Jump to content

Rey vs. Mace Windu (TOP 32)


Donát

TOP 32 #10  

29 members have voted

  1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 16-ba?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/21/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Ezek a mai párharcok nagyon egyértelműek, nem is taglalnám sokat. Rey ellen esélye sincs Windunak nálam.

Nálam is egyértelmű. Kylonak viszont 2017 után javítania kell. Az az Ahsoka győzelem elég nagy meglepetés volt...

Link to comment
Share on other sites

Most nem Daisy színészi képességeit degradàlom, hanem a játszott karakterét.

Nekem a TLJ után is közömbös, semleges, túl "kiválasztott" szaga van neki (vagyis inkább ezt akarjàk kihozni).

Igen most itt papolok hogy miért nem rá fogok szavazni, bezzeg mégis ő a telóm háttérképe, na mindegy :hmm:

So

Windu 

Link to comment
Share on other sites

Windu nekem emberibb minden gyarlóságával és szűklátókörűségével. Rey túlontúl tökéletes, kiválóan harcol, kiválóan szerel, beszél n+1 nyelvet stb. Nagyon szimpatizálok vele, de én most Windu-ra szavazok; az ő tevékenysége már annyi -pro és -kontra érveket szült az évek alatt itt, a fórumon is, hogy ezt respektálnom kell.

Link to comment
Share on other sites

Úgy gondolom, hogy a Star Wars univerzumában nem csak hogy bőven van hely az árnyalt, emberi karaktereknek és Mary(/Gary) Sue-knak is, hanem ezeknek tökéletes elegyét, harmóniáját kapjuk a Saga és más Star Wars művek során (illetve később még lehet egy fekete-fehér/tökéletes karakterből is esendő, emberi, ha árnyalják, tehát  ez akár Rey esetében is változhat :) ). Az előbbiekkel könnyen azonosulunk, az utóbbiak pedig az eszményképeinket testesítik meg. Ettől lesz egyszerre meseszerű ÉS életszagú, nézőközeli a szeretett Galaxisunk.

Nagy vívódás után (de nem megbánva) Rey-re szavaztam. :) 

Link to comment
Share on other sites

Meglepő, de most Windura szavaztam. Árnyaltabb karakternek gondolom, sokszor ellentmondásosan viselkedik, de éppen ettől izgalmas karakter - mégha nem is jófej. :D

 

Reyt is nagyon jó karakternek tartom, csak egyelőre még nem áll össze bennem a karakter. Az eddigi 2 rész során elért valahova, de ugyanakkor valamiért "tökéletes" az Erőben. Ez pedig nekem fura. Meglátjuk, hogy a 9. részben mivé válik végül a karakter. :)

Link to comment
Share on other sites

Sose gondoltam, hogy Luke-nál valaha lesz szimpatikusabb főszereplő az SW-ben, de Rey nálam felülmúlta a mesterét. Sokkal jobban birom, mint a régi trilógiás Skywalkert. Az, hogy sok mindenben jó... hát a főszereplők eddig is ilyenek voltak az SW-ben. Ezért ők a főszereplők. De nem hinném, hogy minden tálcán lenne neki kinálva. A kapcsolata Kylo-val mesterien lett megirva. A jelenetük a kunyhóban, amikor csak épp egymáshoz érnek bizarr módon az egész SW legintimebb jelenete.

 

Mace-el nincs bajom, de Rey mellett harmatos. Nem érzem, hogy olyan nagyon emberi vagy komplikált lenne. Komplikáltnak esetleg azért tünhet, mert szinte semmilyen szinten nem lett kibontva a karaktere. Eddig egy képregény van amiben felsejlik, hogy milyen volt padawan korában, de ott se ő a lényeg.

  • Like 1
  • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Nekem Rey karaktere annak ellenére, hogy jobban fel van építve, nem elég izgalmas Winduhoz képest. Finn és Poe simán lenyomná, de Rey-jel valahogy nem tudok azonosulni. Túlságosan emberfeletti, még egy jedihez képest is.

Remélem, hogy a IX. rész majd ezen változtat, és ő rá is annyira kiváncsi leszek mint a trió többi tagjára, és a Kylo-Hux párosra.

Snoke-hoz tudnám hasonlítani e téren. Nálam ő volt az a főgonosz, aki már az első megjelenésekor sem keltette fel az érdeklődésem.

Link to comment
Share on other sites

7 perccel korábban, starwarsfan1113 írta:

Túlságosan emberfeletti, még egy jedihez képest is.

Pedig eddig nem csinált semmi emberfelettit. Anno a Jedik ennél sokkal többet tudtak. Rey egy Erőérzékeny lány, aki a harcok mestere lett a Jakkui élete miatt és a "jég hátán" is megél. Ezt kamatoztatja most.

Link to comment
Share on other sites

@Ody Mandrell úgy értettem, hogy a cselekmény szempontjából túl erős, az univerzumba teljesen bele illik. Nem tudom megmagyarázni, miért nem tartom izgalmasnak. Ez csak egy szubjektív vélemény. Csak találgatok, hogyha nehezebben bírkózna meg a nehézségekkel, szimpatikusabb lenne számomra.

Valahogy nem tudom felfogni, miért nem érdekel a múltja, meg hogy ki is ő. Miért érdekel jobban Finn például. Pedig ő csak egy odaverődött volt rohamosztagos.

Ez olyan, mint mikor látsz egy sz*r filmet, de nem tudod megmagyarázni miért sz*r.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information