Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Tegnap beszereztem a bővített változatot DVD-n, sajnos még csak a kicsomagolásnál járok. Teljesen passzol az előző két részhez, nekem ezzel nincs gondom. Na jó, a LOTR-hoz nem teljesen, de ez nem olyan nagy baj. A filmet már láttam bővítetten, szóval az extra lemezeket fogom megnézni a következő napokban :)

Ja hogy Te csak 3. részre vártál?

Én kivártam egyben. És egymáshoz passzol, persze, csak a Lotr-hez nem passzol annyira.

És nincsenek külső tokjaim a filmekhez egyesével...

Amúgy még így is van eltérés. A lemezek elhelyezése, eltér egy esetben és a egyesetben a digi belsőn a középfölde térkép is az ellenkező oldalon van, mint a többin.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, csak az utolsóra vártam, mindegyik filmet megvettem a maga idejében. Nekem ezek az apróságok annyira nem számítanak.

Tegnap este elég sok mindent megnéztem az extrák közül. Nem igazán követtem a filmezés menetét, ezért igazából csak most szembesültem azzal (vagy szimplán nem emlékeztem rá, nem tudom), hogy az öt sereg csatáját teljesen eltolták a pótforgatásra, mert Jacksonnak gőze se volt még a forgatás vége felé sem, hogy mi a fenét csináljanak (előkészületek hiánya miatt). Meg aztán én biztosan nem mertem volna a leges-legutolsó napra hagyni azon jelenetek leforgatását, amelyekkel befejezték a forgatást :o

Nagyon vicces volt Galadriel és Gandalf bolondozása, a jégeső Wellingtonban, a szerencsekerék, a Victoria-kereszt :D Nagyon tetszett, hogy volt olyan személy, aki azt követte, hogy mindig mindenki megfelelően térjen vissza egy-egy jelenetbe, pl. ha jobb kézbe fogta valaki a kardot, akkor hetekkel később is ugyanúgy legyen. Ennek ellenére Gandalf 3 napig rossz bottal mászkált Suhatagban, amit utána digitálisan kellett javítani. Azok a fránya részletek!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Húrin Gyermekeit érdemes elolvasni, de nem tudom megmondani, hogy A szilmarilok ismerete nélkül - és emiatt a háttér ismerete nélkül -, mennyire érthető önmagában. Tolkien egyik legszomorúbb története.

Szerkesztve: - MissKarrde

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Most néztem meg a Két torony-t unalmamban a tv-ben, és eszembe jutottm, hogy megkérdezzem itt, kik azok az emberek, akik Szauronhoz csatlakoztak? Őket akkor látni, amikor Frodóék először a mordori főkapun próbálnak bejutni. Emellett még a film elején olyan barbár-szerű embereket is látni, akiket Szarumán sikeresen lázít fel Rohan ellen. A 3. részben kalózokat mutatnak. Már nagyon rég olvastam a könyveket, azért is kérdem. Még az is felmerült bennem, hogy ezeknek az embereknek mi hasznuk van abból, hogy Szauron és orkjai mellett harcolnak? Elvégre Szauron uralma egyenlő a végítélettel és teljes romlással.

Hozzászólás ideje:

Azt biztosan tudom, hogy a kapunál menetelő alakok az easterlingek, a "keleti népek", bár nem tudom, a könyvekben hogy nevezi őket a magyar változat.

Hozzászólás ideje:

Dúnföldi vademberek voltak.Gyűlölték a Rohírokat, akik kiűzték őket a völgyekből. Azért csatlakoztak Szarumánhoz hogy vissza szerezzék régi földjeiket.

Hozzászólás ideje:

Azt biztosan tudom, hogy a kapunál menetelő alakok az easterlingek, a "keleti népek", bár nem tudom, a könyvekben hogy nevezi őket a magyar változat.

Rhúnföldieknek is hívják őket, a területeik miatt. A kalózok pedig umbari fosztogatók, ahogy hallottam.

Szerkesztve: - Master

• 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nagyon jó lett! :) Aragorn olyan remek karakterré vált a film-trilógiában, amely felülmúlja a regénybeli önmagát. Igazán megérdemelt egy ilyen összeállítást. :)

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Azta jó életbe!

Csak az vigasztal, hogy ez itthon tutira nem lesz.. Magyar vonatkozás hiányában meg nem lesz összespórolva és beszereve.

De győnyörű! Csorog a nyálam..

Hozzászólás ideje:

Azta jó életbe!

Csak az vigasztal, hogy ez itthon tutira nem lesz.. Magyar vonatkozás hiányában meg nem lesz összespórolva és beszereve.

De győnyörű! Csorog a nyálam..

Nálunk is megjelenik ha elég előrendelés jön rá össze. Csak nálunk már 250.000 HUF lesz.

http://www.dvdextra.hu/news.asp?KOD=72971019281410745775662865

Hozzászólás ideje:

Ritka bosszantó, hogy a bővített Gyűrűk Ura trilógia eddig nem jelent meg itthon Blu-rayen. Erre most jön egy ilyen brutális kiadás, amiben lehet hogy itthon is kiadnák. Meseszépen néz ki, le kalappal a kiadó előtt, de nekem ez így sok. Remélem jön egy simább verzió is, polc meg könyvecskék nélkül.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a könyvecskék maguk a tokok, ettől nem lehet eltekinteni. De nagyon szép. Minden lehetséges, a Warner eddig a legkitartóbb a magyar piacon. Még látnak bennünk fantáziát, szorgalmasan adják ki a filmjeiket, amit a kutya sem vesz.

Hozzászólás ideje:

Ma Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ennyi kiadjanak filmes kiadványokra. Valószínűleg ezek között is többen vannak olyanok, akik csak sikkből vennék meg pont ezt. A valódi rajongók meg csak vágyakozhatnak utána.

Hozzászólás ideje:

Itt is sokan németben is drágálják 820 euró:)))

most komolyan reális érték 400 euró mindenki ezt mondja :)

• 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Kerestem a gyűrűk ura könyveket, de úgy látom sehol nem árulják már őket. Sajna hiányoznak még a gyűjteményemből. Jó lenne belőlük egy új kiadás, ha már a filmek is újra jönnek.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.