Ugrás a kommentre

2x09 - The Crossing


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

9. rész - The Crossing / Átkelés

 

epguidebb209.jpg

 

Írta: Brooke Roberts

Rendezte: Nathaniel Villanueva

 

Helyszín: Ipsidon

 

Szereplők:

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Tech - Dee Bradley Baker

Omega - Michelle Ang

Ciddarin Scaleback - Rhea Perlman

 

Történet

A csapat egy sivatagbolygón landol, hogy Cidnek bányásszanak ipsiumot. Ám a bánya majdnem teljesen kiürült már, vészesen közeledik egy homokvihar és valaki a Maraudert is ellopja.

 

Érdekességek

- A fejlesztés korai szakaszában, Benni Baro balosar is lehetett volna, ugyanazon faj tagja, mint Elan Sleazebaggano A klónok támadásában.
- A kyber kristályoktól a coaxiumig, a Star Warsban számos értékes ásvány található, ám ebben az epizódban bukkan fel először az ipsium. Az ipsium egy újabb értékes és robbanékony ásvány, amely az Ipsidon bányáiban található.
- Amikor Tech összefoglalja azokat a szívességeket, amiket a Rossz Osztag tett Cidnek, megemlíti Roland Durandet, akit a 13. részben láthattunk. Cid megszakítja az adást, mielőtt Tech kimondhatná, hogy "Millegi" - a dowutin, akit a 2. évad 4. részében szerepelt.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Újabb nap, újabb Cid küldetés, ezúttal egy bányában kell megszerezni egy ritka nyersanyagot.

 

Ez az alapsztori, ami csak a gyönyörű és irtó hangulatos hátteret adja a komoly történethez. Itt most a csapaton van a hangsúly, mert Echo kiválása mély nyomot hagyott maga után. Főleg Omega dolgozza fel nehezen a dolgot, és az se segít neki, hogy a többiek látszólag könnyedén veszik. Ez persze nem igaz, de Omega eleve emocionálisabb, mint társai, főleg Tech, aki már a nevéből adódóan is inkább technikai, mint érzelmi vonalon kiteljesedő klón. Tech-et megint sikerült mélyíteni, párbeszéde Omegával a barlangban remek volt, amiben azt ecsetelte, hogy habár ő másként dolgozza fel az eseményeket, attól még ugyanolyan hatással vannak rá. 

Hab a tortán a Maruder ellopása, ami az egész küldetést egyfajta identitásválságba fordítja át. Ultra rétegként rakódik minderre, hogy Cid tojik a fejükre amikor segítséget kérnek. Most komolyan! A régi dolgok felhánytorgatásával kell elérni, hogy segítsen? Azt is szájat húzva, majd pár nap múlva? Ráadásul még ki is lép a kommunikációból? Most már ki kell mondani: Cid egy féreg! Nagyon érik a szakítás a csapat és közte.

 

A rész harmadánál már megcsapott a gondolat, hogy ez több részes sztori lesz, és így is történt. A kérdés immár világos: képes lesz-e megújulni a Batch? Egyre inkább érezhető, hogy ez az út Cid-del egy zsákutca.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

51 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ultra rétegként rakódik minderre, hogy Cid tojik a fejükre amikor segítséget kérnek. Most komolyan! A régi dolgok felhánytorgatásával kell elérni, hogy segítsen? Azt is szájat húzva, majd pár nap múlva? Ráadásul még ki is lép a kommunikációból? Most már ki kell mondani: Cid egy féreg! Nagyon érik a szakítás a csapat és közte.

 

Szerintem az epizód címe is erre utal. A feliratban Átkelésnek lett fordítva, de a Crossing magyarul kereszteződést is jelent, ami jelentheti azt, hogy Cid-el elértek oda, hogy elválnak az útjaik, ki jobbra ki balra megy. Elsősorban emiatt a viselkedése miatt is. Elküldi őket az isten háta mögé olyan anyagot bányászni ami bármikor berobbanhat, összeszedik neki és akkor neki áll feljebb, hogy még a transzportról is neki kell gondoskodnia. Tech-nek pedig teljesen igaza volt, hogy kivakarták a sz*rból többször is, de ahogy sejthettük Millegi-nek lett igaza. Mondjuk az beszédes, hogy csak azután megy bele a kisegítésükbe, hogy Omega-ra néz.

 

Tetszett, hogy tovább mélyítették Tech karakterét, nem azért rideg mert nem érdekli semmi, csak nem tudja, hogyan mutassa ki. Sejtettem az elején, hogy erre fogunk menni, mert Wrecker-nél is kihúzta a gyufát a dumáival :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt! Baromi hangulatos tájak és zene és az ásvány is jól nézett ki nagyon. Amikor meneteltek a semmiben kicsit Abafar érzésem volt, pláne, mikor megjelentek az állatok. :D Illetve tetszett az Oroszlánkirály kikacsintás is a szurdokban. Annak is örülök, hogy nem lendültek túl olyan könnyen Echo kiválásán, legalábbis Omega abszolút nem. És sikerült egy kicsit tisztázni azt is, hogy ők tényleg egy család, csak Tech máshogy dolgozza fel a dolgokat, mint Omega.

 

Cid pedig... :D hát hogy mondjam finoman, nem szívesen bíznám rá az életem. :D Amúgy a BB sem volt túl elmés, azzal kellett volna nyitni, hogy van náluk egy rakat Ipszium és találtak egy új bányát. Úgy repült volna hozzájuk Cid, mint a kisangyal. :D Kíváncsi leszek, hogy szerzik vissza a hajójukat. Mert visszaszerzik... ugye? :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Többnyire filler volt, de jó volt. A zene csillagos ötös, a bolygó meg pazarul nézett ki, már amennyit lehetett belőle látni az időjárási körülmények végett. :P 

Jó kis beszélgetőseb rész.    

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett ez a kaland! Jobban mint pl.: az Entombed, valamiért kissé hasonló nak éreztem. A sárga szmötyi felszívása remélem nem Avatar 2 nyúlásnak számít.. ;)

Tényleg erős Lion Kingre utaló jelenet volt. Ez biztos, hogy tisztelgés. Lassan 30 éves az is már. 

Tech nálam az évad felfedezettje, ahogy Omega hatására fejlődik a jelleme, az itt most a lényeg. Sajnálom az ürhajót, gondolom meglesz, Omegával értek egyet, én is tudok kötődni járgányokhoz. 

Van abban is némi ismétlődés, hogy a BB valami kalandba keveredik, elsz*ródnak a dolgok, oda a zsákmány például, és csak az a jutalom, hogy életben maradnak. Most a zsákmány meglehet, mert lett új, de a hajó oda, ideiglenesen remélhetőleg. 

Na ez egy to be continued... epizód volt, várom isa folytatást, kár, hogy nem dupla volt. 

Ó és kellemes volt - meglepő módon- a sok gitáros téma. Néha kissé Nothing else matters átiratnak éreztem. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Donát írta:

Amúgy a BB sem volt túl elmés, azzal kellett volna nyitni, hogy van náluk egy rakat Ipszium és találtak egy új bányát. Úgy repült volna hozzájuk Cid, mint a kisangyal. :D

Ez nekem is fura volt, hogy nem mondták. :) 

 

1 órával korábban, Donát írta:

Baromi hangulatos tájak

Vadnyugat feeling volt már az elejétől fogva, amire a zene rá is tett egy lapáttal. 

 

1 órával korábban, Donát írta:

Kíváncsi leszek, hogy szerzik vissza a hajójukat. Mert visszaszerzik... ugye?

Nem tudni, de ha nem szereznék vissza az elég nagy váltás lenne. Szerintem meglesz, de ugyanúgy lehet, hogy már a galaxis túloldalán jár vele kalapos zseni. :P 

 

33 perccel korábban, csoli1138 írta:

Van abban is némi ismétlődés, hogy a BB valami kalandba keveredik, elsz*ródnak a dolgok, oda a zsákmány például, és csak az a jutalom, hogy életben maradnak.

Azt hittem megint az lesz, hogy zsákmány nélkül kullognak Cid-hez és ez lesz az ütköző zóna, de a végén másképp alakult.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jaj nee. :pfff:Ezért jobb összevárni a részeket, így olyan, mintha egy fél részt néznék. 

Az egy pötit béna volt, mikor Omega rohant a hajó után, hogy "Állj". :lol: Na persze, biztos hallgat erre. 

Egyik pill bírom Omegát, aztán fárasztó. Érzéketlen és fáradt hangulatban a sok visszhangot Visszhang miatt magam sem tudtam volna jól kezelni. :facepalm:Elkerülte a figyelmem ez a nagy kötődés, bár ebben a csapatban mindenki a tesója így érthető. 

Nekem Pápaszem a kedvencem kb. A verseny óta. :cool:

A töltikék közül ez tétesebb lett a hajó elröppenése miatt, nem annyira mellékes. :)

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszetős rész volt, még ha más kaliberű is, mint ez előző kettő. Másként jó. Én valahogy a drámaibb és könnyedebb, valamint az akciódúsabb és nyugisabb/beszélgetősebb részeket is egyaránt élvezem, amíg azok jól vannak megcsinálva,. És ez utóbbi szerintem eddig igaz a sorozatra. Várható volt, hogy ismét a Csapat kerül reflektorfénybe, bár a cím miatt felmerült bennem Crosshair is.

 

Tetszett, hogy nem maradt feldolgozatlanul Echo távozása: Omega és Tech párosával az érzelem és logika szálltak ringbe egymással. Az világos, hogy Tech sem érzéketlen, de mivel az ésszerűség szemüvegén keresztül szemléli a dolgokat, könnyen hathatnak ridegnek a tényszerű megállapításai. És valahol nem tehet erről, hiszen a mutációja miatt olyan, amilyen. Ezért is volt jó az a jelenet, amikor kifejtette, hogy ő a maga módján dolgozza fel a változásokat (pl. Crosshair és Echo távozása), de ettől még nem érdektelen az irányukba. Nem kevésbé érthető Omega is, aki alapból egy nagyon empatikus, ebből kifolyólag segítőkész és érzelmes jellem, aki gyakorlatilag magányosan nőtt fel a Kaminón (az egyetlen jó indulattal a "szerettének" nevethező személy Nala Se volt, aki nem egy tárgyként tekintett rá), így teljesen természetes, hogy baromi erős szálakkal ragaszkodik az új családjához. A csapat tagjaihoz (így Echóhoz is) való mély kötődése okkal eredményezhet adott esetben érzelmi válságot, főleg ilyen fiatal korban, amikor még minden téren fejlődik az illető. Visszatérve Tech-re, tetszett, amikor szinte gondolkodás nélkül a lezuhanó Omega után vetette magát, nem tudván, hogy mi van odalent. Pedig a nyers logika nem ezt diktálta volna. Ez is Tech emberi oldalát támasztja alá. A tanácsa bár nem az, amit Omega hallani akart, sokszor tényleg ez a legjobb, amit tehet az ember: továbblépni. A távozás Echo döntése volt, a Csapat pedig tiszteletben tartja ezt. Mindenkinek a saját módján kell továbblépnie. A változás az élet természetes része. Talán ezek a rész legfontosabb üzenetei. 

 

Maga a sztori kevésbé volt hangsúlyos, viszont kellően látványos jeleneteket kaptunk, már-már szokás szerint. A bolygónak volt egy vadnyugati feelingje (főleg az aláfestő zenével), lüktetett az Arizona utánérzés. Újra és újra ledöbbent, hogy a TCW mozifilmtől hová fejlődött az animáció, látszik, hogy a lucasfilmes csapat felhasználja az évek során gyűjtött tapasztalatokat, és egy egyre impozánsabb látványt igyekszik elénk tárni. A TBB még technikai szempontból is tökéletes utódja a TCW-nek.

 

A küldetés kapcsán kissé meglepett, hogy a srácok milyen könnyedén beküldtek egy gyereket a halálosan veszélyes bányába, ami egy rossz mozdulat után rájuk is robbanhatott volna. A kislány zéró tapasztalattal kezdett el fúrni egy potenciális bombát, mindezt az apafigurája jóváhagyásával. Hát, nem tudom... minimum meredek. Persze Omega valamilyen szinten mindig veszélyben van, amikor az osztaggal mozog, de szokatlan volt látni, hogy a 99-esek a testi épségüket ilyen szinten alárendelték a küldetés sikerének. Ugye a Serennón sem véletlenül hagyták hátra a summát. Plusz, amin még felvontam a szemöldököm: tényleg nincs semmiféle riasztó rendszer a Marauderen, és mindössze Wrecker megfigyelőképességére volt bízva a gép? Csoda, hogy nem lopták el hamarabb. :D Mindenesetre tetszett a Tech-Wrecker szembenállás is. Sajnos ez utóbbi klón tényleg sokszor viselkedik totál felelőtlenül, már-már olyan, mint egy nagyra nőtt gyerek. Persze ezért szeretjük őt (már aki), de most is a komplett csapat látja ennek kárát.

 

A 99-esek kapcsán kíváncsi vagyok, milyen irányba futnak majd ki az események. Mert ez a "melózzunk a hálátlan Cidnek, hogy legyen pénzünk" felállás már nem tudom, meddig tartható. Eleve, a Csapat miért nem tart Rex-szel és Echóval, hogy segítsenek a klóntársaikon/egyéb rászorulókon, jobbá tegyék a Galaxist, és olyan munkákat vállaljanak, ami anyagilag és morálisan is kifizetődöbb? Az erkölcsi iránytűjük is ezt diktálná. Mert oké: Cidnek köszönhetik, hogy a trandoshai nem nyomta fel őket a Birodalomnak, és munkával/kredittel/kajával látta el a rászoruló osztagot. Viszont, Cid a saját érdekéből volt ilyen "kegyes", és azóta kizsákmányolja a csapatot, hogy első ízben betoppantak hozzá az ord mantelli krimóba. E mellett még hálátlan is, ahogy az fényesen kiválglott a rész végéből. Szeretném azt gondolni, hogy Cidre csak gyakarol valamilyen pozitív hatást a Csapat erkölcsileg - különösen Omega által, de már nem vagyok olyan biztos benne, hogy Millegi véletlenül utalt rá, hogy "sosem változik meg, és mindig is az marad, aki".

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem itt lesz a vége a Ciddel való együttműködésnek. Nagy hülyeség, hogy még komolyan gondolkozik is rajta, hogy segítsen nekik, miközben van náluk valami, amiért ő pénzt adott... Ha most segít nekik hazajutni, akkor ki lehet mondani, hogy kvittek és vége. Ráadásul a sokkal több epszium egy részét, amit nem is az ő bányájában talált meg a csapat, eladhatják a maguk szakállára, így pénzük is lesz egy ideig. 

 

Omegáról nagyon könnyű elfelejteni, hogy Jango klónja ő is, annyira empatikus és érző lélek. Már ilyen szempontból is beleillik a csapatba, ahol mindenki kilóg a sorból valamiért. Érdekes egyébként, hogy ennyire kötődött Echo-hoz, s mintha kevésbé kötődne Hunterhez, aki az első évadban apafigurának tűnt a számára. 

Tech meg Tech. :) Nekem ő a kedvencem egy ideje, pont azért, mert nagyon racionális és pillanatok alatt átlátja a helyzeteket, mit kellene adott esetben tenni, és közben biztosak lehetünk benne, hogy rá fixen lehet számítani, hogy használja a fejét és nem habozik cselekedni, ha kell. Most is ahogy Omega után ugrott egyetlen pillanat gondolkodás után, abban benne volt, hogy átgondolta, ez veszélyes, de akkor pont ennyire veszélyes a lányra nézve is, és kettőjüknek jobb esélye van túlélni. Persze kötődik is Omegához, ahogy a többiekhez is, de ezt ilyesmikkel fejezi ki, hogy megbízhatóan mindig ott van és teszi a dolgát. Sosem vádaskodik és von felelősségre, csak azt nézi, az adott helyzetben mi a következő lépés. 

 

Szerintem visszaszerzik a Maraudert. Az is lehet, hogy még ott van a bolygón, s sikerül visszaszerezniük, mielőtt Cid segítsége odaérne. Lehet, hogy ez lesz a következő részben s ezért is nem lett most vége a történetnek. :) 

 

Az epizód nagyon hangulatos volt, maga a bolygó tiszta Grand Canyon, csak épp itt a Corolado folyó helyett valszeg a látott viharok alakították ki ezeket a felszíni kanyonokat, és szép zenei aláfestést sikerült hozzá tenni. :) Az Oroszlánkirályos zergevonulás sem volt rossz, néha lehet ilyen "Disney veszélyt" is belecsempészni a Star Wars-ba. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt, de ez most nem tudott annyira lekötni. A csapattagok közötti dráma egész szépen kibontakozott, bár sokkal inkább a Tech és Omega közötti kapcsolatra fókuszált. Jónak jó volt, de volt már ennél jobb is.  Olyan négy csillagos szint.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

A küldetés kapcsán kissé meglepett, hogy a srácok milyen könnyedén beküldtek egy gyereket a halálosan veszélyes bányába, ami egy rossz mozdulat után rájuk is robbanhatott volna. A kislány zéró tapasztalattal kezdett el fúrni egy potenciális bombát, mindezt az apafigurája jóváhagyásával. Hát, nem tudom... minimum meredek.

Valaki még az első részben jegyezte meg, hogy Hunter minek félti annyira Omegát, mert ezen már túl vagyunk. :) Most azt látjuk, hogy már nem óvják a széltől is, csak annyira, mint a többieket is. Omega teljes jogú tagja a csapatnak, nincs vele kivételezés semmilyen téren. 

 

11 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

A 99-esek kapcsán kíváncsi vagyok, milyen irányba futnak majd ki az események. Mert ez a "melózzunk a hálátlan Cidnek, hogy legyen pénzünk" felállás már nem tudom, meddig tartható. Eleve, a Csapat miért nem tart Rex-szel és Echóval, hogy segítsenek a klóntársaikon/egyéb rászorulókon, jobbá tegyék a Galaxist, és olyan munkákat vállaljanak, ami anyagilag és morálisan is kifizetődöbb? Az erkölcsi iránytűjük is ezt diktálná. Mert oké: Cidnek köszönhetik, hogy a trandoshai nem nyomta fel őket a Birodalomnak, és munkával/kredittel/kajával látta el a rászoruló osztagot. Viszont, Cid a saját érdekéből volt ilyen "kegyes", és azóta kizsákmányolja a csapatot, hogy első ízben betoppantak hozzá az ord mantelli krimóba. E mellett még hálátlan is, ahogy az fényesen kiválglott a rész végéből. Szeretném azt gondolni, hogy Cidre csak gyakarol valamilyen pozitív hatást a Csapat erkölcsileg - különösen Omega által, de már nem vagyok olyan biztos benne, hogy Millegi véletlenül utalt rá, hogy "sosem változik meg, és mindig is az marad, aki".

Ebbe belejátszhat, hogy ők mindig is kívülállók voltak. A regek nem túlságosan szívelték őket, többször is összeverekedtek. Szóval lehet, hogy annyira nem szívügyük ez a lázadósdi.

 

4 órával ezelőtt, Pildi írta:

Ráadásul a sokkal több epszium egy részét, amit nem is az ő bányájában talált meg a csapat, eladhatják a maguk szakállára, így pénzük is lesz egy ideig. 

Én lehet vissza se mennék. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Most azt látjuk, hogy már nem óvják a széltől is, csak annyira, mint a többieket is. Omega teljes jogú tagja a csapatnak, nincs vele kivételezés semmilyen téren. 

Viszont a rész elején is azért nem hagyták Omegát egyedül őrködni odakint, nehogy baja történjen. Ehhez képes utána behívták a halálos bányába. :) 

A Hunter-Echo ellentét alapja is az volt, hogy Hunternek Omega biztonsága volt a prioritás, míg Echo nagyobb léptékben gondolkodott - amire jól reflektál a kiválása.

 

24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ebbe belejátszhat, hogy ők mindig is kívülállók voltak. A regek nem túlságosan szívelték őket, többször is összeverekedtek. Szóval lehet, hogy annyira nem szívügyük ez a lázadósdi.

Ha a lázadósdi nem is, mások megsegítése még játszhat. A klónok mellett egyébb bajbajutottakon is segíthetnek (lásd: Ryloth, Onderon sztorik, vagy legutóbb Gungi), ami még nem szervezett lázadás. Plusz szerintem nem véletlenül kábítják a klónokat, amikor csak tudják. Valahol érdekli őket a társaik sorsa.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kettős érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban. Egyrészről, nem tetszett. Valahogy nem éreztem az epizódban a fenyegetést, a törékeny gazelláktól való riadalom és a sokat látott veszélyes vihar koncepciója nem tudott hatást gyakorolni rá. A sors iróniája, hogy pont tegnap láttam a Strange New World-ben is egy epizódot, ahol a vihar volt az egyik fő fenyegetés, majdnem egymás után néztem meg azt és a TBB epizódot, így valószínűleg az is közrejátszott, hogy ilyen gyorsan láttam ugyanazt a koncepciót. Ráadásul az élőszereplős megvalósítás fenyegetőbb volt - ezt nem leszólásnak szánom a TBB irányába, egyszerűen csak jobban hatnak rám az élőszereplős művek.

A másik, ami valószínűleg rányomta a bélyegét eme részre, az előző duplaepizód, ami nagyon erős és galaktikus léptékű volt, így hirtelen egy újabb, személyesebb, és hát lássuk be, vizuális szempontból bár szép, de ingerszegény epizód kicsit snassz volt. Ráadásul félúton véget ért és nem egy kérdőjel maradt a levegőben.

 

Másrészről viszont tetszett az epizód, főleg az érzelmi része. Tech ebben az évadban nagy hangsúlyt kap és itt kapta a legnagyobbat. Ez a szezon úgy tűnik, Echoé és Teché lesz, már az első részekben is ők voltak fókuszban, és ez folytatódik. Különösen nagy hangsúlyt kap Tech, akinek ez már a második személyes epizódja, így nem lennék meglepve, ha vele kapcsolatban az évad vége felé lenne valami fordulat. Csak remélem, hogy nem tragikus lesz.

Beszélgetése Omegával nagyon jól sikerült, de az egész érzelmi vonulat nagyon erős, főleg akkor, ha kicsit a mélyére tekintünk a klónok érzelmi állapotának. Sajnos ezek az emberek nem kaptak rendes érzelmi táplálást, fejlődésük ilyen téren silány. A kaminóiak mindre termékként tekintettek, aminek egy funkciót kell ellátnia, és nevelésük eme funkció köré épült. Bár kialakult egymás közt a testvéri kötődés, még ezt is belengi egy egészségtelen vonás: úgy nevelték őket, hogy bármelyik testvérük bármikor elveszhet. Jó esetben azért, mert áthelyezik a Galaxis másik oldalára, rosszban azért, mert meghal a csatában. Ahogy korábban ecseteltem, eme érzelmi diszfunkcionalitás miatt nincs semmi, amivel a Birodalom megnyerhetné a hűségüket. Kivéve azokat, akik az érzelmi űrt a szolgálattal próbálják pótolni, mint Crosshair (és akiket a múltkori részben Palpatine maga dobott szemétbe).

A 99-esek pedig még problémásabbak lehetnek érzelmek terén, hiszen egyrészt a mutációk fizikai és mentális torzulást okozott, másrészt a klónok között is kirekesztettek voltak, így számukra még annyi pozitív érzelmi táplálás sem jutott, mint a regeknek. Ott vannak egymásnak, de egymás felé nem feltétlen kell már érzelmeket kifejezni, hiszen együtt nőttek fel, mindig egymásra támaszkodtak, valószínűleg a legkisebb rezdülésekből is tudják, mit gondol vagy érez a másik.

És sajnos ez alól Omega sem kivétel, hiszen bár Nala Se többre becsülte, mint egy tárgyat, még így sem feltétlen kapta meg a szenvtelen kaminói tudóstól mindazt az érzelmi visszacsatolást, amire egy ember kisgyereknek szüksége van a fejlődése során. Eleve problémás, hogy még a 99-es klónokhoz képest is elszigetelt volt, mint az egyetlen ember kislány az egész bolygón. Nem lehet jó úgy felcseperedni, hogy szó szeirnt nincs senki az egész bolygón, aki hasonlítana rád. Hiába Jango klón ő is, nőként, fejlődésgyorsítás és katonai kiképzés hiányában akár természetesen született ember is lehetne, annyira elüt a testvéreitől. Viszont ő abban a szerencsés helyzetben van, hogy még mindig fejlődik, így ha kicsit késve is, de megkapja a szükséges ingereket. Persze a helyzete nem idális, de még mindig jobb, mint amilyen módon a kaminoiak nevelték a klónokat.

Szóval mindezt figyelembe véve nem csoda, hogy nem csak Tech, de Hunter és Wrecker is könnyen veszik Echo távozását. Így lettek nevelve, és amúgy is kissé hadilábon állnak az érzelmekkel. Talán ilyen téren még pont Wrecker van a legjobb helyzetben, impulzív jelleme miatt elég könnyen kifejezi az örömet vagy a dühöt, bár más érzelmekkel már ő sem boldogul olyan jól. Ezért is volt jó Echo, aki regként kicsit egészségesebb volt ilyen téren, és pont most ütközik ki ez, amikor nincs jelen. Tech és Wrecker egymást marják, Hunter mintha a szokásosnál is zárkózottabb lenne, Omega az érzelmi összeomlás szélén áll. Hiányzik a csapatból az, aki az érzelmek kifejezéséért felelt, így képes volt villámhárítóként működni a feszült helyzetekben, és Omegának is érzelmi támaszt adott. Ha testként tekintünk a 99-esekre, akkor Hunter vezérként az agy, Tech a racinalitás, Wrecker az érő, Crosshair a lélek sötét oldala, Echo pedig az emóció, a lélek világos oldala. És ez az egyensúly a távozásával felborult.

És mindezek tükrében tetszett nagyon ez az epizód. Igazából kicsit bosszant az, hogy üres fenyegetéseket is betettek, nekem jobban működött voltna az epizód egésze, ha ezek benne sincsenek. Feleslegesnek éreztem a vihart, a gazellákat meg még inkább. Az előbbinek legalább van funkciója, de az utóbbiak öncélúan a felesleges akciót szolgálták.

 

A látvány amúgy pazar volt, tetszett a vadnyugatias, aranyásós hangulat, a lepukadt táj. Amúgy bennem felmerült, hogy az a kihalt település lehetne a csapat új otthona, ha lepattannak Cidtől. A bolygó eléggé lakatlan, távol esik mindentől. Szerintem a (majdnem teljesen) kiürült bányák miatt a Birodalom sem nagyon nézne ide. Tökéletes lenne egy otthon megteremtéséhez.

 

Cid meg menjen oda, ahová gondolom. Az ember tényleg elkezdte azt hinni, hogy jobban kötődik a csapathoz, de így, hogy még akkor sem akarja mozdítani a kisujját sem, amikor érdeke is fűződne hozzá, hát kérem, ez nem volt épp a legfényesebb pillanata. Meg hát na, ez a kapcsolat igazából nem is jövedelmező. Hőseink egyik bajból a másikba keverednek valaki miatt, aki láthatóan tojik rájuk, míg Cid rendre elesik a zsíros zsákmánytól a csapat morális döntései miatt.

 

13 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

A küldetés kapcsán kissé meglepett, hogy a srácok milyen könnyedén beküldtek egy gyereket a halálosan veszélyes bányába, ami egy rossz mozdulat után rájuk is robbanhatott volna. A kislány zéró tapasztalattal kezdett el fúrni egy potenciális bombát, mindezt az apafigurája jóváhagyásával. Hát, nem tudom... minimum meredek. Persze Omega valamilyen szinten mindig veszélyben van, amikor az osztaggal mozog, de szokatlan volt látni, hogy a 99-esek a testi épségüket ilyen szinten alárendelték a küldetés sikerének.

Nem volt választásuk. Vagy Omega megy be, vagy senki, akkor meg minek mentek oda? Itt nem igazán volt mit lamentálni. Másrészt, itt legalább Omega bizonytott ügyessége volt az egyetlen, ami számított, míg egy csatában az is számít, mennyire jó az ellenfél. És azért na, Omega baromi sok csatában vett már részt. Sokkal meredekebb volt elvinni a Kaminóra vagy a Serenóra, ahol bármikor agyonlőhették volna, és ez csak egy az azokon a helyeken rá leselkedő potenciális halálnemek közül. Omegát már majdnem széttépték, lelőtték, vízbefulladhatott volna, belehalhatott volna zuhanásba vagy akár konténer is agyonnyomhatta volna, stb. Sőt a felrobbanás is szerepelt már párszor a listán, akárhányszor lőttek a Marauderre, mikor ő is rajta volt. Ez már a sokadik meredek helyzet, amibe Hunter jóváhagyásával bekerült, de itt legalább csak rajta múltak a dolgok. És azért szerintem ezen a ponton nem megbízni Omega ügyeszségében annyi, mintha egyáltalán nem bíznának a lányban. Bizonyította nem Jar Jar Binks szintű a csajszi. :) Sőt talán a csapat legügyesebb tagja. Wreckerre biztos nem bíznék rá egy ilyen precíz műveletet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Viszont a rész elején is azért nem hagyták Omegát egyedül őrködni odakint, nehogy baja történjen. Ehhez képes utána behívták a halálos bányába. :) 

A Hunter-Echo ellentét alapja is az volt, hogy Hunternek Omega biztonsága volt a prioritás, míg Echo nagyobb léptékben gondolkodott - amire jól reflektál a kiválása.

Ez kissé ellentmondásos, valóban. Viszont azt is mutatja, hogy még mindig nem tudják hogy viszonyuljanak a lányhoz.

 

4 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Ha a lázadósdi nem is, mások megsegítése még játszhat. A klónok mellett egyébb bajbajutottakon is segíthetnek (lásd: Ryloth, Onderon sztorik, vagy legutóbb Gungi), ami még nem szervezett lázadás. Plusz szerintem nem véletlenül kábítják a klónokat, amikor csak tudják. Valahol érdekli őket a társaik sorsa.

Érdekli, de annyira azért nem, hogy beálljanak közéjük. Egyelőre. :) 

 

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Szóval mindezt figyelembe véve nem csoda, hogy nem csak Tech, de Hunter és Wrecker is könnyen veszik Echo távozását. Így lettek nevelve, és amúgy is kissé hadilábon állnak az érzelmekkel. Talán ilyen téren még pont Wrecker van a legjobb helyzetben, impulzív jelleme miatt elég könnyen kifejezi az örömet vagy a dühöt, bár más érzelmekkel már ő sem boldogul olyan jól. Ezért is volt jó Echo, aki regként kicsit egészségesebb volt ilyen téren, és pont most ütközik ki ez, amikor nincs jelen. Tech és Wrecker egymást marják, Hunter mintha a szokásosnál is zárkózottabb lenne, Omega az érzelmi összeomlás szélén áll. Hiányzik a csapatból az, aki az érzelmek kifejezéséért felelt, így képes volt villámhárítóként működni a feszült helyzetekben, és Omegának is érzelmi támaszt adott. Ha testként tekintünk a 99-esekre, akkor Hunter vezérként az agy, Tech a racinalitás, Wrecker az érő, Crosshair a lélek sötét oldala, Echo pedig az emóció, a lélek világos oldala. És ez az egyensúly a távozásával felborult.

Régen szerencsésebbek voltak, mert nem túlzottan kellett kezelniük ilyen érzelmi dolgokat, hisz elmentek egy katonai küldetésre amit elvégeztek, és kész. Akkor nem volt velük Echo és Omega, mégis működött a csapat. A komplexebb érzelmek, és a világban végbemenő változások rájuk gyakorolt hatása teszi próbára őket. Gyakorlatilag azt látjuk ahogy érzelmileg felnőnek. 

 

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És mindezek tükrében tetszett nagyon ez az epizód. Igazából kicsit bosszant az, hogy üres fenyegetéseket is betettek, nekem jobban működött voltna az epizód egésze, ha ezek benne sincsenek. Feleslegesnek éreztem a vihart, a gazellákat meg még inkább. Az előbbinek legalább van funkciója, de az utóbbiak öncélúan a felesleges akciót szolgálták.

A gazella futam arra kellett, hogy elveszítsék a már megszerzett zsákmányt, így semmiképp nem nevezném feleslegesnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

A látvány amúgy pazar volt, tetszett a vadnyugatias, aranyásós hangulat, a lepukadt táj. Amúgy bennem felmerült, hogy az a kihalt település lehetne a csapat új otthona, ha lepattannak Cidtől. A bolygó eléggé lakatlan, távol esik mindentől. Szerintem a (majdnem teljesen) kiürült bányák miatt a Birodalom sem nagyon nézne ide. Tökéletes lenne egy otthon megteremtéséhez.

 

Cid meg menjen oda, ahová gondolom. Az ember tényleg elkezdte azt hinni, hogy jobban kötődik a csapathoz, de így, hogy még akkor sem akarja mozdítani a kisujját sem, amikor érdeke is fűződne hozzá, hát kérem, ez nem volt épp a legfényesebb pillanata. Meg hát na, ez a kapcsolat igazából nem is jövedelmező. Hőseink egyik bajból a másikba keverednek valaki miatt, aki láthatóan tojik rájuk, míg Cid rendre elesik a zsíros zsákmánytól a csapat morális döntései miatt.

 

Ha a jövő heti rész folytatja a mostanit, akkor szerintem ide is megérkezik a Birodalom. Valami zűr lesz, ez boritékolható. 

A 10. rész fő sodor lesz ismét, meg még a 12.-ik rész, az első 14-ből. 

 

Cid-el kapcsolatban meg, az az érzésem, hogy fel fogja nyomni a Batch-et. Csak kérdéses, hogy ez hogyan is fog megtörténni. 

Itt már közel sem az a barátságos Cid volt, hanem egy igazi "sárkány"..  :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pocsék héten vagyok túl, így erre az epizódra csak most tudtam sort keríteni. A körítés, a bánya, illetve a különféle akciók véleményem szerint nem is lényeges, a hangsúly egyértelműen a csapaton belüli érzelmi kavalkádon volt, amelyet talán most először bontottak ki komoly mértékben a második évad kezdete óta. Echo eltűnése egyértelműen megbontotta a harmóniát. Míg az eredeti Bad Batch továbbra is katonákként gondolkodnak, főleg ugye Tech, addig Omega számára a négy klón egyértelműen a családot jelentette. Ezzel persze így van Tech és Hunter is, de azért náluk még ez nem körvonalazódik olyannyira határozottan, mint Omegánál. 

 

Ezeknek a szembenálló érzéseknek a kimondása, bemutatása már nagyon szükségeltetett, így nekem tetszett ez az epizód, még ha nyilván úgy is tűnhet, hogy az előző két rész grandiózus volta után "ismét" leült a sorozat. De fájóan hiányzó lett volna számomra, ha a változásokra (Echo) a csapattagok, és főleg Omega, nem reflektálnak. Így akármennyire is epizodikus a sorozat felépítése, a történéseknek igenis van hatása a Bad Batch csapategységének dinamikájára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sztori lineáris, nem ugrál időben össze-vissza, így kellenek ezek a lelkizős részek is ahhoz, hogy közelebb kerüljenek hozzánk a karakterek. 

 

OFF

Nute, remélem egy jobb hét jön számodra. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.