Ugrás a kommentre

A szereplők


Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

Ha az emeber a saját rasszát szeretné főszerepben látni, akkor már rasszista?

OFF

 

Igen. Egy intelligens ember számára tök mindegy, hogy a főszereplő fekete vagy fehér, csak az a lényeg, hogy illeszkedjen a sztoriba (Obi lánya ne legyen fekete...), és legyen jó színész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem azzal van tele "zrityóm" - bármi is legyen az - amikor ilyeneket írsz (direkt nem azt mondom, hogy önmagában veled, mert szoktál nagyon értékes és érdekes dolgokat is megosztani). :peace:

 

Kezdjük ott, hogy John Boyegának hívják a színészt és nem Bodegának. (Jóhiszeműen azt feltételezem rólad, hogy nem tudod helyesen és nem pedig ilyen óvodás szinten másoknak a nevével gúnyolódsz - főleg úgy, hogy ő nem tudom mit ártott neked - ez utóbbi esetben azt javasolnám a jövőre nézve, hogy ne tedd, érettebb vagy te ennél.) ;)

Mindenhol csak az ellenséget látod, azt például nem is feltételezed, hogy lehet azért választották Boyegát, mert felkeltette az érdeklődésüket az Attack the Block-ban, vagy valamelyik másik szerepében és kifejezetten őt szemelték ki, minden rosszindulattól mentesen. Daisy Ridley szintén nem tett még le olyan hatalmas dolgokat az asztalra, vele mégsem volt baj... csak nem azért mert ő nem színes bőrű?

Azt a kifejezést meg nem tudom értelmezni, hogy 'afro film'. :? Mi számít annak? Ahol afroamerikai a főszereplő? Itt tudomásom szerint összesen két afro szereplő lesz és még egyiknél sem mondták, hogy főszereplő lenne. Attól még, hogyha itt Boyega lenne az egyik főszereplő, Lupita meg egy fontosabb mellékszereplő még nem gondolnám, hogy 'afro film' lenne. A függetlenség napja, vagy a Kényszerleszállás, a Miami Vice, vagy a MIB filmek nem gondolom, hogy ebbe a kategóriába esnének az afroamerikai szereplők miatt. Ha a történet úgy van alakítva akkor persze 'afro film' lesz (Bad Boys, Juice, Dreamgirls, Ray), de önmagában azért mert színes bőrű színész játssza a főszerepet még nem lesz az...

 

Mindenki jobban vonzódik a saját rasszához, nincs ez másként a négereknél sem.

 

Itt az a baj, hogy általánosítasz. Én például egy rasszhoz sem vonzódom, csak a teljesítményhez.

 

Ha az emeber a saját rasszát szeretné főszerepben látni, akkor már rasszista?

 

Nekem mindegy, ha telerakják japánokkal meg kínaiakkal, vagy arabokkal, vagy négerekkel....nincs vele problémám, de a főszereplő az legyen fehér, a főbb szereplők pedig 99 százalékban legyenek azok.

 

Nem tudom, hogy általánosságban milyen vagy, mert nem ismerlek, de ez alapján, amit itt írsz, ez bizony rasszizmus!

 

Lehetnek köztük idegen lények, akárkik - akármik, de a hollywoodi fajpolitikáját a hülye sztereotíp rasszaival ne hozzuk be az SW világába.

 

Semmilyen fajpolitikát ne hozzunk be a SW világába, de ez vonatkozik, az eggyel feljebb általad felvázolt fajpolitikára is. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pontosan.

Akkor ennyi...tartom a véleményemet! :D

 

Természetesen nincs baj azzal, ha négerek játszanak a filmben, csak legyen ÉRTELME, hogy éppen négert választottak a szerepre. Bővebben: Luke fia legyen fehér, ObiWan leszármazottja legyen fehér. Csak azért ne legyen valaki néger, hogy a film kényszeresen megfeleljen bizonyos hollywood-i (liberális) kényszerképzeteknek. Semmi baj azzal, ha Boyega főszereplő lesz.....de azzal már van baj, ha Ő lesz Luke fia, mert onnantól már működik az a szélsőségesen liberális kényszerképzet, mely hatni kíván a rasszok alapvető ösztöneire, például össze akarja mosni a rasszok közötti természetes határvonalat. A Star Wars eddig kimaradt ebből a posványból...és ez maradjon is így. Lando gyermeke se legyen fehér!!! Ha Landonak fehér gyereket adnának, az ellen ugyanúgy óbgatnék, mert rossz képet sugároznának vele. Tele a világ szép néger nőkkel, akiket az Isten a néger férfiaknak teremtett és fordítva. A Star Wars-ra eddig nem volt jellemző az ostoba liberális képzettársítás....maradjon meg érintetlen alkotásnak, erkölcsi mementónak, hogy ne az aktuális korszellem tükröződjön benne, ami mulandó. Természetesen homokos jedik sem kellenek, nem azért, mert a homokosok nem emberek, vagy mert nem léteznek, hanem mert a Star Warsnak mint mesének alapvető értékeket kell közvetítenie, ami a PT-OT-ben is nagyszerűen tetten érhető. Vonalzóval meghúzott tökéletes karakterek, a jó és a rossz közötti tanmesébe illő különbségtétel, mely örökérvényű erkülcsi cenzusa lehet a felnövekvő generációknak. Így válik a Star Wars továbbra is a társadalom és gyermekeink fejlődésének a hasznára, ellenkező esetben eltorzul és rossz ideát kezd sugározni.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De attól még hogy főszereplő lesz, nem biztos, hogy bármiféle rokonságban áll majd a Skywalker famíliával. Javíts ki ha tévedek, de Ford is főszereplő volt, mégsem volt semmi rokoni kapcsolata Luke-kal (legalábbis a RotJ végéig, de utána is csak sógorok lettek). Boyega simán lehet egy hasonló funkciójú szereplő (az aktuális Skywalker társa). Az hogy számodra a főszereplő=Skywalker/Kenobi már erősen fantázia hiányra utal, ami meglepő, hisz tudomásom szerint ilyen művész szerűség vagy.

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az hogy számodra a főszereplő=Skywalker/Kenobi már erősen fantázia hiányra utal, ami meglepő, hisz tudomásom szerint ilyen művész szerűség vagy.

 

Ez milyen szépen megfogalmazott sértés volt már...ilyen művész szerűség! :D:clap: Nem vagyok művész egyébként! De ennél lekezelőbben nem is lehetett volna mondani, de mondjuk a neved végében benne van minden rólad, szóval nem veszem sértésnek nyugi, te se vedd komám! ;)

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A te sértésnek szánt visszavágásod viszont most meglehetősen primitív és faék egyszerűségű volt.

Nem baj...nem én kezdtem! Szólj rá először! Nagyon tömbösödtök megint ellenem. Kicsit kapjatok már észbe és vegyétek ki a fejeteket a másik fenekéből. Folyamatosan megpróbáljátok osztani az embert, aztán amikor valaki visszavág, akkor máris jöttök a jómodorral. Gyerekek vagytok, akik a neten hősök, de ha valaki visszaszól, akkor máris jön az erkölcsi tanmese a jómodorról.

 

Kisfiam, először nézz körül, utána ekézz!

 

Olyan volt ez az "ilyen művész szerűség vagy" megnyilvánulás, mintha én Dzséjtet azzal támadnám be, hogy "valami író féle", SimonZ-t azzal sértegetném, hogy valami "garafikus féle" .Tehát nem ellenvéleményt fogalmazok meg, hanem nemtelen módon ott támadom, ahol fáj neki. Nyilván én ilyet nem teszek, egyszerűen csak faék eszreűen leírom, ha a másik egy vadhajtás, de többnyire kifejtem az ellenvéleményemet.

 

Szóval kedves Nute.....az ilyen művész szerűség volt a faék egyszerűségű megnyilvánulás, csak hogy benned is kialakuljon az egységes kép, mi is a különbség az otromba és nemtelen odamondás és a faék egyszerűségű védekezés között. Az a baj, hogy észre sem veszitek, miként osztjátok az embert miközben rázzátok a másik kis pracliját a bokorban, hogy most jól odamantátok és megaszontátok, aztán amikor jön a pofon, akkor meg össznépi sírást tartotok. Külön meg sem kéne néznem a profilt, hogy tudjam, kik a gyerekek ezen a fórumon. :facepalm: Egy kis rózsaillatú burokban éltek ahonnan néha kiszólogattok, majd 10 év múlva már érdemben tudunk tárgyalni, de addig tanuljatok szorgalmasan és legyen meg az érettségi!

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként nekem eszembe jutott, hogy az is lehet, hogy Luke-nak egyáltalán nincsen fia, Boyega egyszerűen egy erőérzékeny fiatal, akire úgy talál rá, tanítványává fogadja, és Jedit nevel belőle. Talán bekerülhet a képbe egy új prófécia, ami szerint eljő az, aki újra dicső fényébe emeli a Jedi Rendet, mint a béke és igazság őrzőit, mert a Birodalom utáni évtizedek is a szűnni nem akaró háborúkról szóltak, és a széthúzó helyi hatalmak nem hajlandók elfogadni a Jedik ténykedését. És ez a személy lehet talán ez a srác. De ez csak egy ötlet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem baj...nem én kezdtem! Szólj rá először! (... további szokásos rizsa)

Nem megsértődni kell, hanem viselkedni és nem megsérteni a másikat (főleg nem ilyen primitív módon). A további OFF-okat törlöm.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor ennyi...tartom a véleményemet! :D

 

Természetesen nincs baj azzal, ha négerek játszanak a filmben, csak legyen ÉRTELME, hogy éppen négert választottak a szerepre. Bővebben: Luke fia legyen fehér, ObiWan leszármazottja legyen fehér. Csak azért ne legyen valaki néger, hogy a film kényszeresen megfeleljen bizonyos hollywood-i (liberális) kényszerképzeteknek. Semmi baj azzal, ha Boyega főszereplő lesz.....de azzal már van baj, ha Ő lesz Luke fia, mert onnantól már működik az a szélsőségesen liberális kényszerképzet, mely hatni kíván a rasszok alapvető ösztöneire, például össze akarja mosni a rasszok közötti természetes határvonalat. A Star Wars eddig kimaradt ebből a posványból...és ez maradjon is így. Lando gyermeke se legyen fehér!!! Ha Landonak fehér gyereket adnának, az ellen ugyanúgy óbgatnék, mert rossz képet sugároznának vele. Tele a világ szép néger nőkkel, akiket az Isten a néger férfiaknak teremtett és fordítva. A Star Wars-ra eddig nem volt jellemző az ostoba liberális képzettársítás....maradjon meg érintetlen alkotásnak, erkölcsi mementónak, hogy ne az aktuális korszellem tükröződjön benne, ami mulandó. Természetesen homokos jedik sem kellenek, nem azért, mert a homokosok nem emberek, vagy mert nem léteznek, hanem mert a Star Warsnak mint mesének alapvető értékeket kell közvetítenie, ami a PT-OT-ben is nagyszerűen tetten érhető. Vonalzóval meghúzott tökéletes karakterek, a jó és a rossz közötti tanmesébe illő különbségtétel, mely örökérvényű erkülcsi cenzusa lehet a felnövekvő generációknak. Így válik a Star Wars továbbra is a társadalom és gyermekeink fejlődésének a hasznára, ellenkező esetben eltorzul és rossz ideát kezd sugározni.

 

 

Ekkora mérhetetlen ostobaságot is rég olvastam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mark Hamill a hétvégén tartott Star Wars Weekends Show-n. Beszélgetőpartnere pedig James Arnold Taylor.

http://www.youtube.com/watch?v=GcJF9U4XMZ4

31:20-nál Hamill prezentál egy rövi beszélgetést Joker és Luke között. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már nemcsak a prequel és az original trilogy hívek vannak egymással szemben, hanem a régi kánon és az új kánon hívei is.

"Ránk borult a sötét oldal leple. Elkezdődött a Rajongók háborúja. " - Yoda után szabadon.

 

 

Lesznek itt kérem prequell, classic trilógia, és ne feledjük , hogy már EP VII, VIII, iX. imádók és utálók. Szerintem még megosztottabbak leszünk mint valaha, pedig ezek a kánon filmjei. Az EU sorsa eldőlt, kár ezen tovább rágódni, mondjuk úgy hogy tiszta lappal indul a Star Wars.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Andy Serkis megerősítette, hogy egy Mo-Cap karaktert fog játszani

andy-serkis-mo-cap.jpg

http://www.starwars7news.com/2014/06/andy-serkis-confirms-he-is-playing-a-mo-cap-character-in-star-wars-episode-7.html

Szuper, remélem igen emlékezetes és karakteres űrlényt alakít majd.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És Csubakka? :)

Azt gondolnám, hogy mivel Mayhew játsza majd Csubit ezért valszeg nem sok jelenetben fog felbukkanni. Eleve arra számitanék hogy a régi szereplők kevésbé lesznek előtérben. De ha mégse igy lenne: Chewbacca már nem újdonság. Kell valami újszerű űrlény fronton is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.