Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Szerintem egy olyan rész nem készült a TCW-ben, amiben Jar Jar nem baromkodott, max. olyan, amiben kevesebbet csinálta. A Blue Shadow Virus-duóban már kifejezetten idegesítő, amikor az idétlenkedése miatt kis híján Padmé halált okozza. Azon a ponton már szabályosan közveszélyessé tették. Az ep2-ben teljesen korrekt a karakter, komoly, komolyan vehető abban a posztban, amiben volt. A legkirívóbb tette, hogy lelkesen üdvözli Obi-Want. Erre a TCW-ben nyitásból durván visszaminősítették, és később sem finomodott azért olyan túl sokat. Az ep2 szintjét sohasem érte el újra. Ezt nem lehet szépíteni, ez a TCW alkotóinak hibája. Ha úgy kezdik, ahogy The Disappeared I-II-ben ábrázolták, és onnan fejlődik, akkor mára Jar Jar megítélése teljesen más lenne. De az ep2 után a Bombad Jedi jön, aztán a Gungan General, aztán a Blue Shadow Virus és a Mystery of a Thousand Moons (ebben a négyben így vagy úgy, de néha túltesz ep1-gyen), aztán még kapunk egy Shadow Warriort is. Jar Jar a TCW-ben nagyjából négy részben van olyan szinten, ahol kezdeni kellett volna a fejlesztését (Supply Lines, Gungan Attack, The Disappeared I-II). 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. De ez hiba? Szerintem csak koncepció. Ami nekünk nem jön be. De szerintem pl. a Bombad Jedi-ben Jar Jar kifejezetten vicces. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. A koncepció is lehet hibás. A filmek alapján Lucas eredendően nem ebbe az irányba akarta vinni Jar Jart. Persze lehet, mindig is így tervezte, de a filmek már nem adtak neki lehetőséget az ökörködésre, az viszont fix, hogy szerintem a TCW-vel (koncepcióképpen vagy sem), de Jar Jart végleg elrontották, esélyt sem kaphat innentől a javításra. Ott lett volna a lehetőség, de nem éltek vele, innen meg már legfeljebb csak szépíthetnek. Persze, én még mindig szeretem, és viccesnek is tartom az esetek többségében. Igazából Jar Jart csak az ep1 végén a csatában tartom kicsit soknak, illetve a Virus-duóban, amikor miatta majdnem meghal Padmé, az egy idegesítő pillanat - ott konkrétan azt éreztem legutóbb, hogy mindenkinek jobb lenne, ha Rex agyonlőné Binkset. Ott nagyon elcseszték a figurát. De ezt a kettőt leszámítva nincs vele gondom. Csak ő is lehetett volna több. Viszont, ha már nem lett, legalább végül úgy végezte, hogy az - az eddigiek alapján - azért neki nem nagy tragédia, abból úgyis volt éppen elég része. Talán még annyit tehettek volna, hogy a Bardottára költöztetik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Bardotta jó lett volna mert akkor talán megállapodik és lesz családja. Egyébként ez a sztori mikor játszódik, ergo Binks hány éves lehet? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. Hozzászólás ideje: 2017. Február 19. A jakkui csata idején, szóval egy évvel az endori ütközet és harminchét évvel a naboo-i csata után. Mivel pontosan nem tudni, Jar Jar mikor született, így nem tudni, hány éves, de olyan 50-60 lehet. Mondjuk az is jó kérdés, ez mennyire számít öregnek egy gungánál. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Február 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Február 22. Jar Jar Binks tragédiája (Aftermath spoiler). Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Múltkor, vasárnap megnéztem az RTL Klubon a Baljós árnyakat. Már nagyon régen, évek óta nem láttam, és azt kell, hogy mondjam, mai szemmel a Jar Jart illető animátori munkával nem teljesen vagyok megelégedve. Annak idején valahogy sokkal élethűbbnek tűnt Binks a filmben, ennyi év után az én szememben már nem annyira, bár azért nem olyan eszeveszettül vészes a helyzet. De például mondjuk Yodát szerintem mérföldekkel jobban meganimálták A klónok támadásában. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. (szerkesztve) 2017-ben már kopottasnak tűnik egy 1999-es trükk, és jobban fest az 1999-es trükknél a 2002-es trükk? Mik vannak? Ez természetes, idővel elavulnak a trükkök, de Jar Jar '99-ben mérföldkőnek számított - nem csoda, hogy jobbnak tűnt, mint mai szemmel nézve, pláne, ha sokáig nem láttad -, hiszen addig nem volt olyan CGI karakter, ami ilyen jelentős szerepet kapott volna. Baromi sok munka volt vele. És naná, hogy a három évvel újabb trükk jobb, mint a régi. Jar Jarból, Wattóból és Sebulbából sokat tanultak az animátorok, azért sikerült jobban Yoda az ep2-ben, de az ep3-as Yoda még az ep2-esnél is jobb. Maz Kanata meg mindegyiket kenterbe veri, és az a sanda gyanúm, hogy Snoke az ep8-ban még nála is jobb lesz. De a helyén kezelve az ep1 trükkjei a mai napig nagyszerűek. Látszik rajtuk a kor, pláne feltűnő lehet, ha nem nézed meg évi kétszer, mint mondjuk én, ám a helyén kezelve (lassan 20 éves film!) nincs velük gond. Szerkesztve: 2017. November 6. - Dzséjt 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: 2017-ben már kopottasnak tűnik egy 1999-es trükk, és jobban fest az 1999-es trükknél a 2002-es trükk? Mik vannak? Ez természetes, idővel elavulnak a trükkök, de Jar Jar '99-ben mérföldkőnek számított - nem csoda, hogy jobbnak tűnt, mint mai szemmel nézve, pláne, ha sokáig nem láttad -, hiszen addig nem volt olyan CGI karakter, ami ilyen jelentős szerepet kapott volna. Baromi sok munka volt vele. És naná, hogy a három évvel újabb trükk jobb, mint a régi. Jar Jarból, Wattóból és Sebulbából sokat tanultak az animátorok, azért sikerült jobban Yoda az ep2-ben, de az ep3-as Yoda még az ep2-esnél is jobb. Maz Kanata meg mindegyiket kenterbe veri, és az a sanda gyanúm, hogy Snoke az ep8-ban még nála is jobb lesz. De a helyén kezelve az ep1 trükkjei a mai napig nagyszerűek. Látszik rajtuk a kor, pláne feltűnő lehet, ha nem nézed meg évi kétszer, mint mondjuk én, ám a helyén kezelve (lassan 20 éves film!) nincs velük gond. Sajnos másutt jobban kilóg a lóláb (EpI-II-ben), Jar-Jar szerintem teljesen rendben van még most is. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. 4 órával ezelőtt, caseyjones írta: Múltkor, vasárnap megnéztem az RTL Klubon a Baljós árnyakat. Már nagyon régen, évek óta nem láttam, Hát ezért beírok most egy fekete pontot! 1 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Sokan szokták ekézni az 1-2 látványvilágát, szerintem ma is teljesen korrekt. Nyilván látszik rajta, hogy nem mai csúcstechnológiával készült, de kifejezetten jól öregedik. Vannak sokkal újabb filmek, amiknél a CGI nagyságrendekkel jobban bántja a szemem, és ugyanúgy A-kategóriás filmekről beszélek, akár fantasy-scifi vonalon is. Leginkább engem a hátterek zavarnak bizonyos jeleneteknél, azokon eléggé látszik a "kopottság". 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Hozzászólás ideje: 2017. November 6. Szerintem trükktechnikai szempontból pont az ep.1 öregedett a legjobban. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Pár hete tudtam meg, hogy Jar-jar magyar szövegeit Geszti írta. Zseniális, hatalmas nyelvi lelemények, vastaps. Méltánytalanul bánnak sok helyen ezzel a palival, pedig... 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Wow! Simán elhiszem, hogy ő írta. Jobban belegondolva illik is hozzá ez a stílus. 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. 2015. 11. 20. - 22:06, Donát írta: Úgy emlékszem, hogy a Harry Potter könyvek műfordítója, Tóth Tamás Boldizsár írta hozzá a magyar szöveget, de javítsatok ki, ha tévedek. Ezek szerintem rosszul tudtam. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Hozzászólás ideje: 2018. Május 10. Bezony. Utólag már nekem is tiszta, hogy tiszta Geszti, hehe. Vmi riportban olvastam, de szitaagy, nem emléxem, és nem találom guglizva, idegesít... Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 11. Hozzászólás ideje: 2018. Május 11. (szerkesztve) Kedves gyerekek, mea culpa, bocsánat érte, sajnálom, stb. Vaklárma volt, Geszti válaszolt, semmi köze Jar-jar-hoz... pfff. Azt nem értem csak, hogy honnan szedtem, pedig "erősen" emléxem vmi olvasmányra/podcastre amiben ez szóba jött mellékszálként, és bevettem... ezt nagyon benéztem, bocsi. Tóth Tamás volt a zseni, ahogy írtátok. (Mentségemre talán annyit, hogy lehetne Geszti is, mert tud ilyet, simán) Mellesleg neki is nagyon bejött a szöveg. Szerkesztve: 2018. Május 11. - Darth Porg 3 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Május 11. Hozzászólás ideje: 2018. Május 11. Na akkor csak jól tudtam anno. Emlékeim szerint egy TTB interjúban láttam, de már nem 100%. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 18. Bevillant, hogy Boss Nass esetleg azért rakhatta meg Binkset tábornoknak, mert így remélte, hogy végre kinyiffan? Ahogy előadja magát az erre is utalhat. Jar Jar nem véletlenül esett össze. Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2018. Július 4. Hozzászólás ideje: 2018. Július 4. http://hu.ign.com/star-wars/39402/news/a-rajongok-kis-hijan-ongyilkossagba-kergettek-jar-jar-binks Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. A szokásos klikk vadász cím. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Pont most olvasom az Aftermath utolsó részét. Szegény Jar Jar-t én nagyon megsajnáltam. Az élete visszakerült ugyanoda, mint ahogy kezdődött 37 évvel ezelőtt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. De legalább örömét lelte abban amihez mindig is értett. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Pont most olvasom az Aftermath utolsó részét. Szegény Jar Jar-t én nagyon megsajnáltam. Az élete visszakerült ugyanoda, mint ahogy kezdődött 37 évvel ezelőtt. Szerintem nem ugyanoda került vissza. Jar Jar az ep1-ben magányosan, a mocsárban élt, céltalanul. Most a városban él, megtalálta a célját - amit nem rátestáltak és amihez ért is -, és társasága is lesz olyanok között, akik elfogadják és szeretik. Jar Jar épp, hogy ezzel ért révbe. Szerintem ez szép búcsú a karaktertől. Szerkesztve: 2018. Július 5. - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Nute nem a Naboo-ra való visszatérésére gondolt? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Az szomorú lenne, hogy a hazájában lakik? Szerintem még a legrosszabb körülmények között is jobban szeret Naboo-n lenni, mint Coruscanton. Naboo-n vannak fák, fű, víz, ami egy gungan természetes közege. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. 7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A szokásos klikk vadász cím. Itt most speciel nem tolták túl. Ahmed Best tényleg azt írta ki az Instagramjára, hogy a Baljós Árnyak után a rázuduló kritikák miatt kis hiján öngyilkos lett. Kifejezetten arról a helyről is fotózott ahol végezni akart magával. Eszerint a New York-i Brooklyn Bridge-ről akarta levetni magát. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Ezt nem gondoltam volna. Nagyon durva mire képes a média és az elmebeteg rajongók. 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ezt nem gondoltam volna. Nagyon durva mire képes a média és az elmebeteg rajongók. Benne van a cikkben... 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. Hozzászólás ideje: 2018. Július 5. (szerkesztve) Sosem értettem, miért utálják az ő karakterét, nekem Jar Jar mindig szimpatikus volt. A Birodalom végében szerintem az szomorú Jar Jar sorsában, hogy sokan megutálták őt amiatt, hogy a Klónháború kitörése előtt szorgalmazta a különleges jogosítványokat Palpatine-nak. Szerkesztve: 2018. Július 5. - Darth Revan9 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.