Ugrás a kommentre

5x15 - Shades of Reason


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

15. rész - Shades of Reason / Sötét szándék

 

epguide515.jpg

 

Írta: Chris Collins

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Zanbar, Mandalore

 

Szereplők:

Darth Maul - Sam Witwer

Pre Vizsla - Jon Favreau

Savage Opress - Clancy Brown

Bo-Katan - Katee Sackhoff

Satine Kryze - Anna Graves

Almec - Julian Holloway

Armatan - Corey Burton

Ziton Moj - Corey Burton

Lom Pyke - Matt Lanter

 

Történet

Elérkezett az idő a Death Watch számára, hogy elfoglalják Mandalore -t. Darth Maul a legnagyobb bűnöző klánok támogatásával olyan ravasz tervet eszel ki, amellyel a trónra juttathatja Pre Vizsla -t, a lázadó Mandalore -ok vezérét. Vizsla azonban nem kíván a Sith nagyúr bábja lenni, ezért a háttérben a fivérek elárulását tervezi.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Ziton Moj az előző részben még az őrök ruháját viseli, most már a Fekete Nap vezetőjéét.

- A Béke Park melyet Ziton Moj támad meg, először a 2. évadban tűnt fel a 2x12 The Mandalore Plot című epizódban. Még magán viseli a Death Watch bombáinak nyomát.

- A köztéri freskó a királyi teraszon egy csatát ábrázol az ősi Mandalorok és Jedi lovagok között. Pabli Picasso műve, a Guernica ihlette. Hasonlót lehetett látni Vizsla rezidenciáján a 2x12 The Mandalore Plot-ban is.

- Eme freskó alatt lévő emelvényen is található egy alkotás, mely szintén konfliktust ábrázol Mandalorok és Jedik között. Tisztán láthatjuk amikor Almec Miniszterelnök beszél a civiliekhez.

- A túravezető droid melyet lelőnek a Béke Parkban, ugyanazt a testet viseli mint a riska droid aki Anakin Skywalkert és Padmé Amidala-t fuvarozza Mos Espa-ban az Episode II-ben.

- A Mandalori Bankközpont az újradizájnolt Mandalori kórház, mely a 3. évadban szerepelt.

- Egy ponton látható lett volna ahogy Vizsla feje legurul a lépcsőkön, de ezt még az elején eltávolították.

 

Concept Art galéria

 

conceptart01.jpg

A Mandalore bankközpont bejárata épen

 

conceptart02.jpg

A Mandalore bank központ bejárata sérülten

 

conceptart03.jpg

Mandalore egészségügyi dolgozó

 

conceptart04.jpg

A Mandalore palota előtti főtér

 

conceptart05.jpg

A palota balkona

 

conceptart06.jpg

A feldúlt börtöncella

 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

HŰŰŰŰŰŰŰŰAAAAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAANYJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁTAAAAAAAAAAMIIIIIIIIIIIIIINDEEEEEENIIIIIIIIIIIIIITVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóóóóóóóóóóóóó!

 

Hát lehet még emelni a tétet? Van még hová fokozni? Az a párbaj Maul és Vizsla között. Maul kezében a fekete fénykard (egy karakter kezében, akinek visszatérését nem díjaztam egy olyan kard, aminek kitalálásáért nem rajongtam, és most mégis mindkettő egymásra találva annyira király lett!!!!). Aztán Vitzsla kivégzése és a Halálőrség kétfelé szakadása. Maul turistáskodása a börtönben, beszélgetése Satine-nel, majd Almeccel. Még, hogy Maul még mindig olyan, mint az ep1-ben. A francokat! Zseniálissá tették a karaktert! És a végén, ahogy ott ült a trónon, könnyed eleganciával (amúgy is végig lazázott, meg kifejlődött a humorérzéke), hát az páratlan. És most már nem néhány gengszternek meg terroristának parancsol, övé lett Mandalore. Nem semmi. Sidious, kezdhetsz aggódni.

 

Baszus, de nagyon bajban leszek év végén, de a kedvenc karakterem már megvan.

 

Szerk: megnéztem másodszorra is. ZSENIÁLIS! Ez eszméletlenül jó lett ez a rész. Szavakat sem találok hozzá, nálam ez a TCW legjobb epizódja. Maul pedig... Hát, az ep1-ben soha az életben nem volt olyan fenyegető, mint ennek az epizódnak az utolsó pár másodpercében.

 

Az egyik Mandi katona/őr sisakja - az egyberostélyos - meg tiszta olyan, mintha a Robotzsaru sityakját kérte volna kölcsön. :D Ja, megnéztem harmadszorra is. Egyszerűen nem tudok betelni vele. Ez fantasztikus rész lett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek Dzséjttel, földhözkent az epizód!

A párbaj....Az eddigi legjobb. Micsoda koreográfia! Hogy hogy nem lehet megunni a fénykardpárbajokat? -Így! :lol:

Jut eszembe, nem ez véletlenül az első eset a sorozatban, hogy "normál párbajban" elhullik valaki?(Nahdar Vebb nem számít ide nálam)

Maul mozgása..hát állati volt. A baljóst idézte végre és túl is lőtte.

Megnézném Dooku ellen. Én Sidious helyében megvívatnám őket egymással a trónörökös címért.

És a taktika ahogy a Halálőrség átvette az uralmat. Ez nem volt üres. Okos volt és öröm volt nézni.

Izgalmas volt. Végre! :clap: egyelőre ennyit..

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rész után mondja valaki, hogy Maul nem eszes :D Mikor Vizslával harcolt már féltem, hogy alul marad, de szerintem csak lefárasztotta meg elhitette vele, hogy ő az erősebb, így kényszerítve hibára.

Szerkesztve: - NorbiLordi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem találok szavakat. Egyszerűen fenomenális lett, az évad messze legjobb része (eddig). A Maul vs Vizsla párbajt nehéz lesz majd überelni. A terv nagyon jó volt, és lám, meghozta gyümölcsét. A beszédek rendkívüliek lettek, a nép morajlásai és ordításai nagyszerűen tükrözték a Mandaloreon uralkodó állapotokat. Most mi lesz Maul vörös pengéjével? Úgy látom nagyon megtetszett neki a fekete kard. Azért picit okosabbnak gondoltam Vizslát annál, hogy az "igaz sitheket" sima üvegbörtönbe záratja.

 

Összességében szuper lett, még több ilyet! Epekedve várom a folytatást!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az évad eddigi legjobb része (ha nem lett volna a Missing in Actoin utolsó pár perce, akkor azt mondanám, messze legjobbja). Mondjuk Maulnak szerencséje volt, hogy Vizsla nem egy nagy sza*kavaró, mert ebből nagyon rosszul is kijöhetett volna.

A párbaj eszméletlen volt, és nem hiszem, hogy Maul csak játszadozott volna az új Mandalore-ral (egyébként egy kicsit bánom, hogy a erre a hagyományos pozícióra csak egy kőfaragásban emlékeztek meg a készítők). Vizsla egyértelműen gyakorolt Kenobi óta, és méltó ellenfele volt tüsi fejű ellenfelének.

A fejleményekre kíváncsi leszek, hisz Dooku se nézheti tétlen azt, hogy egy olyan hatalom került fel a galaktikus térképre, amelyik úgy hiszi, hogy a sith nagyúr korábban elárulta őket. Plusz még ott a Köztársaság is, akiknek már okoztak kellemetlen pillanatot a Halálőrség tagjai. Érdekes lesz a folytatás, az egyszer biztos.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végre hosszú-hosszú idők után egy igazán jó és izgalmas rész. Már erre vártam szeptember óta. Maul vs Vizsla jó volt. Idáig a Klónok Háborújában ez a fénykard párbaly volt a legjobb. Pedig Vizsla nem is erőérzékeny, még is jól bírta. Én azt hittem, hogy most először én szólhatok hozzá először, mert olyan helyen vagyok, ahol van torrent, de olyan lassú volt a letöltés (pedig nem HD, csak 170MB volt az egész) hogy 2 óráig töltöttem le az epizódot. Na mind egy, lényeg, hogy Sidious szerintem a következő részben fog tevékenykedni, nem hiszom hogy fogja mondani Dooku-nak hogy nyírja ki Moult, mert egyrészt Dooku szerepel ez Episode 3-ban, más részt van egy olyan sw játék, aminek az a neve, hogy jedi academy, és arra lehet movie battles meg ilyeneket letölteni, és a "Star Wars: Movie Battles", amit a jedi academy-hez kell letölteni, abban van egy olyan párbaly, ami a Tatuin-on helyszínel, az Episode 3 után, amiben Obi-wan meg Cyborg Maul-al lehet (választás szerint) játszani. Vagyis, ha ez a játék nem hazudik, akkor Maul túl fogja élni a párbalyt Sidious ellen (amit az évad trailer2-ben láthatunk). Mellesleg, lehet hogy megint valaki csak bosszantás képp feltette, de

kaminopedia-án darth maul-rúl azt írják, hogy Tatuin-on halt meg, Obi-wan keze által VÉGLEG. http://kaminopedia.wikia.com/wiki/Darth_Maul http://kepfeltoltes.hu/130126/218138769K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

De Ahsoka-ról is azt írták, hogy túl élte a 66-os parancsot, meg hogy mestere volt Kyle Katarn-nak, meg tanítványa Luke-nak, meg ilyen badarságok, de aztán ezek a h*lye információk le lettek törölve.

De jut eszembe, alig írtam magáról a részről, hát már az elején írtam, ez volt a legjobb fénykard párbaly. Megint csak sikerült azt a hibát elkövetni, mint az előző részben, hogy nagyon sok minden történt egyszerre. Amennyi sokminden történt a 14. részben, és a 15. részben, hogy ennyi dolgot egy korábbi évadban 4-6 részben tették volna meg. Az elősző szálak túl lassúak, ez meg túl gyors. De ha csak az izgalmokat és a látványt nézzük, akkor valóban ez volt a legjobb rész ami idáig volt. Vizsla egy kicsit-nagyon alábecsülte Maul-t, de azt díjazom hogy, szembe mert szállni egy Sith nagyúrral. Minden esetre én biztos nem mentem volna Vizsla helyében neki egy sith-nek. Még ha én egy nagyhatalmú jedi lennék, akkor is átgondoltam volna. Hát szóval Vizsla elég h*lye volt, de hát ő tudja. Savage nem túl sokat ténykedett ebben a részben. Maul egyre jobban kezd "emberesedni" hogy így fogalmazzak. Miért is? A 4. évadban mikor kezdődött a Maul szál, akkor ilyen pókos izés teste volt 6millió lábbal. Utána Talzintól kapott új lábakat ami elég furán nézett ki a talpazatánál. Most meg ilyen tök jó lábakat kapott a halál őrségtől.

Mikor Maul lefejezte Vizslát, akkor Bo-Katan nem hódolt be, most már értjük hogy miért harcol obi-wan mellet amit láttunk a trailer-ben ( írd be youtube-ba :Star Wars: The Clone Wars Season 5 - Obi-Wan and Bo-Katan - Comic Con 2012).

Lényegében ennyi.

De majd kibővítem ha lesz felirat, mert én nem tudok angolul. :D

Szerkesztve: - Klónok Háborúja
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

nem hiszem hogy fogja mondani Dooku-nak hogy nyírja ki Mault, mert egyrészt Dooku szerepel ez Episode 3-ban,

Ez a kettő nem zárja ki egymást :peace:

más részt van egy olyan sw játék, aminek az a neve, hogy jedi academy, és arra lehet movie battles meg ilyeneket letölteni, és a "Star Wars: Movie Battles", amit a jedi academy-hez kell letölteni, abban van egy olyan párbaly, ami a Tatuin-on helyszínel, az Episode 3 után, amiben Obi-wan meg Cyborg Maul-al lehet (választás szerint) játszani.Vagyis, ha ez a játék nem hazudik, akkor Maul túl fogja élni a párbalyt Sidious ellen (amit az évad trailer2-ben láthatunk).

Az csak egy mod, egy rajongó készítette, ergo még csak véletlenül sem hivatalos. A játék nem hazudik, de a mod igen (egyébként az ep. VII érkezésével valószínűleg a Jedi Academy sztorija is felül lesz majd bírálva.

Mellesleg, lehet hogy megint valaki csak bosszantás képp feltette, de

kaminopedia-án darth maul-rúl azt írják, hogy Tatuin-on halt meg, Obi-wan keze által VÉGLEG. http://kaminopedia.wikia.com/wiki/Darth_Maul http://kepfeltoltes.hu/130126/218138769K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

De Ahsoka-ról is azt írták, hogy túl élte a 66-os parancsot, meg hogy mestere volt Kyle Katarn-nak, meg tanítványa Luke-nak, meg ilyen badarságok, de aztán ezek a h*lye információk le lettek törölve.

A kép egy olyan képregényből van, ami hivatalosan non-canonnak van nyílvánítva, ergo a benne szereplő történet nem történt meg

Vizsla egy kicsit-nagyon alábecsülte Maul-t, de azt díjazom hogy, szembe mert szállni egy Sith nagyúrral. Minden esetre én biztos nem mentem volna Vizsla helyében neki egy sith-nek. Még ha én egy nagyhatalmú jedi lennék, akkor is átgondoltam volna. Hát szóval Vizsla elég h*lye volt, de hát ő tudja.

Ha ismernéd a mandalore-i kultúrát, tudhatnád, ha a Mandalore-t kihívják párbajra, akkor nem utasíthatja vissza, mert azzal az emberei gyegének és alkalmatlannak találnák a vezető szerepre

 

Mikor Maul lefejezte Vizslát, akkor Bo-Katan nem hódolt be, most már értjük hogy miért harcol obi-wan mellet amit láttunk a trailer-ben ( írd be youtube-ba :Star Wars: The Clone Wars Season 5 - Obi-Wan and Bo-Katan - Comic Con 2012). Lényegében ennyi.

 

Ezt meg gyorsan tedd spoiler mögé (szerkesztés, és ragd a szövegrész elé hogy spoiler és mögé hogy /spoiler ilyen [ ] szögletes zárójelbe téve a spoiler és /spoiler szavakat), vagy töröld ki a hozzászólásodból, ha nem akarsz egy kis apai szidást kapni

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Húúúú ez baromi jó volt, főleg így harmadszori megnézés után. Emberek ebben a részben minden tökéletes, nem is találok szavakat amivel jellemezni tudnám.

A párbaj mindent vitt, Vizsla igenis kemény harcos, és a top 3-ba mindenképpen bekerül nálam a harcuk. Az egész hatalomátvétel, a skandáló tömeggel, Maul szövegeivel, és a nép megtévesztésével az egyik legegyedibb történéssé vált a sorozatban. Ami legjobban tetszett, azok a becsületről szóló részek voltak, ahogy Vizsla beletörődött a vereségbe, na és a legesleg inkább Mandalore-hoz kötődő "hűség és becsület" kérdését feszegető jelenet, ahol a Halálőrség egy része letérdel Maul előtt, Bo-Katan pedig kijelenti hogy egy külvilági nem nevezheti magát Mandalorenak. Pluszpont Almec visszahozásáért, mindig is örültem a lila szeme miatt talán egyik legegyedibb mandalori megjelenéseinél. Maul igen csak kiadta neki az ukászt, konkrétan abszolutizmust vezetnek be ketten. Maul jó nagyot szerepelt most is, hihetetlen egyszerűen hogy mennyi változatosságot tudnak úgy rátenni egy karakterre, hogy az tetszik is nekünk. És már nem csak az alvilág érdekelt nála, hanem magának a bolygónak az irányítása is. Az egész részt áthatotta a Mandalore-kultusz és felfogás. Ez eszméletlen végjátékhoz fog vezetni annyi szent.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Utólag megjegyzem, Katee Sackhoff egyre jobban tetszik mint hangszínész akárcsak a karaktere. :)

Valamint a reakciójából egyre jobban az jön át nekem, hogy esetleg szerette Vizslát.

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Alapvetően itt is a kamu támadásoból ártatlanokért kiálló Sith vezér taktikát vetették be, mint Palpatine az egész háborúval. Az utolsó pár perc túlzás nélkül állítom, hogy tökéletes volt. Nem is láttam még ilyen szép párbajt, ahol az ellenfelek ennyit tudtak levegőben pörögni, tüzet fújni, egymásra lőni. Éppen ezért nem is lehet besorolni a "hagyományos" Jedi-Sith párharcokhoz, mert ez tényleg roppant eredeti és hihetetlen látványos volt, amire normáls esetben nem nyílna lehetőség a gravitáció miatt. Viszont szerintem Maul csak játszott az ellenfelével, mert bármikor elkaphatta volna az Erővel és akkor repkedésnek vége és marad egy kis fojtogatásra is manapontja. :D Az SW-től szokatlan Hegylakós fejetlenség kicsit szokatlan volt, de legalább meg merték lépni az írók, hogy kiemelt fontosságú karaktereket is legelőre küldenek a legelőre. A leszámolás után lévő kimenekülést is szenzációsan megoldották. Katee Sackhoff nem rossz, de mivel itt más hangszínt használ, így alig lehet felismerni a hangjában a BSG-s Starbuckot. ;)

Szerkesztve: - Platschu
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont szerintem Maul csak játszott az ellenfelével, mert bármikor elkaphatta volna az Erővel és akkor repkedésnek vége és marad egy kis fojtogatásra is manapontja.

Maulnak arra kellett törekednie, hogy a mandalore-i hagyományokat követve vegye át a hatalmat, mint ahogy a mandalore-i háborúk ideje alatt Ravan is tette. Ha elkezdi az Erővel fojtogatni, Vizsla hívei azon pillanatban nekiugranak, és akkor lőttek a Mandalore-ral kapcsolatos terveinek.

Természetesen, ha vesztett helyzetbe került volna, biztos használta volna az Erőt a menekülésre, de akkor megint ugyanaz történt volna, mint a Florrumon a kalózokkal, azaz űzött vadként kellett volna távoznia

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó rész volt, de a hatalom átvételes részén még dolgozhattak volna, mert a politikai része a sztorinak továbbra is nagyon gyermeteg. A három percenként birka módra jobbra, majd balra terelt, két mondat után mindent bekajáló mandalore népért valahogy nem tudok izgulni, meg is érdemlik a sorsukat. A sorozat olyan aránytalanságai meg engem baromira zavarnak, hogy négy részen keresztül néztük a droidok balf....ásait, minden részletre kiterjedően, erre most meg két rész alatt, ha tíz percet foglalkoztak összesen Maul gengszter birodalmának kiépítésével, meg Mandalore teljes meghódításával és a többszöri hatalom váltással. Ezt sajnos egy remek párbaj csak részben tudja felejtetni.

 

Tetszett, hogy több nő is van a DW-ban, eddig ha voltak is nem tűntek fel Bo Katan mellett.

 

Maulnak arra kellett törekednie, hogy a mandalore-i hagyományokat követve vegye át a hatalmat, mint ahogy a mandalore-i háborúk ideje alatt Ravan is tette. Ha elkezdi az Erővel fojtogatni, Vizsla hívei azon pillanatban nekiugranak, és akkor lőttek a Mandalore-ral kapcsolatos terveinek.

Természetesen, ha vesztett helyzetbe került volna, biztos használta volna az Erőt a menekülésre, de akkor megint ugyanaz történt volna, mint a Florrumon a kalózokkal, azaz űzött vadként kellett volna távoznia

Már az, hogy fénykard párbajt vívtak - ami eleve Maulnak kedvezett -, annak nem volt semmi köze a mandalore hagyományokhoz.. Tudták róla, hogy Sith és Erő használó, akkor már az is belefért volna.

A párbajnak olyan szempontból eleve nem volt értelme, hogy Vizsla megvetette, lenézte Mault, folyton szörnynek nevezte, ezek után miért állt volna ki vele? A büszkeség kevés magyarázat, mert Bo Kattan és társai egységes reakcióját alapul véve a külsős nem uralkodhat felettük hozzáállás nem valami személyes ok, hanem inkább egyfajta szabálynak tűnt nekem.

 

Más kérdés, hogy ha így is van, az is nagyon messze van a TCW előtti mandalore filozófiától. Hisz annak pont az volt a lényege, hogy a páncélban mind egyformák, ezért nem számít az alatta lévő személy faja, származása, ha azonosulni tud a filozófiájukkal, értékeikkel, akkor befogadják. Nem hiszem, hogy ez a Death Watchnál másként lett volna, még ha nem is ők voltak a jó fiúk. Sajnos azonban a szigorú elveket valló, büszke, szamurájos jellegű harcosok helyett a mandalore nép a TCW-ben egy csupa azonos vonású és szőke (+1 valószínűleg festett vörös) figurából álló árja nemzet, akik között a rosszak még az átlagtól is rasszistábbak.

Szerkesztve: - Llew
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már az, hogy fénykard párbajt vívtak - ami eleve Maulnak kedvezett -, annak nem volt semmi köze a mandalore hagyományokhoz.. Tudták róla, hogy Sith és Erő használó, akkor már az is belefért volna.

A párbajnak olyan szempontból eleve nem volt értelme, hogy Vizsla megvetette, lenézte Mault, folyton szörnynek nevezte, ezek után miért állt volna ki vele? A büszkeség kevés magyarázat, mert Bo Kattan és társai egységes reakcióját alapul véve a külsős nem uralkodhat felettük hozzáállás nem valami személyes ok, hanem inkább egyfajta szabálynak tűnt nekem.

Vizsla, ha nem is mondta ki, tulajdonképp az új Mandalore-nak tekintette magát. Mint Mandalore, nem utasíthat vissza egyetlen párbajfelhívást sem.

Viszont ha Maul merít az Erőből (legalábbis látható módon, mert ugye a gránátokat valószínűleg a megérzésének köszönhetően tudta kikerülni) gyengének tűnhet a többi mandalore-i szeme előtt, és ő ezt nem akarta, hisz a Halálőrség nem fogadna el egy gyenge vezért, és így Mandalore ismét kicsúszna a kezéből

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváncsi vagyok mi lesz Mandalore-ral. Sokan itt szt szeretnék, hogy álljon vissza a harcias múlt, de szerintem Vizsla nélkül erre kevés az esély.

Akármi is lesz Bo-Katan sorsa a következő részben, -hiába volt alvezér- nem hiszem, hogy minden élére állna..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló rész volt. Végre valahára Mandalore visszatér a régi útra. Már nagyon vártam erre. A történet nagyon dinamikus, pörgős. Az akciójelenetek csodásan kivitelezettek. A történettel minden rendben van. Remélem Mandalore megmarad ezen az úton és Satine soha nem nyeri vissza hatalmát.

A csúcs Vizsla és Maul párbaja volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész magáért beszél! Egyszerűen briliáns volt! Kétség kívül ez a legjobb sztoriszál eddig a TCW-ben. Nálam viszi a pálmát ezerrel! A végén meg a párbaj Maul és Vizsla között... hát az komolyan EPIC lett! Nagyon jól áll a fekete fénykard Maul kezében. Nekem picit sokkoló volt Vizsla halála, bár tudtam, hogy be fog következni, de mégis olyan furcsa volt ott látni a Halálőrség vezérét gyengén és megszégyenülve. A Halálőrség is széthullott rendesen. Remek folytatásnak nézünk itt elébe. Nagyon érződik, hogy közeleg a TCW vége. Egyre többen halnak meg és még fognak is... A kérdés csak az, hogy kik?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

No kérem, ilyen egy igazán ütős rész! Tény, már nagyon feszegette a sorozat korlátait - a hatalomátvételhez azért egy hosszabb kifejtés nem ártott volna, hogy ne tűnjön olyan hirtelennek, ahogy a nép a DW mellé áll - de a 22 perc az csak 22 perc.

A párbajban amúgy jól láttam, hogy Vizslának egy foga is kirepült?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Teljesen letaglózott a rész! Itt kulminált minden (vagyis majdnem minden ;) )amit a Mandalore történettel ebben a sorozatban elkezdtek. Ráadásul én kedveltem is ezt a szálat, szóval le a kalappal. Bár akkoriban még álmomban se gondoltam volna, hogy pont Maul lesz a rendszer nemezise. De micsoda nemezis ő? Eszméletlen!!! Amit itt művelt, azért oda lehet rakni szépen a többi sith mellé. Nálam Dooku -val legalább egyenértékűnek számít most már. És azért ő is honnan verekedte fel magát. Nem sokkal korábban még egy szeméttelepen, őrülten rohangált fel s alá a föld alatt, most pedig Mandalore ura! Azért erre még Sidious is csettintene (és lehet, hogy csettint is). Már az elején elégedetten mosolyodtam el. Maul terve egyszerűen briliáns volt! Nem véletlen kebelezte be a két legerősebb bűnszövetkezetet, hiszen csak ők képesek terrorizálni egy egész bolygót. Az is feltűnhetett, hogy Dooku régi terve is ilyesmi lett volna a Köztársasági bevonulással, de azt Sidious elszúrta. A tanítványának viszont sikerült az ami egykori mesterének nem. Ráadásul remekül érzett rá a Mandaloreok növekvő elégedetlenségére, hisz már évek óta sínylődnek a kereskedelmi utak blokádja alatt, és ki vannak téve a csempészek kénye-kedvének. Ezt tetőzhette be ez a nyílt agresszió a Fekete Nap részéről. Az egykor büszke és harcos nép most tűrni kénytelen mindenféle tortúrát és miért? Mert a hercegnőjük békepárti, és mindenáron semleges akar lenni. Az évek során sajnos nagyon könnyen összeköthették a béke fogalmát a szenvedéssel. Mást nem hozott nekik a pacifizmus csak éhezést, és kirekesztettséget. Kicsit abszurd kijelentés ez, de ez az igazság. Ott a téren, amikor Vizsla megjelent erőtől duzzadva és ellentmondást nem tűrően, végre elemei erővel törhetett fel az emberekben az ősi identitás, a harcos öntudat, hogy márpedig ők ezt nem hagyják! Sajnos Satine is ludas volt a kialakult helyzetben, mert ahogy Obi-Wan is már remekül rávilágított korábban, túlontúl elvakult pacifista volt. Kicsit sajnáltam, ahogy próbálta menteni a helyzetet Vizsla feltűnésekor. Fájdalmasan kifogyott az ütőkártyákból. Azt kiabálja, hogy ezek csak bűnözők de ezzel nem old meg semmit! Ezt a problémát is ugyanúgy le akarja kicsinyíteni mint anno a Death Watch kérdését. Nagy hiba, mi több végzetes hiba. Beszélgetésük Almec -cel mindent elárul. A kör bezárult. Kicsit visszatérnék még Maul -ra, mert mindenképpen szóvá kell tenni azt, ahogy a helyzetekre reagált. Korábban nem volt tiszta, hogy miként akar uralkodni, hisz akkor felhívja magára a figyelmet. Nos, szépen megoldotta, hogy ne legyen így, és ehhez Vizslát akarta felhasználni. Szegény Vizsla lebecsülte Maulékat, mint ahogy mindenki mást is. Ez volt az ő komoly hibája, amivel a végén az életével fizetett. Maul -ban az tetszett még, hogy sose esett kétségbe, és mindig hideg fejjel és ésszerűen átgondolva a helyzetet talált megoldást. Amit műveltek Savage -al a börtönben az szenzációs volt. :D Opress igazi fogd-meg embere lett a bátyusnak. Igazán fenyegető, brutális állat. Almec -et könnyű volt beszervezni, mert sunyibb és csúszó-mászóbb mint Vizsla, akinek ráadásul nincs becsülete sem. Ő igazán bábnak való ember, amit a végén bizonyít is. Éppen hogy csak nem nyalta ki Maul s*ggét a trónon. :D A finálé pedig a sorozat egyik fénypontja! Eszméletlen amit Maul és Vizsla műveltek egymással. Vizsla rengeteget fejlődött a Concordián látott harc óta, meg is izzasztotta Mault. Úgy vélem a fekete fénykard akkor ért révbe, amikor a sith a kezébe fogta. Ő az igazi gazdája. A lefejezés hatásos volt, bár sajnos el kellett rejteni a konkrét pillanatot (hátha a BD-n rajta lesz). Almec szavai tették fel a koronát a rész végére, mert egy frappáns hazugsággal mindent úgy alakítottak, ahogy a sitheknek jó. Kár, hogy az a sok ember nem tekinthetett be a trónterembe, és nem láthatták ki ül a trónon.

 

Nehéz elhinni, hogy ez még mindig csak a felvezetése volt egy grandiózus finálénak. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Baszus, de nagyon bajban leszek év végén, de a kedvenc karakterem már megvan.

Ez azért nem semmi. :D Nálam már teljesen megalapozott Maul karaktere, szerencsére nem lett elfecsérelve, tudtak vele mit kezdeni.

 

Az a párbaj Maul és Vizsla között.

Észrevetted, hogy sokszor olyan volt a beállítás, hogy lássuk Satine hatalmas képmását az ablakon? Képletesen is az ő trónjáért harcoltak. Remek megoldás volt. :clap:

 

Jut eszembe, nem ez véletlenül az első eset a sorozatban, hogy "normál párbajban" elhullik valaki?(Nahdar Vebb nem számít ide nálam)

Vebb -en kívül nem emlékszem másra. Ellenben itt érezhető volt, hogy valaki meghal a párbajban, annyira jól fel volt vezetve. Vizsla még a végén is micsoda szöveget lenyomott, majd becsukta a szemét... A sors iróniája, hogy a saját kardjával fejezték le.

 

A beszédek rendkívüliek lettek, a nép morajlásai és ordításai nagyszerűen tükrözték a Mandaloreon uralkodó állapotokat.

A tömeget nagyon jól megcsinálták, de ezzel már az Onderonon se volt baj.

 

A fejleményekre kíváncsi leszek, hisz Dooku se nézheti tétlen azt, hogy egy olyan hatalom került fel a galaktikus térképre, amelyik úgy hiszi, hogy a sith nagyúr korábban elárulta őket. Plusz még ott a Köztársaság is, akiknek már okoztak kellemetlen pillanatot a Halálőrség tagjai. Érdekes lesz a folytatás, az egyszer biztos.

Nagyon érdekes, mert nyilván Satine által akarják majd tőrbe csalni Kenobit, aki kicsit meg fog lepődni, hogy Mault is ott találja. :)

 

És már nem csak az alvilág érdekelt nála, hanem magának a bolygónak az irányítása is. Az egész részt áthatotta a Mandalore-kultusz és felfogás. Ez eszméletlen végjátékhoz fog vezetni annyi szent.

Bo-Katan és csapata biztos nem hagyja annyiban, bár ezt házon belül kell megoldania, mert az embereket nem avathatja be, hisz ő is bűnös. Nagyon polgárháború szaga van a dolgok állásának. Az lenne Satine totális csődje.

 

Jól láttam, hogy Maul kirúgta Vizsla fogát?

Szerintem csak a nyál fröccsent ki a szájából, mert a következő snitten teljesen ép a fogazata. :)

 

Elég gyenge rész volt. 10/10 :cool:

A szenes lapát megvan még? :P Vágd magad hátba vele. :lol:

 

Utólag megjegyzem, Katee Sackhoff egyre jobban tetszik mint hangszínész akárcsak a karaktere. :)

Valamint a reakciójából egyre jobban az jön át nekem, hogy esetleg szerette Vizslát.

Igen, az utolsó pillantásában én is ezt véltem felfedezni.

 

Kiváncsi vagyok mi lesz Mandalore-ral. Sokan itt szt szeretnék, hogy álljon vissza a harcias múlt, de szerintem Vizsla nélkül erre kevés az esély.

Akármi is lesz Bo-Katan sorsa a következő részben, -hiába volt alvezér- nem hiszem, hogy minden élére állna..

Én ezek után valahogy azt nem tudom elképzelni, hogy Satine visszatérjen vezető szerepbe. Teljesen ködös mi lesz itt még. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vebb -en kívül nem emlékszem másra. Ellenben itt érezhető volt, hogy valaki meghal a párbajban, annyira jól fel volt vezetve. Vizsla még a végén is micsoda szöveget lenyomott, majd becsukta a szemét... A sors iróniája, hogy a saját kardjával fejezték le.

 

Őt azért nem veszem számításba, mert lézernyaláb végzett vele és nem volt tiszta. És súlytalan is volt bár ez nem lenne kizáró ok.

Vizslát sajnálom, de végülis meg is érdemelte, és mi is megérdemeltük amit láttunk. :yeah:

Ne feldjük, hogy két negatív szereplő összecsapása volt ez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Komoly kihívást jelent értelmes mondatokba öntve minősítenem ezt az epizódot, azért megpróbálom. Hihetetlen, amit a készítők műveltek ebben a 22 percben, döbbenetes, milyen színvonalra fejlődött a sorozat az évek során! A kétség leghalványabb szikrája nélkül (és a még ismeretlen záródarab hiányában) állíthatom, hogy szememben a sorozat eddigi legnagyszabásúbb, legdrámaibb és legjobban megírt történetévé vált Maul ámokfutása. Holott korábban sem a Brothers, sem a Revenge, sem a Revival nem volt képes meggyőzni arról, hogy volt valódi értelme a zabrak Sith "feltámasztásának", sőt, komoly kétségeim támadtak a túlélésének precíz megmagyarázása, hihetősége és a dolog szükségessége kapcsán. Ám ez a szál (Eminence, Shades) csaknem minden ellenérzésemet feledtette Darth Maul visszahozása kapcsán, melyre nem hittem, hogy sor kerül.

 

Történtek hihetetlenebb, csodáknak beillő dolgok is a való életben, ezek fényében egyáltalán nem nehéz elképzelni, hogy az SW-ben is megesik hasonló. Hozzáállás kérdése ez is, mint oly sok minden. Valós oknak azt tartom, hogy sokan átverve érzik magukat, mert elkönyvelték, hogy a Baljós árnyakban Kenobi megölte mestere gyilkosát, ezáltal kiérdemelte a lovag címet, így a szál kerek egésszé vált. Ebből kifolyólag szükségtelen a Sith-et visszarángatni a sorozatba. De elsőrangú bizonyítékát kaptuk annak, mennyi potenciál rejlett még Maulban. Karakterfejlődésből csillagos ötöst érdemel. Az Ep1-beli minimális szereplése, és a TCW-ben történő jelenlegi tündöklése remekül rávilágít arra, mennyire kihasználatlan karakterről is volt szó korábban. Gyakorlatilag Grievous funkcióját töltötte be, egyszerű végrehajtó volt Sidious oldalán, míg a nézők csupán minimális információkkal rendelkezhettek róla. Ellenben most, olyan szinten építeni kezdték a jellemét, hogy amellett a film nyugodtan elbújhat ezen a téren. Elképzelhetetlennek tűnő módon visszatért a halál torkából, az őrület közepéből, amely óta megállíthatatlanul menetel célja felé, amire közönséges nyers erőből nem lenne képes. Ezen van a hangsúly... Maul jóval többé vált mezei orgyilkosnál, valódi fenyegetéssé nőtt egykori mestere ellenében is, holott nemrég egy Jedi és maréknyi kalóz padlóra küldte őt és testvérét. A megtévesztés, cselszövés, ármánykodás, manipulálás és előretervezés hálójának olyan kombinációját láthatjuk tőle, amely egyértelműen utal rá, hogy Sidious többre tanította őt Sith harctechnikáknál és praktikáknál, valóban hosszútávú tanítványnak szánta őt, nem rövid úton eldobható eszköznek.

 

Másrészt, kidolgozottság terén is remek ívet mutat a fejlődése, a legapróbb tekintetben is. A Vizslával való párbaj előtti monológja olyan szinten fenyegető volt, amit korábban nem láthattunk. Sam Witver egyébként továbbra is zseniális, hihetetlen, amilyen szenvedéllyel beleéli magát a szerepbe, öröm hallgatni. :clap: Maul a mélyről jövő gyűlölet, és hataloméhség ellenére képes összeszedett és precíz maradni, befolyásolni másokat, egyúttal átlátni rajtuk. Épp ezért vált erőssé a kételyem, hogy Sidious nem akart mást Maul mellé a klónháborúk idejére, szemmel láthatóan ő is kiváló módon képes lett volna politikai malőröket végrehajtani, rendszerek százait az oldalára állítani és uralkodni felettük, ha a szükség úgy kívánja. Baromi kíváncsi vagyok, mit lép erre Sidious és Dooku, mert az kétségtelen, hogy tovább nem halogathatják a probléma megoldását.

 

Maul terve a Mandalore-on történő hatalomátvételre remek, átgondolt és logikus húzás volt, aimire egy "vadállat" nem lett volna képes. Biztos vagyok benne, hogy számolt Vizsla árulásával (hiszen még Savage-nak is leesett, aki lássuk be, nem az eszéről híres), de úgy gondolta, megéri a kockázatot, így továbbra sem gondolom óvatlannak vagy ostobának.

 

A nép lázításának jelenetei hangulatosak voltak, a minimális és egyébként is sűrű játékidő ellenére aránylag jól megoldották. Palpatine már bebizonyította, hogy megfelelő propagandával és színészi teljesítménnyel nem olyan nehéz megtéveszteni a népeket, akik így saját céljainak megfelelően cselekednek. Sajnáltam Satine-t, aki tiszta szándékú, pacifista mivolta ellenére igyekezett a maga módján megvédeni a népét, sajnálatos, hogy erre nem volt képes. Így valóban úgy tűnhet a nép szemében, hogy az általa járt út hosszútávon nem életképes, Mandalore-t pedig csak a korábban kitagadott harcos nép képes megvédeni. Az csak tetézi a dolgot, hogy a "hős" Vizsla meggyilkolásának vádját is ráhúzták. Remélem, valami módon tisztázódik a neve és visszakerül a trónra, bár a védelmi rendszerét mindenképp gyökeresen lesz kénytelen megváltoztatni, hogy ismét elnyerje a nép bizalmát. Mert hiába ültették fel Maulék és a Halálőrség, egyúttal rávilágították a népet, hogy nem hatékony Satine módszere, így azok nem fogják biztonságban érezni magukat a jövőben az uralma alatt, ha nem lépnek érvénybe változások.

 

Maul és Vizsla párbaja fantasztikus volt, egyértelműen a sorozat eddigi legerősebb küzdelme. :o:clap: Alig hittem a szememnek a gyönyörű koreográfia és mozdulatok sokaságának láttán. Vizsla meglepően remek ellenfél volt, nem hinném, hogy Maul csak játszott volna vele... hírnevéhez méltón lehelte ki a lelkét, tetszett, hogy beismerte a vereségét és egy pillanatig sem könyörgött az életéért. A Halálőrség kétfelé szakadása szintén érdekes helyzetet szült, mert bár Maul legyőzte Vizslát, kívülálló elméletileg nem veheti át a posztját. Szerencsére Bo-Katanban volt annyi gerinc és spiritusz, hogy ezt kimondja, ami mindenképp figyelemre méltó.

 

Almec visszatérése várható volt, nem meglepő szerepben. Korábbi példákból tudhatjuk, hogy az efféle talpnyalóknak nincs életbiztosításuk a Maulhoz hasonlókkal szemben, egyértelmű, hogy addig marad életben a gyáva fajzat, amíg a Sith úgy akarja. Bár sok választása nincs Almecnek, ő is azzal az egyszerű felállással találta szemben magát, mint oly sokan a Maullal való találkozáskor: behódol vagy meghal. A kormányzó gerinctelenségéből fakadóan nem volt kérdés, hogy az életét kockáztatva a sarkára áll-e, vagy behódol abban a reményben, hogy a Sith-nek minél tovább nélkülözhetetlen eszköze lesz.

 

Összességében kitűnő rész volt. Túlzásnak tűnhet, de talán a sorozat eddigi legjobbja, ami nem kis szó.

Várós a folytatás, nehéz elképzelni, hová tudják még fokozni az eseményeket, mindenesetre állok elébe. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.