Donát Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 vs. Korábbi eredmények: Padmé Amidala: - Galen Erso: 10 szavazat (10/23, LÁZADÓK csoport) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 Padmé vs. Galen - az idealista politikus vs. az életét feláldozni kész szabotőr tudós. Nem tűnik simának, szólnak érvek Padmé és Galen mellett is. Előbbi jóval több időt töltött a vásznon és végigkövethettük a teljes tragédiáját. Utóbbi kevesebbet szerepelt, de a tragédia itt is adott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit hozunk ki győztesnek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Őőőőő... talán... de ha... esetleg úgy lehetne nézni... Ám talán úgy mégis... Keresek egy érmét és feldobom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Nehéz kérdés. Talán Padméra tennék, mégis nagyobb szerepe volt, ráadásul elég drámai. Na persze Galennél is ott volt a dráma rendesen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Nem könnyű! Galent nagyon jó karakternek tartom, de Padmé meg nagyon fontos karakter. Döntsön a szépség: Padmé kapja a voksot! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Én is Padméra szavaztam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb69 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Nehéz kérdés. Padmét többet látjuk, régebben ismerem, jobban bennem van a karaktere. Ilyen formán érdekesebbnek, komplexebbnek és izgalmasabbnak tűnik, mint Galen. Ha utóbbinak is több tér jut, akkor lehet másképp döntenék, de jobb híján most ez a mérleg nyelve. Padmé, mint karakter, nekem nagyon hiányozna a PT-ból és TCW-ból, hiába tennének mást a helyére. Galen esetében azt érzem, hogy inkább a szerepe és jelentősége kiemelkedő, de szereplőként "pótolhatóbb". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Meglep ez a szoros állás, én itt sokkal nagyobb fölényre számítottam Padmé javára. Rá szavaztam, sokkal erősebb és jelentősebb karakter, mint Galen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Végül én is Padmére voksoltam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 Én az EpII-vel lettem rajongó. Ment Padméra a voks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Padmé fontos szereplője és egyben katalizátora is volt a PT eseményeinek, egy remek ember, aki ráadásul a főhős szerelme és (önhibáján kívül) bukásának egyik okozója. Az egyik legfontosabb karakter a Sagaban. Kevés másik versenyzővel szemben maradna nálam alul. Galen nevéhez is jelentős tett fűződik, az önfeláldozása is példaértékű, de Padméhoz képest mégis csak egy mellékszereplő. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Galen drámája sem gyenge, de Padmé útja számomra sokkal meghatóbb és szomorúbb (pl. a mustafari párbeszéde Vaderrel megannyi megnézés után is ütős). Padmé személye jóval inkább hozzám nőtt az évek során, így Galennek ezúttal nem sok esélye volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Még vacillálok. Gondoltam, belenézek azokba a jelenetekbe, amiket szeretek tőlük. Korábban bevált a döntéshozásban, most... Most ezekből kell gazdálkodnom: Az újdonság varázsa miatt a második felé hajlok, ugyanakkor eszemben van, hogy ott a Halálcsillag jelenléte is nagyon sokat nyom. De azt sem tudom feledni, hogy Padmé szerepét sajnos nagyon visszafogták a legfontosabb részben, az ep3-ban, és a fenti jeleneten kívül igazából nincs fontos szerepe a történetben. Az ő jelenetei a vágóasztalon landoltak, pedig azok olyasmiket is tartalmaztak, amik bizony a Rogue One-hoz még jobban hozzákötötték volna az ep3-at. Padmé egy erős nő, politikusok között a legszimpatikusabb. Tudja, meddig működik a diplomácia és mikor kell fegyvert ragadni, nem olyan végtelenül naiv, mint Staine volt. Jóságát visszatükrözi Luke, politikai éleslátását és ideálját Leia. És meglátta Darth Vaderben a jót, amikor már mindenki lemondott róla. Ugyanakkor itt van Galen, aki nagyszerűen jelképezi, milyen a Birodalom valójában, mit tesz egy emberrel, egy családdal. Hogyan használja ki és pusztítja el aztán a környezetét, de Galen képes volt dacolni velük, s bár megteremtett egy szörnyű fegyvert, az életét és a lelkét is kockára tette azért, hogy ezt a bűnét jóvá tegye. S élete nagy részét abban a szörnyű bizonytalanságban kellett leélnie, hogy nem tudta: él vagy hal a lánya. Mindezt azután, hogy a feleségét a szeme láttára ölték meg. Szörnyű életet rendelt nekik a sors (az Erő), mindkettőnek része volt abban, hogy a Birodalom megerősödött és az is maradt, de hibájuk és életük ellenére erősek maradtak és megtettek mindent, hogy a gonosz végül ne arasson diadalt. Mert bár Padmé nem lehetett része a Birodalom elleni harcnak, gyermekein át ő is harcolt ellene, ráadásul részese és alapítója volt annak a csoportnak, amiből majdnem két évtizeddel később kinőtt a Lázadók Szövetsége. Tényleg érme lesz ebből... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Padmé az egyik kedvenc női karakterem a Sagaból úgyhogy ez egyértelmű volt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Padmé győz ebben a körben, aminek örülök, de végül pont ezért böktem Galenre: hadd legyen neki is minél több szavazata, még ha nem is tud teljes magabiztossággal szembeszállni Amidala királynővel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Padmé kap egy szavazatot tőlem is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Padmé -ra szavaztam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts