Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a hatodik epizódnak? 43 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a hatodik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Lehet hogy eretnekül hangzik, de szerintem egyáéltalán nem az emlékeivel, a múlttal törődött akkor, hanem a jelen, megoldandó helyzettel. Az m ás kérdés hogy egy kívülálló néző ebből mire gondol....

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A harmadik rész után ez a legkatartikusabb rész. Viszont úgy gondolom, hogy csak akkor lehet ennek az epizódnak a teljes jelentőségét érezni, ha láttuk a Sith-ek bosszúját, hiszen ezzel a résszel átértékelődtek az események, és más szemmel nézünk Vaderre is.

Szerintem jót tenne a filmnek, ha Lucas kicsit ismét "hozzányúlna". Gondolok itt például a flashbackekre. A regény változatban nagyon szépen le van írva, mit érez Anakin, miután Luke levette róla a maszkot. Obi-Wan-ra gondolt, a Jedikre, és a feleségére. Ha ezt bele tudná vinni a hatodik részbe, az csak szebbé tenné az egészet. Én még azt is el tudnám képzelni, hogy miközben Luke és Leia az anyjukról beszélgetnek, a háttérben halkan Amidala tétele szólna... Na jó, kicsit elszabadult már a fantáziám ezzel kapcsolatban :)

Hozzászólás ideje:
A harmadik rész után ez a legkatartikusabb rész. Viszont úgy gondolom, hogy csak akkor lehet ennek az epizódnak a teljes jelentőségét érezni, ha láttuk a Sith-ek bosszúját, hiszen ezzel a résszel átértékelődtek az események, és más szemmel nézünk Vaderre is.

Szerintem jót tenne a filmnek, ha Lucas kicsit ismét "hozzányúlna". Gondolok itt például a flashbackekre. A regény változatban nagyon szépen le van írva, mit érez Anakin, miután Luke levette róla a maszkot. Obi-Wan-ra gondolt, a Jedikre, és a feleségére. Ha ezt bele tudná vinni a hatodik részbe, az csak szebbé tenné az egészet. Én még azt is el tudnám képzelni, hogy miközben Luke és Leia az anyjukról beszélgetnek, a háttérben halkan Amidala tétele szólna... Na jó, kicsit elszabadult már a fantáziám ezzel kapcsolatban :)

Teljesen egyetértek veled.Nekem is ez hiányzik.Amikor a villámok futnak végigh Luke testén akkor mikor Vadert mutatják, egy kis felhőben bevillanthatnának a múltból.

Hozzászólás ideje:
Amikor a villámok futnak végigh Luke testén akkor mikor Vadert mutatják, egy kis felhőben bevillanthatnának a múltból.

Ha jól emléxem Lenci csinált egy klipet amiben ilyen is szerepel.

• 11 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Frankó lenne ha újraszinkronizálnák a régi epizódokat. Főleg az Uralkodó hangját kellene lecserélni Gruber Hugóéra...

Szerintem semmi baj sincsen a Ravickyvel. Sőt, nekem jobban bejön. :)

Hozzászólás ideje:
Frankó lenne ha újraszinkronizálnák a régi epizódokat. Főleg az Uralkodó hangját kellene lecserélni Gruber Hugóéra...

Az ep6-nak van olyan szinkronja, ahol Gruber Hugó Palpi hangja, az ep5-nek viszont nincs, de ott nem is sokat dumál :)

Hozzászólás ideje:

Az melyik verzió volt amikor úgy adták ki hogy "most utoljára a felújítás előtt"? Szégyen de nem tudom, pedig az fogott meg annak idején. Júliuasban lesz tizenkét évem te jó ég!

Hozzászólás ideje:
Az melyik verzió volt amikor úgy adták ki hogy "most utoljára a felújítás előtt"? Szégyen de nem tudom, pedig az fogott meg annak idején. Júliuasban lesz tizenkét évem te jó ég!

'95-ös, a "THX-es".

http://www.freeweb.hu/szinkronhangok/iszdb...c952c207943f590

Itt pedig egy kicsit bővebben.

Szerkesztve: - kolmilan

• 1 hónappal később...
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Szerintem éppen ez az egyik szépsége ennek a jelenetnek, hogy Anakin Skywalker számára, akinek egy Galaxist kell megváltania, mindig is egyetlen, az univerzum dolgaihoz képest elhanyagolható gond lebegett a szeme előtt: a szerettei óvása. És ebben a pillanatban minden gond és baj, amivel eddig szembenézett, kiválasztottság, Sötét és Világos Oldal, Jedi és Sith, Birodalom és Lázadók, mindez leszűkült egyetlen apró gonddá: a fia bajban van. Végre csak azzal a gonddal kellett törődnie, amivel mindig is törődött, de most hagyták is. És azzal, hogy megoldja az egész életét átívelő, számára legfontosabb gondot, egyben megoldja a Galaxis életét megkeserítő gondot is, amire hivatott.

No álljunk csak meg. A Birodalom visszavágig azt se tudta, hogy vannak gyermekei. Amit ő szeretett az a hatalom. Luke-ot is simán felhasználta volna ahhoz, hogy uralma alá hajtsa a galaxis miután legyűrték az Uralkodót. Szó sem volt itt addig szeretetről, míg a Jedi visszatérben a fia vette a bátorságot, hogy szembenézzen vele. Az Endori találkozás volt talán az a pont ahol elgondolkozott mindenen. Addig csak a fiában lakozó képesség foglalkoztatta. Szerintem remek ez a visszaemlékezés, mert ez végre tükröt állít elé, hogy mit is tett valójában a szerettei ellen. Ami jó megmaradt benne az felszínre került. De csak ekkor. Nem korábban. Addig csupán még a fia is eszköz lett volna a szemében.

Hozzászólás ideje:
Szerintem Dzséjt ennek nem is mondott ellent :lol:

Azt írta, hogy mindig is a szerettei megóvása lebegett a szeme előtt.

Kérdem én, hol törődött ő ilyennel amikor átállt a Sötét Oldalra? ( feleségét simán megfojtotta volna, rendtársainak többségét kiírtotta) A hatalomvágy vezérelte, semmiféle szeretett vagy óvás. Jah, magát óvta volna az tény. :D

Hozzászólás ideje:

Vadernél szerintem mindig is a szerettei voltak a legfontosabbak. Amikor őket elvesztette, akkor hiánypótlásnak elfogadta a Birodalmat (most tekintsünk el attól az ámokfutástól amit Windu halála után rendezet és amiből páncélban ébredt fel). Aztán Ep5-ben szembejött vele a tény hogy van egy fia. Mit ajánlhatott? Azt, ami volt neki: hatalmat.

Ja, és az Ep5 közepén a Palpis párbeszédet meg ebből a szempontból aligha kell perdöntőnek venni.... nem mondhatta Palpi szemébe, hogy eddig is a család volt az első, amikor éppen volt neki.

Hozzászólás ideje:

Emlékezz csak vissza amikor az ep 2-ben Padménak beszél a politikáról/hatalomról Naboon. :lol: Felvetette az egy kézben összpontosult hatalmat és annak előnyeit.

De asszem ez a téma már lerágott csont, hogy mit miért tett. A Sötét Oldal torzá és gonosszá tette. Obi is megmondta Daghobán Luke-nak.

A "Van még benne jó" pedig Luke-ban is akkor merült fel amikor Bespinen nem ölte őt meg az apja, de ez még nem jelenti azt, hogy Vader szerette őt mint családapa.

Hozzászólás ideje:

Oldie: Kicsit olyan ez, mint a megszállott póker játékos. Először csak azért kezdesz játszani, mert szereted a játékot (Anakin azért tett meg sok mindent, mert meg akarta menteni Padmét), később azonban elvakít a kapzsiság (a Sötét oldal), és a minél több pénz megszerzése lesz a célod (a minél nagyobb hatalom, amivel uralhatom a galaxist), ám amikor a végén leégsz, és rájössz, hogy egy senki vagy, ismét ráébredsz, hogy miért is kerültél bele ebbe az egész körforgásba: végső soron azért, mert szereted a játékot (a családod).

Ez történt Vaderrel is.

Hozzászólás ideje:

Ugyanezt mondtam én is. :D Ezért is remek a visszaemlékezős klip. Hatásvadász elem ( melyik film hagyná ezt ki :lol: ), de remekül érzékelteti az egészet. Ami jó volt anno Vaderben, az most visszatér, felülemelkedik a hatalomvágyán.

Hozzászólás ideje:
Azt írta, hogy mindig is a szerettei megóvása lebegett a szeme előtt.

Kérdem én, hol törődött ő ilyennel amikor átállt a Sötét Oldalra? ( feleségét simán megfojtotta volna, rendtársainak többségét kiírtotta) A hatalomvágy vezérelte, semmiféle szeretett vagy óvás. Jah, magát óvta volna az tény. :lol:

Nos hát ő, khm... az vagyon oda írva általam, hogy: "Anakin Skywalker számára, akinek egy Galaxist kell megváltania, mindig is egyetlen, az univerzum dolgaihoz képest elhanyagolható gond lebegett a szeme előtt: a szerettei óvása."

HA öreg fejednek még nem tűnt fel az utóbbi 4-5 évben, hogy én én az Anakin/Vader karakter átállásának előtti idejére hivatkozok Anakin Skywalker nevével, aztán pedig Darth Vaderével, így különböztetve meg a két személyiséget (nem személyt, egyazon személy, csak eltorzult személyiséggel). Tehát, mikor azt írtam, hogy "mindig", előtte azért van ott az Anakin Skywalker név, mert az ep1-2 és a 3 közepéig tartó időszakra céloztam. Mint mindig az elmúlt öt évnyi ismerettségünk alatt. :D

Hozzászólás ideje:

No, rágjuk még a csontot!

Anakin ívesen tett a szabályokra, szerette a családját (Shmi, Padmé) eltért attól, amit a Jedik előírtak neki. Ez vezette őt a Sötét Oldalhoz.

Aztán húsz évvel későb UGYANEZ vezette vissza.

Hozzászólás ideje:
No álljunk csak meg. A Birodalom visszavágig azt se tudta, hogy vannak gyermekei. Amit ő szeretett az a hatalom. Luke-ot is simán felhasználta volna ahhoz, hogy uralma alá hajtsa a galaxis miután legyűrték az Uralkodót. Szó sem volt itt addig szeretetről, míg a Jedi visszatérben a fia vette a bátorságot, hogy szembenézzen vele. Az Endori találkozás volt talán az a pont ahol elgondolkozott mindenen. Addig csak a fiában lakozó képesség foglalkoztatta. Szerintem remek ez a visszaemlékezés, mert ez végre tükröt állít elé, hogy mit is tett valójában a szerettei ellen. Ami jó megmaradt benne az felszínre került. De csak ekkor. Nem korábban. Addig csupán még a fia is eszköz lett volna a szemében.

Csak abban nem értek egyet, hogy Vader már nem sokkal az Új Remény után megtudta, hogy van fia.

Nekem is nagyon tetszik a visszaemlékezős jelenet, amikor mindig néztem a filmet mindig úgy gondoltam, hogy Vadernek eszébe jutnak a múltjáról dolgok. Ott áll, vacilál, és az emlékei, a fia szenvedésének látványa visszahozza benne a jót, és a Jedi így tér vissza. Beteljesül a prófécia: Anakin, a Kiválasztott egyensúlyt teremt az Erőben.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Én ezzel egyetértek, csak azt nem tudom, hogy mennyi van benne ebben a véleményben abból, hogy az ember gyerekkorában látta először pl. A Jedi visszatér-t. :) Nehéz ettől elvonatkoztatni, én azt hiszem. Ez nem von le a film értékeiből, csupán az összehasonlítást teszi nagyon nehézzé a mai filmekkel.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.