Jump to content

1x04 - Destroy Malevolence


Ody Mandrell

Recommended Posts

4. rész - Destroy Malevolence / Vesszen a Rosszakarat

 

epguide104.jpg

 

Írta: Tim Burns

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Prindaar-rendszer

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Padmé Amidala - Catherine Taber

C-3PO - Anthony Daniels

Grievous tábornok - Matthew Wood

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Plo Koon - James Arnold Taylor

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

R2-D2

 

Történet

Bár a Malevolence ionágyúit és hiperhajtóművét megbénították, maga a hajó még mindig működőképes. Obi-Wan a flottájával üldözőbe vette, miközben a Szeparatista jármű fedélzetén folynak a javítások. Közben Dooku gróf Grievous tábornok kezére játssza Padmé Amidala szenátort és a protokoll droidját, C-3PO-t, hogy túszul ejtve őket fedezhessék a Malevolence visszavonulását. Bár a szenátor kicsúszik a tábornok kezéből, Anakin és Obi-Wan, R2-D2 társaságában átszállnak a Malevolenc-re, hogy megmentsék Padmét és ha lehet, szabotálják a retteget hadihajót.

 

Érdekességek

- A Malevolence-t üldöző flotta vezérhajója a Resolute, mely Anakin zászlóshajója. Felismerhető a vörösre festett hídról.

- A forgatókönyv korai változatában még úgy volt, hogy Padmé a Kaliida Shoals Med. Központ evakuálása miatt száguld a helyszínre (az előző részben Obi-Wan a Naboo-tól kért segítséget). Később ezt megváltoztatták, hogy Padmé és C-3PO túszok lehessenek.

- A tűzoltó harci droidok mintázata hasonlít a valódi tűzoltók egyenruhájára.

- A forgatókönyvben Anakin terve még úgy szólt, hogy mikro-hiperűrugrásokkal közelítik meg a Malevolence-t, és csak pár centire a hadihajó felszínétől jelentek volna meg.

- Grievous „Hello there!” köszöntője utalás Kenobi üdvözlésére. Obi-Wan így üdvözli Grievoust az ep3-ban, majd R2-t az ep4-ben.

(Megjegyzés: magyarul az ep3-ban „Üdvözletem!”, az ep4-ben „Üdv neked!”, ebben a részben pedig „Szép jó napot!” a fordítás.)

- A sugár-jet vonatok mozdonyát az ep1-ben és ep3-ban látható droid csapatszállítók, az MTT-k ihlették.

- Mikor megáll a sugár-jet vonat, a bemondó azt tanácsolja, hogy „mind the gap”, azaz „vigyázzon a résre”, mely a vonat és a peron közti résre utal.

(Megjegyzés: magyarban a bemondó csak azt ismételgeti, hogy „Ki és beszállás!”)

- A záró képen a következő szereplők láthatók: Padmé, Anakin, Obi-Wan, R2 és C-3PO, vagyis a hősök csapata, mely megfelel az ep4-5-6 csapatának. Ám míg Leia, Luke, Han és a két droid az ep4-ben és az ep6-ban is kaptak közös záró képet, addig az előzmények hősei egyszer sem. Az ep1-ben C-3PO, az ep2-ben Obi-Wan hiányzik a képről, míg az ep3-ban már semmiféle hős csapat sincs. Ez az első alkalom, hogy ez az ötös zárójelenetet kapott.

S01E04.jpg

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsoltaban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Anyám, azt hiszem nekem eddig ez a rész tetszett sztem a legjobban.

Nagyon ackiódús, és hangulatos, remekül felépített.

Komolyan Ep4 hangulatom volt, mintha egész végig a Halálcsillagon mászkáltak volt.

Olyan volt nekem ez a rész, mintha nem is 20 perces lett volna, annyi minden történt benne.

Sajnáltam Malevolence-t, hogy pusztulnia kellett, jól kitalált hajó volt. És akkor gondolom most már Plo-t se mostanában látjuk viszont.

Grivi és Obi találkozása is nagyon állat volt.

Összességében SZUPER rész volt! :)

Már alig bírom kivárni a következőt! :)

Link to comment
Share on other sites

Cseppet sem meglepő módon ez is egy kiváló rész volt! Amolyan kellemes kis levezető az elöző kettő után. A szétrobbanni készülő Malevolence remek hátteret adott az egészhez. A belső terek gyönyörüek voltak! Padmét és Anakint jó volt együtt látni. Egyedül azt sajnálom, hogy az a bizonyos csók végül nem csattant el. Az sokat dobhatott volna az összhatáson még.

 

Obi és Grivi párbajának is örültem: pontosabban annak, hogy nem volt igazi párbaj igy nem mondtak ellent az ep.3-nak. A "Hello there" beköszönés Grivivtől pedig nemcsak azért jó mert utal az ep.3-ra, hanem mert akár innentől ugy is lehet nézni, hogy Obi később direkt köszön be ezzel az Utapaun.

 

A robotpoénok megint felváltva tetszettek és nem tetszettek, de már kezdek hozzájuk edződni. 3PO egyébként jópofa volt: ahogy megijedt R2 lámpájától az LOL! És nagyon bejön, hogy eddig minden egyes rész tele volt saját ötletekkel... nagyon kiváncsi vagyok hogy ezt tartani tudják-e. Mindenesetre a Rookies elözetese a végén egyszerüen üt! Arra számitok hogy az egyik legjobb részt köszönthetjük majd benne ;)

Link to comment
Share on other sites

Második nézés után még pár apróság ami kifejezetten tetszett:

 

-A nyitójelenet maga, amire a kórus-zene csak rátesz egy lapáttal. Nagyon hatásos.

 

-Hogy Grievous eddig ebben az epizódban a legfélelmetesebb és az hogy gyakorlatilag azért marad le a Malevolence felrobbanásáról, mert épp üldözőbe vette Anakint: végre egy főgonosz akit nem a gyávasága ment meg.

 

-Végre megtudjuk hogyan pusztul el Padmé ep.2-es hajója.

 

-Az űrhajón belüli vonatok: Filoni azt mondja a "kommentár-videóban", hogy eredetileg csak pár darabot szántak a hajóba, ám akkor a látványtervezők előrukkoltak azzal az óriási csarnokkal, amiben számtalan ilyen megy. Jól tették.

 

-Padmé karaktere bámulatosan jól müködik ebben a részben. Még több Padmé kéne a sorozatba.

 

-Végre újra együtt láttjuk harcolni Anakin és Obi-Want. Ez szintén olyasmi amire remélhetöleg még lesz példa.

 

-Az a jelenet amikor Grievous egyszerüen lekapcsolja Dooku holoadását és aztán ahogy beadják Dookut.

 

-Az a poén, amikor Grivi ugrik és utána ugrik három harci robot is: van egy-két gyenge robot humorizálás ebben az epizódban (tűzoltók), de ez például rohadt jó ;)

 

És egy apróság ami nem tetszik: Grievous semmiből előbukkanó köpenye az elején.

Link to comment
Share on other sites

Nekem eddig, a pilotot is beleszámolva, ez a rész tetszik a legkevésbé. Persze ettől még nagyon ütős epizód volt, csak a többi jobban bejött.

 

Ami nem tetszett:

- A tüzoltós poénok a droidokkal.

- Grivinek hogyan került elő az elején a köpenye, mikor az előző végén sehol sem volt? Jól áll rajta, de kicsit olyan érzés, mintha Grivi a szétrobbanó hajón lement volna a kabinjába, hogy magára öltse a köpenyt, elvégre mégsem menekülhet slamposan ;)

- Most éreztem igazán, hogy kevés a 22 perc. A vége nagyon hirtelen volt. Mintha elvágták volna az üdvrivalgást, aztán gyorsan betettek még egy csoportképet a trióról, oszt szevasz. A tüzoltópoénokat lecserélhették volna pár másodperccel hosszabb happy endre.

 

Ami tetszett:

- A Twilight teljes értékű hajó lett, mint a Millennium Falcon. Végre a szérián belül is van neve.

- A droiod poénok a fent említet kivételével bejöttek, különösen a Bomarr által említett ugrás.

- "Hello there!" Amit Bomarr leírt róla, annál többet nem is lehet hozzáfűzni. Remek poén volt :D

- Padmé és Anakin együtt, erősíti házastársi viszonyukat. Az a csók nem ártott volna. Talán nem akartak túl érzelgősek lenni a készítők, de ha belegondolunk, hogy nem találkoztak valószínűleg az esküvőjük óta... hát ez minimum emberkinzás (bár biztos elvonulnak majd a hadihajón).

- Megtudtuk, hová lett Padmé ep2-es hajója. Kár érte, szép hajó volt (viszont a pilotban már benne volt az ep3-as kivitel is).

- Palpatine remek tervet ötölt ki azzal, hogy Padmét küldte a helyszínre. Jól tudta, hogy ha őt fogják el, akkor Anakin visszalép. Az öreg Sidious nagyon meg akarta menteni a Malevolence-t. Azért jó tudni, hogy nem mindig a gonoszok szájíze szerint alakultak a dolgok, mint az ep1-2-3-ban végig.

- Obi-Wan és Anakin együtt akcióban, a végén pedig összeállt újra a nagy csapat: Padmé, Anakin, Obi-Wan, C-3PO és R2-D2

- C-3PO és R2 még mindig nagy csapat. C poénjai tetszettek, bár a vonat általi elütés kicsit talán túlzás volt (szét kellett volna esnie). De jó vicc volt.

- A vonatcsarnok baromi jól festet.

- Ügyeltek Obi-Wan és Grievous találkozására.

- Grievous kinyomta Dookut. Ez a jelenet felért a Rising Malevolence azon jelenetéhez, mikor Anakinék megléptek és Dooku és Grivi egymásra meredtek.

 

Összességében, jó kis lezárása volt ez a trilógiának. A Rokkies viszont szerintem az egyik kedvencem lesz nekem is :D

Link to comment
Share on other sites

Megnéztem én is. Király volt. A droidok humora egyre jobb (nekem az összes tetszett, de) kedvencem az volt, hogy ők is ugrottak volna Grievous és Obi után. Azt még vissza is pörgettem és megnéztem újra, nagyon ott volt. Bár 3PO nem jött be. Nincs semmi baja, mikor hozzácsapódik a vonathoz, meg amikor lerepül onnan. Hm.... :|

De tetszettek ezek a vonatféleségek a Malevolence-en. Grievous járása és az, hogy nem érdekli Dooku azon mondata, hogy vigyázzon a droidokra meg lekapcsolja Dookut. Ezek után azt hinné az ember, hogy Dooku keményen megbünteti engedelmetlensége miatt, de mivel tudjuk, hogy haja szála (khmm. van haja Grivinek? ;)) sem görbül, így kissé fura ez....

 

Megint volt Luminara :D Már nagyon várom azt a rész, mikor megküzd Ventressel. Egyik kedvencem :D

 

Dzséjt: És akkor a hadihajón megtörténhetne az ikrek fogantatása is, ezzel is eltérve a régi CW-től, amiben ez benne volt.

Edited by Darth_Phobos
Link to comment
Share on other sites

Dzséjt: És akkor a hadihajón megtörténhetne az ikrek fogantatása is, ezzel is eltérve a régi CW-től, amiben ez benne volt.

Szerintem az még egy kicsit korai lenne. Bár nem mondanak időt, de szvsz ez még csak a háború félideje, és még legalább másfél évig tart.

Link to comment
Share on other sites

Grievous és Dooku között érezni a feszültséget ami minden résszel egy kicsit fokozódik. Remélem ez az elentét, idézőjeles szembenállás majd vezet is valahova és a feszültségkeltő dramaturgián kívül történeti értéke is lesz.

 

És Grievous ezzel a droid zúzásával akkora egy durung vadparaszt....imádom. Igazi agresszív barom.;)

 

És ne felejtsétek...az alkeszek is folyton krákognak és azok is durungok. :D

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó volt ez az epizód is. Feszített tempó, hangulatos képek, és egyre jobban tetsző droidpoénok. ;) Grievous végre félelmetes ellenségnek tűnik fel számomra. Az EP3-ban ugyanis mindig nála erősebbekkel került szembe, így nagyon fenyegetőnek sose éreztem. Az előző részekben több aljas húzást mutatott, de félelmetesnek sose láttam, egészen mostanáig, amikor Padmé szemével látjuk, ahogy a droidjaival őt keresi. Rögtön eszembe jutott a Liar of Grievous epizód, és a legutóbbi előzetes, amelyben részleteket láthattunk belőle. Különleges teremtmény, az kétségtelen. A "Hello, there" jelenet nagyon jól sikerült, a helyszíntől is leesett az állam.

Padmé... az első benyomásom az volt róla, hogy nem tetszik a hangja... :D Nagyon messze van Natalie Portmantől, nem igazán tudom a karakterrel összehozni, pedig maga a figura szépen működik. A hipertérből kilépésük nagyon jól sikerült. (A csókért tényleg kár.)

A poénok: nagyon tetszett pl. Obi-Wan és Grievous után a három droid ugrása (én is visszatekertem :D ), vagy a "That's impressive" szöveg. :| Ami nagyon nem jött be, az a tűzoltódroidos poénkodás. A hajóról meg valahogy sejtettem, hogy a holdba fog ugrani. :D

Összességében azt mondanám, bár kiváló lett ez a rész is, mégis a trilógia leggyengébb darabjának tartom. Az eddigiekben ugyanis mindig láttunk valami olyat, amilyet a filmekben sosem. Olyan hangulatokat kaptunk, amire sose volt példa. Ehhez képest most "csak" a mozifilmekből megszokott könnyed akciójelenetek peregtek egymás után, néhol olyan érzést keltve, mintha az EP2 droidgyárát ötvözték volna az EP3 Invisible Handes akcióival. Persze így sem rossz a végeredmény, de ezt érzem a legkevésbé eredetinek. És, ahogy Dzséjt is írta, mintha elvágták volna a végét... Semmi ünneplés, csak a végefőcím. Három epizódnyi történés után ez kicsit hirtelen jött. :D

És most már úgy vélem, ez a trilógia rossz pilot lett volna, elsősorban a karakterkezelése miatt. Ashoka figurája egyre súlytalanabb, ahogy halad a történet, és egyre kevesebb köze van Anakinhez. Plo Koon, aki remekelt a trilógia első részében, már két mondatos szereppel kell, hogy beérje, nekem pedig valahogy az volt az érzésem a feltűnésekor, hogy ennyi elég is volt belőle, mostantól inkább mutassanak más "háttérjedit". :|

Itt jegyezném meg, amit már régóta tervezek leírni: a sorozatnak nagyon rendben van a zenéje! Amennyire nem tetszett moziban a felpörgetett nyitózene, most annyira lenyűgöz. De még jobbak a sztori alatti zenék. Az elején, amikor a hajtóműveket látjuk, például kiemelkedően jó az aláfestés.

Link to comment
Share on other sites

És ne felejtsétek...az alkeszek is folyton krákognak és azok is durungok. ;)

Tehát Grivi alkesz :D Mondjuk, még lenne is rá okat :|

Mondjuk, érdekes Grivi és Dooku kapcsolata, annál is inkább, hogy az ep3-ban egyáltalán nincsenek kapcsolatban. Ez szerintem nagyon jó, hogy itt most megtudjuk, hogyan is viszonyult egymáshoz a katonai és a politikai vezető (szokás szerint, erősen ellentétes a véleményők :D ).

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Azzal, hogy ez a trilógia leggyengébbje azzal egyetértek, bár szerintem ez kódolva volt az elöző rész végével: azzal, hogy a záró-epizód elött kiiktatták a fő-fegyvert és ezzel a Malevolence fenyegetését, már csak levezetésre futhatta (épp ezért nekem a második rész befejezése bökte is a csöröm rendesen).

 

Viszont arra jó volt hogy afféle klasszikus "prequel trilógia" (képzavar, tudom) hangulatot teremtsenek: bár semmi bajom Ahsokával, most örültem, hogy Padmé, Anakin és Obi-Wan kapta a főszálat... tudva hogy Padméval az első tiz részben már csak a Jar Jaros epizódban találkozunk ez egyfajta kuriozumnak is betudható.

Edited by Bomarr
Link to comment
Share on other sites

Szerintem a főfegyver kiiktatásától függetlenül is lehetett volna több súlya ennek az epizódnak. Ezt egy picit hiányolom belőle. Eddig, mivel nem a fő karaktereket láttuk a történetben, komolyan lehetett izgulni, hogy ki éli túl. Így most kicsit olyan, mintha két rész alatt szépen előkészítették volna a színpadot a főhősök könnyed levezető játékára. Ez persze túlzás, de valami ilyesmit éreztem néhol.

De nem akarom, hogy úgy tűnjön, nagyon leszólom ezt a részt: meg lesz ez még nézve párszor. ;)

Link to comment
Share on other sites

Egy bajom volt, hamar kijutottak a Malevolance-ból.

 

A másik észrevétel, hogy az a csók megtörténhetett volna.

 

A harmadik, hogy szerintem Obi sejt valamit a kettejük viszonyáról...........Olyan furcsán nézeget Anakinra.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként mikor Obi-Wan oldalra néz miközben probálja 3PO-t átemelni elöszőr azt hittem hogy észrevette Padmét és Anakint és azért rontotta el az "Erőemelést".

 

A feszültség lanyhulása a trilógiában egyébként már az első két rész között is érezhető volt szerintem és azzal hogy az ion-ágyut kilötték gyakorlatilag az addigi feszültség origóját iktatták ki, amiről elötte azt lehetett sejteni, hogy majd az ellen fognak három részen át harcolni. Lehet nálam azért is müködött nagyon ez a mostani epizód, mert már nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy "levezetésen" kivül lesz itt más is (a csók elmaradása viszont égető hiány).

Edited by Bomarr
Link to comment
Share on other sites

Másodjára megnézve még két apró negatívum feltűnt:

- A droidok újra elmondják Grievousnak, hogy vége az elsődleges fegyvernek és a hiperhajtóműnek, amit már közöltek a tábornokkal az előző rész végén is. Grivi meg újra elsüti a "lehetetlen" elképedését. Ez kicsit túlmagyarázós szájbarágás volt. Aki látta az előző részt, nyílván tudja, hogy a hiperhajtómű és az ionágyú tönkrement.

- Grievous azt mondja a droidoknak, hogy hozzák elé a potyautast. Erre amikor a droidok meglátják Padmét, megkísérlik agyonlőni.

Link to comment
Share on other sites

- Grievous azt mondja a droidoknak, hogy hozzák elé a potyautast. Erre amikor a droidok meglátják Padmét, megkísérlik agyonlőni.

 

Ez nekem is feltűnt, és nekem se tetszett. :D Mármint csak simán értelmetlen.

Link to comment
Share on other sites

Á, ez hatalmas rész volt! :P Feszült tempó, piszkosul kidolgozott belső terek.....Thripio és Artu újra együtt(!), és szépen csipkedték egymást.....nekem ez a rész jött be eddig a legjobban. :D Minden benne volt ami ebben az epizódban is előhozta a hagyományos Star Wars feelinget. Marha jó volt no. :D Nem is tudnék kivetnivalót találni benne. A droidok poénjai ütöttek rendesen. A tűzoltódroidoknál szó szerint majdnem lefordultam a székről. :P De az ugrás se volt semmi. :D

Amit még észrevettem az az, hogy mintha finomítottak volna Anakin arckifejezésein. Már-már tapinthatóvá váltak az érzelmei amikor Padméról volt szó.

No egyenlőre röviden ennyit. Majd még párszor úgyis megnézem :D

Link to comment
Share on other sites

A kábeles és a HD adások között volt egy kis különbség.

HD - Plo, 05:52 :"I'm afraid that Master Skywalker is having a terrible risk."(Attól félek, Skywalker mester szörnyű kockázatot vállal.)

SD - Plo, 05:52 :"There he goes again, craving adventure and excitement."(Akkor hát kezdődik megint: kalandvágy és izgalom.)

Link to comment
Share on other sites

Másodjára megnézve még két apró negatívum feltűnt:

- A droidok újra elmondják Grievousnak, hogy vége az elsődleges fegyvernek és a hiperhajtóműnek, amit már közöltek a tábornokkal az előző rész végén is. Grivi meg újra elsüti a "lehetetlen" elképedését.

Azt mondja a droid, hogy a hajtóművek állnak le. Szóval ez új. :D

Link to comment
Share on other sites

Ismét egy remek résszel gazdagodtunk. Érdekes volt ez a Malevolence kaland, mert olyan mintha részről részre könnyedebbre vennék a figurát. Ez általában fordítva szokott lenni.

Ami nagyon tetszett benne az a sérült hajó, és annak belső terei. Nagyon jó voltak érzékeltetve a sérülések. Mindenhol tűz gócok és füst. Ez sokat hozzáadott a hangulathoz.

Jól láthatóan erre a részre Padmé személyében egy meglepetést időzítettek. Sidiousnak annyira fontos volt a hajó, hogy képes lett volna a szenátort is beáldozni a megmentése érdekében. A hajón való bujkálás nagyon rendben volt, köszönhetően az ismert szereposztásnak és a remek környezetnek. Plo-Koon vagy Ahsoka pont kellő mennyiséget szerepelt a részben, nekik most ennyi jutott. Bennem fel se merült, hogy több kellene belőlük. Szerintem itt remekül működött a megszokott ötös, kár lett volna megbontani őket.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Végre egy rész, amit veletek együtt látok.

 

Nekem tetszett a könnyed hangvétele, amolyan Invisible Handes érzésem volt végig. A száguldozó vonatokat írtátok, hát azok bizony nekem is tetszettek, ahogy Obi-wan bekerítése is, és az a nyugalom, ahogy kezeli a helyzetet.

 

A droidok ugrós poénján szakadtam. Nem elég, hogy kettő leesik a mélységbe, a harmadikat még el is üti a vonat. Hát az kész volt.

 

De az epizód csúcsjelenete egyértelműen Grievous és Dooku beszélgetése... illetőleg annak vége.

 

Valaki felvetette, hogy fokozatosan oldódott a feszültség az első részt követően. Valószínűleg ez azzal magyarázható, hogy a Rosszindulatot csak lépésről lépésre lehetett elpusztítani: először a láthatatlanságát, aztán az ionágyúját, majd végül magát a hajót. Ezek a lépések pedig oldották a komolyságot, ennek megfelelően hozzáhangolták a karakterek és a párbeszédek hangvételét.

 

Kimondottan nem baj szerintem, hogy Ashoka most háttérben maradt, valahogy úgy érzem, hogy ő és Padmé ütné egymást. C3PO és R2 találkozása viszont zseniális húzás volt.

 

A végét én speciel összecsapottnak éreztem, nyilván az idő limit miatt.

Link to comment
Share on other sites

Ez is nagyon jó rész. A poénok bejövősek, az akciók bejövősek és a párbeszédek is bejövősek. Grivi "Hello there!"-je tényleg nagyon frankó beszólás, jó ötletnek tartom hogy Obi tőle tanulta el.

Úgy vettem észre hogy néhány jelenet a T3-ból kapta az ihletet: Grivi kimászik a vasak alól, 3PO-t elcsapja a vonat és 3PO lerepül a vonatról.

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Gondolom itt a végleges meghibásodásról volt szó.

Aligha, egyrészt, majdnem ugyanazt a mondatot mondják:

"We've lost both primary weapons." - 1x03

"We've lost our primary weapon." - 1x04

"The hyperdrive has been disabled." - 1x03

"The hyperdrive has been disabled." - 1x04

 

Másrészt, (ez már pusztán érdekességként) a jelenetek is felettébb hasonlóak (megvan a magyarázat a köpenyre. Ezzel leplezték, hogy valójában kis módosítással kétszer használták fel ugyanazt a jelenetet.)

 

1x03 Shadow of Malevolence:

23563680475.jpg

 

1x04 Destroy Malevolence

23564568673.jpg

 

1x03 Shadow of Malevolence:

23563978433.jpg

 

1x04 Destroy Malevolence

23570715763.jpg

 

Úgy vettem észre hogy néhány jelenet a T3-ból kapta az ihletet: Grivi kimászik a vasak alól, 3PO-t elcsapja a vonat és 3PO lerepül a vonatról.

Ezek inkább klasszikus poénok/jelenetek, amiket a T3 is már "máshonnan vett". Pl, a romok alól elődugott kéz szerepelt már a Quake 2 játékban, de filmben is volt már rá precedens, pl a Tini ninja teknőcök 2-ben, ami hirtelen beugrott. A vonat elcsapás és arról lepottyanás meg Tom&Jerry és Gyalogkakukk klasszikusok.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt ezt nagyszerűen kiszúrta. Nyilván a végén amikor editálták a részt, helyesnek látták hogy kipótolják a jeleneteket, de mivel a film már készen volt, vagy majdnem készen így vágási trükkhöz és jelenet ismétléshez folyamodtak. Ez nem hiba....majd minden filmben találkozni hasonlóval. De gratulálok, mert ügyesen észrevette Dzséjt.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Én inkább arra gondoltam, hogy azért ismétlik el ezt, hogy emlékeztessék a nézőket, hogy pontosan milyen is a hajó állapota. Ezt a Clone Warsban is eljátszották, amikor Ventress kétszer mondja ki azt, hogy a képességei pontosan jók ahhoz, hogy Sith legyen. (A Sith szóval nyitja a következő epizódot). Szerintem itt csak emlékeztetésről van szó, ez nem hiba.

Link to comment
Share on other sites

Grivi kimászik a vasak alól,

Erről jut eszembe. Grivi és a droidok bemennek PAdmé hajójába, és nem a tábornok kapcsol a helyzetet illetően, hanem a droid. :D Grivi kiszabadulása a roncsok közül viszont már nagyon ott van a szeren. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information