Ugrás a kommentre

CGI (CSOPORT SELEJTEZŐ)


Donát

Csoport selejtező #8  

26 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness Főtáblájára?

    • Jar-Jar Binks
      3
    • Watto
      14
    • Maz Kanata
      5
    • Unkar Plutt
      2
    • Sebulba
      2

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Technikai szempontból már csak koruk miatt is Unkar Plutty és Maz Kanata a legjobb - előbbiben az a durva, hogy Simon Pegg ugye kint volt a forgatáson Plutt-jelmezbe, és annak helyére került a CGI figura. A másik technikai szempont viszont az, hogy Jar Jar, Watto és Sebulba tetszik vagy sem, a CGI történelmében mérföldkövek voltak, hiszen egészen az ep1-ig egyetlen film sem szerepeltetett ilyen sokáig és ilyen sok CGI szereplőt. Szóval ezt a szempontot mindegyikük viheti, úgyhogy én hagyom is.

 

Nézzük csak a szeret/nem szeret felállást. Mazra szokták mondani, hogy Yoda 2.0, bár én ezzel hajlamos vagyok vitázni. Oké, apró és vénebb, mint Yoda (+/- 100 év kit érdekel már ennyi idősen?), és még az Erőt is ismeri, ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy Maz egy aljas kalóz, egy lebújt vezet és neki van a legjobb guggerje a Galaxisban. :)

 

Sebulbánál kevesebb aljasabb mocsadékot hordott a hátán a Tatooine, ami alapvetően rohadt nagy szó, mivel a Tatooine tele van aljas mocsadékokkal. Hiszen ott él Jabba is. De ez a kézenjáró kutya képes szabotálni egy gyerek home made fogatát, meg hajlamos kinyírni a konkurenciát. Szerintem, ha azt mondjuk neki, hogy fair play, azt hiszi, hogy az egy bolygó valahol a Peremvidéken.

 

Watto érdekes figura. Lehetnénk rá morcosak, mert rabszolgákat tart, de őszintén szólva, Luke-nak nem volt olyan aranyélete, mint Anakinnak és Shminek. Ha összevetjük az életüket Oolával... Kell folytatnom? Fedél volt a fejük felett, jól tápláltak voltak, tiszták, Anakin droidot és versenyfogatot építhetett magának, és na, Watto még csak fel sem emelte egyszer sem a hangját Anakinnal szemben. Hogy dolgoztatta a gyereket? Ja, Anakin majd belehalt, hogy olyat csinált, amit imádott. Komolyan mondom, Anakinnak nem sok oka van arra, hogy zabos legyen a rabszolgasága miatt, mert Watto egy igazán jó fej csávó volt. És én pont emiatt bírom a szárnyast. Lehetett volna egy ritka g*ci alak, lehetett volna olyan, mint Unkar Plutt vagy Jabba, vagy a zygerianok, de ő igenis nagyon jól bánt a rabszolgáival.

 

Jar Jar Binks... Ha a TCW-ben az ep2-es vonalat vitték volna tovább, azaz egy normálisan viselkedő, legfeljebb kicsit szétszórt figurává avanzsálták volna, most rá szavaznék. De sajnos az ep1-es önmagát hozta a TCW-ben, amit bár szeretek, de elpuskázott lehetőségnek tartok. Jar Jar sokkal többre vihette volna a TCW-ben, és akkor talán én is felháborodnék azon, hogy végül utcai bohócként fejezte be - ami szvsz. számára az egyetlen tökéletes karrier.

 

Unkar Plutt, na ő a másik olyan fickó, mint Sebulba. Keveset tudni róla, de alapvetően nem szimpi. Simán megveretné azt a lányt egy droidért, aki a jelek szerint gyerekkorában lett rábízva valamilyen módon (khm... újabb apróság, ami jelzi, Watto mennyire jó fej volt rabszolgatartónak), rendre átver mindenki Jakkun, afféle kiskirály, mert ő kaját oszthat. Nagyon nem szimpi a fickó, nem is kap tőlem szavazatot.

 

Szóval, versenybe maradt Maz és Watto. Végül azért szavazok Wattóra, mert a fentiek miatt én tényleg kedvelem, ahogy Mazt is, viszont hozzá kellene még egy kis plusz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Legalábbis egy jelenet van, ahol csak az arcát használták és tudunk róla, de ez még nem jelenti azt, hogy máshol nem használták a teljes alakost (tippre én azt mondanám, amikor kirohan a Falcon ellopásakor, ott nem biztos, hogy csak a feje CGI). Elképesztő, hogy abban a filmben mi CGI és mi nem. Ha csak képkockáról képkockára nem megy végig egyszer rajta egy dokufilm, nem is tudjuk meg. Én nem zárnám ki, hogy néha nem teljes CGI-t látunk Plutt esetében. Egy biztos, Unkar zseniális kompozíciója a CGI-nak és a jelmeznek. Szvsz. nincs olyan, aki megmondaná, hogy mikor melyiket látjuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokat gondolkodtam én is, végül Wattora ment a szavazatom. Az EpI-ben az erősebb karakterek közé tartozik, ráadásul, ahogy Dzséjt is írja, nem bánt rosszul Anakinnel, sőt. Kapzsi volt az igaz, de Anakinéknek aranyélete volt nála, pláne a többi rabszolgához képest. Úgyhogy a felsoroltak közül egyértelműen Watto!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Watto! A PT-t újranéztem a napokban és egész egyszerűen ingatom a fejemet az összes Jar-jar poénon...

Mint karakter, Watto nagyon egyedi és mint jellem is egy unicum.

Az ep 7-esek nem nőttek még a szívemhez.

Sebulba meg egy slimo.. ;)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Watto kapta a szavazatomat, mivel szárnya van és repül. Amúgy ez nem vicc, mikor először láttam a filmet a moziba, teljesen lenyűgözött azzal, hogy egy szárnyas, repülő és beszélő idegen lény. Addig bármilyen furán is néztek ki a lények, de egyik se repült. :D 

Egy általános iskolást könnyű volt ezzel lenyűgözni. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálunk a családban én vagyok az ügyeletes Watto imitátor, ha olyan helyzet kerül elő, ahol lehet alkalmazni bármelyik megszólalását. Konkrétan betéve tudom a szövegeit, mert annyira érdekelt és szórakoztatott a karakter. Jar-Jart is imádtam gyerekként, pontosan értem hogy milyen célt szolgált, de Watto végérvényesen jobban hozzám nőtt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jar Jar 3PO mellett az a karakter, akire egyértelműen azt mondhatom, hogy kifejezetten nem szeretem. Az Ep.1-ben egy szégyenfolt, egy túlerőltetett szánalmas figura, aki szörnyen idegesít a mai napig. A 2-3-ban meg olyannyira átfordul a dolog, hogy kb. semmi szerepet nem kap. Pedig lehetett volna javítani a helyzeten, de az alkotók talán nem merték ezt felvállalni a rájuk zúduló népharag okán. A TCW csapatának kezében volt a döntés, hogy a komolytalanabb vagy a komolyabb irányba viszik a karaktert. És hát egy még nagyobb bohócot csináltak belőle.

 

Sebulba és Unkar jó mellékszereplők, tetszenek, de nem érdekelnek igazán. Utóbbinak a Rey-jel való viszonya, ill. hogy miért bízták rá egyáltalán igen, de maga a karakter nemigen. És én Wattoval is így vagyok. Nagyon meglepett, hogy ő ennyire népszerű, én semmi különlegeset nem érzek vele kapcsolatosan. Egy jól eltalált kis mellékkarakter, a faja tök jó, ő maga is jól működik, de ennyi.

Mondjuk Mazra se tudok sokkal többet mondani, de valahogy ebből a fogatból mégis rá voksoltam. Van benne valami furcsa, valami szokatlan kisugárzása a figurának, ami érdekesebbé teszi. Azt érzem, hogy mögötte rengeteg mesélni való és érdekesség van, nem feltétlenül csak a kora miatt, de nyilván ez is közrejátszik. Ha az lenne a kérdés, hogy kiről látnék szívesen többet, ki érdekel közülük, akkor egyértelműen őt mondanám. Jobb híján ez döntött.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.