pb69 Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Az első meghatározó moziélményem. És mekkora hype volt már előtte. Máig megvan a matricás albumom. Tényleg, a jó öreg matricás album. Mennyit kellett "vezekelni", mire az ember el tudta úgy csereberélni őket, hogy full-os legyen a szett. Meg emlékszem milyen dizájnos "effektes" borítója volt a cuccnak, az akkor még komolynak számított. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Matricás album nekem is meg van még abból meg egy régebbi OT-s albumból raktam össze, hogy Palpi szenátor meg az Uralkodó egy és ugyanaz Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Érdekes, nekem is akkor lett ez egyértelmű Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Ide-oda lapozgattam Palpatine és Sidious képe között, hogy összehasonlítsam az arcukat(már ami Sidiből kilátszott a csuklyából ) Válasz
Palpi Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Óóó igen a matricás album. Emlékszem akkoriba kb. mindenkinek megvolt, harmadikos voltam és az egész tanév gyakorlatilag enneka jegyében telt még húsvétkor is cserélgettüka matricákat. Voltak ilyen fényes metálozott matricák (mi csak így hívtuk) a fontosabb szereplőkről, és Yodát egyszerűen képtelenség volt kifogni, viszont volt egy srác aki kétszer is kikapta, és persze, hogy olyas valakivel cserélte el aki karácsonyra az albummal együtt 2 doboznyi matricát kapott és benne volt mindegyik, kivéve Yoda Sajnos nekem már nincs meg az album, de akkoriban tényleg minden a film körül forgott. A Pizza Hut-ba külön Star Wars menű volt járt hozzá ilyen SW kancsó az a mai napig megvan, aztán PS1-en még a film alapján készült játék is hónapokig ment, hogy végig vigyük. És persze maga a film. Mondanom sem kell, hogy megváltoztatta az életemet, a film felét egy igencsak rövidített verzióban angolul már láttam a nyáron, na de ott a moziban amit éreztem a film után az leírhatatlan, nekem is az első SW film volt amit láttam. Hihetetlen, hogy már ennyi idő eltelt azóta. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Jómagam az egykori Baljós árnyak hype-nak köszönhetően lettem fan, illetve akkor indultam el az úton, így kizárólag pozitív emlékek fűznek ehhez a mozihoz. Emlékszem, hogy szintén harmadikos voltam, szünetekben pedig ezerrel zajlottak az albumokba való cserék, ami igencsak felkeltette az érdeklődésem. Aztán videótékából kikölcsönöztem egy "Star Wars" című kazettát, de furcsálltam, hogy valamiért nem a Baljós árnyakat láttam viszont (más helyszínek, karakterek, történet...). Akkor tudtam meg, hogy a 4-5-6. rész már jóval korábban elkészült. Ezt követően (mai szemmel meglehetősen vicces) kis képregényeket kezdtem rajzolni arról, miként képzelem el az Ep1 eseményeinek folytatását az Ep4 elejével összekötve, majd fanfic-ek is születtek. Így jutottam el A klónok támadásáig, melynek még inkább sikerült fokoznia az SW iránti szeretetem. Valóságos extázisba kerültem, amikor karácsonyra megkaptam a film feliratos változatát videókazettán. Az Ep3-at pedig már háromszor is megnéztem a moziban. A lényeg, hogy én is a Baljós árnyakkal tettem meg az első lépést egy új világ felé. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Én Kecskeméten néztem meg kétszer is. Akkor már fejből tudtam a Z -s verzió okán a filmet. Cegléden láttam öcsémmel, anyuval és a szomszédunkkal Kétszer láttuk mi is, bár az emberkék cserélődtek. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Akkor voltam am csak igazan kemeny,meg Baljos arnyak gumilabdam is volt! Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. (szerkesztve) Ha már ez a hely a nosztalgiára, ebből a sorból még én sem maradhatok ki, hisz - bár nem mozivetítésen - ez a film, ez a nagyszerű film vezetett be engem ebbe a világba. Ez nagyjából tizenkét éve volt, ovis középsős koromban. Ha akkor tudtam volna, mi következik ebből, lehet, hogy először furcsának találom a mostani magamat. Ez az epizód pontosan olyan, amilyennek lennie kell, nem kevesebb. És a matricás albumom is itt díszeleg a gyűjteményben. Szerkesztve: 2014. Szeptember 18. - Merr-Sonn Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 18. Nem ezzel a filmmel ismertem meg a Saga-t (az egy másik történet), de ez volt az első SW, sőt az első film (korábban Disney rajzfilmeket már láttam nagy-vásznon), amit moziban láttam. Először otthon Nyíregyházán néztem meg a tesómmal, meg anyukámmal, aztán később Budapesten a Duna Plazában az unokatesómékkal. Anno emlékszem volt minden merchandise szarság a matricák mellett. Régen nagyszülőkkel sokat jártunk a mekibe és rémlik, hogy volt ilyen figuraszerűség, amit a Happy Meal-hez adtak, nekem egy Darth Maul-os volt. Németországból meg hozott a nagybátyám egy Jar Jar-os maszkot és volt egy olyan osztályfényképezés, amin az volt rajtam. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. Hehhe.Az komoly...gungan kepzo!XD Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. Jó olvasni a második generációs rajongók történeteit. Mi is hasonlókon mentünk át csak kicsit korábban. Az SW időtlen és örök. Biztos vagyok benne, hogy majd az új rész is kivált hasonló emóciókat a kis gyerkőcöknél. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 19. (szerkesztve) 99' szeptember. Zsolti 2.-os szakközepes.. (Akkor még) Hunyadi kollégium, Pécs. A Pepsi volt a film italos hype-olója, vagy inkább fordítva.. A kóter büfében hálisten pepsi-termékekkel mérgeztek minket és mindig kaptunk képet(nem matricát) a karakterekről, ha pohárban kértük az üditőt. A képnek hátoldala is volt, mely 9-esével egy nagy képet alkotott és olyan 3x3-as -állítólag kosárlabba kártyának való- lefüzhető átlátszó gyűjtőbe tettem őket. Nagy cserélgetés ment. De a 2-es Fehér ruhás Amidala és 14-es kivont kardú Obi wan nagyon nehezen jött össze. Végül mind meglett. Obi-wan-t egy szobatársam szerezte be; egy másik suliba járt és ott is adtak a büfében, de akitől szerezte az már rátűzte az ellenőrzőjére! így a mai napig van rajta négy tűzőgépkapocs-lyuk. Amidalát meg a húgom szedte össze mohácson, mikor folyosó ügyeletes volt 7.-es korában és elvette (remélem nem túl sok erőszakkal-de ki tizgat?!) egy kiseb gyerektől!! És ezzel nincs vége, ha összeszedtél fél literes üdítőről papírokat, akkor asszem 5 után poszter, 10 után 2 féle csiszolt üvegpohár volt beváltható. Jófiús és Rosszfiús. Ezek mai napig vitrindíszek, tényleg szépek. Visszatérve a kártyákra nagyon érdekes volt a még nem látott film karaktereit vizslatni a hó közepéig. Áhh..csúcs volt!! Remélem másnak is ismerős volt a kis nosztalgia! Szerkesztve: 2014. Szeptember 19. - csoli1138 Válasz
Palpi Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 20. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 20. A pepsi colás promócióra én is emlékszem, én hosszú ideig egy félliteres pepsis üvegbe hordtam az üdítőmet iskolába, amin Qui-gon képe volt Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 21. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 21. (szerkesztve) Én is ovis koromban láttam először, az első SW amit láttam, nagy hatást tett rám A bátyám is nagy rajongó, ő nézette meg velem. Szerkesztve: 2014. Szeptember 21. - Yoda József Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Tegnap volt 17 éves a film! Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Úristen! Igazi klasszikus. Vicc nélkül mondom! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Messzemenőkig igaz. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Rohan az idő. Főleg, ha azt nézzük, hogy 17 éve kezdete volt az akkor még új trilógiának, ami 16 év kihagyással követte az eredetit, tavaly pedig már a legújabb széria első részét láthattuk. Válasz
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Az Ep1 volt az első Star Wars élményem. Először utáltam / nem érdekelt, mert minden osztálytársam erről beszélt, nekem meg fogalmam sem volt róla, hogy mi ez. (Általános iskola első osztály vége, ill. második osztály eleje.) '99-ben még együtt éltünk apámmal, aki utálja a Star Warst (és amúgy mindent, ami nem a valós világban játszódik vagy nem realisztikus, legyen az sci-fi, fantasy, vagy bármi más), így szóba sem jöhetett, hogy moziban lássam. Így anyám volt az egyetlen, aki támogatott ebben a "hülyeségemben", miután osztálytársaktól kiművelődtem, és végül VHS-en ki is kölcsönöztük az epizódot. Magára a folyamatra, hogy hogyan lettem a rajongója, már nem emlékszem, de azt tudom, hogy apám végül segített benne, hogy készüljön egy kalózverziónak éppen hogy nevezhető másolat a kikölcsönzött példányról, így már saját példányom is volt a filmből, még ha hagyott is maga után némi kívánnivalót. (Amikor Qui-Gon azt mondja, hogy félelem-rezgéseket érez a hajón, akkor kezdett el pont remegni a kép, így vizualizálva a félelem-rezgéseket. ) Hogy ezután meddig tartott a rajongás, azt nem tudom, de jó sokáig az iskolában csak ez volt a téma, csak Star Warst rajzolgattunk a kisszünetekben, fénykardoztunk a nagyszünetekben, és gyűjtöttük a matricás albumot, ami miatt (ill. egy matrica miatt, pontosabban az aranyszélű R2-D2 miatt) egyszer majdnem meg is vertek. Ez vezetett oda is, hogy végül kikölcsönözzük az Ep4-5-6 SE-t is, amit elsőre nem nagyon értettem, hogy miképp illik a képbe, de aztán leesett, miután végignéztem nagyanyámék házában, nagynéném szobájában az ágyán hasalva egy 14 colos Sanyo CRT-n mindhárom részt. De ez már egy másik történet. Szüleim (azt hiszem, az anyagiak kivételével minden szempontból szerencsére) 2000-ben elváltak, így az Ep2-t már moziban néztük anyámmal, többször is, de ez szintén egy másik történet. Ami viszont ez a történet, az az, hogy Lucas papa hozzájárulásával 2012-ben végre lehetőségem volt látni moziban a Baljós Árnyakat, így, ha egy kis "csalással" is, de elmondhatom, hogy minden epizódot, ami az én életemben jelent meg, láttam moziban. Ez a személyes része a dolgoknak, a többit már százszor leírtátok, és századszor is egyetértek! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Erről az jutott eszembe, hogy 17 év múlva a TFA -ról is így írnak majd az addig felnövő új nemezedék. És így tovább ki tudja meddig. Válasz
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Erről az jutott eszembe, hogy 17 év múlva a TFA -ról is így írnak majd az addig felnövő új nemezedék. És így tovább ki tudja meddig. Egyszer majd lehet, hogy kihalnak a prequel gyűlölők is. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Mindig öröm számomra olvasni mástól, hogy neki is a TPM volt az első SW-élménye, mint nekem. Bár csak 2002 körül láttam először, minden ezzel kezdődött nem csak a saját rajongásomban, hanem másokéban is a családban. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Nekem meg öröm ezt olvasni mert ez valahol visszaigazolása a filmnek . Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Egyszer majd lehet, hogy kihalnak a prequel gyűlölők is. Ez biztos, mert aki gyerekként most ismerkedik a Star Wars-szal, annak már nem lesz original, meg prequel trilógia, csak a Star Wars filmek sorozata, amit elég valószínűleg kronológiai sorrendben fog nézni, és így nem nagyon lesz értelme gyűlölni az elejét, ami ráadásul piszok látványos és izgalmas. Pár év múlva már senkit sem fog érdekelni, hogy pár vén fószer ilyesmiket hajtogat, hogy "Bezzeg az original... Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Május 31. Hozzászólás ideje: 2016. Május 31. (szerkesztve) Shattard, jó volt olvasni a soraidat! Egyes részekben magamra ismertem. Én nem a Baljóssal kezdtem a star wars-t, de hardcore rajongást igen. Megvan a saját sztorim, az Akkor/most -fórumozók története topicban. (2015.05.03 20:28) Ha gondolod olvasd el, mert számomra kiderült, hogy rokonlelkek vagyunk. Szerkesztve: 2016. Május 31. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. (szerkesztve) Idén lesz 20 éves a film, amit terveink szerint mi is megünnepelünk, több okból is. Ennek a filmnek köszönhető, hogy a fórum és közösség alapja létrejött. Szerkesztve: 2019. Január 19. - Ody Mandrell 1 1 5 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Őrület, hogy eltelt azóta 20 év. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Az a döbbenetes, hogy majdnem annyi idő telt el a bemutató óta, mint az EPIV és EPI között. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Hozzászólás ideje: 2019. Január 19. Ennek a filmnek köszönhetem, hogy felkeltette az érdeklődésemet a franchise iránt hat évesen. Azt hiszem akkor láttam először amikor az EPII már kint volt, de nem sokkal. 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.