános és az abszolúte nem fontos Jar Jaros részekre utal. Előbbi történetszál jó esetben is átlagos, utóbbit meg azzal együtt sem tartanám a TCW ékkövének, hogy alapjaiban nekem tetszett. És ezt a kettő sztoriszálat szerintem eddig a 7. évad magasan veri. A többi részt persze nem, de a 6. évad többi epizódja az egész TCW legfontosabb epizódjai, és mivel a prequelben nincs több lyuk, amit be kéne tömni, így ilyen fontos epizódok alapból nem készülhetnek. Emiatt azzal semmilyen évad sem kerülhet egy szintre.

Amúgy én egyetértek @Wilde-dal a koncepció tekintetében, és ha igaza van, hogy tényleg Ahsoka és Rex kapta a fókuszt az évadban, abba az utapaus szál nem fér bele. Plusz igazából az sem fontos. Az lett volna a Rogue One és a Rebels előtt, de mivel ez a kettő már alaposan körbejárta a Halálcsillag és a kyber kristályok kérdését, és a Rebels azt is tisztázta, hogy a Sith korábban is használt tömegpusztító fegyvereket, semmi újat nem adott volna, csak megint láthattunk volna egy ep3-as bolygót, meg újra láthattuk volna azt, hogy Obi-Wan elagyabugyálja Grievoust, tovább feszítve az ellentétet az ep3-mal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Felteszem, az idézőjel a csupán érdekes bankár klános és az abszolúte nem fontos Jar Jaros részekre utal.

A bankár klános Palpatine politikai játszmájában elég fontos, a Jar-Jaros meg Talzin miatt. Noha a Bad Batch nekem is jobban tetszett ezeknél, fontosság tekintetében a BB nem érhet az előbbiek nyomába szerintem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De Palpatine politikai machinációiból már ezret láttunk, igazából ez csak érdekesség, jelentőssége nincs. Az, hogy a Birodalom kikiáltása előtt néhány hónappal vagy utána néhány hónappal olvasztja be a Birodalomba a Bankár Klánt, az édes mindegy. Ami nem ment most politikai trükkel, az ment volna pár hónap múlva egy rohamosztagos légióval.

Talzin meg a nagy egészt nézve annyira azért nem fontos, hiszen az ő története nem sokkal azután véget ért, egész lénye a TCW-re van korlátozva, és ez az epizódpáros még az ő személyének sem túl fontos, hiszen az a csekély információ, amit átad, azt átadja a jóval fontosabb Son of Dathomir is. Rex sztorija viszont folytatódik, úgy tűnik, még az ep6-ban is, de lehet, hogy még azután is. Sokkal fontosabb és globálisabb karakter, mint Talzin, hiszen kihatott az egész SW-re. Rexről még akkor is beszélnek, amikor már mindenki meghalt, aki még Talzinra emlékezhetett. Emiatt az ő belső konfliktusa sokkal fontosabb, mint Talzin szerepe. És ehhez a "tök mindegy, mikor szerzi meg Palpatine" Bankár Klán sem ér fel, amiről a 6. évad után már csak elszórt megjegyzéseket hallunk, ami szintén jelzi, hogy baromira nem volt fontos szál, csak egy újabb érdekesség. Nagyon jó érdekesség, de akkor is csak érdekesség.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én elvagyok a részekkel még ha nem is olyan "hú de hűhának"  érzem őket, az előző szál nekem jobban tetszett, de ez is teljesen korrekt, viszont az utolsó az majd verjen oda rendesen ,bár csekély kétségem sincs, hogy nem így lesz majd. :)

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó rész volt, látványos akciókkal, sok mindent nem lehet írni. Annyira jó látni a TCW-helyszíneket. Oba Diah egy élő város, tele van gyalogosokkal, siklókkal stb. A résszel nem haladt előre semmit a történet, egy keretes szerkezetet alkotva gyakorlatilag ugyanott találják magukat hőseink a rész végére, mint ahogy elkezdődött, de közben volt idő karakterépítésre.

 

A két testvér múltbeli tragédiája önmagáért beszél. Ahogy a meg nem nevezett Jedi egy mondattal lerendezi a szülők halálát, bicskanyitogató. Nem csoda, hogy Palpatine-nek valóban nem sokat kellett hozzátennie a maga részéről, hogy a Galaxis közvéleménye habozás nélkül elfogadja a "Jedi-államcsín" narratívát.  Rafa továbbra is elég ambivalens a szememben. Először a fogvatartók felé löki Ahsokát, majd később a menekülés alatt, ha rajta múlna, simán hátrahagyná a lányt, miközben azért a rész második felére kezd magába szállni és felfogni, hogy milyen helyzetbe keverte testvérét és önmagát. Itt jut eszembe, a kínzó droid az érdes hangjával együtt nagyon félelmetes volt számomra. Trace az előző rész bénázása után most megmutatta, hogy kritikus helyzetben nem esik kétségbe és ügyesen felveszi a harcot. Nem egy észkombájn, de amikor már harcra kerül a sor, leleményessége jobban előtérbe kerül. A mandók szerepére kíváncsi leszek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2020. 04. 04. - 17:48, Ody Mandrell írta:

Túl naiv és tapasztalatlan, de a harci tudását eddig nem láttuk. :) 

A 7x5-ben láttuk, és igencsak Ahsoka segítségére szorult a helyi gengszter fogdmegjével szemben.

 

2020. 04. 04. - 23:32, Ody Mandrell írta:

Elhiszem bár ezeken a képeken inkább barnás. 

 

images?q=tbn:ANd9GcRv7pFzWe_ekOrxh4_o2ir

 

10644873_284283938439022_776354502778652

 

 

Az EpII-es képből az látszik, hogy kevésbé zöld, mint Fisto, de szerintem simán nehezhető zöldnek, bár a sárga sem áll messze az igazságtól:

The-holding-of-Barriss-Offee-in-Star-War

 

2020. 04. 06. - 12:18, Wilde írta:

Azzal egyetértek, hogy ez a történetszál és talán még az előbbi sem tartozik bele abba a kategóriába, mint mondjuk az Umbara, a Mortis, Fives, vagy Maul történetszála a korábbi évadokból, de én teljesen elégedett vagyok eddig az utolsó évaddal. Nem tudom mire gondolt Ashley, de számomra ez az egész utolsó "évad" nem egy igazi teljesértékű szezonként működik, hanem, mint egyfajta jutalomjáték. A sorozatba behozott új karakterek közül a legtöbbet szerepeltetetteknek/legérdekesebbeknek ad egy utolsó felvonást ebből a korszakból. Rex-é volt az előző történetszál, itt az esszeznciális volt, hogy megtudjuk mi történt Ahsokával a Rendből való távozása után és az utolsó történetszálban ők ketten együtt fognak pontot tenni ennek a háborús kalandjuknak a végére, úgy hogy ott feltűnik Maul is (őt nem a TCW találta ki, de itt kapott igazán mélységet), egyedül talán Ventress hiányozhatna, de ő meg már megkapta a lezárását a Dark Discipleben. Így számomra működik ez az utolsó szezon, de jobb lett volna, ha rendes 22 epizódos etapokban megy le a 6. és a 7. évad is és akkor ezek a történetszálak is máshogy csapódnak le, egy évad részeként, így önmagában lehet kissé elmaradt sokaknak a várakozásától.

Ezzel abszolút egyetértek. Jók a részek, de ha összevetem a 6. évad minőségével, hát a fasorban sincs. Eddig. Ezek tényleg inkább ilyen kimaradt szálak, amik most végre megvalósulhattak. Ismerve a múltbeli helyzetet már azért is hálát adhatunk, hogy ezeket végre láthatjuk ilyen minőségben. De világmegváltó dolgokat várni ettől az évadtól szerintem felesleges. Max. az utolsó szál lesz bokafosós.

 

15 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

A két testvér múltbeli tragédiája önmagáért beszél. Ahogy a meg nem nevezett Jedi egy mondattal lerendezi a szülők halálát, bicskanyitogató.

Bicskanyitogató, de miért is egy Jedinek kéne vigaszt nyújtani ebben a helyzetben? Mintha egy paptól várnánk el, hogy fejtse ki a relativitás elmélet hasznát. A Jedik egy béke őrző társulat, akik diplomáciai ügyekben jártasak, de kötve hiszem, hogy családsegítőként nagy segítségére lennének a galaxisnak, hiszen mindannyiuknak az elengedést verték a fejébe és a 99%-nak lövése sincs arról, hogy milyen is családban élni. Jó példa erre Anakin és Yoda párbeszéde, ahol Yoda csak azt tudta szajkózni, hogy örüljön annak Anakin, ha egy szerette meghal. Jedi szemszögből nézve teljesen érthető, de egy magánembernek az ilyen tipusú tanácsok inkább bicskanyitogatóak.

Egy jól működő államszervezetben pedig vannak erre szakosodott intézmények, egyébként emlékeim szerint Pryce is valami hasonlóban dolgozott egy ideig a Coruscanton: a Proam Avenue Citizen Assistance-ben. Szóval szerintem nem a Jedik feladata kéne legyen, hogy kárpótlást, vigaszt, támogatást nyújtsanak ilyen helyzetben az áldozat családjának. Én abszolút nem lepődtem meg, hogy Luminara (ha ő volt) csak annyit tudott mondani, hogy az Erő veletek van. De nem is az ő feladata ez.

 

A részről: a történet valóban nem volt nagy szám. Igazából egy látványos filler, ha innen nézzük, hiszen ugyanoda jutottak vissza, ahonnan indultak. De, közben azért jó néhány akció történt és bekerültek a képbe a Mandok is, szóval összességében azért bőven volt mit élvezni és történt előrehaladás is. Amit még le kell írnom: kevesebb idegesítő és bosszantó karaktert láttam a TCW-ben, mint Rafa. Egy önző nárcisztikus alak, aki a saját problémáit a mások problémájává teszi. Folyamatosan Ahsoka ellen hergeli a testvérét is és áskálódik. Minden pillanatban azt nézi, hogyan tudna megszabadulni Ahsokától, miközben a testvérét érzelmileg zsarolja. :sick: Reméltem, hogy feldobja a bakancsot, de nem volt olyan szerencsém. Na, hátha majd az utolsó részben. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Donát írta:

Bicskanyitogató, de miért is egy Jedinek kéne vigaszt nyújtani ebben a helyzetben? Mintha egy paptól várnánk el, hogy fejtse ki a relativitás elmélet hasznát. A Jedik egy béke őrző társulat, akik diplomáciai ügyekben jártasak, de kötve hiszem, hogy családsegítőként nagy segítségére lennének a galaxisnak, hiszen mindannyiuknak az elengedést verték a fejébe és a 99%-nak lövése sincs arról, hogy milyen is családban élni. Jó példa erre Anakin és Yoda párbeszéde, ahol Yoda csak azt tudta szajkózni, hogy örüljön annak Anakin, ha egy szerette meghal. Jedi szemszögből nézve teljesen érthető, de egy magánembernek az ilyen tipusú tanácsok inkább bicskanyitogatóak.

Egy jól működő államszervezetben pedig vannak erre szakosodott intézmények, egyébként emlékeim szerint Pryce is valami hasonlóban dolgozott egy ideig a Coruscanton: a Proam Avenue Citizen Assistance-ben. Szóval szerintem nem a Jedik feladata kéne legyen, hogy kárpótlást, vigaszt, támogatást nyújtsanak ilyen helyzetben az áldozat családjának. Én abszolút nem lepődtem meg, hogy Luminara (ha ő volt) csak annyit tudott mondani, hogy az Erő veletek van. De nem is az ő feladata ez.

Szóval akkor a Jedik érzéketlen bunkók mert nem volt családjuk? :) Én pl. nem azt mondom, hogy Luminarának kellett volna felnevelnie a két árvát, de annál azért többre futhatta volna, hogy az Erő veletek lesz... Ezzel akkor és ott kitörölhették a kis popójukat. Mit tehetett volna? Pl. annyit, hogy segít a csöppségeknek eljutni egy olyan szervezethez amit Te is említesz. Ez igazán nem lett volna sok egy Jeditől, akik amellett, hogy a béke és az igazság őrzői, még a gyengék és elesettek gyámolítói is. Ehelyett minden baklövésükre van magyarázat: háborúznak mert nem tehettek mást, érzéketlenek mert nem volt családjuk. Nekem kicsit sok a mosdatásból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szóval akkor a Jedik érzéketlen bunkók mert nem volt családjuk? :) Én pl. nem azt mondom, hogy Luminarának kellett volna felnevelnie a két árvát, de annál azért többre futhatta volna, hogy az Erő veletek lesz... Ezzel akkor és ott kitörölhették a kis popójukat. Mit tehetett volna? Pl. annyit, hogy segít a csöppségeknek eljutni egy olyan szervezethez amit Te is említesz. Ez igazán nem lett volna sok egy Jeditől, akik amellett, hogy a béke és az igazság őrzői, még a gyengék és elesettek gyámolítói is. Ehelyett minden baklövésükre van magyarázat: háborúznak mert nem tehettek mást, érzéketlenek mert nem volt családjuk. Nekem kicsit sok a mosdatásból.

Igen, ennél többet tehetett volna, de ez továbbra sem a Jedik feladata kéne legyen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.