Jump to content

Padmé Amidala vs. Galen Erso (TOP 32 Párharc)


Donát

Normál 32 Párharc #4  

24 members have voted

 1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 16-ba?

  • Padmé Amidala
   18
  • Galen Erso
   6

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/28/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Padmé vs. Galen - az idealista politikus vs. az életét feláldozni kész szabotőr tudós. Nem tűnik simának, szólnak érvek Padmé és Galen mellett is. Előbbi jóval több időt töltött a vásznon és végigkövethettük a teljes tragédiáját. Utóbbi kevesebbet szerepelt, de a tragédia itt is adott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit hozunk ki győztesnek.

Link to comment
Share on other sites

Nehéz kérdés. Padmét többet látjuk, régebben ismerem, jobban bennem van a karaktere. Ilyen formán érdekesebbnek, komplexebbnek és izgalmasabbnak tűnik, mint Galen. Ha utóbbinak is több tér jut, akkor lehet másképp döntenék, de jobb híján most ez a mérleg nyelve. Padmé, mint karakter, nekem nagyon hiányozna a PT-ból és TCW-ból, hiába tennének mást a helyére. Galen esetében azt érzem, hogy inkább a szerepe és jelentősége kiemelkedő, de szereplőként "pótolhatóbb".

Link to comment
Share on other sites

Padmé fontos szereplője és egyben katalizátora is volt a PT eseményeinek, egy remek ember, aki ráadásul a főhős szerelme és (önhibáján kívül) bukásának egyik okozója. Az egyik legfontosabb karakter a Sagaban. Kevés másik versenyzővel szemben maradna nálam alul.

 

Galen nevéhez is jelentős tett fűződik, az önfeláldozása is példaértékű, de Padméhoz képest mégis csak egy mellékszereplő.

Link to comment
Share on other sites

Még vacillálok. Gondoltam, belenézek azokba a jelenetekbe, amiket szeretek tőlük. Korábban bevált a döntéshozásban, most... Most ezekből kell gazdálkodnom:

 

 

 

Az újdonság varázsa miatt a második felé hajlok, ugyanakkor eszemben van, hogy ott a Halálcsillag jelenléte is nagyon sokat nyom. De azt sem tudom feledni, hogy Padmé szerepét sajnos nagyon visszafogták a legfontosabb részben, az ep3-ban, és a fenti jeleneten kívül igazából nincs fontos szerepe a történetben. Az ő jelenetei a vágóasztalon landoltak, pedig azok olyasmiket is tartalmaztak, amik bizony a Rogue One-hoz még jobban hozzákötötték volna az ep3-at.

Padmé egy erős nő, politikusok között a legszimpatikusabb. Tudja, meddig működik a diplomácia és mikor kell fegyvert ragadni, nem olyan végtelenül naiv, mint Staine volt. Jóságát visszatükrözi Luke, politikai éleslátását és ideálját Leia. És meglátta Darth Vaderben a jót, amikor már mindenki lemondott róla.

Ugyanakkor itt van Galen, aki nagyszerűen jelképezi, milyen a Birodalom valójában, mit tesz egy emberrel, egy családdal. Hogyan használja ki és pusztítja el aztán a környezetét, de Galen képes volt dacolni velük, s bár megteremtett egy szörnyű fegyvert, az életét és a lelkét is kockára tette azért, hogy ezt a bűnét jóvá tegye. S élete nagy részét abban a szörnyű bizonytalanságban kellett leélnie, hogy nem tudta: él vagy hal a lánya. Mindezt azután, hogy a feleségét a szeme láttára ölték meg.

Szörnyű életet rendelt nekik a sors (az Erő), mindkettőnek része volt abban, hogy a Birodalom megerősödött és az is maradt, de hibájuk és életük ellenére erősek maradtak és megtettek mindent, hogy a gonosz végül ne arasson diadalt. Mert bár Padmé nem lehetett része a Birodalom elleni harcnak, gyermekein át ő is harcolt ellene, ráadásul részese és alapítója volt annak a csoportnak, amiből majdnem két évtizeddel később kinőtt a Lázadók Szövetsége.

 

Tényleg érme lesz ebből... :para:

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information