Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Július 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 25. Elkezdtem olvasni a Távoli csillagokat feltűnt, hogy Jediként hivatkoznak magukra holott akkor még csak Je'daii-ok(némiképp ugye más a filozófia) léteznek. Ez fordítási hiba vagy már az eredetiben is ilyen, tudja valaki? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Július 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 25. Ez csak a fordításban van így. Magam sem értem az okát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Július 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 26. Az én tippem: szerintem úgy gondolták, hogy mindössze ez az egy regény játszódik ebben a korban, nem akarták összezavarni az olvasókat a Jedik korábbi elnevezésével. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Július 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 26. Lehet, hogy ez volt a gondolatuk, de ez a gondolat hibás, mert lássuk be Star Wars könyveket Star Wars rajongók olvasnak, akik képben vannak ezzel a dologgal kapcsolatban. Ha mégsem akkor meg a könyv épp rávezethetné őket, hogy jobban utána járjanak a dolgoknak. Mondjuk az biztos, hogy elég fura lehet a könyv ha nincs semmi más infó erről a korról az embernek, pl. az elején már az időszámítás: "Tho Yor-ok Megérkezése Után" (még csak a 3. fejezetben tartok így nem tudom mennyire lesz kifejtve). Ha nem olvastam volna a Jedik Hajnala képregényeket ez vajmi keveset mondana. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Július 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 27. A könyv hátsó borítóján viszont még Je'daii szerepel, szóval nem értem... Szerintem nincs mögöttes magyarázat, egyszerű hanyagságról van szó. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Július 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Július 29. (szerkesztve) A Thrawn-trilógia kötetei idén ősszel újra megjelennek angol nyelven új borítóval. Szerkesztve: 2016. Július 29. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 3. Nos elkezdtem az utolsónak maradt könyvet a magyarul megjelent regények közül, ami nem más mint a Halálvilág. Most tartok a 16. fejezetnél, eddig úgy tűnik az íróra komoly benyomást tett némely film. Az ágyhoz kötözős/becsinálós rész akármelyik Amerikai Pitébe vagy hasonló filmbe beleillene, amikor Rojo Trace kvázi a Taken-ből idéz azon majd besírtam Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 4. Az Elrabolva beütés nekem is feltűnt. Jó volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Pár napja végeztem a Halálvilággal. Ha már horror beütése volt és tekintve, hogy ez egy előzmény vártam a végén azt a tipikus horroros lezárást, hogy epilógusba például lefestenek egy kis jelenetet amiben kiderül, hogy "életben" maradt egy példány vagy időugrással azt mutatják be ahogy Palpatine rátalál akár a holokronra akár magára a kitenyésztett vírusra. Most még elolvasgatom a Jedirenden fellelhető novellafordításokat aztán fejest ugrok a kánonba Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Lehet, hogy lett volna még egy átvezető a Hálálvilág és a Halálosztag között. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Most még elolvasgatom a Jedirenden fellelhető novellafordításokat aztán fejest ugrok a kánonba A Szabotőrt én fordítottam jó pár éve. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. A Szabotőrt én fordítottam jó pár éve. Igen láttam, azon már túl is vagyok köszi a fordítást így nagyon utólag ☺ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 11. Nincs mit. Valószínűleg jó pár hiba van benne, nagyon rossz nyersanyagból dolgoztam, központozás kaotikus volt, úgy kellett kibogoznom, hogy melyik mondatot épp ki mondta. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 12. (szerkesztve) Nincs mit. Valószínűleg jó pár hiba van benne, nagyon rossz nyersanyagból dolgoztam, központozás kaotikus volt, úgy kellett kibogoznom, hogy melyik mondatot épp ki mondta. De a fordításból már jól jön ki, hogy ki mit mond. Ez volt a 4. novella amit olvastam és a többinél néhányszor vissza kellett olvasgatnom, hogy akkor most ki is beszél egy-egy párbeszédnél, de ennél nem, úgyhogy szerintem jó munkát végeztél, ha meg rossz nyersanyagból csináltad pláne! Szerkesztve: 2016. Augusztus 12. - Darth Cupsy Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Steven Barnes: A Cestus csapda Barnes a regényében a Cestus bolygóra kalauzolja el az olvasót. A történet a Klónok háborúja idején játszódik. Obi-wan és Kit Fisto jedimesterek azt a feladatot kapják, hogy diplomáciai úton próbálják megakadályozni a Cestus és a Szeparatisták szövetségét. Ebbe beletartozik az úgynevezett JK-droidok ("Jedi-ölő") gyártásának megszüntetése is. A regény tele van jó karakterekkel, mint például Nate (később Jangotat), vagy Doolb Snoil, Asajj Ventressről nem is beszélve. Kit Fisto az egyik kedvenc jedi lovagom, de ebbe a történetbe egyszerűen nem illett bele, én úgy gondolom. Obi-wan karaktere helytállt, szerintem Mace Windu vagy Anakin Skywalker lett volna neki a leginkább hozzápasszoló társ. (Anakin egyébként szerepelt is a regény elején, de csupán egy fejezet erejéig.) A Jangotat-féle szál az elején nagyon gyenge és felesleges volt számomra, de a végére kezdtem megkedvelni. A x'ting karakterek egytől-egyik gyengék voltak, egyszerűen nem illettek bele a Star Wars világába ezek a rovarszerű lények. Asajj Ventress viszont sokat dobott az egészen. Ahogy rejtőzködött a történet alatt, majd csak a semmiből előbukkant Obi-wan előtt, hogy megküzdjön vele... Fantasztikus volt. Összességében jó könyvnek tartom a Cestus csapdát, de olvastam már ennél sokkal jobbat is a Star Wars univerzumában. Aki teheti, egyszer olvassa el, mert megéri. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Szerintem ez a könyv jól indult, aztán ellaposodott. Meg aztán én az író fogalmazásmódját is furcsának találtam. A Jangotat-szál ráadásul a Traviss-féle Republic Commando sorozat után nekem lebutítottnak tűnt, bár tény, e téren nagyon nehéz megverni az írónőt (talán az Elveszett csillagokban olvastam hasonlóan kiváló karakterábrázolást és lélektani drámát). Azért a Cestus csapda nem rossz könyv, a Yoda: Sötét találkozónál mindenképp jobbnak találtam. Szerintem az x'tingek egyáltalán nem SW-idegenek, a geonosisiak és más rovarfajok után. A könyv legnagyobb erőssége a bolygó történelmi és társadalmi hátterének a részletes kidolgozása. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. (szerkesztve) Szerintem ez a könyv jól indult, aztán ellaposodott. Én is így vagyok vele. A végéhez közeledve kezdett egyre elvontabb lenni. Pedig az első pár fejezet elég izgalmasra sikeredett, főleg amikor Obi-wan és Kit megküzdenek a JK-droiddal. A könyv legnagyobb erőssége a bolygó történelmi és társadalmi hátterének a részletes kidolgozása. Ez szerintem is nagy erőssége a könyvnek, főleg, hogy a filmekben, sorozatokban nem nagyon láthattuk eddig ezt a bolygót. Ezt tényleg nagyon jól körülírta, részletezte a szerző. Szerkesztve: 2016. Augusztus 13. - caseyjones Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Az Ord Cestus eredetileg EU-bolygó volt (csak ebben a könyvben szerepel), de mivel azóta a TCW egyik epizódja és a Tarkin is említette, így a kánon része maradt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 13. Nálam bekerült a kedvenceim közé. Biztos újraolvasom még- Az egész történet, a helyszín nagyon megkapó volt. Egy kicsit Terminator feeling is volt benne, amikor az új harci droidok ellen harcoltak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
luke19 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Szukits kiadó írta az Adósság könyv alatt a honlapjukon: Kedves Olvasók! A Kiadó mindent elkövet, hogy további Legendák regények is megjelenhessenek. Úgy tűnik, hogy erre jelen pillanatban van is esély. Már jó ideje folynak ez ügyben az egyeztetések a Disney-vel. Sajnos a szerződéskötési procedura nagyon lassú és még mindig várjuk a Lucasfilm visszajelzését azzal kapcsolatban, hogy mely Legendák címek megjelenését engedélyezik. Reményeink szerint jövőre már újraindulhat a Legendák sorozat hazai kiadása. Egy nagyon kicsi esély arra is van, hogy már esetleg idén is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Remek, ez nagyon jól hangzik. Ha az NJO és az azt követő hosszú sorozatokat levesszük, már nem sok kiadandó SW-könyv maradt. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Valóban jól hangzik, jöjjenek csak azok a Legendák 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Remélem, majd megkérdik az olvasók véleményét, hogy mely könyveket adják ki, ha az összesre esetleg nincs lehetőség. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Remélem, majd megkérdik az olvasók véleményét, hogy mely könyveket adják ki, ha az összesre esetleg nincs lehetőség. Ez most már nem valószínű, hogy megtörténne, ahhoz már késő van... De ha minden jól megy akkor lehet készülni az olvasnivalókra.... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Mindegy, Tatooine Ghost én csak ennyit kérek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 27. Jó hír! Mondjuk engem az olyan hosszabb könyvsorozatok is érdekelnének, mint a The New Jedi Order, a Legacy of the Force, vagy a Fate of the Jedi. Kár, hogy ezekre szinte semmi esély a hosszuk miatt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 28. Jó hír! Mondjuk engem az olyan hosszabb könyvsorozatok is érdekelnének, mint a The New Jedi Order, a Legacy of the Force, vagy a Fate of the Jedi. Kár, hogy ezekre szinte semmi esély a hosszuk miatt. Ha tudnád, hogy milyen tervezetek voltak az asztalon... Még én is meglepődtem több dolgon... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 28. Ha tudnád, hogy milyen tervezetek voltak az asztalon... Még én is meglepődtem több dolgon... Jajj, Revan, megint csigázod itt a kíváncsiságunkat, pedig úgyse mondhatsz semmit...! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 29. Ha tudnád, hogy milyen tervezetek voltak az asztalon... Még én is meglepődtem több dolgon... Én is szeretnék meglepődni 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 29. Ilyenek lettek a szeptemberben újra megjelenő Thrawn-trilógia borítói. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.