Jump to content

2x16 - Plan 99


Ody Mandrell

Recommended Posts

16. rész - Plan 99 / A 99-es terv

 

epguidebb216.jpg

 

Írta: Jennifer Corbett

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Eriadu, Ord Mantell, Weyland

 

Szereplők:

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Tech - Dee Bradley Baker

Omega - Michelle Ang

Crosshair - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Wilhuff Tarkin moff - Stephen Stanton

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Barton Coburn admirális - Dee Bradley Baker

Orson Callan Krennic parancsnok - Ben Mendelsohn

Maylur hadnagy - Alain Uy

Hurst Romodi - Andy de la Tour

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Scalder - Helen Sadler

Ciddarin Scaleback - Rhea Perlman

Nala Se - Gwendoline Yeo

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

AZI-3 - Ben Diskin

Gonky

 

Történet

Saw Garrera közbeavatkozásának hála a 99-esek terve nem csak meghiúsult, de életveszélyes helyzetben ragadtak. A Birodalom vadászik rájuk és kis híján szó szerint egy hajszálon függ az életük.

 

Érdekességek

- Ebben az epizódban tűnik fel először egy új, kétlábú lépegető jármű, az AT-AC, amely az evolúció következő lépcsőfoka az AT-ST felé.
- A "99-es terv" visszautal a "99"-ként ismert klón hősies tetteire, akit a Star Wars: A klónok háborúja 3. évadának "Klónkadétok" c. részében láthattunk.
- Utoljára az évad egy korábbi, "Gyorsabban" c. részében láthattuk együtt Cidet a Rossz Osztaggal.
- Az Ord Mantellen látható jelek közt van egy hirdetés: "Buffo Blurrg Burger: A legjobb Blurrgerek a városban!"
- A Waylanden lévő, Tantiss Hegy létesítmény volt a zárójelenete a Star Wars: Rossz Osztag 1. évadfináléjának is.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ööö asszem nem ért véget a sorozat. Weylandot meghagyták a következő évadra, nekem az évadzáró cliffhanger annyira nem volt megdöbbentő, de előtte volt más amúgy is, ami viszont nagyon szomorú és mégis szép volt, meg azért most a Mando is feladta alaposan a leckét.  Kicsit a cliffhanger jelenetsor engem az első évadzáró fordulatára emlékeztetett némileg.

 

Jó sok SW-contentet kaptunk ma!

 

Link to comment
Share on other sites

Ott folytattuk ahol az előző rész abbamaradt, és sajnos nem is akármilyen drámával. Tech-től el kellett búcsúznunk. :cry:Az egész szekvencia nagyon jól volt felépítve, a végén pár könnycseppet is ejtettem érte. Egyébként itt megint előjött a Birodalom minden aljassága. Tarkinnak nem számít mennyi saját katonája hal meg. De nem is tudom ezen miért lepődök meg, hisz sose érdekelte más emberek élete. Minden ilyen résszel egyre nagyobb örömöt érzek, amikor ez a hulladék az atomjaira robban a Halálcsillaggal együtt. A menekülést a kábult Omega szemszögéből bemutatni zseniális húzás volt, nagyon nagy feszültséget lehetett érezni végig! 

 

Kényszerűségből, AZI miatt sajnos vissza kellett térniük Cid bárjába. Más okot nem tudok miért mentek az Ord Mantellre azok után, hogy a trandoshannal már eléggé megromlott a viszonyuk. Nem is maradt el a büntetés, a hüllő feldobta őket. :fuck2: Pedig egy pillanatra még az is felcsillant, hogy mégse annyira aljas a nő de nem. Persze magyarázkodott egy kicsit, meg mintha szégyellte is volna magát két másodpercig, hogy aztán elkullogjon a vészkijáraton. Végig azt vártam mikor lövi le Wrecker, de sajnos erre nem került sor. Na majd a harmadik évadban. 

Az egyértelmű, hogy Pabu lehet a végállomás a csapatnak, csak az a kérdés, eljutnak-e addig. Egyelőre nagyon messze kerültek tőle.

Persze megint Omega "keverte a bajt", de igazából azon lepődtem volna meg, ha lelép. Ő nem ilyen lány. A feltűnésekor már gyanítottam, hogy ő lesz az akit elvisznek és persze így is lett. Hunter-ék természetesen utána fognak menni csak az a kérdés, hogy hárman, vagy a többi klónnal. Mert ezek után szerintem borítékolható a klón lázadás, amit Tarkin annyira el akar kerülni. 

 

Főleg annak tükrében igaz a fenti megállapításom, ami a Waylandon történik. De mi is történik valójában? Hemlock és Tarkin az előző részben ködösen már célozgattak valamire, és itt is van ez a Nala Se párbeszéd is a dokival, amiből azt hihetnénk, hogy a Palpatine klón szál a sztori magja, de nem vennék rá mérget. Persze az is megeshet, hogy több projektet is futtatnak párhuzamosan. Az viszont biztos, hogy valami nagyon mocskos dolog készülődik a háttérben, ami a sorozat legnagyobb rejtélye. Slusszpoénként még kiderült az is, hogy dr. Emerie Karr egy klón. Vagy Omega az ő klónja? Szerintem az utóbbi de ez most nem volt tiszta. Ti hogy értelmeztétek ezt a jelenetet?

 

Az első évad végén igazából nem volt nagy cliffhanger, ellenben most nagyon felcsigázták az embert a folytatást illetően, csak győzzük kivárni. Le a kalappal!

Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Slusszpoénként még kiderült az is, hogy dr. Emerie Karr egy klón. Vagy Omega az ő klónja? Szerintem az utóbbi de ez most nem volt tiszta. Ti hogy értelmeztétek ezt a jelenetet?

 

Mivel sister-ként hivatkozott Omegára, ezért az ő klónja biztos nem lehet, akkor inkább a lányának hívta volna, ahogy Jango is a fiának Bobát. Szerintem ugyanannak az embernek a klónjai, csak jó kérdés, hogy vajón kié?

Link to comment
Share on other sites

22 perccel korábban, NorbiLordi írta:

 

Mivel sister-ként hivatkozott Omegára, ezért az ő klónja biztos nem lehet, akkor inkább a lányának hívta volna, ahogy Jango is a fiának Bobát. Szerintem ugyanannak az embernek a klónjai, csak jó kérdés, hogy vajón kié?

Valószínűleg ő is Jango klón. Tehát Omega így fog kinézni ha felnő. :) 

Link to comment
Share on other sites

Na ez tényleg nagyon rendben volt :) összességében az évadot nem hozza fel az első szintjére, de meglepett, hogy ennyire merész volt, és nem azzal ért véget, hogy újra együtt a csapat teljes létszámban. Bár abban nem vagyok biztos, hogy Tech tényleg meghalt, mert tipikusan olyan módon "írták ki", hogy bármikor vissza lehet hozni (nem láttuk egyértelműen meghalni). Egy ilyen húzás azért nem lepne meg a sorozattól. Tippre az Eriadun van, Tarkin amúgy is ki akarja a Batchet hallgatni.

 

A rész vége egyenesen wtf. Nem tudom mi folyik a Weylandon, igazából lehet akár a Palpatine-os klónozás is, de egy teljesen más dolog is, vagy ahogy Ody írta, több klónozós projekt is lehet egyszerre. Mondjuk ott a tartályokban néztem, hogy azok vajon Snoke-ok? :D 

 

A harmadik évadtól csak annyit várok, hogy Omega (és Crosshair) megmentését ne zavarják le nagyon az elején, hanem tartson ki ez a feszültség lehetőleg az egész során.

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Yoda József írta:

Bár abban nem vagyok biztos, hogy Tech tényleg meghalt, mert tipikusan olyan módon "írták ki", hogy bármikor vissza lehet hozni (nem láttuk egyértelműen meghalni). Egy ilyen húzás azért nem lepne meg a sorozattól. Tippre az Eriadun van, Tarkin amúgy is ki akarja a Batchet hallgatni.

Az csorbítaná a drámát ha nem halna meg itt, plusz jó esetben is több ezer métert zuhant, nyomában egy leszakadt felvonóval. Tudom, az SW-ben addig nem lehetünk biztosak semmiben amíg nem mutatták valakinek a hulláját, de szerintem ezúttal végleges halálról lehet szó. :( Hemlock odadobja flegmán a szemüvegét, szóval keresték és meg is találták, ez még szólhat amellett amit írtál, de én nem hiszem, hogy Tech életben van. Igazság szerint alig kellett maradnia valaminek belőle.

 

8 perccel korábban, Yoda József írta:

A rész vége egyenesen wtf. Nem tudom mi folyik a Weylandon, igazából lehet akár a Palpatine-os klónozás is, de egy teljesen más dolog is, vagy ahogy Ody írta, több klónozós projekt is lehet egyszerre. Mondjuk ott a tartályokban néztem, hogy azok vajon Snoke-ok? :D

Én is nagyon sasoltam mik azok, de nem lehet hogy a klónokon kísérleteznek? Hemlock erre célozhatott az előző részben. :) 

 

9 perccel korábban, Yoda József írta:

A harmadik évadtól csak annyit várok, hogy Omega (és Crosshair) megmentését ne zavarják le nagyon az elején, hanem tartson ki ez a feszültség lehetőleg az egész során.

Szerintem tanúi leszünk egy klónlázadásnak. 

Link to comment
Share on other sites

Tech :cry:De kapaszkodom abba a reménysugárba, hogy Hemlock szerint csak a szemüvegét lelték meg, vagyis talán a holttestet nem, és akkor talán túlélte valahogy. Láttunk ennél már nagyobb lehetetlent is a Star Wars-ban, például mintha ebben a sorozatban az egyik főszereplő olyasvalki lenne, akit azelőtt alaposan felrobbantottak. Szóval talán...

Aztán, eljutottunk oda, hogy itt van Saw és Cid, és szerintem az egyiket a másikkal kéne agyonütni. Tech Saw miatt halt meg, az ő eszement kavarása miatt, Cid meg szimplán rohadjon meg a pokolban, miután egy tartós oxigénpalackba bevágták egy Sarlacc-ba, hogy hosszan kiélvezze az élve emésztődés minden pillanatát. De mehet présgépbe, vagy felőlem az ewokok is megsüthetik lassú tüzön, a lényeg, hogy szenvedjen egy sort, mielőtt kileheli a lelkét. :fuckoff::fuck2:

 

A rész vége meg egy orbitális miaf*szvanakkormost? :o Jango klón, oké, ez valószínű, ahogy a fejlődésgyorsítás is... De miért is létezik még egy női Jango klón? Már Omega is egy nagy talán, most meg kiderült, hogy úgyszólván kettő van belőle. És hogyan került a Tantis hegybe? Úúúúú mennyi új kérdés. És csak nem ő lesz majd az "új Tech"? :hmm:

 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Meglepett, hogy Tech drámájával nyitott az epizód. :o A veszteség és a kétségbeesés érzete remekül átjött, viszont én nem vagyok meggyőzve arról, hogy tényleg meg is halt a klón. Palpatine, Maul, Trench, Echo vagy Gregor után semmiképp. Akit nem látunk a szemünk láttára, konkrétan meghalni a képernyőn, annál mindig nyitva van az a bizonyos kiskapu. Plusz: mi az, hogy a birodalmiak csak a szemüvegét találták meg, ami a fején volt? Még ha le is esett róla, a holtteste akkor sem lehetett volna sokkal messzebb. Szerintem Tech halála ezek alapján nem készpénz - és finoman fogalmaztam. Nyilván felmerül, hogy hogy élhette túl a dolgot, de bízom az írók kreativitásában. Pl.: spéci frekvencián jelzett egy nagyobb testű madárnak, aki megmentette a zuhanástól és elrepült vele (mint a Skako Minoron), de ennek során leesett róla a szemüvege. Tessék! Jó, nem túl kreatív, de példának jó. :P Szép gesztus, hogy a 99-es tervet arról a 99-ről nevez(het)ték el, aki a Klónháborók során, a Kaminón hasonlóan önzetlenül feláldozta magát a Szeparatista droidok által, hogy a klóntársai élhessenek. 

 

Már írtam párszor, hogy Cid kapcsán az 1. évadban még reménykedtem, hogy jó irányba terelik őt az újonnan megismert pozitív személyiségek (főként Omega), de ennek ellenkezője történt, és Millegi állítása igazolódott be. Cid nem hazudtolta meg önmagát, a saját érdekeit tartva a prioritási listája élén, elárulta azokat, akik mindeddig szenvedtek neki, érte vagy miatta. Azért látszott rajta, hogy furdalja a lelkiismeret, de nem fogom megsajnálni érte. Kevés taszítóbb és megbocsáthatatlanabb van számomra egy árulónál... :fuckoff: Kétlem, bár nem lehetetlen, hogy a jövőben ráébred, mekkora buckapatkány volt, és megpróbálja "jóvátenni" a bűneit, igaz, nálam soha nem fogja kiradírozni ezt az árulását. Sajnálom, hogy Cid nem volt képes megváltozni.

 

Hemlock pszichoticizmusa kezd ijesztő méreteket ölteni. Olyan szinten hidegvérű, nyugodt és céltudatos, hogy a sokszor a vér megfagy tőle az ereimben. Még Omegáék menekülésekor sem ejtett el egy árva szitokszót sem, pedig akkor nem éppen a kedvére alakultak a dolgok. De az a higgadt magabiztosság is durva volt, ahogy Hunter sugárvetője előtt állt, és még direkt provokálta őt Omega átadásával, és a halott(nak hitt?) Tech említésével. Egy mentálisan feszült embert tovább inzultálni nem a legésszerűbb húzás. Nem semmi a fickó ez a Hemlock, "negatívan pozitív" értelemben. Egy újabb emlékezetes SW-gonosz.

 

Omega tehát pusztán zsarolási alapnak kellett Nala Se munkálatainak előrébb gördítéséhez... érdekes lesz látni, ha mindezen események foganatja lesz az (legalábbis részben), hogy Palpatine visszatér egy klóntestben a "halála" után. Durván nehéz lehet kivitelezni, ha még a kaminói klónozó, Nala Se is lehetetlennek tartja Palpatine elvárásait. Visszatérve Omegára: ezek szerint mégis csak lehetséges, hogy a lány pusztán annyiban különleges, hogy Jango Fett nemileg, de egyéb úton nem módosított klónja, aki érzelmileg közel került Nala Séhez? Az utolsó jelenet erős "wtf" pillanat volt és számos kérdést felvetett. Akkor Emerie Karr is egy olyan nőnemű klón, mint Omega, csak növekedésgyorsított változatban? Lehet, hogy többen is vannak Jango női klónjai, akiket a kaminóiak segédeknek alkottak meg a tudományos munkáikhoz? És Omega egy olyan "nyers példány" volt Nala Se számára, mint Alpha (Boba) Jango számára? Egy gyermek-pótlék, akihez érzelmi szálak fűződnek? Kíváncsi vagyok, mi lesz a magyarázat.

 

Azért azt nem lehet mondani, hogy happy enddel zárult az évad:

- Tech halott(nak nyilvánítva)

- Omega és Crosshair a Birodalom fogságában vannak úgy, hogy Hunterék nem tudják, merre keressék őket

- Cid elárulta őket

- A Marauder is újfent lesérült (bár ez a legkisebb gond)

 

Az biztos, hogy erős évad volt, én élveztem valamennyi epizódját, más-más okok miatt. Jó lesz újranézni (szigorúan az Ahsokát megelőző Rebels-maratonom után). Alig várom a 3. évadot, ami azt hiszem, nem kétséges. :D Majd a Celebrationön megkapjuk a bejelentést. ;)   

 • Like 4
 • Tetszik 5
Link to comment
Share on other sites

Ó, ti szemetek! Hát ezért gyúrtatok rá látványosan Tech-re ebben az évadban, hogy még jobban fájjon az elvesztése? 

Áhhh, de sajnáltam. Sokkal kevesebb a lesz az osztag nélküle. Igazából már őt kedveltem legjobban. Wrecker nekem egydimenziós nagyon. Hunter szimplán nem elég érdekes. Echo az Echo. Nem visszhangoznám a múltbeli jelentősségét. ;) Omega érdekes még és aki szintén nagyon érdekes az Crosshair. 

Szóval van még titok a klónozásban, van mégegy nőnemü, és rengetegen vannak tartályokban és az Uralkodó olyat akar, ami még a Kaminoiak szerint is lehetetlen. Meg fogjuk kapni a választ mozgóképen amit a 9-ben csak találgattak. 

Tudom, hogy ki van mondva egyéb háttéranyagban, hogy Ki/Mi (Räikkönen) :P Palpatine a 9-ben, de akkor is konkrétumokkal megtámogatva jól fog esni ez. 

Nem úgy mint a részvégi cliffhanger. Akkor várjuk a következő évadot tűkön ülve, méghozzá az nem lehet egy lightos serennoi dobozpakolgatás, mert itt most a sztoriban van fennforgás, nem kicsi. 

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

11 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Omega tehát pusztán zsarolási alapnak kellett Nala Se munkálatainak előrébb gördítéséhez... érdekes lesz látni, ha mindezen események foganatja lesz az (legalábbis részben), hogy Palpatine visszatér egy klóntestben a "halála" után. Durván nehéz lehet kivitelezni, ha még a kaminói klónozó, Nala Se is lehetetlennek tartja Palpatine elvárásait.

Nem tudjuk még mi Palpatine elvárása, persze most mindenki a klón testére gondol, de szerintem előbb Dathan "születésének" leszünk szemtanúi. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Szegény Tech, nagyon sajnáltam őt. Úgy tűnik, tényleg meghalt. Bár a későbbi jelenetekben, főleg mikor Hemlock beszél róla, valahogy volt olyan érzésem, hogy talán mégse halt meg.

Tiszta Birodalom visszavág érzésem volt a rész nézése során. Omega fogságba került. A hősök épphogy csak elmenekültek, és eltűnt barátjuk felkutatására indulnak. Cid meg Lando szerepét töltötte be. Kár, hogy Cid végül nem tudta meghazudtolni önmagát. Amikor elfogadta a pénzt, látszott rajta, hogy már megbánta, de akkor már késő volt.

Link to comment
Share on other sites

Ez volt eddig a legsötétebb tónusú Bad Batch epizód.

 

Engem meglepett Tech halála, főleg hogy ennyire az epizód korai szakaszában történt. Remélem, nem fogják visszahozni (Filoni esetében azért jogos az aggodalom), a második évadban szépen építették a karakterét, így valamelyest ez a végkifejlet várható volt. Amúgy a tűzpárbaj valami eszméletlen volt, itt most tényleg minden egyes csapattagért lehetett izgulni. 

 

Hunter logikus döntést hoz, amikor úgy dönt, hogy a csapat Ord Mantellre vonul vissza, hogy meghúzza magát. Ott van AZI, aki képes meggyógyítani Omegát, a Pabun erre talán nincs megfelelő technika. Talán ez lehet a Pabu szerencséje, hogy a Birodalom ne figyeljen fel rájuk a 99-es osztag utáni nyomozás kapcsán. Mert bár Hunter logikus döntést hoz, nem számol Cid-del. A mocskos áruló gyík. Egy rövid ideig tényleg úgy tűnt, hogy lehet némi jellemfejlődése a csapat irányába. Ez aztán hamar tovatűnt. Ilyen kényes helyzetben Hunter hibát követett el, hogy rábízta az osztag sorsát a trandoshai kétes, haszonleső személyére. Mert hiába mardossa valamelyest bűntudat aztán Cid-et, a Judás-pénzt elfogadja, megszégyenülve elsomfordál, miközben ezzel még azt is eléri, hogy az Ord Mantell birodalmi megszállás alá kerül és ezáltal saját üzelmeit is ellehetetleníti. Persze nem tudjuk, hogy Hemlock mekkora összeget nyújtott át neki, de gyaníthatóan rengeteget. 

 

A Birodalom most végtelenül precíz és alapos volt, Omegát a kommandós olyan szinten meglepte, hogy emeltem a kalapom. Tényleg Birodalom visszavág-feeling volt. Persze Hunterék aztán meg tudtak lépni, de Omega most jó időre el fog szakadni tőlük annyi szent. Sokkal több Waylandet és Nala Se-jeleneteket várok a következő évadra. A vége meg tényleg WTF. Szóval Emerie Karr is klón. Ennek magyarázatára nagyon kíváncsi leszek. Vajon Hemlock tud róla? Megannyi kérdés.

 • Like 3
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

És a legrosszabb az, hogy talán Cid ebből a jövőben is profitálhat. A bűnöző elemek jól jártak a Birodalom idején, pláne, ha hasznára váltak az államnak. Cid ezzel bizonyította hűségét, ami a jövőben zsíros lehetőségeket nyithat meg számára.

Link to comment
Share on other sites

2023. 03. 31. - 20:12, Nute Gunray írta:

Szerintem Cid már nem fog szerepet kapni a sorozatban.

Nem vennék rá mérget. Simán visszatérhet mint hirszerző zsoldos, a Birodalom oldalán....

A pénz nagy úr, főleg egy mocskos kalóznál. 

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Most realizálódott bennem, hogy Tech után még a felvonó is zuhant, így ha az 1,5-2 ezer méteres zuhanás nem is ölte meg (kizárt), valószínűleg a rázuhanó felvonó szétlapította. Az a csoda, hogy a szemüvege viszonylag épp maradt. Ez lehet egy halvány fénysugár a Texh rajongóknak, hogy talán valamit összekapartak belőle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information