Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Teszem a dolgomat. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Mivel ez nem "igazi" háború, hanem Palpi játszmája nem igazán várhatóak háborús stratégiák vagy győzelmek.Bármelyik fél is tervez valamit(pl bolygó elfoglalása) Palpi tudni fog róla és kénye-kedve szerint játszhat az infóval.Vagy átadja az ellenfélnek vagy nem.Szerintem ezért sikertelen Grevious is.Bármit talál ki arról tudomást szereznek a Jedik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Mivel ez nem "igazi" háború, hanem Palpi játszmája nem igazán várhatóak háborús stratégiák vagy győzelmek.Bármelyik fél is tervez valamit(pl bolygó elfoglalása) Palpi tudni fog róla és kénye-kedve szerint játszhat az infóval.Vagy átadja az ellenfélnek vagy nem.Szerintem ezért sikertelen Grevious is.Bármit talál ki arról tudomást szereznek a Jedik. Ez nagyon jó meglátás frenkie. Maximálisan egyetértek vele. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Én is. A háború végső célja nem a győzelem volt egyik oldalról nézve sem, hanem az, hogy minél tovább tartson, zilálja szét a Köztársaságot, közben tartsa távol a Jediket Coruscanttól, és szórja szét a különböző hadszíntereken szerte a galaxisban. Egészen addig, amíg Palpatine nem látja eljöttnek az időt a Anakin átcsábítására és a totális hatalomátvételre. Szegény Griveous, ha tudta volna, hogy hiába küzd ő is... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. A háború végső célja nem a győzelem volt egyik oldalról nézve sem, hanem az, hogy minél tovább tartson, zilálja szét a Köztársaságot, közben tartsa távol a Jediket Coruscanttól, és szórja szét a különböző hadszíntereken szerte a galaxisban. Egészen addig, amíg Palpatine nem látja eljöttnek az időt a Anakin átcsábítására és a totális hatalomátvételre.Szegény Griveous, ha tudta volna, hogy hiába küzd ő is... Viszont az egyensúly nagyon fontos, hiszen ezt az egészet csak két személy tudta: Sidious és Tyranus. Szóval bár a kezükben volt a háború, el kellett játszani, hogy ezt az egészet nem egy ember irányítja. És éppen ezért előbb-utóbb szükség lesz arra, hogy a Szeparatisták is győzzenek. Egyrészt, valakinek csak feltűnne a sok-sok győzelem után, hogy túl könnyű. A hírszerzés mindig mindenről időben tud, minden rajtaütés megelőznek, és máris, aki odafigyel, elkezdi érezni, hogy valami nem kóser. Másrészről, a Szeparatista Tanácsot is kordában kell tartani. Ha túl sokszor veszítenek, és úgy vélik, hogy nem nyerhetik meg a háborút, még a végén botor módon kilépnek, megkérdőjelezhetik Sidioust, Dookut, mindenkit. És ők egészen a végjátékig kulcsfigurák. Tehát valahol Sidiousnak meg kell engednie a győzelmet a Szepiknek, és eddig úgy tűnik, hogy ez nehézkesen jön össze, pedig azért próbált tenni érte, hiszen mindent bevetett, hogy a Malevolence-t megvédje, vagy megszerezze a hutt útvonalakat. Szóval, Sidi apónak itt lenne az ideje már lassan, hogy valamit a Köztársaság is veszítsen. Főleg azok után, hogy két dolog is pech miatt hasalt el. Kétszer Ventress cseszte el, a dolgokat, egyszer Grievous és egy engedetlen Sith jelölt, most meg néhány nem várt klón szúrt ki vele. És ezek a veszteségek tényleg azok, nem olyanok, mint az ep1-es kudarc, ahol ő így is nyertesen jött ki. Eddig a háborút a Köztársaság vezeti, 4-0-ra. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. (szerkesztve) Én azért merem remélni, hogy azért a szeparatistákat láthatjuk majd úgy is ahogy hírnevüket megszerezték. Főleg Griveoust amint csapataival legyalul pár köztársasági bolygót. Eddig elég gyengére vannak beállítva a felszíni csapatai, igaz az űrhadviselés terén is csak a Malevolance tudott valamit kezdeni a köztársasági cirkálókkal. Jöhetnének lassan a tri-vadászok, a Recussant támogatórombolók, Providence anyahajók, ésatöbbi, ésatöbbi.... Az egyensúly miatt valóban jó lenne, ha egy-egy rész elvétve a szeparatisták sikerével érne véget, elvégre a Köztársaság számára a háború pozitív kimenetele nem volt ennyire egyértelmű, mint amit a sorozat eddig sugallt. A végén, én úgy emlékszem az Ep3-ból, a Köztársaság állt nyerésre, az igaz, és Griveous betörése Coruscantra, valamint a kancellár elrablása is mint kétségbeesett végső cselekedet volt beállítva a nyilvánosság elé (a valódi hátteret épp az imént taglaltam ). De ha 3 évig tartott a háború, akkor néha a szepiknek is nyerniük kellett. Mire ezt beírtam, látom, Dzséjt, épp ezt írtad te is. Szerkesztve: 2008. Október 26. - Pildi Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Hozzászólás ideje: 2008. Október 26. Persze igazad van Dzséjt.Meg kell az öregnek találnia az egyensúlyt mert pillanatok alatt lebukhat. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. És nyilván a Szenátus is jobban szemet huny Palpatine kvázi diktátorsága fölött ha valóban egy nagy külső veszély ellen harcol. Ha állandóan csak arról van szó, hogy a köztársasági seregek igy meg ugy nyernek, idővel joggal merülhetne fel, hogy minek ide egy ilyen széles jogkörü kancellár? Az ellenség tök béna. Majd a jedik a katonákkal elintézik a Szenátus meg nyugodtan szöszmötölhet a belügyekkel (most arról nem is beszélve, hogy ha állandoan nyernek a jedik, ugy Palpatine-nak is nehezebb elérnie, hogy bizalmatlanok legyenek velük szemben). De ha eltekintünk a világ belső mozgatórugoitól: szerintem a sorozatnak is jót tenne egy Szeparatista győzelem már csak a dramaturgia miatt is. Ha állandóan nyernek a klónok és a jedik ugy egyre inkább súlyát veszti az egész háború és ugy általában a hősök elé gördülő akadályok. Ha Grievous minden feltünésével az lesz a kérdés, hogy "vajon most el tud menekülni a flottával együtt, vagy kénytelen lesz a saját gépével kereket oldani" ugy azért az annyira nem izgi. Emiatt is kedvencem eddig magasan a Rising Malevolence. Ott sikerült elhitetniük, hogy ettől a hajótól be kell tojni, mert nem semmi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Emiatt is kedvencem eddig magasan a Rising Malevolence. Ott sikerült elhitetniük, hogy ettől a hajótól be kell tojni, mert nem semmi. Az egész Malevolence szál erről szólt. Az elején elmondják, hogy a hajó már addig is nagy veszteségeket okozott a Köztársaságnak. Ezt felfoghatjuk úgy is, hogy abban a történeti szálban részben a szepik nyertek. Én nem unom a folytonos Köztársasági győzelmeket. Már csak azért sem, mert ezek nem olyan győzelmek, hogy odamegyünk és akkor lelőjük a droidokat és hurrá. Kemény veszteségeket szenvednek el a klónok is. Így azért van súlya egy-egy győzelemnek, nem mellesleg sokkal jobban átérezhető az egész. Persze nekem is az a véleményem, hogy kell majd olyan epizód ahol a szepik diadalmaskodnak, ám én ennek kidomborítását a későbbi évadokban várom. Az első sorozatból talán a Grievous -os résztől várható egy ilyen aspektus. Ami pedig Palpatine-t illeti. Szerintem neki sokkal fontosabb a Köztársaság sikere, hisz ha nem ezek a győzelmek lennének túlsúlyban, akkor az nyíltan gyengítené Főkancellári pozícióját. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Dramaturg szerint én a háborúk első felére tenném a szakadárok sorozatos győzelmeit. Elvégre ekkor még a klónoknak is tapasztalatlanoknak kéne lenniük. Ezek után lenne az, hogy a köztársasági hadsereg kiszorítja a magrendszerekből őket, majd, hogy Palpatine végső terve sikerré váljon, csellel a szeparatisták eljutnának Coruscantig ahol fogságba ejtenék. Innentől meg jöhet az amit az EP III.-ban láthattunk, hogy újra a klónok kerekednek felül. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Szerintem ez már nem a háború eleje hanem inkább a közepe. Én a 2D CW-t tekintem a háború első felében játszódó eseménysornak. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. A lényeg az, hogy ne csak hallomásokból halljuk a szakadárok rémtetteiről, hanem lássuk is őket. Legyen valódi súlya a küzdelemnek, mégha Palpatine is mozgatja a szálakat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. (szerkesztve) A lényeg az, hogy ne csak hallomásokból halljuk a szakadárok rémtetteiről, hanem lássuk is őket. Legyen valódi súlya a küzdelemnek, mégha Palpatine is mozgatja a szálakat. Hát....Grivi irtott sebesült és menekülő klónokat dögivel, ráadásul láthattuk hogyan szippant ki vákuum élő köztársasági tiszteket egy mentő kabinból. Grivi is fenntartotta a hírnevét. Szóval volt itt súly, de ennek ellenére valóban jó lenne egy olyan rész is ahol markánsabb szeparatista fölény mutatkozik. Szerkesztve: 2008. Október 27. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. ráadásul láthattuk hogyan szippant ki vákuum élő birodalmi tiszteket egy mentő kabinból Ez biztos olyan időutazó mentőkabin lehetett. A zuhanó Executorról startolt, csak aztán időhurokba került és a Malevolence kabinvadásza előtt kötött ki. Ez a zuhanó repülőről süllyedő hajóra effektus Star Wars megfelelője Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Ez biztos olyan időutazó mentőkabin lehetett. A zuhanó Executorról startolt, csak aztán időhurokba került és a Malevolence kabinvadásza előtt kötött ki. igen, pontosan erre gondoltam. Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Ez biztos olyan időutazó mentőkabin lehetett. A zuhanó Executorról startolt, csak aztán időhurokba került és a Malevolence kabinvadásza előtt kötött ki. Ez a zuhanó repülőről süllyedő hajóra effektus Star Wars megfelelője De gonosz vagy! Egy sima elírás volt ez szerintem. Persze bizonyos értelemben igaza van Odynak. A Köztársaság hadseregét birodalmi tisztek irányítják. Csak még ők sem tudnak róla... Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Ami pedig Palpatine-t illeti. Szerintem neki sokkal fontosabb a Köztársaság sikere, hisz ha nem ezek a győzelmek lennének túlsúlyban, akkor az nyíltan gyengítené Főkancellári pozícióját. Én továbbra is azt mondom, hogy neki az a jó, ha tartósan egyik fél sem kerül fölénybe. A szeparatisták ideiglenes előretörése a szükséghelyzetnek köszönhető rendkívüli jogosítványok miatt fontos Palpatine-nak, a köztársaságiaké pedig azért, hogy ne érjen túl hamar véget a háború. Nem hiszem, hogy a köztársaságiak alulmaradása az ő pozícióit gyengítené, hiszen elmozdítani úgysem lehet a hivatalából, amíg vészhelyzet van, ezért is kapott a Szenátustól felhatalmazást több körben gyakorlatilag a politikai teljhatalomra. Dráma pedig valóban volt már eddig is, de a történeti hűség kedvéért igazán jöhetne már egy igazi győzelem a szeparatistáknál is. A fenyegetettséget, amelyet Grivi és a droidhadsereg miatt éreznek a köztársasági csapatok és vezetőik, a Malevolence kapcsán már átéltük, de fokozni kellene ezt a dolgot, hogy a háború maga még drámaibb legyen. Persze ennek alapvetően nem kell a lazább, humorosabb stílus kárára történnie (azt nagyon sajnálnám, ha akár egy rész erejéig is eltűnne) - kérdés, hogy ez mennyire lehetséges. De pl. a Rookies-ban ezt nagyon jól eltalálták: a dráma, az önfeláldozás, a kiszolgáltatottság, a veszteség együtt járt a jó beszólásokkal. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Létezik, hogy az epizódok bevezető kommentátorának hangja megegyezik Yularen admiráliséval? Már korábban gyanús volt egy kicsit a dolog, de a legutóbbi epizódban már nagyon azonosnak hallottam a két hangot. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Létezik, hogy az epizódok bevezető kommentátorának hangja megegyezik Yularen admiráliséval? Már korábban gyanús volt egy kicsit a dolog, de a legutóbbi epizódban már nagyon azonosnak hallottam a két hangot. Tényleg nagyon hasonlít, de szerintem nem ő mondja. Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Ő az....Yularen a narrátor. Az egyetlen hang, amivel nehezen tudok megbarátkozni. Olyan kedves fenséges és arisztokratikus a hangja. Sosem tudnék rosszat feltételezni róla....pedighát valamiért főadmirális lesz a Birodalomban.....egyszer. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Tovább megyek ... való igaz, hogy Tom Kane a hangja a narrátornak és Yularen admirálisnak is, DE Yoda hangját is ő kölcsönzi!!!! Akinek megvan a stáblistát is tartalmazó HD verzió az S01E01 és a S01E02 epizódokból az nézze meg a stáblistát és teljes bizonosságot nyerhet róla! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Hozzászólás ideje: 2008. Október 27. Akinek megvan a stáblistát is tartalmazó HD verzió az S01E01 és a S01E02 epizódokból az nézze meg a stáblistát és teljes bizonosságot nyerhet róla! Vagy látogasson el az IMDb-re, ha esetleg nincs meg a stáblista Ha a háború drámaiságát akarják emelni, szerintem azt úgy is lehetne, hogy nem csak klónok és Jedik szemszögéből mutatnák a háborút, hanem egyszeri mezei lakosok szemszögáből is. Tezsem azt egy részben mutathatnák, milyen az, mikor Kashyyykhoz vagy Utapauhoz hasonló világot igáz le a Konföderáció. Hogyan mentik az életüket a lakosok, harcolnak a helyi katonák. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Downfall of a Droid promesz Válasz
Jinx Lumos Joke Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Ha a háború drámaiságát akarják emelni, szerintem azt úgy is lehetne, hogy nem csak klónok és Jedik szemszögéből mutatnák a háborút, hanem egyszeri mezei lakosok szemszögáből is. Tezsem azt egy részben mutathatnák, milyen az, mikor Kashyyykhoz vagy Utapauhoz hasonló világot igáz le a Konföderáció. Hogyan mentik az életüket a lakosok, harcolnak a helyi katonák. Ez mekkora ötlet!!! Bár nem hiszem, hogy a készítőknek eszükbe jut... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Hozzászólás ideje: 2008. Október 28. Ez mekkora ötlet!!! Bár nem hiszem, hogy a készítőknek eszükbe jut... Reméljük a legjobbakat Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Ezekhez a promókhoz sikerült a lehető legrosszabb hangot megtalálni. Annyira szánalmas, ahogy a csávó próbál stílusosan beszélni. Szerencsére a sorozat narrátora minőségi munkát produkál. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Tudna valaki abban segíteni, hogy mi lesz annak a Mon Calamai jedinek a neve? Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Tudna valaki abban segíteni, hogy mi lesz annak a Mon Calamai jedinek a neve? Nahdar Vebb Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Nahdar Vebb köszi köszi! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Hozzászólás ideje: 2008. Október 29. Az új CW epizód promója. Jó kis űrcsata lesz! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.