Ugrás a kommentre

Chapter 23: The Spies


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

23. fejezet - The Spies / A kémek

 

Írta: Jon Favreau, Dave Filoni

Rendezte: Rick Famuyiwa

 

Helyszín: Mandalore, Nevarro, Coruscant

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Fegyverkovács - Emily Swallow

Paz Vizsla - Tait Fletcher (Jon Favreau)

Gideon moff - Giancarlo Esposito

Axe Woves - Simon Kassianides

Koska Reeves - Mercedes Varnado

Elia Kane - Katy O'Brian

Greef Karga - Carl Weathers

Gilad Pellaeon kapitány - Xander Berkeley

Brendol Hux - Brian Gleeson

Ragnar - Wesley Kimmel

IG-12 - Taika Waititi

R5-D4

 

Történet

Egy mandalore-i különítmény leszáll a Mandalore-ra, hogy felderítést végezzenek, mielőtt a nép visszafoglalja a bolygót.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszem, hogy zillo bestia volt, annak nem ilyen ankylosaurusos a farka, hanem stegosaurusos. Plusz sokkal zömökebbnek tűnt, inkább olyan teknős jellegűnek. Nagyra nőtt, durcás teknős. Tini nindzsa mandi teknőc. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: Chapter 23: The Spies

Na ezt megérte kivárni, csillagos 5. Most éreztem ezt először, hogy itt hiba nincs.

CSak Gideon Moffot tudnám feledni, nekem nagyon hiteltelen hogy már itt röpköd, meg játsza az eszét. Remélem Din vagy Bo által bevégzi, aztán jöhet Thrawn.

 

Egyébként ez a TIE Interceptor projekt ez Thrawn ötlete volt nem? A rebelsből rémlenek ezek, vagy ezek mások? De lehet keverem, mert ott volt egy másfajta TIE is, az is elég komolyan nézett ki.

 

Csóri Vislat sajnálom, szép halált halt. Érdekes, ezeket a Praetorianokat hol, kik képzik? Ugye az OT-ben csak álltak mint a dísz, a TLJ-be meg szépen harcoltak Kylo és Rey ellen. De kik ezek, erőérzékenyek is, vagy csak ilyen kungfu ninjak?:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Egyébként ez a TIE Interceptor projekt ez Thrawn ötlete volt nem? A rebelsből rémlenek ezek, vagy ezek mások? De lehet keverem, mert ott volt egy másfajta TIE is, az is elég komolyan nézett ki.

Sosem volt olyan, hogy TIE Interceptor projekt. A TIE/IN-ek nem sokkal a TIE/ln-ek után jelentek meg, most már vagy húsz éves gépítpus. Kronológiailag legelőször a Star Wars Jedi: Fallen Orderben látni 14 évvel a yavini csata előtt. Ott a Második Nővér egy Interceptor prototípust vezet. Aztán három évvel a yavini csata előtt kezdték el őket sorozatgyártani. Szerintem, amire te gondolsz, a a TIE/d Defender, az volt a Rebels-ben Thrawn projektje (bár tény, hogy a sorozatgyártott Interceptorok is abban a sorozatban jelentek meg először, de az a Defendertől és Thrawntól független).

 

 

26 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Érdekes, ezeket a Praetorianokat hol, kik képzik? Ugye az OT-ben csak álltak mint a dísz

Az OT-ben nincsenek preatorianusok, abban császári őrök (royal guardok) vannak. A feladatuk ugyanaz, de a szervezet más. A preatorianusoknak sokkal jobb a páncélzatuk, a fegyverzetük és valószínűleg a képzésük is, bár ezt nehéz felmérni, mert royal guardot harcban még nemigen láttunk. Ezrával és Yodával nem nagyon boldogultak, s bár utóbbi nem csoda, azért az, hogy Ezrával sem tudtak mit kezdeni, míg azért a preatoriánusok képesek voltak felvenni a harcot, sőt megszorongatni Kylót és Rey-t, azért beszédes különbség.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már a nyitány megvett kilóra, mert akkora hangulat volt az eső áztatta éjszakai Coruscantban, hogy azonnal padlót fogtam. Kellően megalapozta az epizódot.

 

A részben amúgy is sok magyarázat volt különféle dolgokra, melynek sorát Kane kisasszony nyitotta. Kiderült, hogy igaz volt a sejtésünk miszerint kém és Gideonnak dolgozik. Biztosra nem mondhattuk, mert a Pershing esetnél még az is benne volt a pakliban, hogy esetleg a saját szakállára cselekszik, vagy valóban megtért birodalmi.

Jó volt hallani a kalózokról, akik az öncélú történeti elem helyett, immár jelentőséggel bírtak. Mint ahogy Teva százados megjegyzése is igazolást nyert az árnyéktanács megbeszélése által. Az egész sorozat egyik legjobb beszélgetős jelenete volt, minden szavát ittam. Végre megtudtuk mi is van a háttérben, rengeteg dolgot helyre tettek itt. Nem beszélve Palleon és Hux apjának feltűnéséről. Bravo! Szóval erősebb és szervezetettebb a birodalmi maradvány, mint eddig gondoltuk. Megannyi kis frakció van, de leginkább Gideon szereplése lepett meg. Kiderült, hogy semmi köze Palpatine-hoz, a saját pecsenyéjét sütögeti. Még Thrawn visszatérésében se hisz, és egyértelműen a vezető helyre pályázik. Máris kirajzolódik előttem egy Thrawn vs. Gideon konfliktus, ami nem akármilyennek ígérkezik. Érdekes, hogy a több irányzatból csak a Hux féle Első Rend marad meg. A Birodalom mindig is szeretett projektekben gondolkodni, itt is szóba került egy, Nekromanta néven. Vajon mi lehet ez? Az is beszédes, hogy a legtöbb erőforrások Hux-nél és Palleonnál csoportosulnak. Annyira izgalmas ez a szál, szerintem igazi katartikus pillanatokat tartogat számunkra. Alig várom, hogy többet megtudjunk róla.

 

A mandók egyesülése egy hatalmas epikus jelenttel kezdődik, ahogy a hajóikkal berepülnek Nevarro fölé. A bizalmatlanság persze nem tűnik el azonnal, végig érezni a feszültséget a levegőben, de természetesen a két szellemi vezető támogatásával összefognak. Ebben nem volt meglepetés, annál inkább IG-11….akarom mondani IG-12 megjelenésében. Már én is letettem róla, hogy ennek a robotos szálnak lesz valaha bármi haszna, erre megkaptuk kibelezve, Grogu új járműveként. :lol: Erre a világon senki nem gondolt volna, pedig mekkora ötlet már ez? Ezáltal a törékeny kis manó fizikai erővel is fel lett ruházva, így még inkább részese lehet a dolgoknak. Kicsit a fejvadász Seripas-ra emlékeztetett a szitu, aki pont ilyen gépben irtotta az ellent, pedig ő maga elég törpe volt. Grogu gyorsan beleszeret a robotba, aminek hangot is adott. :D 

 

Mandalore-ra érkezve válik igazán epikussá a sztori. Az újabb Mandi maradvány, a szakadt és csapzott kinézetükkel tökéletes volt. Bo-Katantól végre azt is megtudhattuk, hogy került a sötét kard Gideonhoz. A népét akarta menteni azzal, hogy átadta neki a kardot, de Gideon még annál is undorítóbban árulta el, mint amire esetleg Bo számított. Számomra ezzel Bo-Katan teljes megváltást nyert, kb. azokat éreztem amiket Din is elmond neki. Nem érdekli a sötét kard, nem érdekli a származása, csak maga az ember és a becsülete. Abból pedig Bo jelesre vizsgázott. Így mire odaérünk a nagy kohóhoz, minden kérdés tisztázott, mert ugyan volt még egy konfliktus Vizsla és Woves között, de azt Grogu segítségével sikerült lecsillapítani. Mondjuk nem is baj, hogy kiengedte a két főkakas a gőzt.

A kohónál játszódó jelenetekről csak szuperlatívuszokban lehet írni. Gideon felfedi minden kártyáját, miért kellett neki Grogu, miért klónozott…zseniális az egész. Ezzel egyébként egy nagyon erős tényezőként száll be a birodalmi maradványok versenyébe, borzasztó kíváncsi leszek, mit kezd Thrawn-nal ha az előkerül. Ráadásul ezek még nem is tudják, hogy Palpatine a háttérben kavar, és már akkora flottája van, hogy egy hajóval is röhögve kiiktathatja őket.

Ha elképzeljük, ahogy ezek a szálak egy epikus mozifilmben lesznek lezárva, nem lehet nem beleborzongani.

A végén természetesen nem hagyhatom ki Vizsla önfeláldozását, ami súlyos pontot tett a rész végére. Sose hittem volna, hogy ennyire megérint a halála. Az igazság az, hogy a szívem mélyén kedveltem a fickót. Itt jöttem rá. Egy mandalore-i harcosnak nem lehet nagyobb dicsőség annál, minthogy a saját bolygóját védve esik el. Frenetikus volt, ahogy egy tank módjára kinyírt egy egész szakaszt, a fegyvere meg úgy izzott, mint Vizsla harci kedve. Amikor bekreplát akkor is ment előre és puszta kézzel pusztította az ellent. Itt is jól látszódott, hogy egy mandalore-i harcos milyen hatalmas erővel és hatékonysággal rendelkezik. A páncél nem minden, hisz az ellenfeleken is beszkár volt, mégis hullottak, mint a legyek. Aztán feltűnt a három pretoriánus őr, akik olyan brutális módon végezték ki Vizslát, amilyet én még a Star Wars-ban nem láttam. :o

 

R.I.P. Paz, hiányozni fogsz! 

 

Mindezek fényében úgy gondolom, sok gatyát kell bekészíteni a jövő heti évadzáróra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És persze Gideon is felszerelte magát, hogy egyem a kicsi szívét. A szavai alapján ő tényleg uralkodni akar, mi több, kezd a terve is körvonalazódni: Erőhasználó, beskarral megerősített sötétosztagos páncélt viselő klón sereget akar felállítani, legalábbis a szavaiból és az eddig ismert dolgokbül nekem most ez jött le.

Szerintem ez egyértelmű, fentebb én is erre a megállapításra jutottam. Gideon kicsit Maulra is emlékeztetett, főleg amikor a megbeszélésre ment, és azokon az energia kapukon keresztül vezetett az útja.

 

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Din fogságba esik, hőseink menekülni kényszerülnek,

Bennem felmerült egy kérdőjel ezzel kapcsolatban, hogy miért fogták el Dint? Valószínűleg Grogu még mindig kell Gideonnak, így ezzel akarja magához csalni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igy az új rész megtekintése után, s hogy felmerült Thrawn neve, és hogy mennyire fittyet hányt Gideon, Thrawn-ra, nekem az a gondolatom, hogy Gideon hatalmasat fog koppanni, amikor majd Thrawn megjelenik, és elveszi tőle azt a hatalmat, ami már szinte megrészegiti... 

Lehet nem lesz igazam, de elképzelhetőnek tartom hogy Thrawn átveszi Gideon helyét majd. S gondolom, akkor igy ér majd össze az Ahsoka sorozattal a story, egy ponton. 

 

De, ha nagyon nagy baromságot irtam, akkor sorry. Nekem ezek a gondolatok jutottak eszembe. Olyan furán, már, már lekezelően beszélt Gideon, Thrawn-ról. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az nekem nem volt világos, hogy Palleon Thrawn jobbkeze. Így már másabb a dolgok állása. Bár arra Palleon se válaszolt, hogy merre van a főadmirális. :) 

 

Más. Vad ötlet, de lehet benne valami, hogy a Fegyverkovács áruló lenne? Ő vezette oda őket Gideon rejtekébe, és le is lépett még idő előtt. Ez azt is megmagyarázná, hogy miért volt ennyire nyájas végig Bo-Katannal. ÉS talán ő is szöktette meg Gideont? :P 

 

7 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Igy az új rész megtekintése után, s hogy felmerült Thrawn neve, és hogy mennyire fittyet hányt Gideon, Thrawn-ra, nekem az a gondolatom, hogy Gideon hatalmasat fog koppanni, amikor majd Thrawn megjelenik, és elveszi tőle azt a hatalmat, ami már szinte megrészegiti... 

Lehet nem lesz igazam, de elképzelhetőnek tartom hogy Thrawn átveszi Gideon helyét majd. S gondolom, akkor igy ér majd össze az Ahsoka sorozattal a story, egy ponton. 

Gideon egész erősnek tűnik már, szerintem meggyűlik vele Thrawn baja. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az nekem nem volt világos, hogy Palleon Thrawn jobbkeze. Így már másabb a dolgok állása. Bár arra Palleon se válaszolt, hogy merre van a főadmirális. :) 

 

Más. Vad ötlet, de lehet benne valami, hogy a Fegyverkovács áruló lenne? Ő vezette oda őket Gideon rejtekébe, és le is lépett még idő előtt. Ez azt is megmagyarázná, hogy miért volt ennyire nyájas végig Bo-Katannal. ÉS talán ő is szöktette meg Gideont? :P 

 

Gideon egész erősnek tűnik már, szerintem meggyűlik vele Thrawn baja. 

Tuti,hogy áruló. Ez lesz a csavar benne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az valóban nagy csavar lenne, ha a Fegyverkovács lenne az áruló, vagyis a másik kém. :P A címben szereplő többes számú kémből nyilvánvalóan csak Kane derült ki. 

 

De mi vezethetné őt erre? Ha szándékosan löki oda Gideonnak Bo-Katant, annak még lenne értelme, hiszen nagyon más vonalat visz. Na de ezzel a saját embereit is leölette, élükön Paz Vizlával. Ráadásul a végén Dint fogták el, nem Bo-t. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az nem létezik, hogy a fegyverkovács áruló legyen. Olyan szinten keményvonalas mandi, hogy szerintem neki elvi szinten nem fér bele bármi olyan ami szembemenne a mandalori érdekekkel. Nem is emlékszem olyan karakterre a részben akire még csak erőltetve is rá lehetne nyomni az áruló jelzőt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huhh elképesztően jó volt ez a rész. Szépen összeértek a szálak, szóval nem szólhatok én se szót se. Ügyesen csinálták, még ha évad közben is volt ez ennyire egyértelmű. :D

 

Kezdjük az elején. Imádom, hogy ezekben a részekben csomó klasszikusból vesznek át hangulatok, akár jeleneteket. Az cold opening és azon belül is a darkos Coruscant baromi hangulatus volt, akár egy Blade runner jelenet. Láthattuk amint a kis kémünk jelentést tesz Gideonnak. Ez a kutasz droid de nézett ki még ilyen félelmetesen. :D De így legalább beigazolódott, amire szerintem mindenki számított, hogy a Moff beépített embere, és belülről intézi a dolgokat. Lehet talán, hogy hosszabb pórázon is van azok után hogy segített egy "árulót" elfogni.

 

Majd jött a része egyik legjobb jelenete, ahogy a Birodalomiak még mindig próbálkoznak visszakapaszkoni és megragadni újra a hatalmat. Amint megláttam a bajszos csávót, mondom egy úgy néz ki mint Palleon...de mondom biztos nem...erre DE! :D Hát én nem tudom, mit akarnak ezzel a könyvtrilógiával, de egyre jobban várom. :D

Hux kicsit furira sikerült, az annyira nem tetszett, de nem gond. És hát a legjobb, ahogy próbálnak a másik fölé kerekedni. Úgy néz ki, hogy Gideon szépen próbálja akadályozni, hogy Palpi visszatérjen - ezért is iktatta ki Pershinget. és csak övé legyen a hatalom. Úgy látszik, klónozni tud már, jeditől is van mintája és beskárja is...szóval amik mellett elment tartályok, gondolom beskárral felszerelt jedi klónok lesznek???? :D Hát ez valami állat lesz. :D Persze élvezze csak ki amíg Thrawn vissza nem tér. :))))

 

IG12 - hát mégis volt valami értelme az első részes mellékküldinek. Sajnálom h 11 már nincs velünk, de Grogu nagyon menő ebben a kis robotban. :D És kaptunk pár aranyos poént is ettől a résztől. 

 

Amúgy az egész rész elképesztő látvánnyal bírt megint. Egész Mandalore, a flotta, a hajó amivel a felszínen mentek, és hát ismét egy óriási szörny. Ezeknél a szörnyes jeleneteknél - amiket úgy látszik imád az író meg persze mi is - tudják igazán kiélni magukat, mert eskü mintha valami háborús mozifilmet néztem volna olyan kemény volt.

 

Ami kicsit zavaros nekem, az a Mandalore története, idő kezelése. Mármint sokszor úgy beszélnek róla, hogy mintha nemrég lett volna a bombázás. Hol voltak eddig azok a mandók akik a hajóval jöttek? miben sérültek meg? ennyi idő alatt miért nem ment senki felderíteni Mandalore-t? Mert átkozott? nem hinném. Kitől kell visszafoglalni, mert nem gondoltak rá, hogy lehetnek itt még birodalmiak, inkább azt említették, hogy a bombázások lényeket csalhattak a felszínre. Szóval nekem ez így kicsit sántít, pedig ezek a csaták amikről mesélnek nem ma voltak. Na mind1.

 

Majd jött a csata csata hátán. Beskáros rohamosztagosok...ááá nagyon menő volt. Jól megmutatták...mindenki, hogy kell harcolni. Itt szerencsére azért jobban kijött egy kis taktika is, bár az ellenfél még mindig sokszor nagyon nagyon buta és csak úgy beleállnak a lövésekbe. Pont most nézem a TBB 2. évadát, és azt veszem észre, hogy a harcok 100x jobban koreografáltak, mint az élőszereplős bármiben. Az ellenfelek használnak tereptárgyakat amik mögött elbújnak, nem csak a nyílt terepen rohangálnak, hogy ide lőjj. Értem én, hogy beskar van rajtuk, de mikor az összes mandó lövi az ajtót, majd mondja moff hogy nyissák fel a kaput, hát ott instant meghalt volt az összes trooper. :D főleg ha azt vesszük, hogy Vizsla egyedül lenyomta az összeset. Jesszusom mekkora harc volt és hogy sajnáltam szegényt.

Majd mikor megláttam az árnyékok, először valamiért a Ren lovagok ugrottak be - pedig a rész elején még említették is a pretorian őröket.

Hát ez megint hátborzongató volt. imádtam. Te jó ég mi lesz itt még. Mandó elkapja, a többiek menekülnek, de valami más elment segítséget hívni. Moff jedi klónjai.

 

Nagyon epik lesz a zárás, ezért ez most "csak" 9,5/10

 

UI: miért kémek volt a része címe...? :D

 

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Pildi írta:

Az valóban nagy csavar lenne, ha a Fegyverkovács lenne az áruló, vagyis a másik kém. :P A címben szereplő többes számú kémből nyilvánvalóan csak Kane derült ki. 

 

De mi vezethetné őt erre? Ha szándékosan löki oda Gideonnak Bo-Katant, annak még lenne értelme, hiszen nagyon más vonalat visz. Na de ezzel a saját embereit is leölette, élükön Paz Vizlával. Ráadásul a végén Dint fogták el, nem Bo-t. 

 

Lehet hogy amig Kane Gideon-nak kémkedik, addig a megmaradt Birodalmi kerekasztalon belül valaki Thrawn-nak kémkedik, esetleg, pont Gideon ellen? 

A fegyverkovács nem lehet, akkor Din-t is elárulná, nem csak Bo-Katan-t..? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Gideont beszkáros valaki(k) szabadították ki. Erre még nincs magyarázat. 

Egy egész századnyi beszkárpáncélos dark troopere van. Szerintem adja magát a magyarázat. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Sosem volt olyan, hogy TIE Interceptor projekt. A TIE/IN-ek nem sokkal a TIE/ln-ek után jelentek meg, most már vagy húsz éves gépítpus. Kronológiailag legelőször a Star Wars Jedi: Fallen Orderben látni 14 évvel a yavini csata előtt. Ott a Második Nővér egy Interceptor prototípust vezet. Aztán három évvel a yavini csata előtt kezdték el őket sorozatgyártani. Szerintem, amire te gondolsz, a a TIE/d Defender, az volt a Rebels-ben Thrawn projektje (bár tény, hogy a sorozatgyártott Interceptorok is abban a sorozatban jelentek meg először, de az a Defendertől és Thrawntól független).

 

 

Köszi, valóban, ahogy írtam is, kevertem a Defenderekkel.

 

Jah ami még beugrott, hogy ahogy megjelent a Mando flotta, az katartikus volt. Kicsit nekem megidézte azt, amikor a GoT 8. évadában megjelenik Dany makulátlan serege, majd a sárkányok az égen. Hasonló érzésem volt ebben a jelenetben, nagyon tetszett.


Egy kérdésem még lenne: ezek a Gideon féle beskaros katonák klónok? Valószínűleg igen, csak megerősítést várok. Ugye ahogy sétált be Gideon ott is klónok voltak a tartályokban.
Kinek a klónjai lehetnek?

Szerkesztve: - Galen Malek89
lemaradt kérdés
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetnek klónok is, de átlag sorozott emberek is, egyelőre nincsen megerősítve, hogy klónok lennének. Az szerintem jelen esetben nem számít, hogy kinek a klónjai. Kivéve ha valahogyan Din klónjai lennének, akiket Grogu cukisága késztet majd tömeges megadásra az évad végén. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Brendol Hux amúgy már nem az Ismeretlen Régiókban van az Első Renddel? Jakku után ő meglépett a családdal meg Sloan-ékkal ha jól emlékszek

Jól emlékszel. Ezért is küldi ő a Snoke mellett is strázsáló preatoriánusokat és a TIE erősítést. Kronológiailag talán ez az első alkalom, hogy látjuk az Első Rend egy képviselőjét, vagy legalábbis annak a képviselőjét, amiből az Első Rend kifejlődik. Nem lennék meglepve, ha Sloane is előkerülne egyszer csak.

Szerkesztve: - Dzséjt
  • Nagyon tetszik 1
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Iqvi írta:

Lehetnek klónok is, de átlag sorozott emberek is, egyelőre nincsen megerősítve, hogy klónok lennének. Az szerintem jelen esetben nem számít, hogy kinek a klónjai. Kivéve ha valahogyan Din klónjai lennének, akiket Grogu cukisága késztet majd tömeges megadásra az évad végén. 

Én még arra gondoltam, hogy egyenesen Gideon klónja.

A mondata, hogy Mandalór tovább él majd benne is ezt erősítette bennem. Bár lehet erőltetett gondolat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 hour ago, Ody Mandrell said:

Meglátjuk. Egyszer már Bo-Katannal is befaragtunk ezzel kapcsolatban, most meglátjuk mi lesz. Gideont beszkáros valaki(k) szabadították ki. Erre még nincs magyarázat. 

Az is lehet, hogy a saját, beskar páncélos trooperei szabadították ki. Egyáltalán nem biztos, hogy mandalóriak voltak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Pildi írta:

Az valóban nagy csavar lenne, ha a Fegyverkovács lenne az áruló, vagyis a másik kém. :P A címben szereplő többes számú kémből nyilvánvalóan csak Kane derült ki. 

 

De mi vezethetné őt erre? Ha szándékosan löki oda Gideonnak Bo-Katant, annak még lenne értelme, hiszen nagyon más vonalat visz. Na de ezzel a saját embereit is leölette, élükön Paz Vizlával. Ráadásul a végén Dint fogták el, nem Bo-t. 

 

Ki tudja? Lehet, hogy valami őrült terve van és valamiben megállapodott Gideonnal. De kicsit erőltetett a dolog, belátom. :) Ettől persze még gyanús. Miért pont oda mentek ahol Gideon főhadiszállása van? Plusz a cím is árulkodó. 

 

1 órával korábban, kudar írta:

Ami kicsit zavaros nekem, az a Mandalore története, idő kezelése. Mármint sokszor úgy beszélnek róla, hogy mintha nemrég lett volna a bombázás. Hol voltak eddig azok a mandók akik a hajóval jöttek? miben sérültek meg? ennyi idő alatt miért nem ment senki felderíteni Mandalore-t? Mert átkozott? nem hinném. Kitől kell visszafoglalni, mert nem gondoltak rá, hogy lehetnek itt még birodalmiak, inkább azt említették, hogy a bombázások lényeket csalhattak a felszínre. Szóval nekem ez így kicsit sántít, pedig ezek a csaták amikről mesélnek nem ma voltak. Na mind1.

A vezér elmondta, hogy ők az irtás alatt is a bolygót járták. Gondolom azóta túlélnek, mint a Mad Max-ben. :) Átkozott, mert vallási fanatikus. Azoknak minden olyan dolog átkozott, amire valami maszlagot rá tudnak húzni. Itt ilyen volt a Bo-Katanon alapuló hazug történet. Erre Din is szépen rávilágít.

 

32 perccel korábban, Dzséjt írta:

Egy egész századnyi beszkárpáncélos dark troopere van. Szerintem adja magát a magyarázat. :) 

Jaj b*szki, hát tényleg. :facepalm:  Na, erről ez a jelenet jutott eszembe.

 

25 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Egy kérdésem még lenne: ezek a Gideon féle beskaros katonák klónok? Valószínűleg igen, csak megerősítést várok. Ugye ahogy sétált be Gideon ott is klónok voltak a tartályokban.
Kinek a klónjai lehetnek?

Szerintem gén technológiával felturbózott emberek lehetnek. Amennyiben tisztán klónok, az megint sok kérdést vetne fel.

 

16 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Brendol Hux amúgy már nem az Ismeretlen Régiókban van az Első Renddel? Yakku után ő meglépett a családdal meg Sloan-ékkal ha jól emlékszek

Az IR-ből nem csatlakozhatott be a tanácskozásba?

 

5 perccel korábban, Merfolk írta:

Az is lehet, hogy a saját, beskar páncélos trooperei szabadították ki. Egyáltalán nem biztos, hogy mandalóriak voltak.

Valószínűleg így volt, Dzséjt már helyretette. Erről az apróságról megfeledkeztem. :D 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, ez kemény volt, jól felpörögtek az események. Eddig túl sima volt minden, de ez most ütős volt.

 

Nem tudom, hogy az évadzáróra mit terveznek, hogy negatív felhanggal ér-e véget a dolog, vagy valahogy legyűrik Gideont? 2 dolgot várok: a Mythosaurusnak legyen benne szerepe, és legyen egy rövid jelenet Thrawnnal az Ahsoka felvezetéseként.

 

Amúgy mi az a Project Necromancer?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, kudar írta:

Ami kicsit zavaros nekem, az a Mandalore története, idő kezelése. Mármint sokszor úgy beszélnek róla, hogy mintha nemrég lett volna a bombázás. Hol voltak eddig azok a mandók akik a hajóval jöttek? miben sérültek meg? ennyi idő alatt miért nem ment senki felderíteni Mandalore-t? Mert átkozott? nem hinném. Kitől kell visszafoglalni, mert nem gondoltak rá, hogy lehetnek itt még birodalmiak, inkább azt említették, hogy a bombázások lényeket csalhattak a felszínre. Szóval nekem ez így kicsit sántít, pedig ezek a csaták amikről mesélnek nem ma voltak. Na mind1.

Hogy mikor bombázták üveggé Mandalore-t, azt nem tudni. Az biztos, hogy maximum 9-10 évvel ezen események előtt, ugyanis a Rebels utolsó évadjában egyszer sem történik említés arról, hogy Mandalore-t ilyen csapás érte volna. Márpedig Sabine-hoz egy olyan infó, hogy a hazáját tükörré bombázták, a népét pedig jószerivel kiirtották, tuti eljutott volna, már csak azért is, mert ő emelte trónra Bo-Katant és az anyja, az apja és a testvére is részt vett a bolygón folyó harcokban. Szóval a Rebels utolsó részéig biztos nem történt meg, így csak pár hónappal a yavini csata előtt, vagy már az után jött a a Mandalore-i Nagy Tisztogatás. Ilyen formán az sem lehetetlen, hogy már a polgárháború végén történt meg, pár hónappal a Halálcsillag II felrobbanása előtt, és akkor máris nem 9-10, hanem csak 5-6 évről beszélünk. És az már nem olyan sok idő.

Azok a mandik, akik most csatlakoztak hozzájuk a vitorlással, ott voltak végig a Mandalore-on. Valószínűleg a bombázások túlélői, akik ott ragadtak, mert nem maradt használható hajó. Aztán nyomták tovább Mad Max stílusban. Mivel elmenni nem tudtak, és amúgy is nagyon kevesen maradhattak, azok sem jó bőrben, a Birodalom nem foglalkozott velük. Az meg, hogy miben sérültek meg, szerintem nem nagy talány. Eddig kétszer jártunk a szétbombázott bolygón, mindkétszer mindenféle szörny mászott elő a föld alól, ami kis híján kinyírta hőseinket, sőt néhány mandit ki is nyírt. Din nem tudott két napot eltölteni itt úgy, hogy ne akarta volna valami megenni, széttépni, agyonütni, lecsapolni a vérét. Ezek meg évek óta itt élhetnek és hadakozhatnak ezekkel a lényekkel. Szóval adja magát, hogy a mindennapi túlélésben sérültek meg.

Azt meg senki sem mondta, hogy Mandalore-on senki sem járt később. Csak a vallási zigóták állították, hogy Mandalore lakhatatlan az átok miatt, azoknak meg ugye nem kell bizonyíték, hiszen az ésszerű gondokodás semmilyen vallási fanatikusnak nem az erőssége. Viszont Bo-Katan és kompániája nyilvánvalóan biztosan tudja, hogy a bolygó lakható, különben nem akarnák annyira visszafoglalni. Sőt a Heiress-ben még oda is mondja Kryze Dinnek, hogy "ne higgyen el mindent, amit hall". Biztos voltak már ott, bár valószínűleg jó párat levadászott a Birodalom, ahogy Bo-Katanra is azonnal rárepültek, amikor hazalátogatott. Amiből már arra is rájöhettek (bár szerintem ezt is már rég tudják), hogy bizony birodalmiak tanyáznak arrafelé, hiszen a TIE bombázók és a TIE Interceptorok hiperhajtómű híján csak a rendszerben lévő bázisról jöhettek. Mindössze az Őrzők Gyermekei hitték azt, hogy a bolygó átkozott, legalábbis addig, amíg egyikük félébredve a vallási agyhalálból el nem ment oda, aztán közölte velük, hogy nincs is olyan, hogy átok. De ne feledjük el, hogy ez a kis csoport az első évad elején még azt hitte, hogy rajtuk kívül nincs több mandalore-i, és ők is egyszerre csak egyetlen emberüket küldték fel a nevarrói felszínre. Ezek annyira elzárkóztak mindentől, hogy szerintem azt sem tudták, mi van Nevarro fővárosának szomszédságában, nemhogy azt, mi van a Mandalore-on.

  • Nagyon tetszik 1
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az  értékelésemben még én is azt hittem, hogy ezek különálló frakciók de azóta már árnyaltabb a véleményem. A felszínen lehetnek egy célért dolgozók, de ha mélyebben megnéznék őket biztos a saját dolgaikkal foglalkoznának. Elvileg tudhat mindenki a Palpatine-klón tervekről, viszont ebben az a veszély van, ha egy is lebukik akkor az ÚK megtudja mi készül az IR-ben. Persze lehet, hogy mind fanatikus és előtte kinyírná magát, amint már nem egyszer láttuk. Szóval ez még kicsit ködös, hogy ki és mit tud, de Gideon így is úgy is t*kös legény, hogy magának akarja a hatalmat egy Thrawn vagy Palpatinnal a másik oldalon. Ahogy a második évad végén csúszott-mászott, nem gondoltam volna, hogy ekkora tervei vannak. Ugye akkor mindenki azt hitte dolgozik valakinek.

 

Más. Az előző rész is eszembe jutott, hogy Bombardier lehetne majd itt az újjáépítő, aki kupolás városokat már létrehozott a Plaziron. Nagyon adná magát a lehetőség. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.