LordGravon Hozzászólás ideje: 21 órával korábban Hozzászólás ideje: 21 órával korábban 13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ezt miből gondolod? Én nem éreztem ilyet irányukból. Sőt! Filoni vezető pozícióba helyezése azt mutatja, hogy törődnek a legacy-val. Az anyavállalat más kérdés. A Disney-nél lehetnek problémák, a mi szempontunkból. Nekem úgy tűnt, hogy jó darabig leginkább elsősorban azoknak az OT puritánusoknak akartak imponálni, akiktől a 2000-es/2010-es években hangos volt az internet és akik agyba-főbe szidták Lucast meg az akkori kreálmányait. Sokáig nem nagyon akartak foglalkozni a PT/TCW érával, csak az utóbbi időben, amit értékelek, de nem felejtem el, mi volt korábban. E mellett nekem úgy tűnik, hogy a mostani ezzel kapcsolatos fan service-lés is részben azért van, mert a folytatás trilógia meg az antológia filmek végül nem arattak akkora sikert, mint várták és most már mindenhez hozzá nyúlnak a jó fogadtatás érdekében. A TCW-t nem akarták visszahozni előtte és Filoni is éveken át érezhető keserűséggel a hangjában beszélt arról, hogy az már nem lesz befejezve. E miatt is kerültek abból át sztori elemek a Rebels-be, mint tudjuk. George Lucas kezdeti keserűségét is valahol megértem, mert tényleg kicsit átverték azzal, hogy maximum nagy vonalakban használták fel pár ötletét a folytatás trilógiához, de előtte még a Lucasfilm tulajváltása alatt arról beszéltek Kathleen Kennedy-ék, hogy mennyire tiszteletbe fogják tartani az ő vízióját, de amint kikerült a kezei közül a Star Wars, azért nem teljesen ez történt. Nem vagyok egyike a Lucast istenítőknek, de azért szerintem, mint kreatív tanácsadót, bevonhatták volna egy pár projektbe. Engem mondjuk nagyon érdekelt volna az a mikrovilágos ötlete, amiről beszélt és abban igazat kell adnom neki, hogy történetek terén a Star Wars ma már nem olyan újító, mint régen volt. Képmutatás alatt azt értem, hogy nekem valahogy pl. Kennedy kicsit a kezdettől fogva olyan... mesterkéltnek tűnik vagy ott voltak még a korábbi Star Wars Show vezetői is, akiknek a mindig mindenért való folyamatos lelkesedése nekem nem érződött teljesen őszintének. Meg eleve, ha valami gikszer van a kulisszák mögött, azt a Lucasfilm próbálja palástolni. Mindig azt az image-t igyekeznek feltartani magukról, hogy náluk mindig minden jól megy és mindenki totál jól érzi magát a projektek létre jötte alatt. Persze, tudom, nem egy cég csinálja ezt, de azért a Lucas érában jobban lehetett látni, pl. a werkfilmekben, hogy azért a kulisszák mögött voltak nehéz pillanatok. Maga Lucas sem volt a legmegnyerőbb reklám arca a Star Wars-nak. Mindig a maga kis fura motyogós művészi énjét hozta és ettől emberibbnek vagy valódibbnak érződött az egész. Arrogancia terén már volt olyanra példa, hogy a Lucasfilm Story Group neves tagja, Pablo Hidalgo, a Twitteren évekkel ez előtt, rendszeresen káromkodva és lekezelően beszélt a Star Wars rajongókkal/ról, akik esetleg félre/nem értettek egy-két dolgot a lore-ban. Erre anno (az egyébként általam nem igazán kedvelt) Star Wars Theory is egyszer felhívta a figyelmet, mert még neki is asszem beszólt valamit és volt ebből egy kisebb balhé az interneten. Én is volt, hogy megkérdeztem Pablót vagy a TCW egyik íróját valamiről és már-már egyfajta lekezelő sértettség jött vissza az irányukból, hogy hogy merem én, mint egyszerű halandó, bármilyen módon megkérdőjelezni a Lucasfilm tökéletes történeteit? Elég fura volt. Nem valami professzionális. Pablo egyébként később többször is privátra állította a fiókját, meg kitörölte, majd újra csinálta stb. mert valószínűleg föntről leszóltak neki, hogy azért nem teljesen oké így beszélni a rajongókkal. Kicsit kiábrándító ezt látni attól az embertől, aki azokért a jó kis Star Wars lore-os enciklopédiákért felelős. 11 órával ezelőtt, Bomarr írta: Az első 20 évemben össz-vissza három SW mozifilm készült. Ha ez számított aranykornak akkor nagyon örülök, hogy túl vagyunk rajta. De öszintén szólva azt a korszakot aranykornak maximum az ember a nosztalgia miatt hívhatja. Most tényleg készülnek SW alkotások, méghozzá bámulatos minőségben. Ez az év úgy számít nyugisnak, hogy jönni fog egy Andor második évad aminél erősen sejthető, hogy mestermű lesz. Ehhez igazából csak annyit kell tenniük hogy megközelítik az első évad szintjét. Igazából egyetlen dolgot sajnálok: hogy ilyen öreg vagy legalábbis középkorú fejjel élem át ezt a korszakot. Most is imádom, de gyerekként megvesztem volna érte. De sajnos pont az "aranykorba" születtem amikor szinte semmi Star Wars nem készült és az volt az atom nagy szám, ha kiadták a már kész filmeket, feltupirózva, "Special Edition" verzióban. A 2010-es évek elején számomra a Star Wars gyakorlatilag halott volt. Nem érdekelt. A TCW hiába volt jó, nem kötött annyira le. Elengedtem, helyette a Doctor Who, meg a Trónok harca kötött le. Álmomban nem gondoltam, hogy ez a halott galaxis még feltámadhat. Nem tudom meddig tart ez a korszak, de ha ma-holnap bedől az egész, akkoris le a kalappal az elmúlt bő 10 évért. Számomra az számít egy franchise-nál "aranykornak", amikor még próbál frissnek hatni és újítani. Lucasnál ez általában megvolt. A Prequel éra csak annyira volt nagy vonalakban ismerős, hogy be tudtuk azonosítani a Star Wars mivoltát, de rengeteg újítás volt benne. A mai napig abban volt a legtöbb világépítés, amit Star Wars-ban láthattunk. A galaxis színes volt, tele élettel, komplexebb. A TCW ehhez csak hozzáadott, ami akkor vált sikeresebbé, amikor a 3. évadtól elkezdtek bevállalósabb történeteket mesélni. A legtöbb mostani Star Wars történet már rég ismert korszakokba játszódik, elsősorban az OT körüli érában, sokszor ismerős elemeket beemelve, ismerős karaktereket visszahozva. Ez oké, de szerintem nem ennek kéne az átlag mércének lennie, mert ebből az érződik, hogy a Lucasfilm annyira nem akarja megerőltetni magát, kreativitás terén és inkább nem vállal kockázatot sem. A képregényeknél, pl. a DC univerzumnál szoktak olyanokról beszélni, hogy "ezüst kor" és szerintem a franchise a fenti szempontok alapján most itt tart. Most is szeretem, de szerintem, a múltra tekintettel, a Star Wars ennél sokkal többre is képes. Ezt pont azért mondom, mert hiszek benne. Fontosnak tartom megemlíteni a régi Expanded Universe-t, ami nagy mértékben meghatározta a Star Wars korábbi mivoltát. Igaz, voltak benne ellentmondásos, megkérdőjelezhető dolgok, de rengeteg kreatív elem is: A Disney korszak beköszöntével a Lucasfilm azt monda, az EU-nak azért vetett véget, hogy több kreatív szabadságuk legyen, de a mai napig abból hoznak vissza sok koncepciót és van, hogy alig változtatnak rajtuk. Persze ez engem nem zavar, csak azért itt is meg lehet figyelni az igazság elferdítését. Az Andorról nem tudok annyira nyilatkozni, mert csak az első négy részt láttam, de az jónak tűnt, abban amit csinált és hallottam a pozitív hírnevéről. Nekem eddig a legjobban az olyan Disney érás történetek tetszettek, mint a Jedi: Fallen Order, a TCW 7. évadából a Siege of Mandalore sztori szál, a Mandalorian, a Tales of... sorozat, az Obi-Wan, az Ahsoka és az Acolyte. Számomra ezek az a színvonal, amiből a Star Warsba szeretnék többet látni. Tudom, a Prequel/TCW/Birodalom felemelkedése avagy sötét idők éra is már ismerősnek számít, de nekem még mindig üdítőnek hat és most is vannak ott megválaszolatlan kérdések vagy történetek, amelyeket el lehet mesélni. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 15 órával korábban Hozzászólás ideje: 15 órával korábban 6 órával ezelőtt, LordGravon írta: Nekem úgy tűnt, hogy jó darabig leginkább elsősorban azoknak az OT puritánusoknak akartak imponálni, akiktől a 2000-es/2010-es években hangos volt az internet és akik agyba-főbe szidták Lucast meg az akkori kreálmányait. Ez 100%-ig így van. 6 órával ezelőtt, LordGravon írta: Sokáig nem nagyon akartak foglalkozni a PT/TCW érával, csak az utóbbi időben, amit értékelek, de nem felejtem el, mi volt korábban. E mellett nekem úgy tűnik, hogy a mostani ezzel kapcsolatos fan service-lés is részben azért van, mert a folytatás trilógia meg az antológia filmek végül nem arattak akkora sikert, mint várták és most már mindenhez hozzá nyúlnak a jó fogadtatás érdekében. Kellett egy kis idő mire rájöttek, hogy a PT-nek is nagy rajongói bázisa van. Az internetes kiabálás mellett ez nem volt túl egyértelmű. Az ST anyagilag roppant sikeres volt, és nem lehet véletlen, hogy az abban szereplőkkel terveznek mozis folytatás(oka)t. Az emberek nagy részét érdekli ez a vonal. Bár való igaz elkezdtek kapkodni, de ez fene tudja mekkora részben a Lucasfilm és mekkora részben a Disney sara. 6 órával ezelőtt, LordGravon írta: A TCW-t nem akarták visszahozni előtte és Filoni is éveken át érezhető keserűséggel a hangjában beszélt arról, hogy az már nem lesz befejezve. E miatt is kerültek abból át sztori elemek a Rebels-be, mint tudjuk. De aztán mégis folytatták és ez a lényeg. Amint "rehabilitálták" a PT-t, jött a TCW folytatás is, aminek sokat köszönhet az előzménytrilógia. 6 órával ezelőtt, LordGravon írta: Képmutatás alatt azt értem, hogy nekem valahogy pl. Kennedy kicsit a kezdettől fogva olyan... mesterkéltnek tűnik vagy ott voltak még a korábbi Star Wars Show vezetői is, akiknek a mindig mindenért való folyamatos lelkesedése nekem nem érződött teljesen őszintének. Kennedy-t még Lucas nevezte ki elnöknek, vele együtt vette át a Lucasfilmet a Disney. Lucas szerint megfelelő személy volt a posztra. Senki nem tökéletes, minthogy ő sem, de amit a munkássága alatt letett az asztalra a Lucasfilm az megsüvegelendő. Én ahol látok problémákat az a projektek zavaros előélete és a különböző bejelentések egyre súlytalanabb mivolta. 6 órával ezelőtt, LordGravon írta: Arrogancia terén már volt olyanra példa, hogy a Lucasfilm Story Group neves tagja, Pablo Hidalgo, a Twitteren évekkel ez előtt, rendszeresen káromkodva és lekezelően beszélt a Star Wars rajongókkal/ról, akik esetleg félre/nem értettek egy-két dolgot a lore-ban. Erre anno (az egyébként általam nem igazán kedvelt) Star Wars Theory is egyszer felhívta a figyelmet, mert még neki is asszem beszólt valamit és volt ebből egy kisebb balhé az interneten. Azóta folytat a starwars theory keresztes háborút az SW ellen. Teljesen megértem Pablót. Rengeteg hülye mozog az SW táján, akiket egy idő után nehéz tolerálni. Bár ő kiemelt szereplője a lore-nak, így tudnia kellett volna helyén kezelni a dolgokat. Hibázott amikor nem tudta megtenni. Egyébként jó ötletnek tartom, hogy viszonylag inaktívvá vált a közösségi médiában. Szélmalomharc az egész, és gondolom van jobb dolga is, mint nethuszárokkal harcolni. Nem szeretném mentegetni, nyilván ő is elkövetett hibákat, és olyan rajongókat is megbántott akik erre nem szolgáltak rá. 1 4 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 8 órával korábban Hozzászólás ideje: 8 órával korábban 11 órával ezelőtt, LordGravon írta: Nekem úgy tűnt, hogy jó darabig leginkább elsősorban azoknak az OT puritánusoknak akartak imponálni, akiktől a 2000-es/2010-es években hangos volt az internet és akik agyba-főbe szidták Lucast meg az akkori kreálmányait. Sokáig nem nagyon akartak foglalkozni a PT/TCW érával, csak az utóbbi időben, amit értékelek, de nem felejtem el, mi volt korábban. Az, hogy kezdetben inkább a vérmes szájú OT fanoknak akartak kedvezni, vitathatatlan, de azzal már vitatkoznék, hogy ez csak mostanában változott. Sőt igazából az is vitatható, hogy az OT-rajongóknak akartak kedvezni. Valójában úgy pontos a megfogalmazás, hogy csak az ep7-tel akartak az OT-rajongóknak kedvezni. Mert az ep7 tényleg csak halvány utalásokat tett a PT/TCW érára (a legkomolyabb az, hogy a Csillagpusztító bázis Ilumon épült fel, de ezt 2015-ben még csak sejthettük jeges mivolta, kyber telítettsége és amiatt, hogy az ep7 enciklopédiában lévő térképen gyanúsan közel ábrázolták egymáshoz a két helyszínt). Csakhogy az ep7-et megelőzően, 2014 őszén elindult a Rebels, amiben megjelent birodalmi színekben a Gozanti és az Arquitens osztályú cirkáló. Előbbi az ep1-ben debütált civil hajóként, az utóbbi a TCW-ben köztársasági cirkálóként. De láthattunk benne LAAT/-it is, klón sisakokat, és így tovább. Hera Syndulla egy TCW-s karakter, Cham Syndulla lánya volt. Arról nem is beszélve, hogy az első évad kezdeti főgonosza, a Főinkvizítor egy pauan volt, ami szintén PT érás faj, meg mintha valamik Ahsoka Tano is itt tért volna vissza. Sőt mire a TFA moziba került, már a második évadnak is eltelt a fele, és nem sokkal az ep7 után folytatódott is ez a szezon. És ebben visszatért Rex, Gregor, Wolffe, Charm Syndulla, Numa és Hondo, vagyis nem, hogy PT érás karakterek, hanem TCW-s karakterek. De ebben az évadban kapott a széria egy új antagonistát nem más, mint Darth Maul képében. Közben visszakanyarodtunk a TCW-ben félbe hagyott mandalore-i történetszálra is, meg AT-TE lépegető harcolt korai AT-AT-kal. És bizony ezek közül sok az ep7 előtt került bemutatásra. Az első 11 epitódot 2015. június 20 és december 9 között adták le, utána 2016. január 20-ig volt egy szünet az TFA miatt. És ezzel rá is kanyarodhatunk a The Force Awakenst egy évvel később követő mozifilmre, a Rogue One-ra. Mert elődjével ellentétben ez már nagykanállal merített a PT érából. Visszatértünk Mustafarra, újra láthattuk a Coruscantot, látványos belépőt kapott egy juggernaut, és két PT színészt is visszahívtak - az egyik ráadásul olyan volt, akit egy szempillantásnyi időt leszámítva teljesen kivágtak az ep3-ból, szóval simán újracastingolhatták volna. De nem tették, inkább visszahívták Genevieve O’Reilly-t, ami egy elég nagy mérföldkő volt a jövőre nézve, hiszen a színésznő ma már maga Mon Mothma, a karaktert vele kötjük össze, nem Caroline Blakistonnal vagy Kath Soucie-val (ő szólaltatta meg a TCW-ben a karaktert, de a szerepet a Rebels-ben is átvette O’Reilly). Végül, de nem utolsó sorban, Saw Gerrera képében először jelent meg élőszereplős formában egy animációs karakter a Star Warsban, ráadásul nem is kis szerepben (aztán még ugyanabban a filmben követte őt Chopper). Szóval, mire az ep7-et egyáltalán láthattuk, már volt másfél PT/TCW elemekben, szereplőkben, sztoriszálakban bővelkedő Rebels évadunk, és egy évvel a bemutatása után jött a Rogue One, ami szintén nem volt híján ezeknek - mivel a Halálcsillag sztorija is a PT kezdődött el, így az is köthető ahhoz. Erre az ep7 és az RO között elindult Rebels 3. évad még rá is gyúrt, hiszen ebben láthattuk is a Halálcsillag PT kapcsolatát, amikor a TCW-s (és akkor már RO-s, mert ez az epizódot már a film után mutatták be) Saw Kananékkel ellátogatott a PT-s Geonisisra. És ebben az évadban tovább folytatódott a TCW-s mandi szál, Maulnak hála visszatérhettünk a Dathomirra és előkerült a darksaber, kaptunk egy epizódot, amiben Rex-nek újra kellett élnie a klón háborúkat B1-es harci droidokkal, droidekákkal, parancsnoki droiddal, miközben a Ghost kapott egy ep1-es komppot. Szóval 2014-től 2017 elejéig, főleg a Rebelsnek hála, de a Rogue One-nak is köszönhetően rengeteg PT/TCW elemet, sztoriszál folytatást, szereplőt és színészt kaptunk. Tény, az ep7 nem dúskált benne, de körülötte minden más egy tömény PT-fanservice. Szóval az "utóbbi időben" lényegében már az ep7 előtt elkezdődött a Rebels-szel, folytatódott a Rogue One-nal (miközben a Rebels is futot még, tovább építve a kapcsolatokat), a Solóval újabb jelentős mérföldkőként a Pyke Szindikátus is berobbant az élőszereplős érába, ráadásul totál új külsővel, amitől azóta sem szabadultak (még az Outlaws-ban is ezt használják, pedig ott simán újraalkothatták volna a TCW-s külsejüket - mondjuk fura, hogy emiatt sosem volt hiszti, pedig ez a faj animációs és élőszereplős formában még csak nem is hasonlít egymásra). És hát az sem volt kis húzás, hogy betetteék Mault a filmbe, aki ugye papíron meghalt az ep1-ben, és csak azok tudhatják, hogy ez nem így van, akik látták a TCW-t (sok rajongónak okoztak ezzel fejfájást). De még az sem mondható el, hogy az ST három filmje bánt mostohán a PT/TCW érával, hiszen jött az ep9, amiben újra visszatértünk Mustafarra, láthattunk benne kétszer is B1-es droidot (pedig az OT-fanok Jar Jar és a midi-chlorianok után a B1-eseket utálják a legjobban ), az exegoli flottában ep1-es N1-es vadászgépek és TCW-s mandi hajók is röpködtek, Rey-hez főleg PT-s és TCW-s Jedik szóltak, itt hallhattuk először újra Hayden Christensent Anakin Skywalkerként, Darth Sidious pedig még szó szerint idézett is nekünk az ep3-ból, ráadásul feltámadásának alapjai a PT-ben lett lefektetve. Igaz, hogy az ep7-8 még visszafogott volt ezen a téren (bár szerintem az ep8 szellemiségében már közel állt a PT-hez, hiszen az előző filmmel ellentétben itt megjelentek a színes, míves városok, űrjárművek, ruházatok - Canto Bight és a Libertine sokkal inkább illik a PT, mint az OT látványvilágába), de az ep9 már bátran merítkezett. És ez mind ott van 2014-től a Rebels indulásával. Ezt sem kéne elfelejteni. 12 órával ezelőtt, LordGravon írta: E mellett nekem úgy tűnik, hogy a mostani ezzel kapcsolatos fan service-lés is részben azért van, mert a folytatás trilógia meg az antológia filmek végül nem arattak akkora sikert, mint várták és most már mindenhez hozzá nyúlnak a jó fogadtatás érdekében. Rosszúl tűnik, ahogy azt a fenti példák mutatják. Már azelőtt bőségesen belenyúltak a PT-be és a TCW-be, hogy egyáltalán tudták volna, hogyan fogadják majd az emberek a The Force Awakenst. Hiszen lehet, hogy a Rebels második évadának második felét az ep7 után mutatták be, de ugye még az előtt el kellett készülnie. És hol volt még akkor a teljes folytatás trilógia? Rian Johnson épp forgatta az ep8-at, Trevorrow még csak írta az ep9-et - utóbbi ráadásul az ő víziójával meg sem valósult. Ráadásul pont az antológia filmeket idecitálni, mint érvet arra, hogy azok negatív fogadtatása miatt is vannak most PT/TCW elemek az SW-ben, már csak azért is fals, mert egyrészt, az új filmek közül talán a Rogue One antológiafilm aratta a legnagyobb sikert a rajongók között, másrészt, pont az RO és a Solo az, ami a filmek közül is nagyobb mértékben volt hajlandó a PT-ből és a TCW-ből meríteni. Szintén lásd a fenti példákat. 12 órával ezelőtt, LordGravon írta: Nem vagyok egyike a Lucast istenítőknek, de azért szerintem, mint kreatív tanácsadót, bevonhatták volna egy pár projektbe. És ma már tudjuk, hogy J. J. Abrams leült vele beszélgetni az ep9 előtt, de Filoni is konzultál vele olykor-olykor. Ugyanakkor fogadjuk már el, hogy ő eladta a cuccokat, szóval jogos, hogy nem hagyják beleszólni, hovatovább, köze sincs hozzá. Főleg úgy, hogy azért Lucasnál sem minden ötlet arany. Darth Maul feltámasztása még a mai napig is visszás (amit ugye Filoni nem akart, de Lucas rájuk kényszerítette, ezzel amúgy saját magát is szembeköpve, egyrészt azzal, hogy direkt ölte meg úgy Mault, ahogy, másrészt azért, mert az általa nagyra tartott kreatív szabadságot ő, a pénzes nagyember megfolytotta - az valósult meg, amit az üzlet kívánt, nem az, amit a sztori). A midi-chlorian mikrouniverzum meg, mint folytatás trilógia egyenesen egy hatalmas nagy WTF??? Meg lehet érteni a keserűségét, de azért ne rójjuk már fel a Disney-nek vagy a Lucasfilmnek, hogy nem követték az ex-tulaj ötleteit. Ha eladod a gyerekkori, még az apád által épített házadat valakinek, lehetsz szomorú, de senki sem kárhoztathatja az új tulajdonost, mert átépíti vagy újat épít a helyére és nem kéri ki erről a véleményed. A Star Wars nem a Lucasé többé, és ez az ő döntése volt. Ennek ellenére olykor-olykor kikérik a véleményét, tanácsát, és ma már tagadhatatlan, hogy sok dolog megvalósult az ST-ben az ő elképzeléseiből. Megjegyzem, szerintem azzal is tök felesleges foglalkozni, hogy a készítő cég vagy emberek milyenek. Ezzel foglalkozzanak az üzletfelek, az ügyvédek, a munkatársak, a családtagok és barátok, de mi nekünk, a nézőknek egy dolog számítson csak igazán: milyen lett a végeredmény. Sok színész emberként egy sz*r alak, akiket megvetek és szóba sem állnék velük, de érdekel engem ez? Nem az én barátaim, nem nekem kell velük dolgoznom. Lesz*rom, mekkora f*sz Tom Cruise, a lényeg az, hogy jó színész és szeretm a filmjei többségét, mert kíválóak. Vagy érdekelt itt bárkit is az, hogy a The Book of Boba Fett-ben cameózott Danny Trejo, aki amúgy többszörösen elítélt bűzöző volt "előző életében"? Olyanokért csukták le, mint drogkereskedés és használat, uzsoraadósság-begyűjtő (aka verőember), számtalanszor volt tanúja erőszakos cselekedetnek és gyilkosságoknak, aktív részese volt egy börtönlázadásnak (ezért a halálos ítélet is terítékre került). Sőt egyszer még egy matrózt is arcon szúrt egy törött üveggel. Szóvao szerintem rohadtul felesleges azzal foglalkozni, milyen ember Kathleen Kennedy vagy milyen cég a Disney. A lényeg az, hogy az elmúlt 10 évben nem cseszték el úgy a Star Wars-t, mint ahogy a Paramount, Rick Bergman és Brannon Braga elcseszte a Star Treket, vagy ahogy a 20th Century Fox elkefélte az Alient, és a Star Wars égisze alatt még nem készültek olyan zseniális alkotások a Disney érában, mint amilyen a két AVP film. 13 órával ezelőtt, LordGravon írta: Tudom, a Prequel/TCW/Birodalom felemelkedése avagy sötét idők éra is már ismerősnek számít, de nekem még mindig üdítőnek hat és most is vannak ott megválaszolatlan kérdések vagy történetek, amelyeket el lehet mesélni. Ezzel meg egyenesen magaddal kerültél ellentmondásba, hiszen megújulást, frissességet vársz, de közben PT/OT korszakokban látod azt, hogy még lenne mit mesélni. Hogy lehetne már ebbe a két, alaposan lefedett érába frissnek hatni és újítani? Ehhez pont, hogy el kéne hagyni ezeket az érákat és vagy a High Republic érát kiaknázni, vagy még az annál is régebbi, ősibb időket, vagy egy nagyot ugrani az ep9 után. Az ep1 is azért tudott friss és új lenni, mert nem egy már lefedett érában játszódott. Bár azért a PT-t sem vádolnám meg annyira nagyon frissességel és újítással, mert mindjárt az első részben azon a Tatooine-on időztünk el jó sok időt, ahol már az ep4-ben és az ep6-ban is elidőztünk jó sok időt. Később meg már megjelentek a birodalmi formák is az Accalmatorok, a Venatorok, a klón katonák formájában. Persze ezekre az OT miatt volt szükség, de ez is jelzi, hogy még 20-30 éves időugrás sem enged annyira nagyon hűde frissnek és újnak lenni, és a már meglévő érákban lassan képtelenség lesz bármi újat kitalálni. Több száz évet kéne előre vagy hátra ugrani. 13 órával ezelőtt, LordGravon írta: Nekem eddig a legjobban az olyan Disney érás történetek tetszettek, mint a Jedi: Fallen Order, a TCW 7. évadából a Siege of Mandalore sztori szál, a Mandalorian, a Tales of... sorozat, az Obi-Wan, az Ahsoka és az Acolyte. De miért pont ezek? Csak azért kérdem, mert ezekben nagy zsákkal van benne minden, amit kifogásolsz. 2 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Itt megjegyezném, hogy amikor Igert egy kisebb csoport el akarta távolítani a Disney éléről, akkor ki jött a segítségére? Lucas. Fontos volt a szava, mivel a magánszemélyek közt ő a legnagyobb Disney-részvényes és ő nyilt üzenetben kérte a többi Disney-részvényest, hogy Igert ne távolitsák el, mert egy ilyen vállalatnak ilyen ember kell az élén legyen. Emlékszem a sok Disney-hater dobott is egy hátast, mert rá kellett ébredjenek hogy az a képzelt világ, amit kitaláltak maguknak, ahol Lucas utálja a Disney-t meg a jelenlegi Disney vezetést az nem létezik. Vagyis csak az ő fejükben. 4 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.