Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Meglepett hogy a filmből nem derült ki, de DJ direkt szokta néha elkapatni magát a Canto Bight-i zsarukkal. Ha ugyanis teljes nyugalomra vágyik akkor kicsit hűsöl a börtönben (Visual Dictionary-ből van az infó)

Hozzászólás ideje:

Elvileg a "Rule the Galaxy together"-t sikerült úgy lefordítani a szinkronban, hogy "Állj át az én oldalamra és RENDET teszünk a galaxisban." :lol: 

--------------------------

Úgy látom itthon ennek a filmnek se lesz jó a fogadtatása. :lol: 

Bár nem túl reprezentatív, de szinte az összes komment anyázza az új filmet a cikk alatt. "Jól" indul:

http://hu.ign.com/star-wars-episode-viii/32210/news/ujabb-elmelet-szuletett-snoke-valodi-kiletet-illetoen

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért nem mindenki. :) Ráadásul osztja is őket a srác. Zalus egyébként elég korrekt kritikát írt.

Én nem értem komolyan az embereket. Kaptunk egy tök jó filmet, és özönlenek a negatív magyar vélemények facebookon. :facepalm:

Hozzászólás ideje:

Donát: Képzeld mi lenne ha ők imádnák, téged viszont kiverne a viz az egésztől. A mostani helyzet azért mégiscsak jobb :) A film tágabb fogadtatása kapcsán -tehát ami túlmutat ezen a fórumon- szerintem egyetlen dolog érdekes: lesz-e elég néző. Ha sok pénzt hoz akkor szerintem túl sok értelme nincs rágódni azon hogy számunkra ismeretlen emberek mit gondolnak a filmről. 

Chris Taylor egyébként elég jól beletrafált a jóslatával. Ő azt mondta a múlt heti premier után, hogy a kritikusok imádni fogják a filmet és 90 százalék fölött lesz a Rotten mutatója (ez bejött), a rajongókat viszont meg fogja osztani és néhányan egyenesen utálni fogják (ez is bejött), illetve szerinte az átlag néző, tehát a közönség túlnyomó része imádni fogja (hogy ez igaz-e az a következő hetekben derül ki, amikor a bevétel-esésekből láttjuk majd hogy milyen a film szájhagyománya).

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Bomarr írta:

Donát: Képzeld mi lenne ha ők imádnák, téged viszont kiverne a viz az egésztől. A mostani helyzet azért mégiscsak jobb :) A film tágabb fogadtatása kapcsán -tehát ami túlmutat ezen a fórumon- szerintem egyetlen dolog érdekes: lesz-e elég néző. Ha sok pénzt hoz akkor szerintem túl sok értelme nincs rágódni azon hogy számunkra ismeretlen emberek mit gondolnak a filmről. 

Igen, annál mindenképp jobb. :) 

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Donát írta:

Elvileg a "Rule the Galaxy together"-t sikerült úgy lefordítani a szinkronban, hogy "Állj át az én oldalamra és RENDET teszünk a galaxisban." :lol: 

Itt egyértelmű, hogy a fordító a Ren lovagokra utalt a Rendet kifejezéssel, csak olvasni kell a sorok között. Ez egy elrejtett utalás volt, hogy nem felejtettük el őket, még visszatérnek... nem tudom ezt, hogy nem vetted észre! :P

Hozzászólás ideje:

Talán kissé a vesszőparipám, de én továbbra is hiányolom a klasszikus SW-fajokat. Ez főleg a Canto Bight jelenetsorban volt szembeöltő, ahol megannyi, addig sosem látott ocsmány lényszerűség jött szembe. Érzésem szerint a prequel ezt jobban kezelte, ahol a koherencia jegyében a sok-sok új lény mellett a régi fajok is kellő arányban képviseltették magukat. 

Persze, hozzá kell tenni, ez korántsem nagy negatívum, a film értékéből nálam szinte semmit nem von le.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
3 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Rian szerint benne van a filmben, az "I have a bad feeling about this" :o

Na de hol? :P

Én szinkronosan néztem, és ott volt olyan mondat amiről éreztem, hogy az angolban ez szokott lenni. Valahol a film első egy harmadában, ennél pontosabban sajnos nem emlékszem, de majd a következő nézésnél figyelek rá. ☺️

Szerkesztve: - Jinx Lumos Joke
Hozzászólás ideje:
47 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Talán kissé a vesszőparipám, de én továbbra is hiányolom a klasszikus SW-fajokat. Ez főleg a Canto Bight jelenetsorban volt szembeöltő, ahol megannyi, addig sosem látott ocsmány lényszerűség jött szembe. Érzésem szerint a prequel ezt jobban kezelte, ahol a koherencia jegyében a sok-sok új lény mellett a régi fajok is kellő arányban képviseltették magukat. 

Persze, hozzá kell tenni, ez korántsem nagy negatívum, a film értékéből nálam szinte semmit nem von le.

Szerencsére voltak ismerős fajok is. Plusz szerintem jó dolog, hogy ezzel is szemléltetik a Galaxis sokszínűségét. Újabb és újabb fajok felbukkanásával. Jó dolognak tartom, hogy nem ugyanaz a 10-20 faj tűnik fel minden bolygón.

Egyébként lehet, hogy csak bennem merült fel, de kíváncsi vagyok, mi történt Poe társaival (az egykori Fekete-osztaggal). Snapet és Jest pl. kifejezetten hiányoltam a filmből. Bár az egyik felrobbanó pilóta kísértetiesen hasonlított Snapre, sajnos nem tudtam jobban megfigyelni.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Egyébként lehet, hogy csak bennem merült fel, de kíváncsi vagyok, mi történt Poe társaival (az egykori Fekete-osztaggal). Snapet és Jest pl. kifejezetten hiányoltam a filmből. Bár az egyik felrobbanó pilóta kísértetiesen hasonlított Snapre, sajnos nem tudtam jobban megfigyelni.

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy meghaltak a hangár felrobbanásakor (ugyan off-screen, de a Saga szempontjából náluk ez nem számít, mert jelentéktelen szereplők). Mondjuk akkor Tallie Lintrát sajnáltam. Végre itt egy tökös női pilóta, erre puff, egy hangárban ölik meg. :( :cry:

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Annyi minden történik a filmben, hogy ez most fel sem tűnt szemben a 7-el ahol kifejezetten nehezményeztem ezt, csak a kommenteket másik topikban és ezt olvasva jöttem rá, hogy valóban így van. Most fura mód nem zavar így sem, hogy már tudok róla, de este újrázás lehet ez változni fog

Hozzászólás ideje:

Nekem a 1138 hiányzott nagyon, de a bad feelinget sem találtam meg. 

Canto Bight-on volt valaki abból a fajból mint Plo Koon. Legalábbis egy pillanatra úgy tűnt. 

Az fura volt, hogy én csak másodszorra vettem észre a seprűt a végén, de amikor harmadszorra néztem, többen felszisszentek a terem túlfelében, úgyhogy nekik elsőre leesett. 

2. nézésre is lemaradtam annyira magával ragadott Kylo és Rey harca, valaki esetleg látta Kylo mikor veszi vissza a kardját? Ugye amikor felébred a robbanás után, már flottul az övén ficeg, de nem rémlik, hogy valamikor felvette volna vagy magához húzta volna.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Abszolút nem tűnik fel a szinkronban, hogy mást mond Poe, szóval semmi nem jön át belőle. Feliratosan legalább látni a különbséget, aztán aki tud angolul, az variálhatja a jelentését :)

Szerkesztve: - MissKarrde

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.