Ugrás a kommentre

Chapter 2: The Child


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

2. fejezet - The Child / A gyermek

 

epguidem02.jpg

 

Írta:  Jon Favreau

Rendezte:  Rick Famuyiwa

 

Helyszín:  Arvala-7

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Kuiil - Nick Nolte

 

Történet

Mando útban van visszafelé különös "zsákmányával" a hajójára, ám az útjukat a konkurencia és pofátlan jawák is nehezítik.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt! Az epizód hosszán kicsit meglepődtem, de ha a minőségnek ez az ára, nem bánom.
Ez sem volt valami bőbeszédű rész. A kis manó egyre aranyosabb. Azért jól lenyelte a békát. :D Jó volt betekinteni a jawák szokásaiba. Azért megtudják magukat védeni ha akarják. Látva hogy az ep4-ben a birodalmiak elbántak velük, azt hittem nem valami komoly ellenfelek. A gyapjas orrszarvú (mudhorn), jól leamortizálta a mando cuccát. Apropó, tetszett hogy tele van áramkörökkel, nem csak egy sima vért. A kisyoda meg szépen kimentette. Szegényt jól lefárasztotta az Erőhasználat.
Tehát, nagyon tetszett. Kíváncsian várom a folytatást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A nyitány remek bevezetője volt a sorozatnak. Ez a rész kicsit visszább vett a tempóból de ennek ellenére nem szégyenkezhet, mert így is nagyon ütősre sikeredett.

Az elején lévő harc nagyon babán nézett ki. Érdekes a Mandi fegyvere: tehát a golyó elporlasztja az ellenfelet? Meg most amikor lelövi a trandoshant, látja, hogy van egy "jeladó" a hulla ruhája mellett. Na mármost, az a jeladó a trandoshané volt? Mert ha igen, akkor elég sokan akartak a gyerek nyomára bukkanni. :hmm:

Meglepődtem, amikor kiderült, hogy a Mandalori páncélján áramkörök vannak. A végén a szörnyecske eléggé elbánt szegény vérttel. :D

Azt a jelenetet megmosolyogtam, amikor a Mandi javítja a páncélját és a gyerek meg közben odament mindig hozzá. A végén már be kellett csuknia a gömböt szegény fickónak. :lol:

Gyönyörű jelenetsor, amikor hősünk és a kisgyermek átszelik a sivatagot a Razor Crest felé. Aztán jön a Mandink számára a feketeleves: a jawák beleköptek a levesébe. Jujj, micsoda akció volt, amikor a Mandi felakart szállni a jawák járművére. :o Azt a néhány percet tátott szájjal néztem. A végén röhögtem egy nagyot, amikor szegény fickónk végre feljut a jármű tetejére - annyi akadályon menve keresztül, ezek a jawák kemény krapekok :D - és szembetalálja magát egy csomó kis szörnnyel, akik hatástalanítják a fejvadászt. Egyem a szívüket, bárcsak látnám, hogy a Birodalom rohamosztagosai ellen milyen harc lehetett anno. ;)

Kuiil újra felbukkant, aminek nagyon örültem. Nagy jelenet volt, amikor a kis Yoda megette a békát. :lol: A tárgyaló jelenet is nagyon bejött. "They, they... belong... to me". :lol:

A szörny elleni harc baba volt, a végkifejlet igazán izgalmasra sikerült. A mini Yoda mutatványa tetszett és az is, hogy ennek hatására mentálisan el is fáradt. A mandink figyelmét rögtön felkeltette és úgy látszik Kuiil is érdekelve hallgatta amit Mandink mondott. Vajon mihez kezd ezzel a főszereplő?

A végén elbúcsúztunk egy időre(?) Kuiil -től, remélem még felbukkan a sorozatban. I have spoken. :peace:

 

Összességében jó rész volt, tetszett a kicsit nyugisabb tempó, a sok westernes beütés megidézte nekem a régi filmeket. Csak így tovább, izgatottam várom a következő etapot!

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész is úgy vokt jó ahogy. Szinte mindent imádtam benne. Kíváncsi vagyok hogy a Jawák hogy kerülhettej az Arvala 7-re, mert eddig azthittem hogy csak a Tatooine-on honosak. Baby Yoda minten perce imádnivaló, ahogy a harcok is jóra sikeredtek. Egyedül talán a játékidőt keveselltem, mert ez még az előzőnél is rövidebb volt. De izgatottan várom a következő részt. Mandónkon már most látszik hogy kételkedik a munkában.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez is remek epizód volt, imádtam minden percét :D azért azon meglepődtem, ahogy a főhősünk elkezdte irtani a Jawákat :o

 

Ahogy azt sejthető volt, a "kicsi Yoda" erőérzékeny. Ezzel kapcsolatban itt van egy potenciális spoiler a következő részre (tényleg csak az nyissa ki, aki nem bánja, sajnos sikerült belefutnom egy kövi részes spoilerbe, és az Ep9-es leakekről is szó lesz itt)

 

EPIX spoiler

Spoiler

Nos, amikor a Mandónk javítgatta a páncélját, előtte ugye a sérülését is gyógyítgatta. Amikor odament hozzá a "kicsi Yoda", akkor nekem nagyon úgy tűnt, mintha az Erővel meg akarná gyógyítani, legalábbis ez volt az első gondolatom a jelenetnél.

 

Erre utána redditen belefutok egy olyan spoilerbe, hogy a következő részben ki fog derülni, hogy képes a csöppség gyógyítani az Erő segítségével! Szóval úgy tűnik, jól gondoltam.

 

Az Ep9 pedig úgy jön ide, hogy a leakek szerint Rey is rendelkezni fog ezzel a képességgel... Szóval úgy tűnik, az ep9-es leakek ezen része igaz...

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x02 - The Child

Nekem is nagyon tetszett! Na most aztán fog kapni a játékidő a fanyalgóktól. Én minden percét élveztem! Nagyon hangulatos kis sorozat ez!

Én azt mondom, itt kevesebb több esete áll fenn. Ha kb 35 percesek lesznek az epizódok átlagban, akkor 280 perc az első évad. Az több mint 4,5 óra sw.

És mindez tökéletes minőségben! Hangulat kivitelezés nálam továbbra is 5-ös! Csak így tovább!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó volt a rendezés, fantasztikus volt a látvány és a zene, ez nem is kérdés.

De azért erre már én is azt mondom, hogy nagyon rövid volt. 30:56 összefoglalóval és több percnyi stáblistával?

A rövidségére ellenére viszont sokkal kevésbé volt kapkodós, mint az előző rész.

 

A kis Yoda nagyon cuki és most már nem is kérdéses számomra, hogy báb vagy CGI.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már ott megvettek kilóra, amikor Mandink sétál a völgyben és csak az ugráló árnyékokat, majd a sisakján visszavert alakokat látjuk. Kész… Maga a harc is nagyon jó volt, és amint kiderült, újabb fejvadászokról volt szó (Mandi puskája tökéletes! Nem sokat hagy az áldozatból). Nem lepődnék meg, ha az a két tag lett volna, akiket az első részben láttunk abban a kocsmában. Ki a fene küld rá ennyi fejvadászt erre a kis szerencsétlenre? Biztos, hogy nem egy megbízó van. Ráadásul ők is meg akarták ölni.  

 

Eztán jött a jawas rész, ami a tömény gyönyört jelentette az olyan vén rajongónak, mint én. Örültem, hogy kicsit jobban is megismerhettük az egyik törzset és a járművüket. Gondolok itt pl. a vezérlőre, ami egyben humorforrás is volt, jelesül akkor, amikor a mandalori ott kuksolt. :D A jawak még mindig azok a szerethető ócskások, mint anno, bár az érdekes kérdés hogy kerültek az Arvala-7 –re. Az akció remek volt, teljesen mozis szint.

Utána jött a szörnyes harc, ami megint csak tökéletes lett és azt is megmutatta, mit bír egy mandalori fejvadász, ha olyan jó, mint főhősünk. Az a szörny ide-oda dobálta, felöklelte, szóval igencsak megtépázta. Jól mutattak rajta a lógó páncéldarabok és a fél tonna sár. :D

 

A harc arra is apropót adott, hogy a gyermek megmutassa Erő-érzékenységét, ami felveti annak a lehetőségét, hogy Yoda faja bizony alapból ilyen képességekkel bír. Amúgy meg kell enni azt a kis zöld manót, és ahogy elnézem a fórumokat, már most igazi sztár. Simán beszereznék egy ilyen kis plüssöt/kulcstartót/akármit. :D

Viszont azt fura volt látni, hogy se a fejvadász se az ugnaught nem tudták értelmezni az Erő megnyilvánulást. Ezek szerint nem tudnak a Jedikről vagy az Erőről? Kuiil elég öreg, alig tudom elképzelni, hogy ne hallott volna ezekről a dolgokról korábban.

 

És ha már Kuiil. Két rész alatt az egyik legönzetlenebb és legjószívűbb SW karakterré vált. Ennyire önzetlen lény kevés másik van ebben az univerzumban. Imádom. Remélem látjuk még. Viszont IG-11 nagy bánatomra úgy tűnik, nem tér vissza. :(

 

Most megyek és megnézem egyben a két részt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Viszont azt fura volt látni, hogy se a fejvadász se az ugnaught nem tudták értelmezni az Erő megnyilvánulást. Ezek szerint nem tudnak a Jedikről vagy az Erőről? Kuiil elég öreg, alig tudom elképzelni, hogy ne hallott volna ezekről a dolgokról korábban.

 

Vagy csak nem hisznek alapból ezekben a dolgokban. Lásd Han, aki sokfele járt, mégis kételkedik az Erőben 30 éves fejjel az EpIV idején.

 

Nekem is tetszett a rész, bár az első valamivel jobban. Elsőre nagyon furcsálltam, hogy a Mandi rárontott a jawákra, de aztán tiszta lett a szitu. Érdemes amúgy a bébi arckifejezését nézni, amikor Mandi rálő a jawákra. Már-már azt hittem, hogy megakadályozza majd a lövésben. Az elején, amikor nyújtotta a kezét, szerintem meg akarta gyógyítani a Mandi kezét. :)

 

Egyébként már abból is látszott, hogy mennyire Erőérzékeny, ahogy köré sereglettek az elején az állatok. Így könnyű táplálékhoz jutnia. :lol: Azon mondjuk néztem, mikor egészben lenyelte a békát. Kuiil meg tényleg nagyon önzetlen. Kár, hogy nem fogadta el a Mandi ajánlatát, de egyben érthető is. Kell még egy nézés felirattal, hogy minden tiszta legyen, bár az első felében semmi duma nem volt. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Donát írta:

Nekem is tetszett a rész, bár az első valamivel jobban

Közben leesett, hogy valószínűleg a kevés párbeszéd miatt van némi hiányérzetem a rész kapcsán. Ezért is tetszett jobban az első, ahol több verbális interakció volt Mando és a külvilág között.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt, igazi '80-as évekbeli kalandfilm hangulattal. Mintha az Indiana Jonest áthangszerelték volna SW-re. A filmekben is szeretem az ilyen szörnyes mellékkalandokat, és itt pláne érdekes volt, hiszen a sárszőrinocérosz vs Mando kicsit megidézte a reek vs Jango körmérkőzést.

De amit abszolút imádtam, azok a jawák. Az ep4 óta vártam arra, hogy egyszer kicsit nagyobb szerepet is kapjanak, és végre megtörtént. Köszi Disney, hogy ilyen gondosan törődsz a gyerekkorommal. :D Az ep1 játék óta tudom, hogy a jawákkal nem szabad b*szakodni, és most itt is megmutatkozott, hogy a kis villanyszeműek oda tudnak vágni, ha kell. Nagyon örültem, hogy a cool "kis" homokkúszójukba is bepillanthattunk, és még a nyelvüket is jobban megismerhettük. Azért mekkora már, hogy elkezdték feliratozni olyan fajok nyelvét, akiknél eddig ezt mellőzték.

Hogy hogyan kerültek más bolygóra? Szerintem felkéreckedtek egy hajóra. Azért a Tatooine-on elég sok hajó jön-megy, simán el tudom képzelni, hogy egy-két jawa törzs megpattant onnan, akár homokkúszóstól is, a profit reményében. De, ahogy szétkapták a Mando hajóját, az haláli volt. Ezek után végképp elhiszem, hogy ha a csillagrombolók a Tatooine-ra zuhantak volna le a Jakku helyett, akkor 30 év múlva már semmilyen roncs nem lett volna ott. Úgy szétkapnak ezek mindent, mint a foxi a lábtörlőt.

És ha már szétkapás, Mandónk fegyvere sem babasimogató. Kezdem érteni, mit jelent errefelé a dezintegrálva. Lehet, hogy Bobának is volt egy hasonló célszerszáma? A ruhák úgy-ahogy épen maradtak, de a biológiai részek látványosan elhamvadtak.

A pici Yoda meg olyan édes, hogy ránézek, és felmegy a vércukrom. :) De milyen lazán megkapta a marmadukot. A kis csecsemő és több száz kilós cuccokat emel. Rey-t meg megszólják, mert fel tud emelni néhány követ 20+ évesen úgy, hogy tudja, vele van az Erő. :lol: Amúgy ezzel kapcsolatban egy érdekesség a Jedi: Fallen Orderből (nem nagy spoiler a játékkal kapcsolatban, de azért csak az nyissa ki, aki már kipörgette a Bogano bolygót, vagy akit nem zavarnak a kisebb infók).

Spoiler

Szóval, ebben meséltek most be egy ősi fajt, a zeffót, aminek minden tagja Erőhasználó volt (ők Életszélnek hívták). Lehet, hogy Yoda faja a zeffólhoz hasonló, vagyis náluk is minden egyed képes használni az Erőt.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hogy hogyan kerültek más bolygóra? Szerintem felkéreckedtek egy hajóra. Azért a Tatooine-on elég sok hajó jön-megy, simán el tudom képzelni, hogy egy-két jawa törzs megpattant onnan, akár homokkúszóstól is, a profit reményében.

Valószínű így volt mert már az előző részben is feltűntek azon a havas bolygón. 

Idézet

És ha már szétkapás, Mandónk fegyvere sem babasimogató. Kezdem érteni, mit jelent errefelé a dezintegrálva. Lehet, hogy Bobának is volt egy hasonló célszerszáma? A ruhák úgy-ahogy épen maradtak, de a biológiai részek látványosan elhamvadtak.

Biztos volt ilyen Bobának. A rajzfilmben még használta is. Tudom az nem kánon, de az ötlet onnan jöhetett. 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az előbbi rész lövöldözését nem nézve, a harcok star wars fronton a legjobban megkoreografáltak közé tartoznak. Nagyon tetszett, ahogy mandó ripityára törik a gyapjas orrszarvútól. És végre láthatunk belülről egy jawa homokjárót is. A rész végére még egy könycseppet is elhullajtottam, és megbocsátottam minden Life Day-t, Jaxxont, Jar Jart, Anakin és Palpatine dugóhúzót. Egy kritizálható elemet sem találtam, pedig kerestem, de nem tudtam találni.

Amíg a minőség nem csökken, nem bánom a rövidséget.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, RacerX írta:

Azért jól lenyelte a békát.

Azon szakadtam, és még böffentett is. :lol: Az a "béka majdnem akkora volt mint ő. :D Ha ez a csemegéjük, akkor Yoda biztos nem koplalt a Dagobah mocsaraiban...

 

6 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Mandónkon már most látszik hogy kételkedik a munkában.

Azt érzem rajta, hogy nem hagyja hidegen a kis manó. Mondjuk ezt nem lehet felróni neki, ki tudna egy ilyen csöppségnek ellenállni? :D 

 

5 órával ezelőtt, Brodie írta:

A kis Yoda nagyon cuki és most már nem is kérdéses számomra, hogy báb vagy CGI.

Szerintem is-is.

 

2 órával ezelőtt, Donát írta:

Vagy csak nem hisznek alapból ezekben a dolgokban. Lásd Han, aki sokfele járt, mégis kételkedik az Erőben 30 éves fejjel az EpIV idején.

Említhették volna, de nekem teljesen úgy tűnt, hogy nem tudják mire vélni a dolgot.

2 órával ezelőtt, Donát írta:

Az elején, amikor nyújtotta a kezét, szerintem meg akarta gyógyítani a Mandi kezét. :)

Valószínűleg azt akarta. Ez ha így van akkor egy új Erő-képesség. 

2 órával ezelőtt, Donát írta:

Egyébként már abból is látszott, hogy mennyire Erőérzékeny, ahogy köré sereglettek az elején az állatok. 

 Yoda köré is odagyűltek a Rugosa-n. Így ez nagyon szép utalás volt arra a jelenetre.

 

22 perccel korábban, starwarsfan1113 írta:

Anakin és Palpatine dugóhúzót

Ez mi lenne?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Komolyan, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a sorozat! Pont az én ízlésem, hogy keverik a kalandot és a misztikumot, na meg a cukiságot. :) Mandalori barátunk pedig minden, csak nem egy kőszívű érzéketlen fejvadász. Mondjuk nem nehéz megkedvelni ezt az aranyos lényt, aki szemmel láthatóan segíteni szeretne neki, még ha ő nem is veszi észre. Nagyon vicces volt, ahogy háromszor tette vissza az önjáró lebegő "babakocsijába", pedig csak meg akarta gyógyítani. :D Én úgy érzem, a kicsi az élő Erővel áll kapcsolatban, ezért fáj neki, ha valaki kioltja más életét, pláne ártatlanokét, vagy legalábbis olyanokét, akik nem bántottak másokat. A jawák ilyenek, lopnak, de nem rombolnak, ahogy Kuiil okította Mandot. Szerintem az is fájt neki, hogy az orrszarvú lényt meg kellett ölni a tojásáért.

Nagyon hangulatos volt az egész epizód, és a zenéje valami fenomenális. Teljesen belemászott a fülembe, pedig én még csak a sorozattal együtt hallgattam. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó, mindenállj!!!

 

Megfektetett, de tényleg.  Az első epit nagyon szerettem, behúzott egyből, és a kisyodával végleg adott egy nagyon ígéretes, nagyon erős potenciált ehhez a történethez. De az új rész úgy odavert, hogy erre nem számítottam. Minden képkockája arany, egy csodás festmény, vizuális orgazmus, elképesztő hangulattal. Jawás részek végig csak szájtátva, újra 12 éves gyerekként, nemhiszegetemel érzéssel. Végem. Homoksikló kívül-belül, ami ott történik, aztán ahogy zárul, lelövik a 'csába... zseniál. És most jön a lényeg: majdnem, de tényleg majdnem besírás, a könny kiszökött, olyan felemelő :), szavakkal igazán nem is leírható élmény volt ahogy a Gyerek lebegtette azt az állatot.... ahogy ez kinézett, stb. Zene... huuu. Talán mikor a 2 romboló űrbalettezik a RO-ban... mindegy, engem az ott második nézésre is nagyon elvisz, hálás vagyok a kecseg Disney-nek, hogy ilyen cuccok jönnek, és mindenki nyugodjon le a 'csába, mesés szépségek jönnek, nem csak ebben a soriban, utána is. Aki ezt nem érzi-látja a Disney éra filmjeiben, annak nem is lehet ezt "megmagyarázni". Mindenesetre engem nagyon eltaláltak, ez az én világom, az eddigi összes új film szétüt, beszív. elvarázsol és mohóvá tesz... ;) Nagyon nagy kalandba keveredtünk. (jaa, és teljesen egyértelmű, hogy gyógyítani jön a Mandihoz, imádom, ahogy kezd rákoncentrálni és a fejvadÁSZ felveszi és visszateszi. És igen. megzabálnám, és imádom, hogy ezt érzem)

Favreau, én féltérden vagyok, és tapsolok. 

 

10/10

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Viszont azt fura volt látni, hogy se a fejvadász se az ugnaught nem tudták értelmezni az Erő megnyilvánulást. Ezek szerint nem tudnak a Jedikről vagy az Erőről? Kuiil elég öreg, alig tudom elképzelni, hogy ne hallott volna ezekről a dolgokról korábban.

Kuiil öreg, de ha az élete utóbbi részét vagy nagyobb részét, esetleg az egészet ilyen isten háta mögötti világon (és talán még ott is az isten háta mögött) töltötte el, akkor az azért nem csoda, hogy nem tud semmit az Erőről vagy a Jedikről. Amikor még több ezer Jedi szaladgált a Galaxisban, Watto még akkor sem ismerte fel Qui-Gonban a Jedit, pedig az orra előtt elmetrükközött (amit viszont ismert). A Jedik jószerivel csak a Köztársaságban ténykedtek már nagyon régóta, kevesen fordultak meg a Galaxis "elmaradott" részén. Ott vannak a kaminoiak, modern faj, mégsem tudták igazán hová tenni a Jediket a TCW-ben. Szóval szerintem az eddigiekbe tökéletesen beleillik, ha Kuiil soha az életben nem hallott a Jedi lovagokról vagy csak úgy, mint mesefigurák. Azért na, a Galaxis hatalmas, a Jedik ehhez képest csak tízezren voltak, és a legtöbb a Köztársaságban ténykedett. Szerintem a Peremvidéken nagobb esélyed volt önzetlen jawába vagy becsületes huttba futni, mint Jedi lovagba. :) 

Mando viszont már más tészta, mivel a mandiknak és a Jediknek elég vehemens közös multjuk van, a sötét fénykard nemzeti jelkép, és a klón háborúk miatt Jedi tábornokok is megjelentek a Mandalore-on. Elég nehéz elhinni, hogy egy ilyen háttérrel egy hithű mandi nem tud semmit az Erőről, miközben alig pár éve még Fenn Rau olyan fegyvereket ajándékozott Sabine Wrennek, amikkel a Jediket tették harcképtelenné a nagy háborúban, illetve alig tíz éve annak, hogy a mandik egyesültek a sötét kard szimbóluma alatt, és amúgy két Jedi segítette őket ebben.

Ez most vagy azt jelenti, hogy Mando nagyon is tudja, mivéle lény a pici, csak nem akarja felfedni a kártyáit olyasvalaki előtt, akit egy napja, ha ismer. A másik lehetőség, hogy Mando tényleg nem mandalorian, csak befogadták, és emiatt nincs tisztában a történelmi háttérrel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

A másik lehetőség, hogy Mando tényleg nem mandalorian, csak befogadták, és emiatt nincs tisztában a történelmi háttérrel.

Pont erre gondoltam. A flashback alapján erre van nagyobb esély. 

 

Jut eszembe mi van ha a csöppség Yaddle és Yoda gyereke? :D

Kis érdekesség még a Mando kézi platformjába épített vonónyaláb. Először azt hittem a kicsi magától követi de nem. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kis érdekesség még a Mando kézi platformjába épített vonónyaláb. Először azt hittem a kicsi magától követi de nem. 

Szerintem magától követi, csak a Mandónak van távvezérlője hozzá, és így kézjelekkel is tudja irányítani. Mielőtt kézjellel odéb hessegetné, mindig megnyom egy gombot a másik kezén. Szerintem akkor kapcsolja át automata követésről távirányításra.

14 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Jut eszembe mi van ha a csöppség Yaddle és Yoda gyereke? :D

Ezt már én is felvetettem az előző résznél, de azért remélem nem. Durva orrbavágás lenne az Anakin számára. :lol:

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Pont erre gondoltam. A flashback alapján erre van nagyobb esély. 

Hát nem tudom, én a flashback alapján sem látok erre nagyobb esélyt. Csak egy halom embert látunk, akikről semmit sem tudunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem magától követi, csak a Mandónak van távvezérlője hozzá, és így kézjelekkel is tudja irányítani. Mielőtt kézjellel odéb hessegetné, mindig megnyom egy gombot a másik kezén. Szerintem akkor kapcsolja át automata követésről távirányításra.

Tehát akkor van vonónyaláb vagy nincs? :D Szerintem van. Pl. amikor bemegy a mando a barlangba, akkor is lekapcsolja. 

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hát nem tudom, én a flashback alapján sem látok erre nagyobb esélyt. Csak egy halom embert látunk, akikről semmit sem tudunk.

Láttunk mandokat korábban, teljesen másképp néztek ki, a környezetről nem beszélve.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Tehát akkor van vonónyaláb vagy nincs? :D Szerintem van. Pl. amikor bemegy a mando a barlangba, akkor is lekapcsolja.

Nincs. Lekapcsolja, valóban, az automata követést. Szép is lett volna, ha a babalebegő bemegy utána a barlangba. Nincs ott vonónyaláb, egyszerűen van egy automata (droid?) és egy távirányítású vezérlése a libegőnek. Ha lenne vonónyaláb, akkor a babakocsi nem az útmentén követi a homokkúszót, hanem a Mandi felvonszolta volna magával. Az mégis inkább tartotta a biztonságos távolságot, konstans, ami nem vonyólábra, hanem minimális mesterséges intelligenciára utal. A rész elején meg Mando simán csak arréblöki a babalibegőt, nem kapcsol le semmit. Ha lenne ott egy vonónyaláb, ami folyamatosan adott távolságra tartja, akkor visszahúzta volna vagy felhúzta volna magát a mandi után a homokkúszón, mintha kötélre lenne kötve.

 

Apropó, amikor a hómokkúszóból a jawák szórták ki a cuccokat, csak nekem ugrott be a Gyalog galopp? :lol:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Láttunk mandokat korábban, teljesen másképp néztek ki, a környezetről nem beszélve.

És? Miért kéne minden mandónak ugyanúgy kinéznie és ugyanolyan körülmények között laknia? Nekik is vannak más világon városaik, és tuti, hogy nem egyenkörülmények között egyenruhában él mindegyik. Attól még, hogy ilyen mandikat ilyen településen még nem láttunk, az még nem jelenti azt, hogy nem is azok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Piros szemű jawák, hmmm. És ez nagyon megy ehhez a szituhoz, nagy találmány, szeretem, és nem érdekel miért piros. :) Simán lehet, hogy a Tatooin nem az anyabolygójuk, ki tudja még hány helyen élnek ők. Mando lassú bemutatása, nagyon jó ízléssel adagolva, a te vagy a legjobb ebben a parszekbentől... szinte minden jelenetben valami újabb szépen vázolt tulajdonsága derül fényre, egészen mesteri munka eddig ez a része is az egésznek. Fényképezés, az összes beállítás: 10/10, esztétikai tanulmány, tanítani lehet. Humor: nálam 5* ez, hihetetlenül jó ritmusban, jó helyeken, semmi gagyi sehol, cool minden jelenet, a dialógok, a csöndek, minden.  A nagyorrú csákóhoz odavarázsolni egy furulyát, baszki, ez nagyon fini, erős poen, és Lucas lefagyasztása, kowaki maki, hmmm. Blurgg nézései, egész teste, végem... :) Annyira él és lüktet az egész, baromira tökéletes ritmus végig, egyben nézve a 2 részt: hibátlan. Amit eddig láttunk, az nálam egy tökéletes arányérzékkel összerakott 4 és fél órás filmnek az elsö negyede, sokkal erősebb mint amit vártam, pedig a trailerekből tudtam, hogy nekem nagyon be fog jönni. 

Biztosan valami zseniális helyzetben és látvánnyal kapjuk meg az első sisak nélküli pillanatot. Alig várom. :) 

Zene: remek. Gitárt is használva a western alaphangulathoz, tök mai zörejzenék és felhangok, aztán ahol kell, ott megjön a kvázi echte SW zenei világ és hangszerek a dallamokkal, komoly élmény ez is. Jawák a tárgyalásnál olyan háttérhangokat-mondatokat nyomnak, hogy öröm hallgatni, és röhögök is nagyon. A tojás követelése, baszki... a vezető állásban is odaszól még egyszer külön a Mandinak, hogy Tojás... végül a megoldás: mindenre gondolsz, csak arra nem, hogy kinyalják a tojást, ez hatalmas.

ÁÁÁÁ, jó így, hogy várni kell a részekre, de komoly mon cala kreditmennyiséget adnék ha mooost végignézhetném az évadot, mert ez nagyon jó lesz végig, ebben egészen biztos vagyok. (a sáros Mando mindent visz, súlyos.)

 

Jaaa, most esett le nekem igazán, hogy Lucas mekkora mázlista: a saját univerzumában kalauzolják úgy, hogy igazán semmit nem tud, beül a vetítőbe, és nézi, ahogy mi... és ez tutira elkapta az Öreget, úgy mintha gyerek-ifjú Lucas lenne, csak egy néző ő is, és kőkeményen megkapja az Élményt. Azt gondolom, hogy az RO és a Solo is ezt hozta neki, vagy ilyesmit... a 2 Saga film "nyilván" kevésbé egyértelmű nála, de ott is kapott annyi "csodát", hogy... hm, látnám az arcát, mikor ezeket nézi. Érthető voltam nagyjából, remélem. :)
Lucas a Teremtő, és most mégis olyat lát, amiről ő nem tudhatott addig... hmmm, igazi mázlista. 
 

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.