Jump to content

4x17 - The Box


Recommended Posts

17. rész - The Box / A doboz

 

epguide417.jpg

 

Írta: Brent Friedman

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Serenno, Coruscant

 

Szereplők:

Cad Bane - Corey Burton

Moralo Eval - Stephen Stanton

Obi-Wan Kenobi (Rako Hardeen) - James Arnold Taylor

Dooku gróf - Corey Burton

Derrown - Matthew Wood

Embo - Dave Filoni

Jakoli - Dave Filoni

Sixtat - Corey Burton

Kiera Swan - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Yoda - Tom Kane

Mantu - ???

Onca - ???

Sinrich - ???

Twazzi - ???

Bulduga - ???

 

 

Történet

Moralo Eval Hardeenel és Baneel az oldalán a Serenno felé veszi az irányt, ahol már Dooku gróf és a galaxis legjobb fejvadászainak egy kicsiny csapata várja őket. Feladatuk túlélni a Dobozt, amelyben gyilkos próbákat kell kiállniuk. A győztesek részt vehetnek abban az akcióban, melynek célja Palpatine kancellár elrablása.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Yoda figyelmezteti Anakint: "Ha elmész, segíthetsz neki, de a jövő bizonytalan". Hasonlóan figyelmezteti Luke -ot is az A Birodalom visszavágban.

- Kiera Swan utalás Keira Knightley karakterére, Elizabeth Swanra a Karib-tenger kalózaiból. Úgy mutatják be mint kétszeres obszidián kör győztest, ami feltehetőleg egy bajnokság, de a név a Fekete Gyöngyből, Jack Sparrow hajójából ered.

- Derrown dizájnja messzire nyúlik vissza, Ron Cobb készített el anno hasonló karaktert az Egy új remény kantin jelenetéhez, mely azonban sose került bele. Az eredeti(balra) úgy lett leírva mint egy trópusi növény, az új azonban úgy mint egy érző gázzsák.

- Sok fejvadász korábbi részekben látott karakter átszabásából született. Sixtat, Sinrich és Mantu egy ragadozó állatról lett mintázva mely átfut a bozót alatt a Padawan Lost részben, Jakoli a Spehere of Influence -ben látott Greedoról, míg Twazzi, Rumi Paramita -ról aki Bounty Hunters című epizódban szerepelt.

- Az első kihívásnál eredetileg gáz helyett víz lett volna. "Azon a ponton amikor írtuk a történetet, amely ugyan az a csapat volt mint az ARC Troopersnél, eredetileg vízet szerettünk volna berakni."magyarázza Dave Filoni. "A víz helyett végül gáz lett." Mindez a szűk költségvetés miatt.

- Egy kivágott történetszál szerint miután Anakin megtudta, hogy Obi-Wan él, elkezdett volna kutatni az igazi Hardeen után. A Tanács tagadta volna Hardeen létezését, ám amikor Rex megpróbálja áthelyezni Hardeent a Jeditől távol, Anakin rajta kapja őket, ami a Jedik lelepleződéséhez vezet. Végül ezt törölték idő hiány, a világosság és a karakter középpont miatt. Továbbá valószínűtlennek tűnt hogy Rex ilyesmit elhallgatott volna.

- Mielőtt Hardeen megkezdené a második kihívás teljesítését, a háttérben Embo megleckézteti Sinrich-et.

 

Concept Art galéria

 

tb01.jpg

Derrown elkészült dizájnja

 

tb02.jpg

A sérült Morallo Eval dizájnja

 

tb03.jpg

Derrown lézerpisztolyának végleges változata

 

tb04.jpg

Dooku fő tornya

 

tb05.jpg

Serenno -i relé torony

 

tb06.jpg

A doboz lángszórájánk dizájnja

 

tb07.jpg

Serenno éjszaka. Produkciós festmény I

 

tb08.jpg

Serenno éjszaka. Produkciós festmény II

 

tb09.jpg

A doboz ellenőrző szobája

 

tb10.jpg

A Serenno -i droid dizájnja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Elszórakoztak, illetve be kell vallanom elszórakoztattak egy résszel.

Mert jó volt.

Annak ellenére, hogy semmit sem mozdult előre a történet.

Max egy hangyányit Anakin és Yoda beszélgetésénél.

De sajnos le kell szögeznem, hogy simán jöhetett vola a zárórész, Dooku-nak egy olyan mondatával, hogy;

"szevasztok, lehetne itt egy doboz, de nincs szóval Bane és Hardeen kiegészül még ezzel az általam kiszemelt 3-4 csávóval és irány a Naboo!"

 

Viszont volt doboz: és izgalmas, látványos részt kaptunk.

Ami zavart, hogy Obi-wanon kívül alig-alig volt egy-két fejvadásznak olyan megmozduása, amire azt mondom, megérdemli, hogy túlélje, illetve, hogy részt vegyen a későbbi akcióban.

De maga a kocka ötletes volt és látványos. És kicsit többet kaptunk Moralo Eval-ból, de én nem bírom az ürgét. Egy csomó negatív szereplőt bírok a maga nemében, de őt nem.

 

Bane és Obi-wan, viszont, ha így folytatják haverok lesznek! :)

Mikor kellett, Bane odatette magát hálából, vagy elismerésül.

Apropó, Bane. Az ithorian-on tényleg az ő eredeti kalapja volt, vagy csak egy olyan?

Ha az övé, hogy került oda?

Ha egy ugyanolyan, akkor ezért ki kellett nyírnia?

Durva volt tőle és egy fejvadásztól vagy akárkitől egyáltalán is szerintem. Egy kalapért?

És valószínűtlen, hogy a tesója ne ment volna rögtön Bane-nek a dologért.

Tipikus "kimaradni való jelenet mégis bentmaradt" érzésem volt.

 

Mindezek ellenére és velük együtt tartom, hogy a The Box ér 9/10-et, várom a befejezést, ami lehet hogy elkapkodott rész lesz.

Benne kellene lennie Palpi elrablásának vagy kísérletének, Obi-wan felfedődésének, Obi-wan visszaalakításának, és Anakin véleményének az egészről.

Mondjuk Dooku és esetleg Satine reakcióját is megnézném az akció végeztével.

 

A felsoroltakból amolyan tcw-os elánnal bizonyára néhány ki fog maradni, de attól még ez egy jó történetszál, melybe belefért a The Box is!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Aztaaa... ilyen izgalmas TCW részt én még nem láttam :D Komolyan ez volt az első rész amelynél izgultam, de itt is elsősorban Embo miatt, és hál isten túlélte, remélem a következő részt is átvészeli :)

 

Apropó, Bane. Az ithorian-on tényleg az ő eredeti kalapja volt, vagy csak egy olyan?

Ha az övé, hogy került oda?

Ha egy ugyanolyan, akkor ezért ki kellett nyírnia?

Durva volt tőle és egy fejvadásztól vagy akárkitől egyáltalán is szerintem. Egy kalapért?

 

Ha jól megfigyelted akkor Bane kérdezte tőle hogy honnan van, mire az ithoriai fegyvert rántott és erre Bane lelőtte. Önvédelem volt :)

Link to comment
Share on other sites

Még ha eltekintek attól, hogy egy ötlettelen Kocka koppintás volt -aminek szvsz egyáltalán nincs helye a SW-ban- a rész így is nagyon gyenge lett. A próbák felélnél az volt a cél, hogy mindegyik fejvadász megmurdeljon, ami azért az akció elő estélyén nem éppen a legszerencsésebb. Csak annyival kerültünk előrébb a történetszál nyitóepizódjának végéhez képest, hogy Bane lett a főnök, és csatlakoztak még 3-an a küldetéshez(plusz volt egy Palpatine-Jedi tanács konfliktus). Eddig nagy csalódás ez a szál.

Link to comment
Share on other sites

Borzalmasan gyenge volt. Amilyen jól indult ez a történetszál olyan mélységekbe zuhant két rész alatt.

Csapatmunkára válogatnak tagokat egyedül dolgozó emberek közül egy olyan rendszerrel, amiben csak az egyéni túlélés számít. Szóval az egész Doboz tök értelmetlen volt. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag senki nem csinált semmit, csak Hardeen. Ennek ellenére nem ő lesz a főnök. Bane már többször dolgozott Dookunak azzal bizonyított, Eval tudja az elrablási tervet, így rá szükség van. Kellett még pár ember, de azokat úgy is kiválaszthatták volna, ha már nem volt elég az eddigi életútjuk ismerete, hogy rájuk uszítanak 200 roham droidot, aztán aki túléli. Az se derült ki, hogy miért öt fő kell csak, illetve miért nem baj, hogy a végén Evallal mégis csak hatan maradtak.

Ha nem ezt a Kocka koppintós részt kellett volna mindenáron összehozni, akkor ezekkel a szereplőkkel sokkal jobb sztori lett volna, ha azzal bizonyítják rátermettségüket, hogy próbaként összedolgozva egy névtelen hívás vagy bármi más hatására megpróbálják elrabolni Dookut. A bénákat meg legfeljebb kinyírták volna maguk közül.

 

És valószínűtlen, hogy a tesója ne ment volna rögtön Bane-nek a dologért.

Na igen, az egyik legnagyobb hülyeség volt.

Link to comment
Share on other sites

Mi a szösz, a készítők megnézték a Kocka című filmet? :) Egy az egyben lekopizták a halálos csapdákkal teli "börtönt", csak fejvadászokkal töltötték meg, nem utcáról összeszedett figurákkal. Ennek ellenére a rész nagyon tetszett, remek hangulata volt. Bár Bane-ért és Obi-Wanért nem kellett izgulni, Embo szerepeltetése jó ötlet volt. Ha megkedveltük a Bounty Huntersben, most lehet rágni miatta a körmöt. Nem nagyon, de egy kicsit (mondjuk Sugi-t is belerakhatták volna még). Bár szerintem szegény Embotól a következő részben érzékeny búcsút kell majd vennünk. :(

A sztori maga szerintem haladt. Míg a három lezuhanó hajónak sok értelme nem volt, csak kitöltötte az epizódot a nagy Anakin-Obi-Wan találkozásig, itt konkrétan a lényeg köré sikerült felépíteni a történetet, és nem az elé bepakolni pár random (ismétlődő) eseményt. Megismerhettünk egy halom új karaktert (igaz, párat le is nulláztak), új fajokat, ráadásul segítenek elfogadtatni szegény pirosingeseket. Mert ugye, más, ha azt mondják: ez a kettő is veletek van, meg más, ha előtte egy epizódon át már ismerkedünk velük. Bár a ruganyos figurát nem ismerhettük meg, az a háromszemű lebegő bizgyu jól el lett találva. :)

Ráadásul ezúttal az Obi-Wan-Bane páros is haladt, ami szintén fontos tényező ebben a játékban. Eddig Bane frankón nem bízott Benben, de az itteni események meghozták a bizalmát. Olyannyira, hogy megmentette az életét. Ennek pedig már most jelentősége van, hiszen Bane Rako Hardeenban bízik, nem Obi-Wan Kenobiban. Gondoljatok arra, mi lesz, mikor Bane rájön, kivel is pajtizik. Eddig is rühellte a Jediket, de ez ad egy nagy löketet a karakternek. Már ha túléli.

Ugyanígy van Eval is, nála is fontos tényező, hogy eddig Hardeen pajtija volt, de most - meglátva benne a konkurenciát - ellene tört. Aztán meg még Bane is "hátba szúrta", Dookuról már nem beszélve. Ez az ellentét is gondokat fog okozni a következő részben, az biztos.

Összességében, ez a rész nem a cselekmény továbbgörgetéséről szólt, hanem a karakterekről. Bane-ről, Evalról és Hardeen kapcsolatáról, mely fontos tényező lehet a következő részben, mi több, ha Bane-t tovább viszik, részekben.

Amit viszont kicsit sajnálok, hogy Anakin nem kapott akkora szerepet, mint kellett volna. Remek a kis beszélgetése Yodával, de sokkal több düh és csalódottságot vártam a Rend irányába. Persze, ami késik, nem feltétlen múlik, én még hiányolok egy ízes Anakin-kitörést.

Link to comment
Share on other sites

Amit viszont kicsit sajnálok, hogy Anakin nem kapott akkora szerepet, mint kellett volna. Remek a kis beszélgetése Yodával, de sokkal több düh és csalódottságot vártam a Rend irányába. Persze, ami késik, nem feltétlen múlik, én még hiányolok egy ízes Anakin-kitörést.

Elvileg terveztek is egy Anakinos-nyomozós szálat, ami párhuzamosan ment volna az eseményekkel, de később több okból is elvetették.

Link to comment
Share on other sites

Ez nem volt más, mint egy töltelék epizód, bár abból is a jobb fajtából. Nekem is elsőre a Kocka nevű förmedvény jutott eszembe. A készítők sokféle fajt sorakoztattak fel, ez tetszett, a parwanokat már most megszerettem. Mivel magyar felirat még nincs, így nem mindent értettem, de nem is nagyon kellett igénybe venni az angol tudásomat. Bane beszólása tetszett, amikor megmentette Obi életét :) Na meg egy kalapért képes volt ölni... igaz, az ithori reagált önmaga számára végzetesen. Nagyjából azok haltak meg, akiket sejteni lehetett, a coolabb kinézetű szereplők pedig túlélték. Llew-nek abban igaza van, hogy Obin kívül a többiek nem csináltak semmit, hát hol a fejvadász leleményesség? Ha nincs a Jedi, mindegyik ott hal meg már az első fordulóban.

 

A Box is meglehetősen ötlettelenre sikeredett, azt hittem sokkal érdekesebb próba elé állítja Eval a fejvadászokat. Az előző rész tükrében ez az epizód eléggé gyenge, fölösleges ennek a történetszálnak négy rész, ezt most már látom. Remélem a következő epizód visszatér az első kettő színvonalához.

7/10

Link to comment
Share on other sites

Fantaszzikus volt. Talán az egyik legjobb rész. Zsinorban jönnek az utúbbi időben a minőségibbnél minőségibb epizódok. Az egyész Doboz nagyon tetszett, hiába Kocka utánzat. Vlahogy az volt az érzésem, hogy Dooku már kezd gyanakodni a túl szuper Jedi-gyilkos fejvadászra. Biztos voltam benne, hogy Embo és Cad Bane túléli.

10/10

Link to comment
Share on other sites

Na kérem... Őhhm.... Egy kicsit csalódottság volt ez a rész nekem,de csak minimálisan. Először is,miért nem lehetett ezt a részt kihagyni? Simán lehetett volna ebből csak 3 rész,nem pedig 4 :roll: Simán lehetett volna ez már a Crisis on Naboo,ha ezt a rizsát kihagyják. Elmennek Dooku-hoz,ahogyan e rész elején is teszik és a gróf bemutat pl. 3 fejvadászt,akikkel Bane-ék elrabolhatják Palpatine-t és ennyi. Nem kell ide dobozos "vajon ki marad életben" marhaság.

De amúgy maga ez a sztori nem hülyeség,csak szerintem ez a doboz fölösleges volt.

Összességében 6/10. :whistle:

A következő rész biza szuper lesz,már abból az előzetesből kikövetkeztetve :D

Magyar felirat nélkül írom ezt a hsz-t,bár szerintem tudjátok :) Ééééés az angol tudásom egyenlő a kakival.

Link to comment
Share on other sites

Na kérem... Őhhm.... Egy kicsit csalódottság volt ez a rész nekem,de csak minimálisan. Először is,miért nem lehetett ezt a részt kihagyni? Simán lehetett volna ebből csak 3 rész,nem pedig 4 :roll: Simán lehetett volna ez már a Crisis on Naboo,ha ezt a rizsát kihagyják. Elmennek Dooku-hoz,ahogyan e rész elején is teszik és a gróf bemutat pl. 3 fejvadászt,akikkel Bane-ék elrabolhatják Palpatine-t és ennyi. Nem kell ide dobozos "vajon ki marad életben" marhaság.

De amúgy maga ez a sztori nem hülyeség,csak szerintem ez a doboz fölösleges volt.

Összességében 6/10. :whistle:

A következő rész biza szuper lesz,már abból az előzetesből kikövetkeztetve :D

Magyar felirat nélkül írom ezt a hsz-t,bár szerintem tudjátok :) Ééééés az angol tudásom egyenlő a kakival.

:lol:

Bocsi, de ez nagyon aranyos volt. :)

 

Ritkán szoktam benézni az adott rész topikjába annak megtekintése előtt, most mégis megtettem. Ha már Ágkinak sem tetszik, akkor van okom félni? :para:

Link to comment
Share on other sites

Ritkán szoktam benézni az adott rész topikjába annak megtekintése előtt, most mégis megtettem. Ha már Ágkinak sem tetszik, akkor van okom félni? :para:

Dzséjtnek és Ody-nak tetszett, szóval azért nem olyan rossz rész ez. Csak épp időhúzás céljából készült el.

Link to comment
Share on other sites

:yes::o:yes::o:yes::rock:

 

Na erről van szó kérem szépen, már kezdtem attól félni, hogy az évad első felében ellőtték az összes patronjukat a készítők, mert őszintén szólva engem a legutóbbi három részből egyik sem tudott lenyűgözni.

 

Tény, hogy töltelék volt ez a rész, de bitang szórakoztató volt. Bane kalapos beszólásán, meg Obi-Wan Hardeen benyögésén, hogy gázzsákokat ölt megbízásra, szakadtam. :lol:

 

A kedvenc jelenetem az volt, mikor Dooku felsorolta a fejvadászokat. Az eddig is világos volt, hogy Embo egy szuper-badass még ebben a díszes társaságban is, de azt nem hittem volna, hogy Bane után ő a második legnagyobb fejvadász a Galaxisban, már pedig Dooku valami ilyesmit mondott. Keira Swann-ról egyből sejtettem, hogy Keira Knightley-Elisabet Swan-ról kapta a nevét, na de mikor megláttam az Ep guide triviában, hogy az Obszidián Gömb=

Fekete Gyöngy

a fejemet fogtam, hogy ez bezzeg nem esett le :lol:

 

A Kocka című filmet nem ismerem, de valahonnan mégis ismerős volt ez a Doboz, csak tudnám, hogy honnan :hmm: Nagyon jók voltak a próbák, bár az engem is zavart, hogy Obi-Wan egy maga megoldotta az egészet.

 

Nem tudom, valahogy az az érzésem, hogy Dooku rájött, hogy Hardeen valójában Obi-Wan, az a jelenet, amiben Eval-al róla beszélnek nagyon olyan volt, mintha ott és akkor összeadta a kettő meg kettőt (ugye megjegyezte, hogy valami furcsát érez Hardeen-ban, aztán Eval közli vele, hogy Hardeen megölte Obi-Wan-t egy távcsöves puskával). Az a mosoly, amikor kimondta Obi nevét nagyon ezt suggalta szerintem.

 

Mindent összevetve egy 8/10-et megérdemel

Link to comment
Share on other sites

Na, én is írok, mert nekem is nagyon bejött a rész. Nem láttam a Dobozt, úgyhogy nekem nem tűnt nyúlásnak a sztori, sőt, nagyon is tetszett. A fejvadászok nagyon jók voltak, főleg a gombafej csávó, aki az előzetesben kissé furcsán hatott, de az epizód során megkedveltem. Az ithori testvérpár engem a KOTOR képregénysorozat Moomo fivéreire emlékeztetett, akik szintén egy fejvadászikerpár, ugyanebből a fajból.

A Doboz nagyon jól meg volt csinálva, tetszettek a csapdák. A rész legjobb motívuma az volt, mikor Bane megmenti Obi életét, ez mutatta, hogy Bennek, végül sikerült elnyerni a duros bizalmát. Eval megszégyenítésének is örültem (ez amúgy annyira Dookus volt :D ), megérdemelte, amit kapott.

Tetszett, hogy utaltak a KotOR-ra (Mantu bemutatása) és az EPIII-ra (Yoda és Anakin beszélgetése a "rolós szobában" :D ).

Ami még kiemelkedő volt a részben, az a zene, ami nagyon jól fokozta a hangulatot.

Sokan írjátok, hogy fölöslegesen nyújtották el ezt a szálat. Ezzel én nem értek egyet, mert a Krell tetralógiával szemben, ahol a 2. és 3. rész kb ugyanarról szólt, itt minden epizód hoz valami újat. Lehet, hogy nem kéne ennyit tökölniük a tervvel, de amíg élvezni tudom ezeket a "nyújtásokat", engem egyáltalán nem zavar a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Nos, mielőtt még megkezdeném a The Box című epizód értékelését, először kitérnék annak negatívumaira. Az első és egyben a legnagyobb baja ennek az epizódnak az az, hogy egyszerűen teljesen felesleges. Az időhúzáson kívül semmi rendeltetése nincs, a történet alig néhány apró lépésnyit halad. Ezt az egész történetszálat el lehetett volna mesélni mindössze három epizódban, semmi szükség nem volt beékelni közéjük egy Kocka feldolgozást. Ám ezzel a The Box negatívumai ki is merülnek, ugyanis valóban egy egyszerű töltelék epizódról beszélünk, de a piszkosul szórakoztató fajtából, ugyanis azt kell mondanom, hogy ZSENIÁLIS!

 

Az elején, amikor Moralo Eval, Cad Bane és Rako Hardeen megérkezik, a figyelmesebbek ismét kiszúrhattak egy zygerriai rabszolgahajót, ahogy egy zygerriai vadászgépet is, amit már a Friends And Enemiesben is láthattunk. Sőt, még olyan űrhajó is volt ott, mint annak idején a Corruptionban a moogai csempészeknek. Azt viszont megint nem értettem, hogy Dooku gróf MagnaGuardjai miért ilyen sárga színűek, holott régebben, amikor még lila színűek voltak, sokkal jobban hasonlítottak ahhoz, amilyenek az EPIII.-ban voltak, teljesen érthetetlennek találom ezt a módosítást és egyáltalán nem néz ki jobban. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de mióta Moralo Eval kijutott a börtönből a Deceptionben, semmi tekintélye nincs, erre leginkább az ad tanúbizonyságot, amikor Cad Bane és Rako Hardeen nekimegy.

 

Bár sok mindent nem tett hozzá a történethez, nagyon jó jelenet volt Anakin Skywalker és Yoda beszélgetése, amely egy kicsit az EPIII.-ra emlékeztetett, ennek megfelelően piszkosul hangulatos. Ezek azok a pillanatok, amiért kivételesen szeretem ezt a sorozatot, egyrészt azért, mert valljuk be, kettőjüknek ritkán van közös jelenete és szeretném azt látni, hogy kialakul valamiféle kapcsolat közöttük, elvégre Anakin is bizalommal fordult Yoda mesterhez az EPIII.-ban, amely már ott is nagyon tetszett. Bár ahhoz, hogy egy ilyen zseniális jelenet megszülessen, meg kellett alapozni, ezek után pedig már megbocsátom a Friends And Enemies minden hibáját.

 

De végül ideje rátérnem az epizód érdemi részeire, melynek középpontjában a jól megalkotott, kellően egyedi és emlékezetes karaktereket álltak. Ki is térnék szépen sorban mindenkire, akiket eddig még nem ismertünk.

 

Kiera Swan: Nem volt túl jelentős karakter, sok minden nem derült ki róla, csupán annyi, hogy a képességei nem elég jók ahhoz, hogy túlélje a Doboz megpróbáltatásait. Az mekkora volt már, amikor a dioxis elől úgy menekült meg, hogy Sinrich lábába kapaszkodott? Később aztán jól felnyársalta őt a Doboz a második próbán. A Karib-Tenger Kalózaira való utalást pedig egyáltalán nem vettem észre a nevében, pedig annyira nyilvánvaló volt.

 

Derrown: Kétségtelenül a bajnokság legegyedibb résztvevője, akit sokkal inkább a fajtája, mint sem a személyisége tesz érdekessé, bár javarészt a saját nyelvén szólalt meg. Fajtájából adódóan egy kis előnnyel indult a többi résztvevővel szemben, elvégre képes felemelkedni a levegőbe. Bár azt nem értettem, hogy ha teszem azt Derrown nem marad életben a harmadik próbán, akkor mindannyian meghaltak volna? Elvégre az egész arra volt alapozva, hogy a parwai ott lesz közöttük.

 

Sixtat: Igazából semmi jelentőset nem mutatott fel azon kívül, hogy egy sakiyan, amely szintén egy igazi klasszikus faj, amelyet először az EPVI.-ben láthattunk.

 

Jakoli: Ő lényegében nem volt más, mint egy afféle Greedo pótlék. Szerintem pedig arra, hogy senkit sem kap el élve, én a helyében nem lennék büszke, mert sokkal nehezebb valakit élve elkapni, mint megölni. Ahogy arra számítottunk is, meg is halt, bár nem hittem volna, hogy eljut a harmadik próbáig.

 

Bulduga és Onca: A StarWars.Com DataBankja szerint míg Bulduga a gyorsabb és többnyire kézifegyvereket használ, addig Onca a lassabb és ő sokkal inkább a nehézfegyvereket preferálja. Hát, tény, hogy a felfogása is elég lassú volt, mert amikor Cad Bane megölte Buldugát, mintha el sem jutott volna az agyáig, hogy az a fickó éppen most ölte meg a testvérét. Valahogy látszik, hogy kettejük közül Bulduga volt az agytröszt a csapatban. Tény, hogy Cad Bane a kereste a bajt, de arra nem számítottam volna, hogy Bulduga ennyire agresszívan lép fel ellene.

 

Twazzi: Lényegében egy áttextúrázott Rumi Paramita, aki ennyi erővel lehetett volna akár ő is, ha Dave Filoni annak idején nem ragaszkodott volna annyira ahhoz, hogy Rumi Paramita meghalt a Bounty Huntersben, amely a nézők számára annyira nem volt egyértelmű. Két akrobatikus, fejvadásznak álló, többnyire mesterlövészpuskát használó nőstény frenk. Eléggé szemléletes a hasonlóság. Kíváncsi vagyok, hogy vajon hogyan és milyen körülmények között kelthette fel Valorum főkancellár érdeklődését.

 

Sinrich: Szintén egy klasszikus faj képviselője, méghozzá egy snivvián, szintén az EPIV.-ben szerepelt először. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehetett az a holografikus álcázó mátrix, amit ő feltalált, mert ha lényegében az, hogy ezáltal felveheti másoknak az alakját, akkor ki kell, hogy ábrándítsam, semmi újat nem fedezett fel, elvégre Cato Parasitti is ilyet használt már a Holocron Heistben. Vagy esetleg, talán tőle vette? Az mekkora volt már, amikor Embo fojtogatta? :D Nem kicsit vérszomjas ez a fickó. :D

 

Mantu: Kivételesen nem hozom fel Chata Hyokit példaként, ugyanis annyira nem hasonlított rá, bár sejtettem, hogy nem fogja túlélni.

 

Amikor Dooku gróf egyenként bemutatta mindannyiukat, szerintem a legjobban sikerült jelenetek egyike. Azért az nem semmi, hogy mennyire jól bánik a szavakkal és milyen lelkesítő szónoklatot adott elő, sokkal inkább egy bölcs vezér, mint sem a Sith Sötét Nagyura jutna róla az eszembe. Persze a beszéde végén már egy kicsit a fejébe szállt a hatalomvágy, Moralo Eval pofátlanul félbe is szakította. Annyira tetszett, hogy ennek az egész bajnokságnak valahogy volt tétje, akárki meghalhatott, különösen Cad Bane-ért és Embóért izgultam, de valahogy a többiek is annyira szimpatikusak, hogy mindannyiuknak lehet szurkolni.

 

A próbatételekre különösebben most nem térnék ki, mert bár nagyon izgalmasak voltak, valahogy úgy éreztem, hogy mégsem ezeken van a hangsúly. Obi-Wan Kenobi továbbra is nagyon jól játssza a szerepét, ez különösebben abban nyilvánult meg, amikor megkérdezték őt arról, honnan tudta azt az információt a parwaiakról. A végén, amikor Moralo Evalt ütötte a földön, talán egy kicsit bele is feledkezett, de erről majd később. Nagyon-nagyon tetszik az, hogy Cad Bane egyre inkább megbízik benne és bár a modorán van még mit csiszolni, egyre inkább a barátjává válik. Bár Cad Bane többnyire negatív szereplőként tér vissza a sorozatba, többször is bebizonyította már, hogy igenis van egy saját értékrendje, becsülete és gerince. Ez leginkább a végén mutatkozott meg, amikor azt mondta Moralónak, hogy legalább úgy küzdjön meg vele, mint egy férfi és ez az epizód kétségtelenül legjobb jelenete. Remélem majd amikor Cad Bane rájön arra, hogy Rako Hardeen valójában Obi-Wan Kenobi, a kapcsolatuk nem romlik meg túlságosan.

 

A végső összecsapás szerintem izgalmas volt, nagyon hatásos volt alatta a zene, bár ismét kiderült, hogy Moralo Eval nem sok mindent tud felmutatni a kapcsolatain kívül, kétségtelenül nagyon jó taktikai lángelme, de nem túl hatékony a harcban, még annyira sem volt jó harcos, mint Osi Sobeck a Citadel Rescue-ban. Kíváncsi vagyok, hogy az itt összejött csapat közül ki marad életben a Crisis On Naboo végén, ugyanis nem szívesen nézném végig Cad Bane, vagy Embo távozását...

Link to comment
Share on other sites

Na, én is írok, mert nekem is nagyon bejött a rész. Nem láttam a Dobozt, úgyhogy nekem nem tűnt nyúlásnak a sztori, sőt, nagyon is tetszett. A fejvadászok nagyon jók voltak, főleg a gombafej csávó, aki az előzetesben kissé furcsán hatott, de az epizód során megkedveltem. Az ithori testvérpár engem a KOTOR képregénysorozat Moomo fivéreire emlékeztetett, akik szintén egy fejvadászikerpár, ugyanebből a fajból.

Igen, nekem is eszembe jutottak a Moomók. :) Ahhoz képest, hogy az ithoriak általában véve egy békés faj, nem semmi, hogy ennyi fejvadász kerül ki közülük. :D

Link to comment
Share on other sites

Fúú, Kiskósa, te aztán mindenre kiterjedő értékelést írtál a részről, gratula :)

Oh, köszönöm, ez is csupán azt tükrözi, hogy mennyire megfogott. Bár a próbákat inkább kihagytam, nem tudnék mit hozzájuk fűzni. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem tetszett, baromi látványos volt, és nem láttam a kockát, úgyhogy... :)

 

Tényleg, jó volt nagyon a hangulata végig. Egyetlen egy dolgot nem értek. Amikor az EpIII-ban Anakinék az Invisible Handre teszik a lábukat, gyakorlatilag 5 percnyi droidmészárlás után megérzik Dooku jelenlétét. Szóval szerintem Obi-want is egyből meg kellett volna itt éreznie Dookunak. Még akkor is, ha ez a megérzéses dolog csak akkor működik, ha használják az erőt; Obi-wan biztos, hogy használt, ha máskor nem, a mozgócélpont lelövésekor biztosan.

 

Persze, tudom-tudom, Dooku érezte, hogy Hardeenben van valami, de szerintem egy az egyben be kellett volna azonosítania Obi-wannal.

Edited by Donát
Link to comment
Share on other sites

Nekem tetszett, baromi látványos volt, és nem láttam a kockát, úgyhogy... :)

 

Tényleg, jó volt nagyon a hangulata végig. Egyetlen egy dolgot nem értek. Amikor az EpIII-ban Anakinék az Invisible Handre teszik a lábukat, gyakorlatilag 5 percnyi droidmészárlás után megérzik Dooku jelenlétét. Szóval szerintem Obi-want is egyből meg kellett volna itt éreznie Dookunak. Még akkor is, ha ez a megérzéses dolog csak akkor működik, ha használják az erőt; Obi-wan biztos, hogy használt, ha máskor nem, a mozgócélpont lelövésekor biztosan.

 

Persze, tudom-tudom, Dooku érezte, hogy Hardeenben van valami, de szerintem egy az egyben be kellett volna azonosítania Obi-wannal.

Szerintem Obi itt egyszer se használta az Erőt. Egyszerűen ilyen ügyes. :) A lebukás luxusát nem engedhette meg magának. De bővebben majd az értékelésemben szólok erről is. :D

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Bocsi, de ez nagyon aranyos volt. :)

 

Ritkán szoktam benézni az adott rész topikjába annak megtekintése előtt, most mégis megtettem. Ha már Ágkinak sem tetszik, akkor van okom félni? :para:

 

Mit vártok,ha nincs benne Ahsoka? :lol::o

Link to comment
Share on other sites

Kicsit harmatos volt, de töltelékepizódnak elment.

Jó volt láni, ahogy Hardeen és Bane félrelöki az útból Eval-t. A börtönszökés óta eléggé megromlott Bane és Eval kapcsolata.

A fejvadászok bemutatása valóban epikus jelenet volt, Jakoli kivételével mindegyikért szorítottam egy kicsit. :D

Embo páncélja elég rendesen meg volt tépázva, sok lehet a meló mostanság. :)

Cad Bane és az ithori tesók konfrontációja kicsit logikátlan volt, Onca vajon miért nem támadott Bane-re?

A Kocka című filmet én sem láttam, tehát nincs viszonyítási alapom, de annyira nem tetszettek a próbák. Talán a lövészpróba az ami igazán bejött.

Embo és Twazzi kicsit akciózhatott volna többet, de a következő részben hátha nem lesznek ilyen passzívak.

Sixtat-ot sajnálom annak ellenére, hogy arrogánsnak tűnt. Én Twazzi helyett őt raktam volna be a csapatba.

Volt azért ebben a részben karakterfejlődés. A rész elején Bane még el sem fogadja Hardeen kezét, pár percre rá már hagyja, hogy felsegítsék, a rész legvégén megmenti az életét. Nagyszerű! Eval-t lassan, de biztosan szorítják ki a szövetségükből.

Dooku szerintem gyanakszik, sokatmondó volt, ahogy reagált Obi-Wan nevére.

Összegezve a látottakat, jól szórakoztam.

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Harmatos amiben Embo végre megint felbukkan? :D Milyen Embo fan vagy te? :D

 

A lehető legfanatikusabb, aki minden egyes Embo mozdulatra fél órán át fetreng örömében a monitor előtt. :D

De maga a rész, annak ellenére, hogy Embo, Bane, Dooku, Hardeen és sok általam szeretett karakter szerepelt benne kicsit harmatos volt. Ez van. :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information