Hozzászólás ideje: 2008. November 12.17 éve Kiolvastam a Kirajzást. Aki még nem olvasta, eme pár sort hagyja ki. Hááááát...felemás érzéseim vannak. Remekül megírt mű és szépen fordított alkotás, de....de nekem ez kevés ahhoz, hogy átjárjon a Star Wars érzés. Sajna Zahn megint olyanokban esett túlzásokba mely inkább kárára vált a regénynek, mintsem az előnyévé. Tömören és röviden ez annyit tesz, hogy az első háromszáz oldal úgy ahogy van felesleges. Papírpazarlás. Továbbá, mintha érzésem szerint Zahn nem tudna bánni az ütemmel, a feszültség keltés eszközével. Felesleges dolgokat több fejezeten keresztül is elhúz, miközben a SW-t jellemző küzdelmes részeket képes két-három bekezdésben elintézni. Amúgy , mint feljebb írtam, nagyon jól írja őket, választékosan, öröm volt olykor olvasni a nyelvezetét, ámbár ehhez azért a fordító is alaposan hozzátett. A vége hihetetlen összecsapott lett, már-már az az érzés fogott el mint az EP III. film végén amikor két percben akarták összekapcsolni az előzményt a klasszikus filmekkel. Itt is valami ilyesmit éreztem. Gyorsan le kellett tenni azt a hajót arra a kőbolygóra. :S Nameg a Vongok. Nah itt már majdnem amikor feltűntek lecsaptam a könyvet. Mi a fenét kell ezt már neki is erőltetni? :S Teljesen értelmét veszti az egész SW a Vongokkal és azzal, hogy most Palpi erről tudott és a nagy hazafiasság miatt irtotta ki a jediket és nem azért, hogy sithként bosszút álljon. Hatalmas baklövés. Persze kimagyarázni ezt is lehet. Piszkosul kíváncsi vagyok, hogy Zahn mit fog kihozni a Terminatorból, de szerintem SW-t nagyon ne írjon, vagy írjon, de akkor kicsit tegye pörgősebbé.
Hozzászólás ideje: 2008. November 12.17 éve Na igen Zahn SW művei nem a pörgősség mintapéldányai. Talán a Jövő látomása a legjobb ebből a szempontból, de még az is eléggé nyugdíjas tempójú. A vongok... Ha jól emlékszem, Zahn egyedül itt említi meg konkrétan őket. Meg még a Jövő látomásában célozgat rájuk homályosan, de ott nem nevezi meg azt a hatalmas veszélyt, amire Palpatine készült Thrawnra bízva a konkrét munkálatok vezetését. (Egy meglehetősen nagy flottát és erődrendszer hoznak létre az ismeretlen régióban a vongok lassítására, ill. feltartóztatására.) Úgy gondolom, Zahn ezt összekötésnek szánta a vong háborúról szóló regényekhez. És hát jól is jött neki ez ahhoz, hogy Trawnt pozitívabb hősként ábrázolja, mint ahogy a Thrawn trilógiában tette.
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Uhh, ez a vongos EU szál iszonyú gáz... szerencse, hogy még nem került a kezembe ilyen EU könyv.
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Jaj, az ilyen "nyírjuk ki a főszereplőket" dolgoktól frászt kapok. :S Minek? -kérdem én. Minek kell idáig eljutni? Elképzelem, amint a tata korú Luke tolókocsival és oxigén maszkkal mászkál, Leila durván szenilis...........még Hant se ismeri fel. Ez a történet annyiszor el lett mesélve, százféle módon, ellenséggel, miért kell lerágott csont?
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Lucas helyében én már a kezdetektől letiltottam volna a Star Wars logó használatát a könyvek borítójáról. Fene azt a pénzéhes fejét! Hibás ő is.
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Visszatérve a vongokra. Gyoka leírása alapján nagyon hasonlítanak ránk emberekre. Felélik a Galaxisukat, aztán lelépnek..........ismerős
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Ilyet már a Függetlenség Napjában is láthattunk. Egyebek mellett. Nekem az egész Vong sztori kellemes Babylon 5 árny-vorlon-mindenkimás háború kopinak tűnik. Szerkesztve: 2008. November 13.17 éve - Dzséjt
Hozzászólás ideje: 2008. November 13.17 éve Visszatérve a vongokra. Gyoka leírása alapján nagyon hasonlítanak ránk emberekre. Felélik a Galaxisukat, aztán lelépnek..........ismerős Szerintem nem az emberekre hasonlítanak úgy általában, inkább egy vándorsáska-rajra. Az emberek azért próbálják valamennyire kitolni azt az időt, amíg az élőhelyüket használhatatlanná amortizálják (még ha csak lustaságból is). A vongok a saját galaxisukat sáskák módjára, semmivel sem törődve, tönkre vágták, aztán meg kerestek maguknak egy újat. És az új galaxisban sem próbáltak alkalmazkodni, hanem megpróbálták azt a saját igényeik szerint átformálni. Más kérdés, hogy a helyieknek végül sikerül megállítani őket, így ez a galaxis többé-kevésbé megússza a jelenlétüket.
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve Off: 4000 év alatt még azt is el lehet felejteni, hogy régebben létezett ilyen fegyver. Ha már egyszer a Galaxis népei 1000 év alatt arról is elfeledkeztek, hogy voltak Sith-ek. Lehet, hogy a KOTOR és a TCW közötti időben leállítoták a gyártásukat és nem használták többé. Legalábbis a klónok háborújáig. Off. Nem felejtettek el semmit, mivel a harci droidok sosem vesztek ki a divatból, mint ahogy az ep1-ből ez kiderült, de a többi EU mű is remek példa rá. A Dark Lordban ezt elszúrták, az ion gránát, mint ahogy minden ionfegyver sosem volt a klónok háborúja alatt prototípus, hanem már réges-rég használt fegyverek. Pláne nem állíthatták le a KotOR és a TCW közötti időben a gyártást (és ha le is állították, újraindítás esetén nem prototípusok lettek volna), hiszen a Republic Commandoban ott vannak, az pedig az első pályákon a TCW előtt játszódik. A Sithet azért felejtették el, mert eltelt ezer év, és senki sem látta őket többé. De a fegyverek továbbra is mindennapos használati tárgyak maradtak. Nem mellesleg, a Jedik és Sithek mindig is mitikus lények voltak a legtöbb világban, és Sith sosem volt annyi, mint Jedi, plusz az egyszeri halandó a Sitez inkább a Birodalmat köti, nem az Erőhasználókat, hiszen Sithnek nevezték a mezei bakákat is, akikből milliónyi volt. Ellenben egy gránát bárki által beszerezhető, félreérthetetlenül kézzel fogható eszköz, ami jól használható harci droidok és harcjárművek ellen, amikből mindig is sok volt. Szóval a Dark Lord van elcseszve, amit nem lehet kimagyarázni. Maximum az a típus volt új, de a fegyver maga biztos nem.
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve Nem felejtettek el semmit, mivel a harci droidok sosem vesztek ki a divatból, mint ahogy az ep1-ből ez kiderült, de a többi EU mű is remek példa rá. A Dark Lordban ezt elszúrták, az ion gránát, mint ahogy minden ionfegyver sosem volt a klónok háborúja alatt prototípus, hanem már réges-rég használt fegyverek. Pláne nem állíthatták le a KotOR és a TCW közötti időben a gyártást (és ha le is állították, újraindítás esetén nem prototípusok lettek volna), hiszen a Republic Commandoban ott vannak, az pedig az első pályákon a TCW előtt játszódik.A Sithet azért felejtették el, mert eltelt ezer év, és senki sem látta őket többé. De a fegyverek továbbra is mindennapos használati tárgyak maradtak. Nem mellesleg, a Jedik és Sithek mindig is mitikus lények voltak a legtöbb világban, és Sith sosem volt annyi, mint Jedi, plusz az egyszeri halandó a Sitez inkább a Birodalmat köti, nem az Erőhasználókat, hiszen Sithnek nevezték a mezei bakákat is, akikből milliónyi volt. Ellenben egy gránát bárki által beszerezhető, félreérthetetlenül kézzel fogható eszköz, ami jól használható harci droidok és harcjárművek ellen, amikből mindig is sok volt. Szóval a Dark Lord van elcseszve, amit nem lehet kimagyarázni. Maximum az a típus volt új, de a fegyver maga biztos nem. Azt hiszem igazad van. De ettől függetlenül még a Sötét Nagyúr kedvenc EU sztoriaim közé tartozik. Nem lehet minden könyv tökéletes. És azt hiszem örülhetünk, hogy csak ennyi hiba van benne. Bár Luceno számára kicsit égő a dolog, mert ő írta az EP3-as rajongói könyvet, vagy micsodát, amelyben az összes EP3-as szereplő, gép, fegyver, meg hajó benne van.
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve És ha már a hibáknál tartunk. Egy alkalommal A gonosz útvesztőjében Kit Fisto fénykardját kéknek írta le.
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve Bár Luceno számára kicsit égő a dolog, mert ő írta az EP3-as rajongói könyvet, vagy micsodát, amelyben az összes EP3-as szereplő, gép, fegyver, meg hajó benne van. Amiben az a legégőbb, hogy az sem mentes a hibáktól.
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve Amiben az a legégőbb, hogy az sem mentes a hibáktól.Tényleg? Azt hittem, hogy azokban a könyvekben lehet hinni. Mik a hibák benne?
Hozzászólás ideje: 2009. Augusztus 4.16 éve Amiben az a legégőbb, hogy az sem mentes a hibáktól. Hajaj, a kis figyelmetlenek.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Lucas az alábbiak szerint tekint a Star Wars univerzumára. Az Apa - Lucas világa "Én vagyok az apja a Star Wars filmek világának, de mostantól az animációs sorozatnak és a később elkészülő élő szereplős sorozatnak is." "Ezekbe a dolgokba nagyon belefolytam: irányt mutattam, eligazítottam a készítőket. Ezek az én munkáim." A Fiú - Expanded Universe "Ide tartoznak a licensz cégek termékei. Játékok, könyvek és minden más kiadvány." A Szentlélek - A rajongók "A fanok csoportja, kik saját világokat teremtenek." Én csak "Az Apa" világával foglalkozok, az érdekel. A többi réteg mind a maga útját járja. Forrás: TimesOnline.uk Szerkesztve: 2010. Január 31.15 éve - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Tehát Lucast nem érdeklik különösebben az EU-művek. Bár elég gyakran használja ötletforrásnak...gondolok itt a mandaloriaiakra vagy a zombikra.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve És ott vannak még a holocronok. Vagy pl. Coruscant. Azt a bolygót sem Lucas találta ki, hanem Zahn.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve És ott vannak még a holocronok.Vagy pl. Coruscant. Azt a bolygót sem Lucas találta ki, hanem Zahn. Ezt nem tudtam...viszont megmagyarázza, hogyan szerepelhet Coruscant az EP1-2-3 előtt kiadott regényekben. Azt viszont tudom, hogy eredetileg Had Abbadon lett volna a neve, de ezt a nevet mára egy teljesen másik rendszer kapta.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Úgy tudom a Jedi Tanács és a Templom is Zahn-től eredeztethető.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Ezt nem tudtam...viszont megmagyarázza, hogyan szerepelhet Coruscant az EP1-2-3 előtt kiadott regényekben. Azt viszont tudom, hogy eredetileg Had Abbadon lett volna a neve, de ezt a nevet mára egy teljesen másik rendszer kapta. Ez érdekes. Én meg Had Abbadonról nem tudtam. Azért szerintem Lucas tisztában van valamennyire az EU művekkel. Biztos mindegyiknek elolvassa a kivonatát vagy rövidített leírását, mielőtt megjelenne.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Úgy tudom a Jedi Tanács és a Templom is Zahn-től eredeztethető. Úgy tudom ezek már nem. A Thrawn-trilógiában és a Thrawn keze duológiában nem említi őket.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Úgy tudom a Jedi Tanács és a Templom is Zahn-től eredeztethető. Ha Coruscantot Zahn ötlötte ki, akkor nem meglepő a Templom vagy a Jedi Tanács sem. Így bele gondolva Lucas elég sokat köszönhet akkor Zahnnak...tisztelete jeléül megfilmesíthetné a későbbiekben (az élőszereplős-sorozat után) néhány művét. Én az animációs formával is tökéletesen kiegyeznék. Szerkesztve: 2010. Január 31.15 éve - Darth Sky
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Számomra az a lényeg, hogy a TCW nem EU. Örülünk. Ahogy annak is, hogy az élő-szereplős sorozat sem lesz az.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Ezt mindenki a saját ízlésvilága alapján dönti el. Nálam továbbra is csak a 6 film a Saga része, minden más EU.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Ezt mindenki a saját ízlésvilága alapján dönti el.Nálam továbbra is csak a 6 film a Saga része, minden más EU. Ezt nem az ízlésvilágod dönti el, hanem Lucas. És szerinte nem az.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Örülünk. Ahogy annak is, hogy az élő-szereplős sorozat sem lesz az. Ez szerintem garancia a minőségre.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Nálam továbbra is csak a 6 film a Saga része, minden más EU. Így van, nem Te vagy az egyetlen, aki szerint a 6 filmen kívül minden más EU Coruscant így valóban Zahn elnevezése, és annyira beleforrt az SW világába, hogy a filmekben is maradt Örültem ennek, mert nem kicsit lett volna zavaró, ha hirtelen más nevet kap a filmekben a főváros.
Hozzászólás ideje: 2010. Január 31.15 éve Ezt nem az ízlésvilágod dönti el, hanem Lucas. És szerinte nem az. Jó, akkor én magam döntöm el. Nálam csak a 6 film nem EU, minden más az. Ebben az egyben kivételesen nem érdekel mit mond Lucas. Felőlem legyen a TCW magasabb rendű, az esetleges ellentmondásokat így is, úgy is kimagyarázom magamnak. Ettől még szeretni fogom a jó minőségű EU műveket is és nem fogom figyelmen kívűl hagyni őket. Sok nagyszerű rész van a TCW-ban, de mondjuk a kedvenc klónháborús sztorijaim még mindig pl a jabiimi csata vagy A gonosz útvesztője. Bár a Holcron trilógia már közelít hozzájuk.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.