Ugrás a kommentre

Palpatine szerepe az ep9-ben

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A Legendákban volt fia Palpatine-nak, egy bizonyos Triclops. Akinek harmadik szeme a tarkóján volt, és fiatalkorában megőrült. :D 

A slusszpoén, hogy Palpatine fiának a régi kánonban született egy gyereke aki idealizálta Han Solot később pedig Luke tanítványa lett, majd hős jedivé vált :D

Hozzászólás ideje:

Sokan szóvátették, hogy Palpatine miért nem hagyja abba a villámlást, amikor az elkezd visszaverődni. Nos, én úgy láttam ma, hogy abbahagyta abban a pillanatban, amikor elkezdi égetni az arcát. Viszont szerintem a fénykardot "feltöltötte" elektromossággal a folyamatos villámozás, és a kardból kiáramló elektromosság ment Palpira vissza még azután is, hogy már abbahagyta a villámlást.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Érdekesség, amit csak most vettem észre (ami nem csoda hisz alig hallani). Beaumunt Kin ezt mondja Palpatine kapcsán: "mindig voltak pletykák arról, hogy kijátszotta a halált." Mivel a fickó történelemtudós, így érdekes, hogy tudós körökben ilyen nézeteket vallottak.

Hozzászólás ideje:

Kérdés, hogy mi volt az alapja ezeknek a pletykáknak? Az Exegolra nem lehetett csak úgy eljutni, meg akik ott szolgáltak mint Sith lojalisták valószínűleg nem adták tovább a hírt, hogy a példaképük nem pusztult el teljesen, hanem továbbra is hatalma visszaállításán dolgozik.

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Pildi írta:

Kérdés, hogy mi volt az alapja ezeknek a pletykáknak? Az Exegolra nem lehetett csak úgy eljutni, meg akik ott szolgáltak mint Sith lojalisták valószínűleg nem adták tovább a hírt, hogy a példaképük nem pusztult el teljesen, hanem továbbra is hatalma visszaállításán dolgozik.

Kitudja Ochi miket fecsegett még el réazegen? :D

Hozzászólás ideje:

Egy ilyen pletyka elindulására többféle forgatókönyvet is eltudok képzelni. Egyrészt azok körében akik értesültek róla, hogy Palpatine sith volt elindulhatott a teóriázgatás a halála után: mi van ha valahogy mégis életben maradt? A többség nincs tisztában azzal hogy mire képes és mire nem a sötét oldal, úgyhogy reálisnak tűnik hogy pár emberben felmerül hogy valahogy túlélte. Még a mi világunkban is ahol nincs Erő, fel szokott merülni hogy halottnak hitt hirességek esetleg élnek. Nyilván ebben csak kevés ember hisz, de egy olyan világban ahol tényleg létezik a természetfölötti egy ilyen teória jobban lábra tud kelni.

De például mi van ha azok akik Palpatine-al szembefordultak, maguk kezdték el terjeszteni ezt az infót? Akár Rey szüleitől is eredhet a pletyka.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a részleteket egy leendő kánon író fogja kidolgozni. Elég nagy a mozgástere, mert a film alapján nincs semmi kőbe vésve. Nagyon kíváncsi leszek mivel állnak elő. Nekem a klón verzió csak akkor oké, ha a klón testébe valahogy bekerül Palpatine szelleme.

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Érdekesség, amit csak most vettem észre (ami nem csoda hisz alig hallani). Beaumunt Kin ezt mondja Palpatine kapcsán: "mindig voltak pletykák arról, hogy kijátszotta a halált." Mivel a fickó történelemtudós, így érdekes, hogy tudós körökben ilyen nézeteket vallottak.

Én is megemlítettem őt a PodCast-ban. Egyértelmű, hogy az ő karaktere által csepegtettek infókat Palpatine visszatérésének lehetőségeivel kapcsolatban. Igen, a film nem mondta ki, nem foglalkozott mélyen ezzel a kérdéssel, főleg nem rágta az néző szájába. Eleinte ez engem is zavart valamennyire, el bírtam volna viselni, ha a film ad egyértelmű választ a Visszatérés kérdésére, nem adott, ez van, ezt a döntést hozták a készítők, DE azért kaptunk infó morzsákat, hála Beaumunt Kin karakterének. Most már jobban elfogadom, hogy ez a dolog nem lett szájba rágva. Valószínűleg majd idővel ezt is meg fogjuk tudni!

Hozzászólás ideje:
52 perccel korábban, Yoda József írta:

Szerintem nem kapjuk meg BD-n. Okkal lett kivágva, gondolom hogy utat engedjenek valami EU-műnek. A kivágott jelenetek amúgy sem számítanának kánonnak amúgy, nem?

Csak akkor, ha más művek vagy forráskönyvek hivatkoznak rá. Pl. az ep3-ból kivágott szenátori gyűlés, amin Amidala, Bail és Mothma is jelen van, az kánon.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Szerintem nem kapjuk meg BD-n. Okkal lett kivágva, gondolom hogy utat engedjenek valami EU-műnek. A kivágott jelenetek amúgy sem számítanának kánonnak amúgy, nem?

Én is erre gondoltam, hogy ezért nincs Palpatinról semmi még a képes útmutatóban se. Eleve a visszatérése és a fia olyan téma, amire egy egész EU-s korszak is épülhet.

Hozzászólás ideje:
31 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én is erre gondoltam, hogy ezért nincs Palpatinról semmi még a képes útmutatóban se. Eleve a visszatérése és a fia olyan téma, amire egy egész EU-s korszak is épülhet.

Nagyon remélem, hogy erről a témáról számos színvonalas mű készül majd. Én elsősorban regényeket szeretnék olvasni, bár a mai trendeknek megfelelően esélyesebb a képregény formátum. 

Hozzászólás ideje:

Én mondjuk ezzel kapcsolatban valami élőszereplős produktumnak örülnék a legjobban. Elég fajsúlyos dolog, amit megérné ilyen formában kibontani, és egy tévésorozat - teszem azt, a The Mandalorianbe vagy a Cassian sorozatba ágyazva - formájában még tér is lenne rá. 

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A regényváltozat hivatalossá tette a korábban már itt is hangoztatott klón Palpatine teóriát.

A régi EU idején is szörnyen fantáziátlannak tartottam az ilyen ötleteket, így nem fogok kettős mércét alkalmazni és most sem fog jobban tetszeni.

Ez nincs összefüggésben azzal, hogy a filmet szeretem-e vagy sem. A Dark Empire képregényeknél is mindig kellemes borzongás fog el, ha leveszem a polcról, bár ott inkább a rajzot imádom. :) 

kqcgrp5r0wj41.jpg

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Ha jól tudom az nem kánon a filmregényekből/képregényekből, ami ellentmond a filmnek. Ez nem mond ellent.

Azt sem hinném, hogy ilyen szabadságot kapott volna az író.

Egyébként nekem sem ez a teória jutott eszembe a film alapján, inkább az, hogy fokozatosan tér vissza az életbe, ezért regenerálódik például a keze is.

Szerkesztve: - Brodie
Hozzászólás ideje:
33 perccel korábban, Brodie írta:

Egyébként nekem sem ez a teória jutott eszembe a film alapján, inkább az, hogy fokozatosan tér vissza az életbe, ezért regenerálódik például a keze is.

Akkor valamilyen szinte ellentmond a filmnek. :D 

A story teamnak nem erőssége a logikus és értelmes válaszadás a kérdésekre. A kérdőjelekre (lást Snoke),újabb kérdőjelekkel válaszol (Palpi), én meneszteném Őket mert már tele van a faxom, hogy mennyire inkonpetensek a SW témába. Vagy van egy másik lehetőség, ami még rosszabb. A producerek , és menedzserek rendelték meg az új főgonoszt, minden józan ész ellenére. Akkor köszönjük Bob, remélem jól alszol mostanában. De van remény,  a lemondásod után nem rombolsz tovább.

Szerkesztve: - A pécsi
  • Nagyon tetszik 1
  • Dühítő 2
  • Nem értek egyet 2
  • Zavaros 1
33 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Bocsi pécsi de ez egy baromság. :)

Rendben. De azért én nem vagyok ilyen megbocsátó, az ilyen "apró bakik" tekintetében, amik ész nélkül felül írnak mindent amit eddig ismertem. Válaszokat követelek!!!!!!!!!!!! :D

Szerkesztve: - A pécsi
Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A filmregények nem igazán számitanak kánonnak. És öszintén szólva ennek a klón dolognak nincs túl sok értelme. Miért sebesült és vak Palpi klónja?

Brodie már írta, hogy csak az nem kánon, ami ellentmond a filmnek. A kérdésedre pedig a válasz is ott van a berakott képen: ez a test képtelen volt elviselni sokáig a Palpatine szellemében lakó erőt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.