Ugrás a kommentre

Baylan Skoll


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

41 minutes ago, Darth Revan9 said:

Szerintem is újra fogják castingolni. Esetleg az lehetséges, hogy Ray Stevenson arcát fogják a másik színészre digitális trükkel felvinni?

De azt sem tartom kizártnak, hogy regényben zárják le a sorsát.

Mindegyik helyett a recast inkább. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem a "Stevenson arcát rakni más színészre" megoldás problémás lehet, nem technikai, hanem jogi/kegyeleti okokból, ehhez gondolom a hozzátartozók engedélye is szükséges, ami nem feltétlenül adott.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

47 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Szerintem a "Stevenson arcát rakni más színészre" megoldás problémás lehet, nem technikai, hanem jogi/kegyeleti okokból, ehhez gondolom a hozzátartozók engedélye is szükséges, ami nem feltétlenül adott.

Plusz valószínűleg elég költséges is lenne. Azért akárhányszor éltek ezzel a technikával, az viszonylag limitált volt. Talán Luke kapta a leghosszabb ilyen időt, de még ő is csak egy epizódban, és ott is a rész nagy részében nem szerepel. Baylannak meg több epizódban is fel kéne tűnnie, és valószínűleg nem egyben szerepelne minimum annyit vagy többet, mint Luke a The Book of Boba Fett-ben.

Valűszínűleg egy új színész, még egy nevesebb színész évadonkénti gázsija is kevesebb, mint CGI-t használni minden alkalommal. Ráadásul időigényesebb is a CGI, hiszen fel kell venni a színésszel az anyagot, aztán elkészíteni a CGI arcot, aztán azt animálni, majd összerakni a nyers felvétellel. Olcsóbb és gyorsabb egy új színész alkalmazása, ráadásul bármilyen kiforrott is már ez a megoldás, egy élő színész sokkal jobb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 01. 10. - 19:35, csoli1138 írta:

Simán Recast! Én ennek drukkolok! Sőt remélem, hogy Liev Schreiberre gondolnak. Korban magasságban-testalkatban, kvalitásban is stimmel! És szintén nem A-listás sztár, tehát simán érdekelheti is a szerep!

liev-schreiber-as-a-baylan-skoll-recast-

Engem meggyőztél. Hihetetlenül hasonlítanak szakállal. :) Persze a mimika legalább ennyire fontos, de az megtanulható, mint a Solo-ban Alden alakítása bizonyítja.

A hangjuk kérdéses még, de azt szerintem megszoknánk. Bár Stevensonnak nagyon jellegzetes, karakteres orgánuma volt, de talán az is megfelel, ha hangszínben nincs nagy különbség.

  • Nagyon tetszik 1
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudná hozni Liev Shreiber. Picit fiatalabb, de hangja rendben lenne, megszoknánk. Nem "cincog", mint Travolta, vagy Willis. Amiben láttam, mindig hiteles volt. Szépfiúnak a Sikolyban(2?), lelkes ifjú kutatónak a Gömb-ben, és kemény antagonistának is a Farkasban. Az utóbbiban érett férfivá a szememben, addig csak szimpi volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 hónappal később...

Szerencsére még azért valamennyire belekóstolhatott.

 

 

Mondjuk valószínűleg a népszerűségbe amúgy is belekóstolhatott, hiszen azért nem volt noname színész (Thor, Rome), sőt még Star Wars berkekben sem Baylan volt az első szerepe, hiszen ő adta a hangját Gar Saxonnak a Rebelsben és a TCW 7. évadában. De az valóban nagyon sajnálatos, hogy az Ahsokáért már nem élhette meg, mert az új szintre emelte őt a Star Wars közösség berkeiben. Tényleg nagyszerűen alakított, messze ő volt a legérdekesebb figura a sorozatban, és nagyon szomorú, hogy nem viheti tovább a karaktert. Nehéz lesz pótolni (és sajnos, ha új színész lesz, akkor elkerülhetetlenül egy új Baylan Skoll-t fogunk kapni), és hiánya mindig is érződni fog.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 hónappal később...
2024. 09. 02. - 14:21, Ody Mandrell írta:

Hétvégén megnéztem az első évadot és ismét magával ragadott. Atom jó hangulata van. Várós a második évad, egyedül Ray-ért kár. :( Remélem jól oldják meg.

Pletyka szerint már keresik az új színészt Baylanhoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az indokolatlan színészcserénél szerintem csak egy dolog rosszabb, amikor off-screen ölnek meg valakit. Szóval ilyen ne legyen. Ha viszont ilyen nincs, akkor mindenképpen kell egy új színész Baylan karakterére. Sajnos ezt el kell fogadni, a színész meghalt. Ez nem tetszik, nem tetszik eset. Stevenson biztos szívesebben játszaná tovább Baylan szerepét, de hát na, holtában nem megy. A CGI arc meg azért elég drága lenne, meg azért lássuk be, akkor sem ugyanaz a színész játssza és ez azért mindig tetten érhető. A Batman Begins-The Dark Knight cserét meg kár idehozni, mert teljesen más tészta, ott abszolút indokolatlan volt a csere. Akkor inkább a Harry Potterrel dobálózzunk, ott volt hasonló, hiszen Dumbledort Richard Harris játszotta az első két filmben, aztán sajnos meghalt, de mivel a karakter fontos szereplő volt, nem lehetett kiírni, új színész kellett. Így vette át a szerepet Michael Gambon, aki szerintem még sokkal jobban is alakította a karaktert, mint elődje.

Azt meg könnyű innen rávágni, hogy írják ki, de ha a karakter szerepe jelentős, akkor az nem fog jól elsülni. Bármilyen ügyesen is oldották meg az ep9-ben Leia eltávolítását Fisher halála miatt, azért érződik a filmen, hogy durván kényszerpályán mozogtak. Ám ez is bizonyítja, hogy ha fontos a karakter a következőkben, akkor nem lehet csak úgy kiírni, pláne nem egy olyan sztoriban, amit úgy hagytunk ott, hogy a szereplők száma korlátozott: Ahsoka, Sabine, Shin és Baylan, ennyien vannak itt a Galaxisból. Kivel cseréljék le a szereplőt? Dune-t könnyű volt kiírni, nem volt jelentős szerepe. Amit be kellett volna töltenie a mandi harmadik évadában, azt átírták Tevára. Amivel szvsz még jobban is jártunk, Teva szimpatikusabb karakter, mint Cara volt. De akárki más is megkaphatta volna a szerepet, mert ott az egész Galaxis minden aktív szereplője. De itt van négy ember, akik közül kettő nem is tudja, mire készül Baylan, egy meg úgy tűnik, részben homályban van és abban a kevésben sem hisz, amit ismer.

Szóval keressenek csak egy új színészt, ha a karakter történetben betöltött szerepe megkívánja. Indokolt, hiszen egy tragikus kényszerű helyzetet kell orvosolni, nem egy elmehibbant, pöcs férj baromságát megoldani. És inkább ez, mint egy csonka sztori vagy egy off-screen halál, ami amúgy még ugyanúgy eredményezhet csonka sztorit, hiszen a karakter után hagyott űrt még be kell tölteni, a történetben neki szánt feladatot még el kell valakinek végeznie.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is az lenne a legjobb, ha egy új színész játszaná Baylant. A karakter története még nem ért véget, fura lenne tehát Baylan mellőzése.

 

Persze lehet úgy is csinálni, hogy a cserét láthatjuk oly formában, hogy teszem azt a 2. évadban pont akkor kapcsolódunk be Baylan történetébe, amikor ő éppen valami sötét dologgal érintkezik. Teszem azt egy valamilyen sötét eredetű tárgy kerül a földre, Skoll pedig lassan lépked egy tó irányába, a kamera meg végig a lábát mutatná, aztán a tóhoz érve térdre rogy, majd a víz fölé hajol. A kamera ekkor felfelé kúszik és végül Baylan arcát csodálhatjuk meg és vele együtt eszmélünk rá, hogy máshogy néz ki. Kész is.

 

De én azt is elfogadom (sőt, így lenne a legjobb), ha nem lenne ilyen jelenet, hanem az új színész viszi tovább a karaktert. Csakúgy, mint (Ahogy @Dzséjt hozzászólásában írta) Dumbledore esetében, ott is átvette a stafétabotot Michael.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Batman Begins-The Dark Knight cserét meg kár idehozni, mert teljesen más tészta, ott abszolút indokolatlan volt a csere.

A végeredmény szempontjából hoztam ide, nem másért. Szóval teljesen releváns példa arra, milyen egy elb*szott színész csere. Tök mindegy miért. Ha meghalt, ha éppen úgy kelt fel, hogy már nem akarja eljátszani, stb. Remélem azért annál jobb eredmény születik majd, mint amit a Batman-ben láttunk.

 

9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azt meg könnyű innen rávágni, hogy írják ki, de ha a karakter szerepe jelentős, akkor az nem fog jól elsülni.

Mivel most írja Filoni a következő évadot, bármit tehet vele. Nyilván volt a fickó fejében a karakterről egy kép, de konkrétan leírva még nem és szerintem ez a lényeg. Most úgy írja ahogy akarja, főleg egy olyan misztikus helyen, mint a Pereida. Bármi lehet vele, ami izgalmas és egyben bele illik a hely sajátjába. Gondoljunk csak Mortisra. Szóval a tárház elég széles, remélem sikerül megtalálni a legjobb megoldást. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A végeredmény szempontjából hoztam ide, nem másért. Szóval teljesen releváns példa arra, milyen egy elb*szott színész csere. Tök mindegy miért. Ha meghalt, ha éppen úgy kelt fel, hogy már nem akarja eljátszani, stb. Remélem azért annál jobb eredmény születik majd, mint amit a Batman-ben láttunk.

Akkor meg ott van az említett Dumbledor ellenpáldának, ahol a színész halála még jobb eredményt is szült. Vagy Breha Organa színészcseréje. Attól, hogy a Batmanben ez sz*rul jött ki, még nem jelenti azt, hogy mindenhol máshol is rosszúl sült el, és csak és kizárólag rosszúl sülhet el. A Batmanben amúgy az is közrejátszott ahhoz, hogy olyan rosszúl sült el, hogy Maggie Gyllenhaal csak egy dologban hasonlított Katie Holmesra: ő is nő volt. Ami azért elég kevés. Tök náshogy néz ki a nő, ezt tetézte az, hogy teljesen máshogy alakította a karaktert, amit érzésem szerint kifejezetten az új színésznő miatt máshogy is írtak meg a folytatásra. Lényegében minden szinten egy új Rachel Daws-t alkottak a TDK-ra.

De, ha a színész hasonlít, és játékában utánozza az elődjét, akkor sokkal jobban sül el a változás. Márpedig az SW-ben erre azért figyelnek, lásd Ewan McGregort, aki időrendben előre haladva egyre többet vett át Sir Alec Guinness gesztusaiból, hanghordozásából, vagy Alden Ehrenreich, aki a fiatal Hanba is belecsempészte Ford gesztusait - és a castingosok mindkét esetben igyekeztek külsőre az eredeti színészekre hasonlító színészeket szerződtetni, amire sminkkel még alaposan rá is segítettek. Vagy ott van Simon Kessell és Genevieve O’Reilly, akik szintén hasonlítanak Rebecca Jacksonra és Caroline Blakistonra, és Mothhma esetében a Rogue One-ban egy az egyben úgy sminkelték és öltöztették O’Reilly-t, mint az ep6-ban Blakistont. Szóval a Lucasfilmnél nem veszik úgy félvállról a cserét, mint a TDK-ban, ahol valóban elcseszték ezt.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Mivel most írja Filoni a következő évadot, bármit tehet vele. Nyilván volt a fickó fejében a karakterről egy kép, de konkrétan leírva még nem és szerintem ez a lényeg

Hidd el nekem, aki már azért írt egyet s mást és most is három sztorin dolgozom aktívan két különböző médiumhoz, ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy azt te tévesen elképzeled. Ha ilyen egyszerű lenne, bárki lehetne író, akár te is. Eleve, az írás az utolsó és legkönnyebb része a sztorialkotásnak, mert csak le kell írni a fejedben az elejétől a végéig összeállt művet. Kábé olyan, mint a tolbamondás. Ha eljutsz odáig, hogy már kész vagy megírni, akkor a munka neheze letudva, minden a helyén. Minden, amin olykor éveket agyalsz, ébrenléted legtöbb pillanatában ezek töltik ki a gondolataidat. Akár ekkor, akár írás közben, akár már a megírt anyagban pedig nagyobb módosítást végrehajtani ugyanolyan nehéz, mint építkezés közben közölni az építőkkel, hogy inkább a konyha legyen a hálószoba és a hálószoba a konyha. Könnyű egy épület struktúráját teljsen áttervezni? Nem követel új számításokat, új méréseket? Tán a mérnök fog egy vonalzót, egy körzőt és egy ceruzát és helyben átrajzolja a terveket? Nem, és ugyanez igaz az írásra is.

Mert az írásban sincs olyan, hogy bármit megtehetsz. Az író kezét nagyon is sok minden megköti, ahogy halad előre a sztoriban, egyre több. A világ szabályai, a karakerek jelleme és történetben elfoglalt pozíciója, a történet struktúrája, a történet már közkézre adott szakaszáról nem is beszélve, stb. Ha Baylannak fontos szerepe lesz a második évadban, márpedig az első évad alapján nem egyepizódos cameót szánt neki Filoni, akkor az, amti te kiívánsz, lényegében ennyit jelent: bontsd le a majdnem kész házat az alapjáig és építs egy ugyanolyan jó újat a romokból úgy, hogy egy részét kukába hajítod. Na, kábé ennyire egyszerű egy ilyen módosítás.

Kivéve, ha Filoni MI-vel iratja meg az Ahsoka második évadát, akkor még annál is egyszerűbb, mint ahogy te elképzeled. :evil: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Szerintem is az lenne a legjobb, ha egy új színész játszaná Baylant. A karakter története még nem ért véget, fura lenne tehát Baylan mellőzése.

 

Persze lehet úgy is csinálni, hogy a cserét láthatjuk oly formában, hogy teszem azt a 2. évadban pont akkor kapcsolódunk be Baylan történetébe, amikor ő éppen valami sötét dologgal érintkezik. Teszem azt egy valamilyen sötét eredetű tárgy kerül a földre, Skoll pedig lassan lépked egy tó irányába, a kamera meg végig a lábát mutatná, aztán a tóhoz érve térdre rogy, majd a víz fölé hajol. A kamera ekkor felfelé kúszik és végül Baylan arcát csodálhatjuk meg és vele együtt eszmélünk rá, hogy máshogy néz ki. Kész is.

 

De én azt is elfogadom (sőt, így lenne a legjobb), ha nem lenne ilyen jelenet, hanem az új színész viszi tovább a karaktert. Csakúgy, mint (Ahogy @Dzséjt hozzászólásában írta) Dumbledore esetében, ott is átvette a stafétabotot Michael.

A pletykák szerint már keresik is az új színészt Baylan szerepére, szal ott szinte biztos, hogy recasting lesz. Túl fontos karakter lett ahhoz, hogy csak offscreen kinyírják és valami totál mást irányt vegyen fel a sztori. Igen én is hasonló sima átmenetet sejtek majd, mint Dumbledore esetében a Harry Potterben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én ahogy korábban is írtam, Liev Schreibert várom befutónak a szerepre. Kiváló pótlék lehetne! Képeket is raktam régebben a spekulációról. 

Ja és a szavaimból is kitűnik, hogy recast párti vagyok. 

Nagyon érdekel, hogy merre tart a karakter. Remélem megkapjuk tisztességgel. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.