Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A Sith ~ Jedi háború hamarosan megelevenedhet előttünk, ahogy kezdetét veszi a Fórum első csapatkvíze.

A játék lényege:

A játékban lesz négy bolygó, a Tatuine, a Naboo, a Coruscant illetve a Halálcsillag (ami mint tudjuk, inkább űrállomás). A játék 15 körből áll majd.

Egy kör a következőképpen épül fel: minden bolygóhoz tartozik egy kérdés így tehát lesz minden körben 4 bolygós kérdés, amire Sithek Jedik egyaránt válaszolhatnak. Ha jó választ egy Jedi találta ki leggyorsabban, mondjuk Pildi, akkor a neve mellé kap egy “jelvényt“ ami azt jelzi, hogy a kérdéshez kapcsolódó bolygó akadályát sikerrel vette. Ha a jó választ egy sith találja ki leggyorsabban, ő kap jelvényt.

A kör bolygós része előkészítés a 2. Szakasz számára, melynek neve PÁRBAJ. A párbaj során csapnak össze a Sithek és a Jedik. A Sitheknél mind a tanítvány mind pedig a mester 3~3 élettel rendelkezik és 1~1 különleges képességgel (ld.: később).

A Jedik elsajátitották az örök életet, ezért nekik nincs életük.

Viszont minden Jedi padawanként kezdi, ami azt jelenti, hogy nem vehet részt a párbajban mindaddig, amíg meg nem szerezte három különböző bolygó jelvényét. Azon Jedik, akiknek ez sikerült részt vehetnek a tanítvány elleni párbajban, ahol egy kérdés leggyorsabb megválaszolása a cél. Ha a párbajban részt vevő bármely Jedi a leggyorsabb, a Sith tanonc életet veszít. Ha a sith a leggyorsabb, úgy minden Jedi elveszít egy jelvényt, aki párbajozott.

A Sithek közül azonban nemcsak a tanítvány, a mester is támadható ugyanazon körben, de külön párbajban, amelyben csak azok a Jedik vehetnek részt , akik 4 jelvénnyel bírnak. Ezek a jedik a tanítvány elleni párbajban is részt vehetnek , ugyanakkor a Sith tanonc viszont segíthet mesterének a mester párbajban.

Ha a tanítvány meghal, a mestert többé a 3 jelvényes Jedik is támadhatják.

Ha a Sithek mind a négy bolygó jelvényét kigyűjtik, egy bolygót felrobbant a halálcsillag és onnantól kezdve a mestert új Jedik már csak a tanítvány halála után tudják támadni kivéve a 4 jelvénnyel már rendelkező Jediket.

A játék véget ér, ha egyensúlyba kerül az Erő (a sithek meghalnak) vagy ha a 15 kör véget ér. Ha a Sithek elpusztulnak, a győzelem a Jediké, ha viszont letelik a 15 kör, és valamelyik Sith még mindig él, úgy a győzelem a Sötét oldalé.

A különleges képességről illetve egyéb apróságokról később lesz szó.

Hozzászólás ideje:

Remek, akkor van két Sithünk. :)

Ody: persze, játék közben hamar világos lesz az egész. A lényeg, hogy a tanítvány elleni párbajban minden Jedi részt vesz, akinek legalább három jelvénye van (ez lehet akármennyi Jedi) a mester ellenin pedig minden Jedi, akinek négy jelvénye van (ilyen a játék elején nem sok lesz).

Azt már a többieknek mondom, vagyis írom, hogy a Jediknek valamilyen szinten össze kell dolgozniuk, és ez a szép a dologban. Az, akinek már megvan a Tatuini jelvénye, hiába csap rá a következő kör tatuini kérdésére, nem nyer vele semmit, viszont ha olyasvalaki találja ki a kérdést, akinek pont hiányzik még ez a bolygó, az csatlakozhat a párbajozókhoz, és növelheti a Jedik esélyét a kör végén.

Hozzászólás ideje:

Remek, akkor van két Sithünk. :)

Ody: persze, játék közben hamar világos lesz az egész. A lényeg, hogy a tanítvány elleni párbajban minden Jedi részt vesz, akinek legalább három jelvénye van (ez lehet akármennyi Jedi) a mester ellenin pedig minden Jedi, akinek négy jelvénye van (ilyen a játék elején nem sok lesz).

Azt már a többieknek mondom, vagyis írom, hogy a Jediknek valamilyen szinten össze kell dolgozniuk, és ez a szép a dologban. Az, akinek már megvan a Tatuini jelvénye, hiába csap rá a következő kör tatuini kérdésére, nem nyer vele semmit, viszont ha olyasvalaki találja ki a kérdést, akinek pont hiányzik még ez a bolygó, az csatlakozhat a párbajozókhoz, és növelheti a Jedik esélyét a kör végén.

Értem. Izgalmasnak ígérkezik. Akkor a Jediknek érdemes egy meetinget tartani a megmérettetés előtt. :D

Szombat, 20:00, ha a többieknek is ok.

Nekem jó. Lassan akkor a topikot is meglehetne nyitni nem?

Hozzászólás ideje:

Bocsánat, kicsit időzavarban voltam hétfőn, most szombatra gondoltam mert jövő hét végén már az államvizsgára tanulok.

Rendben, nekem megfelel a most szombat este is, 8-ra már biztos itthon leszek. :)

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

Elég érdekesen hangzik ez a játék, lehet még csatlakozni? Csak csendes megfigyelő nem szeretnék lenni, ha nem gond :) A 8 óra jó holnap este.

Hozzászólás ideje:

Lehet még jelentkezni, persze. :) Csak akik eddig jelentkeztek, jelezzenek már vissza, hogy a holnap 8 óra jó-e nekik, mert egy picit elrontottam az első bejegyzést. :oops:

Nekem egyértelmű volt eddig is, hogy most szombatról van szó, szóval mi egy nyelvet beszélünk. :) A 8 óra tökéletes lesz kezdésnek.

Érdekesnek ígérkezik a játék a szabályzat alapján. :) Nem állítom, hogy teljesen értem, de majd belejövünk. :D

Hozzászólás ideje:

Nos, a kérdések elkészültek, remélem mindenki élezi a fénykardját estére. :D Remélhetőleg Norbinak is jó a ma este, mert ő nem írt vissza azóta, hogy tisztázódott: ma lesz a megmérettetés.

Mindenkinek ajánlanám, hogy mielőtt elkezdjük, fussa át egyszer az alapvető szabályokat, de majd én úgy is irányítani fogom a játékmenetet. Mivel rengeteg kérdés van (leghúzósabb esetben 90) nagyon pörgős lesz a játék, ezért ajánlott folyamatosan velünk tartani, ha nem akar senki sem kimaradni semmiből. A Sitheknek pedig egyenesen kötelező, mert ha nem figyelnek, meghalnak. :)

A kérdés feltétele után minden esetben maximum 1 percet fogok várni, ha ezután sem lesz jó válasz, akkor az adott kérdésért járó jelvényt senki sem kapja meg. Fontos még, hogy a Jedik csak akkor adhatnak le érvényes választ, ha az adott bolygóhoz még nincs kitűzőjük. Ha tehát Dzséjtnek megvan a tatuini jelvénye, akkor az ő válaszát a tatuini kérdésnél nem veszem figyelembe, tehát az első ÉRVÉNYES jó válasz adója kapja a jelvényt.

Hogy a játék biztos ne érjen véget nagyon gyorsan, a Sith-ek fejenként egy-egy különleges képességgel rendelkeznek. Ha a tanítvány az első 6 kör valamelyikében elhalálozna, a "menekülés" képessége révén kap egy menedék életet, míg a Mester esetében, ha 10 kör alatt meghalna, akkor "Darth Plagueis" képességével kap szintén egy menedék életet.

Szintén fontos még, hogy a tanítvány és mester csak a saját párbajában veszíthet életet, ami igaz a Jedikre is (3 csillagos Jedi csak a tanítvány ellen veszíthet kitűzőt, 4 csillagos Jedi pedig csak a mester ellen).

A bolygók sorrendje a körben mindig változni fog, és mindig azzal kezdünk, amelyhez tartozó kitűző a legtöbb Jedinek hiányzik.

Hozzászólás ideje:

90 kérdés? Pff mi az? :D

(apropó milyen eredeti lenne, ha a végén még a tanítványnak meg kéne ölni a mesterét egy párbajban? :D:evil: :evil: )

Ody: "Alábecsülöd az erőmet!" :lol: :lol:

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Hozzászólás ideje:

Úgy érzem hamar eljön az egyensúly a galaxisba. :D Ezeket a sith -eket megesszük reggelire. Igaz Dzséjt? :D

Most ettem egy kis pürkütött, a Sitheket meghagyom desszertnek. :D Sőt, még előnyt is kapnak, itten csak mobilnetem van.

Hozzászólás ideje:

Egyébként azért jelentkeztem Sith-nek mert szeretnék végre egy igazi hardkór kvízélménnyel gazdagodni (nem akarok nagyképű lenni, de én eddig nem találkoztam és nem beszéltem egy olyan ismerősömmel, aki nálam jobban ismerné a sagat. Pedig vannak köztük rajongók szép számmal, de csak néztek amikor elkezdtem beszélni :D)

Szóval próbára szeretném tenni a tudásomat, hogy itt az igazi fanatikusok körében mennyit számít na :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.