Jump to content

EPVII spoilermentes topic

Recommended Posts

Spoilermentesen nincs igazán miről értekezni. Anno rengeteg variációt és témát kitárgyaltunk a ST-val kapcsolatban, ki mit hogyan szeretne. Ugyanazokat csűrni-csavari nem sok haszna van, ráadásul ha mások már (spoileres dolgokból) ismernek konkrétumokat, akkor hülyén is veszi ki magát, hogy tudatlanul vaktában lövöldözünk. Nagyon kíváncsian várom a filmet és nagyjából ennyi. :)

Mivel itt tényleg nincs semmi ezért néha belépek a spoileresbe, és bár nem olvasok el semmit, gyorsan végiggörgetem, és amint meglátok valamit felszisszenek és kilépek. :D :D

• 1 month later...

Hivatalosan nem tudom, de akár itt is lehet fogadni :)

Szerintem a színesbőrű srác (akinek sehogy sem jut eszembe a neve) biztosan ezt gondolja a trailer azon jelenetében, ahol a csajszi nyújtja felé a kezét :)

• 2 weeks later...

A december végi blockbuster látványfilmek utolsó nagy előzetesei mindig október végén, november elején kerülnek bemutatásra, többnyire. Hobbit 3-nak pl november 6-án, anno Avatarnak is október végén.

Viszont onnantól kezdve nincs megállás, a novemberben és decemberben tv spotok, werkfilmek garmadája fog felkerülni a netre. Premier előtti egy hónapban csúcsra fogják pörgetni a kampányt.

Edited by JakeSully

Teaserekkel együtt úgy négy-öt előzetes kiszokott jönni és ahogy Jake írja a többségük közel a bemutatóhoz érkezik (egy látványfilmnél ennek praktikus okai is vannak: ekkorra már kész vannak az effektek és szabadabban lehet válogatni hogy miből mutassanak jeleneteket).

Nem akarok provokálni, de nekem már nagyon unalmas, hogy az új készítők úton-útfélen a prequeleknek odaszúrnak, mint a mostani cikkben is. Annyira erőlködnek a trilógia másolásában, hogy aztán nehogy a fagyi visszanyaljon, mert a nosztalgia lila ködében könnyen rossz irányba mehetnek a dolgok. Úgyhogy remélem a sztori készítését is akkora odafigyelés jellemezte, mint ezt.

Különben meg trilógiás hangulatot akarnak, új dolgokkal fűszerezve? Akkor tessék megnézni az ep3-at, hogy milyen zseniális az átmenet a képi világban.

Meg erre a díszletes csávóra is ráférne egy 'mi a tisztelni szó jelentése tanfolyam', meg egy 'prequel-díszletek tanulmányozása' bluray, odakötözve pár hétre a tv elé.:D Akkor talán nem nyilatkozna ilyen ordas hülyeségeket.

Pont amitől én személy szerint tartok, miszerint nehogy felmelegített trilógia-leves legyen az új film, azt eddig ezek a nyilatkozatok csak erősítik. Reménykedem, hogy nem.

Eddig a trailerek azt mutatják, hogy van remény, mert azok tetszenek, főleg a második.

Ne félj, ezek a "mindent megépítünk, mert az ep4-5-6-ban úgy volt" szöveg csak az olyan hülyék kábítására van, akik tényleg elhiszik, hogy az ep1-2-3-ban minden CGI volt. Mert ugye ez a reklám két baromi nagy tévhitre épül, és azért remélem, hogy az olyan emberek, akik mindkét trilógián dolgoztak, tudják, hogy ez így is van. Máskülönben a saját munkájukat hazudtolnák meg. Az ep4-5-6-ban sem épült meg minden, és az ep1-2-3-ban rengeteg minden megépült (valójában minden, mert még a CG lényeknek is volt modell változatuk). Na most, hogy ez a reklám csak a hülyék kábítására van, azt szerintem eme kép remekül jelzi:

w2y1Ff.jpg

Ez a forgatási kép akár az ep1-2-3 valamelyikéből is lehetne, hiszen nem egy olyan felvétel létezik, amin a hősök csak egy rámpán sétálnak le a zöld/kék háttér előtt.

A másik, bár nem Star Wars, hanem Star Trek: Into Darkness, de nagyon árulkodik Abrams "építsünk meg mindent" munkamódszeréről az ezek a képek. Spoiler mögé teszem, hogy Ody ne kapjon sikítófrászt, ám nagyon érdemes megnézni, mert tényleg remekül bizonyítja, hogy Abrams hogyan viszonyul valójában a partical és a CGI effektekhez.

STID1_zpsyuoromob.jpg

STID2_zpsvbdpcs5q.jpg

STID3_zpskqtpiqmp.jpg

STID4_zpspb10gsc1.jpg

STID5_zpsza0usxuq.jpg

STID6_zps2cuwegsf.jpg

STID7_zpsoaxulr7n.jpg

STID8_zpscosvq6ii.jpg

Úgyhogy szerintem nem kell félni, ez a "mindent megépítünk, mint az ep4-5-6-ban, és nem úgy, mint az ep1-2-3-ban, mert ott semmi sincs megépítve" csak a hülyegyerekek kábítására szolgáló reklám. Akinek meg van annyi agya, hogy utánanézzen a dolognak, az úgyis tudja, hogy ezen állítások közül egyik sem igaz.

Egyetértek Dzséjttel. Mondom ezt úgy, hogy engem is megcsapott a kamu szele és titkon egy kicsit magasztalom előre az ep 7-et emiatt.

De ez nyilván marketingszöveg. Én most nem hülyézek le senkit, de az is betalált! :P

Szóval rájöttem, hogy nem a cgi-t utálom és nem a valódit preferálom.

Azt utálom, ha nem jó a cgi, és nem jó a fizikája. Mert akkor lebukik.

Azthiszem ezen az oldalon senki sem bánja ha elvarázsolják. -a látvánnyal.

Édesmindegy, hogy melyikkel, a lényeg az, hogy milyen szinten! A makett is kamu. A díszlet is kamu. A cgi is kamu. De hát az sw is kamu!

A lényeg, hogy nagyon jól nézzen ki.

Elsőosztályú trükköket kérünk és mindegy, hogy milyen arányban.

És star wars bármely korszakába nyúlunk; ezt mindig megkaptuk. Ki szerint lesz most ez másképp? :cool:

Edited by csoli1138

Peter Jackson felhívta J.J-t, és megkérte őt, ne felejtse el 4 órásra vágni a Force Awakenst.

És vajon a midi-cholianokat emlegetni fogják a film alatt?

Ez is kiderül

Edited by JakeSully

Nem akarok provokálni, de nekem már nagyon unalmas, hogy az új készítők úton-útfélen a prequeleknek odaszúrnak, mint a mostani cikkben is. Annyira erőlködnek a trilógia másolásában, hogy aztán nehogy a fagyi visszanyaljon, mert a nosztalgia lila ködében könnyen rossz irányba mehetnek a dolgok. Úgyhogy remélem a sztori készítését is akkora odafigyelés jellemezte, mint ezt.

Különben meg trilógiás hangulatot akarnak, új dolgokkal fűszerezve? Akkor tessék megnézni az ep3-at, hogy milyen zseniális az átmenet a képi világban.

Meg erre a díszletes csávóra is ráférne egy 'mi a tisztelni szó jelentése tanfolyam', meg egy 'prequel-díszletek tanulmányozása' bluray, odakötözve pár hétre a tv elé.:D Akkor talán nem nyilatkozna ilyen ordas hülyeségeket.

Pont amitől én személy szerint tartok, miszerint nehogy felmelegített trilógia-leves legyen az új film, azt eddig ezek a nyilatkozatok csak erősítik. Reménykedem, hogy nem.

Eddig a trailerek azt mutatják, hogy van remény, mert azok tetszenek, főleg a második.

Ezt akár én is írhattam volna. Gyakorlatilag ezek a félelmeim az új filmmel kapcsolatban. Mióta kizárták Lucas -t az egészből, nem vagyok nyugodt.