Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Október 27. Hozzászólás ideje: 2021. Október 27. És az EPIX (is) tele van ilyenekkel, amik mutatják a beletett kreativitást, és fantáziát! 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Október 27. Hozzászólás ideje: 2021. Október 27. Azért a nyakamat nem tenném rá, hogy ez tudatos koncepció volt, mindenesetre jól jött ki. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. Azt én se állítom, hogy ez az EPI-es mondat lebegett a szemük előtt, de az ív ott van. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. Nem is nagyon kellett annak lebegnie, mert Lucas elég jól megcsinálta az első hat filmet ahhoz, hogy aki figyelmesen nézi meg azokat, rájöjjön tudat alatt is. Mert a hat film amellett teszi le a voksát, hogy a gonosz megosztottságot teremt, és csak összefogással lehet legyőzni. Az ep1-3 a megosztottságot mutatja be, és ezt vetíti előre Anakin mondata. Később ezt is látjuk. A megosztott Köztársaságot, az ebből fakadó konfliktusokat a naboo-i krízistől a klón háborúkig. Az ep4-6 a gonosz legyőzésére irányuló összefogást mutatja be, és ezt a képet finomítja a Rebels, a Rogue One és kicsit még a Solo is. Végül ez az összefogás gyűri le az Endornál a Birodalmat. Ebből lesz az a változatos flotta, és persze a Lázadók és az ewokok közti kapcsolat is eme összefogás bemutatását szolgálja. És igazából az ep1 önmagában is megmutatja azt, amit a következő filmek epikusabb mértékben prezentálnak: a Naboo naboo-iakra és gunganokra van szétosztva, a gonosz Kereskedelmi Szövetség le is igázza őket. De amint összefognak, ki tudják rúgni a csontos valagú neimoidiaiakat a bolygójukról. Az ep7-9 az első hat film hagyatékát tárgyalja. A múlt hibái még nem múltak el, a régi Köztársaság és a Birodalom árnyoldalai is erősen éreztetik a hatásukat. Ennek hála a Galaxis továbbra is megosztott. Nem csoda, hiszen a gonosz még létezik, még mindig mérgezi az embereket, és még mindig ezt akarja, hogy ne legyen egységesség. Az ep7-9 az ep1 nagyban, a Fantom fenyegetése, hiszen még az Első Rend és Snoke is egy árnyékban meglapuló gonosz, hát még maga Palpatine. A múlt kísért, és ennek egyik korai megnyilvánulása az, hogy az új Köztársaság sem egységes, sőt, ha lehet, a Galaxis még széttagoltabb, mint korábban. Van a Köztársaság, az Első Rend, a Magvilágok, az Ismeretlen Régiók és a Peremvidék - és senki sem törődik a másikkal, nem figyelnek oda egymásra. Persze a gonosznak ez volt a célja, ezt ő akarta, el is érte. De, ahogy a múltban, újra megmutatkozik az összefogás. Először kis léptékben, az Ellenállás formájában, de amint ők előlépnek vezetőkké és a gonosz megmutatja az igazi arcát, egyből megtörténik az összefogás. A Star Wars-nak mindig ez volt az egyik mondanivalója, Lucas ezt adta Anakin szájába, de már előtte, az ep4-6-tal elmesélte. Aki képes többet látni a klasz űrhajóknál, a fénykardpárbajoknál és Darth Vadernél, és felfogja ezt az üzenetet, annak nem is kell a filmek egy-egy konkrét pillanatára gondolnia ahhoz, hogy olyan sztorit írjon, ami ebbe az egészbe belesimul és kapcsolódik a korábbiakhoz. 3 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. Hozzászólás ideje: 2021. Október 28. (szerkesztve) 2021. 10. 28. - 11:16, Dzséjt írta: Az ep7-9 az első hat film hagyatékát tárgyalja. A múlt hibái még nem múltak el, a régi Köztársaság és a Birodalom árnyoldalai is erősen éreztetik a hatásukat. Ennek hála a Galaxis továbbra is megosztott. Nem csoda, hiszen a gonosz még létezik, még mindig mérgezi az embereket, és még mindig ezt akarja, hogy ne legyen egységesség. Az ep7-9 az ep1 nagyban, a Fantom fenyegetése, hiszen még az Első Rend és Snoke is egy árnyékban meglapuló gonosz, hát még maga Palpatine. A sequelnek talán a Palpatine bosszúja alcímet is lehetne adni, aminek kétértelmű kicsengése nem véletlen. Az univerzumon belül ezzel teljesen érthetővé válik miért a hasonlóság a Birodalom korszakával: mert a fő gonosz ugyanaz, mint korábban. A bosszúra utalva, Palptine terve sikerült, hisz minden korábbi főellensége meghalt, az utolsó Skywalkert pedig a maga oldalára állította. A dolog szépséghibája, hogy ezúttal a saját vére volt az aki elpusztította, amire aligha számított. Így a bosszúból megint nem lett semmi, mert a Skywalkerek ismét erősebbnek bizonyultak. Immár másodszor. Azért volt jó ez a végkicsengés, mert innentől most már tényleg tiszta lapra lehet írni. Szerkesztve: 2021. Október 30. - Ody Mandrell 2 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. December 4. Hozzászólás ideje: 2021. December 4. Csak így győzhetünk. Ha nem a gyűlölet vezérel, hanem a szeretet. 3 4 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. December 8. Hozzászólás ideje: 2021. December 8. (szerkesztve) Az ilyen jelenetekből is látszik, milyen mélyen gyökerezik az ep9 az ep8-ban, és nem ignorálja, mint ahogy sokan állítják tévesen. És igazából ehhez kapcsolódik a kígyós jelenet is, ahol Rey szintén nem pusztított, hanem mentett, és a kígyó - véletlenül, az Erőtől vezérelve vagy szándékosan, tök mindegy - segített nekik kijutni a barlangból. És mindez az egész remekül reflektál az ep2-3-ra, amiben a Jedik, bár Windu az ellenkezőjét állítja, a pusztítás katonái, nem a béke őrei. És ez egy baromi szép ív. Elindulunk Qui-Gon Jinntől, a renegát Jeditől, aki Jedibb volt, mint a társai közül nagyjából bárki, beleértve a saját tanítványát is. Felkarolta az elesetteket, segített a bajbajutottakon, és ez végül az adott helyzetben jószerencsét hozott nekik, hiszen Jar Jarnak hála egyesült a naboo-i és a gungan erő, és Anakin robbantotta fel a droidvezérlő hajó, megmentve ezzel a bolygót. És végül eljutottunk Rey-hez, az utolsó Jedihez, aki sok tekintetben olyan, mint Qui-Gon Jinn volt. Szerkesztve: 2021. December 8. - Dzséjt 2 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. December 9. Hozzászólás ideje: 2021. December 9. (szerkesztve) Bár nem szorosan a Skywalker Saga történése, de kapcsolódik hozzá. Stellan Gios, több száz évvel a Skywalkerek előtt élő Jedi tanács tagjának szavi Bell Zettifar padavanhoz: "Soha egyetlen Jedi sincs egyedül. Egyek vagyunk az Erőben." Rey pontosan ezt tapasztalja meg az Exegolon. Szerkesztve: 2021. December 9. - Ody Mandrell 3 3 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. December 10. Hozzászólás ideje: 2021. December 10. A Saga bolygói képernyőidőben mérve, filmekre lebontva. 2 7 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Február 4. Hozzászólás ideje: 2022. Február 4. A Star Wars lázban kedvet kaptam még egy SW trailer készítéséhez. Ezt úgy csináltam mintha az SW amolyan dark fantasy/horror lenne: 1 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Február 20. Hozzászólás ideje: 2022. Február 20. Egy hangulatos werkfilm a Special Edition premierjének idejéből. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Tudtok ajánlani egy jó 1-6 trailert ami felkészít a sequel megtekintésre? Mert bizony már csak az van hátra! Tartottam pár nap szünetet, de már nagyon várom az epilógust. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Jó régi, emiatt a képminőség nem annyira ütős de nekem ez az egyik kedvenc 1-6 trailerem: 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Hozzászólás ideje: 2022. Március 22. Tényleg jó és nosztalgikus, köszi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Április 15. Hozzászólás ideje: 2022. Április 15. Eljutottunk oda, hogy ezzel a tweetel kíván jó hétvégét a hivatalos sw oldal. 2 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Nagyon szépek, de a jó öreg Sheev nélkül összeállítani egy ilyen sorozatot, felér egy istenkáromlással! 2 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Szerintem pont jól van így mivel a negyedik, a hetedik és a nyolcadik részben nincs Palpi plusz az ötödik részben nincs annyi szerepe ami miatt rákerülhetett volna a képre és nagy eséllyel az a koncepció hogy a kilenc filmből két szereplő legyen rajta. Ebből adódóan a furán venné ki magát ha Palpi is ott díszelegne. 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. 29 perccel korábban, Rog írta: Szerintem pont jól van így mivel a negyedik, a hetedik és a nyolcadik részben nincs Palpi plusz az ötödik részben nincs annyi szerepe ami miatt rákerülhetett volna a képre és nagy eséllyel az a koncepció hogy a kilenc filmből két szereplő legyen rajta. Ebből adódóan a furán venné ki magát ha Palpi is ott díszelegne. A 3. rész plakátján Anakinnel egyértelműen ott lenne a helye. Plusz egy ilyen sorozatot nem érdemes plakátonként kezelni. Egy Star Wars 1-9 részét felölelő posztersorozaton nehogy már ne férjen oda Palpi egyetlen plakátra se... Mondjuk az tény, hogy ha Palpi került volna Anakinnel a hármasra, akkor Obi-wannal lenne hasonló probléma. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. A kilencedik rész plakátjára rákerülhetett volna. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. (szerkesztve) Szerintem, mivel a plakátsorozat koncepcionálisan a Skywalker Saga pozitív és megtérő karaktereire koncentrál, így semmi keresnivalója rajta Palpatine-nak, vagy bármilyen, egyértelműen gonosz és a gonosz oldalon is maradt szereplőnek. Az ő helyük ennek a sorozatnak a "negatív" változatán lenne, ami a Skywalker Saga negatív karaktereire koncentrál. Szerkesztve: 2022. Május 6. - Dzséjt 2 3 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Hozzászólás ideje: 2022. Május 6. Szerintem ez egy teljesen elfogadható érv az ellen hogy kell arra a képre Palpi. Sokkal jobb mint amit én írtam. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Május 20. Hozzászólás ideje: 2022. Május 20. Íme a rangsor eddig a filmek megtekintése terén. Tudni kell, hogy ezek a számok a teljes filmet takarják, szóval nem annyit, hogy belenéztem fél órát. 1. Revenge of the Sith 157 (2005-2022) 2. The Last Jedi 130 (2017-2022) 3. Rise of the Skywalker 104 (2019-2022) 5 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Május 20. Hozzászólás ideje: 2022. Május 20. 27 perccel korábban, Ody Mandrell írta: 1. Revenge of the Sith 157 (2005-2022) 2. The Last Jedi 130 (2017-2022) 3. Rise of the Skywalker 104 (2019-2022) 4 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Május 21. Hozzászólás ideje: 2022. Május 21. 19 hours ago, Ody Mandrell said: Íme a rangsor eddig a filmek megtekintése terén. Tudni kell, hogy ezek a számok a teljes filmet takarják, szóval nem annyit, hogy belenéztem fél órát. 1. Revenge of the Sith 157 (2005-2022) 2. The Last Jedi 130 (2017-2022) 3. Rise of the Skywalker 104 (2019-2022) Elsajátítható ez a képesség? 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Május 21. Hozzászólás ideje: 2022. Május 21. 1 órával korábban, Iqvi írta: Elsajátítható ez a képesség? Mindenképpen, barátom! Csak be kell raknod a lejátszódba és nézd. 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Május 22. Hozzászólás ideje: 2022. Május 22. 2022. 05. 20. - 21:07, Ody Mandrell írta: Íme a rangsor eddig a filmek megtekintése terén. Tudni kell, hogy ezek a számok a teljes filmet takarják, szóval nem annyit, hogy belenéztem fél órát. 1. Revenge of the Sith 157 (2005-2022) 2. The Last Jedi 130 (2017-2022) 3. Rise of the Skywalker 104 (2019-2022) Engem az érdekel hogyan tartod számon? Van egy strigulás cetli a tokban? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Május 22. Hozzászólás ideje: 2022. Május 22. Egy word fájl van a gépen, amibe írom. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.