Ugrás a kommentre

1x09 - Bounty Lost


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

ÚRISTEN EZ A RÉSZ! Azt hittem a lépegetők fognak jönni. De nem, egyből ott folytattuk ahol a nyolcadikban abbamaradt a rész. És de jó volt te úristen. Hátt Fennec-et tényleg egy kaminoi bérelte fel, de nem Lama Su, hanem Nala Se, és tényleg azért mert félti Omegát. A harc a Bora Vio-n remek volt. Hihetetlenül jól nézett ki az a leharcolt kaminoi gyár, pláne a klónokkal. Ez a rész, hát 10/10! Az évad legjobbja.

Szerkesztve: - Iqvi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

- Kiderült, hogy Omega Boba testvére, aki nem mellesleg kezdetben Alpha néven futott. Jango fiút kért, Nala Se pedig megteremtett emellé egy lányt is. Lama Su mondata azzal kapcsolatban, hogy Omega Nala Se "személyes teremténye" is erre enged következtetni. Megmondva őszintén, valamennyire számítottam erre a Fenneces rész után. Úgy gondoltam, hogy esetleg Boba bérelte fel Fennecet...

- Ezekszerint Fennec Nala Se -nek dolgozik, aki Lama Su háta mögött intézkedik. Lesz itt konfliktus kérem szépen.

- Már az előző részben lévő concept art is elárulta, de most bizonyossá vált, hogy a Bobával való párbaja megtörtént Bane -nek. Szerintem emiatt is volt lassú Fennechez képest.

- Kaminoiak voltak a tartályokban? What the heck is going on here? :hmm: Mondjuk ebből méginkább arra lehet hajlani, hogy Omega nem erőhasználó, a kaminoiaknak azért kell, mert nem találják Bobát. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x09 - Bounty Lost

Ez a rész legalább annyira tetszett, mit az előző. Micsoda fordulat! Bane és Fennec külön-külön megbízást teljesít, így legalább megerősítést nyert a tippem, hogy Nala Se érez valamit Omega iránt. Lama Su... szép gesztus szerintem egy karaktert on-screen kiírni, mikor akár azt is megtehették volna, hogy nem foglalkoznak vele egyáltalán. Omega nagyon úgy néz ki, hogy nem erőérzékeny. :yeah:Kicsit sajnálom, hogy ez az elrablásos probléma ilyen hamar megoldódott, egy részt még legalább szentelhettek volna neki, így nagyon erősen érződik az epizodikus jelleg. A két fejvadász küzdelme nagyon odavert! A repülő kaminói városok is jól néztek ki, lehet, hogy Bespin City is kaminói gyártmány? :hmm:

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

- Kaminoiak voltak a tartályokban?

 

Ha jól emlékszem valami Legends műben olvastam, hogy a kaminóiak mesterségesen szaporodnak, úgy tűnik ezt átvették.

 

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Nala Se pedig megteremtett emellé egy lányt is.

 

De Omega és Boba nem egyidősek vagy igen?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Bence1997 írta:

Igen, így értettem. Jango kért egy klónt magának, de Nala Se Alpha mellé csináltatott egy női egyedet is, Omega néven. :)

 

És erről van már konkrét adat, mert ránézésre Omega meg Boba nem igazán tűnnek egy idősnek. A TCW-ben mikor utoljára láttuk Bobát már jóval magasabb. Omega kb. olyan, mint Boba első feltűnése a TCW-ben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 minutes ago, Bence1997 said:

Hm, most hogy mondod, beugrott, hogy Boba már idősebb a TCW végefelé. Ha tippelnem kéne, akkor egy 2-3 év van köztük, persze az is lehet, hogy Omega másképpen öregszik.

Már miért öregedne másképp? Egyiküknek se változtattak a génjein, és ezért természetesen is öregednek. Szerintem csak annyi az egész, hogy Bobát hamarabb hozták létre mint Omegát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Iqvi írta:

Már miért öregedne másképp? Egyiküknek se változtattak a génjein, és ezért természetesen is öregednek. Szerintem csak annyi az egész, hogy Bobát hamarabb hozták létre mint Omegát.

Úgy értem, hogy valaki későn érős típus. Az egyik unokatesóm is 18 éves koráig úgy nézett ki, mint egy általános iskolás. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezzel az epizóddal elkezdődött az évad második fele és rögtön egy bombával nyitottak. Végre kaptunk válaszokat, mégha nem is teljeseket, de mindenképpen elkezdték felhúzni a leplet Omegával és a kaminoiak tervével kapcsolatban. Az biztos, hogy ahogy haladunk előre, egyre jobban kiviláglik a kaminoiak terve. És eme rész után akár még egy belső harc is kialakulhat Nala Se és Lama Su között. Node nézzük miket tudhattunk meg ebből az epizódból.

 

Cad Bane hajója, a Justifier végre bemutatkozott. Szép hajó, a TCW-ben debütált volna a hajó, igaz, annyi változtatás történt, hogy magasságilag a hátsó rész sokkal hosszabb lett volna, de ezen változtattak, jelentem, okosan tették, sokkal jobban néz ki így a hajó, mint a concept artokon.

 

Omega és Todo beszélgetése aranyos volt, szegény Todo, ez már hányadik változata? Az biztos, hogy az a partnerség, ami Bane és a droid között van nem egészséges. A beszélgetés után azt hittem, hogy a rész végén Todo elfordul a fejvadásztól, de nem ez történt. Persze Bane tuti visszatér még, szóval elképzelhető egy ilyen történés. (Csak halkan jegyzem meg, hogy 1:45 -nél ha megállítjátok, Omega arca kísértetiesen hasonlít a fiatal Bobáéra. Ha eltakarjuk a fehér haját, ott van az a fiatal Bobás arc.)

 

Bane és Boba párbaja valószínűleg megtörtént. Már az előző heti concept art is erre mutatott, de amikor most bemutatkozott Omegának, látható volt a fején lévő sérülés, amit kibernetikával burkolt be a durosi. Apropó Bane, őt valóban a kaminoiak bérelték fel. Mondjuk ez nem volt meglepetés, a másik viszont annál inkább.

 

Taun We visszatért 19 évvel a megjelenése után! Csak azért, hogy Fennec által megöljék. Hát, szép karriert futott be. Amúgy nekem Lama Su és Nala Se kettőse kicsit a Kliens és Dr. Pershing kapcsolatát idézte, nem tudom, hogy nektek feltűnt -e. Nala Se törődik Omegával, biztonságban akarja tudni, míg Lama Su sokkal inkább értékként tekint a lányra, egy eszközre, amely által elérhetik a céljaikat.

 

Bora Vio feltűnése meglepett. Mármint különösen az, hogy a Kaminoiaknak van egy másik, eddigre már elhagyatott létesítményük, ahol ment a kísérletezgetés. Kicsit Bespines hatást keltett.

 

Omegáról kiderült, hogy Boba testvére. 13 éves a kislány, kérdés, hogy egyidősek -e Bobával, vagy Boba pár évvel idősebb. Az is lehet, hogy a Kaminoi bezártság miatt Omega másféleképpen növekedett/idősödött, persze jobb variáció, hogy Omega fiatalabb Bobánál. De akkor ezek szerint nem erőérzékeny, aminek roppantul örülök. Annak is örülök, hogy a Palpatine -os kapcsolatot Omegával kapcsolatban kihúzhatjuk.

 

Fennec és Bane harca remekül sikerült, egy jelenleg tapasztalatlan, újonc fejvadász csapott össze egy már veteránnak számító, idős fejvadásszal. Egy biztos: az a kredit jó mélyre került. Bane pedig megjárta, szépen kicselezte Fennec a durosit.

 

Omega és a tartályok. Jól láttam egy sullustit az első tartályban? Valahogy az arc egy sullustinak tűnt. De akkor ezek szerint saját magukat klónozzák/tenyésztik? Érdekesek ezek a kaminoiak. Az elhagyatott létesítmény miatt gondolom ezzel foglalkoztak korábban, csak történhetett valami, ami miatt átálltak egy másik opcióra. Lehet pont Syfo-Dyas megbízása jelentett egy ilyet a kaminoiaknak. Persze ez pusztán feltételezés a részemről.

 

Omega és a Bad Batch újratalálkozása szép volt, bár Hunter és a lány beszélgetése előresejtet egy Kaminoi látogatást.

 

Fennec pedig Nala Se -nek dolgozik, aki nem akarja, hogy Omega visszatérjen Kaminora, Lama Su kezei alá. Van itt egy konfliktus, ami még megkavarhatja a dolgokat. Abban biztos vagyok, hogy Fennec és Bane még visszafognak térni. Tippre Bane tovább fogja hajkurászni a Bad Batch csapatát, ameddig vissza nem szerzi Omegát és meg nem kapja az elvesztett pénzét.

 

Erős epizód volt, érdekes irányba vezeti a fő történetet. Alig várom a jövő heti részt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Úgy értem, hogy valaki későn érős típus. Az egyik unokatesóm is 18 éves koráig úgy nézett ki, mint egy általános iskolás. :)


Az igaz, hogy van ilyen, de ez is a genetikán múlik és Boba meg Omega nagy százalékban egyek ezen a téren.

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Az is lehet, hogy a Kaminoi bezártság miatt Omega másféleképpen növekedett/idősödött, persze jobb variáció, hogy Omega fiatalabb Bobánál.

Ahhoz, hogy a környezet olyan mértékben befolyásolja a növekedést, mint amilyen különbség Bobánál és Omegánál látható, ahhoz igen szélsőséges körülmények kellenének, plusz épphogy Omegának kellene lennie a "fejlettebbnek", hisz Ő minden bizonnyal mindig a megfelelő fejlődéséhez szükséges tápanyag bevitelt kapta, ellentétben Bobával akinek nem biztos, hogy mindennap futotta elegendő/megfelelő ételre, ha nem jött össze a meló.

 

Úgyhogy remélem a korkülönbség lesz a magyarázat viszont:

 

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Omegáról kiderült, hogy Boba testvére. 13 éves a kislány, kérdés, hogy egyidősek -e Bobával, vagy Boba pár évvel idősebb.

 

Ez a 13 év mikor/miből derült ki? Mert a wookiepedián (alapfeltételezés, hogy a wookie pontos) Boba születését Yavin előtt 32-re teszik, a TBB első része Yavin előtt 19-ben játszódik, ha ehhez hozzászámoljuk a 13 évet akkor Omega születése is Yavin előtt 32-re datálható.

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! Omega tehát nem különösebben Erőérzékeny, vagy legalábbis a kaminoiak látszólag nem ezért tartanak rá igényt (de azért én ezt még nem vetném el, mert ez még nem magyarázza például azt, hogy Omega hogyan leplezte le Cidet). És akkor ezek szerint van még egy nyers klón Bobán kívül. Azért ez nem semmi, Alfa és Omega, a két nyers klón. Bár érdekes, hogy Omega eme mivolta ellenére nő lett, nem férfi. Szóval vagy belepiszkáltak, vagy hiba került a kémcsőbe. Én az előbbire szavazok. Lehet Nala Se egy kislányt akart?

Fennec és Bane küzdelme is tetszett. Először azt hittem, hogy Fennec csak szimplán gerinctelen. Belefért volna, hiszen nem jótét lélekként imsertük meg a The Mandalorianben. Aztán kiderült, hogy Nala Se-nek dolgozik. Érdekes, hogy az a kaminoi, aki olyan lelketlenül állt a klónokhoz, ilyen komoly húzásokra képes Omegáért. Lényegében elárulta Lama Sút és megölette Taun We-t. És ezzel az az érzésem, hogy megpecsételte a kaminoi klónozó program sorsát.

Ami még nagyon tetszett, az a látvány. Bora Vio bár alapvetően egy Bespin 2.0-nak tűnik, az, hogy kaminoi épületeket látunk a levegőben, nagyon pazar. Eleve a kaminoi építészet elég egzotikus, de itt az eddig megszokott környezetükből kiragadva láttuk ezeket az épületeket, ráadásul a steril, hipermodern forma helyett lerobbant, koszos, rozsdás kivitelben. A látványtervező odatette magát ennél a résznél, pedig korábban sem volt erre panasz.

 

1 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Ez a 13 év mikor/miből derült ki?

A mozifilmekből következtethetünk erre, illetve abból, hogy Tech most első generációs klónnak nevezte Omegát, vagyis ez alapján ugyanakkor hozták létre, mint Bobát vagy éppen Rexet - akiről valószínűleg nem véletlenül mondták el ugyanezt pár résszel korábban. Szerintem amúgy nem kell nagy feneket keríteni annak, hogy Boba öregebbnek tűnik. Ne feleddjük, itt a karakterek képesek egyik részről a másikra átalakulni. Ahsoka két rész alatt öregedett látszólag éveket. Boba is ilyen, mikor becsukták a börtönbe, még 10 éves körüli volt, mire pár hónap múlva onnan kikerült, már 16-18 évesnek tűnt. Oké, a kemény élet öregít, de azért nem ilyen gyorsan. :) 

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Taun We visszatért 19 évvel a megjelenése után!

Nem most tért vissza, már szerepelt az első részben is. Ott volt a Lama Su és Tarkin között lezajlott meetingen.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

A mozifilmekből. A klónokat az ep1 idején hozták létre, hiszen az ep2-ből kiderült, hogy tíz éve rendelték meg a hadsereget. Ezt követte a 3 éves háború, és elérkeztünk az ep3/Bad Batch idejébe, ami 13 évvel játszódik az ep1 után.

Ezzel tisztában vagyok/voltam, de ebből nem következik egyértelműen, hogy Omegát is akkor gyártották-e amikor a többieket, a kérdésem annak szólt, hogy Omegáról konkrétan kiderült-e valahol, hogy annyi idős.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Ezzel tisztában vagyok/voltam, de ebből nem következik egyértelműen, hogy Omegát is akkor gyártották-e amikor a többieket, a kérdésem annak szólt, hogy Omegáról konkrétan kiderült-e valahol, hogy annyi idős.

Közben újrafogalmaztam azt a részt, most már benne van erre is a válasz (ettől a hülye melegtől kicsit kótyagos vagyok és lassú a felfogásom).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

34 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nem most tért vissza, már szerepelt az első részben is. Ott volt a Lama Su és Tarkin között lezajlott meetingen.

Oh, na rá pont nem emlékeztem. Köszi a javítást. :)

 

Szerintetek még viszontlátjuk a Bora Vion lévő létesítményt?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tyűazannyát, hát ez tényleg erős rész volt, bár nekem az előző jobban tetszett :D Bane és Fennec párbaja ütős volt, kár, hogy Fennecért már nem kell izgulni ugye :D viszont végig az volt az érzésem, hogy Bane-t itt éri a vég, de szerencsére nem, fogunk még belőle kapni.

 

És akkor amit nem értek: hogy lehet Omega is Jango tiszta nyers klónja, ha egyszer nőnemű? :) valamit muszáj volt módosítani rajta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kitűnő rész volt, kiderült pár dolog. Igazából sok mindent leirtatok fentebb, igy nem sok mindent tudok hozzátenni. 

Egy kérdésem lenne felétek, ami egy picit hát, úgymond "érdekes" jelenet volt. 

 

Hogyan tudta a BB megállitani a kapszulát, ami zuhant lefele Omegával együtt?? A Shuttle nem rendelkezik vonó nyalábbal, ha jól tudom, vagy tévednék?  És ez most nem kötekedés, csak itt pislogtam, hogy most mi van....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Yoda József írta:

Talán az ep guide erre választ ad  :hmm: én vonónyalábra gondoltam, de ha az nincs a hajón, akkor valamiféle mágneses cucc lehet mondjuk

 

Ezt a jelenetet nem tudtam hova tenni. Túl gyorsan zuhant a kapszula ahhoz, hogy a shuttle rá tudjon normálisan csatlakozni.  És ezt a jelenetet kivűlről nem is mutatták, csak Omega szemszögéből......   :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

55 minutes ago, Yoda József said:

De ez már génmódosítás, nem? Akkor nem nyers klón. Mégis annak hívják

Jaja, annak már génmódosításnak kell számítania. Akkor pedig már nem nyers klón. De lehet Nala Se piszkált bele a DNS-ébe, plusz akkor már a hivatalos iratokba is. Illetve gondolom az évek alatt jobban kialakulhatott egy felnőtt kaminoi és egy kisgyerek között egy mélyebb szülő-gyermek kapcsolat, így ez magyarázhatja, hogy Nala Se miért törődik jobban Omegával, mint a fejlődésgyorsított, kifejezetten tömeggyártott és eldobható klónkatonákkal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

43 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Hogyan tudta a BB megállitani a kapszulát, ami zuhant lefele Omegával együtt??

Vonónyalábra fogták. Nincs olyan szabály, hogy egy kompon ne lehessen vonónyaláb. De az összekapcsolódás sem lehetetlen. Csak szinkronizálni kell a sebességet és kész. Nyilván nem egyszerű manőver, de nem is lehetetlen. Az űrhajósok és a vadászpilóták nagyon régóta csinálják már azt, hogy nagysebesség mellett kapcsolódnak össze.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

25 perccel korábban, Iqvi írta:

Jaja, annak már génmódosításnak kell számítania. Akkor pedig már nem nyers klón

 

Ez hangzik el pontosan:

"she has a pure first-generation DNA"

 

A pure ugye tisztát, idegen anyagtól menteset is jelent, ahogy @gafz is írta Omegát úgy hozhatták létre lehetséges, hogy kivágták a Y kromoszómáját és az egyik meglévő X kromoszómáját klónozták és berakták a helyére, így idegen anyag nem került a mintába, így nevezhető továbbra is tisztának, míg a növekedés gyorsítást, illetve az engedelmességi faktor növelést lehetséges, hogy idegen DNS beiktatásával érték el, ezért az nem tiszta többé.

 

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

hogy Tech most első generációs klónnak nevezte Omegát, vagyis ez alapján ugyanakkor hozták létre, mint Bobát vagy éppen Rexet - akiről valószínűleg nem véletlenül mondták el ugyanezt pár résszel korábban.

 

Ahogy fentebb is idéztem Tech ezt mondja: "she has a pure first-generation DNA" tehát nem feltétlen maga Omega az első generációs, csak a minta amiből készítették, szóval akár állhatott az a hűtőben pár évet is.

 

A 2-vel korábbi részben Omega nevezi Rexet első generációsnak "you're a generation one", itt valóban az első gyártási sorozatról beszél, hisz Rex ráncai alapján állapítja ezt meg, de attól, hogy Rex "generation one" még a DNS nem lesz "first-generation" hisz az Ő DNS-be belenyúltak.

 

Tehát a két "első generáció" emlegetésekor két különböző dologról beszélnek, így nem feltétlenül kell következnie egyiknek a másikból. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Miért van olyan érzésem, hogy Nala Se, egyik kulcsfigurája lesz, a Kaminoi Felkelésnek, ha tényleg megvalósul!? 

 

A legendákban úgy irták le ezt, hogy egy csoport kaminoi klónozó fellázadt a birodalom ellen, klónokkal karöltve. 

A klónokat hogy fogják "megszerezni", ehhez?  
Tudják szabályozni a chipjüket tömegesen is hogy kinek engedelmeskedjenek? 

 

A 66-os parancs után, csakis Palpi-nak engedelmeskedtek. Amit ő mondott, azt mintha "isten" mondta volna a klónoknak....

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Miért van olyan érzésem, hogy Nala Se, egyik kulcsfigurája lesz, a Kaminoi Felkelésnek, ha tényleg megvalósul!? 

 

A legendákban úgy irták le ezt, hogy egy csoport kaminoi klónozó fellázadt a birodalom ellen, klónokkal karöltve. 

A klónokat hogy fogják "megszerezni", ehhez?  
Tudják szabályozni a chipjüket tömegesen is hogy kinek engedelmeskedjenek? 

 

A 66-os parancs után, csakis Palpi-nak engedelmeskedtek. Amit ő mondott, azt mintha "isten" mondta volna a klónoknak....

Legyártanak egy rakat chipmentes klónt. Ha erre nincs idő, akkor kiveszik a még fejlődés alatt állókból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 hours ago, misafeco said:

Legyártanak egy rakat chipmentes klónt. Ha erre nincs idő, akkor kiveszik a még fejlődés alatt állókból.

Vagy valamilyen titkos kaminoi módszerrel deaktiválják az összed Kamino-n állomásozó klón chipjét. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.