Ugrás a kommentre

2x11 - Metamorphosis


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Beindult a klónozós szál! De még hogy! Kicsi Zillo visszatért. :D Palpatine nem hagyta annyiban a dolgot, klónoztatott egy új Zillót. Mint ahogy sejtettük is anno, olyan génállománya van a picikének, hogy nem engedte kárba veszni. Egyelőre nem tiszta, hogy ez a szál csak erre fut ki, vagy lesz benne mélyebb kapcsolat is a Palpatine klónozással kapcsolatban (meglepődnék ha nem utalnának rá). 

 

Megtudtuk, hogy Nala Se egy weylandi börtönben sínylődik mert nem hajlandó segíteni a klónozóknak. Bejött egy új karakter is, aki pontosan beleillik a Birodalmat szolgálók táborába. Dr. Hemlock álnok kígyó módjára tapogatja ki mi lehet Se gyenge pontja, és persze, hogy Omega. Remekül hozták be a képbe a lányt, Lama Su pont úgy viselkedett ebben a helyzetben ahogy elvárná tőle az ember: politikus módjára, aki a saját előnyére használja ki a fennálló helyzetet.

 

Tetszett, hogy Hunterék konfliktusát tovább vitték Ciddel, és a szakítás valóban küszöbön áll. Tech mondja ki, hogy ezt az utolsó munkát még elvállalják neki. Ezzel viszont bele is csúsztak egy olyan helyzetbe ,amiből nem lesz menekvés egykönnyen, plusz ha még Omegára is elkezdenek vadászni a Birodalmiak akkor meg pláne. Talán Crosshairt küldik megint utánuk? De eltudom képzelni Ochit is. Meglátjuk, mindenesetre izgalmas merre fejlődik ez a konfliktus. Kicsit meglepett, hogy Hunterék közvetlen kapcsolatban állnak Rex csapatával, ami egyúttal egy grandiózus évadzárót is előrevetít.

 

Nem mehetek el szó nélkül a Birodalmi aljasság újabb megnyilvánulása mellett, aminek ebben a részben megint szemtanúi lehettünk. A falusiaknak egyszerűen nem volt szerencséjük, hogy pont oda zuhant le egy titkos birodalmi projekt hajója, és szemtanúi voltak Zillo elfogásának. Amikor pozícióba álltak a siklók én már akkor keresztet vetettem rájuk, mondván ezeket itt azonnal rommá lövik, de nem. Jobb volt a deportálás....az egész falu lakosságát elszállították, és nincsenek illúzióm a sorsukat illetően. Főleg Dr. Hemlock megjegyzése után...

 

Fantasztikus rész volt, nálam az évad második legjobbja!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jájjjj, hogy  ma BB is van? Sok ez egyszerre! 

De hála az égnek olyan erős rész volt, hogy sikerült rá koncentrálnom. Elég sokára esett le, hogy nem sima "monster of the week" epizód. Fintorogtam mert az első állapota olyan xenomorph szerű volt! Aztán bumm! Összeállt a kép! És onnantól nagyon élveztem az egészet. A TCW Godzilla duológia után visszatért a Zillo. Illetve a sztorija. Mióta vártunk erre. El se hiszem, hogy megkaptuk! Kamino sorsa is tovább árnyalódik, Omega is még kulcsfontosságúbb lesz mint eddig. A sok-sok Republic Commandós is öröm a szemnek. Itt csak simán parák voltak. Komolyan a falusiak szemszögéből szerintem tök félelmetes volt a brigád. A "Földi" jelegű cserepes tetejű házak nem is tudom, hogy dícséretet vagy elmarasztalást érdemelnek. Érdekes, maradjunk ebben. 

Szóval szerencsére új lendületet vett a BB, nagyon várom a folytatást! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, csoli1138 írta:

visszatért a Zillo. Illetve a sztorija. Mióta vártunk erre.

14 éve? :D Anno ment is az agyalás, hogy vajon mi lesz a tetem sorsa. Nos már tudjuk. Mondjuk ahogy Palpatine akkor ránézett nem is lehettek kétségeink afelől, hogy nem engedi el Zillot még holtában se.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

14 éve? :D Anno ment is az agyalás, hogy vajon mi lesz a tetem sorsa. Nos már tudjuk. Mondjuk ahogy Palpatine akkor ránézett nem is lehettek kétségeink afelől, hogy nem engedi el Zillot még halálában se.

Igen, a legszebb TCW évek! Kb a 5.évadig reménykedtem, hogy visszatér ez a szál, mire elengedtem.. De ami késik.. az sokára jön.. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem Palpatine klónozásának előmunkálatai ezek. Én ezt érzem. A Kaminoiak segítségével megvan/meglesz az alap technika, majd aztán kiderül, hogy midichloriánt nem lehet klónozni, a porhüvely klónkok, mint Rey apja mennek a levesbe, aztán megindul a hajsza egy kis midichlorian-ért, itt jöhet képbe a kis Grogu. 

Komoly szeletet fog még kérni a sztoriból a BB! Valaki említette múltkor, hogy miért tolták el a BB premierjét. Hogy nehogy lemenjen a mandó előtt? 

Simán lehet, hogy a csapat találkozik Groguval, hogy megkapjuk a sztorit, hogy a templom után hogy került a Birodalom célkeresztjébe és Kuill bolygójára. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erre egyáltalán nem számítottam, de baromi jó rész volt. Nem csak önmagában volt egy szórakoztató epizód, hanem hozzá is adott az egész évad ívéhez és talán egy kicsit kontextusba is helyezte az eddigi kalandokat. Már rögtön az elején nagyon tetszett, hogy lett következménye Cid viselkedésének, amit az előző kaland során mutatott és itt előrevetítették azt is, hogy megszakítják a közös munkát, legalábbis Tech kiejelntése, miszerint ezt az egy könnyűnek tűnő munkát még elvállalják neki számomra azt jelezte, hogy hosszabb távon már nem akarnak vele dolgozni. Ugyanakkor itt megemlítik azt is, hogy Cid esetleg feldobhatja őket a Birodalomnál, ami azért érdekes, mert elvileg őket halottnak hiszik, ha minden igaz. Crosshair tud róluk, meg az lesz még izgalmas, hogy mi van Ramparttal, de most, hogy Hemlock a rész végén megtudta Lama Su-tól, hogy mi Nala Se gyenge pontja a BB ismét reflektorfénybe kerülhet. Ezzel nem csak, hogy újra belerángatják őket a nagyobb léptékű eseményekbe, hanem megágyaznak annak is, hogy Ciddel kapcsolatban lehet egy vízválasztó pillanat. Ha komolyan elkezdik keresni őket, akkor vajon tényleg elárulja a csapatot, vagy ez egy lehetőség számára is, hogy megmutassa tényleg megválozott, amit abban a versenyzős epizódban mondott.

 

Ami miatt szerintem nem csak önmagában véve volt értékes ez a rész az az, hogy megmutatta a BB korlátait, a helyét ennek az osztagnak a galaktikus térképen. Az évad során láthattuk, hogy (ahogy egyébként úgy általánosságban a 66-os parancs óta) a csapat egy folyamatos útkeresésben van. Először felmerül, hogy otthagyhatnák Cidet, egy nagy zsákmánnyal kiszállhatnának ebből az egészből, de már itt is képbe kerül Echo kapcsán, hogy akár a nagyobb jó érdekében többet is tehetnének a galaxisért. Aztán láthattuk ahogy viszonylag kényelmesen berendezkednek az Ord Mantellen, elvállalnak mindenféle munkát, ilyen side-quest jellegű kalandokba keverednek, de aztán szembejön a politika és ismét a nagyobb események sűrűjébe csöppennek. Ezzel a mostani akcióval pedig igazán kikristályosodott, hogy nem igazán húzódhatnak félre. Egyrészt azért, mert időközben az is kiderült, hogy Cid-re sem biztos, hogy számíthatnak, másrészt - és ez főleg Echo kiválásával kapott igazán nagy hangsúlyt - vannak olyan események, amelyek őket is érintik. Itt ők is érzik, hogy valami nagy dolog van készülőben a háttérben és azt még csak nem is sejtik, hogy hamarosan Omega is célkeresztbe (talán átvitt értelemben is) kerül.

 

Magáról az epizódról annyit, hogy baromi hangulatos volt, egy az egyben az Alient idézte meg úgy, hogy egy-két jelent még úgy is feszültséggel teli volt, hogy azért sejteni lehetett, hogy nem lesz komoly baja hőseinknek. A zillo még bébiként egész aranyos volt, de aztán ahogy fejlődött egyre inkább visszaidézte a TCW-ben látott formáját, bár ott ha jól emlékszem ennél még sokkal nagyobb volt. Az meg, hogy viszontláthattuk egy nagyon szép gesztus, hogy így ápolják a TCW örökségét és ilyen már-már elfeledett szálakat is visszahoznak és emellett be is építik a nagy egészbe, azt én is erősen remélem, hogy nem csak a páncél felhasználás okán kerül ez képbe, hanem akár Omegán keresztül, de lehet csak a klónozó létesítmény kapcsán is, valamilyen mozsákat kapunk Palpatineról, az ő nagyobb tervéről is a klónozással összefüggésben. Az alien-atmoszféra mellett, a másik ami még nagyon tetszett, hogy ennek az epizódnak a dinamikája meglehetősen szokatlan volt. Itt nem a hősök jöttek, láttak és győztek, hanem leginkább csak az események után kullogtak. Nem ők győzték le a zillót, utána is csak menekülniük kellett és az egész akciónak a végén üres kézzel és mint mi tudjuk egy fenyegetéssel távoztak. A falusiak sorsa bizonyosan nem szép véget jelentett, akárhogy is, de ők ebből mindenképpen rosszul jöttek ki... mondjuk én arra számítottam, hogy ott a klón kommandósok legéppuskázzák őket, de így talán még félelmetesebb, hogy pontosan nem tudjuk mi történt velük, de hogy jó nem az biztos.

 

Ez a "metamorfózis" egyébként kicsit elvonatkoztatva a zillótól így szólhat magáról a BB csapatról is. Eddig kihúzták magukat a nagyobb események alól, ezért is ment el Echo, de most a rész végén Hunter eltökéltsége nekem azt mutatta, hogy lehet másként lesznek a dolgok. Összekötve ezt azzal, hogy a Birodalom hosszú idő után újra vadászik majd rájuk mindenképpen azt vetíti előre, hogy ennek a rejtőzködő életmódnak vége szakadhat. Azért is tudtak Cidnél berendezkedni, mert viszonylag elcsitultak a dolgok, de ez most valószínüleg megváltozik. Már csak arra leszek kíváncsi Crosshair hogyan kerül megint képbe. Kicsit sajnálom, hogy őt eddig csak egy epizódban láthattuk (bár az baromi jó volt), viszont az ő viszonyrendszerében nagyon nagy törés lehet, hogy lemondott a klónokról a Birodalom és Echo kiválásával is adná magát a lehetőség, hogy visszatérjen a csapathoz. Azt mindenesetre erősen valószínűsítem, hogy ebben az esetleges hajtóvadászatban így, vagy úgy, de ő is szerepet kap majd.

 

Még nem láttam a Mandaloriant (előtte az újranézésből, még hátra van a Boba Fett fináléja), de fel van adva a lecke neki, mert ez egy baromi erős epizód volt és el vagyunk kényeztetve, hogy egyszerre két ilyen sorozat is megy párhuzamosan... tíz éve azt mondtuk volna, hogy Star Wars mennyország, bár most is lehet ezt mondani. :)

 

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Wilde írta:

Ezzel nem csak, hogy újra belerángatják őket a nagyobb léptékű eseményekbe, hanem megágyaznak annak is, hogy Ciddel kapcsolatban lehet egy vízválasztó pillanat. Ha komolyan elkezdik keresni őket, akkor vajon tényleg elárulja a csapatot, vagy ez egy lehetőség számára is, hogy megmutassa tényleg megválozott, amit abban a versenyzős epizódban mondott.

Szerintem otthagyják Cidet aki bosszúból beárulja őket. A csapatnak szintet kell lépni és ez most itt elkezdődött. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A Mando első évada innen még nagyon messze van, de a csúsztatás biztos nem volt véletlen. 

Igaz, ha nem is kötne ki ott ahol Djarin rátalál, de mondjuk megtudhatnánk, higy ki mentette meg a templomból és az illető a BB re bízhatná, hogy vigyék el máshová. Én érzek valamit..valamit amit nem éreztem mióta.. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez volt az évad eddigi legjobb része. Minden a helyén volt: csapatdinamika, feszültség, kontinuitás és világépítés. Ennyi év után újra látni a zillo szörnyet felemelő érzés volt. 13 év telt el azóta, el sem hiszem. Nem csodálom, hogy Palpatine nem mondott le ezen tervéről. No de haladjunk sorjában.

 

Egyre nyilvánvalóbb, a Ciddel való együttműködés már nem járható út. A trandoshai folyamatosan rossz tippeket ad, vagy ha nem erről van szó, akkor valami mindig félresikerül, így ezek a küldetések egyáltalán nem térülnek meg. Az jól látható, hogy a csapat tényleg nagyon berágott Cid közömbösségén, amikor szorult helyzetben voltak azon az ipsium bányabolygón. Tech azonban rávilágít a dilemmára: a nő túl sokat tud róluk, így a későbbiekben ez még galibát okozhat.

 

Most hogy Rampart tündöklő csillaga leáldozott, máris kaptunk egy új gyűlölni való figurát Dr. Hemlock képében, aki hasonlóan szociopata vonásokat mutat mint elődje, de ábrázata ezzel együtt is sokkal ijesztőbb. Az a halk, fojtott hangorgánum nem sok jót ígér a későbbiekben. A nélkülözhetetlen Nala Se megmakacsolja magát. Azt hiszi, hogy neki már nincs vesztenivalója, és ez első látásra tényleg így tűnik, hiszen a bolygójának, a civilizációjának annyi.

 

Amikor hőseink behatolnak a hajó belsejébe, kellőképpen feszültségteli jelenetek következnek. Szegény zillo szörnyet nagyon sajnáltam. De még inkább az ártatlan lakosokat, akiknek azért kellett meghalniuk, mert valamit láttak, amit nem kellett volna. Rosszkor voltak, rossz helyen. Mert szemernyi kétség sem férhet hozzá, hogy mit jelent az, hogy gondoskodnak a szemtanúk hallgatásáról. Ezért szeretem ezt a sorozatot nagyon, mert a Birodalom iszonytató kegyetlenségét úgy is be lehet mutatni, hogy nem folyik vér. Ezek az odavetett mondatok nagyon számítanak nekem. 

 

A slusszpoén a végén jött. Megmondom őszintén, hogy az első évad egyik legnagyobb hiányosságának éreztem, hogy nem rendezték el Lama Su, egy viszonylag fontosabb filmes mellékszereplő sorsát. Azt hittem, ezt annyiban is hagyják, de szerencsére tévedtem. A volt miniszterelnök az, aki megtalálhatja a Birodalom számára Nala Se egyetlen gyengepontját. Omega. És itt gyönyörűen összeér minden szál és ezúttal a csapat tevékenységének is fokozottabb súlya lesz. Nem okáig rejtőzködhetnek, annyi szent, és ez megfogja pecsételni Ord Mantell sorsát is, de talán ebben az új helyzetben még a bőrét mentő Cidnek is fontos szerepe lesz.

 

Fantasztikus rész volt, amely bizonyítja, hogy egy animációs sorozat epizódja is felveheti a versenyt egy élőszereplőssel, amely most kiválóan demonstrálva lett ezen a napon. A BB egyáltalán nem egy másodvonalbeli széria, ami csak arra volna jó, hogy két élőszereplős széria között kitöltse a hónapokat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még egy szót erről a 13 évről, amit @Nute Gunray is ír. Nézés közben az ember átél egy időutazást. Érzelmileg teljesen újra ott vagyok, mint akkor. Eszembe jut, hogy milyen nyitott voltam, mennyivel naívabb stb. És akkor csak ez volt a star wars. Kilátásban sem volt se ST semmi. Annyira jó, hogy folytatnak ilyen régi szálakat! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Mert szemernyi kétség sem férhet hozzá, hogy mit jelent az, hogy gondoskodnak a szemtanúk hallgatásáról.

Kicsit furcsálltam, hogy miért nem ott irtják ki őket. Mert még adnak a látszatra. Egy ilyen mészárlásnak híre menne. Így a "rögösebb" utat választják.

 

Érdekes, hogy a klónüzemben csupa speciális klón teljesít szolgálatot, egy sorozott katonát se látni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A parancs: halál (eredeti cím: Alien Wars)

A Weyland-Yutani Társaság Weyland bolygó felé tartó kutatóűrhajó rejtélyes okokból lezuhan, a fedélzetén pedig senki sem maradt életben. A Társaság Birodalom azonnal utána küld egy csapatot, ám egy független rocsmentő csapat renegát klón csapat is rálel a roncsra, aminek fedélzetén egy idegen lényre lelnek, egy xenomorfra zillo bestiára, ami maga a Halál.

 

Godzillo tehát visszatért, és nem is akármilyen epizódban. Végre valaki kiaknázta annak lehetőségét, hogy a Birodalom titkos kutatólaborját rejtő bolygónak a neve: Weyland. Adta magát egy Alien témájú epizód. A zillo baba még néhány kellemes jellegzetességet is átvett. Nincsen szeme, a fejformája is kicsit hasonló, nyálkás, baromi gyorsan nő. Hogy imádtam-e? NANÁ!!!! Már akkor is imádtam volna, ha csak egy kis mellékkaland kerekedik belőle, de neeeeeem... Filoniék nem érték be ennyivel. Simán becsatornázták is Palpatine kis tervecskéit, Taun We-t, és még a patás fanyűvő is visszatért. Mik lesznek még itt az utolsó részekben?

 

Cidet meg itt lenne az ideje felfüggeszteni. Egy lámpaoszlopra a nyakánál fogva. A legutóbbi húzása után nagylelkűen hajlandó lenne ugyanannyit fizetni, mint máskor. Ami a csapat általános profitszerzési teljesítménye tükrében, amit ezúttal is sikeresen abszolváltak, kereken 0. Mert ugye a semmi 30 százaléka is semmi. Jó, Cid ezen nem veszít, de a 99-esek sem nyernek semmit. Viszont Tech-nek abban igaza van, hogy Cid tud róluk. Ugyanakkor most, hogy a Birodalom rááll Omegára... Hát, nem tudom, ebből mi sül ki. Cid nem túl megbízható, és ha meglátja, hogy esetleg valaki hajlandó fizetni a kislányért... Most már simán kinézem belőle, hogy feldobja a csapatot. Főleg annak tükrében, mekkora hasznot hoztak eddig neki. Az esetek többségében üres kézzel térnek vissza hozzá.

 

Scorch is visszatért egy újabb körre, a kis birodalmi tusdós is érdekes jelenségnek ígérkezik. De Weylandon jó lenne egy olyan árukapcsolást látni, hogy feltűnik az ifjú Pershing doktor.

 

A falusiak deportálása is remekül illik a Birodalom megszokott képébe. Szegények valószínűleg el lettek súvasztva valami világvégi, alig lakható bolygón, ahogy az történt a lothali Tarkin város vagy a Zeffo lakosiaval. Ahogy azt a Birodalom ebben az időszakban, a Szenátus figyelő tekintete alatt még csinálta. Jók lesznek még ezek az emberkék még a bányákban, a Halálcsillag építkezésén, és így tovább. És szegényeknek az egyetlen bűnük, hogy a Birodalom egyik kutatóhajója a küszöbükre pottyant. :fuckoff:

 

Egy szó, mint száz, remek rész volt. Főleg az előző kettő után nem vártam egy ilyen epizódra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is nagyon tetszett a rész! A szezon eddigi epizódjainak felhozatalában a legjobbak között van a helye. Szerintem idáig nagyon rendben van ez az évad is. :clap: A hangulatot baromira eltalálták, főleg az elején lévő hamisítatlan és tagadhatatlan Alien-feeling nyerte el a tetszésemet. A franchise-ra való utalás eddig sem volt idegen az SW-től, a TCW-s Legacy of Terror hasonló szinten pedzegette az Alienst. A plafonról lecsorgó nyál, és az űrhajó sötétjéből fenyegető, legénységet majszoló bestia érdekes átkötés volt a Coruscanton látott "Godzilla"-utánérzés folytatásaként. Tetszik, ahogy egyre inkább teret engednek a TCW-ben megismert szálaknak, karaktereknek és egyéb elemeknek. Nem csak a kontinuitásnak biccentenek, de újra és újra emlékeztetnek rá, hogy az animációs SW úttörője tovább él ezen sorozat formájában. Mindezt úgy, hogy tiszteletteljesen bánnak mind az előzményekkel (PT-TCW), mind a folytatással (OT-ST), közben pedig a Star Wars lore egészét szépen egészítgetik, színezik tovább. Ennek margóján pozitívum, hogy visszatért Zillo - vagy legalábbis egy klónja - az viszont még nagyobb, hogy a birodalmi klónozási program keretében tette mindezt. Ráadásul még a Csapatot is sikerült zökkenőmentesen beleszőni a sztoriba. Tetszik, ahogy apránként kerülünk egyre közelebb a teljes kép megismeréséhez a klónozási témát, és vélhetően Palpatine későbbi terveit illetően. Szerintem nem véletlenül foglalkoznak ennyit ezzel a most futó produktumok (lásd: The Bad Batch, The Mandalorian), és annak folyamatát láthatjuk, hogy Palpatine már most az örök élet titkának ilyetén megvalósításán munkálkodik.

 

Cidről az volt a kezdeti gondolatom - még az 1. évad néhány része alapján - hogy idővel pozitív irányba fog fejlődni a karaktere, ahogy egyre inkább hatással lesz rá a Csapat. Ehhez képest, a személyisége mit sem változott, ugyanaz a gőgös, önző és kizsákmányoló figura maradt, aki kegyes és jótét léleknek akarja ábrázolni magát. Arra nem volt képes, hogy elnézést kérjen a klónoktól, amiért sokadszorra is majdnem a halálukat okozta a veszélyes tippjeivel (az évad során gyakorlatilag egy sikeres Cid-küldetésük sem volt) - nem mintha a bocsánatkérése sokat változtatott volna a tényeken: Cid kihasználja a srácokat és Omegát. Ez utóbbi pedig azért is különösen sajnálatos, mert az 1. évad alapján mintha elkezdett volna kötődni a lányhoz. De ezek szerint, már akkor is csak a képességeiből befolyó anyagi hasznot látta maga előtt, nem az érzelmi kötődést, vagy empátiát. Tech ismét jól rávilágított a helyzetre, miszerint Cid gyakorlatilag kimondatlanul, de zsarolja őket: ha tegyük fel, a 99-esek azt mondják a trandoshannak, hogy "Kösz, amit eddig tettél értünk, Cid, de ennyi volt. Kiszállunk.", a nő bizonyára azonnal feldobná őket a Birodalomnak, minden róluk szóló szaftos infóval együtt. Az ellenlábasaik közül eddig csak Rampart tudott róluk a Kamino után, de ez könnyen változhat. Főleg, hogy érzésem szerint meg is kaptuk a fickó utódját Hemlock képében. Nem semmi, ahogy a Birodalom termeli ki magából a hozzá hasonló erkölcstelen pszichopatákat. Dühítő, hogy az ártatlan lakosoknak azért kellett megszívniuk, mert éppen rosszkor voltak rossz helyen, de konkrétan semmi rosszat nem csináltak. Csupán mentették az életüket. Az ilyen és Kaminóhoz hasonló adalékok és gátlástalanságok vezetnek el minket a Jedháig, az Alderaanig, majd a Hosnian-rendszerig.  :fuckoff: Persze így egyre és egyre nagyobb elégtételt okoz Palpatine rezsimjének végső bukása ez Ep9 végén.

 

Lama Su kapcsán csettintettem egyet, hogy "én megmondtam"! Az 1. évad idején azon a véleményen voltam, hogy bár nagyon úgy akarták beállítani, hogy a férfit kivégzik a birodalmiak, nem láttuk konkrétan meghalni az (ex)miniszterelnököt. Ez pedig a Star Warsban egy nagyon könnyen kihasználható és gyanús kiskapu. :D Nala Sénél még mindig azt érzem (ezt is írtam már korábban), hogy érzelmileg, a kaminói tárgyilagosságot sutba vágva, kötődik Omegához, aki nem csak egy különleges produktum a számára. Felnevelte, titkos dolgokba avatta be, tanítgatta, és ezek összessége akaratlanul is eredményezhette azt, hogy a nő elkezdett lányaként tekinteni a klónra. És ezért is jött Lama Su azzal, hogy a kislány elkapása a kulcs: általa lesz együttműködésre kényszeríthető a kaminói nő. Ez nagyon érdekes dolgokat vetít előre, több részről is. Egyrészt, az érzéketlennek és a hús-vér klónokat tárgyként/eszközként/áruként tekintő kaminóiakról kialakult kép árnyalódhat Nala Se által. Másrészt, a Birodalom elvileg úgy tudja, hogy a 99-esek meghaltak a Kamino bombázásakor, így az Omega utáni nyomozás okozhat még gondokat a Csapat számára. Omega kapcsán én még várok egy, ha nem is "én vagyok az apád" szintű, de hasonlóan fontos felfedésre. Mert semmit nem tudunk arról, hogy miért is olyan különleges ő, klónozási szemszögből. Hiszen nem egy sima, harcra tenyésztett klón, és nem egy fiúgyermek pótlékként szolgáló nyersklón - mint Boba. Valami más okkal alkották őt. Persze az is lehet, hogy végül prózai magyarázata lesz ennek, és ahogy Jango, úgy Nala Se is pusztán akart egy "saját" gyereket.

 

Minden esetre, Omegát, valamint a The Mandalorianben Grogru szálát érdekesen össze lehetne hangolni, hogy az egész Palpatine klón-testköltözős tervében csúcsosodjon ki. Erős támogatást jelente a folytatás trilógiának - és mint írtam, érzésem szerint ennek folyamatát látjuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Ody Mandrell Jó nagyot tévedtünk, mert ez nem az Ord Mantell volt :P

 

image.png

 

Nagyon állat részt kaptunk, és akkor a jövő heti. Szinte boritékolható hogy Crosshair-t küldik a Batch felkutatására.

Vagy először egy vérdijt tűznek ki Omega fejére, "Mindenképpen élve elfogni" és akkor igy jöhet szóba, Fennec Shand, vagy Cad Bane is akár.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2023. 03. 02. - 15:46, Nute Gunray írta:

Azért Lama Su elég naiv, ha azt gondolja, az ő személyére szükség lesz, miután mindent kiterít Nala Se ügyes-bajos dolgairól Omegát illetően. 

Szerintem is lepuffantják. Lama Su még minden téren bekavarhat ha szabadon engedik, így ez szerintem se opció a Birodalomnak. Elég naiv ha azt hiszi majd elengedik.

 

2023. 03. 02. - 17:51, Cpt. Rex írta:

@Ody Mandrell Jó nagyot tévedtünk, mert ez nem az Ord Mantell volt :P

Én is a fejemet fogtam a rész közben. :D 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Most jöttem rá, hogy erre a részre nem is reagáltam. Nyilván Mandi elvitte a reflektorfényt. Most, hogy Rixont hallgattam kapcsoltam. Valamiért nekem kiesett ez a sárki, meg az egész rész, hogy ez is volt, pedig fontos adalék a klónozáshoz. A vonatkozó TCW is alig dereng. 

A hangulata és kivitelezése igazi parafilm hangulat, jóféle színvonal a felütésnél, nem is értem miért siklottam át rajta. 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy videóval frissítettem a memóriám.:)

 

A titokzatos emlékezet, többször megviccelt mostanság. Elkallódott az agyam mondhatni :lol:.„Hitvány egy emlékezet az olyan, amelyik csak visszafelé működik.”  :fű: Időnként visszafelé is kusza. Öröm, hogy van visszacsatolás és nem csak a lék marad, az emlék helyén.

A sárkányok pedig érdekelnek is, bármiben is. Tesztelem a gyereket, hogy ő mire emlékszik a Zilló sztoriból. Ha el nem felejtem :D.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még csak most tudtam megnézni! Kiváló rész volt, rendkívül baljós és sokat sejtető szál kezdete (?) miközben persze becsatlakozik a Zilos TCW vonalba is.

Remélem folytatják még a sztorit ebbe az irányba, jó lenne összekötögetni a Palpatine klónozós szálakat minél hamarabb. Király rész volt! :clap: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.