Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Figyelemmel követed az EU-t? 70 felhasználó szavazott

1. 1. Figyelemmel követed az EU-t?

• igen
      43
    • nem
      15

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Kiolvastam a Kirajzást. Aki még nem olvasta, eme pár sort hagyja ki.

Hááááát...felemás érzéseim vannak. Remekül megírt mű és szépen fordított alkotás, de....de nekem ez kevés ahhoz, hogy átjárjon a Star Wars érzés. Sajna Zahn megint olyanokban esett túlzásokba mely inkább kárára vált a regénynek, mintsem az előnyévé. Tömören és röviden ez annyit tesz, hogy az első háromszáz oldal úgy ahogy van felesleges. Papírpazarlás. Továbbá, mintha érzésem szerint Zahn nem tudna bánni az ütemmel, a feszültség keltés eszközével. Felesleges dolgokat több fejezeten keresztül is elhúz, miközben a SW-t jellemző küzdelmes részeket képes két-három bekezdésben elintézni. Amúgy , mint feljebb írtam, nagyon jól írja őket, választékosan, öröm volt olykor olvasni a nyelvezetét, ámbár ehhez azért a fordító is alaposan hozzátett. :)

A vége hihetetlen összecsapott lett, már-már az az érzés fogott el mint az EP III. film végén amikor két percben akarták összekapcsolni az előzményt a klasszikus filmekkel. Itt is valami ilyesmit éreztem. Gyorsan le kellett tenni azt a hajót arra a kőbolygóra. :S

Nameg a Vongok.

Nah itt már majdnem amikor feltűntek lecsaptam a könyvet. Mi a fenét kell ezt már neki is erőltetni? :S

Teljesen értelmét veszti az egész SW a Vongokkal és azzal, hogy most Palpi erről tudott és a nagy hazafiasság miatt irtotta ki a jediket és nem azért, hogy sithként bosszút álljon. Hatalmas baklövés. Persze kimagyarázni ezt is lehet.

Piszkosul kíváncsi vagyok, hogy Zahn mit fog kihozni a Terminatorból, de szerintem SW-t nagyon ne írjon, vagy írjon, de akkor kicsit tegye pörgősebbé.

Hozzászólás ideje:

Na igen Zahn SW művei nem a pörgősség mintapéldányai. :D Talán a Jövő látomása a legjobb ebből a szempontból, de még az is eléggé nyugdíjas tempójú.

A vongok... Ha jól emlékszem, Zahn egyedül itt említi meg konkrétan őket. Meg még a Jövő látomásában célozgat rájuk homályosan, de ott nem nevezi meg azt a hatalmas veszélyt, amire Palpatine készült Thrawnra bízva a konkrét munkálatok vezetését. (Egy meglehetősen nagy flottát és erődrendszer hoznak létre az ismeretlen régióban a vongok lassítására, ill. feltartóztatására.)

Úgy gondolom, Zahn ezt összekötésnek szánta a vong háborúról szóló regényekhez. És hát jól is jött neki ez ahhoz, hogy Trawnt pozitívabb hősként ábrázolja, mint ahogy a Thrawn trilógiában tette.

Hozzászólás ideje:
Jaj, az ilyen "nyírjuk ki a főszereplőket" dolgoktól frászt kapok. :S Minek? -kérdem én. Minek kell idáig eljutni?

Elképzelem, amint a tata korú Luke tolókocsival és oxigén maszkkal mászkál, Leila durván szenilis...........még Hant se ismeri fel.

Ez a történet annyiszor el lett mesélve, százféle módon, ellenséggel, miért kell lerágott csont?

Hozzászólás ideje:

Lucas helyében én már a kezdetektől letiltottam volna a Star Wars logó használatát a könyvek borítójáról. Fene azt a pénzéhes fejét! Hibás ő is. :D

Hozzászólás ideje:

Visszatérve a vongokra. Gyoka leírása alapján nagyon hasonlítanak ránk emberekre. :D:D Felélik a Galaxisukat, aztán lelépnek..........ismerős :D

Hozzászólás ideje:
Ilyet már a Függetlenség Napjában is láthattunk.

Egyebek mellett. Nekem az egész Vong sztori kellemes Babylon 5 árny-vorlon-mindenkimás háború kopinak tűnik.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
Visszatérve a vongokra. Gyoka leírása alapján nagyon hasonlítanak ránk emberekre. :P:) Felélik a Galaxisukat, aztán lelépnek..........ismerős :P

Szerintem nem az emberekre hasonlítanak úgy általában, inkább egy vándorsáska-rajra. Az emberek azért próbálják valamennyire kitolni azt az időt, amíg az élőhelyüket használhatatlanná amortizálják (még ha csak lustaságból is). A vongok a saját galaxisukat sáskák módjára, semmivel sem törődve, tönkre vágták, aztán meg kerestek maguknak egy újat. És az új galaxisban sem próbáltak alkalmazkodni, hanem megpróbálták azt a saját igényeik szerint átformálni. Más kérdés, hogy a helyieknek végül sikerül megállítani őket, így ez a galaxis többé-kevésbé megússza a jelenlétüket.

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Off: 4000 év alatt még azt is el lehet felejteni, hogy régebben létezett ilyen fegyver. Ha már egyszer a Galaxis népei 1000 év alatt arról is elfeledkeztek, hogy voltak Sith-ek. Lehet, hogy a KOTOR és a TCW közötti időben leállítoták a gyártásukat és nem használták többé. Legalábbis a klónok háborújáig. Off.

Nem felejtettek el semmit, mivel a harci droidok sosem vesztek ki a divatból, mint ahogy az ep1-ből ez kiderült, de a többi EU mű is remek példa rá. A Dark Lordban ezt elszúrták, az ion gránát, mint ahogy minden ionfegyver sosem volt a klónok háborúja alatt prototípus, hanem már réges-rég használt fegyverek. Pláne nem állíthatták le a KotOR és a TCW közötti időben a gyártást (és ha le is állították, újraindítás esetén nem prototípusok lettek volna), hiszen a Republic Commandoban ott vannak, az pedig az első pályákon a TCW előtt játszódik.

A Sithet azért felejtették el, mert eltelt ezer év, és senki sem látta őket többé. De a fegyverek továbbra is mindennapos használati tárgyak maradtak. Nem mellesleg, a Jedik és Sithek mindig is mitikus lények voltak a legtöbb világban, és Sith sosem volt annyi, mint Jedi, plusz az egyszeri halandó a Sitez inkább a Birodalmat köti, nem az Erőhasználókat, hiszen Sithnek nevezték a mezei bakákat is, akikből milliónyi volt. Ellenben egy gránát bárki által beszerezhető, félreérthetetlenül kézzel fogható eszköz, ami jól használható harci droidok és harcjárművek ellen, amikből mindig is sok volt. Szóval a Dark Lord van elcseszve, amit nem lehet kimagyarázni.

Maximum az a típus volt új, de a fegyver maga biztos nem.

Hozzászólás ideje:
Nem felejtettek el semmit, mivel a harci droidok sosem vesztek ki a divatból, mint ahogy az ep1-ből ez kiderült, de a többi EU mű is remek példa rá. A Dark Lordban ezt elszúrták, az ion gránát, mint ahogy minden ionfegyver sosem volt a klónok háborúja alatt prototípus, hanem már réges-rég használt fegyverek. Pláne nem állíthatták le a KotOR és a TCW közötti időben a gyártást (és ha le is állították, újraindítás esetén nem prototípusok lettek volna), hiszen a Republic Commandoban ott vannak, az pedig az első pályákon a TCW előtt játszódik.

A Sithet azért felejtették el, mert eltelt ezer év, és senki sem látta őket többé. De a fegyverek továbbra is mindennapos használati tárgyak maradtak. Nem mellesleg, a Jedik és Sithek mindig is mitikus lények voltak a legtöbb világban, és Sith sosem volt annyi, mint Jedi, plusz az egyszeri halandó a Sitez inkább a Birodalmat köti, nem az Erőhasználókat, hiszen Sithnek nevezték a mezei bakákat is, akikből milliónyi volt. Ellenben egy gránát bárki által beszerezhető, félreérthetetlenül kézzel fogható eszköz, ami jól használható harci droidok és harcjárművek ellen, amikből mindig is sok volt. Szóval a Dark Lord van elcseszve, amit nem lehet kimagyarázni.

Maximum az a típus volt új, de a fegyver maga biztos nem.

Azt hiszem igazad van. De ettől függetlenül még a Sötét Nagyúr kedvenc EU sztoriaim közé tartozik. Nem lehet minden könyv tökéletes. És azt hiszem örülhetünk, hogy csak ennyi hiba van benne. Bár Luceno számára kicsit égő a dolog, mert ő írta az EP3-as rajongói könyvet, vagy micsodát, amelyben az összes EP3-as szereplő, gép, fegyver, meg hajó benne van.

Hozzászólás ideje:
Bár Luceno számára kicsit égő a dolog, mert ő írta az EP3-as rajongói könyvet, vagy micsodát, amelyben az összes EP3-as szereplő, gép, fegyver, meg hajó benne van.

Amiben az a legégőbb, hogy az sem mentes a hibáktól.

• 5 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Lucas az alábbiak szerint tekint a Star Wars univerzumára.

Az Apa - Lucas világa

"Én vagyok az apja a Star Wars filmek világának, de mostantól az animációs sorozatnak és a később elkészülő élő szereplős sorozatnak is." "Ezekbe a dolgokba nagyon belefolytam: irányt mutattam, eligazítottam a készítőket. Ezek az én munkáim."

A Fiú - Expanded Universe

"Ide tartoznak a licensz cégek termékei. Játékok, könyvek és minden más kiadvány."

A Szentlélek - A rajongók

"A fanok csoportja, kik saját világokat teremtenek." Én csak "Az Apa" világával foglalkozok, az érdekel. A többi réteg mind a maga útját járja.

Forrás: TimesOnline.uk

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
És ott vannak még a holocronok.

Vagy pl. Coruscant. Azt a bolygót sem Lucas találta ki, hanem Zahn. :)

Ezt nem tudtam...viszont megmagyarázza, hogyan szerepelhet Coruscant az EP1-2-3 előtt kiadott regényekben. Azt viszont tudom, hogy eredetileg Had Abbadon lett volna a neve, de ezt a nevet mára egy teljesen másik rendszer kapta.

Hozzászólás ideje:
Ezt nem tudtam...viszont megmagyarázza, hogyan szerepelhet Coruscant az EP1-2-3 előtt kiadott regényekben. Azt viszont tudom, hogy eredetileg Had Abbadon lett volna a neve, de ezt a nevet mára egy teljesen másik rendszer kapta.

Ez érdekes. Én meg Had Abbadonról nem tudtam.

Azért szerintem Lucas tisztában van valamennyire az EU művekkel. Biztos mindegyiknek elolvassa a kivonatát vagy rövidített leírását, mielőtt megjelenne.

Hozzászólás ideje:
Úgy tudom a Jedi Tanács és a Templom is Zahn-től eredeztethető.

Úgy tudom ezek már nem. A Thrawn-trilógiában és a Thrawn keze duológiában nem említi őket.

Hozzászólás ideje:
Úgy tudom a Jedi Tanács és a Templom is Zahn-től eredeztethető.

Ha Coruscantot Zahn ötlötte ki, akkor nem meglepő a Templom vagy a Jedi Tanács sem. Így bele gondolva Lucas elég sokat köszönhet akkor Zahnnak...tisztelete jeléül megfilmesíthetné a későbbiekben (az élőszereplős-sorozat után) néhány művét. :) Én az animációs formával is tökéletesen kiegyeznék. :)

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:
Nálam továbbra is csak a 6 film a Saga része, minden más EU. :)

Így van, nem Te vagy az egyetlen, aki szerint a 6 filmen kívül minden más EU :)

Coruscant így valóban Zahn elnevezése, és annyira beleforrt az SW világába, hogy a filmekben is maradt :) Örültem ennek, mert nem kicsit lett volna zavaró, ha hirtelen más nevet kap a filmekben a főváros.

Hozzászólás ideje:
Ezt nem az ízlésvilágod dönti el, hanem Lucas. És szerinte nem az. :)

Jó, akkor én magam döntöm el. Nálam csak a 6 film nem EU, minden más az. Ebben az egyben kivételesen nem érdekel mit mond Lucas. :) Felőlem legyen a TCW magasabb rendű, az esetleges ellentmondásokat így is, úgy is kimagyarázom magamnak. Ettől még szeretni fogom a jó minőségű EU műveket is és nem fogom figyelmen kívűl hagyni őket.

Sok nagyszerű rész van a TCW-ban, de mondjuk a kedvenc klónháborús sztorijaim még mindig pl a jabiimi csata vagy A gonosz útvesztője. Bár a Holcron trilógia már közelít hozzájuk.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.