Ugrás a kommentre

2x05 - Entombed


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Hangulatos epizód volt, egy kis Indiana Jones beütéssel. Igazából ez az első filler rész az évadban, és habár érdekes volt az ősi szerkezet, hiszen még a Jedik kora előtt épült, számomra ez az évad eddigi leggyengébb része.

 

Amennyiben ha lesz az itt történteknek jelentősége a későbbiekben, még felértékelődhet ez a rész. Viszont így önmagában csak egy kaland aminek sok értelme nem volt. 

 

Phee Genoa nem hasonlít kicsit Aphrára? 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az biztos, hogy ezzel a lépegetővel nem lenne lázadás. :D

 

Nem volt rossz rész, bár egy idő után furcsáltam, hogy megismételtek mondatokat. Legalább 3-at észrevettem. :D

Az Indys hangulat itt is tetten érhető, mint ahogy a nyitóepizódokban is. Érdekes rejtvények várták hőseinket.

Mondjuk jó kérdés, hogy később épül-e erre valami, vagy csak szimplán filler epizóddal állunk szembe, aminek semmilyen következménye nem lesz. Majd meglátjuk.

 

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Phee Genoa nem hasonlít kicsit Aphrára? 

Annyiban talán, hogy mindkettő idegesítő. Csak Phee jobban. :D Amúgy meg Aphra inkább olyan, hogy átb*ssza azokat, akik vele tartanak. Phee meg mindenféle történetet talál ki, ami vagy igaz, vagy nem. A rész eleji jelenetből ítélve inkább utóbbit valószínűsítem. Talán még ebben hasonlít a doktorra. :hmm:

 

Meglátjuk, hogy ha Phee újra felbukkan, akkor lesz-e foganatja ennek a kalandnak, mert annyira nem láttam, hogy nagyon megváltozott volna az osztag véleménye a nőről, vagy csak nem figyeltem eléggé. Persze kvittek lettek vele azzal, hogy megmentették egymást Hunterrel.

 

Mel meg egy érdekes droid volt. Igaz elvesztettük, de Phee nem igen aggódott érte, az adatok már le voltak mentve korábbról.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudtam hova tenni ezt a részt. 

Ha csak majd nem lesz jelentősége annak, hogy lényegében megmentette Hunter, annak a Phee-nek az életét. És akkor, ha bajban lesznek, akkor talán segithet a Batch-nek, mást nem tudok elképzelni. 

A rejtvények oké-k voltak, viszont itt egy picsit idegesitett Omega túlzott lelkesedése...xD  

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem jobban bejött mint az előző rész. A zene nem kicsit volt Indiana Jones-os.

A lépegető egy tallneck-re emlékeztetett a Horizon Zero Dawn-ból, bár ahogy kiemelkedett, az inkább volt egy Mass Effect-es Reaper, főleg amikor tüzelt.

Szerkesztve: - RacerX
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy a játék előtt tisztelegtek. :)

 

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Mondjuk jó kérdés, hogy később épül-e erre valami,

Azt a kristályt tudnám elképzelni értékes dolognak, de az elvileg megsemmisült, igaz? Amúgy nekem bejönnek az ilyen ősi időket kutató részek, csak legyen neki valami történetbe illeszthető haszna. Persze ha világépítés szintjén nézzük, akkor ezt is lehet becsülni. Mondjuk ilyen ősi dolgot, mint ez a lépegető, még nem láttunk az SW-ben.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló rész volt. Sokkal jobban tetszett, mint az előző. Látszik, hogy a Köztársaság kora előtt számtalan rejtélyes és titokzatos hatalom és frakció volt jelen a galaxisban. Ezek egyike voltak a Skara Nal-i ősök. Jöhet még több ilyen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kalandnak elment, de azért a nagy egészhez nem sokat tesz hozzá. Egyelőre a 2. évadot gyengébbnek tartom az elsőnél, bár még csak öt epizódot láthattunk.

 

A Köztársaság előtti időszak nagyon sok titkot rejt, egy teljesen kiaknázatlan terület. Ez a történet is a régi kincsvadászos Lando-sztorikat juttatta eszembe. A gépezet nekem egy az egyben a zeffo fajt juttatta eszembe, szerintem egyáltalán nem véletlen ez a hasonlóság, mind a fej külalakját, mind a kék energiafegyvert illetően.

 

Azért itt látszik, hogy Omega gyerek még, könnyedén el lehet kápráztatni őt kétes történetekkel. Ahogy a végén ámulva ismételte az Elweys-i királyságot, szerintem még csak nem is hallhatott addig arról az ősi birodalomról. :D A rész annyiban jó volt, hogy jobban megismerhettük Phee-t, aki egyelőre nekem egy női Hondónak tűnik.

 

Összességében nem dobtam hátast. Ha legalább hozzátett volna valamit a Galaxis korai történetéhez érdemben, más lenne a leányzó fekvése. A következő részt várom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A zeffok a Jedi: Fallen Order című videójátékban jelentek meg elsőnek, szóval ők is elsőként a kánonban jelentek meg. Egyelőre a játék harmadánál vagyok, szóval nem tudok sokat mondani a zeffok népéről, de elképzelhető, hogy van kapcsolódás. Sajna karácsony óta nem játszottam vele, szóval ha volt is infó róluk, már elfelejtettem. :D

 

Amúgy mindenképpen nagyon érdekes a Jedik előtti kor. Remélem még jönnek még ilyen dolgok majd más médiumokban is. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megkérdeztem egy szakértőt, mi a véleménye erről a hatalmas zsiráflépegetőről:

Spoiler

Video Games What GIF by PlayStation

 

:D

 

A rész nekem tetszett. Egy apró kis adalék arról, milyen volt még régesebb-régebben a messzi-messzi Galaxisban. :) Az biztos, hogy ez a szteroidokon nevelt, bosszús Tallneck reggelire enne meg nem csak AT-AT-t, de egy AT-M6-et is. Vajon kiké lehetett? Miféle konfliktus terméke vagy maradványa?

Az Indiana Jones hangulat is tetszett, jó ez a kis kincsekeresősdi. Főleg, hogy ilyen módon tették. Ami viszont "olcsó húzás" volt, az Tech, Echo és Wrecker célba vitele. Most komolyan, Omega, Phee és Hunter mindenféle trükkös feladványon és csapdákon kel át és még egy speciális eszközre is szükségük volt, ők meg egy mellékfolyosón simán odasétálnak. Na neeeee... Mintha egy bankba a legjobb és legveszedelmesebb biztonságtechnikai megoldásokon lehetne csak bejutnia széfbe, meg a lépcsőház felől egy tolózáras ajtón át.

Phee is tetszett, afféle női Landónak tűnt. Meséli a sztorikat, miféle kalandokban vett részt, de valószínűleg a fele sem igaz, a másik felét meg erősen elferdíti. Mint Lando a Solóban. :D Amúgy, még az elős évad kritikájában írtam, hogy nem lenne rossz, ha a csapatba egy nő is bekerülne, és így kapna Omega egy anyafigurát. Phee bele is illene a képbe, vagy a csapatba. És nem tudom, más is így érezte ezt vagy csak én akarom belelátni, de mintha Hunter kifejezetten furcsán viselkedett volna Phee jelenlétében. Egyrészt zavarta a nő, másrészt baromira nem úgy viselkedett most, mint általában az osztag parancsnokaként és a család fejeként szokott.

 

23 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor már csak azt a személyt kell megvárni, aki végigjátszotta a játékot és emlékszik is. 

Na, Valyon, akad-e itt olyan? :D  (Nem spoiler a Fallen Orderhez igazából, mert ezek ilyen gyűjthető dokukból derülnek ki, nem a cselekményből, de azért elrejtem).

Spoiler

Sajnos, mivel ez is egy ősi nép, sokat nem tudni róluk. Az biztos, hogy technlógiailag fejlett, sok tudás birtokában lévő, bölcs nép voltak, és szép nagyra nőttek. Alakjuk valabóan emlékeztet a lépegetőre, és automatáik (droidjaik), a Sírőrök (ezek őrzik az ősi zeffo sírhelyeket) plazmafegyverei is emlékeztetnek a lépegető fegyverére.

Az anyaviláguk a Zeffo, de jelen voltak a Dathomiron, a Boganón, a Kashyyykon és az Ontohón is. Sokuk Erőhasználó volt, ők úgy hívták Életszél (Life Wind). Ez lett a vesztük is, ugyanis bár sokáig békés nép voltak, lassan elcsábította őket a Sötét Oldal. Az utolsó uralkodójuk, Kujet véreskezű volt. Uralkodása alatt a zeffo kultúra hanyatlásnak indult. Halála után a kevés túlélő elindult a "nagy ismeretlenbe". Hogy ez mit jelent, azt nem tudni, talán az Ismeretlen Régiókat (bár nem valószínű, hogy az ő idejükben így hívták, ahogy az sem biztos, hogy számukra az a terület ismeretlen volt), talán elhagyták a Galaxist.

Hogy mikor éltek, azt nem tudni biztosan, de a jelek arra utalnak, hogy még bőven a Galaktikus Köztársaság előtt, szóval alsó hangon is úgy 25 ezer évvel az ep1 eseményei előtt. Plusz/mínusz pár ezer éve vagy több. :) 

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztos voltam benne, hogy Te tudod. :D

 

Kezd egyre érdekesebb lenni ez a történelem óra, mindjárt megnézem mégegyszer. :whistle:

 

Szóval akkor ezek a népek ugyanazok, amiket Revan emlegetett fentebb?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem. Lehet, hogy a jövőben kiderül, hogy a zeffók és a skara nal között van kapcsolat, de jelenleg egymástól függetlenek. A legtöbb, amit elmondhatunk, hogy a skara nal lépegetőjének fejrésze hasonlít a zeffók fejére, de ez nem perdöntő bizonyíték, sőt még közvetett bizonyítéknak is harmatgyenge.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyszer eljutunk oda, hogy a régi korokról is lesz valami anyag, akkor biztos előkerül ez a gép is. Trailer alapján amúgy azt hittem ennél több szerepe lesz, valahogy kár lenne nem viszontlátni egyszer :D  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Omega, Phee és Hunter mindenféle trükkös feladványon és csapdákon kel át és még egy speciális eszközre is szükségük volt, ők meg egy mellékfolyosón simán odasétálnak. Na neeeee... Mintha egy bankba a legjobb és legveszedelmesebb biztonságtechnikai megoldásokon lehetne csak bejutnia széfbe, meg a lépcsőház felől egy tolózáras ajtón át.


De az a mellékfolyosó nem tervezett volt hanem az a dög ásta.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsi Zillo beast. :D

 

17 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Egyszer eljutunk oda, hogy a régi korokról is lesz valami anyag, akkor biztos előkerül ez a gép is. Trailer alapján amúgy azt hittem ennél több szerepe lesz, valahogy kár lenne nem viszontlátni egyszer :D  

Kemény lehetett régen, mert az egész területet kiégették. Talán a bolygót is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahhoz képest amúgy a "jelenkor", tényleg egy visszalépés a régebbi korokhoz viszonyítva. Hasonló masina amit ismerünk csak az AT-AT és az AT-M6, de azok a kisöccsei ennek. Mondjuk nem csodálom, ha ilyen pusztító dolgokat alkottak. Már a Jedi-Sith háborúk is visszavetették a galaxist, hát akkor mi lehetett még ott

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Értékeljünk! 

Omegana Jones és a roncstelepi iránytű rejtélye... 

Nos, kaland. Látvány. Tanulság? 

Valami nem véletlenül van elrejtve, vagy esetleg nem megtalálva? 

Mert ezen járt az agyam. Mi értelme az iránytűnek, ami olyan "Tallnecket" indít be, amit jobb inkább lekapcsolni. Ja de lagalább meghalhatott volna a csapat, Huntert idézve vagy háromszor. 

Egyszerű kaland. Filler. Akadjunk fent ezen? Azt mondom ne! 

A sorozat maga mikor kiderült, hogy lesz, úgyéreztem max ennyi van benne. Kalandok az sw világában. 

Ehhez képest azért sokszor beleszánt a sagába, úgyhogy én elnézem ha vannak ilyen részek, és örülök, ha nagyobb dolgokat is érint majd. Hunter szerint az is jó hogy más már nem járhat így. Hasonló optimizmussal, még egy ilyen úgysem lesz. 

Az előző a fogatverseny farvizén evezett. Ez meg Indiana Jones szerű volt. Melyik volt jobb/rosszabb? Egykutya nekem. Nézhetőek. 3-as kisfiam leülhetsz, majd kijavítod. 

Fel Bad Batch egy saga-s kalandra, szerintem az lesz mostmár. 

(A Fallen ordert én is játszottam, valóban hasonlítottak elemek a zeffókra, Zeffo-ra, de Dzséjt tanárúr oktatásához nem tudnék hozzátenni, nekem mindig is egyiptomra, fáraókra emlékezetető stílusúak a zeffós elemek, monumentális, rejtélyes, hatalmas, szép dolgok és ellenfélnek kemények voltak az őrök például. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

De az a mellékfolyosó nem tervezett volt hanem az a dög ásta.

Jó, akkor nem a lépcsőházból lehet bemenni a széfbe, hanem a vakondok ástak oda alagutat. Mindjárt jobb. A lényeg, hogy lusta megoldás, hogy míg az egyik csapatnak mindenféle problémával kell megküzdenie azért, hogy eljusson a jutalomhoz, a másik egyenesen odasétál.

 

3 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Ahhoz képest amúgy a "jelenkor", tényleg egy visszalépés a régebbi korokhoz viszonyítva. Hasonló masina amit ismerünk csak az AT-AT és az AT-M6, de azok a kisöccsei ennek.

Azért annyira nem fejlett. Rombolóereje ugyan van, de láthatóan csak előre tud lőni és a mozgása sem valami sebes. A klón háborúkban ennél nagyobb pusztításra is képes cuccokat láttunk, mint a Konföderáció defoliatora, de a köztársasági RX-200 Falchion tankoknak és a SPAH-T lépegetőknek is hasonló tűzereje van. Sőt a fegyver is nagyon hasonlít erre.

És objektíven nézve azt sem tudni, mennyire strapabíró, hiszen semmivel sem lőttek rá. Bár az, hogy a vezérlőterem(?) méretes, ezáltal könnyen célbavehető ablakát ki lehet lőni kézifegyverrel, azért nem fletételez túl sok strapabírást.

 

Apropó, ablak, azért itt elég komoly bakit vétettek a készítők. Omega szilánkokra lövi az ablakot. Aztán a következő snittben az ablak néhány lövésnyomot leszámítva újra ép, Wrecker pedig átdobja rajta a dögöt, így az üveg másodszorra is szilánkokra törhet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Húúú ez nagyon király epizód volt, köröket vert az előzőre.

 

Milyen hangulata volt már az egész epizódnak! És micsoda zenéket szerzett hozzá Kiner. :clap: Egyedül ez a "hegy szíve" dolog volt túl ismerős a Hobbitból, de végül is belefér.

Full Fallen Order feeling volt! Nagyon remélem, hogy ennek a népnek lesz köze a Zeffokhoz, mert már a bejáratról is ők jutottak eszembe! 

image.png

 

Solve the puzzles in the Tomb of Miktrull on Zeffo - Polygon

 

Zeffo Guardok:

Top Five Designs in Star Wars Jedi: Fallen Order

 

image.png

 

image.png

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Jó, akkor nem a lépcsőházból lehet bemenni a széfbe, hanem a vakondok ástak oda alagutat. Mindjárt jobb. A lényeg, hogy lusta megoldás, hogy míg az egyik csapatnak mindenféle problémával kell megküzdenie azért, hogy eljusson a jutalomhoz, a másik egyenesen odasétál.

Irónia. :D 

 

4 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Ahhoz képest amúgy a "jelenkor", tényleg egy visszalépés a régebbi korokhoz viszonyítva. Hasonló masina amit ismerünk csak az AT-AT és az AT-M6, de azok a kisöccsei ennek. Mondjuk nem csodálom, ha ilyen pusztító dolgokat alkottak. Már a Jedi-Sith háborúk is visszavetették a galaxist, hát akkor mi lehetett még ott

Túl nagy áldozatot követelt egy-egy győzelem. Mert mit élveztek a győzelem utána egy felperzselt világon?

 

9 perccel korábban, Donát írta:

Húúú ez nagyon király epizód volt, köröket vert az előzőre.

Na tessék. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.