Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A helyszínváltozással kapcsolatban, amit a negyedik részben láthattunk:

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Szerintem ez egyáltalán nem indokolta azt, hogy lecseréljék a várost. Mondvacsinált ürügy.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Na, most végeztem a 4. Last of Us epizóddal. Jó kis rész lett, de most elég rövidke is, azzal a bő 40 perccel. :P 

Az 5. rész szombat hajnalban lesz leadva, itteni idő szerint, nem hétfőn. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 07. - 18:33, Dzséjt írta:

Szerintem ez egyáltalán nem indokolta azt, hogy lecseréljék a várost. Mondvacsinált ürügy.

Teljes nézet  

Ezzel egyetértek, hogy nem kellett volna feltétlenül megváltoztatni, bár egyik említett várost sem ismerem annyira, hogy meg tudjam ítélni melyiket lehetet volna egyszerűbben reprodukálni Calgaryben. Lehet a CGI terén erre már nem akartak költeni, ami egy kompromisszum volt, de az is lehet, hogy Mazin egyszerűen utálja Pittsburgh-öt.

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 08. - 19:08, Wilde írta:

hogyha Pittsburghbe mennek már az is kitérőt jelent, hiszen Lincolnból Jacksonba a legrövidebb útvonalak egyike sem érinti azt a várost

Teljes nézet  

Erre elfelejtettem reagálni, pedig fontos. Míg a legtöbb város a valóságon alapul a játékban, Lincoln ez alól kivétel. Mivel a valódi Lincoln túl messze feküdt Bostontól (25 km-re), így a készítők létrehoztak egy fiktív Lincolnt, ami a nem létező Amherst megyében van, Bostontól pár kilométerre. Így lehet benne a nem létező Lincoln High School. Az igazi Lincoln Middlesex megyében van és nincs főiskolája. A közeli Sudbury-be járnak a diákok. Szóval a játékbeli Lincoln-ból jövet simán útba eshet Pittsburgh.

2023. 02. 08. - 19:08, Wilde írta:

Adott esetben akadályok, otthagyott, vagy lezuhant járművek, megrongálódott infrastruktúra előfordulhat, ami miatt nem a legoptimálisabb útvonalat választják.

Teljes nézet  

Ha ezzel akarnák indokolni a kitértőt, megmutattak volna ilyet, és nem rágják a szánkba, hogy azért haladhatnak ilyen simán, mert a katonai járművek kedvéért félretolták az útból a többi kocsit. ;) A sorozat pont azt sugallja, hogy az utak nagyon is járhatóak. (Sőt, sokkal jobb a helyzet, mint a játékban, hiszen a sorozatban az egyes települések még most is képesek egymással rádiózni, míg a játékban a működő, nagy hatótávolságú rádió már ritka kincs).

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 17. - 1:52, Darth Sky írta:

A kedvemet minden esetre olyan szinten meghozta a sorozat, hogy épp az imént töltöttem le a PS-emre a The Last of Us Remasteredet. Kíváncsi vagyok, hány új játékost sikerül ugyanígy bevonzani a sorozattal. Amúgy is nagyon érett már egy újrajátszás (ahogy a Part II-höz is), mert a részletekre kezdek homályosan emlékezni. Valószínűleg a sorozat eseményeivel párhuzamosan fogok haladni a játék eseményeivel. :)         

Teljes nézet  

Hát, ez utóbbi nem nagyon jött össze. :lol: Már múlthéten kivégeztem az 1. részt, most a Part II-t pörgetem. Ráadásul fejezetenkénti végleges halál (Permadeath) módban, hogy minél tovább tartson. :D Újra és újra rá kell ébrednem, hogy bár az 1. játék is zseniális, a 2. rész egy új szintre emeli a The Last of Us élményt. Érzelmi hullámvölgyek csúcsra pörgetése, kiváló történet, elsőrangú látványvilág, emberi karakterek. Imádom minden pillanatát! Ha a sorozat csupán ennek töredékét képes lesz visszaadni, már hálás leszek. Ez csak kikívánkozott, bár az 5. részt még nem láttam. :) 

Hozzászólás ideje:

Most értem a végére, és igen, na így kell változtatásokkal együtt is kiváló epizódot csinálni. A módosítások bár itt is erőteljesek voltak, volt céljuk. Bár egy fontos helyszín, a híd kimaradt, mivel az egy ingame akciószekvencia része - Joelt és Ellie-t egy géppuskával felfegyverzett Hummerrel üldözik végig -, ami a sorozat tempójába és reálisabb hangvételébe nem illik bele, így a kivétele érthető (annak ellenére, hogy Kansas City-ben is vannak hidak, amik lehetővé tették volna a jelenetet).

@Pildi A te és @Donát véleményére vagyok most a leginkább kíváncsi, mert ti nem tudtátok, mik fognak következni.

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 11. - 21:33, Dzséjt írta:

Most értem a végére, és igen, na így kell változtatásokkal együtt is kiváló epizódot csinálni. A módosítások bár itt is erőteljesek voltak, volt céljuk. Bár egy fontos helyszín, a híd kimaradt, mivel az egy ingame akciószekvencia része - Joelt és Ellie-t egy géppuskával felfegyverzett Hummerrel üldözik végig -, ami a sorozat tempójába és reálisabb hangvételébe nem illik bele, így a kivétele érthető (annak ellenére, hogy Kansas City-ben is vannak hidak, amik lehetővé tették volna a jelenetet).

@Pildi A te és @Donát véleményére vagyok most a leginkább kíváncsi, mert ti nem tudtátok, mik fognak következni.

Teljes nézet  

Még nem láttam, de már alig várom!

Hozzászólás ideje:

The Last of Us - 5. rész

Újfent hangulatos és érdekes részt kaptunk, ami a számos változtatás ellenére nem csorbít a játékbeli események drámáján - gondolok itt, főleg a rész végére.

Hozzászólás ideje:

Az epizódból spoilerek

Hozzászólás ideje:

B@ssza meg. Ez nagyot ütött.

Teljes nézet  

2023. 02. 12. - 0:02, Dzséjt írta:

Az valami ösztönös dolog lehet, mert a Samet alakító Keivonn Woodard valóban süket. Szóval a szerepéből nem eshetett ki.

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

Teljes nézet  

Pont a hozzászólásod felett írtam röviden, hogy nagyszerű rész volt. :) 

Én ugyan nem tudom összevetni a játékkal s így azt sem tudom megítélni, hogy egyes változtatások mennyire jogosak, vagy problémásak, de ez így ahogy volt, eléggé kerek volt, izgalmas és nagyon megrendítő a befejezése.

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 12. - 13:40, Pildi írta:

Pont a hozzászólásod felett írtam röviden, hogy nagyszerű rész volt. :) 

Teljes nézet  

Igen, láttam, arra reagálva írtam, mert kicsit részletesebben szerettem volna megismerni. Szóval köszi, hogy kifejtetted. Nagyon érdekelnek ezek a vélemények, mert én sajnos nem tudom a játéktól teljesen függetlenül értékelni. Ha tudom, mi lesz, azért, mert már nem fogja kiváltani azt a hatást, mint amikor először átéltem. Ha meg nem tudom, akkor meg azon kattogok, hogy mi változott és az a játék ismeretében jó vagy rossz-e.

Elkezdtem tegnap este nézni jutyun a The Last of Us part 1 végigjátszást. Van itt változtatás dögivel. :) 

Na most már meg végképp nem értem, miért kellett közel 1 részt elpocsékolni a Bill - Frank szálra.......

Sokkal szimpatikusabb Ellie karaktere a játékban, mint a sorozatban, eddig. 

Végére értem a Part 1-nek. Hát, megkönnyeztem. :)  (A Left Behind dlc már csak hab volt a tortán.)

EZ a game közel mestermű. 

Nem tudom mennyit fognak még átemelni a játékból, a sorozatba, a  maradék 4 részben. Meg milyen átirásokkal..

2023. 02. 16. - 14:47, Dzséjt írta:

A MÁV pontosságát megszégyenítő menetrendszerűen itt vannak a legfrissebb epizód és a játék közti különbségek.

Teljes nézet  

Rengeteg változtatás van az 5. részben, de még igy is, rohadt izgalmas az a rész. Bár nekem a 4. rész is tetszett. 

A játékban meg teljesen más az egész, de az is izgalmas, szórakoztató. :) 

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 16. - 14:47, Dzséjt írta:

A MÁV pontosságát megszégyenítő menetrendszerűen itt vannak a legfrissebb epizód és a játék közti különbségek.

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

@Donát

Hozzászólás ideje:

The Last of Us - 6. rész

Alapvetően tetszett ez az epizód is, bár elég sok mindent összesűrítettek a játékból, ettől még önmagában nem tűnt túlzsufoltnak a rész, de itt-ott kicsit kapkodósnak éreztem. Magát a játék hangulatát továbbra is remekül át tudja adni a sorozat és a helyszínek atmoszférája is tökéletesen visszaköszön az itt látható képekről. Ráadásul itt még egy rövidke kis előretekintést is kaptunk a második évaddal kapcsolatosan, amit szerintem csak azok szúrnak ki, akik ismerik a játékok történetét, de nekem nagyon tetszett, hogy már talán itt elkezdték felvezetni a folytatás egyik elemét, ami amúgy az első játékban, ha jól emlékszem nem volt benne.

Hát bekövetkezett az, amitől féltem, elkezdték összesűríteni az eseményeket. Hát nem ezért vagy azért, de ezért volt kár jelentéktelen szereplőkre elpazarolni egy komplett részt. Ráadásul ez a rész megint csak mondvacsinálttá tett egy indokot a változtatásra. Jelesül, hogy azzal indokolták a Bill-es epizód megvalósítását, hogy megmutassák, ebben a világban is lehet még jól élni, lehetnek szép dolgot. Erre itt ez az epizód, ami nem csak megint alaposan át lett alakítva, de megmutattak egy olyan helyszínt, amit ebben a játékban ilyen közelről nem is lehet látni.

Összességében azt kell mondjam, a rész legtöbb változtatásával nem értek egyet, eggyel megint sikerült feldühíteniük, a többi meg csak szokás szerint átgondolatlan vagy felesleges, vagy egyenesen öncélú. De nem mondhatom, hogy nem tetszett az epizód, mert összességében működött így is a legtöbb elem. Kivéve azt az egyet, ami nagyon nem. És hát ja, ennek a résznek hála a harmadik epizódra még mérgesebb lettem.

A következő heti részre nagyon kíváncsi vagyok, mert már most van egy dolog, amin vakarom a fejem.

Part 1 spoiler

Szerkesztve: - Dzséjt

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.