Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Solo spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Dzséjt írta:

Nyilván nem a belsejére gondoltál, de korábban arról linkelgettek itten képet, és az változik meg a leglátványosabban, ezért okfejtettem arról (lehet nem téged kellett volna idézni, de te voltál közel :) ). Ám a külseje sem valószínű, hogy ennyire leroggyan abban az egy menetben, hiszen a burkolat külső váza szinte teljesen eltűnt az ep4-re, a megváltozott antennáról és orr-részről nem is beszélve. Biztos lesz pár sérülés, de nem hiszem, hogy a Kessel-futamra fog ep4-es hajóvá válni a Falcon. Az inkább Han áldásos átalakításainak eredménye, semmint egy rázós repülésnek (a Falcon eddig is elég jól átvészelt meredek futamokat, elég csak a barlangtúrára gondolni az ep8-ban).

Amúgy akár keletkezhet kár a belsejében is, hiszen az ep4-ben láttuk, hogy néha belül is robbannak dolgok. C-3PO tudna erről mesélni

Biztos amortizálódni fog a külső, elnézve azt az utat, lesz gond bőven. :)  Annyira én se gondolom, hogy máris EPIV-es sérülések és látvány lesz a film végére. Csak a folyamat fog elkezdődni. Akkor már szerintem Hané lesz a Falcon. 

Hozzászólás ideje:

Remélem. De milyen jól illik már a képbe. Volt eddig óriás űrcsiga, óriás űrrája, óriás űrbálna, és most jön az óriás űrpolip. :) A Star Wars világűrben egy egész tengeri ökoszisztéma lapul. Ami mondjuk passzol is Lucas ama elképzeléséhez, hogy a Star Warsban a bolygók az országok/kontinensek, az űr a tenger/föld, az űrhajók meg a hajók/lovak (nevezte már őket így is, úgy is). És sajnos ez az, amit sokan elfelednek, hogy Lucas nem sci-fit, hanem fantasy világot teremtett, csak ennek egy része a világűrre gyanúsan hasonlító közegben játszódik, ezért nem reális semmi az űrben a Star Wars keretein belül.

Nem sivatagos bolygóra, hanem egy sivatagban lévő országban mennek el hőseink, amikor Jakkura vagy Tatooine-ra látogatnak, és amikor Leia belebeg a Raddusra, nem a valódi űrben, hanem inkább egy óceánban lubickol. Ezért is van az, hogy percek alatt át lehet száguldani a Galaxison és akár napok alatt megtehető még hipersebesség nélkül is több fényév. Ezért nincsenek éghajlatok a bolygón, állnak nagyjából egy jellegzetességből, stb. Kár, hogy sokakban ez sosem realizálódott, köztük a dinka EU írókban sem, akik görcsösen próbálták meg scif-fivé varázsolni a Star Warst. Aztán meg sok EU rajongó ezt vette be, hogy ez az SW, ahol napokig utaztak hőseink az Alderaanra, aminél nagyobbat nehéz tévedni az SW-vel kapcsolatban (pedig nekem is van ismerődöm, aki sajnos ebben a tévhitben él, és ezért is savazta az ep8-at).

Szerencsére a Disney és a Lucasfilm alkotói tudják, hogy ez egy fantasy világ, és Lucas szellemiségét viszik tovább. Úgyhogy áldassék a Disney, a Lucasfilm, Kennedy és az űr leviatán. :D:yeah:

Hozzászólás ideje:
2018. 02. 07. - 20:42, RacerX írta:

Hááát, alaposan lelakják majd... :D

spM3aU2.jpg
7b545ffe7a2050ba82ffe0b85e9cac72--millen

Én arra tudok gondolni, hogy Hanék olyan konfliktusba keveredtek, ahol az ellenség behatolt a hajó belsejébe, és harcok, lövöldözések voltak. Ez megmagyarázná nem csak a lelakottságot, hanem a jól látható átalakítgatásokat is. :) 

Hozzászólás ideje:

Én még egy esetleges tüzet tudnék elképzelni, aminek köszönhetően a hajó belülről leég vagy legalábbis károsodik, amit aztán Han csak úgy nagyjából hoz rendbe. Ez magyarázná hogy miért lett ennyire "kibelezett" belülről.

Hozzászólás ideje:
53 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem az is lehet hogy Solo szereti bütykölni a Falcont és nem akarja állandóan le-föl tenni a burkolatot :)

Én is így vélem, nem hiszem, hogy valami drasztikus, egyszer bekövetkezett dolog zúzta le a Falcon belét és külsejét. Nem volt itt fedélzeti tűzharc, se igazán mindent elemésztő tűz (bár nyilván volt egy-két belső robbanás, hiszen mi is láttunk ilyet), egyszerűen Solo egy ritka trehány alak. Az ep7-ben az Eravana sem éppen a tisztaság mintaképe, az is egy romos kis bárka. Ráadásul nézzétek meg a padlót. Egy része van felszedve, a többi szimplán mocskos és karcos. És melyik része van felszedve? Ahol az ep5-ben Han lemászott repülés közben javítani (meg ahová az ifjak elbújtak az ep7-ben). Most gondoljátok, hogy az ep5-höz hasonló menet közbeni javítást (pláne, amikor TIE vadászok üldözik) úgy csinálja, hogy gondosan felszedi a padló takarólemezét, majd a rácsot, aztán megjavítja, amit kell, végül meg visszatesz mindent a helyére? Pont az ilyen menet közbeni javítások miatt van értelme annak, hogy nincsenek már a fedőpanelek a helyén. Ráadásul látható, hogy a Falcon folyamatos javításra szorul. Ehhez vegyük hozzá, hogy Han trehány alak, és máris érthető, hogy tíz év alatt miért döglik le a Falcon. :) 

Hozzászólás ideje:

Szerintem is ez a helyzet! Emellett úgy képzelem, hogy Solo alatt a Falcon koszosabb, de hatékonyabb. Már most külön kilett emelve hogy itt a filmben gyengébbek a védelmi ágyuk. Azokat amikkel később Luke és Rey is lőni fog majd Solo fogja beépíteni.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem is ez a helyzet! Emellett úgy képzelem, hogy Solo alatt a Falcon koszosabb, de hatékonyabb. Már most külön kilett emelve hogy itt a filmben gyengébbek a védelmi ágyuk. Azokat amikkel később Luke és Rey is lőni fog majd Solo fogja beépíteni.

Ez meg tökéletesen harmonizál az eddigiekkel, a háttérinfók alapján ugyanis tényleg Han építette fel rá a két katonai quad-lézerágyút (a régi EU-ban ráadásul a gyári YT-1300-asoknak a hasán nem is volt ágyú), akárcsak az orrba a rakétavetőket, de neki köszönhető az is, hogy cirkálókon használt védőpajzsa és páncélzata van a Falconnak. És azért na, ez nem kis átalakítás. Már csak az eredeti lézerágyúk kicserélése szép bontást jelenthetett, hiszen ott újra is kellett kábelezni (pláne, ha a kánonban is megtartják, hogy nincs alsó ágyú), hát még az, hogy beszerelt rakétavetőket az orrba (teherhajókon ilyen nincs, ez teljesen új dolog a Falconon), a trükkös ágyút a rámpa mellé, de az új hiperhajtómű és a páncélzat, na meg az új pajzsgenerátor beszerelése is valószínűleg azzal járt, hogy a hajót itt-ott néha szét kellett bontani.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Most nézem, a Falcon ehhez a filmhez készült Lego-változatán csak egycsövű az ágyú.

Igen és össze van csukva a teher szállító rész.Először azt gondoltam hogy nem ez lesz az a Falcon amit a bemutatóban láttunk hanem a futamon teljesen kinyírja de megtetszik neki és utánna talál egy leharcoltat.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezen rakétavető is van, azt nem Han szerelte be?

Azért ne mindent vegyünk készpénznek, amivel teleaggatják a legó változatokat. Aszerint a Sentinelen is van rakétavető, kettő is. A játék jellege miatt sok extrát kapnak. Ezek a vörös rudak kifejezetten azok, szinte minden készletben találni valamit, ami kilövi ezeket vagy ehhez hasonló cuccokat.

1 órával ezelőtt, Szittyaimi írta:

Igen és össze van csukva a teher szállító rész.Először azt gondoltam hogy nem ez lesz az a Falcon amit a bemutatóban láttunk hanem a futamon teljesen kinyírja de megtetszik neki és utánna talál egy leharcoltat.

Az összecsukott rész szerintem a vakoknak is feltűnt, ez talán a leglátványosabb változás. :) Annak viszont semmi értelme nem lenne, ha a filmben szereplő hajó nem a Falcon lenne, főleg, mivel tudjuk, hogy Landótól nyerte, és a trailerben látjuk, hogy egy ponton még Lando a kapitánya. ;)

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Ja és a vörös rúd csak egy lêzernyalàb akar lenni,nem rakéta. És igen csak a játszhatóság kedvéért nyomatják.

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Jah mert így sokkal menőbb, ha gyerek (apuka :D ) ki tud vele lőni valamit, mintha csak hadonászna vele és "píííjűűű-píííjűűű" hangokat adna ki. :D

Hozzászólás ideje:

Ez a hajó 100%, hogy a Millennium Falcon. A Falcon az nem egy hajótípus, hogy ez összetörik, és akkor van másik, hanem az egy egyedi darab. A hajó típusa Corellian YT-1300 Light Freighter, ráadásul a Falcon azért is tér el a sima YT-1300-astól, legalábbis a későbbi, mert Han egy csomó ponton átalakította ("heavily modified")

Akinek az ilyesmi felmerül, hogy ez nem a Falcon, az sztem tipikusan az a fajta rajongó, aki túlgondolja a filmeket. Aki elgondolkozik azon, hogy a Solo-trailerből a sisakos-"tollas' figura lehet, hogy Boba Fett :D:D:D Aki még mindig bízik benne, hogy Snoke Mace Windu. Aki azzal kalkulált a TFA bemutatása előtt, hogy Luke = Kylo Ren, és Luke átállt.

Szóval olyan irreális konspirációkat gyártanak, amilyeneket egyébként a Saga még egyszer sem lépett meg, egyszer sem igazolt. És akik, ha egy olyan felépített és reális fordulat van a filmben, mint hogy Rey szülei egyszerű roncsvadászok, vagy hogy Luke-nak Jedi-mester létére valódi konfliktusa van, idős remeteként is bizonytalan a tetteiben, azonnal billentyűzetet ragadnak, leírják, hogy hát ez a Disney teljesen elkrvult, "tönkretették a gyerekkorom", stb.

Hozzászólás ideje:

Mint fentebb kiderült én se vagyok egy nagy Falcon szakértő, de bennem fel se merült, hogy ez nem a Falcon. Persze nincs azzal gond ha másnak ez nem tiszta elsőre. Majd a film után az lesz. :) Nem hinném, hogy Imi ezt hibaként fogja felróni. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.