Jump to content

C-3PO vs. K-2SO (KIEMELT SELEJTEZŐ)

Donát

Kiemelt selejtező #5  

25 members have voted

1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness Főtáblájára?

• C-3PO
      6
    • K-2SO
      19

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/23/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Egy klasszikus Star Wars karakter vs. egy új droid üdvöske, aki a Rogue One-ben alaposan kitett  magáért. Míg C-3PO általában csak jajveszékelni tud, K-2 elég könnyen hasznossá tudja tenni magát bármely helyzetben, legyen szó stratégiai esélybecslésről, ellenség semlegesítésről vagy éppen egy kellő pillanatban elejtett maró élcelődésről. Egy dolog azonban közös bennük: mindkettőjüknek kiváló érzéke van a nem megfelelő pillanatban prezentált valószínűség latolgatáshoz. C-3PO mellett a rutin meg az évek, K2 mellett pedig kifinomult humora és hasznavehetősége szól - nagyon kíváncsi leszek, ki kerül ki győztesen ebből a párharcból.

Ha C-3PO Chewbacca ellen indulna, Chewie-ra szavaznék. Én C-t sosem kedveltem, az ep1-2-3 tette csak számomra az elviselhetetlenből elviselhetővé, de én tuti otthagytam volna a Hoth-on... Vagy a buckalakóknak... Vagy meg sem vettem volna. Bár komálom a civódásait R2-val, önmagában az aranybogarat nem csípem. Ellenben K-2SO rövid szereplésével is hamar belopta magát a szívembe, halála az egyik legmeghatóbb pillanat az RO-ban. Nem utolsó sorban, javítja a harci droidok B1-esek által megtépázott renoméját.

Nehéz választás volt, mert én egyébként C3PO-t kedvelem, az egyik legfőbb humorforrás az original trilógiában (a prequel láthatóan nem tudott vele mit kezdeni). De mégis, K-2SO már legelső megjelenésével oly kultikus droid lett, gondolva itt főleg az egysoros beszólásaira, a hangsúlyokra valamint a RO végén könnyfakasztó önfeláldozására, hogy nem is kérdés, kire adom a voksom.

• Donát unpinned this topic

Erről a körről sajna lemaradtam, de egyértelműen K2-ra szavaztam volna. A droidok közül nálam ő talált be leginkább, nála tényleg azt éreztem, hogy olyan, mint bármely másik "élő" karakter. Ötletesen volt vicces, ültek a poénjai, mégis jól tudta mozgatni az érzelmeket is. R2 is jópofa, rengeteget is szerepel, de nem tudtam annyira megkedvelni, hogy bármikor is sajnáljam vagy ragaszkodjak hozzá. A többi droid pláne nem. K2-t nagyon sajnáltam a végén, amikor eltávozott, hősi halált halt ő is.

3PO meg ráadásul kifejezetten irritál. Semmi értelmes szerepe nincs, csak R2 tolmácsa, egyedül az Ep.6-ban volt értelme, amikor eladta magát istennek. Amúgy meg erőltetett a poénjainak többsége, bugyuta figura. Nem tudom hogyan tudták egyáltalán elviselni, mégiscsak egy protokolldroid. Simán át kellett volna programozni, hogy valami értelmes süljön ki belőle, a memóriáját úgyis többször törölték. Az persze egy érdekes dolog vele kapcsolatban, hogy Anakin építette és végigkíséri a teljes Sagat.