Jump to content

1x06 - Downfall of a Droid


Recommended Posts

6. rész - Downfall of a Droid / Egy droid veszte

 

epguide106.jpg

 

Írta: George Krstic

Rendezte: Rob Coleman

 

Helyszín: Bothawui

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Rex százados - Dee Bradley Baker

Gha Nachkt - Ron Perlman

Grievous tábornok - Matthew Wood

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Wulff Yularen admirális - Tom Kane

R2-D2

R3-S6 Goldie

 

Történet

Mivel Grievous tábornok előretört a Falleennál, Anakin rajtaütést szervez a következő célpontjánál, a Bothawui melletti aszteroidamezőben. Bár az akció sikerrel zárul, és Anakin erői vissza tudják verni Grievous hajóit, a menekülő tábornok kilövi a Jedi lovag gépét. Skywalkert megmenti Rex százados, azonban R2-D2 eltűnik. Anakin keresni kezdi a droidot, melyet egy Gha Nachkt nevű züllött roncsvadász szedett össze, és ajánlott fel Grievous tábornoknak. Míg R2 igyekszik megszökni fogvatartójától, addig Anakin próbál megbarátkozni új, kissé fura asztromech droidjával, az aranyszínű R3-S6-tal.

 

Érdekességek

- Ahsoka, jó szokásához híven, ezúttal Rexnek adott becenevet: a gyengélkedőn Rexternek nevezi.

- Készülési sorrendben ez volt a második epizód. Az első, a Castle of Deception végül a mozifilm része lett, így a sorozatban ebben a részben láthatóak a legkezdetlegesebb animációk.

- Ha az eredetileg eltervezett sorrendben vetítették volna a sorozat részeit, ez az epizód adna magyarázatot arra, miért is ódzkodott Anakin az A Rosszakarat árnyéka (1x03 Shadow os Malevolence) című epizódban Ahsoka repülésétől. Az a párbeszéd ugyanis utalás a padawan ebben a részben végrehajtott manőverére, melyben átrepült két egymás felé közeledő cirkáló között.

- Obi-Wan „dime-a-dozen” kifejezése arra utal, hogy a Star Wars világában tízcentesek vannak. A „dime” szót ugyanis a tízcentesre használják.

- A korai időkben az epizód elején lévő Jedi bölcsesség még így szólt: „Barátra lelni nehéz, akárcsak elhagyni, és lehetetlen elfeledni.” („Friends are hard to find, difficult to leave, impossible to forget.”)

- Újra (azaz, készítési sorrendben először) olvasható a Resolute taktikai képernyőjén az „ATTE RUL3Z SOME TEXT.” szöveg. Alatta a „Take that Grievous” felirat látható, ami annyit tesz, hogy „nesze Grievous”.

S01E06.jpg

- Mind a Bothawui, mind a Falleen az EU-ban bukkant fel először. A Bothawui bothanok szülőbolygója, akiknek kémhálózata lopja el az ep6-ban a II. Halálcsillag terveit. A Falleenról pedig a Fekete Nap feje, Xizor herceg származik, aki a főgonosz volt A Birodalom árnyai (Shadows of the Empire) című képregényben és könyvben.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ez is nagyon jó kis rész volt bár nekem személy szerint az előző valahogy jobban bejött.

 

Az első űrcsata valami eszméletlen ötletes volt. Mikor Grivi mondta h hátulról nem támadhatnak és mégis ott várták őket az aszteroidán, hát azon ngyon néztem. Marha jó volt. Grivi ahogy lehetett elhagyta a hajót, néztem is hogy hova megy. Tetszett az a poén, hogy "úgy látszik már én vagyok a parancsnok." :D

 

Szegény r2 elveszett. :D Érdekes volt egy trandoshit látni, Bossk után. :D De ami a legjobban tetszett az egész részben, az IG88asok, /legalábbis valami olyasfélék voltak, hiszen azokból elég kevés készült ha jól tom./ milyen mozgékonyak, és hogyan harcolnak. Még nem nagyon tudtam elképzelni, főleg nem mikor még Vader hajóján láttam először.

 

Aztán ugye ott van r3, ami nekem a rész negatíbuma volt, hiszem azért az elég gáz lenne, hogyha egy újgenerációs asztrodroid ennyi mindent elront. PErsze az is lehet h csak R2 van nagyon felturbózva, de akkor milyen lehet a többi...mind1 peóbálták menteni a dolgot egy mondattal, hogy "nincsen a programja rendesen frissítve..." :D

 

És hát a végén lévő kis összecsapás sem volt rossz. Már azt hittem látunk pár kullancsdroidot...de nem. :D

Ashoka and Rex to the rescue.

Hát szegény R2 megtalálása a következő részre marad. :D

Link to comment
Share on other sites

kolmilan: "3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki."

Tehát ha spoiler gomb mögé van rakva, akkor az TÉNYLEG spoiler :D

 

Amúgy tényleg jó volt a rész, Grivi megint szétcsapot egy drága droidot :D

Viszont az már megint uncsi, hogy a szepik vesztettek az elején, de bejött az aszteroidáról való tüzelések.

Link to comment
Share on other sites

Jó epizód volt, most kivételesen nem R2-nak kell megmentenie a hősöket, hanem a hősöknek R2-t.

Goldi fura volt, de szerintem "áruló". Úgy értem, mintha ez az egész játék arra ment volna ki, hogy Grievous elfogja R2-t, vagy legalábbis törbe csalja Anakint. Ezt abból gondolom, hogy leválasztotta a hipergyűrűt a legnagyobb bajban, nem engedte el a hajót mikor lőttek rá, meg bekapcsolta a követő jelet és szétsugározta az egész Galaxisban, ráadásul a trandoshan alapból R2-ra ment oda vadászni Grivi felbérlésére. Ja, és Grivi említette is, hogy most Anakin sétált bele az ő csapdájába. És mivel ismerünk még legalább egy nem idióta asztromechet, R4-P17-et, ezért kizártnak tartom, hogy csupán a frissítetlen programok miatt lenne ilyen gyagya. Gyári hibás, vissza garanciálba. Legalábbis remélem, hogy nem az lesz a vége, hogy minden droid egy idióta, és az egész Galaxisban csak R2 és C-3PO az egyetlen normális (bár 3PO azért annyira nem lóg ki a sorból :D ). Szóval szerintem ez az egész az aszteroidától kezdve csak egy nagy színjáték Grievous részéről, hogy megszerezze R2 memóriáját, és bónuszként megölhesse Anakint, aki olyan csúful leszerepeltette a Malevolence fiaskóval.

Na, a rész egyéb elemei is rendben voltak. A droidraktár kellemesen felidézte bennem az ep4-ből a jawa homokkúszó jelenetét, míg az IG szériás droidok harca végre tényleg bemutatta, miért is olyan veszélyesek ezek a droidok. Mert az ep5-ből, illetve a TCW filmből ez még nem igazán derült ki (jó, a MagnaGuardok is IG-k, és ők sem éppen barátságos teremtmények, de nem is állnak olyan közel a 88-sokhoz, mint ezek az IG-86-osok).

Az űrcsaták is tetszettek, bár ezúttal a Delta-7B-nek kicsit fura volt a mozgása számomra. Mintha szögletes lett volna, nem sikerült azt a könnyed repülési stílust hozni, mint az ep2-ben, vagy a Shadow of Malevolence-ben. A Twilight is fura volt, hogy a beszállórámpára létrán kellett felmászni, de mikor kis híján fennakadt a hadihajón, eszembe jutott a Millennium Falcon megcsonkulása :D Az is tetszett, hogy Ahsoka annyira most nem volt háttérben. Grievous meg hogy tűrtőztette magát a droidokkal, de a végén csak lecsapta a szájhőst :D

Link to comment
Share on other sites

Az nem a beszállórámpa, hanem a raktér ajtaja előtt lévő platform.

Igaz, akkor rakodórámpa de azt sem lehet leereszteni? Bajos lehet a berakodás. Meg miért ott szállnak be, mikor van a hajónak beszállórámpája?

Link to comment
Share on other sites

Igaz, akkor rakodórámpa de azt sem lehet leereszteni? Bajos lehet a berakodás. Meg miért ott szállnak be, mikor van a hajónak beszállórámpája?

Arszri-t gondolom a teherrel együtt rakták le, és Ahsoka meg ott volt, így Anakin odament. "Bajos lehet a berakodás.": Sztem daruval rakták fel arra a "placcra"(mert nem rámpa, mivel rögzítve van) a terhet, és utána a klónok meg bevitték.

 

Más: Érdekes, hogy faládákat használnak. :D

Edited by kolmilan
Link to comment
Share on other sites

Hát számomra eddig ez volt a leggyengébb rész. A vágás, az animációk minősége és a zenék abszolút nem jöttek be, az ezt megelőző 5 rész megnézése után. Jó, értem hogy ez volt az első epizód, amit ténylegesen készítettek, de sztem így 6. epizódként 5 ilyen magas színvonalú rész, és szünet után bedobni, nem volt túl jó ötlet.

 

És kicsit furcsállottam, hogy most a cirkálók 4-5 tüzeléstől felrobbantak teljesen, meg a galaxist reszkető félelembe tartó szeparatisták két hajójukat így a végén egymásnak irányítják? Nagyon amatőr dolog volt, akármennyire lebutították a sorozatban az ellenséget.

 

Biztos vagyok benne, hogy a 7. rész visszalendül a régi kerékcsapásba. Az az egyik szerencseszámom, úgyhogy így kell lennie!

 

Persze a fentebb olvasható gondolatok csak a saját véleményemet tükrözik.

Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt ez is, bár itt most zavar egy-két dolog. Első sorban a zene. Szerintem túl technós volt néhol, azok a betétek egyáltalán nem tetszettek. Az űrcsaták jók voltak, bár egyes helyeken elég furcsa volt a lézerek kinézete. A sokak által hiányolt szepi győzelmek ismét csak szövegben vannak jelen, mert hát az előzmények után ki gondolta volna, hogy a szeparatisták késztették menekülőre a Köztársasági hadsereget? A lépegetők támadása nagyon ötletes, bár hogy pillanatok alatt szét tudnak lőni egy cirkálót azt túlzásnak éreztem. A történet is csapkodó volt kicsit, de ez szerintem a vágásnak köszönhető. Többször nézős mindenesetre.

 

Grievous ármánykodása viszont nagyon tetszett, beleértve a kém droidot is. Már ha az volt persze....de amiket művelt, azok után nem tudom elhinni, hogy ez mind véletlen lett volna. Szinte mindig pont az ellenkezőjét csinálta annak amit Anakin mondott. Továbbra is pozitívumként értékelem Grievous nagymértékű jelenlétét. Jót nevettem a végén amikor elszakadt a cérna és lecsapta a droidot. :D Még jó, hogy Dooku nem látta az esetet. :)

 

Kicsit visszalépés az eddig részekhez képest az új, de azért ez is nagyon szórakoztató volt. :) A trondoshi is megér egy misét, hiszen jó kis karakter lett.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Most néztem meg. Nem olvastam el még mit írtatok, de nekem ez most kicsit gáz volt. :S Főleg a zene. Mi a fenének kell ezt az elektronikus sz*rt erőltetni? :) Mintha a régi CW-t néztem volna, sztori is elégé khm összecsapott volt. Ez meg hol volt Trandoshan? Kivágták a fejvadászcéhből és köpcösítették? Mintha egy vukiból akarnának ewokot csinálni. Ejnye.

Artu viszont tetszett, a kis ravasz hogy kivágta a zsilipen az IG droidot. :)

No még majd párszor megnézem ezt a részt is persze, de ez a zene...jaj.

Link to comment
Share on other sites

Jó, értem hogy ez volt az első epizód, amit ténylegesen készítettek

Ez megmagyarázza, miért éreztem furának, főleg a hajók mozgását (meg a zenét, meg az animációt néhol, ez már így második nézésre ütött szöget a fejembe).

 

Mintha egy vukiból akarnának ewokot csinálni. Ejnye.

Ahogy Ody is mondta, nyílván vannak más méretűek. Chewie pl. jóval vékonyabb, mint az átlag wookie-k, hogy a példánál maradjunk. Trandoshiból meg mennyit láttunk eddig, kettőt, és ebből már azt szűröd le, hogy nem lehet köpcös, kövés és fejvadász céhen kívüli?

 

Amúgy, volt egy újabb EU-s utalás, a múltkor emlegetett Xizor bolygóját, a Falleent megemlítette Obi-Wan.

Link to comment
Share on other sites

A zene számomra mission impossible-s volt, nem tudom miért. Végre eszembe jutott ez az enyhén drumandbassre menekülés és csatázás, nem sw-s. :):D ........Goldie még az itthoni fémtolv..izé kereskedőknek se kellene, olyan ügyetlen. Első ránézésre láttam rajta, hogy spicli, ráadásul csúnya. :D Az űrcsaták nagyon tetszettek, főleg utána, mikor Anakin magához tér. Az Ep as fehér fényes műtős részéhez hasonlított. :) DE szeretnék egy olyan részt, ahol Grivi győz. Kezdem sajnálni szerencsétlent. Már nem gonosz, haenem lúzer. (Lécci Dzsordzsi, szülinapomra :D )

Link to comment
Share on other sites

Ez egy különleges rész volt...voltak pillanatok, amikor azt mondtam magamban, ez igen bár mindegyik részben meg lenne ez a hangulat, de volt ahol nem tudtam hirtelen hova kapcsolni annyira kizökkentett az élvezetből. A zene az egyik ilyen pont volt, az animáció pedig a másik. Az elején van egy téma amit már hallottam valahol, talán trailerek alatt vagy nem tudom, de benne van a fejemben és dúdoltam is a film közben...és ez az elektronikus beütés, nem igazán passzol a saga világához, hiszen ez egy űropera....adjuk meg neki a tisztességes szimfonikus zenét kérem szépen.

 

Na az animáció az nagyon furcsa volt....nem tudom észrevettétek e, de a textúrák nem voltak olyan temperával felvakolt egy centi vastag rétegelt festékpacák, pedig ez színte már a védjegye ennek a sorozatnak. Itt minden textúra olyan lapos volt és egyszínü. És még egy dolog amin látszik, hogy ez inkább egy previz animáció....mégpedig Obi holografikus szemén, aminek ezúttal csak a körvonala látszódott.

 

A trandoshi nekem nagyon tetszett, nyomott a feje, kicsi, kövér és semmi elegancia nincs benne. Ez nem egy fejvadász volt mint Bosk, hanem egy kereskedő mint Watto. Örülök hogy erre figyeltek és nem mindenki deltás és kigyúrt csak azért, mert a fajtájára jellemző hogy sok trandoshi fejvadász.

 

Az IG 86 droidok pedig végre eltérítő páncélzattal rendelkeznek, ami nagyon helyes. Már a Rookies-ban is lepattant az első pár lövés az új vadász droidokról...még szép hogy egy ilyen orgyilkos eltérítő páncélzattal rendelkezik, mint az IG széria.

A trandoshi meg is jegyezte...ha nem lett volna fénykardja Anakinnak, akkor kinyiffant volna.

 

És az is nagyon tetszett, hogy Anakin nem tudja féken tartani magát....folyton dühöng őrjöng és jön kifele belőle a sok feszültség. Nem jedinek való tulajdonság, de eléggé emberi ahhoz, hogy azonosulni tudjak vele, és hogy azonosítani tudjam Vaderrel.

Link to comment
Share on other sites

A zene nekem se jön be. Tiszta dili az egész.

Azon szakadtam amikor a köpcös Aniék képébe ereszti a galambot. :)

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Nos... Megkezdem én is "rövid" elemzésemet erről az epizódról...

Két hetet kellett várnom a Downfall Of A Droidra... És hogy őszinte legyek, ennél jóval többet vártam. Az elején a csata eléggé felemás képet mutatott. Az "Rakjuk AT-TE lépegetőket az aszteroidákra" trükk nekem ötletes volt, de ahogy a hajók lőtték egymást... Meg ahogyan a Venátorok pajzsai hárították a lövéseket... Ennél valahogy látványosabb effektet kellett volna berakni, mert így olyan semmilyennek tűnt az egész. Meg az oké, hogy a Bankár Klános hajók többi részén nem volt pajzs, de akkor sem kéne, hogy egy vadászgép lövésétől felrobbanjon a negyede...

Az epizódot indító bölcsesség nekem tetszett. Pontosan illett ehhez az epizódhoz. Bár meg kell jegyeznem, hogy a feliratban itt volt egy hiba, névszerint hogy itt is "I. évad, 1. rész" volt kiírva, holott az az Ambush. A narrátor hangja kicsit unottnak tűnik az epizód elején.

Yularen admirálist igazán belerakhatták volna ebbe a részbe, mert pont illett volna a szerepéhez, ahogyan vezényli az űrcsatát, mint a filmben.

Amikor Anakin újra felébredt a csata után, és ilyen fénylő volt az orvosi szoba... Engem. Hogy is mondjam, inkább idegesített, mint hogy hangulatos legyen. Az Obi-Wan és Anakin közti párbeszéd eltalált. Érzékeltette, hogy Anakin számára milyen fontos R2, és hogy Obi-Wan mennyire közömbös, ha droidokról van szó. (Bár ennek ellent mond az, hogy a Destroy Malevolenceben elment C-3POért.)

Aztán amikor elment R2ért... Elég jól megcsinált jelenet volt, amikor így megfordul a vadászgépe roncsa. Aztán ott van Gha Nachkt. (Remélem egyszer kiejtik a nevét a következő részen, kiváncsi vagyok, hogy a vezetéknevét hogy kell... :))

Kezdjük ott, hogy szerintem egy kicsit sem hasonlított egy igazi Trandoshanra. Ilyen hosszú, kiugró ajka volt, szóval hogyha nem lenne kiírva a Wookieepedián, hogy az, el se hinném. A hangját nagyon eltalálták, hogy ilyen jó zajos, rezgő hangja legyen, mint Bossknak. De én minden tekintetben gyűlölöm a fajtáját, szóval Gha karaktere sem tetszett igazán. Ugyanolyan kétszínű, rosszakaró, alávaló féreg, mint az összes többi. Mikor felmentek a hajójára, és harcoltak az IG-kkel, még az sem tetszett igazán. Olyannak hatott, mintha csak valami ürügy lett volna arra, hogy ne legyen ilyen lapos az egész epizód. Meg persze azért, hogy rátegyenek még egy utalást arra, hogy R3 valószínűleg áruló, és nem egy gyári hibás droid. (Egyébként meg szerintem igaza van Ahsokának, mert a színe alapján jól megy Anakin gépéhez.)

Aztán meg kinyírják a droidokat, és jól tudják, hogy a Trandoshan küldte rájuk, de ehelyett csak úgy otthagyják őt. Az utolsó csata sem tetszett túlzottan. A zenék meg pláne nem. Még a filmben kellemes színfolt volt egy-két számnál a rockos beütés, itt viszont már nem működött a dolog. Olyan, mintha egy YouTubeos TCW klippet néztem volna, amire a feltöltő rárakta volna a kedvenc zenéjét. (Amit rendszeresen csinál minden YouTubeos...)

De ez nyilván csak a következő résszel lesz igazán értékelhető, és amennyit az előzetesekből láttam, (Ezt most itt nem fogom részletezni, had örüljön Donát) azok után csak egy igazán jó epizódra számíthatok.

Link to comment
Share on other sites

Jó hogy említed KisKósa Obi viszonyát a droidokhoz! Na az a szövegelése zseniális volt a Jedinek. Így tökéletesen megmagyarázták miért nem emlékszik Obi az EPIV -ben R2 -ra. Neki ezek csak gépek, és "van még sok más R2 -is". A fehér szoba elég túlvilági volt, szerintem hangulatos megoldást választottak Anakin 'visszatérésére'. Nekem továbbra is az a gondom, hogy az epizódon nagyon látszik, hogy ez készült el elsőnek. Sok dologban más stílusjegyek jellemzik, mint az előző epizódokat. Más a narrátor hanghordozása, a zene és az effektek minősége. Kíváncsi leszek a folytatásra, aminek elvileg ezt a vonalat kellene követnie. Bár azt hozzá kell tennem, hogy ezt a részt Rob Coleman rendezte, talán ezért is lett olyan amilyen.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A zene az egyik ilyen pont volt, az animáció pedig a másik. Az elején van egy téma amit már hallottam valahol, talán trailerek alatt vagy nem tudom, de benne van a fejemben és dúdoltam is a film közben...

Az előző részben volt az a zenei téma, szerintem azért ismerős annyira. :)

Link to comment
Share on other sites

Jajj azt elfelejtettem megemlíteni, hogy először láthatunk Köztársasági váltót! Egyébként másodjára már nekem is jobban bejött az epizód. :)

 

Tök jó ahogy Anakin az Erővel rakja félre a ládákat. :) Az sdh minősége nagyon rossz amúgy, aki teheti ne azt nézze.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A zene nekem sem jött be, SW-be nem való :)

Ami nagyon tetszett, hogy Anakin mennyire ragaszkodik Artuhoz. Eddig is tudtuk, de hogy képes eltitkolni, hogy nem törli a memóriáját, ez megint egy Anakinra jellemző szabályszegés. Úgy látszik, Obi azt hitte, hogy Anakin betartja az ilyesmi szabályokat, de Anakin már gyerekként sem egészen úgy állt a droidokhoz, hogy azok pusztán gépek.

Link to comment
Share on other sites

Emberek itt egy GIGANTIKUS LOPÁS történt....hát rájötte miért volt olyan ismerős ezen rész elején a zenei taktus 1:19-től folyamatosan ismétlődve.....ma reggelizés közben beugrott a zene. Hát ezek lenyúlták a GYORSABB A HALÁLNÁL Sharon Stone, Gene Hackman, Leo Dicaprio, WESTERN FILM azon zenei taktusát, amikor az órát mutogatják a párbajok elött, közben.

 

Hogy nem szakad le az arcuk....EKKORA LOPÁST. Komolyan mondom besz*rás....tudtam hogy valahonnét ismerős a zene, erre ma beugrott a forrás. Le is csekkoltam a Youtube-on és természetesen igazam van.

 

EZ DURVA akárhogyis nézzük.....ja és a korebeli (mid 90s) trailerek alatt is sokszor megy ez a zene.

 

SZERK:Zééé. Rád is érvényes, hogy ne írjál csúnya szavakat ha egy mód van rá. Vagy ha már muszáj, akkor csillagozd ki. Téged is folyton javítgatni kell. Unom már egy kicsit.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Emberek itt egy GIGANTIKUS LOPÁS történt....hát rájötte miért volt olyan ismerős ezen rész elején a zenei taktus 1:19-től folyamatosan ismétlődve.....ma reggelizés közben beugrott a zene. Hát ezek lenyúlták a GYORSABB A HALÁLNÁL Sharon Stone, Gene Hackman, Leo Dicaprio, WESTERN FILM azon zenei taktusát, amikor az órát mutogatják a párbajok elött, közben.

Én most meghallgattam minden órás zenei részletet, és bár hasonlít, távolról sem tűnik ugyanannak. Az western kiszerelés, teljesen más tempóban, folyamatosan gyorsulva, ez meg katonás, egyenletes, nem végsőre kiélezett. Hasonílt, kicsit, de még annyira sem, mint az Aliensben a felrobbanó LV-426-ról elrepülés és a Halálcsillag végjátékának pillanatai.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information